资源简介 UNIT 5 WORKING THE LANDPeriod 1 Reading and Thinking Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.She has to o great difficulties to make a life in a new city.2.Through the work we do, our goals can be (获得) and our dreams achieved.3.Look! A group of Tibetan antelopes is moving under the bridge, with some stopping to eat grass at their l .4.The newly-published policy aims at (使增长) farmers’ income, thus improving their living standards.5.The animated film Chang An is undoubtedly a masterpiece that shows the unique (特点) of Chinese culture to the world.6.Now, the country is still recovering from one of the worst economic (危机).7.I suggested to him that we should t the problem another way.8.I couldn’t resist the opportunity to meet a real live c .Ⅱ.单句语法填空1.Bob tried to convince me the truth of the news but he couldn’t provide (convince) proof.2.The company has abandoned plans for further (expand).3.The (convention) way of farming has been challenged by modern technology.4.We will make any effort to ease the water (short).5.Our class teacher’s (devote) to work always earns him respect and praise from both his colleagues and students.6.People tend to make an (assume) about you based on your appearance.7.The reason why poems can convey certain emotions is that they can vividly transform (real) into literature.8.Recycling the waste from our increased (consume) is better than burning it.9.I love it for its confused (salt) and sweet taste!10.Although opposed (intense) by many fishermen, the ban on fishing was enforced by the local government eventually.Ⅲ.选用方框中的短语并用其适当形式填空(be) known as, devote oneself to, open up, deep down, depend on, be comprised of, far from, dream up1.He knew, , that he would have to study hard to succeed.2.Life not only sunshine but also storms and we must be brave in front of difficulties.3.They always some new excuses for the train’s arriving late.4. helping the situation, you’ve made it worse.5.A harmless lie, often a white lie, refers to one that you tell to avoid hurting someone.6.We should environmental protection and ecological improvement.7.While shopping, you should not simply what is advertised on TV.8.Einstein’s theory of relativity seemed hard to believe when he first introduced it, but it really the development of modern physics.Ⅳ.根据汉语提示完成句子1.据粗略估计,已有一百多人向这家公司申请这一职位。(estimate) over 100 people have applied to the company for the post.2.我准备搬到乡下去,因为那儿的空气比城里的要新鲜得多。(that替代词)I’m moving to the countryside because .3.这本字典是我想要的,但是我没有带够钱。(表语从句) , but I don’t have enough money with me.4.考虑到他们缺乏经验,他们的工作已经算是做得不错了。(given that) , they’ve done a good job.5.这座城市超过80%的区域被摧毁了,包括市区的大部分地区。(百分数+名词) , including much of the downtown area.Ⅴ.课文语法填空Known as the“father of hybrid rice”, Yuan Longping always considered 1. (he) a farmer.As a young man, Yuan was concerned about farmers’ poor harvests and shortage of food to eat.To tackle this problem, he 2. (choose) to study agriculture and received an education at Southwest Agricultural College.After graduating, Yuan worked as a researcher.He 3. (convince) that the solution lay in the 4. (create) of hybrid rice rather than larger fields.Through intense effort, Yuan overcame enormous technical difficulties and cultivated the first hybrid rice 5. could be used for farming in 1974.This hybrid enabled farmers to increase their output 6. (great).Today it’s estimated that about 60 percent of domestic rice consumption in China consists of crops 7. (generate) from Yuan’s hybrid strains.Despite Yuan’s invaluable contributions and great achievements, he never led 8. life of leisure.Instead, he devoted his whole life to 9. (fulfil) his dreams.Even in his later years, Yuan Longping was still young at heart and full 10. vision. 