Unit 4 Body Language Period 2 Learning About Language 课件(共44张)+练习(含答案)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 4 Body Language Period 2 Learning About Language 课件(共44张)+练习(含答案)

资源简介

Period 2 Learning About Language
 
Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词
1.The police have appealed to anyone who witnessed the i        to contact them.
2.The old man b     over, picked up the plastic bag from the ground and then threw it into the dustbin.
3.In fact, there are occasions when planes either are delayed or arrive     (稍微) ahead of schedule.
4.People in our neighbourhood find it hard to believe she’s my     (双胞胎之一的) sister.
5.We have no intention of intervening in the i     affairs of other countries.
6.The damage that the big fire did to the building was      (估算) at 4,000 dollars.
7.After making an a      of the situation, he decided to change his plan.
Ⅱ.一词多义
1.He had just given a trial to a young woman who said she had previous experience. 词性:     词义:    
2.It is said that the new medicine is being trialled in a few hospitals in China. 词性:     词义:    
3.The judge reacted angrily to the suggestion that it hadn’t been a fair trial. 词性:     词义:    
4.We all posed for our photographs next to the Statue of Liberty. 词性:     词义:    
5.Details determine success or failure! Failures posed by improper nonverbal behaviour are common in job interviews. 词性:     词义:    
6.The boy turned over and adopted a comfortable pose to go on sleeping. 词性:     词义:    
 
