资源简介 Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.Our class is planning to c to the West Lake to watch the dragon boat race on 30 May.2.When I came across him, he was w aimlessly in the street.3.He suffered from headaches and loss of a so he didn’t go to the restaurant with us.4.However, we did not mark the (路线) so we ended up almost missing the sunset entirely.5.Each play has a t or central idea which the playwright hopes to get across through dialogue and action.6.This is a hotel with (极佳的) views of the mountains.7.Nervous and anxious, he sat on the chair and (摆动) his legs.8.It is said that the road (在前面) is now blocked solid.9.The loss of glaciers there due to global warming represents an (巨大的) threat to agriculture.10.You can attend the Harbin International Ice and Snow Festival—a (壮丽的) ice and snow-themed show combining ice dances, ice magic, etc.Ⅱ.一词多义1.The barbecue stands in Zibo create a lively atmosphere, which appeals to tourists around the whole country. 词性: 词义: 2.Our school appeals to students to set aside at least an hour every day to take exercise in order to keep fit. 词性: 词义: 3.Kevin appealed to the High Court against his sentence. 词性: 词义: 4.The prospect of living in a city holds little appeal for me. 词性: 词义: Ⅲ.单句语法填空1.Technology is advancing at an (incredible) rapid pace, so it’s necessary for us to keep learning.2.Look at these little kittens.Aren’t they just (adore)?3.Yesterday, we went to an park where we were by the performances that we found to watch.(amuse)4.He was really busy, and he (rare) had time to go to the library.5.Jane stopped in front of a counter where some attractive kites were display.6.Computers have replaced televisions as our most popular form of (entertain).7.These cars are no longer (fashion) among the young.8.She has an amazing appetite knowledge, which will make her succeed in life in the future.Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空up to, upside down, be familiar with, in addition to, have fun, put on1.Sloths (树懒) spend most of their lives hanging in the trees of the tropical rain forests.2.The spokesman said the high-speed train could speed 350 km per hour.3.We visiting one of the leading ocean-themed parks Chimelong Ocean Kingdom in Zhuhai yesterday.4.As a teacher, you must all the students in this class.5. reading for knowledge, we read for fun and inspiration.6.The band is hoping to a show before the end of the year.Ⅴ.根据汉语提示完成句子1.这条河的长度是那条河的四倍。(倍数表达)This river is that one.→This river is that one.→This river is that one.2.骑车时,不要忘记看红绿灯。(状语从句的省略) , don’t forget to look at the traffic lights.3.是你卓越的表现吸引了在场的所有人。(强调句型) attracts everyone at present.4.不管你做什么,我都会不遗余力地帮助你。(让步状语从句) , I’ll spare no effort to help you. Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与社会之历史、社会与文化 语篇类型:记叙文 建议用时:8分钟There is a famous story about how Walt Disney was inspired to build Disneyland.The story goes that during an afternoon visit to Griffith Park located near the Burbank Studios, Walt took a seat while his two young daughters rode the merry-go-round.Walt thought there should be a place where both children and their parents could enjoy spending some time together in an environment that would be both entertaining and pleasing to the eye, so with this thought came the idea for Disneyland.Walt’s original plan was to build an eight-acre park located near the Burbank Studios that would be a place for his employees and their families.Those plans were put on hold because of the start of World War Ⅱ.By 1952, Walt had created a special department that was devoted to planning his dream.Finally in 1953, the first steps in building the park happened when Walt employed the Stanford Research Institute to make a survey to determine the best possible location of the future park.Considering population growth and the future freeway construction, they finally found a location in Anaheim and 160 acres of land were bought for the site of the new park.The building of the park was very expensive and to collect money for the project, Walt developed the idea of the “Walt Disney’s Disneyland” television show.It turned out to be a wonderful idea—not only gaining the money to build the park but also presenting the park to the American public.Construction officially began on July 21, 1954, and it was an ambitious (有雄心的) building schedule of less than one year to complete the new park for the projected opening day.Walt watched over the park’s construction and progress continued with just a few minor delays and adjustments.Finally, the park was ready for the opening day on July 17, 1955.1.What inspired Walt Disney to build Disneyland?