阅读理解A主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟It used to be mostly the military that used small, unpiloted aircraft, called “drones”.The little planes were very costly.But as they have dropped in price more people have begun to use them.Moviemakers are using drones to film from the sky.Historians use them when they explore ancient buildings.Rescue workers use them to look for people.And now farmers are using them to watch over their crops.Romain Faroux is a French businessman who starts companies.His father was a farmer.He believed drones could help farmers.He helped create a company that developed a small drone that could be controlled by people on the ground.They called it “Agridrone”.It uses a special “optical sensor” to examine crops.He says the technology used is similar to that used by smartphones—except it has wings.A computer program directs the drone to fly over the crops.The sensor on the drone records four different-colored “bands” of sunlight that are reflected off the crops.Jean-Baptiste Bruggeman is a farmer.He says the drone flies over his crops at different times of the season.And this provides a lot of information about his crops.The drone pictures show him the exact amount of fertiliser the crops need.It also shows exactly where the fertiliser is needed.Some areas of a field may need more than others.As a result, Mr Bruggeman says there is reduced nitrogen from the fertiliser after the harvest.This helps nature.Romain Faroux says farmers use information gathered by the Agridrone to place fertiliser only in areas where it is needed.Before they used the drones, farmers would put the same amount of fertiliser everywhere.Drones also save time because farmers can examine up to three hectares in about a minute.1.The first paragraph is mainly about .( )A.the expensive cost of dronesB.the fast development of dronesC.the wide use of dronesD.the urgent need of drones2.What do we know about Agridrone?( )A.It records different-colored “bands” of sunlight.B.It flies over the crops with a computer.C.It absorbs the sunlight reflected off the crops.D.It is like a smartphone with wings.3.What Mr Bruggeman said implied that by using drones .( )A.he saved money and reduced pollutionB.he could gather his crops easilyC.he could fly over his crops at different timesD.he knew exactly the ingredients of his fertiliser4.What is the main idea of the passage?( )A.Drones will be widely used in different fields.B.French farmers use drones to examine their crops.C.Crops will be harvested by drones soon.D.Farmers develop special drones for their crops.B主题语境:人与社会之科学家 语篇类型:记叙文 建议用时:8分钟George Shull was born in 1874 on a farm in Clark County, Ohio, and his knowledge of plants and hybrids came at an early age.Being needed on the farm, Shull received his early formal education off and on.However, it was supplemented (增补) by intense home study so that by 1892, he was teaching public school, and later attending Antioch College.In 1901, he graduated from Antioch and went to the University of Chicago to do graduate work.With his knowledge of botany (植物学) and experience with farming practices, Shull passed a Civil Service exam, and was appointed as a botanical assistant at the U.S.National Herbarium.He also worked at the U.S.Bureau of Plant Industry as a botanical expert examining the plants and animals of Chesapeake Bay and Currituck Sound.The data he collected during this time was to comprise his Ph.D.thesis (论文).And in 1904 he was appointed to be in charge of plant work at the Station for Experimental Evolution.He began working on corn in 1905.Following Gregor Mendel’s example, Shull obtained pure-bred (纯种的) lines of corn through self-pollination.The pure-bred lines were less healthy and productive, but when he crossed the pure-bred lines, the hybrid yields were better than any of the parents or those pollinated in the open fields.He immediately recognized the potential for using this strategy to improve crop yields.In 1915, Shull accepted a professorship at Princeton University.With his encouragement, Princeton University Press began the publication of a new journal, Genetics.Shull was the managing editor for ten years.Genetics is still one of the top international science journals.Shull retired in 1942.He and his wife spent most of their later years with their children and grandchildren.5.What can we infer from Paragraphs 1 and 2?( )A.George Shull hated formal education.B.George Shull benefited from his home study.C.George Shull had no farming work experience.D.George Shull worked as a botanical expert at college.6.What do we know about George Shull’s method of corn breeding?