资源简介 单元综合检测(四) BODY LANGUAGE(满分:120分 时间:100分钟)第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMy English friends Vic and Esther invited me out to dinner on their last evening in Toronto.They were really pleased with it—but then Vic only left a five-dollar tip for the waiter!The bill was almost 150 and in Canada, it’s normal to leave a 15% tip.The waiter looked shocked—he must have thought we were really unhappy!I didn’t want to embarrass Vic by putting more money on the table, so I quietly gave the waiter another 10 as we were leaving.—Neil, CanadaI particularly remember a party I went to soon after I came to Australia.The people were friendly and the food was wonderful but all the time I kept thinking, “Where’s the music?When does the dancing start?” Where I come from, a party isn’t a party without music and dancing!But nothing happened and I left early, which probably wasn’t very polite, but I just felt so out of place.—Daniela, ColombiaWhen I went to meet my Italian friend at the airport, she ran over and hugged me and kissed me on both cheeks.I felt totally uncomfortable!Kissing and hugging in public is not how people usually behave here!People were staring at us and some children were even laughing.There was nothing wrong with what she did but I couldn’t deal with it at the time.—Haneul,South KoreaSoon after I arrived in China I was invited to be a judge at a local school’s English speech contest.After the contest the head teacher invited me to dinner, but before I could accept my guide politely refused for me.Afterwards he told me that it was a common practice to make invitations like this just to be polite, which is quite different from my home country where invitations are sincere and you are expected to accept them.—Dr Finckel, Britain1.What did Neil do after Vic left a small tip?( )A.He put more money on the table.B.He told Vic it was an improper amount.C.He gave the waiter some money secretly.D.He explained the reason to the waiter in detail.2.How did Haneul feel about her friend’s behavior?( )A.Amused. B.Puzzled. C.Bored. D.Embarrassed.3.What do the four people’s experiences show?( )A.Multi-cultural education problems. B.Different means of communication.C.Cross-cultural misunderstandings. D.The development of Western culture.BIn seventh grade, Rosalie Bangeter hated me for no reason.She never missed an opportunity to laugh at me, or even threaten me.I would hear her jeering (嘲讽的) words when I walked out to catch the bus home.I could feel the heat of her stare when I bent in my seat in the cafeteria and avoided looking anywhere near her direction.I was somewhat terrified of her.I knew I had to take action, but how?My family lived in a small town of about three thousand people, and it seemed as if my dad knew every single one of them.What was even more astonishing was that everyone seemed to know him.One day, I asked my mom how this was possible.She said, “Well, Jenn, your dad never lets anyone stay a stranger.He talks to everyone he sees, and then gives them a big smile.”I was tired of being a coward (胆小的) girl.I wanted to be like my dad: smile to everyone.I decided to try it out.I would take my experiment straight to Rosalie Bangeter.I don’t think I heard a single word my math teacher said that day in the fourth period because I was too busy thinking about what I was about to do.Finally, the bell rang.I gathered my books and headed to my locker.I saw Rosalie approaching, looking as mean as ever.For the first time, I made eye contact with her, and then managed to smile through my nervousness.Rosalie looked shocked, and then stared at me angrily.The next day, I tried again, less nervously.Rosalie wasn’t surprised but still stared coldly.This continued for days until she even gave me a half-smile.And then came that memorable day when I got the nerve to nod and say hi.I couldn’t believe it! She said hi back! At the end of the year, Rosalie looked me up and asked me to sign her yearbook.4.What does the author intend to express in Paragraph 1?( )A.Her attempt to avoid meeting others.B.Her experience of being badly treated.C.Her loneliness during the school days.D.Her painful feelings for unknown reasons.5.Which words can best describe the author’s father?( )A.Friendly and sociable. B.Loose and cold.C.Enthusiastic and emotional. D.Generous and smart.6.What can be inferred about the author during the fourth period?( )A.Energetic. B.Impressive.C.Absent-minded. D.Self-centered.7.What can we learn from the author’s story?( )A.Blood is thicker than water. B.A friend in need is a friend indeed.C.A fear needs dealing with professionally. D.A small smile can make a big difference.CAs an actor, you’ve heard it before: your body is your instrument.It’s a cliche for a reason, but it’s true.Just as a guitar player or violinist needs to often fine-tune (微调) their instrument, you need to do the same.Here, let’s break down everything you should learn about body language exercises for actors, as well as why they’re necessary in the first place to enhance your acting skills.Body language is the most emotive form of communication after verbal speech.You can learn so much about what’s going on inside based on what’s being externalized.Think about how some entertainment magazines often ask a “body language expert” to analyze a photo of a will-they-won’t-they celebrity couple.However legit (合法的) that person’s expertise may be, there are many signs when it comes to dynamic-based body language.By that same reasoning, think about how much an audience can learn about a character based on the actor’s body language.You can pass on subconscious (潜意识的) information about your role without saying a word.These exercises will put you in touch with your body and make you more aware of what you’re expressing to the outside world.They can help you get into the physicality of your character so that you can understand them inside and out.Each performer is different and may have their preferable body language exercise.Take the gait (步法) exercises as an example.How a character walks is especially telling; it’s literally how they move through the world.An individual’s way of walking can also change depending on how they’re feeling at the moment: excited, sad, scared, etc.Have a bash at different walking styles to show the person you’re playing.Besides, you can write the gestures.This one is actually a writing exercise, but it will still come in handy when we construct a performance.Write out a short scene between two characters who have an entire conversation using only their body language.8.What does the author mean by citing “your body is your instrument”?