第4讲 任务型阅读【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

第4讲 任务型阅读【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)

资源简介

第4讲 任务型阅读【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)
(24-25七年级上·河北石家庄·期中)阅读下面短文,简略回答问题。
Hello! I’m Wang Mei. I have a big, happy family.
This is my mother. Her name is Guo Yan. She is a saleswoman at a supermarket. She works hard. My father is a writer. His name is Wang Hui. He writes good stories. This is Wang Hao. He is my brother. He is a policeman. He is always busy.
We all love to spend time together. We usually visit my grandparents on weekends. I can meet my aunts, uncles, and cousins there. Look at this photo! We are making dumplings. We have a lot of fun together! We care about each other in my family. I love my family.
1.Where does Wang Mei’s mother work
2.What’s Wang Mei’s father’s job
3.Who is a policeman in Wang Mei’s family
4.What are Wang Mei and her family doing in the photo
5.Do you think this is a happy family Why or why not
(24-25七年级上·四川广安·期中)阅读下面的短文,然后根据文章内容简要回答第1至5小题。
My name is Wang Wei. I am a junior high school student. I still remember my first English class. It was very interesting.
It was the first class in the morning. The teacher went into the classroom with a smile on his face. He told us that his English name is Mike. Then he asked all of us to think of English names for ourselves. We were very excited. Then he asked us to write our names down in the notebooks. I thought about my English name for a long time. Then I wrote down a cool name, Hansel.
All the students gave their notebooks to the teacher. When the teacher asked “Hansel” to answer his question, five boys stood up (站起来). All the students laughed loudly for that. Everyone was happy.
6.Is Wang Wei’s first English class very interesting (不超过3个词)
7.What’s the teacher’s English name (不超过1个词)
8.Where did the students write down their English names (不超过3个词)
9.How many boy students’ names are Hansel (不超过1个词 )
10.How did the students feel in the end (最后) (不超过3个词)
(24-25七年级上·四川成都·期中)根据短文内容,完成图表中所缺信息。
Good morning. I’m Eric and my last name is Black. I’m in No.6 Middle School in Beijing. My telephone number is 422-2563.
See my friends! They are in two teams (队). Bob, Frank, Alan are in Team One. They are in red. They are from No.7 Middle School in Chengdu.
Alice, Gina and Helen are in Team Two. They are in blue. They are from No.9 Middle School in Shanghai. Now they are in a game (比赛) in my school. Gina is the first. Alan is the last.
“Come on (加油), Gina!” “Come on, Alan!”
“Come on, the blue team!”
“Oh, yes! The blue team is the first!”
Next, the blue team& the yellow team... Oh, my turn (轮到我了)! I’m in yellow and I’m in Team Three.
A game
Team one Team two Team three
11 Bob, Frank, Alan Alice, Gina, Helen 12
Colour Red 13 Yellow
School number 14 Nine Six
City (城市) Chengdu 15 Beijing
(24-25七年级上·四川雅安·期中)阅读短文,根据短文内容,在短文后的空格里填入最恰当的单词(每空限填一词)。
My name is Bob. I am from the USA, but now my family are in China. I was born (出生) on June 30th, 2008. I am tall. I like playing sports, and swimming is my favourite. I am on the school swimming team. And I often go swimming on Saturdays and Sundays.
My father is Alfred. He is handsome. He is a policeman. He likes playing basketball when he is free, because he thinks it can make him happy.
My mother is Sally. She is 39 years old. She is beautiful. She is an English teacher in my school. She is nice to all her students, so many students like her. She likes cooking delicious food for us on weekends.
Our family often spend time together. We often read, do sports, go shopping and so on. We have fun together.
Bob’s Family
Name Bob Alfred Sally
Age 16 forty Thirty-nine
Country They are from the USA, but in China now.
Hobby He likes swimming. He is a 17 of the school swimming team. He likes playing basketball. She likes cooking.
Appearance He is tall. He is 18 . She is beautiful.
19 student policeman teacher
Family 20 They often read, do sports, go shopping and so on.
