资源简介 Units1-3 单元强化练习学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择1.What time does the boy’s school start A. B. C.2.Which club is Lucy in A. B. C.3.Which subject does the man like best A. B. C.4.Which club is Frank going to join A. B. C.5.How often does the girl go to the Music Club A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week.6.What activity can the man have for English Week A.A writing competition. B.A speech competition. C.A singing competition.7.What club is Suzy in A.The Buddy Club. B.The Music Club. C.The English Club.8.Which subject is difficult for the girl A.Chinese. B.Math. C.English.9.What is Millie’s school life like A.It is interesting. B.It is busy. C.It is boring.10.What subject does Lisa like best A.Geography. B.History. C.Music.听一段对话,回答下面两个小题。11.What does Frank think of his school life A.It’s boring. B.It’s fun. C.It’s exciting.12.Why does Frank join the History Club A.Because he is good at History.B.Because he likes interesting history stories.C.Because he wants to learn more about China.听第一篇短文,回答以下各小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。Mike’s school lifeTuesday afternoons Have a class.Wednesday afternoons .afternoons Practise speaking English.13.A.drawing B.singing C.dancing14.A.Go to the park B.Have no classes C.Do sports15.A.Thursday B.Friday C.Saturday听短文, 回答下列小题。16.Which club is popular in the US middle school A.Reading Club. B.Computer Club. C.Homework Club.17.When do students usually go to the club A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.18.Why do they go to the club A.Because they need a quiet place to study.B.Because they don’t have computers at home.C.Because their teachers ask them to read in group.19.Who are there to help students A.Teachers. B.Parents. C.Classmates.20.What can students do when they go home A.Chat with friends. B.Watch films. C.Play games.二、单项选择21.Our English teacher came into the classroom ________ a smile on her face.A.in B.over C.with D.against22.— Why are you in a hurry, James — ________ the early bus to the city centre.A.Catch B.To catch C.To catching D.Catching23.—________ doing your homework all the time, what about going out to enjoy the sunshine —OK. I will be with you in a minute.A.Because of B.Instead of C.As if D.Not only24.I think Daniel’s paintings are better than ________ in his class.A.any other boys’ B.the other boysC.any of the other boys’ D.any boy’s25.—How many mistakes did you make in the exam, Millie —________. I got full marks this time.A.No one B.Nothing C.None D.Nobody26.Which event is NOT included in the sports meeting Notice There will be a sports meeting on September 28th. The events include(包括) running races (100m, 200m, 400m), relay races, long jump, and high jump. Please call us on 13815986688 before September 15th if you are interested. Sports CommitteeA.800m race. B.100m race. C.Relay race. D.Long jump.27.Oh, she smiles! She nods! She understands! We’ve got ________ dog in the world.A.a cleverer B.the cleverest C.a shyer D.the shyest28.—Dad, I want to have a computer and a camera.—You can have ________ a computer ________ a camera. We don’t have enough money for both.A.neither; nor B.either; or C.not only; but also D.both; and29.How dangerous! Don’t drive the car with one hand and send a message on Wechat with ________!A.the other B.another C.other D.others30.They’re very able to finish ________ work with ________ money.A.fewer, less B.more, fewer C.more, less D.more, more31.The number of the students in our class ________ than that in your class.A.is larger B.are larger C.is more D.are more32.