第 3讲 阅读理解【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

第 3讲 阅读理解【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)

资源简介

第 3讲 阅读理解【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)
(24-25七年级上·四川南充·期中)Here is a map of a place. The title (标题) tells you what place it is. The symbols (符号) of the map key mean different places. shows the four directions (方向). Look! In front of you, there is a library.
1.Where is the sports field
A.It's in front of the library.
B.It's behind the dining hall.
C.It's between the gym and the classroom building.
D.It's at the back of the school.
2.On the map, you can find the following places ________
①a library ②a dining hall ③a music hall ④a classroom building
A.①②③ B.②③④ C.①②④ D.①③④
3.Which of the following is the map key
A. Gym B. C. D.
(24-25七年级上·陕西西安·期中)I’m Jack and I am from Australia. There is a photo on the wall of my room. Three children are in it. They are my two cousins and I.
The girl with two big eyes is my cousin Gina. She has long black hair and wears a white dress. Now Gina is in Singapore. She is a nurse. She is very busy every day and has to work from 8:00 in the morning to 5:00 in the afternoon. And her lunch time is only 1 hour. She likes music and has a violin. After work, she often plays it for about 30 minutes. She says it can help her relax (放松).
The boy with glasses is my cousin Mike. Now Mike is in the UK. He is a PE teacher. His favourite sport is ping-pong. After work, he always plays ping-pong with his friends. He wants to play ping-pong in China one day.
The little boy in the middle is me. I am in Ireland now. I have a small farm here. There are many trees on the farm. But I don’t have animals. I want to keep some next year.
We aren’t in the same country, so it’s hard for us to meet each other. I really miss them.
4.What colour is Gina’s dress in the photo
A.Green. B.White. C.Black. D.Blue.
5.How long does Gina work every day
A.For 5 hours. B.For 10 hours. C.For 8 hours. D.For 12 hours.
6.What can we know about Mike
A.He plays the violin very well. B.Ping-pong is his favourite sport.
C.He wants to work in China. D.He is in Singapore now.
7.What’s the best title of the passage
A.A Happy Family B.My Cousins and I C.Three Good Friends D.Different Jobs
(24-25七年级上·四川南充·期中)My grandma is 70 years old. She always reads stories to me. She has a small yard. There are many beautiful flowers in the yard. She plays music for them. She says music helps them grow (成长) well.
Every time (每次) I go to visit her, I like to help her with the flowers.
“Grandma, the flowers are so beautiful!” I say.
“Betty, come in, please. You can help me water the flowers.” Grandma says.
“Why don’t you water them at noon It’s very hot today.”
“Well, in summer (夏天), we can water (浇水) the flowers early in the morning or late in the evening.”
“What about winter (冬天) time ”
“In winter, we can water the flowers between 10 a.m. and 2 p.m. But we can water the flowers at any time in spring (春天) and autumn (秋天).”
“Do we need to water them every day ”
“e here and see this flower. It can survive for a long time with no water, so you don’t need to water it often.”
“I see. There’s so much to learn. I can’t be a good gardener.”
“Work hard (努力工作) and you can be a good gardener.” Grandma says.
8.To help the flowers grow well, what does Betty’s grandma always do
A.Reads stories to them. B.Plays music for them.
C.Waters them every day. D.Visits flowers often.
9.When does Betty’s grandma water the flowers in summer
A.At noon. B.At any time.
C.Between 10 a.m. and 2 p.m. D.Early in the morning or late in the evening.
10.What does the underlined word “survive” mean in this passage
A.Grow quickly. B.Live (生存) well. C.Look beautiful. D.Keep fun.
11.What does Betty mean when she says she can’t be a good gardener
A.She does not like gardening.
B.She doesn’t have talent (天赋) for gardening.
C.She thinks gardening will waste (浪费) much time.
D.She finds it hard (困难的) for her to learn gardening well.
12.What is the best title (最佳标题) for this text
A.Music and Flowers B.Learning to Garden
C.Flowers in the Garden D.Love for Gardening
(24-25七年级上·海南·期中)Are the classrooms all the same in the world
In China, children have a fixed classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in lines and many other school things in order. There are usually about 40 or more students in every class. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries Let’s have a look!
In the UK, most classrooms are similar (相似的). There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.
In the US, classrooms usually have single (单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.
