资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025 - 2026学年七年级上册英语译林版(2024)Unit 1-Unit 3阶段全真模拟培优卷注意事项:1.本试卷共七大题,满分120分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)Hello, everyone!I am Rose. I am 1 Canada. I am in China now, because my 2 work in China. My father is a doctor and my mother is a teacher in an international (国际的) 3 in Shanghai. I go to that school, too. The school is big. There are 1,300 4 and 80 teachers. There is a 5 , a gym and a big dining hall. My parents like reading 6 in the library, but I like playing tennis in the gym. Our classroom is in a very tall 7 . It is behind the library. There are thirty 8 and twenty offices in the building. There are thirty students in my class. They are 9 boys and fifteen girls. We are all friends 10 we often play games together after class.Welcome to our school!1.A.at B.in C.from D.with2.A.parents B.friends C.teachers D.brothers3.A.hospital B.factory C.hotel D.school4.A.doctors B.drivers C.students D.workers5.A.library B.book C.family D.class6.A.maps B.lessons C.classes D.books7.A.lab B.town C.city D.building8.A.pictures B.classrooms C.bedrooms D.horses9.A.nine B.twelve C.thirteen D.fifteen10.A.and B.but C.or D.if第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMany Americans love sports. This does not really mean that they get any exercise. What they do is watch national (国家的) teams on TV. They watch baseball, football, basketball, hockey, golf and tennis, which means that for most of the weekends they sit in front of the TV. Sometimes, their friends watch with them.Baseball is a great American sport and every team has fans. Almost every big city has a team, and as each team plays 162 games a year, following baseball can take up a lot of time. The playing season begins in spring and finishes in autumn in the World Series (世界职业棒球赛), when two leading (领先的) teams play against each other. The first to win four games wins the Series. Although called World Series, it has only one other country to take part—Canada.Football played in autumn and winter is also popular. It is not at all like the game called soccer. There isn’t much kicking in American football, which has more to do with running with the ball and knocking people down. Each team only plays 16 games during the season, and these take place on Sundays and Monday evenings. Half the country watches the final game on a Sunday, in January.When there are no good games on TV, Americans watch college sports. Many colleges feel that if they want their former (以前的) students to give money to their old schools, they need a winning football team. To our surprise, this seems to be true.11.When do most Americans and their friends usually watch games on TV A.On Sundays. B.On a Sunday, in January.C.On most weekends. D.On Monday evenings.12.How many countries are there in the World Series A.One. B.Two. C.Three. D.Four.13.Which of the following is NOT true according to the passage A.Half the country watches the final football game in America.B.American football is like the game called soccer.C.Many Americans like watching games on TV.D.Many colleges want their former students to give money to their old schools.14.What’s the meaning of the underlined sentence “this seems to be true” in the last paragraph A.The colleges are really poor and need money most.B.The former students love their old schools very much.C.The colleges always get a lot of money from the former students.D.The former students will give money if their school team wins the game.15.What’s the best title for the passage A.Games on TV B.The