资源简介 UNIT 3 FASCINATING PARKSPeriod 1 Reading and Thinking Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.The mountains and (山谷) in a place can affect its precipitation (降水量).2.The waiter was wiping the table with a wet (布) when I came in.3.Our country has a large population, a (辽阔的) t and abundant resources.4.It is widely acknowledged that great works of art can go beyond national (界限).5.Glaciers move in a way that’s not v to human eyes.6.It was the most fruitful discussion, with both sides agreeing to a a common policy.Ⅱ.一词多义1.The small tent was buffeted by the wind and rain all night yesterday. 词性: 词义: 2.A cold buffet had been laid out in the dining room. 词性: 词义: 3.He made us all nervous by standing so close to the edge of the cliff. 词性: 词义: 4.We slowly edged our way towards the exit. 词性: 词义: Ⅲ.单句语法填空1.To my relief, the old man injured in the accident was accompanied a woman a nearby hospital.2.—There is a ban using mobile phones at the gas station.—Do you mean we are banned from (talk) on the mobile phone at the gas station?3.Previously, we placed too much emphasis on the protection of traditional buildings, but little attention was paid to the protection of (visible) cultural elements.4.Mr White is the son of Mrs Green, who him when his parents died 20 years ago.Thanks to her , Mr White could receive a good education and became an engineer.(adopt)5.My grandparents were blessed good health and they would continue to take exercise every day.Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空wake up to, leave behind, on the move, apart from, pick up, set out, live off, anything like1.Bears begin to sleep in winter and the fat they stored during the summer and autumn.2.Jack never wanted to stay in one place for very long, so he was always .3. promoting economic cooperation, the Belt and Road Initiative has been spreading Chinese culture and customs in other countries.4.It was not easy to decide what to take and what to .5.The group of adventurers left the valley after they the danger they were in.6.The next morning he hired a boat and to find the well-known painter.7.The little things you do can make a difference! For example, garbage around your neighbourhood contributes to a cleaner environment.8.The food here doesn’t taste what we had in Chinatown.Ⅴ.根据汉语提示完成句子1.为了保持这片土地的自然状态,政府把它变成了一个国家公园,并禁止人们住在这里。(make+宾语+宾补,ban)To keep the land in its natural state, .2.即使受到邀请,他也不会来参加我们的聚会。(even though)He won’t come to our party .3.昨天出席聚会的有格林先生和许多中国科学家。(完全倒装) Mr Green and many Chinese scientists.4.在这个城市的西部有一个公园,它每年吸引着数百万游客。(动词-ing形式作状语)In the west of the city lies a park, .5.现在有许多学生正在街上等着见这位伟大的英雄。(there be+名词+非谓语动词) the great hero at the street now.Ⅵ.课文语法填空In Sarek National Park,I wake up to the sound of the wind.Even though the sun is 1. (bright) shining, it is impossible for me to tell whether it is morning or night.I’m above the Arctic Circle, 2. in summer the sun never sets.Sarek’s mountains used to 3. (cover) by vast sheets of ice.Around 9,000 years ago, this ice 4. (melt), leaving behind about 100 glaciers.In 1909, Sarek was made a national park.All new 5. (develop) is banned within park boundaries, and only the Sami are allowed to continue their 6. (tradition) way of life in the park.For hundreds of years, 7. (look) after reindeer was a way of life for the Sami.Since reindeer were always on the move, the Sami would accompany them.Nowadays, most Sami have houses in villages near Sarek and live 8. modern life.After breakfast, I pack my bag and set out again.It will be full of sweat and hard work 9. (reach) my destination.10. , nothing could be better than breathing the fresh air and enjoying this great adventure in such a beautiful and wild place. 