Ⅰ.阅读理解
A
主题语境:人与自然之科学研究 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
Do you chat with your dog and tell your cat secrets? Some of you doubt that it might be meaningless, while others hope that your pet understands.But what, and how much, do animals understand? For example, you know that animals are capable of experiencing pleasure, but do they experience humour? Do dogs or cats or any animal laugh in the same way that we laugh?
The reasons why human beings develop laughter are mysterious.Every human on the planet, despite the language they speak, does it.It’s something we develop before we can speak.So, while we don’t know why we do it, we do know we do it.But do animals laugh?
Monkeys vocalize enjoyment during chasing games or when they are being tickled (挠痒).Interestingly the apes that are more closely related to us, display delighted sounds most similar to human laughter.The fact suggests that laughter exists before any sort of speech.It’s reported that Koko, the famous gorilla (大猩猩) that used sign language, once tied her keeper’s shoelaces together and then signed “chase me” showing her ability to make jokes.
But what about birds? Some clever birds have been seen to copy laughter and even make fun of other animals.It’s reported that one bird whistled and confused the family dog for joy.Crows (乌鸦) can use tools to locate food and pull the tails of predators (捕食性动物) to trick them while stealing food.But when there’s no food, it suggests the bird does it just for fun.So it’s possible that some birds have a sense of humour, and may even laugh, but we haven’t been able to identify it yet.
So how about the pets in our homes? Are they capable of laughing at us? There is evidence suggesting that dogs have developed a kind of laugh when they are enjoying themselves.Cats, on the other hand, were thought to show no emotions at all.You can be comforted that your cat isn’t laughing at you.
1.What can we learn about laughter?(  )
A.Animals are unable to laugh.
B.It’s developed before we can speak.
C.Why people develop laughter is clear.
D.Animals can understand why people laugh.
2.What does the underlined word “vocalize” mean in Paragraph 3?(  )
A.Let out. B.Put out.
C.Figure out. D.Spread out.
3.What will crows do when stealing food?(  )
A.Laugh to please the predators.
B.Whistle to confuse the predators.
C.Pull the tails to cheat the predators.
D.Use tools to threaten the predators.
4.What can be inferred from the text?(  )
A.Gorillas can use signs to make jokes.
B.Crows can steal food to treat the predators.
C.Dogs can copy laughter to make fun of cats.
D.Monkeys can chase other animals to tickle them.
B
主题语境:人与社会之社会现象 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
If you mindlessly use an electronic device for too long, you might start to experience brain rot.
Brain rot is a term that describes either the cause or effect of spending hours online viewing unimportant information. It communicates concerns about the impact of consuming too much low-quality online content, especially on social media, Oxford University Press language experts said. After it first became popular on TikTok, the use of it went up by 230% from 2023 to 2024, they pointed out. Following a public vote involving more than 37,000 people, brain rot was chosen as the 2024 Word of the Year.
“I find it interesting that the term brain rot has been adopted by younger people, who are largely responsible for the use and creation of the digital content the term refers to,” President of Oxford Languages Casper Grathwohl said. “These young people have amplified the expression through social media channels, the very place said to cause brain rot,” Grathwohl continued. “It shows that younger people know and joke about the harmful impact of social media that they’ve grown up with.”
Psychologist Andrew Przybylski agreed. “There has been a lot of disbelief around technology in the past decade, a period that some have called the ‘techlash,’” Przybylski said.
“Since more of our day-to-day lives happen online, it’s reasonable for us to blame whatever occurs—whether it’s good or bad—on the technologies that make these interactions possible. There are countless media headlines that make technology seem bad, and on top of that, we also have our own annoying experiences,” he continued.
“The term brain rot shows this dissatisfaction,” Przybylski said. “It offers us a real opportunity to stop and ask ourselves: Why are we using technology What are we getting out of it How can we live with it differently ”
5.What can we learn about the term brain rot from Paragraph 2 ( )
A.What it means.
B.How it was created.
C.Why it’s widely used.
D.Where it came from.
6.What does the underlined word “amplified” in Paragraph 3 mean ( )
A.Ignored. B.Reduced.
C.Spread. D.Misunderstood.
7.Which of the following may Przybylski agree with ( )
A.Brain rot reflects a sign of trust in technology.
B.Brain rot can urge us to use technology wisely.
C.Media have promoted the wide use of technology.
D.Youth aren’t aware of media’s impact on technology.
8.What is the best title for the text ( )
A.The Rise of Low-quality Content Online
B.The Impact of Media on the Young
C.Brain Rot: The 2024 Word of the Year
D.Brain Rot: Trend in the Use of Media
Ⅱ.语法填空
主题语境:人与社会之语言与文化 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
People of different cultures communicate in very different ways.In Asia, people use 1.     (variety) of body language, facial expressions, and silence 2.     (express) meaning.For instance, in Japan, it might be viewed 3.     rude to directly object to a statement.However, in the West, speaking directly is not only normal but valued.People place 4.     (much) focus on the actual words being used than on cues of body language.
Additionally, in China, it is common for someone to smile when they don’t understand something.This could be 5.     (confuse) for a Westerner who might think this means the listener understands and agrees with what is being said.
Another communicative feature6.     is viewed differently across the world is interruptions (插嘴).In many parts of the West, interrupting another person when they are speaking is considered to be rude.However, in some African and Latin American countries, it is regarded as a means of 7.     (active) participating in the conversation.
Even within 8.     same continent, cultures can vary from country to country.For example, in the UK, it is very common to say “please” and “thank you” to someone 9.     (serve) you in a shop or restaurant, but in Spain, these expressions 10.     (hear) much less often and are reserved more for requesting or receiving kindness.
Ⅲ.完形填空
主题语境:人与社会之人际交往 语篇类型:记叙文 建议用时:12分钟
The best example of universally understood body language may be the smile.A smile can open doors and tear down walls among  1 .
I had organized and recognized an  2  with the dentist for months.I also  3  it twice and called the day before to  4  all the paperwork would be ready for the X-ray.
Then I arrived.It wasn’t  5  at all.The lady there even had no  6  what I was talking about.I  7  felt my blood boil.I was getting so  8 .I didn’t yell at her but I may as well have because the  9  I was talking to her was not nice.I spoke down to her like she was a child and incapable.It was not a good moment.The whole time she smiled and was  10  to me.
Only when everything was finally  11  was I nice.I sat down in the waiting area and  12  it all.How could I make it better?How could I make up for my  13  behaviour a moment ago?I couldn’t.I could gift her a chocolate bar I had on me, but this needed more than that.It needed an honest  14  and that was exactly what I gave.
I apologized for the way I had spoken to her and told her it was wrong of me to do that.She accepted.Again with a  15 .It’s true that the smile made my anger disappear and opened a door to understanding.
    