Way to Play SportsC.Football in America D.Americans Love Doing ExerciseBMy name is Tom. I am thirteen years old. I’m from London, England. I’m now in Shanghai Star Middle School. I’m in Class 2, Grade 8. I’m an active boy, and I have three good friends. They are Li Wei, Wang Fang, and Zhao Ming.Li Wei is from Beijing. He is fourteen years old. He is in Class 5, Grade 8. He is smart and friendly. He loves playing chess. Wang Fang is my classmate. She is short and has long hair. She is good at swimming. Zhao Ming is also my friend. He is from Chengdu. He is very funny and likes telling jokes. He enjoys playing basketball.We often study together and have a lot of fun.16.Where is Tom from A.China. B.America. C.England. D.Australia.17.How many friends does Tom have A.One. B.Two. C.Three. D.Four.18.Li Wei is ________.A.smart and friendly B.short and funnyC.active and kind D.tall and strong19.What is Wang Fang good at A.Playing chess. B.Swimming. C.Telling jokes. D.Playing basketball.20.What can we know from the text A.Tom is in Grade 7.B.Tom is a quiet boy.C.Wang Fang and Tom are in the same class.D.All of them are fourteen years old.CEvery student wants to have a good school day. So do I, but how can we do that I think my school life can give you some help.Every day I wake up early. After that, I make my bed tidy and clean. Then I brush my teeth and make my face clean. It’s important to wear right clothes. If I have P.E. that day, I’ll wear my sports clothes and shoes. Before I go to school, I usually eat a healthy breakfast at home. My favorite food is eggs and noodles.At school, I listen to my teachers carefully. I’ll ask my teachers and classmates for help if I don’t understand the idea. I also like to make friends. I make many friends at school. I always talk with them or play sports with them after class.After school, I usually walk home. I take a walk after dinner. Then I do my homework. After I finish the homework, I go to take a shower. Then I go to bed.21.What food does the writer like best A.He likes eggs and noodles best. B.He likes bread and milk best.C.He likes noodles and bread best. D.He likes milk and eggs best.22.What does the underlined (下划线的) word “understand” mean A.Hear. B.Listen. C.Speak. D.Know.23.Who probably (可能) likes this passage A.Ray, a student. B.Mary, a teacher. C.Bonnie, a farmer. D.Dave, a doctor.24.From this passage, we can see the writer .A.wears the same clothes every day B.talks with his friends after classC.finishes homework at school D.doesn’t like to do sports25.What’s the best title for this passage A.How Can I Make Good Friends B.How Can I Be a Good Student C.How Can I Have a Good School Day D.How Can I Get Up Early DI don’t know what first made me interested in becoming a teacher. It is just something I had always wanted to do. When I was 5 years old, I wanted to become a teacher. I used to take all my toys, line them up and teach them. I had a white board that I would write on.When I was in high school, I was lucky to join in a teaching activity. During this activity, we worked with the students in Grade 9 and helped them prepare (准备) for high school. Besides, we helped them with homework if they needed it, and taught them how to deal with hard situations (困境). To them, we were teachers. It was a special experience (经历) in my life, and I’d never forget (忘记) the feeling I got when one student of mine who was shy broke out of her comfort zone (舒适区). The next two years when I saw her in the school, she’d always smile and say hello. This made me feel great because I felt like