资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025-2026学年外研版 (三起) (2024) 四年级英语上册核心考点精练Unit 2 Helping at home考点12:阅读理解-选择学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________阅读短文,选择最佳答案。Hello! I’m Tom. I live with my parents and my little sister. My mother is a housewife. She does a lot of housework every day. She wakes up early and makes breakfast for us. Then she washes the dishes and cleans the house.My father is a busy man. But he still helps with the housework. He often takes out the rubbish and waters the plants.I’m a student. I usually help my mother clean the table and sweep the floor after dinner. Sometimes, I help my father wash the car.My little sister is only five years old. She can’t do much housework. But she tries to help. She often helps my mother put away the toys.We all think doing housework is important. It makes our home clean and comfortable. Also, it shows our love for each other.1.How many people are there in Tom’s family ( )A.Three. B.Four. C.Five.2.What does Tom’s mother do ( )A.She is a teacher. B.She is a housewife. C.She is a doctor.3.What does Tom’s father often do to help with the housework ( )A.He often washes the dishes. B.He often waters the plants. C.He often cleans the house.4.What does Tom usually do after dinner ( )A.He usually helps his mother clean the table and sweep the floor.B.He usually helps his father wash the car.C.He usually helps his mother put away the toys.5.Why do they think doing housework is important ( )A.Because it makes their home clean and comfortable, and shows their love for each other.B.Because it can make them get money.C.Because it can make them famous.【新情境 农场日记】阅读短文,选择正确答案。Today is Sunday. The Green family works on their farm. Dad cuts the grass in the yard. Mum collects the eggs from the chicken coop. Their son, Tim, helps water the vegetables. Their daughter, Lucy, picks apples from the orchard. They finish work at 5 p.m. and go home for dinner. They are tired but happy.6.What day is it today ( )A.Saturday. B.Sunday. C.Monday.7.Where does the Green family work ( )A.On the farm. B.In the school. C.At the zoo.8.What does Dad do ( )A.He collects eggs. B.He cuts the grass. C.He waters vegetables.9.Who picks apples ( )A.Dad. B.Tim. C.Lucy.10.When do they finish work ( )A.At 5 a.m. B.At 5 p.m. C.At 6 p.m.阅读理解。Doing chores helps kids learn to be helpful. Tom is 10 years old. Every day, he sweeps the floor and takes out the rubbish. On weekends, he helps his dad water the plants and clean the windows. At first, Tom thought chores were boring. But now he likes them because they make his home beautiful.Mary lives on a farm. Every morning, she feeds the chickens and collects eggs. After school, she washes the dishes and sweeps the floor. One day, her parents were busy, so Mary made the beds and tidied the living room. Her parents were very happy! Mary says, “Doing chores shows my love for my