1.(  )A.friends B.strangers
C.patients D.relatives
2.(  )A.interview B.operation
C.experiment D.appointment
3.(  )A.confirmed  B.arranged
C.discussed D.admitted
4.(  )A.conclude  B.approve
C.ensure D.apply
5.(  )A.crowded  B.ready
C.open D.busy
6.(  )A.plan  B.thought
C.idea D.mind
7.(  )A.mildly  B.roughly
C.privately D.immediately
8.(  )A.mad  B.sad
C.humorous D.curious
9.(  )A.habit  B.way
C.accent D.tune
10.(  )A.rude  B.attached
C.friendly D.devoted
11.(  )A.figured  B.added
C.made D.sorted
12.(  )A.reflected on  B.worked at
C.called at D.went through
13.(  )A.unnecessary  B.impolite
C.impossible D.unfair
14.(  )A.comment  B.promise
C.apology D.suggestion
15.(  )A.smile  B.hope
C.doubt  D.belief
Period 2 Learning About Language
[夯基固本——一遍过]
Ⅰ.1.incident 2.bent 3.slightly 4.twin
5.internal 6.assessed 7.assessment
Ⅱ.1.名词; 试用 2.动词; 试验,试用 3.名词; 审判
4.动词; 摆好姿势 5.动词; 造成 6.名词; 姿势
[对标高考——全练通]
Ⅰ.
语篇解读:研究发现,动物像人类一样具有幽默感,会开玩笑。
1.B 推理判断题。根据第二段中的It’s something we develop before we can speak.以及第三段中的The fact suggests that laughter exists before any sort of speech.可知,研究表明人类在会说话之前就已经会笑了。
2.A 词义猜测题。根据画线词上一段最后一句But do animals laugh?可知,下文回答的是动物是否会笑这一问题。由画线单词的下文Interestingly the apes that are more closely related to us, display delighted sounds most similar to human laughter.可知,猿发出的高兴的声音与人类的笑声最相似。由此可推断出,猴子在追逐游戏或被挠痒痒时会发出笑声。故vocalize是“发声”之意。
3.C 细节理解题。根据第四段中的Crows (乌鸦) can use tools to locate food and pull the tails of predators (捕食性动物) to trick them while stealing food.可知,乌鸦在偷食物的时候会拉捕食者的尾巴来欺骗它们。
4.A 推理判断题。根据第三段中的It’s reported that Koko, the famous gorilla (大猩猩) that used sign language, once tied her keeper’s shoelaces together and then signed “chase me” showing her ability to make jokes.可知,大猩猩会用手势开玩笑。语篇解读:文章主要介绍了2024年度词汇brain rot,并解释了其含义以及年轻人对该词汇的使用和心理学家对这一现象的看法。
5.A 细节理解题。根据第二段中的Brain rot is a term that describes either the cause or effect of spending hours online ... especially on social media, Oxford University Press language experts said.可知,第二段对brain rot这一年度词汇进行了解释,故我们可以从该段中了解到其含义。
6.C 词义猜测题。根据第三段中画线词上文I find it interesting that the term brain rot has been adopted by younger people ...creation of the digital content the term refers to以及画线词下文the expression through social media channels, the very place said to cause brain rot可知,年轻人在很大程度上是brain rot这个词的使用者和创造者,他们在社交媒体上使用这个词,使这一表达被传播出去,由此可推测amplified的意思是“传播”,与spread的意思一致,即年轻人通过社交媒体传播了这个表达。
7.B 推理判断题。根据文章最后一段Przybylski的话可知,Przybylski认为brain rot这个词能促使我们明智地使用技术。
8.C 标题归纳题。文章开篇引入年度词汇brain rot,接着介绍了它的含义以及年轻人对该词汇的使用和心理学家对这一现象的看法,全文围绕brain rot这个2024年度词汇展开。C项最能概括文章主旨,适合作为最佳标题。
Ⅱ.
语篇解读:文章主要介绍的是在交流中,不同的文化有着不同的沟通方式。
1.varieties varieties of是固定短语,意为“各种各样的”。故填varieties。
2.to express 分析句子结构可知,此处为固定用法use sth to do sth,其中动词不定式作目的状语。故填to express。
3.as be viewed as ...“被视为……”,是固定搭配。故填as。
4.more 分析句子结构可知,此处为形容词作定语修饰名词focus,根据空后的than可知,此处应用形容词比较级。故填more。
5.confusing 分析句子结构可知,此处为形容词作表语,主语为This,指代当他们不懂时他们会微笑这种行为,应用-ing结尾的形容词confusing,意为“令人困惑的”。故填confusing。
