(月考培优卷)Unit 1-Unit 2 阶段全真模拟培优卷(含答案解析)-2025 - 2026学年八年级上册英语译林版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

(月考培优卷)Unit 1-Unit 2 阶段全真模拟培优卷(含答案解析)-2025 - 2026学年八年级上册英语译林版(2024)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025 - 2026学年八年级上册英语译林版(2024)Unit 1-Unit 2
阶段全真模拟培优卷
注意事项:
1.本试卷共七大题,满分120分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;
2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;
3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;
4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。
第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
School life around the world can be very different. In some countries, students have to overcome special challenges to get an education. For example, in Bangladesh during the rainy season, some children go to school by 1 because the roads are flooded. In other places, schools are built in unusual places like caves or made from recycled materials like plastic 2 .
These special schools show how important education is to people. Students in these schools are often very 3 to have the chance to learn. They understand that education can help them build a better 4 .
In Japan, students learn more than just academic subjects. They also learn important life 5 through activities like cleaning their classrooms. This teaches them responsibility and 6 for their environment.
Many schools also have programs to help students get along with each other. In Australia, the 7 system pairs older students with younger ones. This creates a friendly atmosphere and helps new students feel 8 .
No matter where they are, good schools help students become better people. They encourage students to be creative, to care about others, and to never stop 9 . After all, education is not just about learning facts—it’s about learning how to 10 .
1.A.bus B.boat C.bike D.car
2.A.bottles B.bags C.boxes D.books
3.A.sorry B.angry C.grateful D.worried
4.A.future B.house C.game D.friend
5.A.games B.skills C.stories D.songs
6.A.love B.respect C.fear D.hope
7.A.buddy B.safety C.cleaning D.study
8.A.welcome B.bored C.tired D.nervous
9.A.playing B.learning C.working D.sleeping
10.A.live B.teach C.earn D.win
第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Dear Lisa,
I am writing to you from the Windy City of Chicago.
My computer has kept going funny since I dropped (摔) it. As a result, I can’t e-mail. My life in Chicago is not bad. I often ride a bike to Lake Michigan with my family. I like my new school, but the kids don’t wear their own clothes as we did in Malibu. They all wear the same green uniform. We also start school earlier here, at 7:55 a. m. I like it better in Malibu with school starting at 8:25 a. m. Instead of having a snack recess (课间休息), we go straight through the morning and have more time for lunch recess. If you live near the school, you can go home for lunch! Kids like to play tennis at my new school. I’m completely new to it. I need more practice.
Most of the kids take the bus to school instead of walking like we used to (过去常常). I guess that’s because it rains and snows a lot in Chicago. The city is so different from sunny Malibu!
Well, I hope you are doing well back in Malibu. I miss you so much. When do you think you can come for a visit June Well, I can’t wait to see you. Let’s not forget to wear the bracelets (手镯) we made for each other. I wear mine every day.
Miss you,
Ruby
根据材料内容选择最佳答案。
11.Paragraph 2 is mainly about Ruby’s ________.
A.new friends B.new school life C.trip to Lake Michigan D.outdoors
12.What does the underlined part “going funny” probably mean
A.Recording information. B.Waiting for the result.
C.Breaking down. D.Becoming happy.
13.Ruby used to go to school ________.
A.by car B.by bus C.on foot D.by bike
14.Which of the following is NOT true
A.The students in Ruby’s new school all wear the same green uniform.
B.Ruby wears the bracelets they made for each other every day.
C.Ruby is completely good at tennis.
D.Ruby’s life in Chicago is not bad.
15.What can we learn from the passage
A.Ruby hopes to have a new computer. B.Ruby goes home for lunch every day.
C.Ruby starts school earlier than before. D.The city is the same as sunny Malibu.
B
Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends There are three different kinds of friends “pest friends”, “guest friends” and “best friends”.
The first kind of friends is simply acquaintances and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friends at school or at work, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friends do something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friends “guest friends” could also be called “social partners”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little about what they like or dislike, and a little about their family histories. You usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friends, the “best friends”, are the people you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts (想法) . They will correct you when you’re wrong, and though they may not be perfect, they at least will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.
We all have our pest, guest, and best friends. We should value (重视) all friendship and remember, all best friends start out as just acquaintances.
16.How does the writer start the passage
A.By telling stories. B.By asking questions.
