资源简介 Period 2 Learning About Language Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1.When you start to get tired of the busy u life, it would be better to spend a week at the beach.2.The two-storey (扩建部分) to the hospital has been approved.3.The farmers in this area grow w , sorghum, grain, and other crops.4.It has rich milk f with a little bitter taste, and many people love it.5.My mom always makes sure to fertilise her garden with natural fertilisers.She doesn’t like using (化学品).6.Many historical documents were destroyed when the library was (轰炸) during the Second World War.Ⅱ.选用方框中的短语并用其适当形式填空take on, make good use of, adapt to, make up one’s mind, turn into, deal with1.Humans should the limited natural resources instead of wasting them.2.The main body of the church had been a massive television studio.3.Don’t too much work—you can’t finish it in a short time!4.Some children experience high levels of anxiety, because they find it hard to their new school.5.The manager has not yet as to who will be in charge of the project.6.The project is to help protect agricultural and other resources, including helping farmers unwelcome visitors. Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与自我之生活与学习 语篇类型:记叙文 建议用时:7分钟Raised on the farm, Padma Suresh had a love for agriculture just like her father.Young Padma would spend most of her evening after school in the fields, learning the art of organic farming.After moving to the city, she began missing the farm.Faced with the limited space, Padma felt the absence of fresh vegetables.Besides, she was disappointed with the taste and quality of shop-bought vegetables.Because chemicals used on vegetables were harmful to human health, she finally decided to take matters into her own hands and change her yard into a vegetable garden.Now 48, Padma has devoted the past 12 years to developing a garden with 200 plants of 20 varieties of vegetables.She relies on natural fertilizers.Additionally, she uses creative organic farming methods like preparing liquid fertilizers from fish.Her husband Suresh Ettan, who is now working in an oil and gas company, said, “As I don’t eat meat, I have limited food choices in the city.Now every morning, my wife sends me a good breakfast.Apart from that, she also shares the photos of her day’s harvest.I take pride in showing those photos to my colleagues.”For Padma, the garden has become a source of joy and also a link to her rural roots.Padma says she finds connection to her village through the traditional recipes and taste of home-grown vegetables.More importantly, by growing her own food, the gardener has not only found a way to provide a supply of organic vegetables to her family but also a way to earn some money.Earning money was what she didn’t expect.Padma says she has a small shop where she sells extra vegetables.Within an hour, all her vegetables are sold out.This organic farming business earns her up to Rs 1,000.1.When did Padma develop her love for organic farming?( )A.After she moved to the city.B.When she helped on the farm.C.After she graduated from school.D.When she lacked fresh vegetables.2.Which words can best describe Padma?( )A.Warm-hearted and confident.B.Generous and gifted.C.Creative and hard-working.D.Responsible and organized.3.How does Suresh Ettan feel about his wife’s farm?( )A.The farm makes his life busy.B.The farm offers him rich food.C.The farm costs lots of his money.D.The farm prevents him eating meat.4.What unexpected benefit has been brought to Padma?