6.that/which 分析句子结构可知,空处引导限制性定语从句,先行词为feature,指物,且从句中缺少主语,应用关系代词that或which引导。故填that或which。
7.actively 分析句子结构可知,空处应用副词作状语修饰动词-ing短语participating in。故填actively。
8.the 此处考查固定短语the same,意为“同一,一样”。故填the。
9.serving 分析句子结构可知,此处为非谓语动词作定语修饰someone,serve与someone之间为逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式作后置定语。故填serving。
10.are heard 分析句子结构可知,空处为谓语,根据并列谓语are reserved可知,此处使用一般现在时;动词hear与主语these expressions之间为动宾关系,应用被动语态;主语为名词复数,谓语用复数形式。故填are heard。
Ⅲ.
语篇解读:作者去看牙医之前已经预约,但到了后发现牙医什么都没准备,作者很生气,但牙医却一直对作者保持微笑,这让作者很内疚,由此作者感受到了微笑的力量。
1.B 根据下文提到的故事可知,此处表示“微笑可以打破陌生人(strangers)之间的隔阂”。
2.D 根据语境可知,此处是指“我”和牙医之间有个预约(appointment)。
3.A 根据语境可知,“我”也确认(confirmed)了两次并且在前一天打电话来确保(ensure)做X光的所有材料都准备好了。
4.C 见上题解析。
5.B 根据上文的all the paperwork would be ready for the X-ray可知,此处表示一切都没有准备(ready)好。
6.C 结合上一句可知,一切都没准备好,医生甚至都不知道“我”在讲什么。have no idea意为“不知道”,是固定搭配。
7.D 事情出乎了“我”的意料,所以“我”立即(immediately)就生气了。
8.A 根据上文I  7  felt my blood boil.可知,“我”变得很生气(mad)。
9.B 根据空后的I spoke down to her like she was a child and incapable.和最后一段中的I apologized for the way I had spoken to her可知,“我”跟她说话的方式(way)并不友好。
10.C 根据空前的The whole time she smiled可知,自始至终她都在微笑,由此推知,她对“我”很友好(friendly)。
11.D 根据空后的was I nice可知,此处是说当一切都安排妥当了“我”的态度才友好了一些。sort在此表示“妥善处理,安排妥当”。
12.A 根据空后的内容可知,“我”在思考刚才所发生的一切。reflect on认真思考;work at致力于;call at停靠;go through经历(苦难)。
13.B 根据上文可知,“我”刚才对医生的说话方式不礼貌(impolite)。
14.C 根据下一段中的I apologized可知,此处是说她需要的是一个真诚的道歉(apology)。
15.A 根据上文提到的“医生一直在微笑”可知,医生再次微笑(smile)着接受了“我”的道歉。
1 / 8(共44张PPT)
夯基固本——一遍过
对标高考——全练通
Period 2 Learning About
Language
Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词
1. The police have appealed to anyone who witnessed the i
to contact them.
2. The old man b over, picked up the plastic bag from the
ground and then threw it into the dustbin.
3. In fact, there are occasions when planes either are delayed or
arrive (稍微) ahead of schedule.
4. People in our neighbourhood find it hard to believe she’s
my (双胞胎之一的) sister.
ncident 
ent 
slightly 
twin 
5. We have no intention of intervening in the i affairs of
other countries.
6. The damage that the big fire did to the building was a
(估算) at 4,000 dollars.
7. After making an a of the situation, he decided to
change his plan.
nternal 
ssessed 
ssessment 
Ⅱ.一词多义
1. He had just given a trial to a young woman who said she had
previous experience. 词性:  词义:
2. It is said that the new medicine is being trialled in a few hospitals in
China. 词性:  词义:
3. The judge reacted angrily to the suggestion that it hadn’t been a
fair trial.
词性:  词义:
名词 
试用 
动词 
试验,试用 
名词 
审判 
4. We all posed for our photographs next to the Statue of Liberty.
词性: 词义:
5. Details determine success or failure! Failures posed by improper
nonverbal behaviour are common in job interviews.
词性: 词义:
6. The boy turned over and adopted a comfortable pose to go on
sleeping.
词性:  词义:
动词 
摆好姿势 
动词 
造成 
名词 
姿势 
 