C.By listing the numbers. D.By giving examples.
17.Mike and David are neighbors and classmates, and do things together, but don’t share their feelings. What kind of friends are they
A.Pest friends B.Guest friends C.Best friends. D.Close friends.
18.What does the underlined word “acquaintances” mean
A.Workmates. B.People that touch your heart.
C.Schoolmates. D.People you know but not well.
19.Which of the following best shows the structure of the passage
A.B. C. D.
20.What would be the best title for the passage
A.Three kinds of friends B.Love from your friends
C.The meaning of friendship D.What are true friends like
C
Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends There are three different kinds of friends; “pest friends”, “guest friends”, and “best friends”.
The first kind of friend is an acquaintance (熟人), and all you usually know about them is their names. You may meet this kind of friend at school, or on the bus, but you don’t miss them when they’re not around. When this kind of friend does something bad, you don’t tell them. That is why they are called “pest friends”.
The second kind of friend could also be called “social partners”. They are closer than acquaintances, but not as close as true friends. You know their names, a little of what they like or dislike, and a little of their family histories; you usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears (恐惧), and they don’t open up to you how they really feel.
The last kind of friend, the “best friend”, is the one you know the deepest. You’re like family, and know everything about each other. You have no problem staying at each other’s houses, and you share your deepest feelings and thoughts. They will correct you when you’re wrong. They will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.
We all have our pest, guest and best friends. We should value (重视) all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances.
根据材料内容选择最佳答案。
21.How does the writer start the passage
A.By giving examples. B.By telling stories.
C.By asking questions. D.By using pictures.
22.If Jeff is your acquaintance, what kind of friends are you
A.Pest friends. B.Guest friends.
C.Best friends. D.True friends.
23.From the passage, we can learn that ________.
A.pest friends are more important than guest friends
B.we always miss our best friends when we’re not with them
C.a pest friend will never become your best friend
D.a best friend never does anything bad to you
24.Which of the following shows the structure of the passage
A.①/②③④⑤ B.①/②③④/⑤
C.①/②/③④⑤ D.①/②③/④⑤
25.The writer wrote the text mainly to ________.
A.teach us how to find best friends B.warn us not to know more about pest friends
C.tell us to value all friendships D.encourage us to make more friends
D
It was the last day of the school year. The classroom was filled with excitement. When our teacher, Mr. Johnson, walked in, holding a CD player, everyone’s face lit up with a smile. We knew that this wasn’t going to be another normal day, but a special one.
“Please calm down and sit,” said Mr. Johnson. “I’m glad everyone’s here for the final reading test of the year.” When everyone cried, Mr. Johnson laughed, saying it was just a joke. Then he reminded us that we still had a job to do. “You need to clean out your desks and put all your things into your backpacks,” he added gently.
As we began our task, Mr. Johnson turned on the CD player. The lively music made the room feel like a party. Some of us started singing along with the music, others were dancing around their desks while they were cleaning them out. Even Mr. Johnson showed us a few dance steps, making everyone laugh heartily. After we finished cleaning, someone asked, “When is break time ” Mr. Johnson took out some balls and started playing with them. Suddenly, he let the balls drop and said, “Break time starts... now!”
Just as we were about to rush out, our headmaster, Mrs. Miller, appeared at the door. “Mr. Johnson!” she cried out. A moment of silence fell over the room as we thought, “Mr. Johnson might be in trouble.” However, to our surprise, Mrs. Miller couldn’t help but laugh at the sight and left us to enjoy our break.
During break time, Mr. Johnson surprised us with another treat. He went to the café and came back with ice creams for everyone. We all cheered for him!
As we walked back to the classroom, we passed Mrs. Miller’s office. Someone joked, “Don’t play with the ice creams, Mr. Johnson!” We all laughed together...
26.What did Mr. Johnson do when the students started cleaning their desks
A.Played music and demonstrated dance steps. B.Announced a final reading test.
C.Sternly asked students to stay quiet. D.Directly handed out ice creams.
27.Which sentence in the passage shows that the headmaster is kind
A...., Mrs. Miller, appeared at the door. B.Mr. Johnson might be in trouble.
C.Mrs. Miller couldn’t help but laugh... D.“Mr. Johnson!” she cried out.
28.What is the correct order of the following activities
① Mr. Johnson played with balls. ② Students got ice creams happily.