( )A.Keeping healthy needs proper exercise.B.Learning music is necessary for actors.C.Perfecting physical expression is important to actors.D.Improving performing skills needs professional guidance.9.What can we learn about body language from the example in Paragraph 2?( )A.It is presented in various ways. B.It gives us lots of information.C.It hides deepest feelings. D.It is likely to be ignored.10.What is the benefit of taking body language exercises for actors?( )A.Getting into the character they’re playing.B.Inspiring their greater passion for acting.C.Having a full realization of their inner body.D.Receiving more performing chances.11.Which of the following can replace the underlined part “Have a bash at” in Paragraph 4?( )A.Make out. B.Adapt to.C.Try out. D.Bring up.DWhen Belquer first joined a team to make a better live music experience for deaf and hard-of-hearing people, he was struck by how they had developed more solutions to enjoy concerts.“What they were doing at the time was holding balloons to feel the vibrations (震动) through their fingers,” Belquer said.He thought the team could make something to help hard-of-hearing people enjoy live music even more with the technology now available.Belquer, who is also a musician and theater artist, is now the “Chief Vibration Officer” of Music: Not Impossible, which uses new technology to address social issues like poverty and disability access.His team started by tying different vibrating cell phone motors to bodies, but that didn’t quite work.The vibrations were all the same.Eventually, they worked with engineers to develop a light haptic (触觉的) suit with a total of 24 vibrating plates.There are 20 of them tied to a undershirt that fits tightly around the body like a hiking backpack, plus one that ties to each wrist and ankle.When you wear the suit, it’s surprising how it feels.The vibrations are mixed by a haptic DJ who controls the location, frequency and intensity of feeling across the suits, just as a music DJ mixes sounds in an artful way.“What we’re doing is selecting and mixing what we want and sending it to different parts of the body,” said the DJ.The haptic suits were just one component of the event.There were American Sign Language interpreters; the music was displayed on a screen on the stage.The suits are the star attraction.Lily Lipman, who has auditory processing disorder, lit up when asked about her experience.“It’s cool, because I’m never quite sure if I’m hearing what other people are hearing, so it’s amazing to get the music in my body.”12.What surprised Belquer about people with hearing problems?( )A.The attitude they held to life. B.The way they enjoyed music.C.The love they had for balloons. D.The frequency they vibrated fingers.13.Why did the team’s initial attempt fail?( )A.The vibrations lacked variety. B.The vibrations were irregular.C.The motors were the same. D.The motors hardly worked.14.What is Paragraph 3 of the text mainly about?( )A.Displaying music on the stage.B.Selecting proper suits for participants.C.Mixed methods helping people feel the music.D.Interpreters with excellent sign language skills.15.What does Lily Lipman think of the suit?( )A.It’s comforting. B.It’s challenging.C.It’s satisfying. D.It’s disturbing.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Interpersonal communication skills are those which you need every day in your life—be it in your personal or professional life.They are some of the most important skills as a large percentage of your personal life involves interacting with people.16.( ) Here are some tips to help you be an excellent interpersonal communicator.17.( ) As the saying goes, “The first impression is the last impression.” Hence you should be careful when it comes to body language.It is said that typical communication consists of more than 50% non-verbal communication, which includes body language.So if your body language is sending negative signals to the other person, the communication will probably break down in the process.Think before you speak.18.( ) That means you should try to connect with the feelings of the other person in order to show that you care about the conversation between the two of you.Listen well.The ability to listen to what a person is saying is a skill and you should focus on that while communicating with others.If you have good listening skills you will be able to understand that person’s words more clearly and react in a positive manner.19.( )Be open to receiving feedback (反馈).Sometimes it is good to step back to receive feedback.20.( ) You should be able to open up to feedback from the other person and give honest feedback whenever you feel it is needed.A.Show positive body language.B.Communicate with others kindly.C.You should always be confident of what you are speaking.D.Communication is a two-way process and should remain like that.E.Interpersonal skills also play an important part in your career development.F.It will also send a signal to the other person that you care about what he or she said.G.You should consider how your words affect the person before making any comments.