In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students’ clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
13.The underlined word “fixed” in the passage means ________ in Chinese.
A.私人的 B.固定的 C.安装的
14.Which country’s students have to share a desk
A.The UK. B.The US. C.Japan.
15.According to the passage (根据这篇文章), we can know ________
A.there are about 20 students in a class in the UK.
B.there are places for students’ shoes in Chinese schools.
C.there are different classrooms for different classes in the US.
16.What is the structure (结构) of the passage
A. B. C.
17.The passage is probably from the ________ column (栏目) of a magazine.
A.Food B.School C.Sports
(23-24七年级上·广东湛江·期中)Many people have their name cards. When they meet people for the first time, they often give them to each other. Do you have ones Now there are four name cards here. You can design (设计) yours like them.
Name: Ted Brown (Doctor) Address (地址): Hongfu Road, Dongguan Working Place (工作地点): People’s Hospital Phone: 136—6289—3862 E-mail: miller23@ Name: Sally Smith (English Teacher) Address: Guantai Road, Dongguan Working Place: Sunny School Phone: 189—2236—7778 E-mail: lindab@
Name: Jacky Green (Policeman) (警察) Address: Wanke Square, Dongguan Working Place: No.1 Police Station Phone: 150—1510—0779 E-mail: 21883334@ Name: Michael White (Postman) (邮差) Address: Xueyuan Road, Dongguan Working Place: Shunfeng Post Office Phone: 135—6789—3256 E-mail: postjim@
18.When people meet for the first time, they often give ________ to each other.
A.addresses B.phone numbers C.books D.name cards
19.Rose is ill (生病的). She will go to see ________.
A.Ted Brown B.Michael White C.Jacky Green D.Sally Smith
20.If you want to learn English well, you can call ________.
A.189—2236—7778 B.150—1510—0779 C.135—6789—3256 D.136—6289—3862
21.If you get lost (迷路), you can get help from ________.
A.Jacky Green B.Ted Brown C.Michael White D.Sally Smith
22.Which of the following is NOT true
A.Ted Brown works in People’s Hospital.
B.Jacky Green’s e-mail is miller 123@.
C.Sally Smith is a teacher in Sunny School.
D.People can call Michael White at 135—6789—3256.
(24-25七年级上·福建厦门·期中)
3:30 Andy
Good evening (晚上). Good morning, mom. I’m in Beijing. Haha, which class are you in I’m in Class 2, Grade 7. Who is your best friend My best friend is Zhang Yixuan. She is in Class 3, Grade 8. Does she like running Yes, she does. She also likes singing and drawing. Are you happy now Yes, I am. See you. See you.
23.What’s the time in Beijing now (现在)
A.In the morning. B.At noon (正午). C.In the afternoon. D.In the evening.
24.Which class is Andy in
A.Class 3, Grade 7. B.Class 2, Grade 7. C.Class 3, Grade 8. D.Class 2, Grade 8.
25.What’s Zhang Yixuan’s family name
A.Zhang. B.Yixuan. C.Yi. D.Xuan.
26.What doesn’t Zhang Yixuan like
A.Running. B.Drawing. C.Reading. D.Singing.
27.Are Andy and Zhang Yixuan classmates
A.Yes, they are. B.No, they aren’t. C.Yes, they do. D.No, we aren’t.
(24-25七年级上·四川绵阳·期中)阅读下面短文,根据短文内容判断句子的正误。正确的涂“A”,错误的涂“B”。
Hi! I’m Li Mei. I am thirteen years old. I live in a small town (小镇). It’s a nice place. There are many trees near my house. I like reading. Reading books is fun. I think I can learn things from books. I also like listening to music. It makes me happy.
I’m in Grade Seven. In my class, there are friendly classmates. We study and help each other. Our teacher is kind and patient (耐心). She encourages (鼓励) us to learn. My school is beautiful. There are classrooms, a library and a playground. We can read in the library and play on the playground. I love my school.
28.Li Mei is thirty years old.
29.There are many trees and flowers near Li Mei’s house.
30.Listening to music makes Li Mei happy.
31.Li Mei’s classmates are friendly.
32.There is no library in Li Mei’s school.