family.”11.What can we learn from the first sentence ( )A.Doing chores helps kids learn to be helpful.B.Kids don’t like doing chores.C.Only girls like doing chores.12.What does Tom do every day ( )A.He waters the plants.B.He sweeps the floor.C.He cleans the windows.13.How does Tom feel about chores now ( )A.Boring. B.Interesting. C.Tired.14.Where does Mary live ( )A.In a city. B.On a farm. C.In a town.15.What does Mary do every morning ( )A.She washes the dishes.B.She feeds the chickens.C.She tidies the living room.16.Why were Mary’s parents happy ( )A.Because Mary made the beds and tidied the living room when they were busy.B.Because Mary got good grades.C.Because Mary cooked dinner for them.【新情境·历史人物】阅读短文,选择正确答案。In ancient China, there was a kind man called Huang Xiang. When he was a child, his father was often ill. His mother passed away early. Huang Xiang took care of his father carefully. In summer, he used a fan to cool the bed for his father. In winter, he warmed the bed with his own body. People all said he was a filial and helpful child.17.Where is the story from ( )A.Modern America. B.Ancient China. C.Ancient England.18.What happened to Huang Xiang’s mother ( )A.She was ill. B.She passed away early. C.She was busy.19.How did Huang Xiang help his father in summer ( )A.He warmed the bed. B.He used a fan to cool the bed. C.He cooked for his father.20.People thought Huang Xiang was ______. ( )A.filial and helpful B.tired and warm C.old and busy阅读理解。选择正确的答案。Yao Qinwen’s father is sick, her grandmother is old, and her mother is very busy. Therefore, Yao Qinwen often takes care of her father, making his bed. She looks after her grandmother, helping her clean the room. Sometimes she also helps her mother by washing dishes. The family all think Yao Qinwen is very considerate, and she is the little sunshine of the family.21.Yao Qinwen’s father is _____. ( )A.ill B.busy22.Yao Qinwen often _____ for her father. ( )A.makes the bed B.washes the clothes23.Yao Qinwen helps her grandma _____. ( )A.feed the dog B.clean the room24.Yao Qinwen helps her mother _____. ( )A.cook dinner B.wash the dishes25.Yao Qinwen is _____ in her family. ( )A.helpful B.lazy阅读理解。Hello, I’m Anna. I love sports. Every morning, I run for 30 minutes. After school, I play basketball with my friends. I can jump high, but I can’t swim. At home, I help my family a lot. I make my bed every day. On weekends, I clean the windows and water the plants. My brother Tim likes playing football. He can run fast. He helps dad wash the car. We often play sports and do chores together. We are happy.26.Anna runs for ____ every morning. ( )A.20 minutes B.30 minutes C.40 minutes27.Anna can ____, but she can’t ____. ( )A.jump high; swim B.swim; jump high C.run fast; play basketball28.Anna ____ on weekends. ( )A.cleans the room B.waters the plants C.washes the car29.Tim is Anna’s ____. ( )A.friend B.brother C.dad30.Anna and Tim often ____ together. ( )A.watch TV B.read books C.play sports and do chores希希给大家分享了一个有趣的绘本。