Ⅰ.阅读理解
A
主题语境:人与自然之科学研究 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
Do you chat with your dog and tell your cat secrets? Some of you
doubt that it might be meaningless, while others hope that your pet
understands.But what, and how much, do animals understand?
For example, you know that animals are capable of experiencing
pleasure, but do they experience humour? Do dogs or cats or any
animal laugh in the same way that we laugh?
The reasons why human beings develop laughter are
mysterious.Every human on the planet, despite the language they
speak, does it.It’s something we develop before we can speak.So,
while we don’t know why we do it, we do know we do it.But do
animals laugh?
Monkeys vocalize enjoyment during chasing games or when they
are being tickled (挠痒).Interestingly the apes that are more closely
related to us, display delighted sounds most similar to human
laughter.The fact suggests that laughter exists before any sort of
speech.It’s reported that Koko, the famous gorilla (大猩猩) that
used sign language, once tied her keeper’s shoelaces together and
then signed “chase me” showing her ability to make jokes.
But what about birds? Some clever birds have been seen to copy
laughter and even make fun of other animals.It’s reported that one
bird whistled and confused the family dog for joy.Crows (乌鸦) can
use tools to locate food and pull the tails of predators (捕食性动物)
to trick them while stealing food.But when there’s no food, it
suggests the bird does it just for fun.So it’s possible that some birds
have a sense of humour, and may even laugh, but we haven’t been
able to identify it yet.
So how about the pets in our homes? Are they capable of
laughing at us? There is evidence suggesting that dogs have developed
a kind of laugh when they are enjoying themselves.Cats, on the other
hand, were thought to show no emotions at all.You can be comforted
that your cat isn’t laughing at you.
语篇解读:研究发现,动物像人类一样具有幽默感,会开玩笑。
1. What can we learn about laughter?
A. Animals are unable to laugh.
B. It’s developed before we can speak.
C. Why people develop laughter is clear.
D. Animals can understand why people laugh.
解析:推理判断题。根据第二段中的It’s something we develop
before we can speak.以及第三段中的The fact suggests that
laughter exists before any sort of speech.可知,研究表明人类在会
说话之前就已经会笑了。

