【单元考点培优】Unit 2 My school things 考点08:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)(2024)三年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 2 My school things 考点08:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(三起)(2024)三年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版 (三起) (2024) 三年级英语上册核心考点精练
Unit 2 My school things
考点08:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选出正确的答案。
Boys and girls! Here are many things for you. They’re in the red bag. Look! What are these A white eraser, two yellow pens and a green pencil. The pens are for Sarah and John. The eraser is for Sam. How many books are there Six. They are for Lily. What’s this Oh, it’s a toy tiger. It’s brown and funny. It’s for Sam too.
1.Where are the things ( )
A.In the red bag. B.In the yellow bag. C.In the red pencil box.
2.The pens are for ________. ( )
A.Sarah. B.Sarah and John. C.Sam and John
3.How many books ( )
A.Six. B.Four. C.Five.
4.________ is for Sam. ( )
A.The red bag B.The green pencil C.The toy tiger
Read and choose. 阅读短文,选择正确的答案。
I have a good friend. His name is Tom. He has a big schoolbag. There are many school things in it. He has six books, four pens, three pencils and two erasers. He also has a ruler and a pencil box. The ruler is long and the pencil box is blue. Tom likes his schoolbag very much. He takes it to school every day.
5.Who is the friend ( )
A.Tom. B.Mike. C.Jack.
6.How many books does Tom have ( )
A.4. B.5. C.6.
7.What color is the pencil box ( )
A.Red. B.Blue. C.Green.
8.Does Tom like his schoolbag ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.We don’t know.
9.What are in Tom’s schoolbag ( )
A.Books, pens, pencils, erasers, a ruler and a pencil box.
B.Books, pens, pencils, erasers and a ruler.
C.Books, pens, pencils and an eraser.
阅读 Wu Binbin及三位好朋友的学习方式,根据短文内容选择正确的选项。
I’m Wu Binbin. I have three good friends. Let’s see what helps them learn.
I’m Amy. I like books. I have twenty books. Pens and books help me a lot. I use pens to write on the books. I often read books for my mum.
I’m Chen Jie. I see and hear in class. I can use paper, pencils, books and computers to learn. Wu Binbin is my good friend. We often help each other (互相).
I’m Zhang Peng. I like to draw pictures. I smell flowers, taste fruit and touch the grass. I can use them to learn and draw nice pictures.
10.Amy has ______ books. ( )
A.2 B.12 C.20
11.What tools help Amy learn ( )
A.Pens and books. B.Pencils and books. C.Pens and computers.
12.Wu Binbin and ______ help each other. ( )
A.Amy B.Chen Jie C.Zhang Peng
13.Zhang Peng likes to ______. ( )
A. B. C.
14.What senses help Zhang Peng learn ( )
A.Smell, taste and touch.
B.Smell, hear and touch.
C.See, taste and touch.
Tom用自己的零花钱买了许多礼物给家人。请选择正确的选项。
Wow! This cake looks like a cat. It smells great. It is 8 yuan. I buy (买) it for my mum and dad. They like cakes! It’s an animal book. The book is about ducks. It’s 4 yuan. I buy it for my sister. My sister can read it for fun.
It’s a toy. It’s black and white. It has two big black eyes and a fat body. It is 3 yuan. I buy it for my brother. The kite is nice. It’s red and blue. It looks like a bird. I want it. Oh, no! It’s 5 yuan. I only have 3 yuan. I can’t buy it.
15.Tom buys a cake for his ______. ( )
A.dad B.mum C.dad and mum
16.The book is about ______. ( )
A.ducks B.cakes C.birds
17.Tom buys a toy ______ for his brother. ( )
A.cat B.duck C.panda
18.There are ______ people in Tom’s family. ( )
A.three B.four C.five
19.Which one is right (正确的) ( )
A.Tom buys a kite. B.The cake is 4 yuan. C.Tom is friendly.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Jack. I have a new schoolbag. It’s blue and white. There are many books in it. An English book, a Chinese book, a maths book and three storybooks. I like storybooks very much. I also have a new pencil case. It’s big and nice. There is a pen, two pencils and a rubber in it. I like my new schoolbag and pencil case.
20.I have a new ______. ( )
A.pencil case B.schoolbag C.ruler
21.The schoolbag is ______. ( )
A.blue B.white C.blue and white
22.There are ______ storybooks in the schoolbag. ( )
A.four B.two C.three
23.I like ______ very much. ( )
A.storybooks B.Chinese books C.English books
24.There is a ______ in the pencil case. ( )
A.pencil B.pen C.crayon
根据短文内容,选择正确的答案。
Look at my schoolbag. It is big and nice. It is blue. A pencil case and some crayons are in the schoolbag. The pencil case is black. A ruler, two pencils and a rubber are in the pencil case. I can take care of my school things.