阅读绘本,选择正确的答案。We use machines at home every day. They help us a lot!We wash clothes with a washer. Put in dirty clothes’ and laundry detergent. Then it cleans them. We dry things with a dryer. Wet clothes go in. Then they come out dry. We freeze food with a freezer. Put food in it. It keeps food cold.We make dinner with a stove. Put a pan on it. Then we can cook. We make the cake with a mixer. Put ingredients in a bowl. The mixer mixes them. We make a milk shake with a blender. Put fruit and milk in it. It makes a nice drink.What machines do you use every day They make our lives easier!词汇积累: laundry detergent洗衣液; dry使……变干; freeze冷冻; cold冷的; pan平底锅; ingredients原料; mix混合; easier更简单的31.How many machines are mentioned(提及到) ( )A.Six. B.Seven. C.Eight.32.I want to __________. I can use( )A.make dinner B.make the cake C.make a milk shake33.I can use __________ to freeze food. ( )A. B. C.34.From the passage, we know that __________. ( )A.machines aren’t helpfulB.machines can make chores difficultC.technology creates a better life阅读短文,选择正确的答案。I’m Mike. Today I cook dumplings. First, I add water into a pot. Wait for the water to boil. Next, I add the dumplings. Be careful with the hot water! Then, I stir the dumplings with a spoon. When the dumplings come up to the top, I add some cold water. Wait until they come up again. Then, I take them out. Remember to turn off the stove!35.Mike cooks ______________ today. ( )A.Noodles B.dumplings C.wontons36.First, Mike ______________.( )A.adds water into a potB.adds the dumplingsC.stirs the dumplings37.When does Mike add some cold water ( )A.When the water boils.B.When the dumplings come up to the top.C.When the dumplings come up again.38.Mike uses a ______________ to stir the dumplings. ( )A.Fork B.knife C.spoon39.Mike should ______________ after taking out the dumplings. ( )A.turn on the stoveB.turn off the stoveC.add some water阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中找出最佳选项,将答案的序号填在后面的括号内。My grandfather has a big farm. He usually gets up at 6:30 in the morning. Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs. After breakfast, he often goes to the supermarket to buy some food. Then he milks the cows and picks up eggs from the hens. My grandmother, my uncle and aunt often help him feed the animals and clean the houses.When the sun goes down (落下), the town is dark and quiet. My grandfather often goes to visit his old friends and talks with them after dinner.40.My grandfather and grandmother are ________. ( )A.living in the city B.teacher C.farmers D.workers41.There are ________ on the farm. ( )A.many animals B.some dogs C.many trees D.flowers42.My grandfather ________ on the farm. ( )A.buys food B.visits friendsC.feeds animals and milks cows D.goes fishing43.The town is ________ in the evening. ( )A.dark and quiet B.small and niceC.clean and quiet D.big and nice44.In the evening my grandfather likes to ________. ( )A.buy vegetables at the supermarket B.visit and talk with his friendsC.feed the animals and clean the houses D.plant flowers阅读短文,选择正确的答案。