河北省衡水市阜城县阜城实验中学2025-2026学年高二上学期9月月考英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

河北省衡水市阜城县阜城实验中学2025-2026学年高二上学期9月月考英语试题(含解析,有听力音频有听力原文)

资源简介

! !
2024-2025高一下学期 英语(答题卡) 八、应用文写作(满分15分) ___________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________ 九、读后续写(满分25分) Paragraph 1: _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Paragraph 2: ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ __________________________________________________________________________
姓名 班级 准 考 证 号
! 0 0 0 0 0 0
! 填涂样例 正确填涂 ! 错误填涂 # $ % 注意 贴条形码处 1 1 1 1 1 1
! 2 2 2 2 2 2
! 3 3 3 3 3 3
! 4 4 4 4 4 4
! 5 5 5 5 5 5
! 6 6 6 6 6 6
! 7 7 7 7 7 7
! 8 8 8 8 8 8
! 9 9 9 9 9 9
一、听力选择题 (每小题1.5分共30)分)分)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
! A A A A A A A A A A A A A A A A A A A A
! B B B B B B B B B B B B B B B B B B B B
! C C C C C C C C C C C C C C C C C C C C
!
二、阅读题 (每小题2.5分共37.5分)
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
! A A A A A A A A A A A A A A A
! B B B B B B B B B B B B B B B
! C C C C C C C C C C C C C C C
! D D D D D D D D D D D D D D D
三、七选五 (每小题2.5分共12.5分)
36 37 38 39 40
! A A A A A
! B B B B B
! C C C C C
! D D D D D
! E E E E E
! F F F F F
! G G G G G
四、完形填空 (每小题1分共15分)
41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
! A A A A A A A A A A A A A A A
! B B B B B B B B B B B B B B B
! C C C C C C C C C C C C C C C
! D D D D D D D D D D D D D D D
五、语法填空56-65(每小题1.5,共15分)
56、 57、 58、 59、 60、 61、 62、 63、 64、 65、2025-2026高二上学期9月英语月考试题
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What are the speakers talking about
A. How to get to Manchester. B. Where to eat. C. What to do in Chinatown.
2. Why doesn't the woman want to go to Colorado for vacation
A. She hates cold weather. B. She dislikes snowboarding.
C. She has been there before.
3. What is the man doing
A. Taking a job interview. B. Refusing a job offer. C. Changing the working hours.
4. What will John probably do
A. He will be home on time. B. He will be late for dinner.
C. He won't come home for dinner.
5. What will the speakers probably do next
A. Pack some boxes. B. Stop working and rest C. Deliver the boxes.
第二节
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. How does the woman go to work in good weather
A. By bike. B. On foot. C. By car.
7. What do the speakers think about taking the train
A. It is faster. B. It is more convenient. C. It is safer.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. What is the woman planning to do
A. To save money for a new car. B. To help Jack check his car.
C. To buy a new car.
9. How will the woman make the payment
A. In cash. B. By credit card. C. By cheque.(支票)
10. What will the man do for the woman
A. Give her a ride. B. Go with the woman. C. Take care of her car.
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What the main topic of the interview
A. Social life. B. Food and Clothing. C. Cost of living.
12. What does the woman think of the life in the city
A. Boring. B. Expensive. C. Cheap.
13. What does the woman do in her social life
A. Meet new people. B. Drink with her friends. C. Travel with others.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. What will the woman do on June 12
A. Have a meeting at Head Office. B. Pick up guests from the airport.
C. Meet the people from Head Office.
15. When will the trade exhibition end
A. On June 3. B. On June 10. C. On June 1.
16. What is John's task for the next meeting
A. Giving a speech. B. Setting a date. C. Doing a sales report.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What did the speaker do with her friends
A. Share stories with each other. B. Have lunch at a hotel.
C. Take part in a program.
18. How did the speaker decide to get her car
A. Ask her friends to get the car for her. B. Take a taxi to the parking lot.
C. Walk to her car alone.
19. What did the taxi passenger do
A. Walk her to her car. B. Give her an umbrella. C. Tell her to walk fast.
20. What does the speaker want to share with her audience
A. A mystery story in a hotel. B. A dinner party with friends.
C. An unforgettable experience.
第二部分 阅读(共两节,满分40分)
第一节(共11小题;每小题2.5分,满分27.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Yellowstone National Park offers a variety of ranger programs throughout the park, and throughout the year. The following are descriptions of the ranger programs this summer.