( )A.Some additional income.B.Good neighbour relationship.C.Fresh vegetables for her family.D.A connection with her hometown.B主题语境:人与自然之人与动植物 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Where were the dull sounds of flying insects hitting against the light bulb? Even the absent singing of cicadas or crickets, whichever they were, had quieted its instruments.Where have all the insects gone?Our own existence depends on a diverse insect world.Studies show that where more insect species are present, pollination (授粉) is more reliable.As Dave Goulson, professor of biology, points out in his book Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse, about three-quarters of all crops grown by humans require pollination by animals, the vast majority by insects.“We could not feed the global human population without pollinators,” he writes.It’s not just about bees and butterflies, the beautiful insects.Other, less visually appealing pollinators such as flies, moths, and earwigs are also showing declines.Several of these species don’t just pollinate.They also eat the pest (害虫) insects that ruin crops.It turns out that ecologists and entomologists around the world have been warning about declining insect numbers for years.The culprits are climate change, habitat loss, light pollution, intensive farming, pesticide and fertilizer use.But it’s a struggle to get people to act.After all, we humans have a complicated relationship with our six-legged fellow companions.Who can forget the horror of Kafka’s The Metamorphosis (《变形记》), where a travelling salesman wakes up one morning to find himself transformed into an insect? Even insects like butterflies and bees can seem strange when you look at them closely.Maybe we’ve been ignoring them because they seem different from us.Some steps may be as simple as turning off artificial lights.A recent study in China found that trees in Beijing, lit by street lights at night, seem to have tougher leaves.In other words, insects are probably being starved in the area.We should change our attitudes to insects.Those annoying flies hovering around your food are simply doing what they were born for.They’re recycling.Without them we might be wondering what to do about rotting (腐烂的) waste.Besides, they’re food for birds, and UK bird populations have greatly decreased in recent years.5.What can we learn about insects in the first two paragraphs?( )A.Less appealing insects are on the increase.B.Beautiful insects can help kill the pests.C.Insect pollination affects the crop types.D.Insect decline threatens global food supply.6.What does the underlined word “culprits” mean in Paragraph 3?( )A.Solutions. B.Causes.C.Effects. D.Consequences.7.What does the author want to say by mentioning Kafka’s The Metamorphosis?( )A.The book of insects is interesting.B.Unattractive insects are ignored.C.Insects are everywhere in our lives.D.People have complex feelings to insects.8.What is the author’s purpose of writing the text?( )A.To explore the diversity of the insects.B.To compare the different features of insects.C.To warn about the insect decline and its effects.D.To review the history of human-insect relationship.Ⅱ.