(24-25七年级上·广东湛江·期中)配对阅读。请阅读左栏五个学生喜欢的学科,从右栏活动信息中为其匹配相应的课外活动,并将答题卡上对应题目所选的选项涂黑。
33 Alex’s favorite subject is math. He likes numbers. He wants to learn interesting math after school. 34 Ben likes English very much. He likes music, too. He wants to sing English songs to learn English. 35 Molly knows something about rivers from geography classes. She wants to learn about seas in the world. 36 Ron likes P.E best. He can play football and basketball. He wants to do sports after school. 37 Julie’s favourite subject is art. She likes drawing pictures. She is free on Friday afternoon. A.Pencil DrawingStudents learn how to draw with pencils here. The classes are on Friday afternoon. B.Story Writing Students can learn how to write English stories on Monday and Friday afternoons. C. Animal Painting Students can learn how to draw and paint animals on Monday and Thursday afternoons. D.Water World Students can learn something about lakes, rivers and seas in the world. E. Fun Math Students can learn how to solve (解决) problems with numbers in their lives. F. Outdoor Fun Students can do exercise and play interesting games on the playground. G. English Singing Students will have fun English classes here. They will learn English by singing English songs.
(25-26七年级上·陕西咸阳·期中)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。每个选项仅使用一次。(选项中有两项为多余选项)
I am Li Rui. 38 It is a beautiful and clean school.
Look! This is our classroom building. And there are 50 classrooms in it. 39 In my class, there are 32 boys and 21 girls.
On the left of the classroom building, there is a sports field. 40 A teachers’ building is next to our classroom building. There is also a big dining hall. It’s twelve o’clock now, so there are many students in it. The dining hall is behind the sports field. In front of the sports field, there is a science building. 41 In the library, there are many kinds of books.
42 We can study there. The teachers in the school teach us a lot. Students in the school are also very nice. We love our school.
A.School is a good place.
B.This is my middle school.
C.This is my favourite library.
D.What’s your middle school like
E.So how many students are there in my class
F.We often do sports and have PE classes there.
G.Behind the science building, there is a library.
(24-25七年级上·四川成都·期中)Tony is my good friend. He is an American boy. He lives in Shanghai with his parents now. 43
His father is a middle school teacher. His name is Jacky. He is thirty-eight years old. 44 He often plays football with his friends after work. Jenny is Tony’s mother. 45 She works in a hospital near Tony’s school. At home, she always does a lot of housework. Tony is a middle school student. He is in Grade Seven. He loves fruit. 46 His favorite subject is math. After school, he often plays football with his friends. On Saturday and Sunday, he often goes to the library. 47 But sometimes, they watch TV and listen to music at home.
A.He thinks it’s healthy.
B.He likes football very much.
C.He loves his family!
D.Let’s go and buy some food.
E.She is a doctor.
F.And his father goes to play football.
(24-25七年级上·四川内江·期中)根据短文内容,从下面方框中选出合适的选项还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。其中有一项多余。
Sally is a Grade 1 student. This morning, her mum says to her, “Sally, get up! 48 ” Sally says, “But Mum, it’s Saturday (星期六) today. I don’t go to school.” Her mum says, “No, today is Friday (星期五), not Saturday. Don’t be late for school.” Some children may feel sad about going to school, but Sally doesn’t. 49 At school, she can learn many new things and play with her friends.
Sally gets up. 50 She runs too fast and falls down. Her new jacket gets dirty. 51 Her dad always tells her to find the bright side (积极的一面) of everything. She sees some beautiful flowers next to her. When she stands up, she takes some of the flowers. 52
Luckily (幸运地), Sally is not late for school. And her teacher really likes her flowers. Sally has a great day!
A.It’s time for school.
B.And she runs to school.
C.But Sally doesn’t get sad.
D.She feels happy to go to school.
E.She wants to give them to her teacher.
(24-25七年级上·山东临沂·期中)阅读下面短文,根据短文内容,从下列选项中选出能填入文中空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
One day, Mr. Green meets Mr. Brown on the road. They are glad to see each other. Mr. Green says to Mr. Brown, “We live in a new house. It is Saturday tomorrow. 53 I want you and your family to come to my new house for a visit. Would you like to come to our party ”
“Yes, we’d love to, but how can we get to your home ”
Mr. Green answers, “You can take Subway Line 2 or Bus No. 6 to my home. 54 Then he gives his address (地址) to Mr. Brown.”