Experiencing Wildlife in Yellowstone (May 26 to September 2)
Whether you're hiking a backcountry trail(小径), camping, or just enjoying the park's amazing wildlife from the road, this quick workshop is for you and your family. Learn where to look for animals and how to safely enjoy your wildlife watching experience. Meet at the Canyon Village Store.
Junior Ranger Wildlife Olympics (June 5 to August 21)
Kids can test their skills and compare their abilities to the animals of Yellowstone. Stay for as little or as long as your plans allow. Meet in front of the Visitor Education Center.
Canyon Talks at Artist Point (June 9 to September 2)
From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone River, and the breathtaking colors of the canyon(峡谷) while learning about the area's natural and human history. Discover why artists and photographers continue to be drawn to this special place. Meet on the lower platform at Artist Point on the South Rim Drive for this short talk.
Photography Workshops (June 19 & July 10)
Enhance your photography skills—join Yellowstone's park photographer for a hands-on program to inspire new and creative ways of enjoying the beauty and wonder of Yellowstone.
6/19—Waterfalls & Wide Angles: meet at Artist Point.
7/10—Wildflowers &White Balance: meet at Washburn Trailhead in Chittenden parking area.
21.Which of the four programs begins the earliest
A.Photography Workshops. B.Junior Ranger Wildlife Olympics.
C.Canyon Talks at Artist Point. D.Experiencing Wildlife in Yellowstone.
22.What is the short talk at Artist Point about
A.Works of famous artists. B.Protection of wild animals.
C.Basic photography skills. D.History of the canyon area.
23.Where will the participants meet for the July 10 photography workshop
A.Artist Point. B.Washburn Trailhead.
C.Canyon Village Store. D.Visitor Education Center.
B
Theodor Seuss Geisel was born in Springfield, Massachusetts in 1904. He was famous because of the books he wrote for children. They combine funny words, pictures and social opinions.
Dr Seuss wrote his first book for children in 1937. It is called And to Think That I Saw It on Mulberry Street. A number of publishers refused to publish it. They said it was too different. A friend finally published it. Soon, other successful books followed. Over the years, he wrote more than forty children’s books. They were fun to read. Yet his books sometimes dealt with serious subjects.
By the mid-1940s, Dr Seuss had become one of the best-loved and most successful writers of children’s books. He had a strong desire to help children. In 1954, Life magazine published a report about school children who could not read. The report said many children’s books weren’t interesting. Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read.
In 1957, Dr Seuss wrote The Cat in the Hat. He used less than 225 words to write the book. This was about the number of words a six-year-old should be able to read. The story is about a cat who tries to entertain two children on a rainy day while their mother is away from home. The cat is not like normal cats. It talks. The book was an immediate success. It was an interesting story and was easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today many adults say it is still one of the stories they like best.
24.What’s the best title for this passage
A.Some of Dr Seuss’ Books for Children
B.What Are Dr Seuss’ Books Mainly About
C.Dr Seuss — a Famous Writer of Children’s Books
D.Why Are Dr Seuss’ Books Different
25.What do we know about Dr Seuss’ first book for children
A.It was Dr Seuss’ worst book.
B.It dealt with a very serious subject.
C.Neither children nor adults like it.
D.Many publishers didn’t take it seriously at first.
26.How did Dr Seuss help children according to Paragraph 3
A.By asking others to help them in magazines.
B.By writing interesting and simple books.
C.By changing his old books into simpler ones.
D.By giving them books for free.
27. Adults most probably think that Dr Seuss’ The Cat in the Hat is _________.
A.interesting B.serious C.difficult D.childish
C
A lot of people ask this question: "Why is body language so important " Studies have shown that in the process of communication, nonverbal expression has 65% to 93% more influence than the actual text. This means that "how to say" is more important than "what to say". Of course, this does not mean that you don't need to do preparations for your interviews, and nor does it mean that you can take any short cuts. On the contrary, this means that you have more things to pay attention to and prepare for.
In the real workplace, body language is much more important than you think. Without proper body language, you may find yourself trapped in a circle where you can't integrate with the external environment, not to mention the difficulties in the absence of body language in the workplace.
