资源简介 单元综合检测(五) WORKING THE LAND(满分:120分 时间:100分钟)第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFor the Love of FoodMake food your life in the CIA Associate in Culinary Arts degree program. You’ll not only build the main skills used by every chef, but you’ll also chart your own path toward a lifelong career doing what you love. Learn to prepare a wide variety of dishes and cuisines, manage people, and use state-of-the-art equipment—all in less than two years! Come and make our hands-on learning approach and industry-proven experts work for you.Timetable1st session 2nd sessionLearn how to develop taste, and employ classic recipes. Learn cooking techniques, create menus and prepare global cuisines.3rd session 4th sessionStudy the ways successful culinary professionals manage restaurants, high-end catering, food trucks, and other food-related businesses. Discover how real public restaurants are operated, and visit award-winning, live-action restaurant classrooms that serve thousands of customers annually.Course creditsIf you want to get a Culinary Arts degree, you have to attain credits, including:·51 credits in culinary arts requirements;·9 credits in liberal arts requirements.If you want to get a Culinary Business Management degree, besides previous credits, you have to attain extra credits, including:·6 credits in business management requirements.How to applyGet started by submitting your applications on our official website.Next, to complete your application file, we just need two additional items:·Submit an essay to introduce your goal;·Ask for a recommendation letter written by your teachers.Get ready for applications at least 3 months in advance in case of any interviews and background checks. Applications for our program are due by 1 December.If you want to see our campus in person, please email us at admissions@culinary:edu to make an appointment at least one week earlier.1.When can students explore how real public restaurants work?( )A.At the first session. B.At the second session.C.At the third session. D.At the fourth session.2.How many credits should students attain to get a Culinary Business Management degree?( )A.66. B.60. C.57. D.51.3.What should students do in the application process?( )A.They should submit applications by email.B.They should write a recommendation letter.C.They should present an article to state their goal.D.They should start to apply in December.BDale Bolton was driving to his home in Toronto when he heard the statistic that changed his life.He was listening to a speech that said there were over 34 million orphans in Africa.“I almost ran into a tree,” says Bolton.“The number was surprising.” He couldn’t stop thinking about it.That statistic on a journey led the Boltons to create an organization Thrive for Good, a not-for-profit that gives communities the resources and knowledge to help grow their own crops.The couple raised money for funding orphanages and digging wells.However, as Bolton spent more time on that, he learnt that the agricultural yields on the continent were significantly lower than in other parts of the world, and came to believe that the problem was the way commercial agriculture had been introduced.Bolton and his wife Linda decided to start small: by funding and training people to grow modest organic gardens.Bolton started an organic farming course in Kenya.There, he met Mootlan, a farmer’s son, who also believed in the power of small-scale, organic farming.Together they travelled around to help communities start what they came to call a “life garden”. Locals didn’t think it could be done at first, Mootlan remembers.“But once they started tasting the food, they were like ‘Wow’.”After that first project, things moved quickly.“When we helped one village, three more villages asked for help,” says Bolton.Today, Thrive for Good has 80 employees, and it has helped more than 1,000 communities create healthy meals for almost 30,000 people.Since 2012, they’ve run a training school in Kitale.“I’m still planting seeds,” he says, describing how trainees from Kenya—as well as 19 other countries in Africa and beyond—head back home with a new-found knowledge to feed their communities.4.What happened on Bolton’s way home?( )A.He hit a tree. B.He saw a kid behind a tree.C.He made a life-changing speech. D.He was surprised by a statistic.5.What is the purpose of Thrive for Good?( )A.To educate the poor.B.To spread modern agriculture.C.To help poor communities plant crops.D.To look for good families to raise the orphans.6.When the “life garden” was introduced to locals, at first they were .( )A.doubtful about it B.curious about itC.satisfied with it D.mad at it7.How is Thrive for Good today?( )A.It is hard to run. B.It is praised globally.C.It is widely expanded. D.It is unattractive to farmers.C(2024·新课标Ⅱ卷)We all know fresh is best when it comes to food.However, most produce at the store went through weeks of travel and covered hundreds of miles before reaching the table.While farmer’s markets are a solid choice to reduce the journey, Babylon Micro-Farm (BMF) shortens it even more. BMF is an indoor garden system.It can be set up for a family.Additionally, it could serve a larger audience such as a hospital, restaurant or school.The innovative design requires little effort to achieve a reliable weekly supply of fresh greens. Specifically, it’s a farm that relies on new technology.By connecting through the Cloud, BMF is remotely monitored.Also, there is a convenient app that provides growing data in real time.Because the system is automated, it significantly reduces the amount of water needed to grow plants.Rather than watering rows of soil, the system provides just the right amount to each plant.After harvest, users simply replace the plants with a new pre-seeded pod (容器) to get the next growth cycle started. Moreover, having a system in the same building where it’s eaten means zero emissions (排放) from transporting plants from soil to salad.In addition, there’s no need for pesticides and other chemicals that pollute traditional farms and the surrounding environment. BMF employees live out sustainability in their everyday lives.About half of them walk or bike to work.Inside the office, they encourage recycling and waste reduction by limiting garbage cans and avoiding single-use plastic.