Hello, I’m John. My day begins early in the morning when the sun rises. I get up, wash my face, brush my hair, and get dressed. I eat bread and drink juice for breakfast. Then I get ready for school.When the sun is high in the sky, it is lunchtime at school. I eat lunch, and I play with my friends.When the sun begins to go down, I come home from school, and I eat snacks. I play with my friends.After dinner, I like to watch TV. I like to read my favourite books.Then I get ready for bed.Night comes after the sun sets. The sky is dark. I get into bed, and Dad reads me a story.45.Does John drink juice in the morning ( )A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.46.John doesn’t _____ in the afternoon.A.watch TV B.eat snacks C.play with friends47.Where does John eat lunch ( )A.At home. B.At school. C.We don’t know.48.What happens at night ( )A.John gets into bed. B.Dad reads a story. C.A and B.阅读理解。Sarah’s week is full. On Monday, she has a maths test. On Tuesday, she visits her grandma. Wednesday is special—she has a painting lesson. On Thursday, she plays volleyball after school. Friday is film night—she watches movies with friends. Weekends are free! She sleeps until 9:00 and goes cycling.49.Which day is special for Sarah ( )A.Monday. B.Wednesday. C.Friday.50.What does she do on Thursday ( )A.Visit her grandma. B.Play volleyball. C.Watch movies.51.When does she watch movies ( )A.Thursday. B.Friday. C.Saturday.52.What does Sarah do on weekends ( )A.Sleep late and cycle. B.Study maths. C.Have a painting lesson.53.How does Sarah probably feel about weekends ( )A.Busy. B.Relaxed. C.Tired.阅读短文,选择正确的答案。It’s a morning. Tim is in bed. His mom comes in and says, “Tim, get up!” Tim asks, “What time is it ” His mom says, “It’s seven o’clock. Time for breakfast.”Tim gets up and goes to the table. He eats bread and drinks milk. Then he asks, “Mom, what time is it now ” Mom says, “It’s eight o’clock. Time to go to school.”Tim takes his schoolbag and runs to the door. “Goodbye, Mom!” he says. Mom says, “Bye! Have a good day!”54.Who wakes Tim up ( )A.His dad. B.His mom. C.His sister.55.What time is it when Tim has breakfast ( )A.Six o’clock. B.Seven o’clock. C.Eight o’clock.56.What does Tim eat for breakfast ( )A.Eggs. B.Rice. C.Bread.57.What time does Tim go to school ( )A.Seven o’clock. B.Eight o’clock. C.Nine o’clock.58.What does Tim’s mom say to him ( )A.Goodbye! B.Thank you! C.Have a good day!阅读短文,选择正确答案。