25.The schoolbag is ___________. ( )
A.not big B.small and nice C.big and nice
26.—What colour is the schoolbag ( )
—It’s ___________.
A.black B.blue C.brown
27.—How many pencils are there in the pencil case ( )
—___________.
A.1 B.2 C.3
28.—Where is the rubber ( )
—It’s ___________.
A.on the pencil case
B.in the pencil case
C.beside the schoolbag
Read and choose. 阅读短文,选择正确答案。
Hello! My name is Mike. I’m from Canada. I’m a student. I like fruit. But I don’t like vegetables. Look at this elephant. It has a long nose. It’s so big. My father is a teacher. He’s tall and thin. Who’s that woman Oh, she is my mother. She’s tall and beautiful. I have a new bag. I have many books in it. Guess! How many books do I have
29.Mike is from ______. ( )
A.China B.Canada C.the UK
30.Mike likes ______. ( )
A.cake B.vegetables C.fruit
31.The elephant has a long ______. ( )
A.nose B.tail C.ear
32.My father is ______. ( )
A.short and thin B.short and fat C.tall and thin
33.My books are ______ the new bag. ( )
A.on B.in C.under
我会阅读。Sarah有许多旧物品,让我们一起看看她都有些什么吧,阅读短文选择最佳答案。
My old things
I’m Sarah. I have many old things. I have some old school things and old toys. The books are on the shelf. The cap is in the box. I have a doll. It’s in the bag. I have a map of China. It’s on the wall(墙). And I have twelve old toy cars. They are still good.
34.The ______ are on the shelf. ( )
A. B. C.
35.The cap is ______ the box. ( )
A.in B.on C.under
36.Sarah has a ______ and it’s in the bag. ( )
A. B. C.
37.Sarah has a map of ______. ( )
A.Canada B.China C.USA
38.How many old toy cars does Sarah have (Sarah有多少辆旧玩具车?) ( )
A. B. C.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! I’m Sally. I am from the UK. I’m ten years old. I have a new schoolbag. It’s yellow and blue. I like it. Today I have a new friend. His name is Jim. He is from the USA.He is nine years old. He has a new schoolbag, too. It’s red and white. Jim is funny. He has a brother. His name is Bob. He is seven years old. They go to school together(一起).
39.Sally is ______ years old. ( )
A.8 B.9 C.10
40.Jim’s schoolbag is ______. ( )
A.yellow and blue B.red and white C.black and yellow
41.Jim is Sally’s ______. ( )
A.friend B.brother C.student
42.Jim and Bob are from ______. ( )
A.the UK B.China C.the USA
阅读短文,选择正确的答案。
Hi, I’m Lily. I have many old things at home. Today I find my old doll in the box. But it has one arm, one leg and no clothes. I love the doll so much. I need some help. I need an arm and a leg for my doll. Tim helps me. He has an old robot’s arm and leg. Mary helps me too. She has an old toy bear. She gives me the clothes of the toy bear. It’s a blue dress(连衣裙). Now my doll is complete.
43.Where is the old doll ( )
A.It’s in the bag. B.It’s in the box. C.It’s under the box.
44.Lily’s doll has no _____. ( )
A.legs B.clothes C.arms
45.The doll’s arm and leg are from _____. ( )
A.Tim’s old robot B.Mary’s doll C.Mary’s old toy bear
46.The word “complete” means “_____” in Chinese. ( )
A.完整的 B.新的 C.漂亮的
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Lily. Look! This is my living room. I have many decorations. There are five red balloons. I like them a lot. They’re very lovely. And they’re from my friend Amy. Those are three toy cars. They’re blue. And here are four picture frames. What colour are they Can you guess Right! They are brown and yellow. They’re my Christmas gifts from my father. My decorations are beautiful. I love them.
47.This is ______ living room. ( )
A.my’s B.Lily’s C.my father’s
48.How many decorations does Lily have ( )
A.10. B.12. C.13.
49.What colour are the toy cars ( )
A.Red. B.Blue. C.Brown and yellow.
50.The picture frames are from ______. ( )
A.my friend B.Amy C.my father
51.Does Lily like her decorations ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.We don’t know.