(24-25七年级上·四川成都·期中)根据短文内容,完成图表中所缺信息。
I’m Peter Brown, 14 years old, from London, the UK. But now I’m in Chengdu, China. It’s my first day at school, but I have three friends now.
Jack is an English boy, too, but he is from Liverpool. He is 13 years old. We both have the same last name. And like me. he likes Sichuan food very much. But his favourite is hot pot and my favourite is Mapo tofu. And we also like doing the same things like playing the guitar. We’ll play the guitar after school tomorrow.
Teng Fei, 12 years old, is from Chongqing, China. He says all people in Chongqing and Sichuan love hot pot. And he says he’ll take me for hot pot this weekend (周末). Teng Fei likes tennis and other ball games. He likes swimming, too. He says he spent (花费) much time in water in the hot summer (夏天).
Paul Miller is from Sydney. He has the same age as me. Paul says he doesn’t like Sichuan food because it’s usually spicy (辣的). But he likes Beijing roast duck very much. Paul likes music and he says he wants to join (加入) the school band.
Peter and His Three 21 Friends
Name Age Country Favourite Food 22
Peter Brown 14 the UK Mapo tofu Playing the guitar
23 13 the UK Hot pot Playing the guitar
Teng Fei 12 China Hot pot Playing 24
Paul Mille 14 25 Beijing roast duck Music
(24-25七年级上·四川成都·期中)完成图表,根据短文内容完成图表中所缺信息。
Do you want to do something nice on the weekends (周末) You can do gardening with children!
Most children love to get dirty (脏的). Gardening let them touch (接触) the soft earth and enjoy sunshine outside. It can make them stronger.
Gardening can make children learn about their favorite plants at an early age. It helps them know where their food comes from. Children can also understand food is important.
It’s OK that your children spend time on the plants. Let them water and watch their plants. Gardening is a great way to teach your children about responsibility (责任).
Children always have questions. A few minutes in a garden, kids will ask many questions. Feel free to let them start the conversation. You can learn with them together about anything you can’t answer. Both you and your children will learn more.
Start with your children right now, and let them to choose what they want to plant.
Gardening with children 26 Why
Let them touch the soft earth and enjoy sunshine 27 . To make them stronger.
Help them know 28 . To let them understand the importance of food.
Let them to water and watch the plants. 29 them about responsibility.
Feel free to let them 30 the conversation. To learn with them together.
Start with your children right now!
(24-25七年级上·山东济南·期中)根据图示信息,用正确的单词完成句子。
Emily is an eleven-year-old student in Star Primary School. It is a big school with many trees and flowers ....
Here is a map of Emily’s school. Let’s have a look at the map !
1. Sports hall 2. Science building (science labs and computer rooms) 3. Library 4. Classroom building 5. Office building 6. Art and music building 7. Playground 8. Dining halls
31.There are dining halls in Emily’s school .
32.The computer rooms are in the .
33.The school gate is across from the .
34.The is between the office building and the playground .
35.Students can play basketball either in the or on the playground.
(24-25七年级上·江苏泰州·期中)阅读短文,完成句子根据短文内容填入适当的单词,使句子通畅。
Many people think it is expensive to go to birthday parties, especially (尤其) when you go to some birthday parties in a short time. But you can give great birthday presents and don’t need much money. The following tips (提示) will help you.
You can go to the gift shop. It sells books, art things, toys and other gifts. You must make a plan first and then do as you plan to. You should buy different gifts for different kinds of friends. Before buying gifts, you can ask your friend what he likes best.
Children love collecting gift cards, and teenagers (青少年) love them, too. So you can buy gift cards for them on their birthdays.
With a little plan and use your head, you won’t worry about the next birthday party.
36.Many people think going to birthday parties is .
37.We can buy birthday presents at the .
38.Before you go to the gift shop, you should a first.
39.We can ask our friends what gifts like before buying them.
40.We buy gift cards for children as birthday gifts because they .