( )A.The special design of Griffith Park.B.A trip to a park with his daughters.C.Requests from his family and employees.D.The idea of building a park for his daughters.2.What was mainly considered in choosing the location of Disneyland?( )A.Population and traffic.B.The advice of the public.C.The natural environment.D.Walt Disney’s personal preference.3.What can we learn about the construction process?( )A.It was smooth generally.B.It was affected by World War Ⅱ.C.It was completed later than expected.D.It was influenced by a shortage of money.4.Where is the text most likely from?( )A.A diary. B.A novel.C.A magazine. D.A guidebook.B主题语境:人与自然之环境保护 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟The Vjosa River, one of the last wild rivers in Europe, has been declared a national park by the Albanian government, making it the first wild river park on the continent.Home to more than 1,100 animal and plant species, the river flows for about 270 kilometers, from Greece, through Albania and into the Adriatic Sea.Giving the credit to no dams or other artificial barriers, it is rich in aquatic (水栖的) species and supports a large number of wildlife species, including some endangered ones.The wild river national park will include almost 13,000 acres of land, crossing most of the body of the country, with thousands of people living in its surroundings.The decision to establish the park is more important than people may realize.For years, the Vjosa’s fragile ecosystem has been under threat: at one point as many as 45 hydropower plants (水电站) were planned to build across the region.But thanks to the campaigning by environmental NGOs, the tiny Balkan nation was placed at the forefront of river protection.Albania’s prime minister, Edi Rama, described the creation of the national park as a “truly historic moment” for nature as well as social and economic development.“Today we protect the only wild river in Europe once and for all,” he said.“This is to change a mindset.Protecting an area does not mean that you make it in isolation from the economy.” He said national parks attract 20% more tourists compared with non-protected areas.The park will cover the 118 miles of the Vjosa in Albania, three main tributaries (支流), and some land, including areas at risk of flooding.Other tributaries will be added afterwards.Unlike the IUCN’s Wilderness Protected Areas, which limit the number of visitors, it will allow recreational tourism and some other activities such as local fishing, particularly for 60,000 residents in the catchment.“We hope it will inspire others to come together to protect the wild places in a meaningful way,” said Ryan Gellert, Patagonia’s CEO, adding that the park was proof that the destruction of nature did not have to be the price of progress.5.Which of the following contributes to the Vjosa River’s biodiversity?( )A.The existence of natural construction.B.The emergence of artificial barriers.C.The absence of human disturbance.D.The effect of government policies.6.What is the purpose of the campaign launched by environmental NGOs?( )A.To maintain Vjosa’s ecosystem.B.To establish hydropower plants.C.To create jobs for local residents.D.To protect the tiny Balkan nation.7.What can we know from Edi Rama’s words?( )A.Building the park is beneficial to the economy.B.More wild rivers need to be protected in Europe.C.Non-protected areas will inspire a boom in tourism.D.Social progress is at the cost of the natural environment.8.How is the park different from IUCN’s Wilderness Protected Areas?( )A.It covers more tributaries.B.It attracts tourists to fishing.C.It limits the number of visitors.D.It allows recreational activities.Ⅱ.阅读七选五主题语境:人与自然之人与环境 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Located in the southern part of the Yangtze River Delta in Wuxi, Taihu Lake is the third largest freshwater lake in China.With a surface area of about 2,338 square kilometers, it is a famous scenic spot in China.1.