"People can often make inferences from actions, and the results of these inferences directly affect lives: for example, who will be employed and who will be promoted," academician Amy Cuddy said in a TV talk show. She also said that "our body language will also affect our perception(感知) of ourselves. When you try to make more authoritative actions, your brain will inadvertently(不经意地) receive signals and actually create an idea that you are more authoritative, so that you have more confidence in yourself".
Therefore, before interviews or important meetings, try not to lean on any objects or have a hunched back. Instead, you should try to keep your body relaxed. You can even stand with a relatively authoritative posture(姿势)—of course, you may need to do these things in the bathroom or places where no one could see you.
Body language plays a crucial role in your job interviews, careers, and everyday life. Paying attention to body language could make strong impacts on your behavior, which could help you achieve better results. So, every time you are nervous or feel that you can't do it, stretch your body, smile, and tell yourself "Fake it till you become it!"
28.What does Paragraph 1 mainly tell us
A.What we say in a conversation is not so important.
B.Practicing body language is a short cut to success.
C.We should attach great importance to body language.
D.Body language carries 93% of conversation messages.
29.According to Amy Cuddy, why is body language important to us
A.It decides whether we are promoted. B.It influences people's impression of us.
C.It makes us look more authoritative. D.It helps people understand who we are.
30.What does the underlined word "hunched" possibly mean
A.Broken down. B.Tied behind. C.Bent forward. D.Straightened up.
31.Who might be the intended readers of the passage
A.New arrivals in the workplace. B.Body language researchers.
C.Working adults to be promoted. D.Viewers of a TV talk show.
D
Scientists in Britain have managed to teach bees to pull strings (线) to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony (群体) 一showing a high level of intelligence despite their tiny brains.
Researchers at Queen Mary University of London said the experiments, often used to test the intelligence of apes (猿) and birds, showed for the first time that some insects are up to the task, and can also pass skills on through several generations.
The findings add to the evidence suggesting the ability for "culture spread" 一 the ability to learn and pass on knowledge and skills—may not be exclusive to humans.
In the research, published in the journal PLOS Biology on Tuesday, the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet.
The strings were attached to discs—or artificial "flowers"一containing food at their center but placed under a transparent (透明的) screen. The bees, spotting the food beneath the screen, learned to pull the "flowers" out by pulling the string with their legs and feet to be able to get to it.
From another group of bees given the chance to solve the task without any training, only two of 110 were successful.
Another group of bees were then allowed to observe the trained bees pulling the strings, and 60 percent of them successfully learned the skill. Finally, trained bees were put in colonies, and the scientists found the technique spread successfully to a majority of the colony's worker bees.
Lars Chittka, a Queen Mary University professor who guided the project, said the team was interested in figuring out the brain processes behind the bees' learning and teaching skills.
32.Which of the following can replace the underlined word "exclusive" in Paragraph 3
A.Ordinary. B.Limited. C.Beneficial. D.Widespread.
33.What did the researchers find about bees
A.Bees learn best in insects. B.Bees are as clever as birds.
C.Bees are born good learners. D.Bees can be trained to learn skills.
34.What may the research team focus on next
A.What else bees can do. B.Where bees learn skills.
C.How bees teach others. D.How bees' brains work.
35.What may be the best title for the text
A.Small Bees, Great Abilities B.Bees Can Learn and Teach
C.Bees Are Smarter D.Let Bees Learn
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Do you draw to express yourself or for fun Do you know that drawing has positive health benefits Drawing is a form of expression and communication. Artists of all ages, countries, cultures, and social classes, have delighted humanity with their works. They can express their wants and their lifestyles. 36
Drawing helps widen your communicative range. This is because it allows you to express what you feel and what you want in a different way. 37 This form of communication is especially significant for people who have communication problems. Shy people who are not capable of verbally(口头上) communicating in a natural manner would also find it especially helpful.
38 The left cerebral hemisphere(左脑), responsible for logical tasks,plays a role. At the same time, the right cerebral hemisphere, responsible for creativity and imagination also cooperates. Therefore, when you draw, you are working with your brain to develop its abilities.
It clearly benefits your mental health. 39 This is due to the fact that when we draw, we tend to focus on the message we want to get across and not on external events. On the other hand, it helps to distract you from difficult problems or difficult situations that you may be going through, while we do something relaxing.