2. What does the underlined word “vocalize” mean in Paragraph 3?
A. Let out. B. Put out.
C. Figure out. D. Spread out.
解析:词义猜测题。根据画线词上一段最后一句But do animals
laugh?可知,下文回答的是动物是否会笑这一问题。由画线单词
的下文Interestingly the apes that are more closely related to us,
display delighted sounds most similar to human laughter.可知,猿
发出的高兴的声音与人类的笑声最相似。由此可推断出,猴子在
追逐游戏或被挠痒痒时会发出笑声。故vocalize是“发声”之意。

3. What will crows do when stealing food?
A. Laugh to please the predators.
B. Whistle to confuse the predators.
C. Pull the tails to cheat the predators.
D. Use tools to threaten the predators.
解析: 细节理解题。根据第四段中的Crows (乌鸦) can use tools
to locate food and pull the tails of predators (捕食性动物) to
trick them while stealing food.可知,乌鸦在偷食物的时候会拉捕
食者的尾巴来欺骗它们。

4. What can be inferred from the text?
A. Gorillas can use signs to make jokes.
B. Crows can steal food to treat the predators.
C. Dogs can copy laughter to make fun of cats.
D. Monkeys can chase other animals to tickle them.
解析:推理判断题。根据第三段中的It’s reported that Koko,
the famous gorilla (大猩猩) that used sign language, once tied
her keeper’s shoelaces together and then signed “chase me”
showing her ability to make jokes.可知,大猩猩会用手势开玩笑。

B
主题语境:人与社会之社会现象 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
If you mindlessly use an electronic device for too long, you might
start to experience brain rot.
Brain rot is a term that describes either the cause or effect of
spending hours online viewing unimportant information. It
communicates concerns about the impact of consuming too much low-
quality online content, especially on social media, Oxford University
Press language experts said. After it first became popular on TikTok,
the use of it went up by 230% from 2023 to 2024, they pointed out.
Following a public vote involving more than 37,000 people, brain rot
was chosen as the 2024 Word of the Year.
“I find it interesting that the term brain rot has been adopted by
younger people, who are largely responsible for the use and creation of
the digital content the term refers to,” President of Oxford Languages
Casper Grathwohl said. “These young people have amplified the
expression through social media channels, the very place said to cause
brain rot,” Grathwohl continued. “It shows that younger people know
and joke about the harmful impact of social media that they’ve grown
up with.”
Psychologist Andrew Przybylski agreed. “There has been a lot of
disbelief around technology in the past decade, a period that some
have called the ‘techlash,’” Przybylski said.
“Since more of our day-to-day lives happen online, it’s reasonable
for us to blame whatever occurs—whether it’s good or bad—on the
technologies that make these interactions possible. There are countless
media headlines that make technology seem bad, and on top of that, we
also have our own annoying experiences,” he continued.
“The term brain rot shows this dissatisfaction,” Przybylski said.
“It offers us a real opportunity to stop and ask ourselves: Why are we
using technology What are we getting out of it How can we live with
it differently ”
语篇解读:文章主要介绍了2024年度词汇brain rot,并解释了其含
义以及年轻人对该词汇的使用和心理学家对这一现象的看法。
5. What can we learn about the term brain rot from Paragraph 2
A. What it means.
B. How it was created.
C. Why it’s widely used.
D. Where it came from.

解析:细节理解题。根据第二段中的Brain rot is a term that
describes either the cause or effect of spending hours online ...
especially on social media, Oxford University Press language
experts said.可知,第二段对brain rot这一年度词汇进行了解释,
故我们可以从该段中了解到其含义。
6. What does the underlined word “amplified” in Paragraph 3
mean
A. Ignored. B. Reduced.
C. Spread. D. Misunderstood.