( )A.It was accepted worldwide.B.It was first published in Genetics.C.It completely relied on self-pollination.D.It focused on crossing pure-bred strains.7.How does the author mainly develop the text?( )A.By following time order.B.By making comparisons.C.By giving examples.D.By presenting a scientific study.8.George Shull’s contribution to the world can be best described as .( )A.conventionalB.commonC.innovativeD.insignificantPeriod 1 Reading and Thinking[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.overcome 2.attained 3.leisure 4.boosting 5.characteristics 6.crises 7.tackle 8.celebrityⅡ.1.of; convincing 2.expansion 3.conventional 4.shortage 5.devotion 6.assumption 7.reality8.consumption 9.salty 10.intenselyⅢ.1.deep down 2.is comprised of 3.dream up4.Far from 5.known as 6.devote ourselves to7.depend on 8.opened upⅣ.1.It is roughly estimated that2.the air there is much fresher than that in the city3.The dictionary is what I want4.Given that they’re inexperienced5.More than 80% of the city was destroyedⅤ.1.himself 2.chose 3.was convinced 4.creation5.that 6.greatly 7.generated 8.a 9.fulfilling10.of[对标高考——全练通]语篇解读:现在无人机在生活中的使用范围越来越广,法国的农民们已经开始使用无人机来监控农作物。1.C 段落大意题。通读第一段内容可知,过去价格昂贵的无人机仅用于军事,但是随着其价格的下降,更多的人开始使用无人机,包括电影制作人、历史学家、救援人员和农民等,这说明了无人机的广泛应用。2.D 细节理解题。根据第二段的最后一句He says the technology used is similar to that used by smartphones—except it has wings.可知,它像一个有翅膀的智能手机。3.A 推理判断题。根据第四段中的The drone pictures show ...fertiliser is needed.和第五段中的As a result ...This helps nature.可知,用无人机精准施肥,减少了化肥的使用量,这样既节省了开支,同时减少了对环境的污染。4.B 主旨大意题。本文主要讲述了法国的农民们开始利用无人机来监控他们的农作物,这样可以限制肥料的使用量,同时也起到保护环境的作用。语篇解读:文章主要简述了George Shull一生的事迹以及他所取得的成就。5.B 细节理解题。根据第一段中的Being needed on the farm ...and later attending Antioch College.及第二段中的With his knowledge of botany (植物学) and experience ...at the U.S.National Herbarium.可知,Shull受益于他的家庭学习。6.D 细节理解题。根据第三段中的The pure-bred lines were less healthy and productive ...to improve crop yields.可知,纯种的玉米不太健康,产量也不高,但是当Shull把纯种玉米进行杂交时,其产量高于任何亲本或在野外授粉的玉米。他马上意识到用这个方法提高玉米产量的可能性。由此可知,他育种的方法就是把纯种玉米进行杂交。7.A 推理判断题。通读全文可知,这篇文章是按照时间顺序组织的。8.C 推理判断题。文章第三段讲到Shull把纯种玉米进行杂交并意识到用这个方法提高玉米产量的可能性,第四段讲到在他的鼓励下,普林斯顿大学出版社开始出版《遗传学》杂志,该杂志迄今为止仍是国际顶尖的科学期刊之一。由此可以推断,Shull对世界的贡献是具有创新精神的。1 / 7(共33张PPT)Period 1 Reading and Thinking夯基固本——一遍过对标高考——全练通Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. She has to o great difficulties to make a life in a new city.2. Through the work we do, our goals can be (获得)and our dreams achieved.3. Look! A group of Tibetan antelopes is moving under the bridge,with some stopping to eat grass at their l .4. The newly-published policy aims at (使增长)farmers’ income, thus improving their living standards.vercome attained eisure boosting 5. The animated film Chang An is undoubtedly a masterpiece thatshows the unique (特点) of Chinese cultureto the world.6. Now, the country is still recovering from one of the worsteconomic (危机).7. I suggested to him that we should t the problem anotherway.8. I couldn’t resist the opportunity to meet a real live c .characteristics crises ackle elebrity Ⅱ.单句语法填空1. Bob tried to convince me the truth of the news but hecouldn’t provide (convince) proof.2. The company has abandoned plans for further (expand).3. The (convention) way of farming has beenchallenged by modern technology.4. We will make any effort to ease the water (short).5. Our class teacher’s (devote) to work alwaysearns him respect and praise from both his colleagues and students.of convincing expansion conventional shortage devotion 6. People tend to make an (assume) about youbased on your appearance.7. The reason why poems can convey certain emotions is that they canvividly transform (real) into literature.8. Recycling the waste from our increased (consume) is better than burning it.9. I love it for its confused (salt) and sweet taste!10. Although opposed (intense)by many fishermen,the ban on fishing was enforced by the local government eventually.assumption reality consumption salty intensely Ⅲ.