The next morning, Mr. Brown drives Mrs. Brown and their daughter to Mr. Green’s house. 55 Mrs. Green and Mrs. Brown cook food in the kitchen on the first floor. Mr. Brown plays chess with Mr. Green on the second floor. 56 The three children are interested in these storybooks.
At twelve o’clock, the party begins. The two families have a nice meal. Then they dance and sing. How happy they are at the party!
A.You can also ride your bikes or come by car.
B.Their children read storybooks in the bedroom.
C.The two families meet at the park.
D.We want to have a party at home.
E.The two families are very happy to meet each other.
(24-25七年级上·四川南充·期中)① My name is Fred. Nice to meet you! I’m 13 years old. I’m in No.1 Middle School. I am often in a white jacket. That’s my favorite color. Do you know what my favorite subject (科目) is It’s science.
② I can do a lot of things. I love sports and I can play football well. I can draw beautiful pictures. I can speak some simple Chinese, like “nihao” and “zaijian”.
③ I like making friends. Bill is my first friend in the middle school. His mother is our English teacher Mrs. Black. We are in the same neighborhood (社区), so we go to school together every morning. I have some other friends in the middle school. Jack is one of them. He is also my cousin. He is in No.1 Middle School, too, but we are in different grades. He is in Grade 8 and I’m a student in Grade 7. Jack and I are both in the same sports club (俱乐部).
④ This is me. Would you like to be friends with me
57.What can we know about Fred from paragraph 1
① His age. ② His favorite food. ③ His favorite subject. ④ His favorite color.
A.①②③ B.①②④ C.②③④ D.①③④
58.Who is Bill
A.He is Fred’s English teacher. B.He is Fred’s cousin.
C.He is Mrs. Black’s son. D.He is Jack’s friend.
59.What may be Jack’s hobby
A.Making friends. B.Doing sports. C.Reading books. D.Playing games.
60.What’s the structure of the passage
A. B. C. D.
61.What’s Fred’s purpose (目的) of writing the text
A.To tell his favourite things. B.To talk about his hobby.
C.To introduce his family. D.To make friends.
(24-25七年级上·河北邯郸·期中)When you are reading something in English, you may often come across a new word. What’s the best way to know it
You need an English-Chinese dictionary. It will tell you a lot about the word, for example (例如), how to read this word, what it means in Chinese and how to use this word. But there are so many English words in the dictionary and how can you know where the word is There is a way to look for it.
In the dictionary you can first see the words beginning with the letter A, then B, C, D, E…That means, if there are two words, “asleep” and “astronaut”, “asleep” will be before “astronaut”; “baby” before “back”, “banana” before “bank” etc.
asleep sleeping The baby is asleep so we have to be quiet. astronaut a person who works in space at He gets up at 7 o’clock. Let’s meet at the school gate. aunt your mother’s or father’s sister autumn the time of the year between summer and autumn awake not asleep away to another place The mouse ran away when it saw the cat. awful bad, terrible The pain was awful. axe You use an axe to cut wood or trees. baby a very young child (babies) back 1.the part behind Is your back still painful 2.to where it was before Give me the book back. bad not good A rainy day is a bad day for a picnic. bag A bag is used to carry things. ball something round to play with balloon a toy made of rubber that you blow up banana a long yellow fruit bank 1. a side of a river 2. a place to keep money in safely
The English-Chinese dictionary will be your good friend. I hope you will often use it in your English learning.
62.When you don’t know a new word, the best way is ________.
A.to ask your teacher B.to guess C.to ask your friends D.to use a dictionary
63.What does “come across” mean in Chinese in the passage It means ________.
A.撞倒 B.越过 C.遇到 D.过来
64.Here are four words, “face”, “autumn”, “film”, “April”.
Their right order (次序) in the English-Chinese dictionary is ________.
A.April, autumn, face, film B.film, face, April, autumn
C.face, film, April, autumn D.April, face, film, autumn
65.The English-Chinese dictionary is for ________.
A.the students in Paris in learning English B.the students in the USA in learning English
C.Chinese students in learning English D.the students in Canada in learning English
66.The passage is about ________.
A.how to use the right words in your English writing
B.how to read the new words in the English story
C.how to use an English-Chinese dictionary
D.how to buy a right English-Chinese dictionary
(24-25七年级上·重庆九龙坡·期中)①Hello, everyone! My name is Liu Wei. I am 12. I am a fun boy. I have a happy family. My family has four people—my father, my mother, my sister and I.