“We are passionate about reducing waste, carbon and chemicals in our environment,” said a BMF employee.8.What can be learned about BMF from paragraph 1?( )A.It guarantees the variety of food. B.It requires day-to-day care.C.It cuts the farm-to-table distance. D.It relies on farmer’s markets.9.What information does the convenient app offer?( )A.Real-time weather changes. B.Current condition of the plants.C.Chemical pollutants in the soil. D.Availability of pre-seeded pods.10.What can be concluded about BMF employees?( )A.They have a great passion for sports.B.They are devoted to community service.C.They are fond of sharing daily experiences.D.They have a strong environmental awareness.11.What does the text mainly talk about?( )A.BMF’s major strengths. B.BMF’s general management.C.BMF’s global influence. D.BMF’s technical standards.DAs temperatures rise to record levels and wildfires happen around the world, the need to meet net zero targets has never been more urgent.At the same time, increasing climate resilience (适应力) across food systems will be needed to fight rising hunger, according to Abdulla Shahid, president of the 76th session of the UN General Assembly.Agrivoltaic farming (光伏农业), which uses the shaded space under solar panels to grow crops, could be a way out.In the system, solar panels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants to grow beneath them.Another option is putting them on the roofs of greenhouses.This allows enough light and rainwater to reach the crops and provides access for farm machinery.Certain crops appear to grow well when grown in such environments, according to many recent studies.Researchers in South Korea have been growing a kind of vegetable underneath solar panels.The panels are positioned 2-3 metres off the ground and sit at an angle of 30 degrees, providing shade and offering crops protection from the sun.The researchers, from Chonnam National University, discovered that the vegetable produced was a deeper shade of green, thus attracting many consumers.Agrivoltaic systems in East Africa are allowing farmers to make better use of land.An Agrivoltaic farming project in Kenya is using solar panels held several metres off the ground, with gaps in between them.The shade from the panels protects vegetables from heat stress and water loss.This has resulted in rural farmers being able to grow a greater range of higher-value crops.The project effectively harvests the power of the sun twice, the researchers say.Overall, Agrivoltaic farming is one way of using the same area of land to produce more food while also rolling out more sources of renewable energy.According to Brite Solar CEO Dr Nick Kanopoulos, who is a highly skilled solar energy expert, it’s a new way of farming—one that is fully electric, runs on renewable resources, and is capable of producing the food we need to feed the future.12.What is the second paragraph intended to introduce about Agrivoltaic farming?( )A.How it is built. B.How it is accepted.C.How it is spread. D.How it is developed.13.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to?( )A.Crops. B.Plants.C.Solar panels. D.Roofs.14.What is the advantage of Agrivoltaic farming over traditional farming?( )A.It uses land more efficiently.B.It saves money on labor costs.C.It can reduce wildfire risks.D.It is easily managed.15.What does the author refer to when evaluating Agrivoltaic farming?( )A.A common belief.B.An expert’s opinion.C.A conclusion of previous research.D.An organization’s announcement.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Caring for plants is a fantastic skill for kids to have.There are so many benefits of gardening for kids, yet the importance of gardening in early childhood is often undervalued.Here are some reasons to teach your kids how to garden.Gardening makes kids stronger.16.( ) The simple acts of digging in the ground and moving things around help build muscles and develop hand-eye coordination.Gardening brings a strong sense of happiness.Studies suggest that children who garden generally feel happier.17.( ) We love to see the life-changing experiences plants and gardening bring to children.18.( ) In addition to being able to touch the soil and seeds, children can also see the differences between plants, in terms of size and color, and experience different smells and sounds in nature.Gardening is good for picky eaters.19.( ) Planting seeds, caring for and growing produce and then picking the fruits kindles a child’s interest.It’s exciting to introduce a new or disliked food in another way, and over time they will learn to try new food.Gardening strengthens connection.Through gardening activities, kids grow closer to their parents and make many new friends.20.( )A.Gardening heightens a child’s senses.B.Gardening helps build teamwork skills.C.It is the perfect activity for growing bodies.D.Studies have shown that children who garden are smarter.E.For example, staying with plants can help children lower stress.F.Kids are more likely to eat the vegetables and fruit they’ve helped grow!G.They also grow to feel a bond with the soil and a responsibility to protect it.第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。