(24-25七年级上·吉林长春·期中)
Dad Mum Hu Xiao Hu Rui
handsome funny play football beautiful kind go hiking tall always happy love animals big eyes clever like reading
根据提示信息,用其适当形式补全文中所缺内容。每个空格不超过2个词。
My name is Hu Rui. This is my dad. He’s handsome and 41 . He likes playing 42 . He plays it every week. Next to him is my mum. She’s beautiful and 43 . she likes to go hiking. The tall girl is my sister. She’s always happy. She 44 animals very much. The little boy is me. I have 45 . I like reading a lot. I’m clever! Haha!
We love and help each other.
(24-25七年级上·四川成都·期中)阅读下面短文材料,根据短文内容和要求正确作答。
My Personal Profile
My name is Andre Kalu. I’m 13 years old. I’m from South Africa, but now I live in China. I live with my father, my mother, and my brother. We have a pet cat. His name is Toby. My favorite food is beef noodles. My favorite sport is basketball. I play basketball every weekend with my brother and my friends.
I love my big family. Here is my family photo. I am the one with the checkered (格子) shirt (衬衫). There are 7 members in my family: my parents, my sisters, my brother and me. My parents and brother work in Beijing. I am a student of Beijing No. 1 Middle School. My sisters are in South Africa now. They are all teachers. They all teach (教) Chinese because they love China very much.
A.根据短文内容填空,每空一词。
46.Andre Kalu comes from South Africa, but lives in .
47.Andre Kalu’s favourites beef noodles and basketball.
48.Andre’s brother plays basketball with his brother friends.
49.Andre has family members.
50.Andre’s are teaching Chinese in South Africa.
51.B.再次阅读上面两段材料,完成下面的表格。
Name Age Country School Pet Sisters’ Job
Andre Kalu
(24-25七年级上·河北邢台·期中)阅读下面短文,按要求完成下面小题。
My name is Li Hua. I study in a junior high school this September. Classes start at 8:00 a.m. I have seven classes each day—four in the morning and three in the afternoon. Geography is a new subject in junior high. It is my favorite subject. The teacher sometimes teaches us by playing games. It’s a great way to learn.
Morning break (休息) starts at 9:40 a.m., and I run to the playground. I often do morning exercises or play ball games with my friends there. The break ends at 10:10 a.m. How short it is!
We have lunch from 12:00 to 1:00 p.m. We go to the canteen (食堂) for lunch. There is different food. I really enjoy eating there! After that, I usually go to the book corner in the classroom. I can always find something interesting to read there.
Classes end at 4:25 p.m., and many students take part in after-school activities. I go to the ping-pong club with my friend Chen Ming. We want to join in the school ping-pong game next week. We will practice it very hard.
It’s exciting to be a junior high student. I have a good time at school, and I enjoy every minute (分钟) of it.
1—2题完成句子;3—5题简略回答问题。
52.The geography teacher sometimes teaches us by .
53.Li Hua often does morning exercises or with her friends on the playground during the morning break.
54.What’s Li Hua’s favorite subject
55.What time do classes end
56.What do Li Hua and her friend want to do next week
(24-25七年级上·全国·期中)Hello, everyone! My name is Celina, and I am a student in Class 4, Grade 7. Today I want to introduce (介绍) my family to you.
My father Bob is tall and strong. He is a police officer and he works near our home. My father likes listening to music. He has a music player at home. He also loves model (模型) planes. And he has different kinds of model planes in his study.
Alice is my mother. She is an English teacher. She loves her job very much. She gets up early every day and goes to school with her good friend Sarah. They are both English teachers.
My brother Mark is a great doctor in a hospital. He always says, “I am very happy when I help my patients (病人).” He is busy but he isn’t tired of his work.
Oh, right! We also have a dog. We call it Coco. It looks cute.
They are my family. I love them very much.
1. What grade is Celina in
A.Grade Six. B.Grade Seven. C. Grade Eight. D.Grade Nine.
2. Celina’s father is a _________.
A.maths teacher B.doctor C. police officer D.pilot
3. Who is Sarah
A.Celina’s friend. B.Celina’s mother. C. Alice’s friend. D.Alice’s mother.