I had made a difference.At the same time, ______. I broke out of my comfort zone because I was now the teacher. Being put in a situation like this pushed me to be more outgoing and patient. Working with them still helped me to better myself and improve (提升) my teaching skills.Teaching is something that I have always wanted to do, and I know that I always will. The joy of helping people and knowing that I have made a difference in someone’s life will make everything worthwhile (有价值的) to me.26.What did the writer do in the teaching activity a. helped students with homeworkb. taught students how to choose (选择) hobbiesc. helped students prepare for high schoold. taught students to deal with problems with their parentsA.ab B.ac C.bc D.cd27.Why did the writer say “I had made a difference”in Paragraph 2 A.Because many of his students got good results in tests.B.Because his students didn’t have any hard situations.C.Because one of his students improved a lot with his help.D.Because he helped some students find useful ways to study.28.Choose the best sentence to fill in the blank” ________”in Paragraph 3.A.this experience also helped me a lotB.this experience made me feel more comfortableC.this experience gave me a lot of chances (机会)D.this experience actually brought me some difficulties29.What is the main idea of Paragraph 4 A.What the writer should do to be a teacher.B.Why the writer liked to stay with children.C.How the writer feels towards teaching.D.It’s important to improve the writer’s teaching skills.30.Which of the following is the structure of the article (①=Paragraph 1)A. B. C. D.第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。New rules and behavior standards (行为规范) for middle school students came out in March. Middle school is going to use a new way to decide who the top students are. 31 They will also be kids who don’t dye (染) their hair, smoke or drink. Here are some of the new rules.Tell the truth.Have you ever copied someone else’s work on an exam Don’t do it again! That’s not honest. If you have played computers for two hours in your room, don’t tell your parents that you have done homework.32Good students love animals and care for other people. April is Bird-Loving Month in our country. Is your school doing anything to celebrate it 33 That way, you can learn more about animals and how to protect them. Have you ever quarreled (吵架) with your teammates when your basketball team lost Only working together can make your team stronger. Be friendly to the people you are with. Try to think of others, not only yourself.Be open to new ideas.Have you ever thought that people could live on the Moon Perhaps you will discover Earth II someday. Don’t look down on anyone. Everyone’s ideas are important. 34Protect yourself.Has someone ever taken money from one of your classmates Don’t let it happen to you. If you have to go home late, you should let your parents know.Use the Internet carefully.35 But some things on the Internet aren’t for kids, so try to look at Web pages that are good for you. You can use the Web for fun or homework.A.You should join.B.The best students won’t only have high marks.C.Everyone can be a top student.D.The Internet can be useful for your studies.E.You should welcome them, because new ideas make life better for everyone.F.Try to learn from others.G.Do more at school.第四部分 词汇运用(共20小题;每小题1分,满分20分)第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,写出空缺处各单词的正确形式。每空限填一词。