语法填空主题语境:人与社会之农业的发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Some time after 10000 BC, people made the first real attempt to control the world they lived 1. , through agriculture.Over thousands of years, they began to depend less on 2. could be hunted or gathered from the wild, and more on animals they had raised and crops they had sown.Farming produced more food per person 3. hunting and gathering, so people were able to raise more children.And, as more children were born, more food 4. (need).Agriculture gave people their first experience of the power of technology 5. (change) lives.By about 6000 BC, people 6. (discover) the best crops to grow and animals to raise.Later, they learned to work with the 7. (season), planting at the right time and, in dry areas, 8. (make) use of annual floods to irrigate (灌溉) their fields.This style of farming lasted for quite a long time.Then, with 9. rise of science, changes began.New methods 10. (mean) that fewer people worked in farming.In the last century or so, these changes have accelerated.New power machinery and artificial fertilizers have now totally transformed the way of life that started in the Stone Age.Ⅲ.完形填空主题语境:人与自我之创业意识 语篇类型:记叙文 建议用时:12分钟Liao Xiaojuan, an online mango seller in Baise, Guangxi Zhuang Autonomous Region, is called “mango beauty” by her countrymen in Guangxi.Like many of her peers, Liao 1 an office job upon graduating from a college in Nanning.Then came the light-bulb moment for the digital marketing graduate.Since she was very young, Liao has been helping out during summer 2 at her family’s mango plantation in Baise.But it was not until a(n) 3 back home that she began to 4 the business opportunities underlying the traditional mango industry that has for decades 5 an economic pillar (支柱) in her rural hometown.The local farmers there, who have 6 to ride the wave of the nation’s e-commerce boom, depend heavily on 7 distribution channels.Knowing that, purchasers had often driven a hard bargain, greatly damaging economic interests of the fruit 8 .“Then I thought to myself, why don’t I help 9 mangoes online?” said Liao, who quit her job in Nanning in 2014 to return to her hometown.Her efforts 10 soon.She sold out her family’s mangoes quickly, earning more profits than before.That 11 her to extend a helping hand to her 12 in the village.Then she started livestreaming (网络直播) sessions to further promote the local fruit.Now she has set up a company of her own, selling mangoes and other local 13 online.“A college education in digital marketing is definitely vital, but e-commerce is impossible if there’s no reliable Internet access,” the “mango beauty”said, 14 that Internet service has expanded rapidly in villages in recent years.She hopes more young people can join her because this is a 15 career. 1.( )A.discovered B.choseC.quit D.fixed2.( )A.camps B.breaksC.sessions D.courses3.( )A.visit B.flightC.interview D.activity4.( )A.reward B.realizeC.analyse D.adjust5.( )A.looked like B.lay inC.agreed with D.served as6.( )A.struggled B.refusedC.pretended D.tended7.( )A.latest B.old-fashionedC.strange D.innovative8.( )A.founders B.buyersC.deliverers D.growers9.( )A.purchase B.storeC.promote D.advocate10.( )A.gave out B.took offC.paid off D.caught on11.( )A.forced B.inspiredC.reminded D.required12.( )A.neighbors B.classmatesC.friends D.citizens13.( )A.information B.equipmentC.produce D.furniture14.( )A.adding B.warningC.complaining D.recommending15.( )A.declining B.promisingC.challenging D.demandingPeriod 2 Learning About Language[夯基固本——一遍过]Ⅰ.1.urban 2.extension 3.wheat 4.flavour5.chemicals 6.bombedⅡ.1.make good use of 2.turned into 3.take on4.adapt to 5.made up his mind 6.deal with[对标高考——全练通]Ⅰ.