4. What does Mark use when he works
A. B. C. D.
5.What’s the structure (结构) of this passage (①= Paragraph 1, …)
A. B. C. D.
再次阅读以上文章,完成下列概要。
There are 57 people and a dog in Celina’s family. Bob is her father. He has a 58 because he likes to listen to music. Alice is her mother. She is 59 . She loves her work so much. Celina’s brother is a doctor. He enjoys helping his patients. The last one is their dog. 60 is Coco.
(24-25七年级上·福建厦门·期中)阅读下面短文,根据短文内容及要求完成各题。
My name is Oscar. I’m 13 years old. I am in No.3 Middle School. It’s large and beautiful. Here is a photo of my school. This modern building is the school hall. There are many flowers and five trees in front of it. Behind the school hall is our classroom building. Our classrooms are big and clean. There is a screen in each classroom. Across from the classroom building is the sports field. We students always exercise there. My favourite place at school is the dining hall. The food there is delicious. I like eating the noodles there most. 我真的很喜欢我的学校。
61.Where is our classroom building
62.Are there any flowers or trees in front of school hall
63.What is Oscar’s favorite place
64.请将划线的句子翻译成英文。
(24-25七年级上·四川成都·期中)I am Helen, a middle school student at Hongxing School. My school is in Chengdu. It’s large. There are about 1,000 students and 100 teachers. There are six grades and I’m in Grade 7.
There is a dining hall and a classroom building on the right of the school. There is a big school hall between them. The school library is on the left. I like reading books so it’s my favourite place. And there is a large computer room in it. Where do we play sports Look! In front of the library is the gym, and we often play basketball there every afternoon.
Welcome to our school! Let me show you around when you come.
65.What is Helen’s school like
It’s .
66.Where is the school hall
67.What’s Helen’s favorite place
68.What do students often do in the gym
69.What does Helen mainly (主要地) talk about in the passage
She mainly talks about .
(24-25七年级上·全国·期中)阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。
Hello, everyone! I’m your new friend. My name is Zhang Wei. I’m fourteen years old. I’m in Class 1, Grade 7. Today I want to tell you something about my school.
There are 1,200 students in my school. ①在我的学校有24间教室。We can study Chinese, English, maths and so on (等等) there. In our school we have a big library. It’s behind our classrooms. There are many books in it. We can read them and learn a lot from them. ②The science labs are next to the library.
Behind the library and the science labs there is a dining hall. After school, we have our meals there. It’s in front of our playground. After class, we can play table tennis, football and basketball on the playground. Some of us like running. We can also run there.
70.将①处划线的句子翻译成英语。
71.将②处划线的句子翻译成汉语。
72.找出下面句子的同义句。
I’m Zhang Wei.
73.回答问题:Are there many books in the library
74.新考法·代词指代 回答问题:What does “It” refer to (指的是)
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
《第4讲 任务型阅读【精准提分】2025秋人教版2024七上英语期中真题分类汇编(含答案解析)》参考答案
1.At a supermarket./She works at a supermarket. 2.A writer./He is a writer. 3.Wang Hao./Wang Mei’s brother, Wang Hao. 4.They are making dumplings. 5.Yes. Because they all love to spend time together./Because they have a lot of fun together./Because they care about each other.
【导语】本文主要介绍了王梅的家庭情况。
1.根据“This is my mother. Her name is Guo Yan. She is a saleswoman at a supermarket.”可知,王梅的妈妈在超市工作。故填At a supermarket./She works at a supermarket.
2.根据“My father is a writer.”可知,王梅的爸爸是一个作家。故填A writer./He is a writer.
3.根据“This is Wang Hao. He is my brother. He is a policeman.”可知,王梅的哥哥王浩是警察。故填Wang Hao./Wang Mei’s brother, Wang Hao.
4.根据“Look at this photo! We are making dumplings.”可知,照片中他们正在包饺子。故填They are making dumplings.
5.根据“We have a lot of fun together! We care about each other in my family. I love my family.”可知,他们彼此关心、相处融洽,说明这是一个幸福的家庭。故填Yes. Because they all love to spend time together./Because they have a lot of fun together./Because they care about each other.
6.Yes, it is. 7.Mike. 8.In the notebooks. 9.Five. 10.They were happy.
