资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025 - 2026学年七年级上册英语译林版(2024)Unit 1-Unit 2阶段全真模拟培优卷注意事项:1.本试卷共七大题,满分120分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)I’m Li Hua and my English name 1 Peter. I like 2 very much and my favorite is playing chess.I have a chess teacher. 3 name is Mr. Wang. He teaches me how to play chess well. Chess is easy 4 me. And it is interesting and fun. I like 5 chess games on TV, too. I play chess every afternoon and make 6 with my classmates. My sister Lily’s favorite 7 is also chess. So I often play it with her. My sister is 8 and slim. She is good at many things. 9 you like playing chess Come on. Let 10 play chess together.1.A.be B.is C.are D.am2.A.sports B.hobbies C.books D.movies3.A.He B.Him C.His D.He’s4.A.of B.with C.for D.about5.A.watch B.watching C.watches D.watched6.A.friend B.friends C.friendly D.friendship7.A.sport B.grade C.hobby D.class8.A.friendly B.full C.slim D.polite9.A.Do B.Does C.Are D.Is10.A.we B.us C.our D.ours第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ADo you want to have a pen friend You can choose (选择) one here.Jessica Hi, I’m Jessica. I live in Australia. I like reading books and doing sports. I play volleyball every Saturday. There are four people in my family. I have a sister. Her name is Betty. She is twenty years old. She studies Chinese in Beijing now.Roger Hi, I’m Roger. I am in the US. I’m thirteen years old. I’m a middle school student. I’m in Grade 8. My brother John is in Grade 7. I have a pet dog. His name is Sam. I often play with him. My favorite food is hamburgers.Tom Hi, I’m Tom. I am in Canada. I like drawing pictures. I can draw very well. My grandparents live on a farm. They have all kinds of animals. They have twenty ducks, ten geese and five rabbits. They also have two horses and some cows. I go to the farm every Sunday morning. I like the farm very much.Sara Hi, my name is Sara. I live in the UK. I like music. I often listen to music before I go to bed. It is relaxing. My favorite color is pink. My bed and schoolbag are both pink. I have a pen friend. She lives in Japan. Like me, she also likes music.11.What does Jessica do every Saturday A.She plays volleyball. B.She reads books.C.She watches sports. D.She studies Chinese.12.How many kinds of animals do Tom’s grandparents have A.3. B.5. C.37. D.41.13.Lin Li wants to have a friend from the UK. Who should (应该) she choose A.Jessica. B.Roger. C.Tom. D.Sara.14.Which of the following is TRUE A.Jessica has a 12-year-old sister.B.Roger is a student in Grade 7.C.Tom can draw pictures well.D.Sara listens to music after school.15.What is the passage (文章) about A.The way to choose a good pen friend.B.School life in different countries (国家).C.An introduction (介绍) about some pen friends.D.Chinese students’ hobbies and school activities.B① My name is Fred. Nice to meet you! I’m 13 years old. I’m in No.1 Middle School. I am often in a white jacket. That’s my favorite color. Do you know what my favorite subject (科目) is It’s science.