贵州省六盘水市六枝特区纽绅中学2025-2026学年高三上学期9月月考英语试题(扫描版含解析,无听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

贵州省六盘水市六枝特区纽绅中学2025-2026学年高三上学期9月月考英语试题(扫描版含解析,无听力音频有听力原文)

资源简介

六盘水市纽绅中学2025~2026学年高三9月月考
7.What does the man do on Saturday
A.He does the housework.
B.He prepares meals.
C.He goes to the park.
英语试卷
听第7段材料,回答第8、9题。
8.What is the man
A.A student.
B.A manager.
C.A professor.
考生注意:
9.What does the man think of his life
1.满分150分,考试时间120分钟,
A.Exciting.
B.Interesting
C.Boring.
2.考生作答时,请将答案答在答题卡上。选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对
听第8段材料,回答第10至12题。
应题目的答案标号涂黑;非选择题请用直径0.5毫米黑色墨水签宇笔在答题卡上各题的答题
10.Why did Mr.Smith leaving his position
区城内作答,超出答题区域书写的答案无效,在试题卷、草稿纸上作答无效。
A.To change a job.
3.本卷命题范国:至人教版必修第一册Unit4。
B.To travel around the world.
C.To move to another country.
第一部分听力(共两节,满分30分)
11.How does the man feel about Mr.Smith's leaving
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
A.Surprised.
B.Pleased.
C.Disappointed.
12.What will the mian do on Friday afternoon

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选
项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读
A.Plan for a meeting.B.Visit a lawyer.
C.Attend a party.
一遍。
听第9段材料,回答第13至16题。
1.What will the man do on Friday night
13.Which is the highest mountain in this area
A.Eat out with friends.B.Study for the exam,
C.Have a picnic.
A.Mount Karen.
B.Mount Heather.
C.Mount Brown.
2.Why is Ms.Jenkins leaving the school according to the man
14.What is the most popular activity in this mountain
A.She is bored of teaching.
A.Skiing.
B.She enjoys traveling everywhere.
B.Feeding deer.
C.She wants to stay near her parents.
C.Having snowmobile tours.
3.What will the woman do by 7 o'clock .
15.How is the weather in the mountain in summer
A.Book tickets.
B.Pick up the tickets.
C.See a film.
A.A bit cold.
B.Quite cool
C.Very hot.
4.Where does the conversation probably take place
16.Which activity for children is mentioned
A.In a library.
B.In a cafe.
C.In a:bookstore.
A.Skiing lessons.
B.A petting zoo.
C.Deer watching.
5.What does the woman most probably mean
听第10段材料,回答第17至20题.
A.Mary had the car filled up.
17.What is the speaker mainly talking about
B.Mary had car trouble on the way home.
A.A trip experience.
B.Houseboats.
C.A book on sale.
C.Mary planned to fill the car after work.
18.How long is the tour
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
A.One hour.
B.Two hours,
C.Three hours.
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
19.What does the speaker say about her houseboat
中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各
A:It is quite large.
B.It is very popular.
C.It has everything she needs
小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
20.What is the speaker's new book about
听第6段材料,回答第6、7题。
A.The tours on houseboats.
6.Who takes the dog for a walk every Sunday
B.The largest houseboat in the world.
A.The man.
B.The man's father.
C.The man's mother.
C.The history of houseboats in Seattle.
【高三9月月考·英语卷.第1页(共8页)】
6038C
【高三9月月考·英语卷第2页(共8页)】
603SC
CS扫描全能王
3亿人B在用的扫播ApP六盘水市纽绅中学2025~2026学年高三9月月考·英语
参考答案、提示及评分细则
听力(共20小题:每小题1.5分,满分30分)
题号1
2
3456789
1011121314151617
1819
20
答案A
BAB
B
B
A
C
C
阅读(共20小题:每小题2.5分,满分50分)
题号
21
22
23
2425
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
答案
D
B
D
A
B
A
C
B
C
A
D
C
D
B
D
E
G
B
完形填空(共15小题:每小题1分,满分15分》
题号
41
42
43
44
45
46
4748
49
50
51
52
53
54
55
答案
C
D
B
A
BAD
B
2l.D细节理解题。根据Lascaux Cave Paintings,France部分中“However,a team of scientists have recreated
this UNESCO World Heritage Site with advanced technology and you are able to have a specially arranged
visit with prchistoric cave experts.”可知,这个遗址被列为联合国教科文组织世界文化遗址之一。
22.B细节理解题。根据Skara Brae,Scotland部分中“This once-developed community of farmers,hunters and
craftmen was mysteriously deserted around2500BC.”以及The City of Tikal,Guatemala部分中“Tikal is
home to the ruins of a powerful Maya city that flourished(繁荣)[rom around AD3o0to800.”和“But
archaeologists still don't have any clues as to the cause of Tikal's decline.”可知,这两个遗址都曾经繁荣后又
衰落。
23.C细节理解题。根据第一段中“here are some of the most impressive archaeological sites you can explore
and puzzle over”可知,这篇文章介绍的是世界上一些可以探索的遗址,可能来源于旅游杂志。
24.D细节理解题。根据第二段中“Watching Usain Bolt at the20l2 London Olympics changed everything”以
及“That moment made me dream of becoming an Olympic medalist.”可知,著名短跑运动员的奥运胜利激励
若Griggs,而非教练建议或父母影响。
25.A细节理解题。d.14岁加入俱乐部→b.2021年3000米金牌·a,2023年个人铜脾→c.2023年创
parkrun纪录。时间线索:加入俱乐部最早(14岁),2021年首次金牌,2023年两次比赛,最后创纪录。
26.B细节理解题。第三段中“strong discipline,often arriving first for morning runs'”和第五段中“strict
training routines”休现其自控力(Self-controlled)。
27.A标题判断题。全文围绕Griggs的成长、训练和成就展开,强调其“determination”和“promising”的特质,
选项A最能概括全文主题。
28.C推理判断题。根据第一段中“Doctors are starting to find more and more information that suggests a
connection between exercise and brain development."While we already know that exercise is good for
the heart,.exercise can really cause physical changes in the brain.”可知,锻炼有利于大脑更好地发育。
29.B词义猜测题。根据第二段中“The effects of exercise on brain development can even be seen in babies..”
与划线所在句子“Older people can beef up their brain as well..”之间的逻辑关系可知,运动对孩子的大脑发
展有促进作用,对老年人的大脑也有积极影响。
30.C细节理解题。根据第三段中“Their study showed a short-term memory increase of up to40 percent after
exercising just three hours a week.”可知,每周3小时的适当运动对老年人短期记忆有好处。
3l.A写作目的题。根据第一段中“Are you preparing for a big test Ifso,you may want to play some
basketball in between hitting the books.”以及最后一段内容可知,作者的意图是利用研究结果激励人们进
行运动,以期获得对大脑的帮助。
【高三9月月考·英语卷参考答案第1页(共4页)】
6038C

展开更多......

收起↑

资源列表