语篇解读:文章主要讲述了Padma Suresh从小热爱有机农业,搬到城市后对农场生活充满怀念,于是将自家院子改造成菜园,不仅为家人提供有机蔬菜,还意外获得了额外收入的故事。1.B 细节理解题。根据第一段内容可知,Padma Suresh在农场长大,她和父亲一样热爱农业。Padma年轻时放学后的大部分晚上都在田野里度过,学习有机农业的艺术。由此可知,Padma在农场帮忙时就培养了对有机农业的热爱。2.C 推理判断题。根据第三段内容可知,Padma不仅勤奋地经营着自己的菜园,还创造性地运用各种有机耕作方法。由此可知,最能描述Padma的词语是有创造力的和勤奋的。3.B 推理判断题。根据第四段中的As I don’t eat meat, I have limited food choices in the city.Now every morning, my wife sends me a good breakfast.可推知,Suresh Ettan认为他妻子的农场为他提供了丰富的食物。4.A 细节理解题。根据最后一段中的Earning money was what she didn’t expect.可知,Padma获得的意想不到的好处是一些额外的收入。语篇解读:文章以昆虫数量减少的现象开头,引出昆虫对生态系统和人类生存的重要性,指出昆虫数量下降是由于气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、杀虫剂和化肥的使用等因素造成的,并强调了人类需要改变对昆虫的态度。5.D 细节理解题。文章第一段引出昆虫数量下降的现象,第二段重点说明了昆虫对人类食物生产的重要性,并强调没有授粉者,我们无法养活全球人口。综合前两段内容可知,昆虫数量下降威胁着全球粮食供应。6.B 词义猜测题。上文It turns out that ecologists ...insect numbers for years.提到了昆虫数量的下降,再结合画线词后面的“气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、杀虫剂和化肥的使用”可推测“culprits”指的是这些导致昆虫数量下降的因素,即“原因”,和causes同义。7.D 推理判断题。根据第四段中的But it’s a struggle to get people to act.After all, we humans have a complicated relationship with our six-legged fellow companions.可知,我们人类与六条腿的同伴(昆虫)有着复杂的关系,作者接下来提到卡夫卡的《变形记》中的内容。由此可推断,作者用卡夫卡的《变形记》这本书的例子来进一步说明人类对昆虫的复杂感情。8.C 写作目的题。文章从昆虫数量减少的现象开始,重点阐述了昆虫数量下降的原因及其对生态系统和人类生活的影响。作者通过一系列论证,呼吁人们重视昆虫的价值,并采取措施保护昆虫。因此,文章的目的是警告人们昆虫数量下降及其影响。Ⅱ.语篇解读:文章介绍了人类农业技术的发展。1.in 分析句子结构可知,they lived为限制性定语从句,先行词为the world。将先行词代入定语从句后,应为they lived in the world,故填in。2.what 分析句子结构可知,设空处引导介词后的宾语从句,且设空处在从句中作主语,表示“……的事物”,故填what。3.than 根据上文的more food可知,此处是more ...than ...结构,表示“比……多……”。故填than。4.was needed 主语food与谓语之间是动宾关系,应用被动语态,且文章的基本时态为一般过去时,主语又是不可数名词,谓语应用第三人称单数,故填was needed。5.to change 此处动词不定式作定语,修饰power,the power to do sth表示“做……的能力”,故填to change。6.had discovered 根据时间状语By about 6000 BC可知应用过去完成时,故填had discovered。7.seasons 一年有四季,此处应该填名词复数。故填seasons。8.making 句中已经有了谓语动词learned, 空处和and前的planting并列,且make和句子的主语they是逻辑上的主谓关系,故填making。9.the 设空处特指科学的发展,故填the。10.meant 设空处讲述的是过去的事情,应用一般过去时,且New methods和动词mean是主谓关系,故填meant。Ⅲ.语篇解读:文章主要讲述了广西百色的芒果卖家廖晓娟如何通过在网上卖芒果帮助当地的果农并取得成功的故事。1.B 根据后文an office job upon graduating from a college可知,此处指廖选择了一份办公室工作,应用choose。2.B 根据上文Since she was very young, Liao has been helping out during summer可知,廖从小就开始在暑假期间给家里的芒果种植园帮忙。summer break表示“暑假”。3.A 根据上文可知,毕业后廖在南宁做办公室工作,再结合空后的back home可知,廖回了一次老家。visit意为“看望”,符合语境。4.B 根据空后的the business opportunities underlying the traditional mango industry并结合下文内容可知,廖这次回家意识到了传统芒果产业背后的商机。5.D 根据后文an economic pillar (支柱) in her rural hometown可知,芒果产业一直担任她农村家乡的经济支柱。 look like看起来像;lie in在于;agree with同意;serve as担任,充当。6.A 根据后文to ride the wave of the nation’s e-commerce boom ...distribution channels并结合下一段的内容可知,如今电子商务繁荣发展,而当地的农民却因为分销渠道老式而苦苦挣扎。7.B 根据后文purchasers had often driven a hard bargain可推知,当地农民依赖老式的分销渠道,所以买主常常极力讨价还价。8.D 根据上文purchasers had often driven a hard bargain, greatly damaging economic interests of the fruit可知,买主们常常极力讨价还价,极大地损害了果农的经济利益,“果农”即fruit growers。9.C 根据后文mangoes online以及She sold out her family’s mangoes quickly可知,此处指在网上推销芒果。10.C 根据后文She sold out her family’s mangoes quickly, earning more profits than before.可知,她很快就把家里的芒果卖光了,赚的钱比以前更多,即努力有了回报。11.B 根据后文to extend a helping hand to并结合上文提到的她很快卖光了家里的芒果可知,廖的成功激励了她向村里的邻居伸出援助之手。12.A 根据后文in the village可知,此处指向村里的邻居伸出援助之手。13.C 根据上文selling mangoes and other local可知,此处指在网上卖芒果和其他当地的农产品,应用produce。14.A 结合上下文语境可知,that Internet service has expanded rapidly in villages in recent years是廖讲话时补充的内容。