③ Students did the cleaning. ④ Mr. Johnson joked about having a test.
A.①④③② B.②①④③ C.③④②① D.④③①②
29.What does the underlined word “them” in Paragraph3 refer to
A.Balls. B.CDs. C.Desks. D.Backpacks.
30.Which of the following most probably happened at the end of the story
A.The students went back home happily. B.Mr. Johnson became angry with the students.
C.The students still had a reading test. D.Mrs. Miller came out running after the students.
第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)
请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。
Do you have stress The pillow (枕头) fighting is a good way for you to relax. And it must be the friendliest fight in the world. 31 Last week, we had a pillow fight at our school. There were four groups in the game. Each group had the same number of pillows. We just needed to throw our pillows at the other groups. 32 .
The game began. We were very happy and excited. Everyone tried his or her best to throw pillows to each other. A few minutes later, pillows were flying everywhere. 33 Some students’ job was throwing pillows to other groups. I just need to pick up the pillows on the ground. We worked together in this way and just enjoyed the game.
34 It was time to count the number of pillows. It seemed that we had more pillows than the other groups. 35 Although they lost the game, everyone had a great time. This activity not only let us relax our bodies and minds, but also let us feel the power of unity (团结).
A.To our surprise, we were the winners.
B.At that time, I could see nothing but pillows.
C.It’s good to relax by watching game shows.
D.So a lot of people love playing this game.
E.People don’t like pillow fighting at all.
F.Time went by quickly and finally the game was over.
G.When the time was up, the group with the fewest pillows was the winner.
第四部分 词汇运用(共20小题;每小题1分,满分20分)
第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,写出空缺处各单词的正确形式。每空限填一词。
36.You can tell Mary your secrets because she is very (可信赖的) and never tells others.
37.The (精力充沛的) puppy is always running around the house.
38.Shanghai, an (国际化的) city, lies in the east of the world.
39.As science (发展), life has become much easier and more colourful.
40.Today’s cartoons are usually not (像……一样简单) little Mickey Mouse, but everyone still knows and loves him.
41.English is one of the most important l in the world.
42.Parents try to give their children a strong s of responsibility.
43.Alice leaned f to have a close look at the notice board.
44.The company will o me a good job after I graduate from university.
45.We should do something to protect the e . We have only one Earth.
从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余的。
A.watched B.something C. first D.must E. used F. to use G. joined H. prepared I. Could J. and K. will have L. someone
Last Friday, our class had an online English corner. Everyone 46 it happily.
Before the English corner, I 47 some topics (话题) about technology, like “How do you use apps in daily life ” When it started, our teacher introduced the rules 48 . She said, “You 49 speak in English, and you can ask others questions politely.”
During the activity, I talked with Amy from another class. She told me she 50 a language-learning app to practice English last year. I shared my experience too—I said I 51 English short videos every day. We had a great talk, and I learned 52 new from her. When I had a question about a word, I asked our teacher, “ 53 you please tell me the meaning of ‘AI’ ” She explained it clearly.
At the end of the English corner, everyone said something about their feelings. I said, “This is my first online English corner, 54 I enjoyed it very much. I hope we 55 more such activities.”
第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使其意思完整。
Three students are sharing stories about their favourite teachers.
Yao Zhiqiang: I was not very good at Maths. Although I studied h 56 , I often failed in exams. I felt sad. One day when I opened my book, I was surprised to f 57 that there was a note in it——“Believe in yourself and keep trying!” I was moved to tears. F 58 that day on, I have received many notes from Miss Xu. Thanks to her love, my Maths g 59 have improved.
Li Jiaxin: I would describe my English teacher, Mr. Xiao. In a sports meeting, I was competing with another girl for the h 60 jump. I would fail if I lost another jump. I stood there helplessly. At that moment, Mr. Xiao encouraged me with a s 61 . And I successfully completed the jump.
Zhang Le: Miss Liu is my C 62 teacher. I still remember once we had a wonderful experience on a snowy day. We were busy p 63 for our final exam. Miss Liu managed to make some spare time from our timetable and let us p 64 in the snow for a whole lesson! We had f 65 throwing snowballs and making snowmen. Those joyful memories will be in my mind forever.
阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,简略完成下面小题。
Every year, there’s a talent show in our school. And the theme (主题) of this year’s talent show is dreams. I took part in two competitions this year, dancing and cosplay (角色扮演).