Drawing is something that you can do in the company of others.40 It is an activity in which you can be clear-headed, calm, work with your brain, and just have fun all at the same time.
A.Drawing can relieve stress and anxiety.
B.Not your strength, but the process of drawing matters.
C.Your brain works actively during the process of drawing.
D.On the one hand, drawing helps develop your concentration.
E.This can promote friendships and let you spend good times with friends.
F.You are able to show your feelings, emotions, and thoughts through drawing.
G.Through these works, we can see drawing has great value as art and many benefits.
第三部分 语言运用(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
I like growing all kinds of plants. Once, I planted two seeds(种子) side by side in the soil in my backyard. The first seed said, "I want to 41 ! I want to send my roots deep into the soil, and 42 to come up. I want to feel the 43 of the sun on my face!" and it grew. The second seed said, "I am scared. If I send my roots into the 44 below, I don't know what I will meet in the dark. If I 45 my way through the hard soil, I may damage my small sprouts(芽). What if a small child may 46 me up from the ground No, it is much better for me to wait until it is safe." A hen walking around for 47 found the waiting seed and right away ate it.
I sometimes 48 myself—what if I stop focusing on the 49 and go for the best Most people can do unusual things 50 they have the confidence to take a risk. 51 , most people don't. There are lots of people sitting on the sofa saying: I'm going... They will do it when they are rich or when they get married.
The 52 is that your life can never be perfect. Stay away from the people sitting on a sofa who are waiting for a single perfect day to begin 53 their dreams.
Believe in yourself and know you can do 54 ! However, those who refuse to take the 55 get controlled by life finally.
41.A. improve B. hide C. grow D. leave
42.A. dare B. try C. agree D. refuse
43.A. warmth B. kindness C. energy D. position
44.A. farm B. ground C. rock D. sand
45.A. lose B. push C. find D. change
46.A. pull B. put C. make D. lift
47.A. fun B. company C. food D. exercise
48.A. remind B. call C. ask D. punish
49.A. worst B. best C. hardest D. safest
50.A. until B. if C. since D. though
51.A. Again B. Therefore C. However D. Besides
52.A. news B. question C. truth D. message
53.A. collecting B. realizing C. breaking D. sharing
54.A. anything B. nothing C. neither D. both
55.A. advantage B. risk C. time D. order
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Cheering, dancing and singing, local people and tourists gathered around the fire during the Torch Festival of the Yi People in Bijie, Guizhou, on Aug 12. The festival 56. (list) as a national intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in 2011.
There are different stories about how the festival started. But 57. (probable) it was because of the natural worship(崇拜) of fire by the Yi people. Fire was important since their ancestors could use it to bring light as well as 58. (warm) and cook food. One Yi ethnic proverb says, “Everything you eat must’see’ fire.” This is due to 59. old practice. Before bringing meat into the home from the outside, a small fire must first be lit outside and the meat should be smoked on the fire. In farming, fire was used 60. (light) piles of branches and leaves, 61. were later buried in the ground.
The Yi people used to celebrate the harvest, as a way to pray for a good harvest and drive away evil from their homes and farmland. Today it has become a 62. (society) event where people come together to light torches and join in various 63. (activity) such as building bonfires, horse racing, wrestling, bullfighting and beauty contests. The festival also provides people 64. a chance to expand their circle of friends. Through the festival, the Yi people not only share their joy and thanks for their good life, 65. get more people to understand their lifestyle and traditions.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,校学生会主席。近期全球极端天气频发,你校英文报发起“Low-Carbon September”活动。请写一封倡议信,呼吁同学们立即行动。要点如下:
1.问题简述(两点);
2.具体建议(三点);
3.发出呼吁。
词数 80 左右;开头与结尾已给出,不计入总词数。
Dear fellow students,
Our planet is calling for help.
Let’s act today, for tomorrow may be too late!
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
A Simple Act of Kindness
It was a cold winter afternoon. Sixteen-year-old Lily was walking home from school, her hands deep in her coat pockets. Snowflakes danced in the air and the street was quiet. As she passed the small park near her house, she noticed an old man sitting alone on a bench. He wore only a thin jacket and was shaking with cold.
Lily stopped. She had seen the man before; he often collected plastic bottles nearby. Today, however, he looked especially pale. She hesitated for a second, then walked over.