15.B 根据上文She hopes more young people can join her可知,她之所以希望更多的年轻人能加入她的行列,是因为这是一个很有前途的职业。1 / 8(共50张PPT)Period 2 Learning About Language夯基固本——一遍过对标高考——全练通Ⅰ.根据句意并结合首字母或汉语提示写单词1. When you start to get tired of the busy u life, it would bebetter to spend a week at the beach.2. The two-storey (扩建部分) to the hospital hasbeen approved.3. The farmers in this area grow w , sorghum, grain, andother crops.4. It has rich milk f with a little bitter taste, and manypeople love it.rban extension heat lavour 5. My mom always makes sure to fertilise her garden with naturalfertilisers.She doesn’t like using (化学品).6. Many historical documents were destroyed when the librarywas (轰炸) during the Second World War.chemicals bombed Ⅱ.选用方框中的短语并用其适当形式填空take on, make good use of, adapt to, make up one’s mind, turninto, deal with1. Humans should the limited natural resourcesinstead of wasting them.2. The main body of the church had been a massivetelevision studio.3. Don’t too much work—you can’t finish it in a shorttime!make good use of turned into take on 4. Some children experience high levels of anxiety, because they findit hard to their new school.5. The manager has not yet as to who will be incharge of the project.6. The project is to help protect agricultural and other resources,including helping farmers unwelcome visitors.adapt to made up his mind deal with Ⅰ.阅读理解A主题语境:人与自我之生活与学习 语篇类型:记叙文 建议用时:7分钟Raised on the farm, Padma Suresh had a love for agriculturejust like her father.Young Padma would spend most of her eveningafter school in the fields, learning the art of organic farming.After moving to the city,she began missing the farm.Faced withthe limited space,Padma felt the absence of fresh vegetables.Besides,she was disappointed with the taste and quality of shop-bought vegetables.Because chemicals used on vegetables were harmful to human health,she finally decided to take matters into her own hands and change her yard into a vegetable garden.Now 48, Padma has devoted the past 12 years to developing agarden with 200 plants of 20 varieties of vegetables.She relies onnatural fertilizers.Additionally, she uses creative organic farmingmethods like preparing liquid fertilizers from fish.Her husband Suresh Ettan, who is now working in an oil andgas company, said, “As I don’t eat meat, I have limited foodchoices in the city.Now every morning, my wife sends me a goodbreakfast.Apart from that, she also shares the photos of her day’sharvest.I take pride in showing those photos to my colleagues.”For Padma,the garden has become a source of joy and also alink to her rural roots.Padma says she finds connection to her villagethrough the traditional recipes and taste of home-grown vegetables. More importantly,by growing her own food,the gardener has not only found a way to provide a supply of organic vegetables to her family but also a way to earn some money.Earning money was what she didn’t expect.Padma says she has a small shop where she sells extra vegetables.Within an hour, all her vegetables are sold out.This organic farming business earns her up to Rs 1,000.语篇解读:文章主要讲述了Padma Suresh从小热爱有机农业,搬到城市后对农场生活充满怀念,于是将自家院子改造成菜园,不仅为家人提供有机蔬菜,还意外获得了额外收入的故事。1. When did Padma develop her love for organic farming?A. After she moved to the city.B. When she helped on the farm.C. After she graduated from school.D. When she lacked fresh vegetables.解析:细节理解题。根据第一段内容可知,Padma Suresh在农场长大,她和父亲一样热爱农业。Padma年轻时放学后的大部分晚上都在田野里度过,学习有机农业的艺术。由此可知,Padma在农场帮忙时就培养了对有机农业的热爱。