第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On a cold afternoon in January 2015, Yesenia Diosdado, 11, got off a school bus.When the 21 pulled away, Yesenia saw police and emergency workers attending to 22 of a three-car accident that had happened.She noticed that a(n) 23 woman was trying to communicate with an Emergency Medical Service worker using sign language, but he couldn’t understand her.“I heard him 24 an interpreter,” Yesenia says.She ran over to the paramedic (护理人员) to 25 —her mother, a former sign language interpreter, had 26 her and her sisters how to 27 (no one in the family is hearing-impaired).“She said, ‘I sign.Can I help?’” says EMS captain Chris Winger.“I was 28 .”Yesenia was able to 29 to the emergency worker that the woman’s neck was injured and tell them the name of the local hospital she preferred.“She looked really 30 ,” says Yesenia.“I’m proud that I got to do something to help.”When her mother, Susan Milidore, heard about Yesenia’s 31 actions, she wasn’t surprised.“It’s in her 32 to help,” says Susan.“I was impressed that she recognized the 33 of the situation and took charge.Most adults wouldn’t have done that.”A few weeks later, paramedics 34 Yesenia with a gold coin and a certificate of appreciation at her elementary school.“My mom always says that you 35 know when sign language might come in handy,” says Yesenia.“That day, it did.”21.( )A.bus B.car C.train D.ambulance22.( )A.students B.passers-by C.crowds D.victims23.( )A.lost B.kind C.injured D.attractive24.( )A.call on B.ask for C.reply to D.look into25.( )A.help B.greet C.watch D.wait26.( )A.missed B.written C.taught D.recorded27.( )A.share B.sign C.speak D.hear28.( )A.encouraged B.troubled C.surprised D.frightened29.( )A.listen B.turn C.explain D.announce30.( )A.hurt B.calm C.busy D.sleepy31.( )A.crazy B.brave C.funny D.careless32.( )A.duty B.nature C.interest D.dream33.( )A.purpose B.advantage C.importance D.seriousness34.( )A.provided B.confused C.presented D.compared35.( )A.often B.never C.still D.forever第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Tai Chi is often described as “meditation in motion”. There is 36. (grow) evidence that this mind-body practice which originated in China as a martial art, has value in treating or preventing many health problems.37. the fact that Tai Chi is slow and gentle and doesn’t leave you breathless, it deals with the key components of 38. (fit)—muscle strength, flexibility and balance. Tai Chi improves balance and, according to some studies, 39. (reduce) falls. Proprioception (本体感受)—the ability 40. (sense) the position of one’s body in space—declines with age.Tai Chi helps train this sense and also 41. (great) improves muscle strength and flexibility, which makes 42. easier to recover from a stumble (绊倒).Fear of falling can make you more likely to fall. Some studies have found that Tai Chi training helps relieve that fear.Tai Chi is very safe, and no fancy equipment 43. (need), so it’s easy to get started. Don’t be frightened by the names. Names like Yang, Wu, and Chen are given to different 44. (branch) of Tai Chi, in honor of people who designed the sets of movements called forms. In some forms, you learn a series of movements, while others more focus on breathing and meditation. Finding an approach 45. matches your interests and needs is the key.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,在外教Ms Hill 的帮助下,你的英语口语进步很大,请你根据以下要点用英文写封信向她表示感谢。1.写信的目的;2.受到的帮助及感受;3.再次表示感谢。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I am a mother of three and have recently completed my college degree.The last class I had to take was Sociology (社会学).The teacher was absolutely inspiring with the qualities that I wish every human had been graced with.Her last project of the term was called “Smile”.The class was asked to go out and smile at three people and record their reactions.I am a very friendly person and always smile at everyone and say hello anyway, so, I thought this would be a piece of cake.Soon after we were given the project, my husband, my youngest son, and I went out to McDonald’s one cold March morning.It was just our way of sharing special playtime with our son.We were standing in line, waiting to be served, when all of a sudden everyone around us began to back away, and then even my husband did.I did not move a bit.A strong feeling of fear welled up inside of me as I turned to see why they had moved.As I turned around I smelled a terrible “dirty body” smell, and there standing behind me were two poor homeless men. As I looked down at the short gentleman, close to me, he was “smiling”. His beautiful sky blue eyes were full of hope as he searched for acceptance. He said “Good day.” as he counted the few coins he had been holding.The second man was obviously mentally disabled.I held my tears as I stood there with them.The young lady at the counter asked him what they wanted.He said “Coffee is all, Miss.” because that was all they could afford.If they wanted to sit in the restaurant and warm up, they had to buy something.He just wanted to be warm.Then I really felt the desire was so great that I almost reached out and hugged the little man with the blue eyes.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。That was when I noticed all eyes in the restaurant were set on me, judging my every action. I turned in “my project” and the instructor read it. 单元综合检测(四)第一部分第一节语篇解读:本文是一篇应用文。文章通过四个事例来说明跨文化带来的误解。1.C 细节理解题。根据第一段中的so I quietly gave the waiter another 10 as we were leaving可知,Neil悄悄给了服务员10美元的小费。2.D 推理判断题。根据第三段中的I felt totally uncomfortable!Kissing and hugging in public is not how people usually behave here! People were staring at us and some children were even laughing.可知,意大利朋友在机场的举止令Haneul感到尴尬。3.C 推理判断题。通读全文不难发现,文中的四个人分别描述了他们亲身经历的跨文化带来的误解。