There are six boys in my team and we’re good at street dance. When the music played, we all felt excited. We danced so well that all of the students and teachers cheered (喝彩) for us. Our team did a good job and won first prize. We felt happy and we learned how to work as a team. This is the most important thing we learned from the competition.
The cosplay competition was the most popular part of the talent show. Students could get dressed up as any characters they liked. Although it was our first time to take part in such a competition, we decided to try our best. When we walked on stage (舞台), we were very nervous. Later, we made a mistake during the competition so we didn’t win. But we will work harder for the next competition.
Everyone should have a dream. So if you want to do something you like, just go for it!
66.What is the theme of this year’s talent show
67.How many boys are there in the writer’s dancing team
68.What did the writer learn from the dancing competition
69.How did they feel when they walked on the cosplay stage
70.Do you like talent shows Why or why not
书面表达(共1题;满分25分)
71.同学们,八年级的学习生活已经开始了,请你以“My school life”为题写一篇英文短文。谈谈你们学校的作息规律、学习生活、娱乐活动或介绍一下你忙碌的学习生活,谈谈你用什么好方法放松自己,让自己既快乐地学习,又快乐地成长。
要求:
1.句子结构正确,篇章内容完整,结构连贯;
2.文中不能出现真实的姓名、校名。80词左右。
My school life
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.C 4.A 5.B 6.B 7.A 8.A 9.B 10.A
【导语】本文介绍了世界各地不同的学校生活,包括一些地区学生为受教育需克服的挑战、特殊学校的情况,以及日本、澳大利亚等国学校的特色教育模式,并指出好学校能帮助学生成长,教育不仅是学习知识,更是学习如何生活。
1.句意:例如,在孟加拉国的雨季,一些孩子乘船上学,因为道路被洪水淹没了。
bus公交车;boat船;bike自行车;car汽车。根据“the roads are flooded”可知,道路被淹时无法通过陆路交通工具,应乘船上学。故选B。
2.句意:在其他地方,学校建在洞穴等不寻常的地方,或者用塑料瓶等回收材料建成。
bottles瓶子;bags袋子;boxes盒子;books书。结合“recycled materials”及语境,塑料瓶是常见的可用于建造的回收材料。故选A。
3.句意:这些特殊学校的学生通常非常感激能有学习的机会。
sorry抱歉的;angry生气的;grateful感激的;worried担心的。根据“how important education is to people”可知,教育很重要,所以学生对学习机会应心怀感激。故选C。
4.句意:他们明白教育可以帮助他们建设更美好的未来。
future未来;house房子;game游戏;friend朋友。结合常识,教育的意义之一是帮助人们创造更好的未来。故选A。
5.句意:他们还通过打扫教室等活动学习重要的生活技能。
games游戏;skills技能;stories故事;songs歌曲。“cleaning their classrooms”是一种生活技能的培养。故选B。
6.句意:这教会他们责任感和对环境的尊重。
love爱;respect尊重;fear害怕;hope希望。结合“responsibility”及语境,打扫教室能培养对环境的尊重。故选B。
7.句意:在澳大利亚,伙伴制度让高年级学生和低年级学生结对。
buddy伙伴;safety安全;cleaning打扫;study学习。根据“pairs older students with younger ones”可知,是让学生结对的伙伴制度。故选A。
8.句意:这创造了友好的氛围,帮助新生感到受欢迎。
welcome受欢迎的;bored无聊的;tired疲惫的;nervous紧张的。“friendly atmosphere”会让新生感觉自己被接纳、受欢迎。故选A。
9.句意:它们鼓励学生富有创造力、关心他人,并且永不停止学习。
playing玩耍;learning学习;working工作;sleeping睡觉。本文围绕教育和学校生活展开,学校应鼓励学生坚持学习。故选B。
10.句意:毕竟,教育不仅仅是学习事实——更是学习如何生活。
live生活;teach教;earn挣得;win赢得。结合语境,教育的深层意义是教会人们如何生活。故选A。
11.B 12.C 13.C 14.C 15.C
【导语】本文是一封书信,主要讲述了Ruby从马里布搬到芝加哥后的新生活,包括学校生活、交通方式、饮食习惯等方面的变化,并表达了对朋友的思念。