"Excuse me, are you all right " she asked gently.
The old man raised his head slowly. "I'm just... a little cold," he whispered. "I missed the last bus home, and my legs aren't good in this weather."
Lily looked around. There was no one else in sight. She remembered the wool scarf in her schoolbag; her grandmother had knitted it for her last month. Without thinking twice, she took it out and wrapped it around the man's neck.
"Here, this will help," she said with a smile. Then she pulled out the small packet of chocolate cookies she had saved for homework time. "And these too."
The old man's eyes filled with tears. "Thank you, young lady. You're very kind."
Lily felt warmth spread inside her. "My house is just across the street. Would you like to warm up there My mom is making soup."
注意:续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好。
Paragraph 1: After a moment of surprise, the man nodded.
Paragraph 2: One spring evening three months later, Mr. Green handed Lily a small envelope.2025-2026高二上学期9月英语月考答案
录音原文
Text 1
M: Jane, do you have a map of Manchester I want to find a good place to eat.
W: Why not try Chinatown There are plenty of good Chinese restaurants there, and it's near here.
Text 2
M: Let's do something different for vacation this year. Oh, let's go to Colorado. I want to learn to snowboard.
W: Oh, Paul, you know I don't like cold weather. Can't we go someplace warm, like the beach
Text 3
W: This job is for three days a week: Monday, Friday, and Saturday. Are you Okay with that
M: Mmm... I was hoping to have Saturday free. But I need the job, so... can you tell me what exactly I will do
Text 4
M: Do you know if John's coming home for dinner
W: He'll be late. He said not to wait for him.
Text 5
W: I'm really tired from packing all these boxes for three hours. It's about time to call it a day.
M: I know. Maybe we could do it first thing tomorrow morning.
W: Why not These orders are not urgent.
Text 6
M: Lisa Hi!
W: Hi, Ned.
M: ⑥Don't you usually drive to work
W: ⑥Usually, but not in bad weather.
M: Why is that
W: The traffic gets a lot worse when it rains or snows.
M: ⑦I always take the train. It's a lot faster for me than driving.
W: ⑦It's faster for me, too, but the time isn't always convenient.
M: Yeah, but think of all the things you can do on the train, read a book or the newspaper...
W: Or answer my email...No thanks! My workday is long enough already.
Text 7
W: I think the car we saw yesterday would be a good deal. What do you think
M: Yes, but I think you should ask someone to take a look at it just to be sure.
W: My friend Jack knows cars, and he helped me do the check this morning.
M: It was smart of you to think ahead. Have you and the salesman agreed on a price
W: Yes, he finally agreed to accept the discounted price I asked.
M: Then have you thought about how to pay
W: ⑧⑨Well, I've saved up enough money to pay cash for this car.
M: ⑩Good. Let me go with you to make the payment and drive the car home for you.
W: Thank you. That would make it much easier for me.
M: You're welcome. Let's go take care of that right now.
Text 8
M: Being away from home for college can be stressful. Besides all the pressures of study, there's the pressure on your pocket. Today, let's go to a university to find out. Excuse me. Can I ask you a few questions
W: Well, Okay.
M: How do you find the cost of living in the city
W: Everything is expensive, including clothing, housing, and traveling.
M: So, what do you spend most on
W: Transport, I think. For food, if I cook myself, it's not expensive at all. For clothing, I bring my clothes here from my home country, where they're nice and cheap. But every week, I have to spend more than 100 pounds on the trains.
M: Then what's the social life like
W: I'm a very social person. I love hanging out with my friends and meeting new people. Thankfully, I don't drink nor smoke, so the only expense is maybe tickets to the cinemas, club, and so on.
Text 9
W: Can you fix a time for the next meeting, Alex How about June 12th That's after the trade exhibition.
M: I thought something was happening on that day, Rebecca.
W: Oh, yes. You're right. The people from Head Office are coming.
M: What time does their plane arrive Can we have the meeting in the morning
W: No, it's all arranged. I'm meeting them at half past ten, so I won't be available at all that day.
M: Well, let's have the meeting earlier in June, then. The trade exhibition finishes on the third, doesn't it
W: Yes, but we need John's sales report for the meeting. How's it going
M: I'm afraid John hasn't started yet. The figures won't be in place till next week.