—So you mean you don’t like the film which are popular these days —________. I like the actors in it, but I don’t like the plots (情节).A.Certainly not B.Of course C.Not exactly D.Good idea三、完形填空Long long ago, in a small village, there lived a bird named Kola and a monkey named Chika. Kola had a beautiful 33 . Animals from near and far like to come to listen to Kola sing.One day, Kola found a shiny stone in the 34 . It made his voice even more beautiful. He was so 35 that he hurried back to share the news with others.Chika 36 a beautiful singing voice too. After hearing about Kola’s story, he secretly 37 Kola into the forest. He searched for a long time 38 he found a stone that was like Kola’s. Excitedly, he picked 39 up and wished for a beautiful voice, but 40 happened. He felt a little sad 41 decided to go back home.When Chika reached a 42 , he saw a bird caught in a net below. Chika jumped down from the bridge and 43 the bird out. The bird thanked him a lot. Later, Chika found a tiger running after a group of small animals. He 44 climbed the nearest tree and distracted (分散……的注意力) the tiger. The small animals finally 45 .By the time Chika returned to the village, he had become a local 46 . Everyone in the village was amazed by his bravery. He realized that being 47 and helpful was just as important as having a beautiful voice. So, he didn’t look for the stone any more and was ready to help others any time.33.A.name B.voice C.tail D.head34.A.river B.hill C.forest D.village35.A.happy B.hungry C.sad D.kind36.A.had B.found C.heard D.wanted37.A.caught B.followed C.put D.took38.A.if B.after C.because D.until39.A.them B.him C.it D.her40.A.nothing B.anything C.everything D.something41.A.but B.and C.or D.so42.A.wall B.tree C.bridge D.gate43.A.saw B.helped C.bit D.waited44.A.quickly B.happily C.finally D.early45.A.looked out B.turned around C.woke up . D.ran away46.A.monkey B.hero C.volunteer D.doctor47.A.generous B.friendly C.brave D.careful四、阅读理解Summer Day CampDay Camp is an all-day program. Youth (aged 8—16) can take part when the summer holiday starts. This fun-filled program is about sports, games and other fun activities.Program information July 2—July 8, 2024 | 7 a.m.—6 p.m. Registration (登记) information Online: June 20—June 30, 2024What your children can do at Day Camp:*For children aged 8-12Paint, dance and play games.*For children aged 13—16Play sports, make special projects and take field trips.If you want to apply for the camp, you have to:*Pay in full.*First come, first served.For more information, click www.Summerdaycamp.gov48.When will the Day Camp end A.On July 2, 2024. B.On June 20, 2024. C.On July 8, 2024. D.On June 30, 2024.49.What activity can you take part in if you are 15 years old A.Painting. B.Playing sports. C.Dancing. D.Playing games.50.How can you find more information about the camp according to the passage A.By visiting the website. B.By reading newspapers.C.By asking your teachers. D.By making a telephone call.51.How much should Mr. Green pay if his twin sons want to take part in the camp A. 30. B. 60. C. 210. D. 420.52.Which of the following is true according to the passage A.Every child has to pay the cost in full.B.Some camp activities finish at 8:00 p.m.C.You can apply for the camp on July 25 online.D.All the children do the same things at Day Camp.There are people living in almost every corner of our crowded planet. From the tops of mountains to deep underground, we’ve always been