②My father looks strong. He is a doctor in a hospital near my home. He is so busy that he has no time to play with me. But I know he loves me. He likes running, swimming and playing basketball.
③My mother is tall and beautiful. Her hair is long and black. She has many bobbies. She is good at gardening. She also enjoys reading stories to me. My mother does a lot for me. And she is very strict (严格的) in my study.
④My sister is 13 years old. Her name is Liu Li. She has big eyes. She looks cute. In her free time, she likes reading, dancing and listening to music. We study in the same school. She is good at study. She wants to be a Chinese teacher when she grows up.
⑤I love my family very much. I hope all my family members are always happy and healthy.
67.Who is good at gardening
A.Liu Wei. B.Liu Wei’s father. C.Liu Wei’s mother. D.Liu Li.
68.What does Liu Li look like
A.Strong. B.Tall. C.Short. D.Cute.
69.Which of the following is TRUE (正确的)
A.Liu Wei is a 13-year-old boy. B.Liu Wei’s father likes sports.
C.Liu Wei’s mother likes cooking. D.Liu Li and Liu Wei study in different schools.
70.Which of the following may be the structure (结构) of this passage
A. B. C. D.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
《第 3讲 阅读理解【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 C C A B C B B B D B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 D B B A C A B D A A
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A B A B A C B B B A
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 A B E G D F A B E F
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 G A C B E A F A D B
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 C E D A E B D C B B
题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
答案 D D C A C C C D B A
1.C 2.C 3.A
【导语】本文是一张格林学校的平面图,描述了学校各个建筑物的位置。
1.细节理解题。根据地图可知,运动场在体育馆和教学楼的中间。故选C。
2.细节理解题。根据地图可知,我们可以看到图书馆、餐厅、教学楼。故选C。
3.细节理解题。根据地图可知,地图图例有图书馆、餐厅、教学楼、体育馆、运动场。故选A。
4.B 5.C 6.B 7.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Jack和他的两个堂兄妹Gina和Mike的照片以及他们现在的生活情况。
4.细节理解题。根据“She has long black hair and wears a white dress.”可知,Gina穿着一条白色连衣裙。故选B。
5.细节理解题。根据“She is very busy every day and has to work from 8:00 in the morning to 5:00 in the afternoon.”和“And her lunch time is only 1 hour.”可知,Gina从早上8点工作到下午5点,扣除午餐时间1小时,每天工作8小时。故选C。
6.细节理解题。根据“His favourite sport is ping-pong.”可知,Mike最喜欢的运动是乒乓球。故选B。
7.最佳标题题。全文围绕Jack与他的两个堂兄妹Gina和Mike展开,描述了他们各自的生活和特点,因此最佳标题应为“我的表亲和我”。故选B。
8.B 9.D 10.B 11.D 12.B
【导语】本文是一篇记叙文,讲述了Betty和奶奶关于养花的交流,奶奶向Betty介绍了不同季节浇花的时间以及养花的相关知识,Betty 觉得学养花很难,奶奶鼓励她努力就能做好。
8.细节理解题。根据文章第一段“She plays music for them. She says music helps them grow well.”可知,奶奶为了让花长得好,会给花放音乐。故选B。
9.细节理解题。根据文章第五段“Well, in summer, we can water the flowers early in the morning or late in the evening.”可知,夏天奶奶在清晨或傍晚浇花。故选D。