Family dayHi, I’m Alice. Today is my family day. I don’t go to school. We are all at home. My house is big and smart. Look at our door. We have a smart lock (锁) on it. When I come home, I only need to look at it, and it can recognize (识别) my face (脸) and open the door. It’s so cool! We have an AI robot. It can do many things. It helps my father clean the table. It can clean the windows too. My mother is in the kitchen. She makes fruit pies for us. My sister Lisa plays with our dog in her bedroom. It’s twelve o’clock. It’s time for lunch. My mother says, “Lunch is ready!” Wow, we have chicken and potatoes.59.Is it Alice’s family day ( )A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.Not sure.60.How can Alice open the door ( )A.By looking at the door. B.With a key. C.By knocking.61.What can the AI robot do ( )A.Clean the table. B.Clean the windows. C.A & B.62.Who makes fruit pies ( )A.Alice. B.Alice’s mother. C.Alice’s sister.63.What is for lunch ( )A.Fruit pies. B.Chicken and pies. C.Chicken and potatoes.Read and choose. 阅读Jenny的日记,选择正确的选项。Jan. 20th, Saturday It is my family day today. In the morning, we do the cleaning. My dad cleans the living room and bathroom. My mum cleans the kitchen and two bedrooms. I clean the study. I put away the books and toys. After cleaning, the rooms are clean and nice. In the afternoon, we go to my aunt’s home. My uncle is a doctor. He is tall and friendly. My dad and he watch TV and chat (聊天) happily. My aunt is beautiful and quiet. She’s a good cook. She cooks fish, chicken, beef, vegetables and soup for dinner. My mum helps her make some fruit salad. And my aunt’s son (儿子) James has a little puppy. We play together. We are all so happy!64._________ cleans the bedrooms. ( )A.Jenny B.Jenny’s dad C.Jenny’s mum65._________ is Jenny’s uncle. ( )A. B. C.66.James is Jenny’s _________. ( )A.brother B.cousin C.son67.The underlined words “put away” means _________. ( )A.张贴 B.打乱 C.整理68.From the diary (日记), we know _________. ( )A.there are 5 rooms in Jenny’s houseB.Jenny has a big dinner at her aunt’s homeC.Jenny is not happy on this day阅读文章,选择正确的选项。Lily is a naughty (淘气的) girl. She wants to play with her family, but everyone (每个人) is busy.It’s 5:30 p.m. Mum is in the kitchen. Lily asks, “Can you play with me, Mum ” Mum says, “Sorry, not now. I’m cooking dinner.”It’s 5:40 p.m. Dad is in the living room. Lily asks, “Can you play with me, Dad ” Dad says, “Sorry, I’m reading newspapers (报纸).”It’s 5:50 p.m. Bob is in the study. Lily asks, “Can you play with me ” Bob says, “Sorry. I’m doing my homework now.”It’s 6:00 p.m. and it’s dinner time. Everyone is at the table, but Lily isn’t there. Where is Lily “Lily, where are you ” Everybody is looking for Lily. She is so happy. Everyone plays hide-and-seek with her now.69.It’s 5:50 p.m. Bob is doing his homework in the _______. ( )A.kitchen B.study C.bedroom70.It’s 6:00 p.m. It’s time for _______. ( )A.bed B.table C.dinner71.“but everyone is busy.” 这里“busy”的意思是“_______”。 ( )A.忙碌的 B.快乐的 C.