解析:词义猜测题。根据第三段中画线词上文I find it interesting
that the term brain rot has been adopted by younger
people ...creation of the digital content the term refers to以及画线
词下文the expression through social media channels, the very
place said to cause brain rot可知,年轻人在很大程度上是brain rot
这个词的使用者和创造者,他们在社交媒体上使用这个词,使这
一表达被传播出去,由此可推测amplified的意思是“传播”,与
spread的意思一致,即年轻人通过社交媒体传播了这个表达。
7. Which of the following may Przybylski agree with
A. Brain rot reflects a sign of trust in technology.
B. Brain rot can urge us to use technology wisely.
C. Media have promoted the wide use of technology.
D. Youth aren’t aware of media’s impact on technology.
解析: 推理判断题。根据文章最后一段Przybylski的话可知,
Przybylski认为brain rot这个词能促使我们明智地使用技术。

8. What is the best title for the text
A. The Rise of Low-quality Content Online
B. The Impact of Media on the Young
C. Brain Rot: The 2024 Word of the Year
D. Brain Rot: Trend in the Use of Media
解析:标题归纳题。文章开篇引入年度词汇brain rot,接着介绍
了它的含义以及年轻人对该词汇的使用和心理学家对这一现象的
看法,全文围绕brain rot这个2024年度词汇展开。C项最能概括文
章主旨,适合作为最佳标题。

People of different cultures communicate in very different
ways.In Asia, people use 1.      (variety) of body
language, facial expressions, and silence 2.      (express)
meaning.For instance, in Japan, it might be viewed 3.     
rude to directly object to a statement.However, in the West,
speaking directly is not only normal but valued.People place
4.      (much) focus on the actual words being used than on
cues of body language.
Ⅱ.语法填空
主题语境:人与社会之语言与文化 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟
Additionally, in China, it is common for someone to smile
when they don’t understand something.This could be 5.     
(confuse) for a Westerner who might think this means the listener
understands and agrees with what is being said.
Another communicative feature 6.      is viewed differently
across the world is interruptions (插嘴).In many parts of the
West, interrupting another person when they are speaking is
considered to be rude.However, in some African and Latin
American countries, it is regarded as a means of    
7. (active) participating in the conversation.
Even within 8.      same continent, cultures can vary from
country to country. For example, in the UK, it is very common to
say “please” and “thank you” to someone 9.      (serve)
you in a shop or restaurant, but in Spain, these expressions
10.      (hear) much less often and are reserved more for
requesting or receiving kindness.
语篇解读:文章主要介绍的是在交流中,不同的文化有着不同的沟
通方式。
1. varieties varieties of是固定短语,意为“各种各样的”。故填
varieties。
2. to express 分析句子结构可知,此处为固定用法use sth to do
sth,其中动词不定式作目的状语。故填to express。
3. as be viewed as ...“被视为……”,是固定搭配。故填as。
4. more 分析句子结构可知,此处为形容词作定语修饰名词focus,
根据空后的than可知,此处应用形容词比较级。故填more。
5. confusing 分析句子结构可知,此处为形容词作表语,主语为
This,指代当他们不懂时他们会微笑这种行为,应用-ing结尾的形容
词confusing,意为“令人困惑的”。故填confusing。
6. that/which 分析句子结构可知,空处引导限制性定语从句,先行
词为feature,指物,且从句中缺少主语,应用关系代词that或which
引导。故填that或which。
7. actively 分析句子结构可知,空处应用副词作状语修饰动词-ing短
语participating in。故填actively。
8. the 此处考查固定短语the same,意为“同一,一样”。故填
the。
10. are heard 分析句子结构可知,空处为谓语,根据并列谓语are
reserved可知,此处使用一般现在时;动词hear与主语these
expressions之间为动宾关系,应用被动语态;主语为名词复数,谓语
用复数形式。故填are heard。
9. serving 分析句子结构可知,此处为非谓语动词作定语修饰
someone,serve与someone之间为逻辑上的主谓关系,应用动词-ing形式作后置定语。故填serving。
Ⅲ.完形填空
主题语境:人与社会之人际交往 语篇类型:记叙文 建议用时:12分钟
The best example of universally understood body language may
be the smile. A smile can open doors and tear down walls among
 1 .
I had organized and recognized an  2  with the dentist for
months.I also  3  it twice and called the day before to  4  all the
paperwork would be ready for the X-ray.
Then I arrived.It wasn’t  5  at all.The lady there even had
no  6  what I was talking about.I  7  felt my blood boil.I was
getting so  8 .I didn’t yell at her but I may as well have because
the  9  I was talking to her was not nice.I spoke down to her like
she was a child and incapable.It was not a good moment.The whole
time she smiled and was  10  to me.
Only when everything was finally  11  was I nice.I sat down in
the waiting area and  12  it all.How could I make it better?How
could I make up for my  13  behaviour a moment ago?I
couldn’t.I could gift her a chocolate bar I had on me, but this
needed more than that.It needed an honest  14  and that was
exactly what I gave.
I apologized for the way I had spoken to her and told her it was
wrong of me to do that.She accepted.Again with a  15 .It’s true
that the smile made my anger disappear and opened a door to
understanding.
语篇解读:作者去看牙医之前已经预约,但到了后发现牙医什么都
没准备,作者很生气,但牙医却一直对作者保持微笑,这让作者很
内疚,由此作者感受到了微笑的力量。
 