√2. Which words can best describe Padma?A. Warm-hearted and confident.B. Generous and gifted.C. Creative and hard-working.D. Responsible and organized.解析:推理判断题。根据第三段内容可知,Padma不仅勤奋地经营着自己的菜园,还创造性地运用各种有机耕作方法。由此可知,最能描述Padma的词语是有创造力的和勤奋的。√3. How does Suresh Ettan feel about his wife’s farm?A. The farm makes his life busy.B. The farm offers him rich food.C. The farm costs lots of his money.D. The farm prevents him eating meat.解析:推理判断题。根据第四段中的As I don’t eat meat, I havelimited food choices in the city.Now every morning, my wifesends me a good breakfast.可推知,Suresh Ettan认为他妻子的农场为他提供了丰富的食物。√4. What unexpected benefit has been brought to Padma?A. Some additional income.B. Good neighbour relationship.C. Fresh vegetables for her family.D. A connection with her hometown.解析:细节理解题。根据最后一段中的Earning money was whatshe didn’t expect.可知,Padma获得的意想不到的好处是一些额外的收入。√B主题语境:人与自然之人与动植物 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Where were the dull sounds of flying insects hitting against thelight bulb? Even the absent singing of cicadas or crickets,whichever they were, had quieted its instruments.Where have all theinsects gone?Our own existence depends on a diverse insect world.Studiesshow that where more insect species are present, pollination (授粉) is more reliable.As Dave Goulson, professor of biology, pointsout in his book Silent Earth: Averting the Insect Apocalypse, aboutthree-quarters of all crops grown by humans require pollination byanimals, the vast majority by insects.“We could not feed the globalhuman population without pollinators,” he writes.It’s not justabout bees and butterflies, the beautiful insects.Other, less visuallyappealing pollinators such as flies, moths, and earwigs are alsoshowing declines.Several of these species don’t just pollinate.Theyalso eat the pest (害虫) insects that ruin crops.It turns out that ecologists and entomologists around the worldhave been warning about declining insect numbers for years.Theculprits are climate change, habitat loss, light pollution, intensivefarming, pesticide and fertilizer use.But it’s a struggle to get people to act.After all,we humanshave a complicated relationship with our six-legged fellow companions. Who can forget the horror of Kafka’s The Metamorphosis (《变形记》), where a travelling salesman wakes up one morning to find himself transformed into an insect? Even insects like butterflies and bees can seem strange when you look at them closely.Maybe we’ve been ignoring them because they seem different from us.Some steps may be as simple as turning off artificial lights. Arecent study in China found that trees in Beijing, lit by street lightsat night, seem to have tougher leaves. In other words, insects areprobably being starved in the area.We should change our attitudes to insects. Those annoying flieshovering around your food are simply doing what they were born for. They’re recycling. Without them we might be wondering what to do about rotting (腐烂的) waste. Besides, they’re food for birds, and UK bird populations have greatly decreased in recent years.语篇解读:文章以昆虫数量减少的现象开头,引出昆虫对生态系统和人类生存的重要性,指出昆虫数量下降是由于气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、杀虫剂和化肥的使用等因素造成的,并强调了人类需要改变对昆虫的态度。5. What can we learn about insects in the first two paragraphs?A. Less appealing insects are on the increase.B. Beautiful insects can help kill the pests.C. Insect pollination affects the crop types.D. Insect decline threatens global food supply.√解析:细节理解题。文章第一段引出昆虫数量下降的现象,第二段重点说明了昆虫对人类食物生产的重要性,并强调没有授粉者,我们无法养活全球人口。