10.词句猜测题。根据文章第九段“It can survive for a long time with no water, so you don’t need to water it often.”可知, survive意为“生存得好”。故选B。
11.推理判断题。根据文章第十段“I see. There’s so much to learn. I can’t be a good gardener.”可知,Betty觉得学好园艺很难。故选D。
12.最佳标题题。文章主要围绕Betty向奶奶学习养花知识展开,Learning to Garden能概括文章主旨。故选B。
13.B 14.A 15.C 16.A 17.B
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了中国、英国、美国、日本四个国家教室的不同特点。
13.词句猜测题。根据后文“The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.”可知,美国孩子没有固定的教室,当课程不同时,他们总是去不同的教室。因此,fixed意为“固定的”。故选B。
14.细节理解题。根据第三段“In the UK ...Usually, two children share a long desk.”可知,英国学生需共用课桌。故选A。
15.细节理解题。根据第四段“The US children don’t have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.”可知,美国不同课程有不同教室。故选C。
16.篇章结构题。文章第一段提出“世界上的教室都一样吗?” 的问题,第二至五段分别介绍中、英、美、日的教室情况,为“总—分”结构,对应选项A。故选 A。
17.推理判断题。文章围绕不同国家的教室展开,属于学校相关内容,故可能来自杂志的“School”栏目。故选B。
18.D 19.A 20.A 21.A 22.B
【导语】本文介绍了名片的使用场景,并展示了四张不同职业人士的名片信息,包括姓名、职业、地址、工作地点、电话和邮箱,方便读者了解不同职业名片的内容,也为实际需求提供联系方式参考。
18.细节理解题。根据“Many people have their name cards. When they meet people for the first time, they often give them to each other”可知,“them”指代前文提到的“name cards”,即人们初次见面时通常互相交换名片。故选D。
19.细节理解题。根据名片信息,“Ted Brown”的职业标注为“Doctor”,工作地点是“People’s Hospital”,生病时应去看医生,因此罗斯应去找泰德 布朗。故选A。
20.细节理解题。根据名片信息,“Sally Smith”的职业是“English Teacher”,对应的电话号码是“189—2236—7778”,学英语应联系英语老师,因此可拨打该号码。故选A。
21.细节理解题。根据名片信息,“Jacky Green”的职业是“Policeman”,警察的职责包括帮助迷路的人,因此迷路时可向杰基 格林求助。故选A。
22.细节理解题。根据名片信息,Jacky Green的邮箱是“21883334@”,而非“miller 123@”。故选B。
23.A 24.B 25.A 26.C 27.B
【导语】本文是妈妈和Andy的对话,对话中谈论了Andy的班级和好友等情况。
23. 细节理解题。根据“Good morning, Mom. I’m in Beijing.”可知,北京是早上。故选A。
24. 细节理解题。根据“I’m in Class 2,Grade 7.”可知,Andy在七年级二班。故选B。
25.细节理解题。根据“My best friend is Zhang Yixuan.”可知,这是一个中文名字,family name指的是姓氏,应该是Zhang。故选A。
26.细节理解题。根据“Does she like running Yes, she does. She also likes singing and drawing.”可知,张艺轩喜欢跑步、唱歌和绘画,未提及阅读。故选C。
27.细节理解题。根据“I’m in Class 2,Grade 7.”以及“My best friend is Zhang Yixuan. She is in Class 3, Grade 8.”可知,Andy和张艺轩不在一个班,不是同班同学。故选B。
28.B 29.B 30.A 31.A 32.B
【导语】本文介绍了李梅的个人信息。
28.细节理解题。根据“I am thirteen years old.”可知,李梅13岁,不是30岁,故选B。
29.细节理解题。文中只提到“There are many trees near my house.”,没有提到花,故选B。
30.细节理解题。根据“I also like listening to music. It makes me happy.”可知,听音乐让李梅开心,故选A。
31.细节理解题。根据“In my class, there are friendly classmates.”可知,李梅的同学很友好。故选A。
32.细节理解题。根据“There are classrooms, a library and a playground. ”可知,学校有图书馆。故选B。
33.E 34.G 35.D 36.F 37.A
【导语】本文是根据五个学生喜欢的学科,从活动信息中为其匹配相应的课外活动。
33.根据“Alex’s favorite subject is math. He likes numbers. He wants to learn interesting math after school.”可知,亚历克斯最喜欢的学科是数学,喜欢数字,想放学后学习有趣的数学,选项E“有趣的数学:学生们可以学习如何用生活中的数字解决问题”与之匹配。故选E。
34.根据“Ben likes English very much. He likes music, too. He wants to sing English songs to learn English.”可知,本非常喜欢英语,也喜欢音乐,他想通过唱英文歌来学习英语,选项G“英语歌唱:学生们将在这里上有趣的英语课。他们将通过唱英文歌来学习英语”与之匹配。故选G。