36.Her (兴趣) include painting and dancing.37.His dream to become a pilot finally (实现) last year.38.The children are running (到处) in the playground.39.A giraffe only has seven bones in its long neck. That’s (相当) amazing.40.You will find lots of books on different subjects there— (成千上万本), in fact!41.Don’t s up too late, or you will be tired tomorrow.42.Gardening is a popular h as it allows people to be close to nature and enjoy the beauty of plants.43.On my way to school, I always m John and say “Hello” to him.44.My iPad is broken. I am going to ask someone to f it.45.We will have a trip this weekend and we will gather at the school g .阅读短文,从方框中选择适当的词并用其适当的形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一次,每词限用一次。hobby be favourite son do she love on they ChinaMy name is Lily. I’m twelve years old. I am a student from No.5 middle school. My school is very beautiful, there are many flowers and trees in it. The teachers and students are all very friendly. I love 46 all. But I think my 47 teacher is my English teacher, Ms. Miller. Where 48 she from She is from the US, but she can speak some 49 . She now lives in China with her family. Ms. Miller has a daughter and a son. 50 daughter’s name is May. Her 51 name is Jack. They are both studying in No.5 middle school. Ms. Miller has many 52 , she likes music and she often plays the guitar in her free time. She also likes 53 sports and her favorite sport is tennis. We have English classes 54 Monday, Tuesday, Thursday and Friday. Ms. Miller is busy but she 55 her job. All of my classmates like her and her classes.第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或括号内单词的适当形式。At school, teachers always tell their students not to draw or write on their desks. They want students 56 (keep) everything in the classroom tidy. But Miss Zhang, a teacher from Rugao, often writes some words on the notes and puts them on her 57 (student) desks. It makes her students very happy. Why Miss Zhang finds her students 58 (be) usually nervous (紧张的) before tests. She thinks she needs to do something to help them. So on the day of each test, every student can find a note 59 some words on their desks.On the notes, there are different words like “ 60 (learn) is your life.” “Keep working hard, and your dream can come 61 .” These words 62 (real) help the students a lot.All the students like Miss Zhang 63 thank her for what she does for them. “I think I can do everything 64 (good). Thank you, Miss Zhang,” one of the girls 65 (say).What a kind teacher Miss Zhang is! From Miss Zhang, we know that simple words can make a great difference.阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)根据材料内容,回答下列问题。(每题答案不超过6个词)The writers of children’s books write about many wonderful schools in their books. These schools amaze us and make us want to go to them. Here is one of them.In the book Totto-chan: The Little Girl at the Window (《窗边的小豆豆》), the school is an old tram (有轨电车). The coaches (车厢) are classrooms. The children have classes all the morning and then go on long walks in the afternoon. Every day they can bring something from the hills and the sea.Totto-chan is a naughty girl. She has to drop out (辍学) and then comes to this school. Totto-chan enjoys it because there are no good students or bad students in this school. Everybody is equal (平等的). She makes good friends here and meets a kind teacher named Mr. Kobayashi. He likes his students. He often goes on outings with them and tells them stories.Children learn with fun and love there.66.What is Totto-chan’s school It’s .67.What do the students do in the afternoon .68.What does the underlined word “naughty” in Paragraph 3 mean in Chinese 69.Why does Totto-chan like her new school life Because every student is equal in this school, she meets a good teacher and here.70.Who may be interested in this passage, students or parents .