W: Will it be ready early in June
M: Well, not really. He told me that he will finish them by June 10th.
W: So, we're looking at the week starting the 17th. How about two o'clock on that day
M: I think that's Okay. Let's meet here again then.
Text 10(第20题为推断题)
W: Hello, everyone. In today's program, I’d like to share a true story of mine. One day, my friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to rain heavily. When it became lighter, I decided to brave the rain to get my car and go home. It was parked three blocks away. My friends argued I shouldn't go because at that time, I was due to give birth in three months. I promised I'd be very careful. One of them wanted to come with me, but I insisted she stay with another friend who needed help with her baby. When I walked to the first crossroads, a taxi stopped and a passenger came out with an umbrella . Before I knew what was happening, he walked right beside me and told me he would walk with me to where I would go. I refused, but he insisted. During our walk, he kept telling me to walk slowly. When we got to the car park, I thanked him, and we parted ways. I did not get his name and may not even recognize him now. Did he purposely stop for me I'll never know.
1-5 BAABB 6- 10 CACAB 11-15 CBACA 16-20 CBCAC
第二部分 阅读(共两节,满分40分)
A
21.答案: D
解析: 细节理解题。根据"Experiencing Wildlife in Yellowstone (May 26 to September 2)"、"Junior Ranger Wildlife Olympics(June 5 to August 21)"、"Canyon Talks at Artist Point(June 9 to September 2)"和"Photography Workshops(June 19 &; July 10)"可知,Experiencing Wildlife in Yellowstone开始的时间最早。故选D。
22.答案: D
解析: 细节理解题。根据Canyon Talks at Artist Point(June 9 to September 2)中"From a classic viewpoint, enjoy Lower Falls, the Yellowstone River, and the breathtaking colors of the canyon(峡谷) while learning about the area's natural and human history."可知,在Artist Point的简短演讲是关于峡谷地区的历史的。故选D。
23.答案: B
解析: 细节理解题。根据Photography Workshops (June 19&; July 10)中"7/10—Wildflowers &;White Balance: meet at Washburn Trailhead"可知,7月10日参加者要在Washburn Trailhead集合。故选B。
B
24.答案: C
解析: 标题归纳题。第一段中"Theodor Seuss Geisel was born in Springfield, Massachusetts in 1904. He was famous because of the books he wrote for children."(西奥多·苏斯·盖泽尔1904年出生于马萨诸塞州的斯普林菲尔德。他因为为孩子们写的书而出名。),接着文章介绍了他的写作生涯、创作的书籍以及他对儿童阅读的贡献等内容,主要围绕西奥多·苏斯·盖泽尔这位著名的儿童书籍作家展开(Dr Seuss —a Famous Writer of Children’s Books),所以选C。
25.答案: D
解析: 细节理解题。第二段中"Dr Seuss wrote his first book for children in 1937. It is called And to Think That I Saw It on Mulberry Street. A number of publishers refused to publish it. They said it was too different."(苏斯博士在1937年为孩子们写了他的第一本书。书名为《想想我在桑berry街看到的》。许多出版商拒绝出版它。他们说这本书太与众不同了。),从翻译可知,苏斯博士的第一本儿童书籍一开始很多出版商没有认真对待它(Many publishers didn’t take it seriously at first.),所以选D。
26.答案: B
解析: 细节理解题。第三段中"In 1954, Life magazine published a report about school children who could not read. The report said many children’s books weren’t interesting. Dr Seuss decided to write books that were interesting and easy to read."(1954年,《生活》杂志发表了一篇关于不会阅读的学龄儿童的报道。报道称许多儿童书籍没有趣味性。苏斯博士决定写一些既有趣又容易阅读的书。),从翻译可知,苏斯博士通过写有趣且简单的书(By writing interesting and simple books.)来帮助孩子们,所以选B。
27.答案: A