35.根据“Molly knows something about rivers from geography classes. She wants to learn about seas in the world.”可知,莫莉从地理课上了解了一些关于河流的知识,她想了解世界上的海洋,选项D“水世界:学生们可以了解世界上关于湖泊、河流和海洋的知识”与之匹配。故选D。
36.根据“Ron likes P.E best. He can play football and basketball. He wants to do sports after school.”可知,罗恩最喜欢体育,他会踢足球和打篮球,他想放学后做运动,选项F“户外乐趣:学生们可以在操场上做运动,玩有趣的游戏”与之匹配。故选F。
37.根据“Julie’s favourite subject is art. She likes drawing pictures. She is free on Friday afternoon.”可知,朱莉最喜欢的学科是美术,她喜欢画画,她周五下午有空,选项A“铅笔绘画:学生们在这里学习如何用铅笔画画。课程在周五下午”与之匹配。故选A。
38.B 39.E 40.F 41.G 42.A
【导语】本文是一篇关于李锐介绍自己学校的短文。文章从学校的整体环境开始,逐步介绍了学校的建筑布局,包括教学楼、运动场、教师楼、食堂、科学楼和图书馆等设施,最后表达了对学校的热爱之情。
38.根据“It is a beautiful and clean school.”可知,介绍了学校的风貌,故空处会提及中学。选项B“这是我的中学。”与之相符。故选B。
39.根据“In my class, there are 32 boys and 21 girls.”可知,介绍了班级学生的数量,故空处应是一个关于班级学生数量的提问。选项E“那么我班有多少学生?”与之相符。故选E。
40.根据“On the left of the classroom building, there is a sports field.”可知,提到了运动场,故空处应说明运动场的用途。选项F“我们常在那里运动和上体育课。”与之相符。故选F。
41.根据“In the library, there are many kinds of books.”以及“In front of the sports field, there is a science building. ”可知,提到了图书馆内的书籍情况以及科学楼的位置,故空处与图书馆、科学楼的位置关系相关。选项G“科学楼后面是图书馆。”与之相符。故选G。
42.根据“We can study there. The teachers in the school teach us a lot. Students in the school are also very nice. We love our school.”可知,空处应会概括主旨,引出积极评价。选项A“学校是个好地方。”与之相符。故选A。
43.C 44.B 45.E 46.A 47.F
【导语】本文介绍了作者的朋友Tony及其家庭信息。
43.根据上文“He lives in Shanghai with his parents now.”可知,该处是介绍Tony对他的家庭的看法。选项C“他爱他家庭”符合语境。故选C。
44.根据下文“He often plays football with his friends after work.”可知,此处应介绍他很喜欢踢足球。选项B“他非常喜欢足球”符合语境。故选B。
45.根据上文“Jenny is Tony’s mother.”以及下文“She works in a hospital near Tony’s school.”可知,此处应介绍Tony的妈妈的职业。选项E“她是个医生”符合语境。故选E。
46.根据上文“He loves fruit.”可知,该处是介绍喜欢水果的原因。选项A“他认为这很健康”符合语境。故选A。
47.根据上文“On Saturday and Sunday, he often goes to the library.”以及下文“But sometimes, they watch TV and listen to music at home.”可知,下文提到了“他们”,此处应介绍另一个人做的事情。选项F“而他的爸爸去踢足球”符合语境。故选F。
48.A 49.D 50.B 51.C 52.E
【导语】本文介绍了Sally早晨被妈妈叫醒去上学的情景,以及她对上学的积极态度。
48.根据“No, today is Friday (星期五), not Saturday. Don’t be late for school.”可知,此处是叫Sally起床上学,选项A“该上学了。”符合,故选A。
49.根据“Some children may feel sad about going to school, but Sally doesn’t.”可知,Sally对上学是积极的,选项D“她很高兴去上学。”符合,故选D。
50.根据“She runs too fast and falls down.”可知她跑着去的,选项B“她跑去学校。”符合,故选B。
51.根据“Her dad always tells her to find the bright side (积极的一面) of everything.”可知,摔倒了也不悲伤,选项C“但Sally并没有感到悲伤。”符合,故选C。
52.根据“When she stands up, she takes some of the flowers…And her teacher really likes her flowers”可知,摘了花给老师,选项E“她想把它们交给她的老师。”符合,故选E。
53.D 54.A 55.E 56.B
【导语】本文主要讲述了格林一家和布朗一家共聚晚餐的故事。
53.根据“I want you and your family to come to my new house for a visit. Would you like to come to our party ”可知,是要在家里举办派对,选项D“我们想在家里开个聚会”符合语境。故选D。