选用方框中的短语并用其适当形式填空(be) known as,devote oneself to,open up,deep down,depend on,be comprised of,far from,dream up1. He knew, ,that he would have to study hard to succeed.2. Life not only sunshine but also storms and wemust be brave in front of difficulties.3. They always some new excuses for the train’sarriving late.4. helping the situation, you’ve made it worse.deep down is comprised of dream up Far from 5. A harmless lie, often a white lie, refers to one thatyou tell to avoid hurting someone.6. We should environmental protection andecological improvement.7. While shopping, you should not simply what isadvertised on TV.8. Einstein’s theory of relativity seemed hard to believe when he firstintroduced it, but it really the development ofmodern physics.known as devote ourselves to depend on opened up Ⅳ.根据汉语提示完成句子1. 据粗略估计,已有一百多人向这家公司申请这一职位。(estimate)over 100 people have applied to thecompany for the post.2. 我准备搬到乡下去,因为那儿的空气比城里的要新鲜得多。(that替代词)I’m moving to the countryside because .It is roughly estimated that the air there is muchfresher than that in the city 3. 这本字典是我想要的,但是我没有带够钱。(表语从句), but I don’t have enoughmoney with me.4. 考虑到他们缺乏经验,他们的工作已经算是做得不错了。(giventhat), they’ve done a goodjob.The dictionary is what I want Given that they’re inexperienced 5. 这座城市超过80%的区域被摧毁了,包括市区的大部分地区。(百分数+名词), including much ofthe downtown area.More than 80% of the city was destroyed Ⅴ.课文语法填空Known as the“father of hybrid rice”, Yuan Longping alwaysconsidered 1. (he) a farmer.As a young man, Yuanwas concerned about farmers’ poor harvests and shortage of food toeat.To tackle this problem, he 2. (choose) to studyagriculture and received an education at Southwest AgriculturalCollege.himself chose After graduating, Yuan worked as a researcher.He 3. (convince) that the solution lay in the 4. (create) of hybrid rice rather than larger fields.Through intenseeffort, Yuan overcame enormous technical difficulties and cultivatedthe first hybrid rice 5. could be used for farming in1974.This hybrid enabled farmers to increase their output6. (great).Today it’s estimated that about 60 percentof domestic rice consumption in China consists of crops7. (generate) from Yuan’s hybrid strains.wasconvinced creation that greatly generated Despite Yuan’s invaluable contributions and great achievements,he never led 8. life of leisure. Instead,he devoted his whole life to 9. (fulfil) his dreams. Even in his later years,Yuan Longping was still young at heart and full 10. vision.a fulfilling of 阅读理解A主题语境:人与社会之科技发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟It used to be mostly the military that used small,unpilotedaircraft,called “drones”. The little planes were very costly.But asthey have dropped in price more people have begun to use them. Moviemakers are using drones to film from the sky. Historians use them when they explore ancient buildings.Rescue workers use them to look for people. And now farmers are using them to watch over their crops.Romain Faroux is a French businessman who starts companies. His father was a farmer.He believed drones could help farmers.He helped create a company that developed a small drone that could be controlled by people on the ground.They called it “Agridrone”.It uses a special“optical sensor”to examine crops. He says the technology used is similar to that used by smartphones—except it has wings.A computer program directs the drone to fly over the crops.Thesensor on the drone records four different-colored “bands” ofsunlight that are reflected off the crops.Jean-Baptiste Bruggeman is a farmer.He says the drone flies overhis crops at different times of the season.And this provides a lot ofinformation about his crops.The drone pictures show him the exactamount of fertiliser the crops need.It also shows exactly where thefertiliser is needed.Some areas of a field may need more than others.As a result, Mr Bruggeman says there is reduced nitrogen fromthe fertiliser after the harvest.This helps nature.Romain Faroux saysfarmers use information gathered by the Agridrone to place fertiliseronly in areas where it is needed.Before they used the drones, farmerswould put the same amount of fertiliser everywhere.Drones also save time because farmers can examine up to threehectares in about a minute.语篇解读:现在无人机在生活中的使用范围越来越广,法国的农民们已经开始使用无人机来监控农作物。1. The first paragraph is mainly about .A. the expensive cost of dronesB. the fast development of dronesC. the wide use of dronesD. the urgent need of drones解析:段落大意题。通读第一段内容可知,过去价格昂贵的无人机仅用于军事,但是随着其价格的下降,更多的人开始使用无人机,包括电影制作人、历史学家、救援人员和农民等,这说明了无人机的广泛应用。