able to find places to make a home. But with less space available(有用的), people have started to look even deeper for somewhere to live.Throughout history, people have been excited by the idea of living underwater. More recently, the influence of human activities on the land has led people to look to the ocean for natural resources(资源). Some have been creating large ships, laboratories and underwater home grounds to enable people to live and work under the sea. While dreams of an underwater city have remained a fantasy(幻想), how close are we to making our home on the seabed a reality The pioneer of underwater living was Ian Koblick. He said that technology was already able to create underwater home grounds supporting up to a hundred people. He even opened La Chalupa, once the largest and most developed underwater habitat in the world.A more recent plan for an underwater city is Ocean Spiral. Designed by a Japanese company, it’s a huge transparent globe(透明球体) on the seabed. There is a tower running through it to the surface, providing space for homes, offices and even an amusement park for five thousand people.Of course, there’re engineering challenges in building an underwater city. And living underwater would have a great influence on the human body, especially as there is an increase in atmospheric(大气层的) pressure which could lead to the bends(弯曲). So, maybe it’s too soon to consider packing our bags and setting up a new life three thousand meters under the sea!53.Why do people begin to consider living underwater A.Life on the planet is too boring. B.There’s less space left on the land.C.It’s safer for people to live underwater. D.There is too much traffic on the planet.54.What can we learn from Paragraph 2 A.Living under the sea costs much money. B.People show interest in underwater living.C.There won’t be any laboratories under the sea. D.It’s hard to find natural resources in the ocean.55.How many people could live in Ocean Spiral A.A hundred people. B.A thousand people.C.Five hundred people. D.Five thousand people.56.What does the writer think of living under the sea A.It still has a long way to go. B.It is good for people’s health.C.It will make people’s life colorful. D.It will come true in the near future.五、任务型阅读阅读短文,回答下面5个问题。(每题答案不超过10个词)The men then took his mother by the rope and led her. He didn’t like this; it was like a trap. He followed them. They went down to the river, and made a camp. White Fang was amazed by what he saw the men do. They were the masters of things not alive. Their tent was especially strange and big to him.White Fang explored the camp. He met a puppy, who was older than him, called Lip-lip. White Fang wanted to be friendly, but Lip-lip suddenly attacked him. They became enemies. White Fang’s mother wanted him to stay with her, but White Fang was curious and soon he was exploring again.Gray Beaver was doing something important with two sticks and some grass. Women and children carried sticks and branches to him. White Fang saw something like mist (雾状物) coming from the sticks and branches, and then, something bright like the sun appeared, and grew.White Fang went towards this bright thing with his nose, and touched it with his tongue. Then he jumped into the air, yelping. Gray Beaver laughed, and told everybody, so they all started laughing, too. Kiche started snarling loudly, but she could not get to her cub because of the rope. Poor White Fang sat there crying in the middle of the laughing men. Their laughter hurt him more than the pain.He went back to his mother and lay down beside her. As night came, he felt sad. He missed the woods and the cave. Here, there were so many people making noise, and all the dogs. The men were always doing something, using their power. They were gods!