② I can do a lot of things. I love sports and I can play football well. I can draw beautiful pictures. I can speak some simple Chinese, like “nihao” and “zaijian”.③ I like making friends. Bill is my first friend in the middle school. His mother is our English teacher Mrs. Black. We are in the same neighborhood (社区), so we go to school together every morning. I have some other friends in the middle school. Jack is one of them. He is also my cousin. He is in No.1 Middle School, too, but we are in different grades. He is in Grade 8 and I’m a student in Grade 7. Jack and I are both in the same sports club (俱乐部).④ This is me. Would you like to be friends with me 16.What can we know about Fred from paragraph 1 ① His age. ② His favorite food. ③ His favorite subject. ④ His favorite color.A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④17.Who is Bill A.He is Fred’s English teacher. B.He is Fred’s cousin.C.He is Mrs. Black’s son. D.He is Jack’s friend.18.What may be Jack’s hobby A.Making friends. B.Doing sports. C.Reading books. D.Playing games.19.What’s the structure of the passage A.B. C. D.20.What’s Fred’s purpose (目的) of writing the text A.To tell his favourite things. B.To talk about his hobby.C.To introduce his family. D.To make friends.CIn a beautiful country, there is a king and a queen. They have a little princess (公主). Her skin (皮肤) is as white as snow. Her lips are as red as a cherry and her hair is as dark as ebony (乌木). She is called Snow White. The family live a happy life.But the queen dies (去世) later. The king marries (娶) another woman. She’s beautiful, but she can’t bear (忍受) anyone being more beautiful than her. She has a magic mirror (魔镜). “Mirror, mirror on the wall, who is the most beautiful of all in the world ” she often asks.“You, my queen, are the fairest of all,” the mirror answers.Hearing this, the queen feels happy.As Snow White grows up, she becomes more and more beautiful. Everyone likes her, except (除了) the queen.One day the queen asks the mirror as usual, “Mirror, mirror on the wall, who in the world is the fairest of all ”“You, my queen, are fair. But Snow White is much fairer than you.” Hearing this, the queen feels very ▲ . The queen asks her guard to kill (杀) Snow White.The guard finds Snow White in the forest. She’s helping a little rabbit. The guard says to her, “The queen wants me to kill you. Run away as far as you can and never let the queen find you.”A passage from Snow White21.What does Paragraph 1 mainly tell about Snow White A.Where she is from. B.Who her parents are.C.What she looks like. D.How her life is.22.What can we put in “ ▲ ” A.lucky B.tired C.happy D.angry23.The queen wants to kill Snow White because ________.A.people in the country all like Snow White B.the magic mirror asks the queen to do soC.Snow White is more beautiful than her D.Snow White will be the country’s new queen24.What can we learn from the last (最后的) paragraph A.Snow White is a kind girl. B.Snow White can’t find her way.C.The guard follows the queen’s order. D.The guard hates Snow White too.25.Where is the passage probably from A.A note. B.A diary. C.A storybook. D.A science magazine.DGood friends are great and helpful. All of us need friends. We know our friends and like them. Do you know how to make friends with people Here are some good ideas.