悠闲的72.Who is playing hide-and-seek with Lily in the end(最后) ( )A.Everyone. B.Dad. C.Mum.73.Which one is NOT right ( )A.Lily is a naughty girl.B.Lily is so happy in the end.C.It’s 5:30 p.m. Dad is cooking in the kitchen./ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.B 2.B 3.B 4.A 5.A【导语】本文主要介绍了自己的家庭成员以及在分担家务方面都做什么。1.句意:在汤姆的家里有多少人?A三。B四。C五。根据“I live with my parents and my little sister.”可知汤姆家里有四口人,故选B。2.句意:汤姆的妈妈是做什么的?A她是一名老师。B她是一名家庭主妇。C她是一名医生。根据“ My mother is a housewife. ”可知汤姆的妈妈是家庭主妇,故选B。3.句意:为了帮忙做家务,汤姆的爸爸经常做什么?A他经常洗餐具。B他经常浇植物。C他经常打扫房子。根据“He often takes out the rubbish and waters the plants.”可知汤姆的爸爸经常倒垃圾和浇植物,故选B。4.句意:晚饭后,汤姆经常做什么?A他经常帮助妈妈擦桌子和扫地。B他经常帮助爸爸洗车。C他经常帮助妈妈收拾玩具。根据“I usually help my mother clean the table and sweep the floor after dinner.”可知晚饭后,汤姆经常帮助妈妈擦桌子和扫地,故选A。5.句意:他们为什么认为做家务是重要的?A因为它让他们的家干净并且舒服,并且表达对彼此的爱。B因为它让他们得到钱。C因为它让他们出名。根据“We all think doing housework is important. It makes our home clean and comfortable. Also, it shows our love for each other.”可知因为做家务让他们的家干净并且舒服,并且表达对彼此的爱。故选A。6.B 7.A 8.B 9.C 10.B【导语】本文主要介绍了格林一家星期天在农场劳作。6.句意:今天是星期几?A周六。B周日。C周一。由文中“Today is Sunday.” 可知今天是周日。故选B。7.句意:格林一家在哪里工作?A在农场上。B在学校里。C在动物园里。由文中“The Green family works on their farm.” 表明格林一家在农场劳动。故选A。8.句意:爸爸做什么?A他收集鸡蛋。B他割草。C他给蔬菜浇水。由文中“Dad cuts the grass in the yard.”,说明爸爸在院子里割草。故选B。9.句意:谁捡苹果?A爸爸。B蒂姆。C露西。由文中“Their daughter, Lucy, picks apples from the orchard.” 可知露西摘苹果,故选C。10.句意:他们什么时候结束工作?A在早上五点。B在下午五点。C在下午六点。由文中“They finish work at 5 p.m.” 说明劳动结束时间是下午5点。故选B。11.A 12.B 13.B 14.B 15.B 16.A【导语】本文讲了做家务。11.句意:我们可以从第一句学到什么?A做家务能帮助孩子学会有帮助。B孩子们不喜欢做家务。C只有女孩喜欢做家务。根据“Doing chores helps kids learn to be helpful.”,可知做家务能帮助孩子学会有帮助,故选A。12.句意:汤姆每天做什么?A他给植物浇水。B他扫地。C他擦窗户。根据“Every day, he sweeps the floor and takes out the rubbish.”,可知汤姆每天扫地,故选B。13.句意:现在,汤姆对做家务有何感想?A无聊的。B有趣的。C累的。根据“At first, Tom thought chores were boring. But now he likes them because they make his home beautiful.”,可知感觉是有趣的,故选B。14.句意:玛丽住在哪里?A在城市里。B在农场上。C在城镇里。根据“Mary lives on a farm.”,可知玛丽住在农场上,故选B。15.句意:玛丽每天早上做什么?A她洗碗。B她喂鸡。C她整理客厅。根据“Every morning, she feeds the chickens and collects eggs.”,可知是喂鸡,故选B。16.句意:玛丽的父母为什么很高兴?A因为当他们忙碌时,是玛丽铺了床并整理了客厅。B因为玛丽成绩很好。C因为玛丽为他们做了晚餐。根据“One day, her parents were busy, so Mary made the beds and tidied the living room. Her parents were very happy!”,可知因为玛丽铺了床并整理了客厅,故选A。17.B 18.B 19.B 20.A【导语】本文主要讲述了黄香温席的故事。17.句意:这篇故事来自哪里?A现代美国。B古代中国。C古代英国。根据文中“In ancient China, there was a kind man called Huang Xiang.”可知故事发生在古代中国,故选B。18.句意:黄香的母亲怎么了?A她生病了。B她很早就去世了。C她很忙。根据文中“His mother passed away early.”可知黄香的母亲很早就去世了,故选B。19.句意:黄香在夏天怎么帮他的父亲?A他把凉席捂热。B他用扇子把凉席扇凉。C他为父亲做饭。根据文中“In summer, he used a fan to cool the bed for his father.”可知黄香在夏天用扇子把凉席扇凉,故选B。20.句意:人们认为黄香是______。A孝顺和乐于助人的。B疲劳和温暖的。C年老和忙碌的。根据文中“People all said he was a filial and helpful child.”可知人们认为黄香是孝顺且乐于助人的,故选A。21.A 22.A 23.B 24.B 25.A【导语】本文讲了姚清雯在家帮助家人的事情。21.句意:姚清雯的爸爸______。A生病的,B忙碌的,根据“Yao Qinwen’s father is sick, her grandmother is old, and her mother is very busy.”,可知姚清雯的爸爸生病了,故选A。22.句意:姚清雯经常为她爸爸_______。A整理床铺,B洗衣服,根据“Therefore, Yao Qinwen often takes care of her father, making his bed.”,可知姚清雯经常为她爸爸整理床铺,故选A。