11.段落大意题。根据第二段“I like my new school... We also start school earlier here...we go straight through the morning and have more time for lunch recess...Kids like to play tennis at my new school. I’m completely new to it.”可知,本段主要描述Ruby在新学校的生活。故选B。
12.词句猜测题。根据第二段“My computer has kept going funny since I dropped (摔) it. As a result, I can’t e-mail.”可知,自从Ruby摔了电脑后,它就“going funny”了,导致Ruby无法发邮件。由此可推测,“going funny”指电脑出故障,与breaking down意义相近。故选C。
13.细节理解题。根据第三段“Most of the kids take the bus to school instead of walking like we used to (过去常常).”可知,Ruby过去是步行上学。故选C。
14.细节理解题。根据第二段“Kids like to play tennis at my new school. I’m completely new to it.”可知,Ruby并不擅长网球,选项C“Ruby完全擅长网球”与原文矛盾。故选C。
15.细节理解题。根据第二段“We also start school earlier here, at 7:55 a. m. I like it better in Malibu with school starting at 8:25 a. m.”可知,Ruby现在上学时间比之前早。故选C。
16.B 17.B 18.D 19.B 20.A
【导语】本文主要讲述了三种不同类型的朋友。
16.推理判断题。根据“Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends ”可知,作者通过两个问题引出下文,故选B。
17.推理判断题。根据“The second kind of friends ‘guest friends’ could also be called ‘social partners’...You know their names...you usually have a few things in common, but you don’t talk about anything deep, such as your wishes or fears, and they don’t open up to you how they really feel.”可知,“客友”通常也叫“社交伙伴”,指知道对方的名字,了解一些对方的喜好,通常还会有一些共同点,但是不会敞开心扉。Mike和David是邻居和同学,一起做事但不分享感受,符合“guest friends”的特点。故选B。
18.词句猜测题。根据“The first kind of friends is simply acquaintances, and all you usually know about them is their names.”可知,这类朋友你通常只知道他们的名字,所以D选项“你认识但不熟的人”符合词义。故选D。
19.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段总体介绍朋友的类型;第二、三、四段针对各种类型分别作出解释说明;第五段总结说明要珍惜友谊,所以文章结构为总分总。故选B。
20.最佳标题题。根据“There are three different kinds of friends: ‘pest friends’, ‘guest friends’ and ‘best friends’.”及下文内容可知,文章主要介绍了三种不同类型的朋友。故选A。
21.C 22.A 23.D 24.B 25.C
【导语】本文介绍了三种不同类型的朋友:熟人、社交伙伴和至交好友,并强调了珍视所有友谊的重要性。
21.细节理解题。根据“Do you have true friends Do you want to know better between you and your friends ”可知,作者是通过提出问题开始的,故选C。
22.细节理解题。根据“The first kind of friend is an acquaintance (熟人), and all you usually know about them is their names. ...That is why they are called ‘pest friends’.”可知,熟人属于“pest friends”,所以如果Jeff是你的熟人,你们是“pest friends”。故选A。
23.细节理解题。根据“They will always care about you, and never do anything on purpose (故意地) to hurt you.”可知,最好的朋友从不会对你做不好的事。故选D。
24.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段引出三种朋友;第二、三、四段是具体介绍;第五段总结全文。因此本文是总分总结构。故选B。
25.推理判断题。根据最后一段“We all have our pest, guest and best friends. We should value (重视) all friendships and remember, all best friends start out as just acquaintances.”可推知,作者写这篇文章主要是告诉我们要重视所有的友谊。故选C。
26.A 27.C 28.D 29.C 30.A
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲了学年最后一天,约翰逊老师带学生们清理课桌、听音乐、吃冰淇淋,校长也很友善,大家度过了欢乐的一天。