( ) It crosses Jiangsu and Zhejiang Provinces, where you can see great natural beauty along the lake.The best place to view the beautiful lake is on the Turtle Head Islet, a small island stretching into the water, whose shape is really like the head of a turtle sticking out from the water.Taihu Lake and the surrounding magnificence will attract you when you climb onto the islet.When the soft breezes blow, waves roll and the hills in the distance look like a landscape painting.2.( ) The Turtle Head Islet Park is mainly made of the natural landscape, with man-made additions.Flowers and trees can be seen everywhere.3.( ) All efforts make the park graceful and elegant.Besides the natural scenery of Taihu Lake, there are many ruins of historic sites.You can see the Grand Canal of the Sui Dynasty, the islets in the lake along with the coastal place in the east.4.( )Taihu Lake has an abundant source of fish.Traveling there, you can taste the famous delicious food known as “Taihu Lake Three Whites”.5.( ) The feast is generally prepared in the boat as one floats on the peaceful waters of Taihu Lake.It is very well worth a visit.A.The scene is really charming.B.They are white shrimp, whitebait and white fish.C.Taihu Lake supplies plenty of water to the area nearby.D.Taihu Lake is just like a bright pearl set in the Yangtze River Delta.E.You feel like walking in the wonderland, forgetting to return home.F.Various kinds of architecture are placed among the trees and bushes.G.The north and the west are both the cradles (摇篮) of the Wuyue culture.Period 3 Using Language, AssessingYour Progress & Video Time[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.cycle 2.wandering 3.appetite 4.route5.theme 6.superb 7.swung 8.ahead9.enormous 10.splendidⅡ.1.动词; 有吸引力 2.动词; 呼吁 3.动词; 上诉4.名词; 吸引力Ⅲ.1.incredibly 2.adorable 3.amusement; amused; amusing 4.rarely 5.on 6.entertainment7.fashionable 8.forⅣ.1.upside down 2.up to 3.had fun4.be familiar with 5.In addition to 6.put onⅤ.1.four times longer than; four times as long as; four times the length of2.When/While cycling3.It is your superb performance that4.Whatever/No matter what you do[对标高考——全练通]Ⅰ.语篇解读:文章主要介绍了Walt Disney建造迪士尼乐园的原因和过程。1.B 细节理解题。根据第一段内容可知,Walt带两个女儿去公园玩,女儿在骑旋转木马的时候他突发奇想,产生了建造一个乐园让孩子们和他们的父母可以共享时光的想法,后来就建造了迪士尼乐园。2.A 细节理解题。根据第三段中的Considering population growth and the future freeway construction, they finally found a location in Anaheim可知,考虑到人口的增长和未来高速公路的建设,他们最终将迪士尼乐园的位置定在了阿纳海姆。3.A 推理判断题。根据最后一段中的 Walt watched over the park’s construction ...on July 17, 1955.可知,虽然迪士尼乐园的建设过程中有过几次小的延误和调整,但是最后还是如期在一年内完成了,由此可推知,总的来说整个建设过程还算顺利。4.C 文章出处题。通读全文可知,文章开头讲的是和两个女儿的公园之行让Walt Disney萌生了建造迪士尼乐园的想法,接下来的几段介绍了迪士尼乐园从构思到建造完成的过程。由此可知,本文属于人物故事类的文章,很可能出现在杂志上。语篇解读:文章介绍了欧洲大陆上第一个荒野河流国家公园的相关信息。5.C 细节理解题。根据第二段中的Giving the credit to no dams ...including some endangered ones.可知,正是因为没有人类干预,才使得维约萨河生物物种十分丰富。6.A 推理判断题。根据第三段中的The decision to establish the park ...placed at the forefront of river protection.可知,维约萨河的生态系统十分脆弱,在这里建立公园使得该国被置于河流保护的最前沿,由此可知,环保非政府组织发起这项运动的目的在于维护维约萨河的生态系统。7.A 细节理解题。根据第四段中的Albania’s prime minister ...social and economic development.和 Protecting an area does not mean that you make it in isolation from the economy.以及He said national parks attract 20% more tourists compared with non-protected areas.可知,Edi Rama认为国家公园的建立不仅能够加强对当地生态系统的保护,同时还能吸引更多的游客,使得旅游业发展起来,进而有利于该地区经济的发展。8.D 细节理解题。根据第五段中的Unlike the IUCN’s Wilderness Protected Areas ...residents in the catchment.可知,与限制游客数量的世界自然保护联盟的荒野保护区不同,该国家公园设置了一些休闲娱乐活动。Ⅱ.语篇解读:文章主要介绍了太湖,它以其自然和人工美景以及美食“太湖三白”闻名天下。1.D 根据下文内容可知,本段主要介绍太湖的自然美景。选项D (太湖就像镶嵌在长江三角洲上的一颗明珠)是对本段内容的总结概括。2.A 根据上文When the soft breezes blow, waves roll and the hills in the distance look like a landscape painting.可知,太湖的景色非常迷人。选项A承接上文,且选项中的The scene与上文中的landscape 同义。3.F 根据上文The Turtle Head Islet Park is mainly made of the natural landscape, with man-made additions.可知,The Turtle Head Islet Park主要由自然美景组成,也有一些人工美景,而上一句提到了自然美景,因此空处应该是讲人工美景。F选项 (不同类型风格的建筑散布于树林和灌木丛中) 符合语境。且F选项中的 trees 与上句中的trees相呼应。4.G 本段主要介绍了太湖周围的历史遗迹。空处上一句主要介绍了太湖东边的几处景点,而G项则提及北边和西边,点明北边和西边是吴越文化的发源地,符合语境。5.B 根据上文Traveling there, you can taste the famous delicious food known as “Taihu Lake Three Whites”.可知,去太湖旅行,你可以品尝到著名的“太湖三白”。B选项进一步解释“太湖三白”分别是白虾、银鱼和白鱼。