— Taken from White Fang57.Where did the men make a camp 58.After being attacked, did White Fang stay with his mother or keep exploring 59.What happened when White Fang touched the bright thing 60.Why did White Fang feel sad that night 61.What were humans like according to White Fang 六、短文填空Yesterday I took my mum out for lunch at the local club. Maybe it was the fifth time for me to take her out. When we arrived, 62 man in a wheelchair was waving at her and saying hello—I guessed because she is also in a wheelchair.At the table next 63 us, a family was having lunch. The little boy (about eight years old) was smiling away and when I caught his eyes, his beautiful smile got even 64 (bright). I pointed him out to Mum and he smiled at her and even 65 (give) her a little wave during the meal. That really made 66 (she) happy, from her face I could tell. I thanked his parents for their 67 (kind).I took Mum to the supermarket for a browse (随便看看). There was a young family with some children 68 (choose) toys there. The father saw my mum in her wheelchair and attached (固定) the shopping cart. He looked down with a big smile and said 69 (warm), “Hello ma’am.”How surprised I was 70 (meet) so many friendly and good people in half a day. Mum used to be at home for most of her time. 71 , she now opens her mind to people around her. She is looking forward to meeting more nice people. So, thank you and never think a small friendly gesture may be wasted or go unnoticed.七、书面表达72.假如你是Max,你学校学生会主席想要让学生们的学校生活更加丰富多彩,现在向全校学生征集建议。请根据下面海报要求,给学生会主席写一封建议书。Need Your IdeasHi, guys! Thanks for supporting our Students’ Union. To make our school a better place, please write to us and talk about your ideal school life. What do you think of your school life now What after-school activities would you like What do you want to do with your friends 注意:1.文中不得出现你的真实姓名和学校名称;2.短文必须包括所有内容要点,语言顺畅,意思连贯,条理清晰,书写规范;3.词数80左右,文章的开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear Chairperson,I’m a student in Grade 8_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________This is my ideal school life. I hope my ideas will be helpful to you.Yours sincerely,Max《Units1-3 单元强化练习》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 B B A B B C A C A C题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 B C B C B C B A A C题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 C B B C C A B B A C题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40答案 A C B C A D B D C A题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50答案 B C B A D B C C B A题号 51 52 53 54 55 56答案 D A B B D A1.B【原文】W: My school starts at 8:00. What about you M: I go to school at about 7:35. Ten minutes later, the school day starts.2.B【原文】M: Which club is Lucy in at school W: She’s in the drawing club.3.A【原文】W: I’m interested in Maths. How do you like it M: I think it’s as boring as English. History is my favourite.4.B【原文】W: Frank is good at playing basketball, isn’t he M: Yes, he is. But he has decided to join the Badminton Club.5.B【原文】M: Will you go to the Music Club after school today W: No, I was there yesterday. I go there every Wednesday and Friday.6.C【原文】A: What activities can you have for English week B: We’ll have a singing competition.7.A【原文】M: What club are you in, Suzy W: I am in the