23.句意:姚清雯帮助她奶奶_______。A喂狗,B打扫房间,根据“She looks after her grandmother, helping her clean the room.”,可知姚清雯帮助她奶奶打扫房间,故选B。24.句意:姚清雯帮助她妈妈______。A做晚饭,B洗碗,根据“Sometimes she also helps her mother by washing dishes.”,可知姚清雯帮助妈妈洗碗,故选B。25.句意:姚清雯在她家是_______。A有帮助的,B懒惰的,根据全文可知姚清雯在家是有帮助的,故选A。26.B 27.A 28.B 29.B 30.C【导语】本文讲了做运动和做家务。26.句意:安娜每天早上跑_______。根据“Every morning, I run for 30 minutes.”,可知跑30分钟,故选B。27.句意:安娜能______,但她不会_______。A跳得高;游泳,B游泳;跳得高,C跑得快;打篮球,根据“I can jump high, but I can’t swim.”,可知安娜能跳得高,不会游泳,故选A。28.句意:安娜周末_______。A打扫房间,B给植物浇水,C洗车,根据“On weekends, I clean the windows and water the plants.”,可知安娜周末给植物浇水,故选B。29.句意:蒂姆是安娜的_______。A朋友,B哥哥/弟弟,C爸爸,根据“My brother Tim likes playing football.”,可知蒂姆是安娜的哥哥/弟弟,故选B。30.句意:安娜和蒂姆经常一起_______。A看电视,B看书,C做运动和做家务,根据“We often play sports and do chores together.”,可知安娜和蒂姆经常一起做运动和做家务,故选C。31.A 32.B 33.B 34.C【导语】本文介绍了对生活有帮助的六种机器。31.句意:提到了多少台机器?A六。B七。C八。文中六幅图分别介绍了六台机器,故选A。32.句意:我想要________。我可以用搅拌器。A做晚餐,B做蛋糕,C做奶昔,根据第五幅图“We make the cake with a mixer. Put ingredients in a bowl. ”可知我们可以用搅拌器做蛋糕,故选B。33.句意:我可以用________冷冻食物。A洗衣机,B冰箱,C搅拌机,根据第三幅图“We freeze food with a freezer.”可知我们可以用冰箱冷冻食物,故选B。34.句意:从文章我们可以知道________。A机器没有用,B机器可能会让家务变得困难,C技术创造美好生活,根据“We use machines at home every day. They help us a lot!”可知机器给予我们很多帮助,选项A错误,根据“They make our lives easier!”可知机器使我们的生活更容易,选项B错误,结合全文可知技术创造美好生活,故选C。35.B 36.A 37.B 38.C 39.B【导语】本文主要介绍了煮饺子的过程。35.句意:麦克今天煮________。A面条,B饺子,C馄饨。根据文中“I’m Mike. Today I cook dumplings.”可知麦克今天煮饺子,故选B。36.句意:首先麦克________。A在锅里加水,B加入饺子,C翻饺子。根据文中“First, I add water into a pot.”可知麦克首先在锅里加水,故选A。37.句意:麦克在什么时候加入一些冷水?A当水开的时候。B当饺子飘在上面的时候。C当饺子再次飘在上面的时候。根据文中“When the dumplings come up to the top, I add some cold water.”可知当饺子飘在上面的时候加一些冷水,故选B。38.句意:麦克使用________来翻饺子。A叉子,B刀子,C勺子。根据文中“Then, I stir the dumplings with a spoon.”可知麦克用勺子翻饺子,故选C。39.句意:把饺子盛出来以后,麦克应该________。A打开火炉,B关闭火炉,C加一些水。根据文中“Then, I take them out. Remember to turn off the stove!”可知把饺子盛出来以后要关上火炉,故选B。40.C 41.A 42.C 43.A 44.B【导语】本文介绍了作者的祖父在农场的生活日常,包括农活安排和晚间活动。40.句意:我的祖父和祖母是________。A住在城市,B教师,C农民,D工人,根据“ My grandfather has a big farm.”可知他们是农民,故选C。41.句意:农场上有________。A许多动物,B一些狗,C许多树,D花,根据“Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs.”可知农场上有许多动物,故选A。42.句意:我的祖父在农场________。A买食物,B拜访朋友,C喂动物和挤牛奶,D去钓鱼,根据“Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs. ”和“Then he milks the cows and picks up eggs from the hens.”等主要工作可知我的祖父在农场喂动物和挤牛奶,故选C。43.句意:小镇在晚上是________。A黑暗而安静的,B小而漂亮的,C干净而安静的,D大而漂亮的,根据“When the sun goes down, the town is dark and quiet.”可知小镇在晚上是黑暗而安静的,故选A。44.句意:晚上我的祖父喜欢________。A在超市买蔬菜,B拜访并与朋友交谈,C喂动物和打扫房子,D种花,根据“My grandfather often goes to visit his old friends and talks with them after dinner.”可知晚上我的祖父喜欢参观并与朋友交谈,故选B。45.A 46.A 47.B 48.C【导语】本文讲了约翰的一天。45.句意:约翰早上喝果汁吗?根据“I eat bread and drink juice for breakfast.”,可知约翰早上喝果汁,故选A。46.句意:约翰下午不______。A看电视,B吃零食,C和朋友玩,根据“When the sun begins to go down, I come home from school, and I eat snacks. I play with my friends.”,可知约翰下午不看电视,故选A。