√2. What do we know about Agridrone?A. It records different-colored “bands” of sunlight.B. It flies over the crops with a computer.C. It absorbs the sunlight reflected off the crops.D. It is like a smartphone with wings.解析:细节理解题。根据第二段的最后一句He says the technologyused is similar to that used by smartphones—except it has wings.可知,它像一个有翅膀的智能手机。√3. What Mr Bruggeman said implied that by using drones .A. he saved money and reduced pollutionB. he could gather his crops easilyC. he could fly over his crops at different timesD. he knew exactly the ingredients of his fertiliser√解析:推理判断题。根据第四段中的The drone picturesshow ...fertiliser is needed.和第五段中的As a result ...This helpsnature.可知,用无人机精准施肥,减少了化肥的使用量,这样既节省了开支,同时减少了对环境的污染。4. What is the main idea of the passage?A. Drones will be widely used in different fields.B. French farmers use drones to examine their crops.C. Crops will be harvested by drones soon.D. Farmers develop special drones for their crops.解析:主旨大意题。本文主要讲述了法国的农民们开始利用无人机来监控他们的农作物,这样可以限制肥料的使用量,同时也起到保护环境的作用。√B主题语境:人与社会之科学家 语篇类型:记叙文 建议用时:8分钟George Shull was born in 1874 on a farm in Clark County,Ohio, and his knowledge of plants and hybrids came at an earlyage.Being needed on the farm, Shull received his early formaleducation off and on.However, it was supplemented (增补) byintense home study so that by 1892, he was teaching public school,and later attending Antioch College.In 1901,he graduated from Antioch and went to the Universityof Chicago to do graduate work.With his knowledge of botany (植物学) and experience with farming practices, Shull passed a CivilService exam,and was appointed as a botanical assistant at the U.S. National Herbarium.He also worked at the U. S. Bureau of PlantIndustry as a botanical expert examining the plants and animals ofChesapeake Bay and Currituck Sound.The data he collected duringthis time was to comprise his Ph.D. thesis (论文).And in 1904 hewas appointed to be in charge of plant work at the Station forExperimental Evolution.He began working on corn in 1905.Following Gregor Mendel’sexample, Shull obtained pure-bred (纯种的) lines of corn throughself-pollination.The pure-bred lines were less healthy and productive,but when he crossed the pure-bred lines,the hybrid yields were better than any of the parents or those pollinated in the open fields. He immediately recognized the potential for using this strategy to improve crop yields.In 1915,Shull accepted a professorship at Princeton University. With his encouragement,Princeton University Press began the publication of a new journal,Genetics.Shull was the managing editor for ten years.Genetics is still one of the top international science journals.Shull retired in 1942.He and his wife spent most of their lateryears with their children and grandchildren.语篇解读:文章主要简述了George Shull一生的事迹以及他所取得的成就。5. What can we infer from Paragraphs 1 and 2?A. George Shull hated formal education.B. George Shull benefited from his home study.C. George Shull had no farming work experience.D. George Shull worked as a botanical expert at college.解析:细节理解题。根据第一段中的Being needed on thefarm ...and later attending Antioch College.及第二段中的Withhis knowledge of botany (植物学) and experience ...at the U.S. National Herbarium.可知,Shull受益于他的家庭学习。√6. What do we know about George Shull’s method of cornbreeding?A. It was accepted worldwide.B. It was first published in Genetics.C. It completely relied on self-pollination.D. It focused on crossing pure-bred strains.√解析:细节理解题。根据第三段中的The pure-bred lines were lesshealthy and productive ...to improve crop yields.可知,纯种的玉米不太健康,产量也不高,但是当Shull把纯种玉米进行杂交时,其产量高于任何亲本或在野外授粉的玉米。他马上意识到用这个方法提高玉米产量的可能性。由此可知,他育种的方法就是把纯种玉米进行杂交。7. How does the author mainly develop the text?A. By following time order.B. By making comparisons.C. By giving examples.D. By presenting a scientific study.解析:推理判断题。通读全文可知,这篇文章是按照时间顺序组织的。√8. George Shull’s contribution to the world can be best describedas .A. conventional B. commonC. innovative D. insignificant解析:推理判断题。文章第三段讲到Shull把纯种玉米进行杂交并意识到用这个方法提高玉米产量的可能性,第四段讲到在他的鼓励下,普林斯顿大学出版社开始出版《遗传学》杂志,该杂志迄今为止仍是国际顶尖的科学期刊之一。由此可以推断,Shull对世界的贡献是具有创新精神的。√谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 1 Reading and Thinking.docx Period 1 Reading and Thinking.pptx