阅读理解。
Hello, my name is Lucy. I am a girl. I am ten years old. I have a new kite. It’s very beautiful. I like it very much. I have some crayons, too. They are nice. I have 16 crayons. I like drawing pictures with them.
52.Lucy is a _____. ( )
A.boy B.girl C.teacher
53.Lucy is _____ years old. ( )
A.ten B.nine C.eight
54.Lucy has a new _____. ( )
A.ball B.kite C.bag
55.Lucy has _____ crayons. ( )
A.sixteen B.seventeen C.eighteen
56.Lucy likes _____. ( )
A.flying a kite B.drawing pictures C.reading books
阅读短文,选择正确答案。
My Favourite Things
Hi! I’m Bob. I have a cool kite. It’s green and blue. My favourite animal is the monkey. Monkeys are clever and like to jump. I often see them at the zoo. I also love bananas. They are yellow and yummy. I have a small bag. It is red. I put my toys in it.
57.What colour is Bob’s kite ( )
A.Green and yellow. B.Green and blue. C.Blue and yellow.
58.What animal does Bob like best ( )
A.Pandas. B.Monkeys. C.Lions.
59.What colourr are bananas ( )
A.Red. B.Green. C.Yellow.
60.What does Bob often do at the zoo ( )
A.See monkeys. B.Feed pandas. C.Fly a kite.
61.What is red ( )
A.Bob’s toy. B.Bob’s bag. C.Bob’s kite.
Huahua在大扫除的时候看到了什么?阅读短文,选择正确的答案。
I clean my home today. I find some old things. They are still good. Let me put them away. I find two boxes. I put my old books in Box One. I want to take them to school. I want to share them with my classmates. I put my old dolls and animal toys in Box Two. I want to give them to my cousin. What are these They are my old cars and boats. They are still nice. I put them on the shelves. Look, my home is clean now.
62.Huahua finds ________ boxes. ( )
A.two B.three C.four
63.Huahua puts her old ________ in Box One. ( )
A.dolls B.animal toys C.books
64.Huahua wants to take ________ to school. ( )
A.old books B.Box One C.Both A and B.
65.Huahua puts her old cars ________. ( )
A.in Box One B.on the shelves C.in Box Two
66.We can see ________ in Huahua’s home. ( )
①boxes ②books ③bags ④toys ⑤shelves
A.①②③④ B.①②④⑤ C.②③④⑤
阅读理解。
Tom has so many old toys at home. He has a cool boat, a lovely doll and some small cars. His favorite toy is the boat. It’s on the shelf. He also has some old books. They are in the box under the bed. Tom likes to put his toys in different places. He says it’s interesting to find them.
67.Tom has ______ old toys. ( )
A.a few B.many C.no D.little
68.Tom’s favorite toy is the ______. ( )
A.doll B.car C.boat D.book
69.The boat is ______. ( )
A.on the shelf B.in the box C.under the bed D.on the bed