语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者通过学习父亲友善待人的方式,勇敢地对曾经欺负她的同学Rosalie微笑,最终改变了两人之间的关系,并从中体会到微笑的力量。4.B 推理判断题。根据第一段内容可知,本段主要讲述了Rosalie Bangeter毫无缘由地威胁和嘲笑作者,强调了作者被恶劣对待的经历。5.A 推理判断题。根据第三段中的My family lived in a small town ...everyone seemed to know him.和Well, Jenn, your dad never lets ...gives them a big smile.可知,作者的爸爸和小镇上的所有人都互相认识,他总是与人交谈并给予微笑。这表明他是一个友好且善于社交的人。6.C 推理判断题。根据第四段中的I don’t think I heard a single word ...what I was about to do.可知,作者在第四节课时思考即将与Rosalie的互动,没有听老师的讲课内容。这表明她当时心不在焉。7.D 推理判断题。通读全文,尤其是第四段中的I wanted to be like my dad: smile to everyone.可知,作者通过尝试对Rosalie微笑,最终改变了她们之间的关系,从敌对到友好。这表明一个小小的微笑可以带来巨大的变化。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了演员练习肢体语言的必要性及方式。8.C 推理判断题。根据第一段中的Just as a guitar player or violinist needs to often fine-tune (微调) their instrument, you need to do the same.可知,吉他手或小提琴手需要经常微调乐器来达到更好的表演效果,演员也需要这样做。由此可推知,作者引用“你的身体是你的乐器”是想说明完美的肢体表达对演员来说很重要。9.B 推理判断题。根据第二段中的You can learn so much about what’s going on inside based on what’s being externalized.可知,我们可以通过观察外在表现来深入了解内在情况。接下来作者给出了专家分析明星情侣照片的例子来进行说明,由此可知,作者举这个例子是为了说明肢体语言能够传递给我们很多信息。10.A 细节理解题。根据第三段中的These exercises will put you ...can understand them inside and out.可知,做肢体语言练习对演员的好处是能够让演员进入所扮演的角色。11.C 词句猜测题。画线短语上文提到的例子说明不同的走路方式反映一个人的不同心情,再结合画线短语后的different walking styles to show the person you’re playing可推知,此处指的是“尝试不同的走路方式来展示你所扮演的角色”,因此画线短语的意思是“尝试”,和Try out意思相近。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了音乐家兼戏剧艺术家Belquer和其团队利用现有技术制作出一个套装来帮助听力障碍人士更好地享受现场音乐。12.B 细节理解题。根据第一段第一句可知,Belquer对听障人士想出的享受音乐的方法感到震惊。13.A 细节理解题。根据第二段中的His team started by tying different vibrating cell phone motors to bodies, but that didn’t quite work.The vibrations were all the same.可知,他的团队最初的尝试失败了,这是因为震动都是一样的,即缺乏多样性。14.C 段落大意题。根据第三段内容可知,该段主要讲用混合方法帮助听力障碍人士感受音乐。15.C 推理判断题。根据最后一段中Lily Lipman所说的话可推知,她对这个套装是满意的。第二节语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一些人际交流的技巧。16.E E项承接上一句说明人际交流技巧在职业发展中的重要性,与前文中的professional life相呼应,为下一句点明主旨作铺垫。17.A 本空是段落主题句,根据本段中的关键信息body language和本段内容可以概括出本段主旨,即在人际交流中要使用积极的肢体语言,A项符合语境。18.G G项是对本段首句的展开说明,选项中的consider和making any comments与空前一句中的Think和speak相呼应。19.F 本段主要讲了要做一个好的倾听者。空前一句讲到了拥有好的倾听技巧给人带来的好处,F项承接上文,继续说明倾听的作用,符合语境。20.D 由本段内容可知,人际交流中不仅要表达自己的想法,也要接受别人给出的反馈,由此可知,人际交流是一个双向的过程,D项符合语境。第二部分第一节语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位11岁的女孩用手语帮助别人的故事。21.A 根据上文的got off a school bus可知,此处指校车离开。22.D 根据空前的attending to和空后的of a three-car accident that had happened可知,此处指警察和急救人员正在照顾事故中的受害者。23.C 根据下文的the woman’s neck was injured可知,Yesenia看到一位受伤的女士。24.B 根据上文的woman was trying to communicate ...but he couldn’t understand her可知,救援人员无法理解用手语交流的女士的意思,所以“请求”一名懂手语的人员。call on号召;ask for请求;reply to回复;look into调查。25.A 根据下文中的“She said, ‘I sign.Can I help?’”可知,此处指的是Yesenia跑过去帮忙。26.C 根据上文中的her mother, a former sign language interpreter和下文中的“She said, ‘I sign.Can I help?’”可知,Yesenia的妈妈以前是名手语翻译,由此可推断,此处指的是妈妈教会Yesenia如何打手语。27.B 参见上题解析。28.C 根据上文中的Yesenia Diosdado, 11以及“She said, ‘I sign.Can I help?’”可知,一个11岁的孩子懂手语,这让Chris Winger感到“惊讶”。29.C 根据下文中的that the woman’s neck was injured ...she preferred及语境可知,此处指的是懂手语的Yesenia将受伤女士的情况“解释”给急救人员。30.A 根据上文中的the woman’s neck was injured可知,这位女士脖子受伤了,看起来真的很痛苦。31.B 根据上文的She ran over to the paramedic (护理人员) to 25 并结合语境可知,在事故现场Yesenia主动给他人提供帮助是勇敢的行为。32.B 根据上文的she wasn’t surprised可知,Yesenia的妈妈知道了她帮助了别人一点都不觉得惊讶,因为妈妈知道这是Yesenia的天性。33.D 根据上文的 a three-car accident和the woman’s neck was injured可知,当时的情况很严重,而Yesenia意识到了这种严重性,并提供帮助。34.C 根据下文中的with a gold coin and a certificate of appreciation以及本文讲述的Yesenia用手语助人的事情可知,此处指急救中心人员授予她一枚金币和一个证书以表达感激。present颁发,授予。35.B 根据上文的no one in the family is hearing-impaired和下文That day, it did.可知,Yesenia的家人没有听力障碍,但她的妈妈还是教会她们姐妹们如何打手语,而且那一天确实用上了手语。由此可知,Yesenia的妈妈认为你不会知道手语哪天就可以用上。第二节语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国传统武术——太极拳。36.growing 设空处修饰名词evidence,应用形容词作定语,且根据句意可知,此处表示“增长的”,故填growing。37.Despite 根据句意可知,前后句是让步关系,此处考查句型“despite the fact that ...”,表示“尽管……”,故填Despite, 注意首字母大写。38.fitness 设空处作介词of的宾语,由语境可知,此处表示“健康”,故填fitness。39.reduces 分析句子可知,and连接并列结构,根据and前的谓语improves可知,and后的谓语也应用一般现在时,且主语Tai Chi表单数意义,故填reduces。40.to sense 分析句子可知,空处作定语修饰抽象名词ability,应用动词不定式,故填to sense。41.greatly 设空处作状语修饰动词improves,所以应用副词形式,故填greatly。42.it 分析句子结构可知,此处为“make it+形容词+to do sth”结构,it作形式宾语,真正的宾语为动词不定式to recover from a stumble (绊倒),故填 it。43.is needed 根据上下文可知,此处应用一般现在时;equipment和动词need之间为动宾关系,应用被动语态,且主语表单数意义,故填 is needed。44.branches branch表示“分支”时为可数名词,空前有different修饰,所以用复数形式,故填branches。45.which/that 分析句子可知,空处引导限制性定语从句,修饰先行词an approach,且在从句中作主语,故填which或that。第三部分第一节 参考范文:Dear Ms Hill,I’m Li Hua.I am writing to express my sincere thanks for your help with my spoken English.First, it was your teaching method that helped to improve my spoken English.For example, you encouraged me to talk freely about everything around me in English.Second, it’s really kind of you to be always patient with me.Moreover, you have a great sense of humor which added plenty of fun to the class.At the end of one class, I began to expect the next class.My true gratitude is beyond words.Yours sincerely,Li Hua第二节 参考范文:That was when I noticed all eyes in the restaurant were set on me, judging my every action.I smiled and asked the waitress to give me two more breakfast on a separate tray.I put the tray on the table and the blue-eyed gentleman looked up at me tearfully in his eyes.I started to cry as I walked away.When I sat down my husband smiled at me.We held hands firmly.I returned to college, on the last evening of class, with this story in hand. I turned in “my project” and the instructor read it.Then she said, “Can I share this?” I nodded as she got the attention of the class.She began to read and that was when I knew that we, as humans, share this need to help people and to be helped.In my own way I had touched the people at McDonald’s, my husband, my son, the instructor, and every soul that shared the classroom on the last night I spent as a college student.I graduated with one of the biggest lessons I would ever learn: UNCONDITIONAL ACCEPTANCE.1 / 11(共76张PPT)单元综合检测(四) 第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMy English friends Vic and Esther invited me out to dinner ontheir last evening in Toronto.They were really pleased with it—butthen Vic only left a five-dollar tip for the waiter!The bill wasalmost 150 and in Canada, it’s normal to leave a 15% tip.Thewaiter looked shocked—he must have thought we were reallyunhappy!I didn’t want to embarrass Vic by putting more money onthe table, so I quietly gave the waiter another 10 as we were leaving.