解析: 推理判断题。最后一段中"The book was an immediate success. It was an interesting story and was easy to read. Children loved it. Their parents loved it, too. Today many adults say it is still one of the stories they like best."(这本书立即获得了成功。它是一个有趣的故事,而且很容易阅读。孩子们喜欢它。他们的父母也喜欢它。如今许多成年人说它仍然是他们最喜欢的故事之一。),从翻译可知,成年人很可能认为苏斯博士的《戴帽子的猫》是有趣的(interesting),所以选A。
C
28.答案: C
解析: 主旨大意题。由开头的提问"为什么肢体语言如此重要 "以及后续的回答可知,本段主要阐述肢体语言的重要性,告诉我们应该非常重视肢体语言。故选C。
29.答案: B
解析: 细节理解题。根据题干中提及的人物Amy Cuddy可定位至第三段,由第三段中Amy Cuddy说的话"People can often make inferences from actions, and the results of these inferences directly affect lives可知,Amy Cuddy认为人们通常从肢体语言判断一个人,肢体语言影响他人对我们的印象,并且这些判断结果直接影响生活,故选B。
30.答案: C
解析: 词义猜测题。下文"Instead, you should try to keep your body relaxed. You can even stand with a relatively authoritative posture(姿势)"建议你应该试着保持你的身体放松,你甚至可以以一个相对权威的姿势站立。instead表示转折,结合画线词前的"try not to lean on any objects"可推知,此处表示不恰当的姿势(尽量不要靠在任何物体上或者驼背),结合选项可知应选C。
31.答案: A
解析: 推理判断题。根据第二段中的"In the real workplace, body language is much more important than you think."和最后一段中的"Body language plays a crucial role in your job interviews, careers, and everyday life."可知,文章探讨的是肢体语言在职场中的重要性,且部分语句直接以第二人称与读者交流,给出一些建议,因此推断文章的目标读者是职场新人。故选A。
D
答案: 32.B; 33.D; 34.D; 35.B
解析:32.词义猜测题。第二段提出不仅猿和鸟类有学习和传播知识的能力,一些昆虫也有这样的能力。第二段和第三段中的关键词also和add to the evidence提示,这种能力并非人类独有的,也就是并不仅仅局限于人类, ordinary意为";普通的";; limited意为";有限的";; beneficial意为";有益的";; widespread意为";分布广的";。故选B。
33.细节理解题。根据第四段中的...the scientists were able to train 23 out of a group of 40 bees to pull strings with their legs and feet. 可知,经过科学家们的训练,40只蜜蜂中的23只会用它们的腿和脚来拉绳子。由此可知,科学家发现蜜蜂经过训练可以获得技能。故选D。
34.推理判断题。根据文章最后一句...the team was interested in figuring out the brain processes behind the bees'; learning and teaching skills. 可知,科研团队对弄清蜜蜂学习和教授技能背后的大脑过程很感兴趣,因此,接下来他们应该会研究蜜蜂的大脑的工作原理。故选D。
35.主旨大意题。综合全文尤其第一段Scientists in Britain have managed to teach bees to pull strings (线) to get to food and then pass on what they have learned to others in their colony (群体) --showing a high level of intelligence despite their tiny brains. 可知,文章主要介绍了一项科学发现,即蜜蜂经过训练可以学习并传播所学技能。故选B。
七选五
答案:36-40 G; F; C; D; E
解析: 36根据上文"Artists of all ages, countries, cultures, and social classes, have delighted humanity with their works."可知,这里主要在讲艺术家及其作品的重要价值,所以G项符合语境,G项中的"these works"与上文中的"their works"相呼应。故选G。
37根据上文"This is because it allows you to express what you feel and what you want in a different way."可知,这里在说绘画在表达情感方面的作用。所以F项符合语境,F项中的"show your feelings, emotions, and thoughts"和上文中的"express what you feel and what you want"相呼应。故选F。
38设空处位于段首,推断为本段的主旨句。根据下文"The left cerebral hemisphere...you are working with your brain to develop its abilities."可知,本段主要讲的是在绘画的过程中大脑的作用。C项符合语境,概括了本段的主旨,C项中的"brain"是复现词。故选C。
39下文"On the other hand, it helps to...while we do something relaxing."说了绘画对心理健康的另一方面作用,所以D项符合语境,讲了绘画对人的心理健康的好处。on the one hand... on the other hand...是固定搭配,意为"一方面……另一方面……"。故选D。
40本段主旨句"Drawing is something that you can do in the company of others."说绘画是可以在别人的陪伴下做的事情,所以E项符合语境,说明绘画对友谊的好处。E项中的"friendships"和"friends"与上文中的"in the company of others"相呼应。故选E。
完形填空
41.答案: C
解析: 根据下文的"and it grew(它生长了)"可知,此处指第一颗种子想要生长(grow)。
42.答案: B
解析: 根据前文的"I want to send my roots deep into the soil"可知,第一颗种子想要把根深深地扎进土壤里,再由后文的"come up"可知此处表示努力(try)。try to do sth.努力做某事。