综合前两段内容可知,昆虫数量下降威胁着全球粮食供应。6. What does the underlined word“culprits”mean in Paragraph 3?A. Solutions. B. Causes.C. Effects. D. Consequences.解析:词义猜测题。上文It turns out that ecologists ...insectnumbers for years.提到了昆虫数量的下降,再结合画线词后面的“气候变化、栖息地丧失、光污染、集约化农业、杀虫剂和化肥的使用”可推测“culprits”指的是这些导致昆虫数量下降的因素,即“原因”,和causes同义。√7. What does the author want to say by mentioning Kafka’s TheMetamorphosis?A. The book of insects is interesting.B. Unattractive insects are ignored.C. Insects are everywhere in our lives.D. People have complex feelings to insects.√解析:推理判断题。根据第四段中的But it’s a struggle to getpeople to act.After all, we humans have a complicatedrelationship with our six-legged fellow companions.可知,我们人类与六条腿的同伴(昆虫)有着复杂的关系,作者接下来提到卡夫卡的《变形记》中的内容。由此可推断,作者用卡夫卡的《变形记》这本书的例子来进一步说明人类对昆虫的复杂感情。8. What is the author’s purpose of writing the text?A. To explore the diversity of the insects.B. To compare the different features of insects.C. To warn about the insect decline and its effects.D. To review the history of human-insect relationship.解析:写作目的题。文章从昆虫数量减少的现象开始,重点阐述了昆虫数量下降的原因及其对生态系统和人类生活的影响。作者通过一系列论证,呼吁人们重视昆虫的价值,并采取措施保护昆虫。因此,文章的目的是警告人们昆虫数量下降及其影响。√Ⅱ.语法填空主题语境:人与社会之农业的发展 语篇类型:说明文 建议用时:8分钟Some time after 10000 BC, people made the first real attempt tocontrol the world they lived 1. , through agriculture.Overthousands of years, they began to depend less on 2. couldbe hunted or gathered from the wild, and more on animals they hadraised and crops they had sown.Farming produced more food per person 3. hunting andgathering, so people were able to raise more children.And, as morechildren were born, more food 4. (need).Agriculturegave people their first experience of the power of technology5. (change) lives.By about 6000 BC, people 6. (discover) the bestcrops to grow and animals to raise.Later, they learned to work withthe 7. (season), planting at the right time and, in dryareas, 8. (make) use of annual floods to irrigate (灌溉) their fields.This style of farming lasted for quite a long time.Then, with9. rise of science, changes began.New methods10. (mean) that fewer people worked in farming.In thelast century or so, these changes have accelerated.New powermachinery and artificial fertilizers have now totally transformed theway of life that started in the Stone Age.语篇解读:文章介绍了人类农业技术的发展。1. in 分析句子结构可知,they lived为限制性定语从句,先行词为the world。将先行词代入定语从句后,应为they lived in the world,故填in。2. what 分析句子结构可知,设空处引导介词后的宾语从句,且设空处在从句中作主语,表示“……的事物”,故填what。3. than 根据上文的more food可知,此处是more ...than ...结构,表示“比……多……”。故填than。4. was needed 主语food与谓语之间是动宾关系,应用被动语态,且文章的基本时态为一般过去时,主语又是不可数名词,谓语应用第三人称单数,故填was needed。5. to change 此处动词不定式作定语,修饰power,the power to dosth表示“做……的能力”,故填to change。6. had discovered 根据时间状语By about 6000 BC可知应用过去完成时,故填had discovered。7. seasons 一年有四季,此处应该填名词复数。故填seasons。8. making 句中已经有了谓语动词learned, 空处和and前的planting并列,且make和句子的主语they是逻辑上的主谓关系,故填making。9. the 设空处特指科学的发展,故填the。10. meant 设空处讲述的是过去的事情,应用一般过去时,且Newmethods和动词mean是主谓关系,故填meant。Ⅲ.完形填空主题语境:人与自我之创业意识 语篇类型:记叙文 建议用时:12分钟Liao Xiaojuan, an online mango seller in Baise, GuangxiZhuang Autonomous Region, is called “mango beauty” by hercountrymen in Guangxi.Like many of her peers,Liao 1 an office job upon graduating from a college in Nanning.Then came the light-bulb moment for the digital marketing graduate.Since she was very young, Liao has been helping out duringsummer 2 at her family’s mango plantation in Baise.But it wasnot until a(n) 3 back home that she began to 4 the businessopportunities underlying the traditional mango industry that has fordecades 5 an economic pillar (支柱) in her rural hometown.The local farmers there, who have 6 to ride the wave of thenation’s e-commerce boom, depend heavily on 7 distributionchannels.Knowing that, purchasers had often driven a hard bargain,greatly damaging economic interests of the fruit 8 .