B选项中的white shrimp, whitebait and white fish指上文中的Three Whites。1 / 7(共40张PPT)Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time夯基固本——一遍过对标高考——全练通 Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. Our class is planning to c to the West Lake to watch thedragon boat race on 30 May.2. When I came across him, he was w aimlessly in thestreet.3. He suffered from headaches and loss of a so he didn’tgo to the restaurant with us.ycle andering ppetite 4. However, we did not mark the (路线) so we endedup almost missing the sunset entirely.5. Each play has a t or central idea which the playwrighthopes to get across through dialogue and action.6. This is a hotel with (极佳的) views of the mountains.7. Nervous and anxious, he sat on the chair and (摆动) his legs.route heme superb swung 8. It is said that the road (在前面) is now blocked solid.9. The loss of glaciers there due to global warming representsan (巨大的) threat to agriculture.10. You can attend the Harbin International Ice and Snow Festival—a (壮丽的) ice and snow-themed show combiningice dances, ice magic, etc.ahead enormous splendid Ⅱ.一词多义The barbecue stands in Zibo create a lively atmosphere, whichappeals to tourists around the whole country.词性: 词义: 2. Our school appeals to students to set aside at least an hour everyday to take exercise in order to keep fit.词性: 词义: 3. Kevin appealed to the High Court against his sentence.词性: 词义: 4. The prospect of living in a city holds little appeal for me.词性: 词义: 动词 有吸引力 动词 呼吁 动词 上诉 名词 吸引力 Ⅲ.单句语法填空1. Technology is advancing at an (incredible) rapidpace, so it’s necessary for us to keep learning.2. Look at these little kittens.Aren’t they just (adore)?3. Yesterday, we went to an park where wewere by the performances that we found to watch.(amuse)4. He was really busy, and he (rare) had time to go tothe library.incredibly adorable amusement amused amusing rarely 5. Jane stopped in front of a counter where some attractive kiteswere display.6. Computers have replaced televisions as our most popular formof (entertain).7. These cars are no longer (fashion) among theyoung.8. She has an amazing appetite knowledge, which will makeher succeed in life in the future.on entertainment fashionable for Ⅳ.选用方框中的短语并用其适当形式填空up to, upside down, be familiar with, in addition to, havefun, put on1. Sloths (树懒) spend most of their lives hanging in the trees of the tropical rain forests.2. The spokesman said the high-speed train could speed 350km per hour.3. We visiting one of the leading ocean-themed parksChimelong Ocean Kingdom in Zhuhai yesterday.upside down up to had fun 4. As a teacher, you must all the students in this class.5. reading for knowledge, we read for fun andinspiration.6. The band is hoping to a show before the end of theyear.be familiar with In addition to put on Ⅴ.根据汉语提示完成句子1. 这条河的长度是那条河的四倍。(倍数表达)This river is that one.→This river is that one.→This river is that one.2. 骑车时,不要忘记看红绿灯。(状语从句的省略), don’t forget to look at the trafficlights.four times longer than four times as long as four times the length of When/While cycling 3. 是你卓越的表现吸引了在场的所有人。(强调句型)attracts everyone atpresent.4. 不管你做什么,我都会不遗余力地帮助你。(让步状语从句), I’ll spare no effort tohelp you.It is your superb performance that Whatever/No matter what you do Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与社会之历史、社会与文化 语篇类型:记叙文 建议用时:8分钟There is a famous story about how Walt Disney was inspired tobuild Disneyland.The story goes that during an afternoon visit toGriffith Park located near the Burbank Studios, Walt took a seatwhile his two young daughters rode the merry-go-round.Walt thoughtthere should be a place where both children and their parents couldenjoy spending some time together in an environment that would beboth entertaining and pleasing to the eye, so with this thought camethe idea for Disneyland.Walt’s original plan was to build an eight-acre park located nearthe Burbank Studios that would be a place for his employees and theirfamilies.Those plans were put on hold because of the start of WorldWar Ⅱ.By 1952, Walt had created a special department that wasdevoted to planning his dream.Finally in 1953, the first steps in building the park happenedwhen Walt employed the Stanford Research Institute to make a surveyto determine the best possible location of the future park.Consideringpopulation