During my childhood, my family lived with my grandma in a charming old house.The 21 was surrounded by a vegetable garden and an abundance of fruit trees and flowers.It was a place of remarkable 22 , particularly in spring and summer.Grandma had dozens of 23 plants.She would put them outdoors, water them and talk with them.In winter, she would carry the plants in the pots inside to 24 cold.The plants were alive and even grew with warmth.In spring, they 25 became taller, but they didn’t flower.I was 26 by the effort that my grandma had 27 in those plants.Planting the fruit trees and flowers around the house was 28 —they were useful and smelt good.But I didn’t know why she grew so many non-flowering plants.To my young mind, it remained a 29 .One day, I asked my grandma, “Why are you 30 these plants so patiently? They don’t give us food or flowers.” She smiled and said, “They remind me that even in the darkest months, there’s always something to 31 .They bring me hope as you do.So I look after them and treat them like the apple of my eye.” That made 32 .Then I understood.Today, I have a different 33 of Grandma’s potted plants.Her devotion to the plants is a(n) 34 of her love for her family.She shows me that beauty and strength can be found in the 35 time.Her love continues to encourage me all the time especially in adversity.21.( )A.society B.property C.village D.apartment22.( )A.beauty B.security C.complexity D.luxury23.( )A.ugly B.weak C.painted D.potted24.( )A.measure B.avoid C.feel D.keep25.( )A.unwillingly B.hardly C.definitely D.initially26.( )A.confused B.frightened C.moved D.pleased27.( )A.ignored B.skipped C.admitted D.invested28.( )A.unnoticed B.understandable C.affordable D.alternative29.( )A.mystery B.joy C.pity D.concept30.( )A.figuring out B.turning to C.caring for D.picking up31.( )A.ask B.decorate C.submit D.treasure32.( )A.sense B.peace C.noise D.trouble33.( )A.style B.problem C.view D.habit34.( )A.honor B.reflection C.kind D.result35.( )A.nicest B.shortest C.quietest D.hardest第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China is a country rich in tea culture.36. (add) to the intangible cultural heritage list of the UNESCO, China’s traditional tea-making became the country’s 43rd on the list.This recognition will make this cultural heritage 37. (visible) to the public than before and help promote respect for cultural diversity and human creativity.The traditional tea-making in China is a whole system 38. (involve) knowledge, skills, and practices about the 39. (manage) of tea plantations, picking of tea leaves, manual processing, drinking, and sharing of tea.The history of Chinese tea 40. (date) from over 3,000 years ago.Since then, Chinese people have been planting, picking, making, and drinking tea.Tea producers in China have successfully developed six categories of tea: green, yellow, dark, white, oolong, and black tea, each 41. its own flavor and health benefits.For instance, green tea is famous for its health benefits, 42. black tea is known for its strong flavor.Together with processed tea, such as flower-scented tea, there are 43. (total) over 2,000 tea products in China.Tea is an essential part of Chinese culture and tradition.44. is common in Chinese people’s daily life, as steeped (浸泡的) or boiled tea 45. (serve) in families, workplaces, tea houses, and restaurants, to name a few.It’s also important for socialization and ceremonies such as weddings.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是红星中学学生李华,你的美国好友Jim在你们学校网站上看到了学生参加学农活动的照片,对此很感兴趣,发来邮件询问相关信息。请你给他回复邮件,内容包括:1.学农活动的内容和安排;2.你的感受。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My dad, George, only had an eighth grade education.A quiet man, he didn’t understand my world of school activities.From age 14, he worked.And his dad, Albert, took the money my dad earned and used it to pay family expenses.I didn’t really understand his world either: He was a livestock trucker, and I thought that I would surpass (超过) anything he had accomplished by the time I walked across the stage at high school graduation.Summers in the mid-70s were spent at home shooting baskets, hitting a baseball, or throwing a football, preparing for my future as a quarterback on a football team.In poor weather, I read about sports or practiced my trombone (长号).The summer before my eighth grade I was one of a group of boys that a neighboring farmer hired to work in his field.He explained our basic task: The tractor fired up and we were off, riding down the field looking for weeds to spray with chemicals.After a short way, the farmer stopped and pointed at a weed which we missed.Then we began again.This happened over and over, but we soon learned to identify different grasses like cockleburs, lamb’s-quarters, foxtails, and the king of weeds, the pretty purple thistle.It was tiring work, but I looked forward to the pay, even though I wasn’t sure how much it would amount to.At home, my dad said, “A job’s a big step to growing up.I’m glad you will be contributing to the household.” My dad’s words made me realize that my earnings might not be mine to do with as I wished.My labors lasted about two weeks, and the farmer said there might be more work, but I wasn’t interested.I decided it was not fair that I had to contribute my money.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式作答。The pay arrived at last. I understood immediately what my parents were worried about. 单元综合检测(五)第一部分第一节语篇解读:本文是一篇应用文。文章是一所烹饪学校的招生简章,介绍了学期安排,各学位需要的学分以及如何申请等信息。1.D 细节理解题。根据表格4th session部分的Discover how real public restaurants are operated可知,学生在第四学期探索真正的公共餐厅是如何运营的。2.A 细节理解题。根据Course credits部分的内容可知,获得烹饪商业管理学位需要66个学分(51+9+6)。3.C 细节理解题。根据How to apply部分的Next, to complete your application file, we just need two additional items和Submit an essay to introduce your goal可知,学生在申请时需要提交一篇介绍自己目标的文章。语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了Bolton夫妇创立的Thrive for Good非营利组织,其目的是帮助非洲贫困社区的农民种植农作物,并介绍了如今该组织的发展情况。4.D 细节理解题。根据第一段内容可知,Bolton在回家的路上,听到一篇演讲中说非洲有3,400多万孤儿,这一统计数据使Bolton感到很惊讶。5.C 细节理解题。根据第二段中的That statistic on a journey led the Boltons to create an organization Thrive for Good, a not-for-profit that gives communities the resources and knowledge to help grow their own crops.可知,Bolton夫妇创建的非营利组织Thrive for Good的目的是帮助贫困社区的农民种植农作物。6.A 细节理解题。根据第三段中的Locals didn’t think it could be done at first, Mootlan remembers.可知,当life garden被介绍给当地人时,一开始他们对此表示怀疑。7.C 推理判断题。根据最后一段中的After that first project, things moved quickly.以及Today, Thrive for Good has 80 employees, and it has helped more than 1,000 communities create healthy meals for almost 30,000 people.可知,如今,Bolton夫妇创建的非营利组织Thrive for Good得到了广泛的推广。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一家旨在为人们提供新鲜食材的BMF公司。8.C 推理判断题。根据第一段内容可知,大部分商店的农产品要经历几周的运输并跨越很长距离才能到达人们的餐桌。