Buddy Club.8.C【原文】M: You have so many subjects. What do you think of them W: Most of my classmates find Chinese or math difficult, but English is difficult for me.9.A【原文】M: What’s your school life like, Millie W: It’s fun. We have lots of after-school activities.10.C【原文】M: I love geography and history. They’re interesting. What about you, Lisa W: Music is my favorite. I think it’s relaxing.11.B 12.C【原文】略13.B 14.C 15.B【原文】Hello. My name is Mike. I’d like to tell you about my school life. I go to school from Monday to Friday. We have four classes in the morning and two in the afternoon. We have many things to do after class. On Monday and Wednesday afternoons, we do sports. On Tuesday afternoons, some of us have a singing class. And on Thursday afternoons, some have a drawing class. On Friday afternoons, we practise speaking English. My Chinese friends would like to talk with me in English. They think I am like an English teacher. Isn’t it great On Saturdays and Sundays, I don’t go to school. Very often I go to the park and have a good time with my family there.16.C 17.B 18.A 19.A 20.C【原文】There is a popular club in many US middle schools. It’s Homework Club. Students call their school’s Homework Club the “fun club”. More and more students spend their afternoons at these clubs.The US middle school students need a quiet place to study. But games, computers and TVs are all around kids at home. So the Homework Club is just for them to do their homework. The club is quiet and it’s good for students to study. Some teachers are there, too. They can answer students’ questions and help with their work.When they finish their homework, the students can go home. Then they play games or watch TV happily.21.C【详解】句意:我们的英语老师面带微笑走进教室。考查介词辨析。in采用(某种方式);over在……的上方;with用,有;against反对。根据“a smile on her face”可知,with a smile on her face“面带微笑”,表示伴随,使用介词with。故选C。22.B【详解】句意:——詹姆斯,你为什么很着急?——为了赶上早班车去市中心。考查非谓语动词。catch赶上,根据“Why are you in a hurry”可知,此处回答目的,因此用动词不定式,故选B。23.B【详解】句意:——与其一直做作业,不如出去享受阳光怎么样?——好的。我马上就来。考查短语。Because of因为;Instead of而不是;As if好像;Not only非但。根据“doing your homework all the time, what about going out to enjoy the sunshine ”可知,此处指的用“出去享受阳光代替写作业”,Instead of表示“代替,而不是”。故选B。24.C【详解】句意:我觉得Daniel的画比班里其他男孩的画好。考查名词和代词。any other其他的,后接名词单数;the other另一个(两者之间);any任何。分析句子可知,此处Daniel和班上的男孩子属于同一范围,“形容词比较级+than+any other+名词单数/any of the other+复数名词”表示“比同一范围的任何一个人都……”。故选C。25.C【详解】句意:——Millie,你在考试中犯了多少错误?——没有。这次我得了满分。考查代词辨析。No one没有人;Nothing没什么;None没有一个;Nobody没有人。根据“I got full marks this time”可知,得了满分,说明没有出错,强调数量用none,故选C。26.A【详解】句意:运动会不包括哪个项目?通知 9月28日将有一场运动会。比赛项目包括跑步(100米、200米、400米)、接力赛、跳远和跳高。有意者请于9月15日前致电13815986688。体育运动委员会。考查名词。800m race 800米赛跑;100m race 100米赛跑;Relay race接力赛跑;Long jump跳远。结合“The events include(包括) running races (100m, 200m, 400m), relay races, long jump, and high jump.”可知,比赛项目不包括800米赛跑。故选A。27.B【详解】句意:噢,她笑了!她点头了!她听明白了!我们拥有世界上最聪明的狗狗了。考查形容词的最高级。a cleverer一只比较聪明的……;the cleverest最聪明的;a shyer一只比较害羞的……;the shyest最害羞的。根据“she smiles! She nods! She understands!”可知这只狗狗能听懂人类的话,并且会笑会点头,说明她很聪明。由“in the world”可知在此应是赞叹她是世界上最聪明的狗狗,因此应用形容词的最高级。故选B。28.B【详解】句意:——爸爸,我想要一台电脑和一架相机。——你可以在电脑和相机中选一个。我们没有足够的钱买两个。考查连词辨析。neither...nor...两者都不;either...or...或者……或者……;not only...but also...不仅……而且……;both...and...两者都。根据“We don’t have enough money for both.”可知爸爸的回答是不能两个都买,那前面就是在电脑和相机中选一个,“either...or...”符合题意。故选B。29.A【详解】句意:多么危险啊!不要用一只手开车,另一只手在微信上发信息。考查代词辨析。 the other指两者中剩下的另一个;another指不确定数目中的再一个,而不是指特定的其他;other表示其他的,其后跟名词复数;others指其他的人或物。根据“...one hand...with...”可知,空处指“另一只手”,one... the other...表示“一个……,另一个……”,固定搭配,故选A。