①__________________________Tell people about you and your things. Then ask questions about them and see if (是否) they want to be friends with you. Get to know them, and also let them know you well.②__________________________You can play sports or games with your friends. You can listen to music and have a trip with them.③__________________________“How do you feel today ” You can often ask your friend like this. When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her. You can also listen to him or her.Friends do not need to be the same as you. They can be tall or short, young or old. They may like different (不同的) things.26.Good friends are ________.A.the same B.not happy C.helpful D.tall27.What can you do with your friends Which of the following options is not mentioned in this article (以下选项中哪一个是文章中没有提到的?)A.Play the guitar. B.Listen to music. C.Have a trip. D.Play sports.28.Match the suitable title to each part. (给每个部分匹配适当的标题。)a. Help friends in need. b. Study with friends. c. Play sports with friends. d. Get to know friends. e. Have fun with friends.A.①—a, ②—b, ③—c B.①—d, ②—c, ③—bC.①—b, ②—c, ③—a D.①—d, ②—e, ③—a29.What can you do when your friend is not happy according to Paragraph 4 (根据第四段) A.Play games with him or her. B.Ask him or her for help.C.Buy him or her some food. D.Bring him or her to your home.30.Which of the following best shows the structure (结构) of the passage (文章段落结构) (① = Paragraph 1...)A. B. C. D.第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)请认真阅读下列短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 (七选五)People may have many different types of hobbies during their lifetime. When we are very young, we spend most of our time playing with toys. 31 Some kids go out for a sport like football or skating. Some might get interested in quiet activities like reading, painting, or stamp collecting. 32As we get older, our hobbies might change or not. Some people who collected stamps as children might still be collecting stamps when they are 80 years old. 33 Some people are lucky that they have found jobs that are close to their hobbies, like the kid who loves computers and becomes a programmer.What are the most popular hobbies in the world Some of the most popular hobbies include watching TV or videos, reading books, magazines and newspapers, playing a musical instrument, singing or listening to music. 34 There are also many people who like to join sports clubs where they practice basketball, volleyball or swimming.35 A hobby is mainly to give yourself an enjoyable break from your everyday work or school. It is something you should do for yourself.A.Do you have any hobbies B.Why do people have hobbies C.Other people might change their interests every year depending on fashion.D.Let’s enjoy our life!E.While some others might enjoy playing an instrument like the piano or the guitar.F.When we get older, we start to pursue (追求) our first hobbies.G.Traveling is also a popular hobby.