growth and the future freeway construction, they finallyfound a location in Anaheim and 160 acres of land were bought for thesite of the new park.The building of the park was very expensive and to collect moneyfor the project, Walt developed the idea of the “Walt Disney’sDisneyland” television show.It turned out to be a wonderful idea—not only gaining the money to build the park but also presenting thepark to the American public.Construction officially began on July 21, 1954, and it was anambitious (有雄心的) building schedule of less than one year tocomplete the new park for the projected opening day.Walt watchedover the park’s construction and progress continued with just a fewminor delays and adjustments.Finally, the park was ready for theopening day on July 17, 1955.语篇解读:文章主要介绍了Walt Disney建造迪士尼乐园的原因和过程。1. What inspired Walt Disney to build Disneyland?A. The special design of Griffith Park.B. A trip to a park with his daughters.C. Requests from his family and employees.D. The idea of building a park for his daughters.解析:细节理解题。根据第一段内容可知,Walt带两个女儿去公园玩,女儿在骑旋转木马的时候他突发奇想,产生了建造一个乐园让孩子们和他们的父母可以共享时光的想法,后来就建造了迪士尼乐园。√2. What was mainly considered in choosing the location ofDisneyland?A. Population and traffic.B. The advice of the public.C. The natural environment.D. Walt Disney’s personal preference.解析:细节理解题。根据第三段中的Considering populationgrowth and the future freeway construction, they finally found alocation in Anaheim可知,考虑到人口的增长和未来高速公路的建设,他们最终将迪士尼乐园的位置定在了阿纳海姆。√3. What can we learn about the construction process?A. It was smooth generally.B. It was affected by World WarC. It was completed later than expected.D. It was influenced by a shortage of money.解析:推理判断题。根据最后一段中的 Walt watched over thepark’s construction ...on July 17, 1955.可知,虽然迪士尼乐园的建设过程中有过几次小的延误和调整,但是最后还是如期在一年内完成了,由此可推知,总的来说整个建设过程还算顺利。√4. Where is the text most likely from?A. A diary. B. A novel.C. A magazine. D. A guidebook.解析:文章出处题。通读全文可知,文章开头讲的是和两个女儿的公园之行让Walt Disney萌生了建造迪士尼乐园的想法,接下来的几段介绍了迪士尼乐园从构思到建造完成的过程。由此可知,本文属于人物故事类的文章,很可能出现在杂志上。√B主题语境:人与自然之环境保护 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟The Vjosa River, one of the last wild rivers in Europe, hasbeen declared a national park by the Albanian government, makingit the first wild river park on the continent.Home to more than 1,100 animal and plant species, the riverflows for about 270 kilometers, from Greece, through Albania andinto the Adriatic Sea.Giving the credit to no dams or other artificialbarriers, it is rich in aquatic (水栖的) species and supports a largenumber of wildlife species, including some endangered ones.The wild river national park will include almost 13,000 acres ofland, crossing most of the body of the country, with thousands ofpeople living in its surroundings.The decision to establish the park ismore important than people may realize.For years, the Vjosa’sfragile ecosystem has been under threat: at one point as many as 45hydropower plants (水电站) were planned to build across theregion.But thanks to the campaigning by environmental NGOs, thetiny Balkan nation was placed at the forefront of river protection.Albania’s prime minister, Edi Rama, described the creationof the national park as a “truly historic moment” for nature as wellas social and economic development.“Today we protect the only wildriver in Europe once and for all,” he said.“This is to change amindset.Protecting an area does not mean that you make it in isolationfrom the economy.” He said national parks attract 20% moretourists compared with non-protected areas.The park will cover the 118 miles of the Vjosa in Albania, threemain tributaries (支流), and some land, including areas at riskof flooding.Other tributaries will be added afterwards.Unlike theIUCN’s Wilderness Protected Areas, which limit the number ofvisitors, it will allow recreational tourism and some other activitiessuch as local fishing, particularly for 60,000 residents in thecatchment.“We hope it will inspire others to come together to protect thewild places in a meaningful way,” said Ryan Gellert, Patagonia’sCEO, adding that the park was proof that the destruction of naturedid not have to be the price of progress.语篇解读:文章介绍了欧洲大陆上第一个荒野河流国家公园的相关信息。