【导语】本文讲述了作者第一次上英语课的经历。
6.根据第一段中“I still remember my first English class. It was very interesting.”可知,第一节英语课很有趣,此处应作肯定回答。故填Yes, it is.
7.根据第二段中“He told us that his English name is Mike.”可知,老师的英文名是Mike。故填Mike.
8.根据第二段中“Then he asked us to write our names down in the notebooks.”可知,学生们在笔记本上写下他们的英文名。故填In the notebooks.
9.根据最后一段中“When the teacher asked ‘Hansel’ to answer his question, five boys stood up.”可知,五个男孩的英文名叫Hansel。故填Five.
10.根据最后一段中“Everyone was happy.”可知,学生们很高兴。故填They were happy.
11.Student/Name 12.Eric 13.Blue 14.Seven 15.Shanghai
【导语】本文主要是作者介绍了他们学校参加比赛的队伍的信息。
11.根据本行中人名可知这些都是学生的名字,因此填student/name;根据下一行中单数名词“Color”可知,用单数形式,首字母大写,故填Student/Name。
12.根据“Good morning. I’m Eric and my last name is Black.”及“Oh, my turn (轮到我了)! I’m in yellow and I’m in Team Three.”可知,Eric在队伍三。故填Eric。
13.根据“Alice, Gina and Helen are in Team Two. They are in blue.”可知,颜色为蓝色;根据“Yellow”可知,首字母大写,故填Blue。
14.根据“Bob, Frank, Alan are in Team One. They are in red. They are from No.7 Middle School in Chengdu.”可知,来自第七中学;根据“Nine”可知,首字母大写,故填Seven。
15.根据“Alice, Gina and Helen are in Team Two. They are in blue. They are from No.9 Middle School in Shanghai.”可知,来自上海,故填Shanghai。
16.sixteen/16 17.member 18.handsome 19.Job 20.activity
【导语】本文介绍了Bob一家的情况。
16.根据第一段“I was born (出生) on June 30th, 2008.”可知,Bob今年为2024-2008=16岁,故填sixteen/16。
17.根据第一段“I am on the school swimming team.”可知,Bob是学校游泳队的成员,member“成员”,可数名词,根据不定冠词“a”可知,此处用单数形式,故填member。
18.根据第二段“My father is Alfred. He is handsome.”可知,父亲Alfred很英俊,故填handsome。
19.根据“student”,“policeman”和“teacher”可知,此处说的是工作,故填Job。
20.根据“We often read, do sports, go shopping and so on.”可知,这里说的是家庭活动,故填activity。
21.New 22.Hobby 23.Jack Brown 24.tennis and other ball games 25.Australia
【导语】本文主要介绍作者及三个朋友的个人信息以及每个人的喜好等。
21.根据“I’m Peter Brown, 14 years old, from London, the UK. But now I’m in Chengdu, China. It’s my first day at school, but I have three friends now.”可知,本文介绍了Peter以及他的三个新朋友的情况,作为标题单词首字母要大写,故填New。
22.根据表格对应的一列的内容可知,此处是介绍每个人的兴趣爱好的情况,hobby“爱好”,故填Hobby。
23.根据“Jack is an English boy, too, but he is from Liverpool...we also like doing the same things like playing the guitar.”可知,此处是介绍Jack Brown的一些信息,故填Jack Brown。
24.根据“Teng Fei, 12 years old, is from Chongqing, China...Teng Fei likes tennis and other ball games.”可知,滕飞喜欢网球和其他球类运动,故填tennis and other ball games。
25.根据“Paul Miller is from Sydney.”可知,Paul Miller来自澳大利亚,故填Australia。
26.What 27.outside 28.where their food comes from 29.To teach 30.start
【导语】本文主要介绍了园艺对孩子们的好处。
26.通读全文可知,本文主要介绍了园艺的孩子们的好处,根据表格中“Let them touch the soft earth and enjoy sunshine…”;“Help them know…”;“Let them to water and watch the plants.”及“Feel free to let them…the conversation.”可知,此处指的是应该让孩子们做什么。what“什么”,指内容,首字母大写。故填What。