第四部分 词汇运用(共20小题;每小题1分,满分20分)第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,写出空缺处各单词的正确形式。每空限填一词。36.Jenny always says “Hello” and “Thank you.” She is really (礼貌的).37.The story is so (有趣的) that all of us laughed.38.My little brother likes playing with his (模型) planes when he is free.39.I believe the Chinese Dream will come (真正的) in the future.40.There are many kids playing so loudly (围绕) Lisa. I can’t make myself heard.41.You should have enough sleep so that you will be full of e the next day.42.She has a very friendly c and always makes people feel welcome.43.We go to see our grandparents o a week. We go there on Sundays.44.Lisa would like to travel around the world in the f .45.My favourite subject is G , because it lets me know different places.用方框中所给词的正确形式填空interest one she end introduce design science join match paintOne day, Millie talked with her parents about her school things as usual. “Today, let me 46 my classmates’ hobbies to you!” Millie said.Simon likes playing football very much. He plans 47 the School Football Club this term, so he can play football with others 48 a week. He always watches football 49 with his parents in the evening.Daniel is 50 in science. He tells his classmates that Qian Xuesen is one of his favourite 51 . He wants to be a person like him one day.Sandy’s hobby is 52 . She hopes to be a 53 in the future. I hope 54 dream can come true.Hobbies are very important because they can bring 55 happiness to our lives.第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面的短文,在空白处填入适当的单词或括号内单词的正确形式。有提示词的空格不限一词,无提示词的空格限填一词。Different people have different hobbies, and the hobbies 56 (change) all the time.A happy child has a hobby. That’s what my mom always says. My hobby is studying the night sky and I also enjoy 57 (jog). My sister’s hobby is playing the piano. Many people have hobbies like ours. 58 some people have strange hobbies.Jim, a friend of mine, collects rocks. Everywhere he 59 (go), he stops and looks at rocks. If he finds 60 interesting one, he would like 61 (take) it home and adds it to his collection. His mom says that he has to stop. His room is getting full of rocks.My mom’s friend collects salt and pepper shakers (作料瓶). But not just any salt and pepper shakers. They have to have something to do with bears. They can have a picture of a bear or look 62 a bear.When I was in Germany last year, I saw a boy 63 (call) David reading a book on a train. I said to him, “That is a good book.He said, ” Yes, it is a good book. You can see that 64 has a green cover. I love collecting books with green covers. “That sounds like a strange hobby. His dream is to have one wall in his house with 65 (end) green books on it.And as Mom always says, “A happy child has a hobby.” What’s your hobby 阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)My uncle Tim is over 40 years old. He has a small farm. There are a lot of animals and plants on his farm. A small lake is on the left of the