阅读理解A主题语境:人与自然之自然遗产 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Everglades National Park is located in the state of Florida.It is the largest wilderness in the entire country and makes up 25% of the wetlands in the state.The Everglades is home to several rare and endangered species.It is also the third largest national park in the US, after Death Valley National Park and Yellowstone National Park.Each year, about 1 million tourists visit the park.On a global level, it has been announced as a World Heritage Site.Unlike most other national parks, Everglades National Park was created to protect an ecosystem from being damaged.In 1947, President Harry Truman spoke at the official opening of Everglades National Park, saying the goal of creating the park was to protect forever a wild area that could never be replaced.10,000 different islands make up Everglades National Park.There exists natural wildlife on each of these islands.The Everglades is home to about 30 species that are endangered.In addition, more than 350 bird species and 300 species of freshwater and saltwater fish live within the park.The Everglades is also home to 40 species of mammals (哺乳动物).There are many ways to explore the Everglades.Visitors can see alligators (短吻鳄) while hiking the Anhinga Trail.The Everglades is one of the few places on Earth where freshwater alligators and saltwater crocodiles live in the same area.Visitors using airboats are likely to see large groups of birds.Some visitors might enjoy riding bicycles through Shark Valley.Others may want to move slowly through the water where they can see insects and wildlife closely.According to experts, changes to the Everglades are becoming a danger to several different kinds of wildlife.They say it is a result of actions the US government began more than 50 years ago, and settlers began even earlier.1.What does the first paragraph mainly talk about?( )A.Florida is famous for its large wetlands.B.There are three important national parks in the US.C.Visitors think highly of Everglades National Park.D.Everglades National Park is very valuable.2.How does the author describe the richness of wildlife in the park?( )A.By giving examples.B.By listing figures.C.By giving a definition.D.By making a comparison.3.What can we get from the passage?( )A.Visitors can explore the Everglades in many ways.B.Visitors are not allowed to stay in the water in the park.C.President Harry Truman first suggested setting up the park.D.Everglades National Park is the largest national park in the US.4.What will be further discussed if the passage is continued?( )A.How the endangered wildlife lost their lives.B.What settlers have done to save the wetlands.C.How the park’s environment was badly changed.D.What the government has done to protect the park.B主题语境:人与社会之旅游观光 语篇类型:记叙文 建议用时:7分钟I used to live in South Africa and recently went back to Botswana to visit the Central Kalahari Game Reserve with my friend Oscar.There is nothing quite like the vast African wilderness.Our jeep broke down suddenly along the too-hot-to-touch sand.With such an engine, it was tough work.The dry heat was fierce and the only break came from using our precious water for a brief bucket shower.With no supplies available within the park—it was a sort of no man’s land with the occasional cow—it’s necessary to bring all your fuel, food and water with you.We camped in a small open space of the bush.At the height of the dry season, leaves in the trees had all fallen down and shade was in scant supply, so we angled ourselves near a lonely leafless tree.As the sun was setting, we drove towards the watering hole a few miles away, and were reminded just why we’d chosen to spend weeks experiencing this difficult, unpleasant, and painful exercise on ourselves.Realizing our arrival, a lone lion stopped his drinking.He yawned (打哈欠),and then carried on drinking.That night, sleeping on the roof of the jeep, we felt his roar (吼叫) as much as we heard it.All movements and activities stopped, but when bright satellites flashed across the blackness, the vast African skies offered the only sign that the outside world hadn’t come to a standstill.In the morning we saw that the lion had walked on the road overnight, and his paw prints pressed into yesterday’s tyre tracks.We set off for another morning inching through the sand; another day of shifting landscapes and raw (原始的), wild beauty; another night lit by fireflies and shooting stars.5.What can we learn from the passage?( )A.The author and his friend toured the reserve without difficulty.B.There were many cows in the Central Kalahari Game Reserve.C.The lion walked along the tyre tracks and attacked the jeep at night.D.The author and his friend suffered much heat in the daytime.6.What does the underlined word “scant” in Paragraph 4 mean?