30.C【详解】句意:他们很有能力用更少的钱完成更多的工作。考查形容词辨析。fewer较少的,修饰可数名词复数形式;less更少,修饰不可数名词;more更多,修饰可数名词复数形式或不可数名词;work和money均为不可数名词,所以第一空用more;结合“They’re very able to ...”可知,是强调他们很有能力,所以应是可以用“更少的钱完成更多的工作”,所以第二空用less,故选C。31.A【详解】句意:我们班的学生人数比你们班多。考查形容词辨析及主谓一致。larger更大的;more更多的。the number of…“……的数量”作主语,谓语动词用单数,形容数量多应用large,所以A项符合。故选A。32.C【详解】句意:——所以你的意思是你不喜欢这些天流行的这部电影?——不完全是。我喜欢里面的演员,但我不喜欢情节。考查情景交际。Certainly not当然不;Of course当然;Not exactly不全是;Good idea好主意。根据“I like the actors in it, but I don’t like the plots”可知,此处是指并不完全是不喜欢这部电影,C选项符合语境。故选C。33.B 34.C 35.A 36.D 37.B 38.D 39.C 40.A 41.B 42.C 43.B 44.A 45.D 46.B 47.C【导语】本文讲述了一只叫奇卡的猴子寻找可以拥有优美嗓音的石头未果,在返程中帮助小动物,回家后被奉为英雄,让他懂得了勇敢和乐于助人与拥有优美的嗓音同样重要的故事。33.句意:科拉有一副优美的嗓音。name名字;voice嗓音;tail尾巴;head头。根据“Animals from near and far like to come to listen to Kola sing.”可知,此处形容嗓音优美。故选B。34.句意:有一天,科拉在森林里发现了一块闪闪发光的石头。river江;hill小山;forest森林;village村庄。根据“After hearing about Kola’s story, he secretly … Kola into the forest.”可知,科拉在森林里发现了石头。故选C。35.句意:他高兴得赶紧回来和别人分享这个消息。happy高兴的;hungry饥饿的;sad伤心的;kind友好的。根据“he hurried back to share the news with others”可知,发现了发光的石头,内心是高兴的。故选A。36.句意:奇卡也想要一个优美的歌声。had有;found发现;heard听见;wanted想要。根据“he secretly … he found a stone that was like Kola’s.”可知,奇卡也想要优美的歌声。故选D。37.句意:听说科拉的故事后,他偷偷地跟着科拉进了森林。caught抓住;followed跟着;put放;took拿。根据“he secretly … Kola into the forest”可知,是偷偷地跟着科拉进了森林。故选B。38.句意:他找了很久,直到找到了一块像科拉那样的石头。if如果;after在……之后;because因为;until直到。根据“he found a stone that was like Kola’s”可知,一直找,直到找到了一块像科拉那样的石头。故选D。39.句意:他兴奋地捡起它,希望声音能很好听,但什么也没发生。them他们;him他;it它;her她。此处用it代指上文找到的像科拉那样的石头。故选C。40.句意:他兴奋地捡起它,希望声音能很好听,但什么也没发生。nothing没有什么;anything任何事情;everything所有事情;something一些事情。根据“but”可知,什么也没发生。故选A。41.句意:他感到有点难过,决定回家。but但是;and和;or或者;so所以。“感到有点难过”和“决定回家”是顺承关系,用and连接。故选B。42.句意:当奇卡到达一座桥时,他看到一只鸟被下面的网困住了。wall墙;tree树;bridge桥;gate门。根据“Chika jumped down from the bridge”可知,是到达一座桥时。故选C。43.句意:奇卡从桥上跳下来,把鸟救了出来。saw看见;helped帮助;bit咬;waited等待。根据“The bird thanked him a lot.”可知,奇卡帮助鸟,把鸟救了出来。故选B。44.句意:他快速爬上最近的树,分散了老虎的注意力。quickly快速地;happily快乐地;finally最终;early早地。根据“climbed the nearest tree”可知,是快速爬上最近的树。故选A。45.句意:小动物们终于跑掉了。looked out小心;turned around转身;woke up醒来;ran away跑走。根据“distracted (分散……的注意力) the tiger”可知,小动物们跑掉了。故选D。46.句意:当奇卡回到村子时,他已经成为了当地的英雄。monkey猴子;hero英雄;volunteer志愿者;doctor医生。根据“Everyone in the village was amazed by his bravery.”可知,奇卡成为了当地的英雄。故选B。47.句意:他意识到,勇敢和乐于助人与拥有优美的嗓音同样重要。generous慷慨的;friendly友好的;brave勇敢的;careful小心的。根据“Everyone in the village was amazed by his bravery.”可知,奇卡意识到勇敢和乐于助人与拥有优美的嗓音同样重要。故选C。48.C 49.B 50.A 51.D 52.A【导语】本文主要介绍了夏令营的活动内容、价格、报名方式等信息。48.细节理解题。根据“Program information July 2-July 8, 2024”可知,夏令营于2024年7月8日结束。故选C。49.细节理解题。根据“*For children aged 13—16 Play sports, make special projects and take field trips.”可知,15岁的孩子可以参加体育运动,做一些特别的项目,以及进行实地考察。故选B。50.细节理解题。根据“For more information, click www.Summerdaycamp.gov”可知,可以访问网站获取更多信息。故选A。51.推理判断题。根据“Program information July 2-July 8, 2024”和“¥30 per day per child”可知,夏令营共持续7天,每个孩子每天的费用为30元。那么,Mr. Green的双胞胎儿子一共需支付7*30*2=420元。故选D。52.细节理解题。根据“If you want to apply for the camp, you have to: *Pay in full.”可知,想申请夏令营,必须全额付款。故选A。53.B 54.B 55.D 56.A【导语】本文是一篇说明文,介绍了人们开发水下资源,在水下建造家园的案例和前景。53.细节理解题。根据第一段“But with less space available(有用的), people have started to look even deeper for somewhere to live.”可知,因为陆地上的空间越来越少,所以人们开始考虑去水下居住。故选B。54.细节理解题。根据第二段“Throughout history, people have been excited by the idea of living underwater.”可知,人们对在水下生活表现出极大的兴趣。故选B。55.细节理解题。根据第四段“There is a tower running through it to the surface, providing space for homes, offices and even an amusement park for five thousand people.”可知,海洋螺旋可容纳5000人。