farm.Some fish live in the small lake. My uncle likes fishing by the lake. To fish there, he buys a lot of fishing rods. He has a small room for the fishing rods. There you can find all kinds of fishing rods.After giving food to his animals and watering the plants, he takes his fishing rod and goes to the small lake to fish every day. He even has no time to have lunch. Sometimes, he asks his friends to fish together. They often have great fun.Fishing is my uncle’s favourite activity. He says it is a good way to help him relax after working for a long time.But my uncle doesn’t like eating fish. He always puts the fish into the lake after catching (抓住) them. Then he goes on fishing. For him, fishing is a way to have fun.66.Where is the lake (请用完整句回答)67.What can we find in Tim’s small room (请用完整句回答)68.Why does Tim like fishing (请用完整句回答)69.What does Tim always do after catching fish (请用完整句回答)70.请将画线句子翻译成中文。书面表达(共1题;满分25分)71.生活中的每一点快乐,往往都源自那些简单而纯粹的兴趣爱好。它们如同夜空中的繁星,点亮了我们的生活,让我们的世界变得丰富多彩又更有意义。假设你是李华,你的英国笔友彼得想通过邮件更多了解你的爱好,请根据彼得所提出的问题,谈谈你的爱好及想法。1. What’s your hobby Why (至少两点) 2. What do you often do for your hobby (至少两点) 3. Who is your role model Why 4. What’s your dream 要求:1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯,词数80词左右(文章的开头已给出,不计入总词数);2. 必须包括所有要点,结构合理,字迹工整,并适当发挥;3. 不要出现学校名称和学生的真实姓名。Dear Peter,Everything goes well. I’m glad to reply to your e-mail.__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________All the best. I hope you are happy every day.Yours,Li Hua/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.B 2.B 3.C 4.C 5.B 6.B 7.C 8.A 9.A 10.B【导语】本文是李华的自我介绍,讲述了他对国际象棋的热爱以及相关生活片段。1.句意:我的英文名是Peter。be是,原形;is是,单数形式;are是,复数形式;am是,仅用于主语是I。主语“English name”是单数,需用is连接。故选B。2.句意:我非常喜欢运动,最爱下棋。sports运动;hobbies爱好;books书籍;movies电影。根据“playing chess”可知下棋是爱好之一。故选B。3.句意:他的名字是王老师。He他,主格;Him他,宾格;His他的,形容词性物主代词;He’s他是。名词“name”需用“他的”修饰。故选C。4.句意:下棋对我来说很简单。of属于;with和;for对于;about关于。根据“Chess is easy ... me.”可知,此处表示“对我来说”。故选C。5.句意:我也喜欢看电视上的国际象棋比赛。watch观看,动词原形;watching观看,动名词;watches观看,动词三单;watched观看,动词过去式。根据“like doing sth”可知后接动名词。故选B。6.句意:我和同学交朋友。friend朋友,单数;friends朋友,复数;friendly友好的;friendship友谊。“make friends with sb”是固定搭配,意为“与某人交朋友”。故选B。7.句意:我妹妹莉莉的爱好也是象棋。sport运动;grade年级;hobby爱好;class班级。根据“favorite”和“chess”可知指爱好。故选C。8.句意:我妹妹友善且苗条。friendly友好的;full满的;slim苗条的;polite礼貌的。根据“So I often play it with her. My sister is ... and slim.”可知,一起玩游戏可知是友善的。故选A。9.句意:你喜欢下棋吗?Do助动词,非三单;Does助动词,三单;Are是,复数;Is是,单数。根据“like”可知,句中有实意动词,需用助动词提问,且主语为you,所以这里用Do提问。故选A。10.句意:让我们一起下棋吧。we我们,主格;us我们,宾格;our我们的,形容词性物主代词;ours我们的,名词性物主代词。动词let后应用宾格作宾语。故选B。11.A 12.B 13.D 14.C 15.C【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了四位来自不同国家的笔友的基本信息和兴趣爱好。11.细节理解题。根据文章“I play volleyball every Saturday.”可知,Jessica每周六打排球。故选A。12.细节理解题。根据文章“They have twenty ducks, ten geese and five rabbits. They also have two horses and some cows.”可知,Tom的祖父母养了鸭子、鹅、兔子、马和牛,共5种动物。故选B。13.细节理解题。根据文章“Hi, my name is Sara. I live in the UK.”可知,Sara来自英国,因此Lin Li应选择Sara作为笔友。故选D。14.细节理解题。根据文章“I like drawing pictures. I can draw very well.”可知,Tom擅长画画。选项C与原文一致。故选C。15.主旨大意题。全文通过表格形式介绍了四位笔友的个人信息,属于对笔友的简介。