70.Tom’s old books are ______. ( )
A.on the shelf B.in the box under the bed C.in the box on the bed D.under the box
71.Tom thinks it’s ______ to put his toys in different places. ( )
A.boring B.difficult C.interesting D.easy
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.A 4.C
【导语】本文讲了学习用品和玩具。
1.句意:东西在哪?A在红色的包里。B在黄色的包里。C在红色的铅笔盒里。根据“Here are many things for you. They’re in the red bag.”,可知在红色的包里,故选A。
2.句意:钢笔是给______的。根据“The pens are for Sarah and John.”,可知钢笔是给萨拉和约翰的,故答案为B。
3.句意:多少本书?A六本。B四本。C五本。根据“How many books are there Six.”,可知有六本书,故选A。
4.句意:______是给萨姆的。A红色的包,B绿色的铅笔,C玩具老虎,根据“Oh, it’s a toy tiger. It’s brown and funny. It’s for Sam too.”,可知玩具老虎是给萨姆的,故选C。
5.A 6.C 7.B 8.A 9.A
【导语】本文介绍了学习用品。
5.句意:这位朋友是谁?根据“I have a good friend. His name is Tom.”,可知是汤姆,故选A。
6.句意:汤姆有几本书?根据“He has six books, four pens, three pencils and two erasers.”,可知有6本书,故选C。
7.句意:铅笔盒是什么颜色的?A红色的。B蓝色的。C绿色的。根据“The ruler is long and the pencil box is blue.”,可知是蓝色的,故选B。
8.句意:汤姆喜欢他的书包吗?根据“Tom likes his schoolbag very much.”,可知喜欢书包,答语为肯定回答,故选A。
9.句意:汤姆的书包里有什么?A书,钢笔,铅笔,橡皮,一把尺子和一个铅笔盒。B书,钢笔,铅笔,橡皮和一把尺子。C书,钢笔,铅笔和一块橡皮。根据“He has six books, four pens, three pencils and two erasers. He also has a ruler and a pencil box.”,可知有书,钢笔,铅笔,橡皮,一把尺子和一个铅笔盒,故选A。
10.C 11.A 12.B 13.C 14.A
【导语】本文主要介绍吴彬彬及其三个好朋友的学习方式。
10.句意:艾米有___书。根据“I have twenty books.”可知有二十本书,故选C。
11.句意:什么工具帮助艾米学习?A钢笔和书。B铅笔和书。C钢笔和电脑。根据“Pens and books help me a lot.”可知是钢笔和书,故选A。
12.句意:吴彬彬和____互相帮助。A艾米,B陈洁,C张鹏。根据“Wu Binbin is my good friend. We often help each other (互相).”可知是和陈洁,故选B。
13.句意:张鹏喜欢_____。根据“I like to draw pictures.”可知喜欢画画,选项C是画画,故选C。
14.句意:什么感官帮助张鹏学习?A闻,尝和摸。B闻,听和摸。C看,尝和摸。根据“I smell flowers, taste fruit and touch the grass.”可知是闻,尝和摸,故选A。
15.C 16.A 17.C 18.C 19.C
【导语】本文主要介绍了汤姆用自己的零花钱买了许多礼物给家人。
15.句意:汤姆为他的_____买了一个蛋糕。A爸爸,B妈妈,C爸爸和妈妈。由文中“I buy (买) it for my mum and dad.” 可知汤姆是为他的爸爸妈妈买的蛋糕,故选C。
16.句意:这本书是关于_____。A鸭子,B蛋糕,C鸟。由文中“The book is about ducks.” 可知这本书是关于鸭子的,故选A。
17.句意:汤姆为他的弟弟买了一只玩具_____。A猫,B鸭子,C熊猫。由文中“It’s black and white. It has two big black eyes and a fat body.” 可以推测买的是玩具熊猫,故选C。
18.句意:在汤姆家里有_____个人。A三,B四,C五。由文章内容可知汤姆家里一共有爸爸妈妈,弟弟妹妹和汤姆共五人,故选C。
19.句意:哪一个是正确的?A汤姆买了一只风筝。B蛋糕是四元。C汤姆很友善。由文章内容可知汤姆钱不够,没有买风筝,所以A错误。蛋糕是八元,所以B错误。故选C。
20.B 21.C 22.C 23.A 24.B
【导语】本文讲了杰克的学习用品。
20.句意:我有一个新的______。A铅笔盒,B书包,C尺子,根据“I have a new schoolbag.”,可知作者有一个新的书包,故选B。
21.句意:书包是______。A蓝色的,B白色的,C蓝色和白色的,根据“I have a new schoolbag. It’s blue and white.”,可知书包是蓝色和白色的,故选C。
22.句意:书包里有______本故事书。A四,B二,C三,根据“An English book, a Chinese book, a maths book and three storybooks.”,可知书包里有三本故事书,故选C。