“Then I thought to myself, why don’t I help 9 mangoesonline?” said Liao, who quit her job in Nanning in 2014 to returnto her hometown.Her efforts 10 soon.She sold out her family’smangoes quickly, earning more profits than before.That 11 her to extend a helping hand to her 12 in thevillage.Then she started livestreaming (网络直播) sessions tofurther promote the local fruit.Now she has set up a company of herown, selling mangoes and other local 13 online.“A college education in digital marketing is definitely vital, bute-commerce is impossible if there’s no reliable Internet access,”the “mango beauty”said, 14 that Internet service has expanded rapidly in villages in recent years.She hopes more young people can join her because this is a 15 career.语篇解读:文章主要讲述了广西百色的芒果卖家廖晓娟如何通过在网上卖芒果帮助当地的果农并取得成功的故事。1. A. discovered B. choseC. quit D. fixed解析:根据后文an office job upon graduating from a college可知,此处指廖选择了一份办公室工作,应用choose。√2. A. camps B. breaksC. sessions D. courses解析:根据上文Since she was very young, Liao has been helping out during summer可知,廖从小就开始在暑假期间给家里的芒果种植园帮忙。summer break表示“暑假”。√3. A. visit B. flightC. interview D. activity解析:根据上文可知,毕业后廖在南宁做办公室工作,再结合空后的back home可知,廖回了一次老家。visit意为“看望”,符合语境。√4. A. reward B. realizeC. analyse D. adjust解析:根据空后的the business opportunities underlying the traditional mango industry并结合下文内容可知,廖这次回家意识到了传统芒果产业背后的商机。√5. A. looked like B. lay inC. agreed with D. served as解析:根据后文an economic pillar (支柱) in her rural hometown可知,芒果产业一直担任她农村家乡的经济支柱。 look like看起来像;lie in在于;agree with同意;serve as担任,充当。√6. A. struggled B. refusedC. pretended D. tended解析:根据后文to ride the wave of the nation’s e-commerceboom ...distribution channels并结合下一段的内容可知,如今电子商务繁荣发展,而当地的农民却因为分销渠道老式而苦苦挣扎。√7. A. latest B. old-fashionedC. strange D. innovative解析:根据后文purchasers had often driven a hard bargain可推知,当地农民依赖老式的分销渠道,所以买主常常极力讨价还价。√8. A. founders B. buyersC. deliverers D. growers解析:根据上文purchasers had often driven a hard bargain, greatly damaging economic interests of the fruit可知,买主们常常极力讨价还价,极大地损害了果农的经济利益,“果农”即fruit growers。√9. A. purchase B. storeC. promote D. advocate解析:根据后文mangoes online以及She sold out her family’s mangoes quickly可知,此处指在网上推销芒果。√10. A. gave out B. took offC. paid off D. caught on解析:根据后文She sold out her family’s mangoes quickly, earning more profits than before.可知,她很快就把家里的芒果卖光了,赚的钱比以前更多,即努力有了回报。√11. A. forced B. inspiredC. reminded D. required解析:根据后文to extend a helping hand to并结合上文提到的她很快卖光了家里的芒果可知,廖的成功激励了她向村里的邻居伸出援助之手。√12. A. neighbors B. classmatesC. friends D. citizens解析:根据后文in the village可知,此处指向村里的邻居伸出援助之手。13. A. information B. equipmentC. produce D. furniture解析:根据上文selling mangoes and other local可知,此处指在网上卖芒果和其他当地的农产品,应用produce。√√14. A. adding B. warningC. complaining D. recommending解析:结合上下文语境可知,that Internet service has expanded rapidly in villages in recent years是廖讲话时补充的内容。√15. A. declining B. promisingC. challenging D. demanding解析:根据上文She hopes more young people can join her可知,她之所以希望更多的年轻人能加入她的行列,是因为这是一个很有前途的职业。√谢 谢 观 看 ! 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Period 2 Learning About Language.docx Period 2 Learning About Language.pptx