BMF公司大大缩短了这一过程。第一段最后一句中的it指代上文中的journey,并和C项中的distance构成同义词复现。9.B 细节理解题。根据第三段第三句可知,有一个便捷的应用程序实时提供(植物的)生长数据,即可以提供植物当前状况的信息。10.D 推理判断题。根据最后一段可知,BMF员工们在日常生活中践行可持续发展,大约半数的员工走路或骑自行车上班。在办公室里,他们通过限制垃圾桶数量及避免使用一次性塑料的方式鼓励回收利用及减少废物。他们都热衷于减少环境中的废物、碳和化学物质。据此推断,BMF公司的员工们有着强烈的环保意识。11.A 主旨大意题。文章首段介绍BMF公司缩短了食物从农场到餐桌的运输距离,接着第二至四段介绍了BMF的创新设计系统及其优势,最后一段介绍了员工在生活和工作中践行可持续发展。综上所述,文章从各个方面凸显了BMF公司的优势。语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了光伏农业及其优点。12.A 段落大意题。根据第二段内容可知,光伏农业是利用太阳能电池板下的阴影空间种植作物的一种农业方式。在该系统中,太阳能电池板有时必须抬起或悬挂,以便植物在其下方生长。另一个选择是把它们放在温室的屋顶上。由此可知,本段主要介绍光伏农业的搭建方式。13.C 代词指代题。根据画线词所在句In the system, solar panels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants to grow beneath them.可知,them指代的是前面提到的solar panels。14.A 推理判断题。根据第四段中的Agrivoltaic systems in East Africa are allowing farmers to make better use of land.和最后一段中的Overall, Agrivoltaic farming is one way ...renewable energy.可推断,光伏农业和传统农业相比更能提高土地的利用率。15.B 细节理解题。文章的最后一段是作者在评价光伏农业,作者引用了Brite Solar公司首席执行官 Nick Kanopoulos博士的观点,他是太阳能方面的专家。由此可知,作者在评价光伏农业时引用了一个专家的观点。第二节语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了让孩子学会园艺的重要性。16.C 根据本段主旨句Gardening makes kids stronger.可知,本段指出园艺能够让孩子更强壮,后文应该就此作出具体解释。C项(它是长身体的最佳活动)指出园艺有助于孩子的身体成长,符合语境。17.E 根据空前一句可知,研究表明,喜欢园艺的孩子通常感觉更快乐。E项(例如,和植物待在一起可以帮助孩子减轻压力)是园艺让孩子更快乐的具体举例说明,符合语境。18.A 空处位于句首,为本段主旨句。根据本段内容可知,本段主要讲述的是园艺可以锻炼和提高孩子的感官能力。A项(园艺能提高孩子的感官能力)能概括本段主旨,符合语境。19.F 根据本段主旨句Gardening is good for picky eaters.可知,本段讲述的是园艺对挑食的孩子有好处。F项(孩子们更有可能吃他们帮助种植的蔬菜和水果!)解释了通过种植蔬菜和水果,可以激发他们吃蔬菜和水果的兴趣,说明了园艺对挑食的孩子有好处,符合语境。20.G 根据本段主旨句Gardening strengthens connection.可知,本段强调的是园艺加强联系。空前一句说明了园艺会增强孩子们与父母、朋友的联系,G项(他们也会逐渐感受到与土壤的联系和保护土壤的责任)承接上文,继续说明园艺也会增强孩子与土壤的联系,符合语境。第二部分第一节语篇解读:本文是一篇记叙文。作者的奶奶喜欢养植物,不仅种植了果树和花卉,还养了许多不开花的植物。作者不理解奶奶为何养这么多不开花的植物,奶奶解释说这些植物给她带来了希望和快乐。文章表达了奶奶对植物的热爱和对家人的爱,以及这种爱对作者的积极影响。21.B 根据上文的a charming old house和下文的surrounded by a vegetable garden and an abundance of fruit trees and flowers可推知,奶奶的房子很可能是乡下的房产,而不是公寓。22.A 根据上文的an abundance of fruit trees and flowers和下文的particularly in spring and summer可推知,在春天和夏天,奶奶的房屋会成为一个美丽的地方。23.D 根据下文的In winter, she would carry the plants in the pots inside和最后一段中的potted plants可知,这些植物是盆栽的。24.B 结合常识与上文的In winter和carry the plants in the pots inside可推知,冬天奶奶会把植物搬到屋里避寒。25.C 结合上文的The plants were alive and even grew with warmth.和下文的became taller可知,植物熬过冬天,到了春天必定会长高一些。26.A 根据下文的But I didn’t know why she grew so many non-flowering plants.可知,作者不明白奶奶为什么花精力养那么多不开花的植物,因此感到困惑。27.D 根据上文的She would put them outdoors ...inside to 24 cold.和effort可知,奶奶在这些植物身上投入了很多的时间和精力。28.B 根据下文的they were useful and smelt good可知,作者能理解为什么种植果树和花卉,因为它们有用,而且闻起来很香。29.A 根据上文的But I didn’t know why she grew so many non-flowering plants.可知,作者不明白奶奶为什么花精力养那么多不开花的植物,这对作者来说是一个谜。30.C 根据上文的She would put them outdoors ...inside to 24 cold.可知,奶奶一直在耐心地照料这些植物。figure out弄清楚;turn to转向;care for照料;pick up捡起。31.D 根据下文的So I look after them and treat them like the apple of my eye.可知,奶奶把这些植物视为挚爱,是值得她珍惜的东西。32.A 根据下文的Then I understood.可知,奶奶的解释很有道理,所以作者明白了。make sense有道理,讲得通。33.C 根据上文的Today, I have a different和下文的Her devotion to the plants is a(n) 34 of her love for her family.可知,作者对奶奶的行为有了不同的看法。34.B 根据上文奶奶的话They bring me hope as you do.So I look after them and treat them like the apple of my eye.和下文的her love for her family可知,奶奶对植物的爱反映了她对家人的爱。35.D 根据上文的They remind me that even in the darkest months, there’s always something to 31 .可知,奶奶让作者明白即使在最艰难的时刻也能找到美丽和力量。第二节语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国的茶文化,包括茶的制作技艺以及茶在中国文化和社会生活中的重要地位。36.Added/Having been added 分析句子结构可知,空处应用非谓语动词作状语,主语China’s traditional tea-making和动词add之间为逻辑上的动宾关系,且发生在谓语动词之前,可用动词-ed形式或动词-ing形式的完成被动式;出现在句首,首字母大写。故填Added或Having been added。37.more visible 根据空后的than before可知,空处应用比较级形式。故填more visible。38.involving 分析句子结构可知,此处用非谓语动词作后置定语,被修饰词a whole system和动词involve之间为逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式。故填involving。39.management 分析句子成分并根据空前的the可知,空处应用名词形式作about的宾语。故填management。40.dates 空处为本句谓语动词,根据句意可知,此处陈述客观事实,应用一般现在时;主语The history of Chinese tea为单数,谓语用单数形式。故填dates。41.with 句意:中国的茶叶生产商已经成功开发出六种茶:绿茶、黄茶、黑茶、白茶、乌龙茶和红茶,每种茶都有自己的风味和健康益处。根据句意可知,空处为介词,表示“有,拥有”,用介词with。故填with。42.and/while 句意:例如,绿茶以其健康益处而闻名,而红茶则以其浓郁的风味而闻名。空前的green tea is famous for its health benefits和空后的black tea is known for its strong flavor之间为并列关系,用连词and连接;同时也是一种对比关系,可用while连接。故填and或while。43.totally 分析句子成分可知,空处应用副词作状语。故填totally。44.It 分析句子成分并结合句意可知,空处指代上文的名词Tea,应用代词it。句首单词首字母大写。故填It。45.is served 空处在as引导的原因状语从句中作谓语,根据上文时态可知,本句时态为一般现在时,主语steeped (浸泡的) or boiled tea和动词serve之间为动宾关系,所以用一般现在时的被动语态,且主语为单数,谓语也用单数形式。故填is served。第三部分第一节 参考范文:Dear Jim,I am very glad to hear about your interest in our school’s activity Learn from Farmers.I’d like to introduce it to you.Last Friday, we went to a nearby farm.The beautiful scenery left a deep impression on us.With experienced farmers’ instruction, we performed various tasks.First, we helped plant trees.Second, we sowed seeds in rows.And then, we fed pigs.Tired as we were, we all felt happy.I learned a lot from this activity.By planting trees, I became aware of the significance of environmental protection.I also understood the real happiness and satisfaction brought by physical work.Do you have a similar experience? I’m looking forward to your reply.Yours,Li Hua第二节 参考范文:The pay arrived at last.Although the job was very tiring, I was very happy in my heart for I got something from my work.The toil of labor was forgotten for the time being.I thought I should have my own money and planned how to spend it.