23.句意:我非常喜欢_______。A故事书,B语文书,C英语书,根据“I like storybooks very much.”,可知非常喜欢故事书,故选A。
24.句意:铅笔盒里有一支______。A铅笔,B钢笔,C蜡笔,根据“I also have a new pencil case. It’s big and nice. There is a pen, two pencils and a rubber in it.”,可知铅笔盒里有一支钢笔,故选B。
25.C 26.B 27.B 28.B
【导语】本文主要介绍书包及其里面的文具。
25.句意:书包是_____。A不大,B又小又漂亮,C又大又漂亮。根据“It is big and nice.”可知书包是又大又漂亮,故选C。
26.句意:—书包是什么颜色的?—它是______。A黑色的,B蓝色的,C棕色的。根据“It is blue.”可知是蓝色的,故选B。
27.句意:铅笔盒里有多少铅笔?根据“A ruler, two pencils and a rubber are in the pencil case.”可知是两支铅笔,故选B。
28.句意:—橡皮在哪里?—它_____。A在铅笔盒上面,B在铅笔盒里,C在书包旁边。根据“A ruler, two pencils and a rubber are in the pencil case.”可知橡皮在铅笔盒里,故选B。
29.B 30.C 31.A 32.C 33.B
【导语】本文介绍了迈克,迈克的父母和学习用品。
29.句意:迈克来自_______。A中国,B加拿大,C英国,根据“I’m from Canada.”,可知来自加拿大,故选B。
30.句意:迈克喜欢______。A蛋糕,B蔬菜,C水果,根据“I like fruit.”,可知喜欢水果,故选C。
31.句意:大象有一个长______。A鼻子,B尾巴,C耳朵,根据“Look at this elephant. It has a long nose.”,可知有一个长鼻子,故选A。
32.句意:我爸爸______。A又矮又瘦,B又矮又胖,C又高又瘦,根据“My father is a teacher. He’s tall and thin.”,可知又高又瘦,故选C。
33.句意:我的书在新包______。A在……上,B在……里面,C在……下面,根据“I have a new bag. I have many books in it.”,可知在书包里,故选B。
34.B 35.A 36.C 37.B 38.A
【导语】本文主要介绍了萨拉的旧东西。
34.句意:书在架子上。A橡皮,B书,C尺子,根据“The books are on the shelf. ”可知书在架子上,故选B。
35.句意:帽子在盒子里面。A在……里面,B在……上面,C在……下面,根据“ The cap is in the box. ”可知帽子在盒子里面,故选A。
36.句意:萨拉有一个玩具娃娃并且在包里。A电脑,B帽子,C玩具娃娃,根据“I have a doll. It’s in the bag.”可知玩具娃娃在包里,故选C。
37.句意:萨拉有一张中国地图。A加拿大,B中国,C美国,根据“I have a map of China.”可知萨拉有一张中国地图,故选B。
38.句意:Sarah有多少辆旧玩具车?A12,B14,C16,根据“And I have twelve old toy cars.”可知萨拉有12辆旧玩具汽车,故选A。
39.C 40.B 41.A 42.C
【导语】本文介绍了萨利,萨利的朋友吉姆,吉姆的弟弟鲍勃和书包。
39.句意:萨利______岁。根据“I’m Sally. I am from the UK. I’m ten years old.”,可知萨利10岁,故选C。
40.句意:吉姆的书包是______。A黄色和蓝色的,B红色和白色的,C黑色和黄色的,根据“He has a new schoolbag, too. It’s red and white.”,可知吉姆的书包是红色和白色的,故选B。
41.句意:吉姆是萨利的______。A朋友,B哥哥/弟弟,C学生,根据“Today I have a new friend. His name is Jim.”,可知吉姆是萨利的朋友,故选A。
42.句意:吉姆和鲍勃来自______。A英国,B中国,C美国,根据“He is from the USA.”,可知吉姆和鲍勃来自美国,故选C。
43.B 44.B 45.A 46.A
【导语】本文讲了玩具。
43.句意:旧玩具娃娃在哪?A它在包里。B它在箱子里。C它在箱子下面。根据“Today I find my old doll in the box.”,可知在箱子里,故选B。
44.句意:莉莉的玩具娃娃没有______。A腿,B衣服,C胳膊,根据“ But it has one arm, one leg and no clothes.”,可知有一只胳膊,一条腿和没有衣服,故选B。
45.句意:玩具娃娃的胳膊和腿来自______。A蒂姆的旧机器人,B玛丽的玩具娃娃,C玛丽的旧玩具熊,根据“He has an old robot’s arm and leg. ”,可知来自蒂姆的旧机器人,故选A。
46.句意:单词“complete”的中文意思是“_______”。根据短文语境可知意思是完整的,故选A。
47.B 48.C 49.B 50.C 51.A
【导语】本文讲了莉莉的装饰物。
47.句意:这是______客厅。A单词错误,B莉莉的,C我爸爸的,根据“Hello, I’m Lily. Look! This is my living room.”,可知这事莉莉的客厅,故选B。
48.句意:莉莉有多少个装饰品?根据“five red balloons”,“three toy cars”,“four picture frames” ,5 + 3 + 4 = 12,再加上没算在装饰物品里的故事书等,总数超过12,选项中只有C(13)符合,故选C。