54.根据“You can take Subway Line 2 or Bus No. 6 to my home”可知,此处讲述交通方式,选项A“你也可以骑自行车或开车来”符合语境,故选A。
55.根据“The next morning, Mr. Brown drives Mrs. Brown and their daughter to Mr. Green’s house”可知,这两个家庭见面,选项E“这两个家庭都很高兴见到对方”符合语境,故选E。
56.根据“The three children are interested in these story- books.”可知,三个孩子对故事书感兴趣,选项B“他们的孩子在卧室里读故事书”符合语境。故选B。
57.D 58.C 59.B 60.B 61.D
【导语】本文是一篇记叙文,Fred介绍了自己的年龄、学校、喜好、能力以及朋友等情况,希望能结交朋友。
57.细节理解题。根据文章第①段“I’m 13 years old.”“I am often in a white jacket. That’s my favorite color.”以及“Do you know what my favorite subject is It’s science.”可知,提到了年龄、最喜欢的颜色、最喜欢的科目,未提及最喜欢的食物,①③④符合。故选D。
58.细节理解题。根据文章第③段“Bill is my first friend in the middle school. His mother is our English teacher Mrs. Black.”可知, Bill是Mrs. Black的儿子。故选C。
59.推理判断题。根据文章第③段“Jack and I are both in the same sports club.”可知,Jack的爱好可能是做运动。故选B。
60.篇章结构题。第①段介绍Fred基本情况,第②段讲他能做的事,第③段介绍朋友,第④段总结并表交友意愿,为“分—总”类的结构(①②③分别阐述,④总结)。故选B。
61.推理判断题。根据文章第④段“This is me. Would you like to be friends with me ”可知,Fred 写本文的目的是交朋友。故选D。
62.D 63.C 64.A 65.C 66.C
【导语】本文介绍了如何使用英汉词典。
62.细节理解题。根据“When you are reading something in English, you may often come across a new word. What’s the best way to know it ”和“You need an English-Chinese dictionary.”可知,当你不认识一个新单词时,最好的方法是使用一本词典。故选D。
63.词义猜测题。根据“When you are reading something in English, you may often come across a new word. What’s the best way to know it ”可知,本部分的关键词为“读英语”、“新单词”和“知道它的最好办法”,由此可以猜测,本句表示“当你在阅读英语读物时,你可能会遇到新单词。知道这个新单词最好的方式是什么呢?”come across表示“遇到”。故选C。
64.推理判断题。根据“In the dictionary you can first see the words beginning with the letter A, then B, C, D, E…That means, if there are two words, ‘asleep’ and ‘astronaut’, ‘asleep’ will be before ‘astronaut’; ‘baby’ before ‘back’, ‘banana’ before ‘bank’ etc.”可推知查询英汉词典的规律:单词按字母表顺序排列,故顺序应为April, autumn, face, film。故选A。
65.细节理解题。根据“You need an English-Chinese dictionary. It will tell you a lot about the word, for example, how to read this word, what it means in Chinese and how to use this word.”可知,英汉词典可以告诉你一个单词的汉语意思,即英汉词典适用于学英语的中国学生。故选C。
66.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了如何使用英汉词典。故选C。
67.C 68.D 69.B 70.A
【导语】本文主要描述了作者的家庭成员情况,包括父亲、母亲和姐姐,以及他们的职业、爱好和性格特点,同时表达了作者对家庭的深厚感情和对家人幸福健康的祝愿。
67.细节理解题。根据第三段“My mother is tall and beautiful. Her hair is long and black. She has many hobbies. She is good at gardening.”可知,刘伟的妈妈擅长园艺。故选C。
68.细节理解题。根据第四段“My sister is 13 years old. Her name is Liu Li. She has big eyes. She looks cute.”可知,刘丽看起来很可爱。故选D。
69.推理判断题。根据第二段“He likes running, swimming and playing basketball.”可知,刘伟的爸爸喜欢跑步、游泳和打篮球,他爱好都属于运动;据此可以推断,他的爸爸喜欢运动。故选B。
70.篇章结构题。通读全文可知, 第一段是刘伟的自我介绍并引出其他家庭成员;第二、三、四段分别介绍了他的爸爸、妈妈和姐姐;第五段对全文做了总结;因此本文属于“总——分——总”结构,选项A结构图符合题目要求。故选A。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览