( )A.Inadequate. B.Unbending.C.Abundant. D.Ready.7.What can we infer from the last paragraph?( )A.The jeep’s tyre was destroyed by the lion at night.B.The lion didn’t get close to the author’s jeep at night.C.The author didn’t think the reserve worth visiting.D.The natural beauty appealed to them to go on bravely.8.Which of the following can be a suitable title for the text?( )A.A Roaring LionB.An African Wilderness TourC.Extremely Hot WeatherD.African Wild BeautyPeriod 1 Reading and Thinking[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.valleys 2.cloth 3.vast; territory4.boundaries 5.visible 6.adoptⅡ.1.动词; 连续猛击 2.名词; 自助餐3.名词; 边缘 4.动词; 徐徐移动Ⅲ.1.by; to 2.on; talking 3.invisible4.adopted; adopted; adoption 5.withⅣ.1.live off 2.on the move 3.Apart from4.leave behind 5.woke up to 6.set out7.picking up 8.anything likeⅤ.1.the government made it a national park and banned people from living here2.even though he is invited3.Present at the party yesterday were4.attracting millions of visitors every year5.There are many students waiting to meetⅥ.1.brightly 2.where 3.be covered 4.melted 5.development 6.traditional 7.looking 8.a9.to reach 10.However[对标高考——全练通]语篇解读:文章主要介绍了作为世界文化遗产之一、位于美国佛罗里达州的大沼泽地国家公园。1.D 段落大意题。第一段提到大沼泽地国家公园是美国最大的荒野并占据了整个州百分之二十五的湿地。这个大沼泽地是很多珍奇和濒危物种的家园。从全球的范围上来说,它还是世界遗产地。所以第一段主要从多个角度来突出大沼泽地国家公园的重要性。2.B 推理判断题。根据第三段中提到的多个数据可知,作者通过列举数据来描述这个公园野生动物的丰富性。3.A 细节理解题。根据倒数第二段中的There are many ways to explore the Everglades.可知,游客有很多方法探索大沼泽地国家公园。4.C 推理判断题。根据最后一段中的changes to the Everglades are becoming a danger to several different kinds of wildlife可知,接下来会进一步讨论公园的环境是如何恶化的。语篇解读:文章讲述了作者和朋友的非洲荒野之旅。5.D 细节理解题。根据文章第二段中的The dry heat was fierce and the only break came from using our precious water for a brief bucket shower.可知,作者和他的朋友白天热得要命。6.A 词义猜测题。根据画线词前后的内容leaves in the trees had all fallen down和 so we angled ourselves near a lonely leafless tree可知,没有足够遮阴的地方。故画线词词义为“不充足的”。7.D 推理判断题。根据文章最后一段中的We set off for another morning inching through the sand; another day of shifting landscapes and raw (原始的), wild beauty; another night lit by fireflies and shooting stars.可以推断出,自然之美吸引着作者和朋友继续勇敢地走下去。8.B 标题归纳题。根据全文内容尤其是第一段内容可知,本文主要讲述了作者和朋友的非洲荒野之旅1 / 7(共32张PPT)Period 1 Reading and Thinking夯基固本——一遍过对标高考——全练通Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. The mountains and (山谷) in a place can affect itsprecipitation (降水量).2. The waiter was wiping the table with a wet (布) when I came in.3. Our country has a large population, a (辽阔的)t and abundant resources.valleys cloth vast erritory 4. It is widely acknowledged that great works of art can go beyondnational (界限).5. Glaciers move in a way that’s not v to human eyes.6. It was the most fruitful discussion, with both sides agreeing toa a common policy.boundaries isible dopt Ⅱ.一词多义1. The small tent was buffeted by the wind and rain all nightyesterday.词性: 词义: 2. A cold buffet had been laid out in the dining room.词性: 词义: 3. He made us all nervous by standing so close to the edge of thecliff. 词性: 词义: 4. We slowly edged our way towards the exit.词性: 词义: 动词 连续猛击 名词 自助餐 名词 边缘 动词 徐徐移动 Ⅲ.单句语法填空1. To my relief, the old man injured in the accident wasaccompanied a woman a nearby hospital.2. —There is a ban using mobile phones at the gas station.—Do you mean we are banned from (talk) on themobile phone at the gas station?3. Previously, we placed too much emphasis on the protection oftraditional buildings, but little attention was paid to the protectionof (visible) cultural elements.by to on talking invisible 4. Mr White is the son of Mrs Green, who him when his parents died 20 years ago.Thanks toher , Mr White could receive a good education andbecame an engineer.(adopt)5. My grandparents were blessed good health and theywould continue to take exercise every day.adopted adopted adoption with Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空1. Bears begin to sleep in winter and the fat they storedduring the summer and autumn.2. Jack never wanted to stay in one place for very long, so he wasalways .3. promoting economic cooperation, the Belt andRoad Initiative has been spreading Chinese culture and customs inother countries.live off on the move Apart from wake up to, leave behind, on the move, apart from, pick up,set out, live off, anything like4. It was not easy to decide what to take and what to .5. The group of adventurers left the valley after they the danger they were in.6. The next morning he hired a boat and to find the well-known painter.7. The little things you do can make a difference! Forexample, garbage around your neighbourhoodcontributes to a cleaner environment.8. The food here doesn’t taste what we had inChinatown.leavebehind woke up to set out picking up anything like Ⅴ.