—Neil, CanadaI particularly remember a party I went to soon after I came toAustralia.The people were friendly and the food was wonderful but allthe time I kept thinking, “Where’s the music?When does thedancing start?” Where I come from, a party isn’t a party withoutmusic and dancing!But nothing happened and I left early, whichprobably wasn’t very polite, but I just felt so out of place.—Daniela, ColombiaWhen I went to meet my Italian friend at the airport, she ranover and hugged me and kissed me on both cheeks.I felt totallyuncomfortable!Kissing and hugging in public is not how peopleusually behave here!People were staring at us and some childrenwere even laughing.There was nothing wrong with what she did but Icouldn’t deal with it at the time.—Haneul,South KoreaSoon after I arrived in China I was invited to be a judge at a localschool’s English speech contest.After the contest the head teacherinvited me to dinner, but before I could accept my guide politelyrefused for me.Afterwards he told me that it was a common practiceto make invitations like this just to be polite, which is quite differentfrom my home country where invitations are sincere and you areexpected to accept them.—Dr Finckel, Britain语篇解读:本文是一篇应用文。文章通过四个事例来说明跨文化带来的误解。1. What did Neil do after Vic left a small tip?A. He put more money on the table.B. He told Vic it was an improper amount.C. He gave the waiter some money secretly.D. He explained the reason to the waiter in detail.解析:细节理解题。根据第一段中的so I quietly gave the waiteranother 10 as we were leaving可知,Neil悄悄给了服务员10美元的小费。√2. How did Haneul feel about her friend’s behavior?A. Amused. B. Puzzled.C. Bored. D. Embarrassed.解析:推理判断题。根据第三段中的I felt totally uncomfortable!Kissing and hugging in public is not how people usually behavehere! People were staring at us and some children were evenlaughing.可知,意大利朋友在机场的举止令Haneul感到尴尬。√3. What do the four people’s experiences show?A. Multi-cultural education problems.B. Different means of communication.C. Cross-cultural misunderstandings.D. The development of Western culture.解析:推理判断题。通读全文不难发现,文中的四个人分别描述了他们亲身经历的跨文化带来的误解。√BIn seventh grade, Rosalie Bangeter hated me for no reason.Shenever missed an opportunity to laugh at me, or even threaten me.Iwould hear her jeering (嘲讽的) words when I walked out to catchthe bus home.I could feel the heat of her stare when I bent in my seatin the cafeteria and avoided looking anywhere near her direction.Iwas somewhat terrified of her.I knew I had to take action, but how?My family lived in a small town of about three thousand people,and it seemed as if my dad knew every single one of them.What waseven more astonishing was that everyone seemed to know him.Oneday, I asked my mom how this was possible.She said, “Well,Jenn, your dad never lets anyone stay a stranger.He talks toeveryone he sees, and then gives them a big smile.”I was tired of being a coward (胆小的) girl.I wanted to be likemy dad: smile to everyone.I decided to try it out.I would take myexperiment straight to Rosalie Bangeter.I don’t think I heard asingle word my math teacher said that day in the fourth periodbecause I was too busy thinking about what I was about to do. Finally, the bell rang.I gathered my books and headed to mylocker.I saw Rosalie approaching, looking as mean as ever.For thefirst time, I made eye contact with her, and then managed to smilethrough my nervousness.Rosalie looked shocked, and then stared atme angrily.The next day, I tried again, less nervously.Rosaliewasn’t surprised but still stared coldly.This continued for days until she even gave me a half-smile.Andthen came that memorable day when I got the nerve to nod and sayhi.I couldn’t believe it! She said hi back! At the end of the year,Rosalie looked me up and asked me to sign her yearbook.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者通过学习父亲友善待人的方式,勇敢地对曾经欺负她的同学Rosalie微笑,最终改变了两人之间的关系,并从中体会到微笑的力量。4. What does the author intend to express in Paragraph 1?A. Her attempt to avoid meeting others.B. Her experience of being badly treated.C. Her loneliness during the school days.D. Her painful feelings for unknown reasons.解析:推理判断题。根据第一段内容可知,本段主要讲述了Rosalie Bangeter毫无缘由地威胁和嘲笑作者,强调了作者被恶劣对待的经历。√5. Which words can best describe the author’s father?A. Friendly and sociable.B. Loose and cold.C. Enthusiastic and emotional.D. Generous and smart.解析:推理判断题。根据第三段中的My family lived in a smalltown ...everyone seemed to know him.和Well, Jenn, your dadnever lets ...gives them a big smile.可知,作者的爸爸和小镇上的所有人都互相认识,他总是与人交谈并给予微笑。这表明他是一个友好且善于社交的人。√6. What can be inferred about the author during the fourth period?A. Energetic. B. Impressive.C. Absent-minded. D. Self-centered.解析:推理判断题。根据第四段中的I don’t think I heard a singleword ...what I was about to do.可知,作者在第四节课时思考即将与Rosalie的互动,没有听老师的讲课内容。这表明她当时心不在焉。√7. What can we learn from the author’s story?A. Blood is thicker than water.B. A friend in need is a friend indeed.C. A fear needs dealing with professionally.D. A small smile can make a big difference.解析:推理判断题。通读全文,尤其是第四段中的I wanted to belike my dad: smile to everyone.可知,作者通过尝试对Rosalie微笑,最终改变了她们之间的关系,从敌对到友好。这表明一个小小的微笑可以带来巨大的变化。