资源简介 星期四 阅读理解(分值:20分)(每小题2.5分,共20分)AFinally came Wednesday! I walked onto campus feeling nervous even though I had walked these same grounds for two years because my junior high school is next door.Everything looked and felt different now that I was in senior high.I looked at my schedule.First period—German.Our German teacher was very friendly and I liked her from the beginning.What I didn’t like,though,was that I was surrounded by students from other grades,with only five familiar faces.Then I had to walk all the way across campus and up three flights of stairs to get to my second period—biology.Our teacher’s name is Ms Compeau,and I think that she will teach us a lot this year because she is very to the point.She also has her unique way of saying “be quiet”,she says “alligator”.She explained that she is the king,or should I say queen,of the class because alligators are the “king of the swamps(沼泽)”.My third class was English.After surviving two periods without too much of a challenge,I began to feel good.However,the third period changed everything.Mr V,my English teacher,told us that we would have to write 40 essays (文章) and read AP-level books such as The Odyssey this year.I love reading and writing,but 40 ESSAYS AP-level books Now I was scared.He also talked about how important it was to be focused.Last year was not a very “focused” year for me.While doing homework,I was often talking on the phone,or busy with a conversation on Facebook.I planned on stepping it up this year because I wanted to stay an honor student.1.What did the author mainly write about in this passage A.Her new teachers.B.Her plan for the new year.C.Her first day of senior high.D.Her schedule for Wednesday.2.What should students do when Ms Compeau says “alligator”?A.Sit still.B.Stop talking.C.Listen to the teacher.D.Look at the blackboard.3.How did the author find her first two classes A.Unattractive.B.Informative.C.Very tiring.D.Pretty easy.4.Why did the author feel scared during the third period A. Because she couldn’t focus on her work.B.Because she found the class demanding.C.Because she didn’t like the teacher.D.Because she did poorly at school.读写积累 1.schedule n.计划;课程表 v.安排,预订 2.surround v.包围;围绕,环绕 3.survive v.熟义:艰难度过;幸存(本文为此义) 生义:比……活得久 4. scared adj.害怕的;担心的 5.focused adj.专注的;目标明确的 6.plan on (doing) sth.计划(做)某事 7.I walked onto campus feeling nervous even though I had walked these same grounds for two years because my junior high school is next door. 句式结构:even though引导的让步状语从句。 句子翻译:我行走于校园,感到很紧张,即使我已经在同样的路上走了两年了——我上的初中就在隔壁。BSchools across Britain are being asked to take part in a research project known as Teensleep to stagger(错开) their start times to suit the different biological clocks of children,with 10-year-olds starting at 9 am and 15-year-olds starting at 10 am.Scientists believe that the body’s circadian rhythm(生理节律),which determines sleep-wake patterns over 24-hour periods,varies with a child’s age and that an earlier school start time for all students is not in the best interests of older children.“The research project will sign up 100 schools as part of the biggest study yet into the role that school start times play in the health of students,” said Paul Kelley of the University of Oxford.“The natural change in the biological clock to later in the 24-hour cycle is particularly obvious in the 14 to 24 age group.The change in the biological clock continues in later middle age,when people usually go back to the naturally earlier start time they felt comfortable with when they were 10-year-old children,” Dr Kelley said.“By the time you are 18,19 or 20 you are suffering on average two hours of sleep loss a day and that is increasing so that at the end of the week you have suffered 10 hours of sleep loss.It has a hugely damaging impact on the body,” Dr Kelley told the Science Festival in Bradford.“Students lose more sleep than doctors working a 24-hour shift during every school or university week...Schools are starting at any time they choose.There is no justification and no study suggesting that starting earlier is better,” he said.“Most people wake up to alarms because they don’t naturally wake up at the time they go to work,so we are a sleep-deprived(睡眠不足) society and this age group,14 to 24,is more deprived than any other group of society,” he added.5.What’s the aim of the research project A. To determine the sleep hours of children.B.To suit the different biological clocks of children.C.To change the start times of the schools across Britain.D.To study the influence of school times on students’ health.6.Which of the following statements might Dr Kelley agree with A. 24-year-olds start school the latest.B.The older students are,the later they start school.C.The change in the biological clock doesn’t happen in later middle age.D.An earlier start time suits both the later middle age group and 10-year-olds.7.What has a great bad influence on the body A.Work on weekends.B.The pressure of study.C.More and more sleep loss.D.The earlier school start time.8.What can we infer from the last paragraph A. Schools always start earlier.B.Students are most sleep-deprived.C.Students are more stressed than doctors.D.Sleep deprivation has become a worldwide problem.读写积累 1.suit v.满足(某人)需要;适合,适宜 2.pattern 熟义:n.模式,方式(本文为此义);图案 生义:v.构成图案;使形成;模仿 3.shift 熟义:v.& n.改变,转变 生义:n.轮班工作时间(本文为此义) 4.take part in 参加 5.vary with 随着……而变化 6.sign up (使)签约受雇 7.have an impact on 对……产生影响 8.By the time you are 18,19 or 20 you are suffering on average two hours of sleep loss a day... 句式结构:by the time引导时间状语从句。 句子翻译:当你18、19或20岁的时候,你平均每天少睡两个小时……答案精析1.C [主旨大意题。根据文章中作者对一天课程的介绍并结合第一段内容可知,本文主要讲述的是作者高中生活的第一天。 故选 C。]2.B [细节理解题。根据第三段倒数第二句“She also has her unique way of saying ‘be quiet’,she says ‘alligator’.”可知,当 Compeau 老师说“alligator”时,她是在要求大家安静,同学们应该停止说话。故选B。]3.D [细节理解题。根据最后一段第二句“After surviving two periods without too much of a challenge...”可知,作者感觉前两门课不难。故选 D。]4.B [推理判断题。根据最后一段第四句“Mr V,my English teacher...such as The Odyssey this year.”可知,作者担心这门课的原因是她发现这门课的要求很高。故选B。]语篇解读 这是一篇说明文。文章主要介绍了一项关于学校上课时间对学生健康的影响的研究。5.D [细节理解题。根据第一段最后一句可知,该研究旨在研究学校的上学时间对学生健康的影响。故选D。]6.D [推理判断题。根据第二段第二句可知,在中年后期,人们的生物钟可能会自然地回到10岁左右时觉得舒服的早起模式,所以Kelley博士可能会同意D项“较早的早起时间既适合中年后期的人群,也适合10岁的孩子”。故选D。]7.C [细节理解题。根据第三段内容可知,越来越严重的睡眠不足对身体有极大的不良影响。故选C。]8.B [推理判断题。根据最后一段中“this age group,14 to 24,is more deprived than any other group of society”可推知,学生(14至24岁)最缺乏睡眠。故选B。] 展开更多...... 收起↑ 资源预览