书面表达(共1题;满分25分)71.假如你是七年级学生王明,下周你将负责接待来自英国的交换生Helen,请认真阅读她发给你的电子邮件并用英语给予回复。注意:1. 文中不得出现真实姓名和学校名称;2. 要点齐全,适当发挥,语言通顺,意思连贯,条理清楚,书写规范;3. 词数70词左右,文章的开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear Wang Ming, I will come to your school as an exchange student next week. I want to know something about your school. What’s your school like What facilities (设施) does your school have What do you like to do at school Could you tell me some more things about your school Look forward to your e-mail. Best wishes, HelenDear Helen,Welcome to our school. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Wang Ming/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.C 2.A 3.D 4.C 5.A 6.D 7.D 8.B 9.D 10.A【导语】本文介绍了Rose来自加拿大,因父母在中国工作而来到上海的国际学校,描述了学校设施和班级情况。1.句意:我来自加拿大。at在(某处);in在……里;from来自;with和……一起。根据“I am ... Canada.”可知,“be from”是固定搭配,意为“来自”,符合语境。故选C。2.句意:我现在在中国,因为我的父母在中国工作。parents父母;friends朋友;teachers教师;brothers兄弟。根据“My father is a doctor and my mother is a teacher”可知,父母在中国工作。故选A。3.句意:我的父亲是一名医生,我的母亲是上海一所国际学校的老师。hospital医院;factory工厂;hotel酒店;school学校。根据“My father is a doctor and my mother is a teacher in an international (国际的) ... in Shanghai.”可知,妈妈是老师,所以在学校工作。故选D。4.句意:有1300名学生和80名教师。doctors医生;drivers司机;students学生;workers工人。根据“There are 1,300 ... and 80 teachers.”可知,学校里有学生和老师。故选C。5.句意:有一个图书馆、一个体育馆和一个大餐厅。library图书馆;book书;family家庭;class班级。根据后文提到“in the library”,所以此处是图书馆。故选A。6.句意:我的父母喜欢在图书馆里读书,但我喜欢在体育馆打网球。maps地图;lessons课程;classes班级;books书。根据“My parents like reading ... in the library, but I like playing tennis in the gym.”可知,在图书馆里读书,“read books”是固定搭配。故选D。7.句意:我们的教室在一座很高的建筑物里。lab实验室;town城镇;city城市;building建筑物。根据“Our classroom is in a very tall ...”可知,教室在建筑物里。故选D。8.句意:这栋楼里有三十间教室和二十间办公室。pictures图片;classrooms教室;bedrooms卧室;horses马。根据“There are thirty ... and twenty offices in the building.”可知,建筑物里有教室和办公室。故选B。9.句意:他们是十五个男孩和十五个女孩。nine九;twelve十二;thirteen十三;fifteen十五。根据“There are thirty students in my class. They are ... boys and fifteen girls.”可知,班级总共有三十个学生,有“fifteen girls”,所以男孩也是十五个。故选D。10.句意:我们都是朋友,而且我们经常在课后一起做游戏。and和;but但是;or或者;if如果。根据“We are all friends ... we often play games together after class.”可知,前后句是并列关系,用“and”连接。故选A。11.C 12.B 13.B 14.D 15.A【导语】本文主要介绍了美国人爱在电视上看的两种体育项目——棒球比赛和足球比赛,介绍了两种球类运动的赛事信息。11.细节理解题。根据“which means that for most of the weekends they sit in front of the TV.”可知,大部分美国人在大多数周末在电视上看比赛。故选C。12.细节理解题。根据“Although called World Series, it has only one other country to take part—Canada.”可知,虽然比赛名叫世界职业棒球赛,但其实参赛国家除了美国之外,只有加拿大参加了,因此可知,只有两个国家参加比赛。故选B。13.细节理解题。根据“It is not at all like the game called soccer.”可知,美国足球和一般的足球赛不一样。故选B。14.词句猜测题。根据“Many colleges feel that if they want their former (以前的) students to give money to their old schools, they need a winning football team. To our surprise, this seems to be true.”可知,许多大学如果想让以前的学生为母校捐钱,它们需要一支能赢的球队,由此可以推知,画线句指的是如果大学赢球了,以前的学生会给母校钱。故选D。15.最佳标题题。根据文章内容可知,本文主要讲述了美国人在电视上“运动”,即喜欢在电视上看运动比赛。故选A。16.C 17.C 18.A 19.B 20.C【导语】本文主要介绍了Tom的个人信息以及他的三位好朋友Li Wei、Wang Fang和Zhao Ming的基本情况。16.细节理解题。根据“My name is Tom. I’m from London, England.”可知,汤姆来自英国。故选C。17.细节理解题。根据“I have three good friends. They are Li Wei, Wang Fang, and Zhao Ming.”可知,汤姆有三个朋友。故选C。18.细节理解题。根据“Li Wei ... He is smart and friendly.”可知,李伟聪明且友好。故选A。19.细节理解题。根据“Wang Fang ... She is good at swimming.”可知,王芳擅长游泳。故选B。20.细节理解题。根据“Wang Fang is my classmate.”可知,王芳和汤姆是同班同学。故选C。21.A 22.D 23.A 24.B 25.C【导语】本文主要讲述了作者通过分享自己从早上起床到晚上睡觉的日常安排,为如何拥有美好的校园生活提供了参考。21.细节理解题。