故选C。16.D 17.C 18.B 19.B 20.D【导语】本文是一篇记叙文,Fred介绍了自己的年龄、学校、喜好、能力以及朋友等情况,希望能结交朋友。16.细节理解题。根据文章第①段“I’m 13 years old.”“I am often in a white jacket. That’s my favorite color.”以及“Do you know what my favorite subject is It’s science.”可知,提到了年龄、最喜欢的颜色、最喜欢的科目,未提及最喜欢的食物,①③④符合。故选D。17.细节理解题。根据文章第③段“Bill is my first friend in the middle school. His mother is our English teacher Mrs. Black.”可知, Bill是Mrs. Black的儿子。故选C。18.推理判断题。根据文章第③段“Jack and I are both in the same sports club.”可知,Jack的爱好可能是做运动。故选B。19.篇章结构题。第①段介绍Fred基本情况,第②段讲他能做的事,第③段介绍朋友,第④段总结并表交友意愿,为“分—总”类的结构(①②③分别阐述,④总结)。故选B。20.推理判断题。根据文章第④段“This is me. Would you like to be friends with me ”可知,Fred 写本文的目的是交朋友。故选D。21.C 22.D 23.C 24.A 25.C【导语】本文是一篇记叙文,文章讲述了白雪公主的故事。21.主旨大意题。根据文中“Her skin is as white as snow. Her lips are as red as a cherry and her hair is as dark as ebony.” 可知,第一段主要讲了白雪公主的外貌,故选C。22.推理判断题。根据文中“Hearing this, the queen feels very…The queen asks her guard to kill Snow White.”可知,女王下令杀死白雪公主,可推知她很生气,故选D。23.细节理解题。根据文中“You, my queen, are fair. But Snow White is much fairer than you.”可知,女王想杀白雪公主是因为白雪公主比她美,故选C。24.推理判断题。根据文中“She’s helping a little rabbit.”可知,白雪公主正在帮助一只小兔子,说明白雪公主是个善良的女孩,故选A。25.推理判断题。通读全文可知,文章讲述的是白雪公主的故事,所以很可能来自故事书,故选C。26.C 27.A 28.D 29.C 30.A【导语】本文主要介绍了一些与人交朋友的好方法。26.细节理解题。根据“Good friends are great and helpful.”可知,好朋友是有帮助的。故选C。27.细节理解题。根据“You can play sports or games with your friends. You can listen to music and have a trip with them.”可知,可以和朋友做运动、听音乐、一起旅行,没有提及弹吉他。故选A。28.最佳标题题。根据“Get to know them, and also let them know you well.”可知,本段主要是介绍要了解朋友,d符合该段标题;根据“You can play sports or games with your friends. You can listen to music and have a trip with them.”可知,本段是介绍和朋友一起玩耍,e符合该段标题;根据“When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her. You can also listen to him or her.”可知,本段主要是介绍帮助朋友,a符合该段标题。故选D。29.细节理解题。根据“When your friend is not happy, you can buy some delicious food for him or her.”可知,当朋友不开心时,可以为他或她买些食物。故选C。30.篇章结构题。通读全文可知,第一段引出话题,提出有一些与人交朋友的好方法;第二、三、四段分别介绍了交朋友的好方法;最后一段总结说明朋友会有不同。因而本文应是“总分总”结构。故选A。31.F 32.E 33.C 34.G 35.B【导语】本文是一篇说明文,主要讲述了人们在成长过程中兴趣爱好的变化以及不同年龄段的常见爱好。31.根据“When we are very young, we spend most of our time playing with toys.”以及“Some kids go out for a sport like football or skating…”可推知,此处承上启下,指孩子们开始追求最初的爱好,选项F“随着年龄的增长,我们开始追求自己的第一个爱好。”符合语境。故选F。32.根据“Some might get interested in quiet activities like reading, painting, or stamp collecting”可知,此处需要补充其他安静爱好的例子,选项E“而其他一些人可能喜欢演奏乐器,如钢琴或吉他。”符合语境。故选E。33.根据“As we get older, our hobbies might change or not.”可知,此处与爱好的变化与否有关,选项C“其他人可能会根据时尚每年改变他们的兴趣。”符合语境。故选C。34.根据“What are the most popular hobbies in the world ”可知,此处与流行爱好有关,选项G“旅游也是一个流行的爱好。”符合语境。故选G。35.根据“A hobby is mainly to give yourself an enjoyable break from your everyday work or school”并结合选项可知,此处与爱好的目的有关,选项B“人们为什么有爱好?”符合语境。故选B。36.polite【解析】句意:Jenny总是说“你好”和“谢谢”。她真的很有礼貌。polite“礼貌的”,形容词作表语。故填polite。37.interesting/funny【解析】句意:这个故事如此有趣,以至于我们所有人都笑了。 “so+形容词+that...”是固定结构,意为“如此……以至于……”,“有趣的”英文表达为“interesting/funny”。故填interesting/funny。38.model【解析】句意:我弟弟空闲的时候喜欢玩他的模型飞机。根据空格后“planes”和括号内的汉语提示可知,此处考查model planes“模型飞机”,名词短语,其中model“模型”,名词。