“How much money have you earned?” Dad asked.I was surprised, reluctant to say my income.The next morning, my dad’s livestock truck started running.I saw my father’s hard-working figure and thought of his words “A job’s a big step to growing up”.I understood immediately what my parents were worried about.They were worried that I was too selfish to give.I realized that my labor was very hard, but my growth and our whole family had been depending on the hard work of my parents!Dad never complained about unfairness!He even seemed to think that was fair.I thought, “I’ve only worked for two weeks, but how many years my father has worked!” In the evening, Dad came back.I proudly took out my own money and handed it to Dad.1 / 12(共86张PPT)单元综合检测(五) 第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFor the Love of FoodMake food your life in the CIA Associate in Culinary Arts degreeprogram. You’ll not only build the main skills used by every chef,but you’ll also chart your own path toward a lifelong career doingwhat you love. Learn to prepare a wide variety of dishes and cuisines,manage people,and use state-of-the-art equipment—all in less than two years!Come and make our hands-on learning approach and industry-proven experts work for you.1st session 2nd sessionLearn how to develop taste,and employ classic recipes. Learn cooking techniques, create menus and prepare global cuisines.3rd session 4th sessionStudy the ways successful culinary professionals manage restaurants,high-end catering,food trucks,and other food-related businesses. Discover how real public restaurants are operated,and visit award-winning,live-action restaurant classrooms that serve thousands of customers annually.TimetableCourse creditsIf you want to get a Culinary Arts degree, you have to attaincredits,including:·51 credits in culinary arts requirements;·9 credits in liberal arts requirements.If you want to get a Culinary Business Management degree,besides previous credits,you have to attain extra credits,including:·6 credits in business management requirements.Get started by submitting your applications on our officialwebsite.Next, to complete your application file, we just need twoadditional items:·Submit an essay to introduce your goal;·Ask for a recommendation letter written by your teachers.How to applyGet ready for applications at least 3 months in advance in case ofany interviews and background checks. Applications for our programare due by 1 December.If you want to see our campus in person, please email us atadmissions@culinary:edu to make an appointment at least one weekearlier.语篇解读:本文是一篇应用文。文章是一所烹饪学校的招生简章,介绍了学期安排,各学位需要的学分以及如何申请等信息。1. When can students explore how real public restaurants work?A. At the first session. B. At the second session.C. At the third session. D. At the fourth session.解析:细节理解题。根据表格4th session部分的Discover how realpublic restaurants are operated可知,学生在第四学期探索真正的公共餐厅是如何运营的。√2. How many credits should students attain to get a Culinary BusinessManagement degree?A. 66. B. 60.C. 57. D. 51.解析:细节理解题。根据Course credits部分的内容可知,获得烹饪商业管理学位需要66个学分(51+9+6)。√3. What should students do in the application process?A. They should submit applications by email.B. They should write a recommendation letter.C. They should present an article to state their goal.D. They should start to apply in December.解析:细节理解题。根据How to apply部分的Next, to completeyour application file, we just need two additional items和Submitan essay to introduce your goal可知,学生在申请时需要提交一篇介绍自己目标的文章。√BDale Bolton was driving to his home in Toronto when he heard thestatistic that changed his life.He was listening to a speech that saidthere were over 34 million orphans in Africa.“I almost ran into atree,” says Bolton.“The number was surprising.” He couldn’tstop thinking about it.That statistic on a journey led the Boltons to create an organization Thrive for Good,a not-for-profit that gives communities the resources and knowledge to help grow their own crops.The couple raised money for funding orphanages and digging wells.However, as Bolton spent more time on that, he learnt that the agricultural yields on the continent were significantly lower than in other parts of the world, and came to believe that the problem was the way commercial agriculture had been introduced.Bolton and his wife Linda decided to start small: by funding andtraining people to grow modest organic gardens.Bolton started anorganic farming course in Kenya.There, he met Mootlan, afarmer’s son, who also believed in the power of small-scale,organic farming.Together they travelled around to help communitiesstart what they came to call a “life garden”. Locals didn’t think itcould be done at first, Mootlan remembers.“But once they startedtasting the food, they were like ‘Wow’.”After that first project, things moved quickly.“When wehelped one village,three more villages asked for help,” says Bolton.Today,Thrive for Good has 80 employees,and it has helpedmore than 1,000 communities create healthy meals for almost 30,000 people.Since 2012,they’ve run a training school in Kitale.“I’m still planting seeds,”he says,describing how trainees fromKenya—as well as 19 other countries in Africa and beyond—head back home with a new-found knowledge to feed their communities.语篇解读:本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了Bolton夫妇创立的Thrive for Good非营利组织,其目的是帮助非洲贫困社区的农民种植农作物,并介绍了如今该组织的发展情况。4. What happened on Bolton’s way home?A. He hit a tree.B. He saw a kid behind a tree.C. He made a life-changing speech.D. He was surprised by a statistic.解析:细节理解题。根据第一段内容可知,Bolton在回家的路上,听到一篇演讲中说非洲有3,400多万孤儿,这一统计数据使Bolton感到很惊讶。√5. What is the purpose of Thrive for Good?A. To educate the poor.B. To spread modern agriculture.C. To help poor communities plant crops.D. To look for good families to raise the orphans.√解析:细节理解题。根据第二段中的That statistic on a journey ledthe Boltons to create an organization Thrive for Good, a not-for-profit that gives communities the resources and knowledge to helpgrow their own crops.可知,Bolton夫妇创建的非营利组织Thrivefor Good的目的是帮助贫困社区的农民种植农作物。6. When the “life garden” was introduced to locals, at first theywere .A. doubtful about it B. curious about itC. satisfied with it D. mad at it解析:细节理解题。根据第三段中的Locals didn’t think it couldbe done at first, Mootlan remembers.可知,当life garden被介绍给当地人时,一开始他们对此表示怀疑。√7. How is Thrive for Good today?A. It is hard to run.B. It is praised globally.C. It is widely expanded.D. It is unattractive to farmers.√解析:推理判断题。根据最后一段中的After that first project,things moved quickly.以及Today, Thrive for Good has 80employees, and it has helped more than 1,000 communitiescreate healthy meals for almost 30,000 people.可知,如今,Bolton夫妇创建的非营利组织Thrive for Good得到了广泛的推广。