根据第二段中“My favorite food is eggs and noodles.”可知,作者最喜欢的食物是鸡蛋和面条。故选A。22.词句猜测题。根据第三段中“I’ll ask my teachers and classmates for help if I don’t understand the idea.”可知,当作者不理解某个知识点时会求助他人,understand在此处表示“理解、明白”,与Know“知道、理解”意思相近。故选D。23.推理判断题。文章开头提到“Every student wants to have a good school day. So do I…”,主要围绕学生如何拥有美好的校园生活展开,内容与学生日常相关,因此学生雷可能会喜欢这篇文章。故选A。24.细节理解题。根据第三段中“I always talk with them or play sports with them after class.”可知,作者课后会和朋友们聊天或一起做运动。故选B。25.最佳标题题。文章开篇以“Every student wants to have a good school day. So do I, but how can we do that ”引出主题,随后通过介绍自己的日常来解答“如何拥有美好的校园生活”这一问题。故选C。26.B 27.C 28.A 29.C 30.D【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者想成为一名老师,并介绍了作者在高中参加教学活动的经历,这段经历影响了作者及其学生。26.细节理解题。根据“During this activity, we worked with the students in Grade 9 and helped them prepare (准备) for high school. Besides, we helped them with homework if they needed it”可知,作者帮助学生为高中做准备以及为他们做作业提供帮助。故选B。27.词句猜测题。根据“I’d never forget (忘记) the feeling I got when one student of mine who was shy broke out of her comfort zone (舒适区). The next two years when I saw her in the school, she’d always smile and say hello.”可知,永远不会忘记当我的一个害羞的学生走出她的舒适区时的感觉,可推断,作者认为自己的努力发挥作用了,因为他的一个学生在他的帮助下进步了很多。故选C。28.推理判断题。根据第三自然段空格后的内容“I broke out of my comfort zone”“pushed me to be more outgoing and patient”和“helped me to better myself and improve (提升) my teaching skills”可知,这一段介绍了作者的教学经历对自己帮助很大。故选A。29.推理判断题。根据第四自然段内容可知,这一段主要表达了作者对教学意义的看法,总述教学对作者产生的积极作用。故选C。30.篇章结构题。通读全文可知,第一自然段指总述去参加一次教学活动,第二自然段具体讲述教学对自己和他人的影响,第四段做了总结,概括说明教学的意义。正确篇章结构是D项。故选D。31.B 32.G 33.A 34.E 35.D【导语】本文主要介绍了新出台的中学生规则以及行为规范。31.根据“Middle school...who the top students are”以及“They will...smoke or drink”可知此处说明好学生的行为规范,选项B“最好的学生不仅分数高。”符合语境。故选B。32.根据“Good students love animals and care for other people...”可知本段内容主要讲述了在学校要多做事情,选项G“在学校多做。”符合语境。故选G。33.根据“That way, you can learn more about animals and how to protect them”可知此处表明要参加爱鸟月活动,选项A“你应该参加。”符合语境。故选A。34.根据“Everyone’s ideas are important”可知应该多听别人的看法,选项E“你应该欢迎它们,因为新的想法会让每个人的生活变得更好。”符合语境。故选E。35.根据“But some things on the Internet aren’t for kids, so try to look at Web pages that are good for you.”可知,此处应是说互联网对学习有帮助,选项D“互联网对你的学习可能有用。”符合语境。故选D。36.interests【解析】句意:她的兴趣包括绘画和跳舞。根据提示“兴趣”及后面的“include”(谓语动词的复数形式)可知,此处应用“interest”的复数形式“interests”。故填interests。37.came true【解析】句意:他成为一名飞行员的梦想终于在去年实现了。“come true”是动词短语,意为“实现”,在句中作谓语。根据“last year”可知,句子用一般过去时,“come”的过去式是“came”。故填came true。38.around/everywhere【解析】句意:孩子们正在操场上到处跑。根据中文提示“到处”可知,此处应填入表示“到处”的英文单词;around/everywhere是副词,在句中作地点状语,修饰动词running,表示动作发生的范围。故填around/everywhere。39.quite【解析】句意:长颈鹿的长脖子里只有七块骨头。那是相当惊人的。quite“相当”,副词,用于修饰形容词amazing。故填quite。40.thousands of them【解析】句意:你会发现很多关于不同主题的书籍 —— 事实上,有成千上万本!thousands of“成千上万的”,them“它们”,这里代指books,人称代词的宾格作介词of的宾语。故填thousands of them。41.(s)tay【解析】句意:不要熬夜太晚,否则你明天会累。stay up“熬夜”,固定短语,助动词Don’t后跟动词原形。故填(s)tay。42.(h)obby【解析】句意:园艺是一项受欢迎的爱好,因为它能让人们亲近自然,欣赏植物之美。“a popular”后需接可数名词单数,“hobby”符合语境,在句中作表语,说明园艺的属性。故填(h)obby。43.(m)eet【解析】句意:在上学的路上,我总是遇见约翰并向他问好。根据“say ‘Hello’ to him”以及首字母提示可知,是遇见了John,meet“遇见”。主语是I,时态为一般现在时,动词用原形。故填(m)eet。44.(f)ix【解析】句意:我的iPad坏了。我要请人修理它。根据“My iPad is broken.”和所给的首字母提示可知,我要请人修理它。fix意为“修理”,to后跟动词原形。故填(f)ix。45.(g)ate【解析】句意:本周末我们将有一次旅行,我们将在学校门口集合。根据首字母提示和“gather at the school…”可知,此处表示在学校门口集合。gate“大门”符合语境,此处特指学校门口,用单数形式。故填(g)ate。46.them 47.favourite 48.is 49.Chinese 50.Her 51.son’ s 52.hobbies 53.doing 54.on 55.loves【导语】本文主要介绍了作者的学校以及她最喜欢的英语老师。46.句意:我都喜欢他们。根据“The teachers and students are all very friendly”可知,此处指代学生和老师,结合备选词,they“他们”,符合语境,此处作love的宾语,用宾格形式them。故填them。47.句意:但我认为我最喜欢的老师是我的英语老师,米勒女士。根据“…teacher is my English teacher”可知,此处应用形容词修饰teacher,结合备选词,favourite“最喜欢的”,符合语境。