26.细节理解题。根据“As we began our task, Mr. Johnson turned on the CD player. The lively music made the room feel like a party... Even Mr. Johnson showed us a few dance steps, making everyone laugh heartily.”可知,当学生们开始清理课桌时,约翰逊先生播放了音乐并展示了舞步。故选A。
27.细节理解题。根据“A moment of silence fell over the room as we thought, ‘Mr. Johnson might be in trouble.’ However, to our surprise, Mrs. Miller couldn’t help but laugh at the sight and left us to enjoy our break.”可知,米勒校长看到现场情况后忍不住笑了,还让学生们继续享受休息时间,这个句子体现出校长很和蔼。故选C。
28.细节理解题。根据“Mr. Johnson laughed, saying it was just a joke”→“You need to clean out your desks and put all your things into your backpacks... As we began our task”→“After we finished cleaning... Mr. Johnson took out some balls and started playing with them→“During break time, Mr. Johnson surprised us with another treat. He went to the cafe and came back with ice creams for everyone”可知,正确顺序为④③①②。故选D。
29.词句猜测题。根据“...others were dancing around their desks while they were cleaning them out.”可知,学生们一边清理它们,一边围着课桌跳舞,由此可判断“them”指的是课桌。故选C。
30.推理判断题。根据文章开头“It was the last day of the school year”以及全文描述的学生们在学校最后一天开心地清理课桌、听音乐、跳舞、休息、吃冰淇淋的欢乐场景,可推测故事结尾学生们最有可能开心地回家了。故选A。
31.D 32.G 33.B 34.F 35.A
【导语】本文介绍了枕头大战作为减压活动的过程和意义,描述了学生参与枕头大战的欢乐场景和团队合作精神。
31.根据“The pillow fighting is a good way for you to relax”可知,此处需要说明枕头大战受欢迎的原因,选项D“所以很多人喜欢玩这个游戏”符合,故选D。
32.根据“Each group had the same number of pillows”和游戏规则描述可知,此处需要补充游戏规则,选项G“当时间结束时,枕头最少的组获胜”符合,故选G。
33.根据“pillows were flying everywhere”可知,此处描述枕头满天飞的场景,选项B“那时我满眼看到的都是枕头”符合,故选B。
34.根据“It was time to count the number of pillows”可知,此处需要过渡到游戏结束环节,选项F“时间过得很快,游戏终于结束了”符合,故选F。
35.根据“It seemed that we have more pillows than the other groups”和比赛结果相关,选项A“令我们惊讶的是,我们赢了”符合,故选A。
36.trustworthy
【解析】句意:你可以把你的秘密告诉玛丽,因为她值得信赖,从不告诉别人。根据中文提示可知,需要形容词作表语,trustworthy“可信赖的”符合句意,故填trustworthy。
37.energetic
【解析】句意:这只精力充沛的小狗总是在房子里跑来跑去。energetic“精力充沛的”,形容词,修饰“puppy”。故填energetic。
38.international
【解析】句意:上海,一座国际化的城市,位于世界的东方。此处需要一个形容词修饰名词“city”,“国际化的”英文是“international”。故填international。
39.develops
【解析】句意:随着科学发展,生活变得容易得多,也更加丰富多彩。“as”引导的时间状语从句,主句用现在完成时,从句用一般现在时,主语“science”是第三人称单数,所以“发展”的英文“develop”要用第三人称单数形式“develops”。故填develops。
40.as simple as/so simple as
【解析】句意:现在的卡通人物通常不像小米老鼠那样简单,但是大家都知道并且喜爱他。as simple as“像……一样简单”;由空前“not”可知,否定句中“not as...as”可以和“not so...as”互换。故填as/so simple as。
41.(l)anguages
【解析】句意:英语是世界上最重要的语言之一。根据“English is one of the most important...”可知,英语属于语言,此处表示language“语言”,“one of + 形容词最高级 + 可数名词复数”是固定句型,表示“最……的……之一”,所以空处用名词的复数形式。故填(l)anguages。
42.(s)ense
【解析】句意:父母试图让他们的孩子有强烈的责任感。根据首字母提示和“a strong...of responsibility”可知,此处指“强烈的责任感”。名词sense“感觉”符合语境,a后接可数名词的单数形式。故填(s)ense。
43.(f)orward
【解析】句意:爱丽丝向前倾身,以便近距离看公告板。根据“to have a close look at the notice board”及首字母可知,应该是向前倾身以便近距离看公告板,forward“向前”,副词修饰动词leaned作状语。故填(f)orward。
44.(o)ffer