C(2024·新课标Ⅱ卷)We all know fresh is best when it comes tofood.However, most produce at the store went through weeks oftravel and covered hundreds of miles before reaching the table.Whilefarmer’s markets are a solid choice to reduce the journey, BabylonMicro-Farm (BMF) shortens it even more.BMF is an indoor garden system.It can be set up for a family. Additionally,it could serve a larger audience such as a hospital,restaurant or school.The innovative design requires little effort to achieve a reliable weekly supply of fresh greens. Specifically, it’s a farm that relies on new technology.Byconnecting through the Cloud, BMF is remotely monitored.Also,there is a convenient app that provides growing data in realtime.Because the system is automated, it significantly reduces theamount of water needed to grow plants.Rather than watering rows ofsoil, the system provides just the right amount to each plant.Afterharvest, users simply replace the plants with a new pre-seeded pod(容器) to get the next growth cycle started. Moreover, having a system in the same building where it’seaten means zero emissions (排放) from transporting plants fromsoil to salad.In addition, there’s no need for pesticides and otherchemicals that pollute traditional farms and the surroundingenvironment. BMF employees live out sustainability in their everydaylives.About half of them walk or bike to work.Inside the office, theyencourage recycling and waste reduction by limiting garbage cans andavoiding single-use plastic.“We are passionate about reducingwaste, carbon and chemicals in our environment,” said a BMFemployee.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一家旨在为人们提供新鲜食材的BMF公司。8. What can be learned about BMF from paragraph 1?A. It guarantees the variety of food.B. It requires day-to-day care.C. It cuts the farm-to-table distance.D. It relies on farmer’s markets.解析:推理判断题。根据第一段内容可知,大部分商店的农产品要经历几周的运输并跨越很长距离才能到达人们的餐桌。BMF公司大大缩短了这一过程。第一段最后一句中的it指代上文中的journey,并和C项中的distance构成同义词复现。√9. What information does the convenient app offer?A. Real-time weather changes.B. Current condition of the plants.C. Chemical pollutants in the soil.D. Availability of pre-seeded pods.解析:细节理解题。根据第三段第三句可知,有一个便捷的应用程序实时提供(植物的)生长数据,即可以提供植物当前状况的信息。√10. What can be concluded about BMF employees?A. They have a great passion for sports.B. They are devoted to community service.C. They are fond of sharing daily experiences.D. They have a strong environmental awareness.√解析:推理判断题。根据最后一段可知,BMF员工们在日常生活中践行可持续发展,大约半数的员工走路或骑自行车上班。在办公室里,他们通过限制垃圾桶数量及避免使用一次性塑料的方式鼓励回收利用及减少废物。他们都热衷于减少环境中的废物、碳和化学物质。据此推断,BMF公司的员工们有着强烈的环保意识。11. What does the text mainly talk about?A. BMF’s major strengths.B. BMF’s general management.C. BMF’s global influence.D. BMF’s technical standards.解析:主旨大意题。文章首段介绍BMF公司缩短了食物从农场到餐桌的运输距离,接着第二至四段介绍了BMF的创新设计系统及其优势,最后一段介绍了员工在生活和工作中践行可持续发展。综上所述,文章从各个方面凸显了BMF公司的优势。√DAs temperatures rise to record levels and wildfires happen aroundthe world, the need to meet net zero targets has never been moreurgent.At the same time, increasing climate resilience (适应力)across food systems will be needed to fight rising hunger, accordingto Abdulla Shahid, president of the 76th session of the UN GeneralAssembly.Agrivoltaic farming (光伏农业), which uses the shaded spaceunder solar panels to grow crops, could be a way out.In the system,solar panels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants togrow beneath them.Another option is putting them on the roofs ofgreenhouses.This allows enough light and rainwater to reach the cropsand provides access for farm machinery.Certain crops appear to grow well when grown in suchenvironments, according to many recent studies.Researchers inSouth Korea have been growing a kind of vegetable underneath solarpanels.The panels are positioned 2-3 metres off the ground and sit atan angle of 30 degrees, providing shade and offering crops protectionfrom the sun.The researchers, from Chonnam National University,discovered that the vegetable produced was a deeper shade of green,thus attracting many consumers.Agrivoltaic systems in East Africa are allowing farmers to makebetter use of land.An Agrivoltaic farming project in Kenya is usingsolar panels held several metres off the ground, with gaps in betweenthem.The shade from the panels protects vegetables from heat stressand water loss.This has resulted in rural farmers being able to grow agreater range of higher-value crops.The project effectively harveststhe power of the sun twice, the researchers say.Overall, Agrivoltaic farming is one way of using the same areaof land to produce more food while also rolling out more sources ofrenewable energy.According to Brite Solar CEO Dr NickKanopoulos,who is a highly skilled solar energy expert,it’s a newway of farming—one that is fully electric,runs on renewableresources,and is capable of producing the food we need to feed thefuture.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了光伏农业及其优点。12. What is the second paragraph intended to introduce aboutAgrivoltaic farming?A. How it is built.B. How it is accepted.C. How it is spread.D. How it is developed.√解析:段落大意题。根据第二段内容可知,光伏农业是利用太阳能电池板下的阴影空间种植作物的一种农业方式。在该系统中,太阳能电池板有时必须抬起或悬挂,以便植物在其下方生长。另一个选择是把它们放在温室的屋顶上。由此可知,本段主要介绍光伏农业的搭建方式。13. What does the underlined word “them” in Paragraph 2 referto?A. Crops. B. Plants.C. Solar panels. D. Roofs.解析:代词指代题。根据画线词所在句In the system, solarpanels have to sometimes be lifted or suspended to allow plants togrow beneath them .可知,them指代的是前面提到的solarpanels。√14. What is the advantage of Agrivoltaic farming over traditionalfarming?A. It uses land more efficiently.B. It saves money on labor costs.C. It can reduce wildfire risks.D. It is easily managed.√解析:推理判断题。根据第四段中的Agrivoltaic systems inEast Africa are allowing farmers to make better use ofland.和最后一段中的Overall, Agrivoltaic farming is oneway ...renewable energy.可推断,光伏农业和传统农业相比更能提高土地的利用率。15. What does the author refer to when evaluating Agrivoltaicfarming?A. A common belief.B. An expert’s opinion.C. A conclusion of previous research.D. An organization’s announcement.√解析:细节理解题。文章的最后一段是作者在评价光伏农业,作者引用了Brite Solar公司首席执行官 Nick Kanopoulos博士的观点,他是太阳能方面的专家。由此可知,作者在评价光伏农业时引用了一个专家的观点。