故填model。39.true【解析】句意:我相信中国梦在未来一定会实现。根据汉语提示可知此处应用形容词true“真正的”,come true“实现,成真”。故填true。40.around【解析】句意:有许多孩子正围着丽莎大声玩耍,我说话都没人听得见。根据汉语提示可知此处应用介词around“围绕”。故填around。41.(e)nergy【解析】句意:你应该有足够的睡眠,以致你第二天就会精力充沛。根据“You should have enough sleep so that you will be full of…the next day.”,结合首字母提示可知,此处应填入energy,意为“精力,力气”,不可数名词,做宾语。故填(e)nergy。42.(c)haracter【解析】句意:她性格非常友好,总是让人感到受欢迎。根据“friendly”和“always makes people feel welcome”以及首字母可推断这里说的是她的性格很好。character“性格”,单数名词。结合“a”可知此处用单数。故填(c)haracter。43.(o)nce【解析】句意:我们每周去看望祖父母一次。我们星期天去那里。根据“We go there on Sundays.”和首字母可知,此处表示“一周一次”,应填once“一次”。故填(o)nce。44.(f)uture【解析】句意:Lisa想要在未来环游世界。根据首字母提示和“travel around the world”可知,此处表示“在未来”,in the future“在未来”。故填(f)uture。45.(G)eography【解析】句意:我最喜欢的科目是地理,因为它让我了解不同的地方。根据“because it lets me know different places”以及首字母“G”,该科目能让人了解不同地方,结合首字母G和学科特点,最符合的是Geography(地理)。故填(G)eography。46.introduce 47.to join 48.once 49.matches 50.interested 51.scientists 52.painting 53.designer 54.her 55.endless【导语】本文是一篇记叙文,Millie介绍了同学们的一些爱好。46.句意:今天,让我给大家介绍一下我同学的爱好吧!根据“my classmates’ hobbies to you!”可知,此处指介绍同学的爱好,备选词introduce“介绍”符合语境;let sb do sth“让某人做某事”,因此填动词原形。故填introduce。47.句意:他计划这学期加入学校足球俱乐部,这样他就可以每周和其他人踢一次足球。根据“the School Football Club this term”可知,此处指加入足球俱乐部,备选词join“加入”符合语境;plan to do sth“计划做某事”,因此填动词不定式。故填to join。48.句意:他计划这学期加入学校足球俱乐部,这样他就可以每周和其他人踢一次足球。根据“so he can play football with others…a week.”可知,此处指一周踢一次足球,once a week“一周一次”,备选词one应用副词形式“once”。故填once。49.句意:他总是晚上和父母一起看足球比赛。根据“He always watches football…with his parents in the evening.”可知,此处指看足球比赛,备选词match“比赛”符合语境;此处应填match的复数形式matches,表示泛指。故填matches。50.句意:丹尼尔对科学感兴趣。根据“Daniel is…in science.”可知,此处是指他对科学感兴趣,be interested in“对……感兴趣”,备选词interest的形容词interested“感兴趣的”符合语境。故填interested。51.句意:他告诉他的同学,钱学森是他最喜欢的科学家之一。根据“Qian Xuesen is one of his favourite…”可知,此处指钱学森是丹尼尔最喜欢的科学家之一,备选词science的名词scientist“科学家”符合语境;one of+形容词最高级+名词复数表示“最……之一”。故填scientists。52.句意:桑迪的爱好是绘画。根据“Sandy’s hobby is…”可知,此处指桑迪的爱好,备选词paint“绘画”符合语境;此处应用动名词作表语。故填painting。53.句意:她希望将来成为一名设计师。根据“Sandy’s hobby is painting.”可知,桑迪喜欢绘画,因此她希望成为一名设计师,备选词design的名词designer“设计师”符合语境;a修饰可数名词单数。故填designer。54.句意:我希望她的梦想能实现。根据“I hope…dream can come true.”可知,此处指希望桑迪的梦想能实现,备选词she的形容词性物主代词her“她的”符合语境,修饰名词dream。故填her。55.句意:爱好是非常重要的,因为它们可以给我们的生活带来无尽的快乐。根据“Hobbies are very important because they can bring…happiness to our lives.”可知,此处指爱好能给我们的生活带来无止境的快乐,备选词end的形容词endless“无尽的”符合语境,修饰名词happiness。故填endless。56.are changing 57.jogging 58.But 59.goes 60.an 61.to take 62.like 63.called 64.it 65.endless【导语】本文主要介绍了不同类型的爱好,包括收集石头、收集与熊有关的作料瓶、收集绿色封面的书等。56.句意:不同的人有不同的爱好,并且爱好一直在变化。根据“the hobbies … all the time .”及提示词可知,此处指“爱好一直在变化”,句子强调的是动作的持续性,需用现在进行时,其结构为“be+现在分词”,主语“the hobbies”是复数;be动词用are;change“改变”,动词,现在分词形式是changing。故填are changing。57.句意:我的爱好是研究夜空,我也喜欢慢跑。根据“I also enjoy…”及提示词可知,此处指“喜欢慢跑”,enjoy doing sth表示“喜欢做某事”,后接动名词;jog“慢跑”,动词,动名词形式为jogging,故填jogging。58.句意:但有一些人的爱好就很奇特。根据空前“Many people have hobbies like ours.”及空后“some people have strange hobbies ”可知,前后表示转折关系,所以用连词but,句子首字母需大写。故填But。59.句意:无论他去哪里,他都会停下来去观察石头。根据“Everywhere he…he stops and looks at rocks.”可知,此处指“无论去哪”,句子的时态是一般现在时,主语“he”是单数;go“去”,动词,需用单数第三人称形式goes。