【解析】句意:这个公司在我大学毕业后将为我提供一个好工作。根据题干可知,空白处需要填写一个以“o”开头的动词原形(因为“will”后接动词原形)。 常用动词“offer”表示“提供”,搭配“offer sb sth”。故填(o)ffer。
45.(e)nvironment
【解析】句意:我们应该采取行动保护环境。我们只有一个地球。根据“do something to protect the...”和“We have only one Earth.”可知,是指保护环境。environment“环境”,不可数名词。故填(e)nvironment。
46.G 47.H 48.C 49.D 50.E 51.A 52.B 53.I 54.J 55.K
【导语】本文主要讲述了作者班级首次举办在线英语角活动的经过。
46.句意:每个人都愉快的参加了。根据“Last Friday, our class had an online English corner. Everyone…it happily.”可知,大家都高兴地参加了英语角活动;此处是句子谓语,时态为一般过去时,因此用joined“参加”。故选G。
47.句意:在活动开始前,我准备了一些关于科技的话题,比如“日常生活中你如何使用应用程序?”根据“Before the English corner, I…some topics (话题) about technology,”可知,活动开始前我准备了一下话题;此处是句子谓语,时态为一般过去时,因此用prepared“准备”。故选H。
48.句意:活动开始时,我们老师首先介绍了一些规则。根据“When it started, our teacher introduced the rules…”可知,活动开始时老师先让学生明确其规则;本句话句子结构完整,根据句意和常识,此处应用副词first“首先”,表示事件发生的顺序。故选C。
49.句意:她说:“你们必须用英语交流,并且可以礼貌地向他人提问。”根据“the rules”可知,英语角活动的规则是学生必须讲英语;此处应用情态动词must“必须”,与其后的动词原形speak一起构成句子谓语。故选D。
50.句意:她告诉我去年她使用了一款语言学习应用程序来练习英语。根据“She told me she…a language-learning app…”可知,她使用了应用程序;此处是宾语从句的谓语,时态为一般过去时,因此用used“使用”。故选E。
51.句意:我也分享了自己的经验——我说我每天都看英语短视频。根据“I…English short videos every day.”可知,我观看视频;此处是句子谓语,时态为一般过去时,因此用watched“观看”,与videos构成动宾短语。故选A。
52.句意:我们聊得很开心,我也从她那里学到了一些新东西。根据“I learned…new from her.”可知,我学了一些新东西;可作句子宾语,且用形容词new作后置定语的词是不定代词something“某事物”。故选B。
53.句意:当我有一个单词不明白时,我问老师:“您能告诉我‘AI’的意思吗?”根据“…you please tell me the meaning of… ”可知,此处应用情态动词Could“能,可以”,引起一般疑问句,表示请求许可。故选I。
54.句意:我说:“这是我第一次参加在线英语角,而且我非常喜欢。我希望我们未来能有更多这样的活动。”根据“This is my first online English corner,…I enjoyed it very much.”可知,此处应用连词and“和”,连接前后两个句子,表示递进关系。故选J。
55.句意:我说:“这是我第一次参加在线英语角,而且我非常喜欢。我希望我们未来能有更多这样的活动。”根据“I hope we…more such activities.”可知,我希望将有更多类似的活动;此处是宾语从句的谓语,时态为一般将来时,因此用will have“将会有”。故选K。
56.(h)ard 57.(f)ind 58.(F)rom 59.(g)rades 60.(h)igh 61.(s)mile 62.(C)hinese 63.(p)reparing 64.(p)lay 65.(f)un
【导语】本文是一篇记叙文,三位学生分别讲述了自己最喜欢的老师及老师给予的温暖或帮助。
56.句意:虽然我学习很努力,但我经常考试不及格。根据“I was not very good at Maths.”“I often failed in exams”和首字母可知,“我”数学不好且常不及格,转折词“Although”提示此处应是表达“努力学习”,“hard”作副词时可表示“努力地”,“study hard”意为“努力学习”,符合语境。故填(h)ard。
57.句意:有一天当我打开书时,我惊讶地发现里面有一张纸条——“相信自己,继续努力!”根据“when I opened my book”“there was a note in it”和首字母可知,“我”打开书后看到了纸条,这是一个“发现”的过程,“find”为动词,可表示“发现”,“be surprised to do sth”意为“惊讶地做某事”,此处应用动词原形。故填(f)ind。
58.句意:从那天起,我收到了许老师的很多纸条。根据“...that day on”“I have received many notes from Miss Xu”和首字母可知,此处是表达“从那天开始”这一时间段,“from”为介词,“from that day on”意为“从那天起”,符合语境。故填(F)rom。
59.句意:多亏了她的爱,我的数学成绩提高了。根据“Thanks to her love”“...have improved”和首字母可知,在老师的关爱下,“我”的数学方面有了进步,结合常识,进步的应是“成绩”,“grade”为名词,可表示“成绩”,此处成绩不止一次,应用复数形式“grades”。故填(g)rades。
60.句意:在一次运动会上,我正在和另一个女孩竞争跳高项目。根据“In a sports meeting, I was competing with another girl for the...jump.”和首字母可知,运动会上的跳跃项目,结合常见运动项目,“high jump”意为“跳高”,符合语境。故填(h)igh。