47.句意:约翰在哪吃午饭?A在家。B在学校。C我们不知道。根据“When the sun is high in the sky, it is lunchtime at school.”,可知约翰在学校吃午饭,故选B。48.句意:晚上发生了什么?A约翰上床睡觉。B爸爸读一个故事。根据“Night comes after the sun sets. The sky is dark. I get into bed, and Dad reads me a story.”,可知晚上约翰上床睡觉,爸爸读一个故事,故选C。49.B 50.B 51.B 52.A 53.B【导语】本文主要讲述了莎拉一周的活动。49.句意:哪一天对于莎拉是特殊的?A星期一。B星期三。C星期五。根据文中“Wednesday is special—she has a painting lesson.”可知对于莎拉来说星期三是特殊的,故选B。50.句意:她在星期四干什么?A探望她的祖母。B打排球。C看电影。根据文中“On Thursday, she plays volleyball after school.”可知莎拉在星期四打排球,故选B。51.句意:她什么时候看电影?A星期四。B星期五。C星期六。根据文中“Friday is film night—she watches movies with friends.”可知莎拉在星期五看电影,故选B。52.句意:在周末莎拉干什么?A晚睡和骑行。B学数学。C上美术课。根据文中“Weekends are free! She sleeps until 9:00 and goes cycling.”可知莎拉在周末睡得很晚和骑行,故选A。53.句意:莎拉可能会感觉周末怎么样?A忙碌。B放松的。C疲惫的。根据文中“Weekends are free! She sleeps until 9:00 and goes cycling.”可知莎拉在周末是放松的,故选B。54.B 55.B 56.C 57.B 58.C【导语】本文主要介绍了缇姆早晨上学前在家的活动。54.句意:谁叫醒缇姆?A他的爸爸。B他的妈妈。C他的姐姐/妹妹。根据“His mom comes in and says, “Tim, get up!””可知妈妈叫醒缇姆,故选B。55.句意:当缇姆吃早餐的时候是几点?A6点。B7点。C8点。根据“His mom says, “It’s seven o’clock. Time for breakfast.””可知缇姆吃早餐的时候7点,故选B。56.句意:缇姆早餐吃的什么?A鸡蛋。B米饭。C面包。根据“He eats bread and drinks milk. ”可知缇姆早餐吃面包喝牛奶,故选C。57.句意:缇姆几点去上学?A7点。B8点。C9点。根据“It’s eight o’clock. Time to go to school.”可知缇姆8点去上学,故选B。58.句意:缇姆的妈妈对他说什么?A再见!B谢谢!C祝你过得愉快!根据“Mom says, “Bye! Have a good day!””可知妈妈对他说“祝你过得愉快!”故选C。59.A 60.A 61.C 62.B 63.C【导语】本文讲了家庭日。59.句意:今天是爱丽丝的家庭日吗?根据“Hi, I’m Alice. Today is my family day.”,可知答语为肯定回答,故选A。60.句意:爱丽丝怎么打开?A通过看门。B用钥匙。C通过敲门。根据“We have a smart lock (锁) on it. When I come home, I only need to look at it, and it can recognize (识别) my face (脸) and open the door.”,可知通过看门,故选A。61.句意:AI机器人能做什么?A擦桌子。B擦窗户。根据“It helps my father clean the table. It can clean the windows too.”,可知AI机器人能擦桌子和擦窗户,故选C。62.句意:谁做水果馅饼?根据“My mother is in the kitchen. She makes fruit pies for us.”,可知妈妈做水果馅饼,故选B。63.句意:午饭吃什么?A水果馅饼。B鸡肉和馅饼。C鸡肉和土豆。根据“It’s time for lunch. My mother says, “Lunch is ready!” Wow, we have chicken and potatoes.”,可知午饭吃鸡肉和土豆,故选C。64.C 65.A 66.B 67.C 68.B【导语】本文介绍了珍妮的家庭日。64.句意:_______打扫卧室。A珍妮,B珍妮的爸爸,C珍妮的妈妈,根据“My mum cleans the kitchen and two bedrooms.”,可知妈妈打扫卧室,故选C。65.句意:_______是珍妮的姑父。根据“My uncle is a doctor.”,可知珍妮的姑父是一名医生,故选A。66.句意:詹姆斯是珍妮的_______。A哥哥/弟弟,B表哥/弟,C儿子,根据“And my aunt’s son (儿子) James has a little puppy.”,可知詹姆斯是珍妮的表哥/弟,故选B。67.句意:划线单词“put away”的意思是________。根据短文语境可知put away的意思是整理,故选C。68.句意:从日记中,我们知道_______。A珍妮家有5个房间,B珍妮在她姑姑家吃了一顿丰盛的晚餐,C珍妮今天不高兴,根据第二段可知珍妮在她姑姑家吃了一顿丰盛的晚餐,故选B。69.B 70.C 71.A 72.A 73.C【导语】本文讲了莉莉一家人做的事情。69.句意:现在是下午5点50分,鲍勃正在______里做作业。A厨房,B书房,C卧室,根据第四段可知鲍勃正在书房里做作业,故选B。70.句意:现在是下午6点。该______了。A床,B桌子,C晚饭,根据“It’s 6:00 p.m. and it’s dinner time.”,可知下午6点该吃晚饭了,故选C。71.根据短文语境可知busy的意思是忙碌的,故选A。72.句意:最后是谁在和莉莉玩捉迷藏游戏?A每个人。B爸爸。C妈妈。根据“Everyone plays hide-and-seek with her now.”,可知最后每个人都在和莉莉玩捉迷藏游戏,故选A。73.句意:哪一项不正确?A莉莉是个淘气的女孩。B莉莉最后很高兴。C现在是下午5:30,爸爸正在厨房做饭。根据第二段可知妈妈正在厨房做饭,故选C。21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览