故填goes。60.句意:如果他发现了一块有趣的,他就想把它带回家,加进自己的收藏里。根据“one”可知,指代前文的“rock”,可数名词单数,表示“一块石头”,“interesting”以元音音素开头,需用不定冠词an,故填an。61.句意:如果他找到了有趣的一个,他就想把它带回家,加进自己的收藏里。根据“he would like …”及提示词可知,此处表示“想要带回家”,would like to do sth.“想要做某事”,后接动词不定式,take“带”,动词,故填to take。62.句意:瓶身上可以印着熊的图案或者看起来像熊的样子。根据“look…a bear”可知,“……看起来像熊”,look like“看起来像……”,固定短语,故填like。63.句意:去年我在德国的时候,看到一个叫大卫的男孩在火车上看书。根据“I saw a boy…David”及提示词可知,此处指“一个被叫做大卫的男孩”,call“称呼”,动词,“call”与“boy”是被动关系,需用call的过去分词形式“called”作后置定语,修饰boy。故填called。64.句意:你能看到它有一个绿色的封面。根据“Yes, it is a good book. You can see that…has a green cover.”可知,此处缺少主语,需用代词“it”,指代前文提到的“a good book”。故填it。65.句意:他的梦想是,家里能有一面墙,上面摆满数不尽的绿色封面的书。根据“with …green books on it.”可知,此处指“无尽的绿皮书”,需用形容词修饰句子中的名词“books”,end的形容词形式“endless”,表示“无尽的”,故填endless。66.The lake is on the left of the farm. 67.We can find all kinds of fishing rods in Tim’s small room. 68.Tim likes fishing because it is a good way to help him relax and have fun. 69.Tim always puts the fish into the lake after catching them. 70.钓鱼是我叔叔最喜欢的活动。【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了作者的叔叔蒂姆,他拥有一个小农场,农场里有动植物和一个小湖,蒂姆非常喜欢钓鱼,钓鱼是他放松和娱乐的方式,且他钓到鱼后会放生。66.根据“A small lake is on the left of the farm.”可知,湖在农场的左边。故填:The lake is on the left of the farm.67.根据“He has a small room for the fishing rods. There you can find all kinds of fishing rods.”可知,在蒂姆的小房间里能找到各种各样的钓鱼竿。故填:We can find all kinds of fishing rods in Tim’s small room.68.根据“He says it is a good way to help him relax after working for a long time.”和“For him, fishing is a way to have fun.”可知,蒂姆喜欢钓鱼是因为这是帮助他放松的好方式,也是一种娱乐方式。故填:Tim likes fishing because it is a good way to help him relax and have fun.69.根据“He always puts the fish into the lake after catching (抓住) them.”可知,蒂姆钓到鱼后总是把鱼放回湖里。故填:Tim always puts the fish into the lake after catching them.70.“Fishing”翻译为“钓鱼”,“is”翻译为“是”,“my uncle’s favourite activity” 翻译为“我叔叔最喜欢的活动”。故填:钓鱼是我叔叔最喜欢的活动。71.例文Dear Peter,Everything goes well. I’m glad to reply to your e-mail.I love sports because sports help me stay healthy and happy. I think it is great fun for me.I am a fan of table tennis. I often play table tennis with my classmates at weekends. We are interested in talking about how to play table tennis well. It is very exciting to share our ideas about it.My role model is Ma Long. He is my favourite table tennis player. I enjoy watching his exciting matches on TV. It is great fun. He can speak English well too.I want to become a table tennis player like him in the future. I hope to play in the table tennis matches one day. I am sure my dream can come true.All the best. I hope you are happy every day.Yours,Li Hua【解析】[总体分析]①题材:本文是一封电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:文章围绕“爱好”展开,包括具体的爱好,为爱好所做的事情,自己的榜样以及梦想,内容完整,逻辑连贯,符合书信格式。[写作步骤]第一步:开门见山介绍自己喜爱运动;第二步:具体阐述自己的爱好,榜样以及梦想;第三步:总结全文,表达祝愿。[亮点词汇]①stay healthy and happy保持健康与开心②are interested in对……感兴趣③role model榜样④in the future在未来⑤come true实现[高分句型]①It is very exciting to share our ideas about it.(it作形式主语)②I am sure my dream can come true.(宾语从句)21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览