61.句意:就在那时,肖老师用一个微笑鼓励了我。根据“Mr. Xiao encouraged me with a...”和首字母可知,老师的鼓励帮助“我”成功完成跳跃,“smile”为名词,可表示“微笑”,“a smile”意为“一个微笑”,符合语境。故填(s)mile。
62.句意:刘老师是我的语文老师。根据“Miss Liu is my... teacher”和首字母可知,此处是介绍老师所教的科目,“Chinese”可表示“语文”,“Chinese teacher”意为“语文老师”,符合语境。故填(C)hinese。
63.句意:我们正忙着准备期末考试。根据“...for our final exam”和首字母可知,为期末考试要做的事是“准备”,“prepare”为动词,“be busy doing sth”意为“忙于做某事”,此处应用动名词形式“preparing”。故填(p)reparing。
64. 句意:刘老师设法从我们的课程表中挤出一些时间,让我们在雪地里玩了整整一节课!根据“in the snow for a whole lesson”和首字母可知,老师挤时间让“我们”在雪地里做的事是“玩耍”,“play”为动词,“let sb do sth”意为“让某人做某事”,此处应用动词原形。故填(p)lay。
65.句意:我们扔雪球、堆雪人,玩得很开心。根据“throwing snowballs and making snowmen”“Those joyful memories”和首字母可知,扔雪球、堆雪人是开心的事,“fun”为名词,“have fun doing sth”意为“做某事很开心”,符合语境。故填(f)un。
66.Dreams. 67.Six. 68.How to work as a team. 69.They felt very nervous. 70.Yes, I like talent shows because they give people a chance to show their talents and it’s exciting to see different performances./No, I don’t like talent shows because I think they are too competitive and make people feel nervous.
【导语】本文主要讲述了作者学校每年举办的才艺秀,今年的主题是梦想。作者参加了舞蹈和角色扮演两个比赛项目,分享了比赛经历、感受及从中获得的收获,并鼓励大家有梦想就去追求。
66.根据第一段中“And the theme (主题) of this year’s talent show is dreams.”可知,今年才艺秀的主题是梦想。故填Dreams.
67.根据第二段中“There are six boys in my team and we’re good at street dance.”可知,作者舞蹈队中有六个男孩。故填Six.
68.根据第二段中“We felt happy and we learned how to work as a team.”可知,作者从舞蹈比赛中学会了如何团队合作。故填How to work as a team.
69.根据第三段中“When we walked on stage (舞台), we were very nervous.”可知,当作者他们走上角色扮演的舞台时,感到非常紧张。故填They felt very nervous.
70.这是一个开放性问题,答案因人而异。可以根据文章内容和自身经历来回答。示例一:肯定回答,原因可以是才艺秀给人们提供了展示才华的机会,看到不同的表演很令人兴奋。示例二:否定回答,原因可以是才艺秀竞争性太强,让人感到紧张。故填Yes, I like talent shows because they give people a chance to show their talents and it’s exciting to see different performances./No, I don’t like talent shows because I think they are too competitive and make people feel nervous.
71.例文:
My school life
I’m Tom. I’m a student in Grade 8. I usually get up at 6:30 and have breakfast at 7:00. I usually go to school by bus. I have four lessons in the morning. I have lunch at school, but I don’t like the school lunch. I have three lessons in the afternoon. I finish classes at 4:30. After school, I often play basketball with my friends to relax myself. I like reading books very much. I go to the school library for some reading three times a week. I like my school life.
【解析】[总体分析]
①题材:本文是一篇话题作文;
②时态:一般现在时;
③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。
[写作步骤]
第一步,介绍学校的作息规律、学习生活、娱乐活动;
第二步,书写总结,表达对学校生活的爱。
[亮点词汇]
①get up起床
②have lunch吃午饭
③three times a week一周三次
[高分句型]
After school, I often play basketball with my friends to relax myself.(不定式表目的)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览