根据汉语提示完成句子1. 为了保持这片土地的自然状态,政府把它变成了一个国家公园,并禁止人们住在这里。(make+宾语+宾补,ban)To keep the land in its natural state, .2. 即使受到邀请,他也不会来参加我们的聚会。(even though)He won’t come to our party .3. 昨天出席聚会的有格林先生和许多中国科学家。(完全倒装)Mr Green and manyChinese scientists.the government made it anational park and banned people from living here even though he is invited Present at the party yesterday were 4. 在这个城市的西部有一个公园,它每年吸引着数百万游客。(动词-ing形式作状语)In the west of the city lies a park, .5. 现在有许多学生正在街上等着见这位伟大的英雄。(there be+名词+非谓语动词)the great hero at thestreet now.attracting millions of visitorsevery year There are many students waiting to meet Ⅵ.课文语法填空In Sarek National Park,I wake up to the sound of thewind.Even though the sun is 1. (bright) shining, it isimpossible for me to tell whether it is morning or night.I’m abovethe Arctic Circle, 2. in summer the sun never sets.brightly where Sarek’s mountains used to 3. (cover) by vastsheets of ice.Around 9,000 years ago, this ice 4. (melt), leaving behind about 100 glaciers.In 1909, Sarek wasmade a national park.All new 5. (develop) isbanned within park boundaries, and only the Sami are allowed tocontinue their 6. (tradition) way of life in the park.be covered melted development traditional For hundreds of years, 7. (look) after reindeerwas a way of life for the Sami.Since reindeer were always on themove, the Sami would accompany them.Nowadays, most Samihave houses in villages near Sarek and live 8. modern life.After breakfast, I pack my bag and set out again.It will be fullof sweat and hard work 9. (reach) mydestination.10. , nothing could be better thanbreathing the fresh air and enjoying this great adventure in such abeautiful and wild place.looking a to reach However 阅读理解A主题语境:人与自然之自然遗产 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Everglades National Park is located in the state of Florida.It isthe largest wilderness in the entire country and makes up 25% of thewetlands in the state.The Everglades is home to several rare andendangered species.It is also the third largest national park in theUS, after Death Valley National Park and Yellowstone NationalPark.Each year, about 1 million tourists visit the park.On a globallevel, it has been announced as a World Heritage Site.Unlike most other national parks, Everglades National Park wascreated to protect an ecosystem from being damaged.In 1947,President Harry Truman spoke at the official opening of EvergladesNational Park, saying the goal of creating the park was to protectforever a wild area that could never be replaced.10,000 different islands make up Everglades National Park. There exists natural wildlife on each of these islands.TheEverglades is home to about 30 species that are endangered.Inaddition, more than 350 bird species and 300 species of freshwaterand saltwater fish live within the park.The Everglades is also home to40 species of mammals (哺乳动物).There are many ways to explore the Everglades.Visitors can seealligators (短吻鳄) while hiking the Anhinga Trail.The Evergladesis one of the few places on Earth where freshwater alligators andsaltwater crocodiles live in the same area.Visitors using airboats arelikely to see large groups of birds.Some visitors might enjoy ridingbicycles through Shark Valley.Others may want to move slowlythrough the water where they can see insects and wildlife closely.According to experts, changes to the Everglades are becoming adanger to several different kinds of wildlife.They say it is a result ofactions the US government began more than 50 years ago, andsettlers began even earlier.语篇解读:文章主要介绍了作为世界文化遗产之一、位于美国佛罗里达州的大沼泽地国家公园。1. What does the first paragraph mainly talk about?A. Florida is famous for its large wetlands.B. There are three important national parks in the US.C. Visitors think highly of Everglades National Park.D. Everglades National Park is very valuable.