故选D。56.推理判断题。根据最后一段“So, maybe it’s too soon to consider packing our bags and setting up a new life three thousand meters under the sea!”可知,本段主要介绍了在水下生活所面临的困难和挑战,所以在水下生活对于人类来说还有很长一段路要走。故选A。57.Near/By the river. 58.He kept exploring. 59.He/His nose/His tongue was/got hurt. 60.Because he missed the woods and the cave. 61.Powerful./They were gods./言之成理即可。【导语】本文节选自中篇小说《白牙》,主要讲述了白牙看到人们在生火,出于好奇用舌头舔了火焰,被烫到了,人们嘲笑他,夜幕降临时他变得很难过,想念树林和山洞。57.根据“...went down to the river, and made a camp.”可知他们在河边扎营。故填Near/By the river.58.根据“...was curious and soon he was exploring again.”可知白牙继续探索。故填He kept exploring.59.根据“Women and children carried sticks and branches to him. White Fang saw something like mist (雾状物) coming from the sticks and branches, and then, something bright like the sun appeared, and grew.”可知人们在用树枝生火,再由“White Fang went towards this bright thing with his nose, and touched it with his tongue.”可知白牙舌头舔到了火,结合“ Then he jumped into the air, yelping.”及“Their laughter hurt him more than the pain.”可知白牙被火烫伤了,很痛。故填He/His nose/His tongue was/got hurt.60.根据“He missed the woods and the cave.”可知他想念森林和洞穴感到伤心。故填Because he missed the woods and the cave.61.根据“The men were always doing something, using their power. They were gods!”可知白牙认为人类很强大,是神灵。故填Powerful./They were gods./言之成理即可。62.a 63.to 64.brighter 65.gave 66.her 67.kindness 68.choosing 69.warmly 70.to meet 71.However【导语】本文主要讲述作者带妈妈出去吃饭,偶遇一些友好的人,这些人的善良让妈妈很开心。62.句意:当我们到达时,一个坐在轮椅上的男人向她挥手问好——我猜是因为她也坐在轮椅里。根据语境可知,此处表示泛指的一个坐在轮椅上的男人,空后的“man”是以辅音音素开头的单词,用a。故填a。63.句意:在我们旁边的桌子旁,一家人正在吃午饭。next to“旁边”,是固定词组。故填to。64.句意:这个小男孩(大约八岁)正在微笑,当我看到他的眼睛时,他美丽的笑容变得更加灿烂。根据空前的“even”可知,此处含有比较的含义,用比较级形式brighter。故填brighter。65.句意:我把他指给妈妈看,他对她笑了笑,甚至在吃饭的时候向她挥了挥手。根据上文“Yesterday…”可知,此处指过去发生的事情,时态为一般过去时,此处用动词的过去式形式。故填gave。66.句意:这真的让她很高兴,从她的脸上我可以看出。分析句子结构可知,此处用人称代词的宾格形式,作宾语,her“她”符合。故填her。67.句意:我感谢他父母的善良。分析句子结构可知,此处用名词形式,作宾语,kindness“善良”,不可数名词。故填kindness。68.句意:有一个年轻的家庭,有几个孩子在那里挑选玩具。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词形式;根据语境可知,此处表示动作正在进行,用现在分词形式choosing。故填choosing。69.句意:他低头一笑,热情地说:“你好,女士。”分析句子结构可知,此处应用副词形式,作状语,修饰动词said,warmly“热情地”符合。故填warmly。70.句意:我很惊讶能在半天内遇到这么多友好和善良的人。surprised to do sth.“惊讶地做某事”,是固定词组。故填to meet。71.句意:然而,她现在向周围的人敞开心扉。根据上文“Mum used to be at home for most of her time.”和空后的“she now opens her mind to people around her”的语境可知,此处句意发生了转折,空后有逗号,however“然而”符合,句首首字母大写。故填However。72.例文Dear Chairperson,I’m a student in Grade 8. I will tell you about my school life now. Now I have too much homework every day. I don’t have time for after-school activities. I think my school life is terrible.I think my ideal school life should be meaningful and colorful. I hope our after-school activities will be rich. I would like our school to hold some activities, such as Art Festival, sports meeting, and so on. What’s more, I hope our school will have a school trip at least once a term. In this way, we will know more about the world. During my holidays, I want to join in volunteering with my friends to help others in need.This is my ideal school life. I hope my ideas will be helpful to you.Yours sincerely,Max【详解】[总体分析]①题材:本文是书信作文;②时态:时态为“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,根据问题提示,给学生会主席写一封建议信,注意语句要通顺,语法要正确。[写作步骤]第一步,开头已给出,承接上文介绍自己目前的学校生活;第二步,介绍自己理想中的学校生活,想要参加的课后活动,以及想和朋友去做什么;第三步,书写结语。[亮点词汇]①too much太多②would like sb. to do sth.想要某人做某事③at least至少④in need在困难中[高分句型]①I think my school life is terrible.(宾语从句)②I want to join in volunteering with my friends to help others in need.(不定式作目的状语) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 Units1-3 单元强化练习.docx