√CAs an actor, you’ve heard it before: your body is yourinstrument.It’s a cliche for a reason, but it’s true.Just as a guitarplayer or violinist needs to often fine-tune (微调) their instrument,you need to do the same.Here, let’s break down everything youshould learn about body language exercises for actors, as well as whythey’re necessary in the first place to enhance your acting skills.Body language is the most emotive form of communication afterverbal speech.You can learn so much about what’s going on insidebased on what’s being externalized.Think about how someentertainment magazines often ask a “body language expert” toanalyze a photo of a will-they-won’t-they celebrity couple.Howeverlegit (合法的) that person’s expertise may be, there are manysigns when it comes to dynamic-based body language.By that same reasoning, think about how much an audience canlearn about a character based on the actor’s body language.You canpass on subconscious (潜意识的) information about your rolewithout saying a word.These exercises will put you in touch with yourbody and make you more aware of what you’re expressing to theoutside world.They can help you get into the physicality of yourcharacter so that you can understand them inside and out.Each performer is different and may have their preferable bodylanguage exercise.Take the gait (步法) exercises as anexample.How a character walks is especially telling; it’s literallyhow they move through the world.An individual’s way of walkingcan also change depending on how they’re feeling at the moment:excited, sad, scared, etc.Have a bash at different walking styles toshow the person you’re playing.Besides, you can write thegestures.This one is actually a writing exercise, but it will still comein handy when we construct a performance.Write out a short scene between two characters who have an entire conversation using only their body language.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了演员练习肢体语言的必要性及方式。8. What does the author mean by citing “your body is yourinstrument”?A. Keeping healthy needs proper exercise.B. Learning music is necessary for actors.C. Perfecting physical expression is important to actors.D. Improving performing skills needs professional guidance.√解析:推理判断题。根据第一段中的Just as a guitar player orviolinist needs to often fine-tune (微调) their instrument, youneed to do the same.可知,吉他手或小提琴手需要经常微调乐器来达到更好的表演效果,演员也需要这样做。由此可推知,作者引用“你的身体是你的乐器”是想说明完美的肢体表达对演员来说很重要。9. What can we learn about body language from the example inParagraph 2?A. It is presented in various ways.B. It gives us lots of information.C. It hides deepest feelings.D. It is likely to be ignored.√解析:推理判断题。根据第二段中的You can learn so much aboutwhat’s going on inside based on what’s being externalized.可知,我们可以通过观察外在表现来深入了解内在情况。接下来作者给出了专家分析明星情侣照片的例子来进行说明,由此可知,作者举这个例子是为了说明肢体语言能够传递给我们很多信息。10. What is the benefit of taking body language exercises for actors?A. Getting into the character they’re playing.B. Inspiring their greater passion for acting.C. Having a full realization of their inner body.D. Receiving more performing chances.解析:细节理解题。根据第三段中的These exercises will putyou ...can understand them inside and out.可知,做肢体语言练习对演员的好处是能够让演员进入所扮演的角色。√11. Which of the following can replace the underlined part “Have abash at” in Paragraph 4?A. Make out. B. Adapt to.C. Try out. D. Bring up.解析:词句猜测题。画线短语上文提到的例子说明不同的走路方式反映一个人的不同心情,再结合画线短语后的different walkingstyles to show the person you’re playing可推知,此处指的是“尝试不同的走路方式来展示你所扮演的角色”,因此画线短语的意思是“尝试”,和Try out意思相近。√DWhen Belquer first joined a team to make a better live musicexperience for deaf and hard-of-hearing people, he was struck byhow they had developed more solutions to enjoy concerts.“What theywere doing at the time was holding balloons to feel the vibrations (震动) through their fingers,” Belquer said.He thought the teamcould make something to help hard-of-hearing people enjoy live musiceven more with the technology now available.Belquer, who is also a musician and theater artist, is now the“Chief Vibration Officer” of Music: Not Impossible, which usesnew technology to address social issues like poverty and disabilityaccess.His team started by tying different vibrating cell phone motorsto bodies, but that didn’t quite work.The vibrations were all thesame.Eventually, they worked with engineers to develop a lighthaptic (触觉的) suit with a total of 24 vibrating plates.There are 20of them tied to a undershirt that fits tightly around the body like ahiking backpack, plus one that ties to each wrist and ankle.Whenyou wear the suit, it’s surprising how it feels.The vibrations are mixed by a haptic DJ who controls thelocation, frequency and intensity of feeling across the suits, just as amusic DJ mixes sounds in an artful way.“What we’re doing isselecting and mixing what we want and sending it to different parts ofthe body,” said the DJ. The haptic suits were just one component ofthe event.There were American Sign Language interpreters; themusic was displayed on a screen on the stage.The suits are the star attraction.Lily Lipman, who has auditoryprocessing disorder, lit up when asked about her experience.“It’scool, because I’m never quite sure if I’m hearing what otherpeople are hearing, so it’s amazing to get the music in my body.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了音乐家兼戏剧艺术家Belquer和其团队利用现有技术制作出一个套装来帮助听力障碍人士更好地享受现场音乐。12. What surprised Belquer about people with hearing problems?A. The attitude they held to life.B. The way they enjoyed music.C. The love they had for balloons.D. The frequency they vibrated fingers.解析:细节理解题。根据第一段第一句可知,Belquer对听障人士想出的享受音乐的方法感到震惊。√13. Why did the team’s initial attempt fail?A. The vibrations lacked variety.B. The vibrations were irregular.C. The motors were the same.D. The motors hardly worked.解析:细节理解题。根据第二段中的His team started by tying different vibrating cell phone motors to bodies, but that didn’t quite work.The vibrations were all the same.可知,他的团队最初的尝试失败了,这是因为震动都是一样的,即缺乏多样性。√14. What is Paragraph 3 of the text mainly about?A. Displaying music on the stage.B. Selecting proper suits for participants.C. Mixed methods helping people feel the music.D. Interpreters with excellent sign language skills.