解析:段落大意题。第一段提到大沼泽地国家公园是美国最大的荒野并占据了整个州百分之二十五的湿地。这个大沼泽地是很多珍奇和濒危物种的家园。从全球的范围上来说,它还是世界遗产地。所以第一段主要从多个角度来突出大沼泽地国家公园的重要性。√2. How does the author describe the richness of wildlife in the park?A. By giving examples.B. By listing figures.C. By giving a definition.D. By making a comparison.解析:推理判断题。根据第三段中提到的多个数据可知,作者通过列举数据来描述这个公园野生动物的丰富性。√3. What can we get from the passage?A. Visitors can explore the Everglades in many ways.B. Visitors are not allowed to stay in the water in the park.C. President Harry Truman first suggested setting up the park.D. Everglades National Park is the largest national park in the US.解析:细节理解题。根据倒数第二段中的There are many ways toexplore the Everglades.可知,游客有很多方法探索大沼泽地国家公园。√4. What will be further discussed if the passage is continued?A. How the endangered wildlife lost their lives.B. What settlers have done to save the wetlands.C. How the park’s environment was badly changed.D. What the government has done to protect the park.解析:推理判断题。根据最后一段中的changes to the Evergladesare becoming a danger to several different kinds of wildlife可知,接下来会进一步讨论公园的环境是如何恶化的。√B主题语境:人与社会之旅游观光 语篇类型:记叙文 建议用时:7分钟I used to live in South Africa and recently went back to Botswanato visit the Central Kalahari Game Reserve with my friendOscar.There is nothing quite like the vast African wilderness.Our jeep broke down suddenly along the too-hot-to-touchsand.With such an engine, it was tough work.The dry heat wasfierce and the only break came from using our precious water for abrief bucket shower.With no supplies available within the park—it was a sort of noman’s land with the occasional cow—it’s necessary to bring all your fuel, food and water with you.We camped in a small open space of the bush.At the height of thedry season, leaves in the trees had all fallen down and shade was inscant supply, so we angled ourselves near a lonely leafless tree.As thesun was setting, we drove towards the watering hole a few milesaway, and were reminded just why we’d chosen to spend weeksexperiencing this difficult, unpleasant, and painful exercise onourselves.Realizing our arrival, a lone lion stopped his drinking.Heyawned (打哈欠), and then carried on drinking.That night, sleeping on the roof of the jeep, we felt his roar(吼叫) as much as we heard it.All movements and activitiesstopped, but when bright satellites flashed across the blackness, thevast African skies offered the only sign that the outside world hadn’tcome to a standstill.In the morning we saw that the lion had walked on the roadovernight, and his paw prints pressed into yesterday’s tyretracks.We set off for another morning inching through the sand;another day of shifting landscapes and raw (原始的), wildbeauty; another night lit by fireflies and shooting stars.语篇解读:文章讲述了作者和朋友的非洲荒野之旅。5. What can we learn from the passage?A. The author and his friend toured the reserve without difficulty.B. There were many cows in the Central Kalahari Game Reserve.C. The lion walked along the tyre tracks and attacked the jeep atnight.D. The author and his friend suffered much heat in the daytime.解析:细节理解题。根据文章第二段中的The dry heat was fierceand the only break came from using our precious water for a briefbucket shower.可知,作者和他的朋友白天热得要命。√6. What does the underlined word “scant” in Paragraph 4 mean?A. Inadequate. B. Unbending.C. Abundant. D. Ready.解析:词义猜测题。根据画线词前后的内容leaves in the trees hadall fallen down和 so we angled ourselves near a lonely leafless tree可知,没有足够遮阴的地方。故画线词词义为“不充足的”。√7. What can we infer from the last paragraph?A. The jeep’s tyre was destroyed by the lion at night.B. The lion didn’t get close to the author’s jeep at night.C. The author didn’t think the reserve worth visiting.D. The natural beauty appealed to them to go on bravely.解析:推理判断题。根据文章最后一段中的We set off for anothermorning inching through the sand; another day of shiftinglandscapes and raw (原始的), wild beauty; another night litby fireflies and shooting stars.可以推断出,自然之美吸引着作者和朋友继续勇敢地走下去。√8. Which of the following can be a suitable title for the text?A. A Roaring LionB. An African Wilderness TourC. Extremely Hot WeatherD. African Wild Beauty解析:标题归纳题。根据全文内容尤其是第一段内容可知,本文主要讲述了作者和朋友的非洲荒野之旅。√谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 1 Reading and Thinking.docx Period 1 Reading and Thinking.pptx