1. A. friends B. strangers
C. patients D. relatives
解析:根据下文提到的故事可知,此处表示“微笑可以打破陌生
人(strangers)之间的隔阂”。
2. A. interview B. operation
C. experiment D. appointment
解析:根据语境可知,此处是指“我”和牙医之间有个预约
(appointment)。


3. A. confirmed B. arranged
C. discussed D. admitted
解析:根据语境可知,“我”也确认(confirmed)了两次并且
在前一天打电话来确保(ensure)做X光的所有材料都准备好了。
4. A. conclude B. approve
C. ensure D. apply
解析:见上题解析。


5. A. crowded B. ready
C. open D. busy
解析:根据上文的all the paperwork would be ready for the X-ray
可知,此处表示一切都没有准备(ready)好。
6. A. plan B. thought C. idea D. mind
解析:结合上一句可知,一切都没准备好,医生甚至都不知道
“我”在讲什么。have no idea意为“不知道”,是固定搭配。


7. A. mildly B. roughly
C. privately D. immediately
解析:事情出乎了“我”的意料,所以“我”立即
(immediately)就生气了。
8. A. mad B. sad
C. humorous D. curious
解析:根据上文I  7  felt my blood boil.可知,“我”变得很
生气(mad)。


9. A. habit B. way C. accent D. tune
解析:根据空后的I spoke down to her like she was a child and
incapable.和最后一段中的I apologized for the way I had spoken to
her可知,“我”跟她说话的方式(way)并不友好。
10. A. rude B. attached
C. friendly D. devoted
解析:根据空前的The whole time she smiled可知,自始至终她
都在微笑,由此推知,她对“我”很友好(friendly)。


11. A. figured B. added
C. made D. sorted
解析:根据空后的was I nice可知,此处是说当一切都安排妥当
了“我”的态度才友好了一些。sort在此表示“妥善处理,安排
妥当”。

12. A. reflected on B. worked at
C. called at D. went through
解析:根据空后的内容可知,“我”在思考刚才所发生的一
切。reflect on认真思考;work at致力于;call at停靠;go
through经历(苦难)。
13. A. unnecessary B. impolite
C. impossible D. unfair
解析:根据上文可知,“我”刚才对医生的说话方式不礼貌
(impolite)。


14. A. comment B. promise
C. apology D. suggestion
解析:根据下一段中的I apologized可知,此处是说她需要的是
一个真诚的道歉(apology)。
15. A. smile B. hope
C. doubt D. belief
解析:根据上文提到的“医生一直在微笑”可知,医生再次微
笑(smile)着接受了“我”的道歉。


谢 谢 观 看 !

展开更多......

收起↑

资源列表