43.答案: A
解析: 根据下文的"the sun on my face"可知,阳光照在脸上会感受到温暖(warmth)。
44.答案: B
解析: 根据下文"I don't know what I will meet in the dark"可知,第二颗种子认为如果把根扎入地(ground)下,不知道在黑暗中会遇到什么。
45.答案: B
解析: 根据常识可知种子在土壤里生长是要推着(push)土壤向上长。push one's way是固定搭配,意为"挤着前进"。
46.答案: A
解析: "What if... "意为"假使……会怎么样 "。由下文的"from the ground"可知,第二颗种子担心自己会被小朋友从地里拔(pull)出来。
47.答案: C
解析: 根据下文的"and right away ate it"可知,母鸡把它吃掉了,所以母鸡是在找食物(food)。
48.答案: C
解析: 根据空后的"what if I stop focusing on...for the best "可知,作者是在问(ask)自己。
49.答案: A
解析: 结合前面第二颗种子的顾虑,并根据前面的"stop"和空后的"go for the best"可知,此处表示不再关注最坏的(worst)情况,而是去追求最好的结果,故选A。
50.答案: B
解析: 句意:如果他们有信心冒险,大多数人能够做不寻常的事。结合句意可知,此处应用if引导条件状语从句。
51.答案: C
解析: 根据上一句"Most people can do..."和空后的"most people don't"可知,前后句在语义上是转折关系。故选C。
52.答案: C
解析: 句意:事实是你的生活永远不可能是完美的。根据句意可知,truth(事实)符合语境。
53.答案: B
解析: 根据上文的"They will do it when they are rich or when they get married."和本空所在的句子可知,此处指他们坐等完美的一天来开始实现他们的梦想。realize dreams意为"实现梦想"。
54.答案: A
解析: 根据"Believe in yourself"可知,要相信自己,所以此处指知道自己能做任何事(anything)。
55.答案: B
解析: 倒数第三段谈到了有信心冒险的人能够做不寻常的事,所以此处是说那些拒绝冒险(risk)的人最终会被生活控制。
语填
答案: was listed; probably; warmth; an; to light; which; social; activities; with; but
应用文
第一段(背景+问题)
Nowadays, extreme weather is hitting the world again and again. Scientists say most of it results from the rising CO produced by our daily waste of food, water and electricity.
第二段(建议+理由)
To cool our planet, I firmly believe three small acts work.First, ride a bike or take a bus instead of asking parents for a car, which cuts down gases at once.Second, say no to single-use plastics and bring our own cups or bags, saving both energy and money.Third, turn off lights, fans and screens the minute they are not in use, because every kilowatt-hour of electricity means a pile of coal burnt.
第三段(呼吁+展望)
Let’s start today, start on campus and start with ourselves. If each of us takes these tiny steps, we can hand a cleaner, cooler Earth to the next generation.
读后续写【参考范文】(147 words)
Paragraph 1
After After a moment of surprise, the man nodded. With Lily supporting him, he stood up with difficulty and they moved slowly across the snow-covered street. Inside the house, Mom took one look and quickly brought a thick blanket. Soon a bowl of hot vegetable soup was placed in front of him. While drinking, the old man told them his name was Mr. Green, a retired history teacher who had lost his wife and only daughter many years ago. Lily’s sudden kindness melted the loneliness he had carried for so long. When he finally got up to leave, he folded the wool scarf carefully as if it were something precious. "May I come again " he asked shyly. "Any afternoon you like," Lily answered, opening the door wide.
Paragraph 2
One spring evening three months later, Mr. Green handed Lily a small envelope. Inside was a brand-new city bus pass valid for the whole year. "You once walked in the cold to help me," he said, eyes shining. "Now let the bus take you to your dreams warmed by kindness." Lily held him tightly, realizing that the small act of kindness she had shown on that snowy day had turned into a strong bond that warmed two hearts—and even a whole home—forever.

展开更多......

收起↑

资源列表