49.句意:玩具汽车是什么颜色的?A红色的。B蓝色的。C棕色和黄色的。根据“Those are three toy cars. They’re blue.”,可知玩具汽车是蓝色的,故选B。
50.句意:相框来自_______。A我的朋友,B艾米,C我的爸爸,根据“Those are four picture frames... They’re my Christmas gifts from my father.”,可知相框来自莉莉的爸爸,故选C。
51.句意:莉莉喜欢她的装饰物吗?根据“My decorations are beautiful. I love them.”,可知莉莉喜欢自己的装饰物,答语为肯定回答,故选A。
52.B 53.A 54.B 55.A 56.B
【导语】本文介绍了露西的玩具和学习用品。
52.句意:露西是一个_______。A男孩,B女孩,C老师,根据“Hello, my name is Lucy. I am a girl.”,可知露西是一个女孩,故选B。
53.句意:露西_____岁。A十,B九,C八,根据“I am ten years old.”,可知露西十岁,故选A。
54.句意:露西有一只新的______。A球,B风筝,C包,根据“I have a new kite.”,可知露西有一只新的风筝,故选B。
55.句意:露西有______支蜡笔。A十六,B十七,C十八,根据“I have 16 crayons.”,可知露西有16支蜡笔,故选A。
56.句意:露西喜欢______。A放风筝,B画画,C看书,根据“I like drawing pictures with them.”,可知露西喜欢画画,故选B。
57.B 58.B 59.C 60.A 61.B
【导语】本文主要写了鲍勃最喜欢的事物。
57.句意:鲍勃的风筝是什么颜色的?A绿色和黄色的。B绿色和蓝色的。C蓝色和黄色的。根据文中句子“I have a cool kite. It’s green and blue.”可知鲍勃的风筝是绿色和蓝色的,故选B。
58.句意:鲍勃最喜欢什么动物?A熊猫。B猴子。C狮子。根据文中句子“My favourite animal is the monkey.”可知鲍勃最喜欢的动物是猴子,故选B。
59.句意:香蕉是什么颜色?A红色的。B绿色的。C黄色的。根据文中句子“I also love bananas. They are yellow and yummy.”可知香蕉是黄色的,故选C。
60.句意:鲍勃经常在动物园做什么?A看猴子。B喂熊猫。C放风筝。根据文中句子“Monkeys are clever and like to jump. I often see them at the zoo.”可知鲍勃经常在动物园看猴子,故选A。
61.句意:什么是红色的?A鲍勃的玩具。B鲍勃的书包。C鲍勃的风筝。根据文中句子“I have a small bag. It is red.”可知鲍勃的书包是红色的,故选B。
62.A 63.C 64.C 65.B 66.B
【导语】本文主要介绍了华华的旧物品。
62.句意:华华找到____箱子。A两个,B三个,C四个。根据“I find two boxes.” 得知华华找到两个箱子,故选A。
63.句意:华华把她的旧____放到了第一个箱子里。A洋娃娃,B动物玩具,C书。根据 “I put my old books in Box One.” 得知华华把她的旧书放到了第一个箱子里,故选C。
64.句意:华华想带装着____去学校。A旧书,B第一个箱子,C装着旧书的箱子。根据“I put my old books in Box One. I want to take them to school.” 得知华华想带装着旧书的第一个箱子去学校,故选C。
65.句意:华华把旧汽车放到____。A第一个箱子里,B在架子上,C第二个箱子里。根据“They are my old cars and boats. They are still nice. I put them on the shelves.” 得知华华把旧汽车放到了架子上,故选B。
66.句意:在华华家里我们可以看到____。boxes箱子,books书,bags包,toys玩具,shelves架子。通读短文可知在华华家里可以看到箱子、书、玩具和架子,故选B。
67.B 68.C 69.A 70.B 71.C
【导语】本文讲了汤姆的玩具和位置。
67.句意:汤姆有_______旧玩具。A一些,B很多,C没有,D一点,根据“Tom has so many old toys at home.”,可知汤姆有很多玩具,故选B。
68.句意:汤姆最喜欢的玩具是_______。A玩具娃娃,B汽车,C船,D书,根据“His favorite toy is the boat.”,可知汤姆最喜欢的玩具是船,故选C。
69.句意:船_______。A在架子上,B在箱子里,C在床下,D在床上,根据“His favorite toy is the boat. It’s on the shelf.”,可知船在架子上,故选A。
70.句意:汤姆的旧书_______。A在架子上,B在床下的箱子里,C在床上的箱子里,D在箱子下面,根据“He also has some old books. They are in the box under the bed.”,可知汤姆的旧书在床下的箱子里,故选B。
71.句意:汤姆认为在不同的地方放玩具很______。A无聊的,B困难的,C有趣的,D容易的,根据“He says it’s interesting to find them.”,可知汤姆认为在不同的地方放玩具很有趣,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览