解析:段落大意题。根据第三段内容可知,该段主要讲用混合方法帮助听力障碍人士感受音乐。√15. What does Lily Lipman think of the suit?A. It’s comforting. B. It’s challenging.C. It’s satisfying. D. It’s disturbing.解析:推理判断题。根据最后一段中Lily Lipman所说的话可推知,她对这个套装是满意的。√第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Interpersonal communication skills are those which you needevery day in your life—be it in your personal or professionallife.They are some of the most important skills as a largepercentage of your personal life involves interacting withpeople.16.( ) Here are some tips to help you be anexcellent interpersonal communicator.E17. ( ) As the saying goes, “The first impression is the last impression.” Hence you should be careful when it comes to body language.It is said that typical communication consists of more than 50% non-verbal communication, which includes body language.So if your body language is sending negative signals to the other person, the communication will probably break down in the process.AThink before you speak.18.( ) That means you shouldtry to connect with the feelings of the other person in order to showthat you care about the conversation between the two of you.Listen well.The ability to listen to what a person is saying is askill and you should focus on that while communicating with others.Ifyou have good listening skills you will be able to understand thatperson’s words more clearly and react in a positive manner.19.( ) GFBe open to receiving feedback (反馈).Sometimes it is good tostep back to receive feedback.20.( ) You should be able toopen up to feedback from the other person and give honest feedbackwhenever you feel it is needed.DA. Show positive body language.B. Communicate with others kindly.C. You should always be confident of what you are speaking.D. Communication is a two-way process and should remain like that.E. Interpersonal skills also play an important part in your careerdevelopment.F. It will also send a signal to the other person that you care aboutwhat he or she said.G. You should consider how your words affect the person beforemaking any comments.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一些人际交流的技巧。16.E项承接上一句说明人际交流技巧在职业发展中的重要性,与前文中的professional life相呼应,为下一句点明主旨作铺垫。17.本空是段落主题句,根据本段中的关键信息body language和本段内容可以概括出本段主旨,即在人际交流中要使用积极的肢体语言,A项符合语境。18.G项是对本段首句的展开说明,选项中的consider和making anycomments与空前一句中的Think和speak相呼应。19.本段主要讲了要做一个好的倾听者。空前一句讲到了拥有好的倾听技巧给人带来的好处,F项承接上文,继续说明倾听的作用,符合语境。20.由本段内容可知,人际交流中不仅要表达自己的想法,也要接受别人给出的反馈,由此可知,人际交流是一个双向的过程,D项符合语境。第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。On a cold afternoon in January 2015, Yesenia Diosdado, 11,got off a school bus.When the 21 pulled away, Yesenia sawpolice and emergency workers attending to 22 of a three-caraccident that had happened.She noticed that a(n) 23 womanwas trying to communicate with an Emergency Medical Serviceworker using sign language, but he couldn’t understand her.“Iheard him 24 an interpreter,” Yesenia says.She ran over to the paramedic (护理人员) to 25 —hermother, a former sign language interpreter, had 26 her andher sisters how to 27 (no one in the family is hearing-impaired).“She said, ‘I sign. Can I help?’” says EMS captain Chris Winger. “I was 28 .”Yesenia was able to 29 to the emergency worker that thewoman’s neck was injured and tell them the name of the localhospital she preferred.“She looked really 30 ,” saysYesenia. “I’m proud that I got to do something to help.”When her mother, Susan Milidore, heard aboutYesenia’s 31 actions, she wasn’t surprised.“It’s inher 32 to help,” says Susan.“I was impressed that sherecognized the 33 of the situation and took charge.Most adultswouldn’t have done that.”A few weeks later, paramedics 34 Yesenia with a gold coinand a certificate of appreciation at her elementary school.“My mom always says that you 35 know when sign languagemight come in handy,” says Yesenia.“That day, it did.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位11岁的女孩用手语帮助别人的故事。21. A. bus B. carC. train D. ambulance解析:根据上文的got off a school bus可知,此处指校车离开。√22. A. students B. passers-byC. crowds D. victims解析:根据空前的attending to和空后的of a three-car accidentthat had happened可知,此处指警察和急救人员正在照顾事故中的受害者。23. A. lost B. kindC. injured D. attractive解析:根据下文的the woman’s neck was injured可知,Yesenia看到一位受伤的女士。√√24. A. call on B. ask forC. reply to D. look into解析:根据上文的woman was trying to communicate ...but hecouldn’t understand her可知,救援人员无法理解用手语交流的女士的意思,所以“请求”一名懂手语的人员。call on号召;askfor请求;reply to回复;look into调查。25. A. help B. greet C. watch D. wait解析:根据下文中的“She said, ‘I sign.Can I help?’”可知,此处指的是Yesenia跑过去帮忙。√√26. A. missed B. writtenC. taught D. recorded解析:根据上文中的her mother, a former sign languageinterpreter和下文中的“She said, ‘I sign.Can I help?’”可知,Yesenia的妈妈以前是名手语翻译,由此可推断,此处指的是妈妈教会Yesenia如何打手语。27. A. share B. sign C. speak D. hear解析:参见上题解析。√√28. A. encouraged B. troubledC. surprised D. frightened解析:根据上文中的Yesenia Diosdado, 11以及“She said,‘I sign.Can I help?’”可知,一个11岁的孩子懂手语,这让Chris Winger感到“惊讶”。√29. A. listen B. turnC. explain D. announce解析:根据下文中的that the woman’s neck was injured ...shepreferred及语境可知,此处指的是懂手语的Yesenia将受伤女士的情况“解释”给急救人员。30. A. hurt B. calm C. busy D. sleepy解析:根据上文中的the woman’s neck was injured可知,这位女士脖子受伤了,看起来真的很痛苦。√√31. A. crazy B. braveC. funny D. careless解析:根据上文的She ran over to the paramedic (护理人员)to 25 并结合语境可知,在事故现场Yesenia主动给他人提供帮助是勇敢的行为。√32. A. duty B. natureC. interest D. dream解析:根据上文的she wasn’t surprised可知,Yesenia的妈妈知道了她帮助了别人一点都不觉得惊讶,因为妈妈知道这是Yesenia的天性。√33. A. purpose B. advantageC. importance D. seriousness解析:根据上文的 a three-car accident和the woman’s neckwas injured可知,当时的情况很严重,而Yesenia意识到了这种严重性,并提供帮助。√34. A. provided B. confusedC. presented D. compared解析:根据下文中的with a gold coin and a certificate ofappreciation以及本文讲述的Yesenia用手语助人的事情可知,此处指急救中心人员授予她一枚金币和一个证书以表达感激。present颁发,授予。