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Caring for plants is a fantastic skill for kids to have.There areso many benefits of gardening for kids, yet the importance ofgardening in early childhood is often undervalued.Here are somereasons to teach your kids how to garden.Gardening makes kids stronger.16.( ) The simpleacts of digging in the ground and moving things around help buildmuscles and develop hand-eye coordination.Gardening brings a strong sense of happiness.Studies suggestthat children who garden generally feel happier.17.( )We love to see the life-changing experiences plants and gardeningbring to children.CE18. ( ) In addition to being able to touch the soil and seeds,children can also see the differences between plants,in terms ofsize and color,and experience different smells and sounds in nature.Gardening is good for picky eaters.19.( ) Plantingseeds,caring for and growing produce and then picking the fruits kindles a child’s interest.It’s exciting to introduce a new or disliked food in another way, and over time they will learn to try new food.AFGardening strengthens connection. Through gardeningactivities, kids grow closer to their parents and make many newfriends.20.( )A. Gardening heightens a child’s senses.B. Gardening helps build teamwork skills.C. It is the perfect activity for growing bodies.D. Studies have shown that children who garden are smarter.E. For example,staying with plants can help children lower stress.GF. Kids are more likely to eat the vegetables and fruit they’vehelped grow!G. They also grow to feel a bond with the soil and a responsibilityto protect it.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了让孩子学会园艺的重要性。16. 根据本段主旨句Gardening makes kids stronger.可知,本段指出园艺能够让孩子更强壮,后文应该就此作出具体解释。C项(它是长身体的最佳活动)指出园艺有助于孩子的身体成长,符合语境。17. 根据空前一句可知,研究表明,喜欢园艺的孩子通常感觉更快乐。E项(例如,和植物待在一起可以帮助孩子减轻压力)是园艺让孩子更快乐的具体举例说明,符合语境。19. 根据本段主旨句Gardening is good for picky eaters.可知,本段讲述的是园艺对挑食的孩子有好处。F项(孩子们更有可能吃他们帮助种植的蔬菜和水果!)解释了通过种植蔬菜和水果,可以激发他们吃蔬菜和水果的兴趣,说明了园艺对挑食的孩子有好处,符合语境。18. 空处位于句首,为本段主旨句。根据本段内容可知,本段主要讲述的是园艺可以锻炼和提高孩子的感官能力。A项(园艺能提高孩子的感官能力)能概括本段主旨,符合语境。20. 根据本段主旨句Gardening strengthens connection.可知,本段强调的是园艺加强联系。空前一句说明了园艺会增强孩子们与父母、朋友的联系,G项(他们也会逐渐感受到与土壤的联系和保护土壤的责任)承接上文,继续说明园艺也会增强孩子与土壤的联系,符合语境。第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。During my childhood, my family lived with my grandma ina charming old house.The 21 was surrounded by a vegetablegarden and an abundance of fruit trees and flowers.It was a placeof remarkable 22 , particularly in spring and summer.Grandma had dozens of 23 plants.She would put themoutdoors, water them and talk with them.In winter, she wouldcarry the plants in the pots inside to 24 cold.The plants werealive and even grew with warmth.In spring, they 25 becametaller, but they didn’t flower.I was 26 by the effort that my grandma had 27 in thoseplants.Planting the fruit trees and flowers around the housewas 28 —they were useful and smelt good.But I didn’t knowwhy she grew so many non-flowering plants.To my young mind, itremained a 29 .One day, I asked my grandma, “Why are you 30 theseplants so patiently? They don’t give us food or flowers.” Shesmiled and said, “They remind me that even in the darkestmonths, there’s always something to 31 .They bring me hopeas you do.So I look after them and treat them like the apple of myeye.” That made 32 .Then I understood.Today, I have a different 33 of Grandma’s pottedplants.Her devotion to the plants is a(n) 34 of her love for herfamily.She shows me that beauty and strength can be found inthe 35 time.Her love continues to encourage me all the timeespecially in adversity.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者的奶奶喜欢养植物,不仅种植了果树和花卉,还养了许多不开花的植物。作者不理解奶奶为何养这么多不开花的植物,奶奶解释说这些植物给她带来了希望和快乐。文章表达了奶奶对植物的热爱和对家人的爱,以及这种爱对作者的积极影响。21. A. society B. propertyC. village D. apartment解析:根据上文的a charming old house和下文的surrounded bya vegetable garden and an abundance of fruit trees and flowers可推知,奶奶的房子很可能是乡下的房产,而不是公寓。√22. A. beauty B. securityC. complexity D. luxury解析:根据上文的an abundance of fruit trees and flowers和下文的particularly in spring and summer可推知,在春天和夏天,奶奶的房屋会成为一个美丽的地方。√23. A. ugly B. weakC. painted D. potted解析:根据下文的In winter, she would carry the plantsin the pots inside和最后一段中的potted plants可知,这些植物是盆栽的。24. A. measure B. avoidC. feel D. keep解析:结合常识与上文的In winter和carry the plants in the potsinside可推知,冬天奶奶会把植物搬到屋里避寒。√√25. A. unwillingly B. hardlyC. definitely D. initially解析:结合上文的The plants were alive and even grew withwarmth.和下文的became taller可知,植物熬过冬天,到了春天必定会长高一些。√26. A. confused B. frightenedC. moved D. pleased解析:根据下文的But I didn’t know why she grew so manynon-flowering plants.可知,作者不明白奶奶为什么花精力养那么多不开花的植物,因此感到困惑。√27. A. ignored B. skippedC. admitted D. invested解析:根据上文的She would put them outdoors ...insideto 24 cold.和effort可知,奶奶在这些植物身上投入了很多的时间和精力。28. A. unnoticed B. understandableC. affordable D. alternative解析:根据下文的they were useful and smelt good可知,作者能理解为什么种植果树和花卉,因为它们有用,而且闻起来很香。√√29. A. mystery B. joyC. pity D. concept解析:根据上文的But I didn’t know why she grew so manynon-flowering plants.可知,作者不明白奶奶为什么花精力养那么多不开花的植物,这对作者来说是一个谜。√30. A. figuring out B. turning toC. caring for D. picking up解析:根据上文的She would put them outdoors ...insideto 24 cold.可知,奶奶一直在耐心地照料这些植物。figureout弄清楚;turn to转向;care for照料;pick up捡起。√31. A. ask B. decorateC. submit D. treasure解析:根据下文的So I look after them and treat them like the apple of my eye.可知,奶奶把这些植物视为挚爱,是值得她珍惜的东西。32. A. sense B. peaceC. noise D. trouble解析:根据下文的Then I understood.可知,奶奶的解释很有道理,所以作者明白了。make sense有道理,讲得通。√√33. A. style B. problemC. view D. habit解析:根据上文的Today, I have a different和下文的Herdevotion to the plants is a(n) 34 of her love for her family.可知,作者对奶奶的行为有了不同的看法。√34. A. honor B. reflectionC. kind D. result解析:根据上文奶奶的话They bring me hope as you do.SoI look after them and treat them like the apple of my eye.和下文的her love for her family可知,奶奶对植物的爱反映了她对家人的爱。√35. A. nicest B. shortestC. quietest D. hardest解析:根据上文的They remind me that even in the darkestmonths, there’s always something to 31 .可知,奶奶让作者明白即使在最艰难的时刻也能找到美丽和力量。√第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China is a country rich in tea culture.36. (add)to the intangible cultural heritage list of the UNESCO, China’straditional tea-making became the country’s 43rd on thelist.This recognition will make this cultural heritage 37.