故填favourite。48.句意:她来自哪里?根据“She is from the US”可知,此处询问老师来自哪里,be from“来自”,句子时态为一般现在时,主语she是第三人称单数,be动词用is。故填is。49.句意:她来自美国,但她会说一些中文。根据“but she can speak some…She now lives in China”可知,此处指她住在中国,会说一些中文,结合备选词,Chinese“中文”,符合语境。故填Chinese。50.句意:她的女儿叫梅。根据“daughter’s”可知,此处指她的女儿的名字,修饰daughter,用形容词性物主代词,结合备选词,she的形容词性物主代词her“她的”,符合语境,句首首字母要大写。故填Her。51.句意:她儿子的名字是杰克。根据“Ms. Miller has a daughter and a son”可知,此处指她儿子的名字,结合备选词,应用son的所有格形式son’s“儿子的”修饰名词name。故填son’s。52.句意:米勒女士有很多爱好,她喜欢音乐,并且她经常在空闲时间弹吉他。根据“she likes music…”可知,此处指有很多爱好,结合备选词,hobby“爱好”,符合语境,many修饰可数名词复数。故填hobbies。53.句意:她也喜欢做运动,她最喜欢的运动是网球。do sports“做运动”,固定搭配,like doing sth.“喜欢做某事”。故填doing。54.句意:我们在周一、周二、周四和周五有英语课。根据“…Monday”以及备选词可知,星期前应用介词on。故填on。55.句意:米勒女士很忙,但她热爱她的工作。根据“but she…her job”以及备选词可知,她热爱她的工作,love“喜爱”,句子时态为一般现在时,主语she是第三人称单数,谓语动词用三单形式。故填loves。56.to keep 57.students’ 58.are 59.with 60.Learning 61.true 62.really 63.and 64.well 65.says【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了张老师通过在学生桌上放鼓励便条的方式帮助学生缓解考试紧张情绪的故事。56.句意:他们希望学生们保持教室里的一切整洁。根据“They want students...”以及提示词可知动词“want”后接宾语“students”,需用不定式“to keep”作宾语补足语,表示“希望某人做某事”。故填to keep。57.句意:但来自如皋的张老师经常在便条上写一些单词,然后把它们放在学生的桌子上。根据“puts them on her...desks”可知空后“desks”为名词,需用名词所有格表示所属关系,“students”的复数所有格形式为“students’”。故填students’。58.句意:张老师发现她的学生考试前通常很紧张。根据“finds her students...usually nervous”可知句子主语“students”为复数,且描述一般事实,谓语动词用“are”。故填are。59.句意:因此,在每次考试的那天,每个学生都可以在他们的桌子上找到一张有一些单词的便条。根据“a note...some words on their desks”可知此处表示“带有文字的便条”,需用介词“with”表示伴随。故填with。60.句意:在便条上,有不同的单词,比如“学习就是你的生活”。根据“...is your life”可知空格处作主语,需用动名词“Learning”表示抽象概念。故填Learning。61.句意:“继续努力,你的梦想会成真。”根据“your dream can come...”可知此处表示“实现”对应的短语为“come true”。故填true。62.句意:这些话真的对学生帮助很大。根据“These words...help...”可知空处修饰动词“help”,需用副词“really”。故填really。63.句意:所有学生都喜欢张老师,并感谢她的付出。根据“All the students like Miss Zhang...thank her for...”可知前后句为并列关系,需用连词“and”连接。故填and。64.句意:“我认为我能做好一切。”根据“I think I can do everything...”可知空处修饰动词“do”,需用副词“well”。故填well。65.句意:一个女孩说道。根据“one of the girls...”可知主语“one of the girls”为第三人称单数,谓语动词用“says”。故填says。66.a tram 67.Go on long walks 68.顽皮的 69.makes good friends 70.Students【导语】本文介绍了儿童书籍《窗边的小豆豆》里的一所特别学校,包括学校的形式(是一辆旧有轨电车)、学生的日常活动以及小豆豆喜欢这所学校的原因等。66.根据“In the book Totto-chan: The Little Girl at the Window (《窗边的小豆豆》), the school is an old tram (有轨电车).”可知,小豆豆的学校是一辆有轨电车。故填a tram。67.根据“The children have classes all the morning and then go on long walks in the afternoon.”可知,孩子们整个上午都在上课,然后下午去散步。故填Go on long walks。68.根据“She has to drop out (辍学) and then comes to this school.”(她不得不从第一所学校退学,转去这所学校),结合语境可推测“naughty”意为“顽皮的”(因顽皮可能导致退学)。故填:顽皮的。69.根据“She makes good friends here and meets a kind teacher named Mr. Kobayashi.”可知,因为这所学校的每个学生都是平等的,她在这里遇到了一位好老师,交到了好朋友。故填makes good friends。70.文章介绍的是儿童书籍中关于学校的内容,围绕学生的校园生活、交友、师生关系等展开,因此学生可能会对这篇文章感兴趣。故填Students。71.例文:Dear Helen,Welcome to our school. Let me introduce my school to you in detail. It’s a modern place with well-equipped facilities like a library, science labs, and a big playground. I love studying in the quiet library and playing basketball with friends. We also have colorful clubs like music and robotics.In short, I believe our school will not let you down. I’m looking forward to your coming to our school. Yours,Wang Ming【解析】[总体分析]①题材:本文是一篇电子邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,需回复Helen关于学校设施、校园生活等问题,注意要点齐全、语言通顺。[写作步骤]第一步,承接已给的开头,欢迎Helen,总述学校特点;第二步,分点回答Helen的问题(学校设施以及个人活动);第三步,总结全文,表达期待。[亮点词汇]①in detail详细地②well-equipped设施齐全的③let sb. down让某人失望[高分句型]In short, I believe our school will not let you down.(宾语从句)21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览