√35. A. often B. neverC. still D. forever解析:根据上文的no one in the family is hearing-impaired和下文That day, it did.可知,Yesenia的家人没有听力障碍,但她的妈妈还是教会她们姐妹们如何打手语,而且那一天确实用上了手语。由此可知,Yesenia的妈妈认为你不会知道手语哪天就可以用上。√第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Tai Chi is often described as “meditation in motion”. Thereis 36. (grow) evidence that this mind-body practicewhich originated in China as a martial art, has value in treatingor preventing many health problems.37. the fact that Tai Chi is slow and gentle and doesn’t leave you breathless, it deals with the key components of38. (fit)—muscle strength, flexibility and balance.Tai Chi improves balance and, according to some studies,39. (reduce) falls. Proprioception (本体感受)—theability 40. (sense) the position of one’s body inspace—declines with age.Tai Chi helps train this sense and also41. (great) improves muscle strength and flexibility,which makes 42. easier to recover from a stumble (绊倒).Fear of falling can make you more likely to fall. Some studies have found that Tai Chi training helps relieve that fear.Tai Chi is very safe, and no fancy equipment 43. (need), so it’s easy to get started. Don’t be frightened by thenames. Names like Yang, Wu, and Chen are given to different44. (branch) of Tai Chi, in honor of people who designedthe sets of movements called forms. In some forms, you learn aseries of movements, while others more focus on breathing andmeditation. Finding an approach 45. matches your interestsand needs is the key.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国传统武术——太极拳。36. growing 设空处修饰名词evidence,应用形容词作定语,且根据句意可知,此处表示“增长的”,故填growing。37. Despite 根据句意可知,前后句是让步关系,此处考查句型“despite the fact that ...”,表示“尽管……”,故填Despite, 注意首字母大写。38. fitness 设空处作介词of的宾语,由语境可知,此处表示“健康”,故填fitness。39. reduces 分析句子可知,and连接并列结构,根据and前的谓语improves可知,and后的谓语也应用一般现在时,且主语Tai Chi表单数意义,故填reduces。40. to sense 分析句子可知,空处作定语修饰抽象名词ability,应用动词不定式,故填to sense。41. greatly 设空处作状语修饰动词improves,所以应用副词形式,故填greatly。42. it 分析句子结构可知,此处为“make it+形容词+to do sth”结构,it作形式宾语,真正的宾语为动词不定式to recover from astumble (绊倒),故填 it。43. is needed 根据上下文可知,此处应用一般现在时;equipment和动词need之间为动宾关系,应用被动语态,且主语表单数意义,故填 is needed。44. branches branch表示“分支”时为可数名词,空前有different修饰,所以用复数形式,故填branches。45. which/that 分析句子可知,空处引导限制性定语从句,修饰先行词an approach,且在从句中作主语,故填which或that。第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华,在外教Ms Hill 的帮助下,你的英语口语进步很大,请你根据以下要点用英文写封信向她表示感谢。1. 写信的目的;2. 受到的帮助及感受;3. 再次表示感谢。注意:1.写作词数应为80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文:Dear Ms Hill,I’m Li Hua.I am writing to express my sincere thanks foryour help with my spoken English.First, it was your teaching method that helped to improve myspoken English.For example, you encouraged me to talk freelyabout everything around me in English.Second, it’s really kindof you to be always patient with me.Moreover, you have a greatsense of humor which added plenty of fun to the class.At the end ofone class, I began to expect the next class.My true gratitude is beyond words.Yours sincerely,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I am a mother of three and have recently completed my collegedegree.The last class I had to take was Sociology (社会学).Theteacher was absolutely inspiring with the qualities that I wish everyhuman had been graced with.Her last project of the term wascalled “Smile”.The class was asked to go out and smile at threepeople and record their reactions.I am a very friendly person and always smile at everyone andsay hello anyway, so, I thought this would be a piece ofcake.Soon after we were given the project, my husband, myyoungest son, and I went out to McDonald’s one cold Marchmorning.It was just our way of sharing special playtime with ourson.We were standing in line, waiting to be served, when all of asudden everyone around us began to back away, and then evenmy husband did.I did not move a bit.A strong feeling of fear welled up inside ofme as I turned to see why they had moved.As I turned around Ismelled a terrible “dirty body” smell, and there standing behindme were two poor homeless men. As I looked down at the shortgentleman, close to me, he was “smiling”. His beautiful sky blueeyes were full of hope as he searched for acceptance. He said “Good day.” as he counted the few coins he had beenholding.The second man was obviously mentally disabled.I held mytears as I stood there with them.The young lady at the counter asked him what they wanted.Hesaid “Coffee is all, Miss.” because that was all they could afford.Ifthey wanted to sit in the restaurant and warm up, they had to buysomething.He just wanted to be warm.Then I really felt the desire was so great that I almost reached outand hugged the little man with the blue eyes.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。That was when I noticed all eyes in the restaurant were set onme, judging my every action. I turned in “my project” and the instructor read it. That was when I noticed all eyes in the restaurant were set onme, judging my every action.I smiled and asked the waitress togive me two more breakfast on a separate tray.I put the tray on thetable and the blue-eyed gentleman looked up at me tearfully in hiseyes.I started to cry as I walked away.When I sat down myhusband smiled at me.We held hands firmly.I returned tocollege, on the last evening of class, with this story in hand.参考范文: I turned in “my project” and the instructor read it.Then shesaid, “Can I share this?” I nodded as she got the attention ofthe class.She began to read and that was when I knew that we, ashumans, share this need to help people and to be helped.In myown way I had touched the people at McDonald’s, myhusband, my son, the instructor, and every soul that sharedthe classroom on the last night I spent as a college student.Igraduated with one of the biggest lessons I would ever learn:UNCONDITIONAL ACCEPTANCE.谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元综合检测(四).pptx 单元综合检测(四) BODY LANGUAGE.docx