________ (visible) to the public than before and help promote respect forcultural diversity and human creativity.The traditional tea-making in China is a whole system38. (involve) knowledge, skills, and practicesabout the 39. (manage) of tea plantations, picking oftea leaves, manual processing, drinking, and sharing oftea.The history of Chinese tea 40. (date) from over3,000 years ago.Since then, Chinese people have beenplanting, picking, making, and drinking tea.Tea producers inChina have successfully developed six categories of tea: green,yellow, dark, white, oolong, and black tea, each 41._____ its own flavor and health benefits.For instance, green tea is famousfor its health benefits, 42. black tea is known for its strongflavor.Together with processed tea, such as flower-scented tea,there are 43. (total) over 2,000 tea products in China.Tea is an essential part of Chinese culture and tradition.44. is common in Chinese people’s daily life,as steeped (浸泡的)or boiled tea 45. (serve)in families, workplaces, tea houses,and restaurants,to name a few.It’s also important for socialization and ceremonies such as weddings.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国的茶文化,包括茶的制作技艺以及茶在中国文化和社会生活中的重要地位。36. Added/Having been added 分析句子结构可知,空处应用非谓语动词作状语,主语China’s traditional tea-making和动词add之间为逻辑上的动宾关系,且发生在谓语动词之前,可用动词-ed形式或动词-ing形式的完成被动式;出现在句首,首字母大写。故填Added或Having been added。37. more visible 根据空后的than before可知,空处应用比较级形式。故填more visible。38. involving 分析句子结构可知,此处用非谓语动词作后置定语,被修饰词a whole system和动词involve之间为逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式。故填involving。39. management 分析句子成分并根据空前的the可知,空处应用名词形式作about的宾语。故填management。40. dates 空处为本句谓语动词,根据句意可知,此处陈述客观事实,应用一般现在时;主语The history of Chinese tea为单数,谓语用单数形式。故填dates。41. with 句意:中国的茶叶生产商已经成功开发出六种茶:绿茶、黄茶、黑茶、白茶、乌龙茶和红茶,每种茶都有自己的风味和健康益处。根据句意可知,空处为介词,表示“有,拥有”,用介词with。故填with。42. and/while 句意:例如,绿茶以其健康益处而闻名,而红茶则以其浓郁的风味而闻名。空前的green tea is famous for its healthbenefits和空后的black tea is known for its strong flavor之间为并列关系,用连词and连接;同时也是一种对比关系,可用while连接。故填and或while。43. totally 分析句子成分可知,空处应用副词作状语。故填totally。44. It 分析句子成分并结合句意可知,空处指代上文的名词Tea,应用代词it。句首单词首字母大写。故填It。45. is served 空处在as引导的原因状语从句中作谓语,根据上文时态可知,本句时态为一般现在时,主语steeped (浸泡的) or boiledtea和动词serve之间为动宾关系,所以用一般现在时的被动语态,且主语为单数,谓语也用单数形式。故填is served。第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假设你是红星中学学生李华,你的美国好友Jim在你们学校网站上看到了学生参加学农活动的照片,对此很感兴趣,发来邮件询问相关信息。请你给他回复邮件,内容包括:1. 学农活动的内容和安排;2. 你的感受。注意:1.写作词数应为80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考范文:Dear Jim,I am very glad to hear about your interest in our school’sactivity Learn from Farmers.I’d like to introduce it to you.Last Friday,we went to a nearby farm. The beautiful sceneryleft a deep impression on us.With experienced farmers’instruction, we performed various tasks.First,we helped plant trees.Second,we sowed seeds in rows.And then,we fed pigs.Tired as we were,we all felt happy.I learned a lot from this activity.By planting trees, I becameaware of the significance of environmental protection.I alsounderstood the real happiness and satisfaction brought by physicalwork.Do you have a similar experience? I’m looking forward toyour reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。My dad, George, only had an eighth grade education.Aquiet man, he didn’t understand my world of schoolactivities.From age 14, he worked.And his dad, Albert, tookthe money my dad earned and used it to pay family expenses.I didn’t really understand his world either: He was alivestock trucker, and I thought that I would surpass (超过)anything he had accomplished by the time I walked across the stageat high school graduation.Summers in the mid-70s were spent at home shootingbaskets, hitting a baseball, or throwing a football, preparingfor my future as a quarterback on a football team.In poorweather, I read about sports or practiced my trombone (长号).The summer before my eighth grade I was one of a group of boysthat a neighboring farmer hired to work in his field.He explained ourbasic task:The tractor fired up and we were off,riding down thefield looking for weeds to spray with chemicals.After a short way,the farmer stopped and pointed at a weed which we missed.Then webegan again.This happened over and over,but we soon learned toidentify different grasses like cockleburs,lamb’s-quarters,foxtails,and the king of weeds,the pretty purple thistle.It wastiring work,but I looked forward to the pay,even though Iwasn’t sure how much it would amount to.At home, my dad said, “A job’s a big step to growingup.I’m glad you will be contributing to the household.” My dad’swords made me realize that my earnings might not be mine to do withas I wished.My labors lasted about two weeks, and the farmer said theremight be more work, but I wasn’t interested.I decided it was notfair that I had to contribute my money.注意:1.续写词数应为150左右;2. 请按如下格式作答。The pay arrived at last. I understood immediately what my parents were worried about. The pay arrived at last.Although the job was very tiring, Iwas very happy in my heart for I got something from my work.Thetoil of labor was forgotten for the time being.I thought I shouldhave my own money and planned how to spend it.“How muchmoney have you earned?” Dad asked.I was surprised, reluctantto say my income.The next morning, my dad’s livestock truckstarted running.I saw my father’s hard-working figure andthought of his words “A job’s a big step to growing up”.参考范文:I understood immediately what my parents were worriedabout.They were worried that I was too selfish to give.I realizedthat my labor was very hard, but my growth and our whole familyhad been depending on the hard work of my parents!Dad nevercomplained about unfairness!He even seemed to think that wasfair.I thought, “I’ve only worked for two weeks, but howmany years my father has worked!” In the evening, Dad cameback.I proudly took out my own money and handed it to Dad.谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 单元综合检测(五).pptx 单元综合检测(五) WORKING THE LAND.docx