5. Which of the following contributes to the Vjosa River’sbiodiversity?A. The existence of natural construction.B. The emergence of artificial barriers.C. The absence of human disturbance.D. The effect of government policies.解析:细节理解题。根据第二段中的Giving the credit to nodams ...including some endangered ones.可知,正是因为没有人类干预,才使得维约萨河生物物种十分丰富。√6. What is the purpose of the campaign launched by environmentalNGOs?A. To maintain Vjosa’s ecosystem.B. To establish hydropower plants.C. To create jobs for local residents.D. To protect the tiny Balkan nation.解析:推理判断题。根据第三段中的The decision to establish thepark ...placed at the forefront of river protection.可知,维约萨河的生态系统十分脆弱,在这里建立公园使得该国被置于河流保护的最前沿,由此可知,环保非政府组织发起这项运动的目的在于维护维约萨河的生态系统。√7. What can we know from Edi Rama’s words?A. Building the park is beneficial to the economy.B. More wild rivers need to be protected in Europe.C. Non-protected areas will inspire a boom in tourism.D. Social progress is at the cost of the natural environment.√解析:细节理解题。根据第四段中的Albania’s primeminister ...social and economic development.和 Protecting anarea does not mean that you make it in isolation from the economy.以及He said national parks attract 20% more tourists comparedwith non-protected areas.可知,Edi Rama认为国家公园的建立不仅能够加强对当地生态系统的保护,同时还能吸引更多的游客,使得旅游业发展起来,进而有利于该地区经济的发展。8. How is the park different from IUCN’s Wilderness ProtectedAreas?A. It covers more tributaries.B. It attracts tourists to fishing.C. It limits the number of visitors.D. It allows recreational activities.解析:细节理解题。根据第五段中的Unlike the IUCN’sWilderness Protected Areas ...residents in the catchment.可知,与限制游客数量的世界自然保护联盟的荒野保护区不同,该国家公园设置了一些休闲娱乐活动。√Ⅱ.阅读七选五主题语境:人与自然之人与环境 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Located in the southern part of the Yangtze River Delta in Wuxi,Taihu Lake is the third largest freshwater lake in China.With asurface area of about 2,338 square kilometers, it is a famous scenicspot in China.1. ( ) It crosses Jiangsu and Zhejiang Provinces, whereyou can see great natural beauty along the lake.The best place to viewthe beautiful lake is on the Turtle Head Islet, a small islandstretching into the water, whose shape is really like the head of aturtle sticking out from the water.Taihu Lake and the surroundingmagnificence will attract you when you climb onto the islet.When thesoft breezes blow, waves roll and the hills in the distance look like alandscape painting.2.( ) The Turtle Head Islet Park is mainlymade of the natural landscape, with man-made additions.Flowersand trees can be seen everywhere.3.( ) All efforts make thepark graceful and elegant.DAFBesides the natural scenery of Taihu Lake, there are many ruinsof historic sites.You can see the Grand Canal of the Sui Dynasty, theislets in the lake along with the coastal place in the east.4.( )Taihu Lake has an abundant source of fish.Traveling there, youcan taste the famous delicious food known as “Taihu Lake ThreeWhites”.5.( ) The feast is generally prepared in the boat asone floats on the peaceful waters of Taihu Lake.It is very well worth avisit.GBA. The scene is really charming.B. They are white shrimp, whitebait and white fish.C. Taihu Lake supplies plenty of water to the area nearby.D. Taihu Lake is just like a bright pearl set in the Yangtze River Delta.E. You feel like walking in the wonderland, forgetting to return home.F. Various kinds of architecture are placed among the trees and bushes.G. The north and the west are both the cradles (摇篮) of the Wuyue culture.语篇解读:文章主要介绍了太湖,它以其自然和人工美景以及美食“太湖三白”闻名天下。1.根据下文内容可知,本段主要介绍太湖的自然美景。选项D(太湖就像镶嵌在长江三角洲上的一颗明珠)是对本段内容的总结概括。2.根据上文When the soft breezes blow, waves roll and thehills in the distance look like a landscape painting.可知,太湖的景色非常迷人。选项A承接上文,且选项中的The scene与上文中的landscape 同义。3.根据上文The Turtle Head Islet Park is mainly made of thenatural landscape, with man-made additions.可知,The TurtleHead Islet Park主要由自然美景组成,也有一些人工美景,而上一句提到了自然美景,因此空处应该是讲人工美景。F选项 (不同类型风格的建筑散布于树林和灌木丛中) 符合语境。且F选项中的 trees 与上句中的trees相呼应。4.本段主要介绍了太湖周围的历史遗迹。空处上一句主要介绍了太湖东边的几处景点,而G项则提及北边和西边,点明北边和西边是吴越文化的发源地,符合语境。5.根据上文Traveling there, you can taste the famous deliciousfood known as “Taihu Lake Three Whites”.可知,去太湖旅行,你可以品尝到著名的“太湖三白”。B选项进一步解释“太湖三白”分别是白虾、银鱼和白鱼。B选项中的white shrimp, whitebait andwhite fish指上文中的Three Whites。谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time.docx Period 3 Using Language, Assessing Your Progress & Video Time.pptx