27.根据文中“Gardening let them touch the soft earth and enjoy sunshine outside.”可知,园艺让孩子们触摸柔软的泥土,享受外面的阳光。故填outside。
28.根据文中“It helps them know where their food comes from.”可知,园艺帮助孩子们了解他们食物从哪里来。故填where their food comes from。
29.根据文中“Gardening is a great way to teach your children about responsibility.”可知,园艺是教育孩子责任感的好方法。to teach“去教育”,位于句首,首字母应大写。故填To teach。
30.根据文中“Feel free to let them start the conversation.”可知,园艺让孩子们自由随意地开始对话。故填start。
31.three 32.science building 33.library 34.art and music building 35.sports hall
【导语】本文主要介绍了Emily学校的地图。
31.根据表格中的“8. Dining halls”可知,序号8代表餐厅,可以从地图上找到三个餐厅。故填three。
32.根据“2. Science building (science labs and computer rooms)”可知,电脑教室在科学楼。故填science building。
33.根据地图可知,大门在序号3的对面,结合“3. Library”可知,大门在图书馆对面。故填library。
34.根据地图可知,“6. Art and music building”在“5. Office building”和“7. Playground”之间,故填art and music building。
35.根据“play basketball”可知,能够运动的地方除了操场外还有体育馆。故填sports hall。
36.expensive 37.gift shop 38. make plan 39. they best 40. love/like/enjoy collecting cards/them
【导语】本文提供了一些经济实惠的技巧,教人们如何在预算内为不同类型的朋友挑选合适的生日礼物,包括去礼品店购物、制定购买计划、询问朋友的喜好,以及利用礼品卡作为礼物。
36.根据“Many people think it is expensive to go to birthday parties ...”可知,许多人认为参加生日派对很贵,空格需要填入一个形容词来描述参加生日派对的感受,expensive“昂贵的”,形容词,符合句意。故填expensive。
37.根据“You can go to the gift shop. It sells books, art things, toys and other gifts.”可知,可以去礼品店购买书籍、艺术品、玩具等礼物。空格需要填入一个名词,表示购买生日礼物的地点。gift shop“礼品店”符合句意。故填gift shop。
38.根据“You must make a plan first and then do as you plan to.”可知,文章建议在购买礼物前先制定计划,根据“you should ... a ... first.”可知,这里指的是制定一个计划,即make a plan,情态动词后接动词原形。故填make;plan。
39.根据“Before buying gifts, you can ask your friend what he likes best.”可知,文章提到在购买礼物前可以询问朋友他们最喜欢什么,第一个空缺少主语,代替“our friends”,用人称代词主格they,第二个空表示他们“最喜欢的”,用best。故填they;best。
40.根据“Children love collecting gift cards, and teenagers (青少年) love them, too. So you can buy gift cards for them on their birthdays.”可知,文章中提到孩子们喜欢收集礼品卡,空格需要填入一个短语,表示“喜欢收集卡片”,可用英文表达为love/like/enjoy collecting cards/them。故填love/like/enjoy;collecting;cards/them。
41.funny 42.football 43.kind 44.loves 45.big eyes
【导语】本文主要介绍了胡睿的家人以及家人的爱好。
41.根据表格可知,胡睿的爸爸既英俊又风趣。故填funny。
42.根据表格可知,胡睿的爸爸喜欢踢足球。故填football。
43.根据表格可知,胡睿的妈妈既美丽又善良。故填kind。
44.根据表格可知,胡睿的姐姐非常喜欢动物。故填loves。
45.根据表格可知,胡睿有一双大眼睛。故填big eyes。
46.China 47.are 48.and 49.seven/7 50.sisters 51. thirteen/13 South Africa Beijing No. 1 Middle school cat/Toby teacher
【导语】本文主要介绍了Andre Kalu的个人信息以及自己的家庭信息。
46.根据“I’m from South Africa, but now I live in China.”可知,他住在中国。故填China。
47.根据“Andre Kalu’s favourites...beef noodles and basketball”可知,本句是主系表结构,主语表示复数,be动词用are。故填are。
48.根据“I play basketball every weekend with my brother and my friends.”可知,应是每个周末和他的哥哥和朋友一起打篮球,and“和”,故填and。
49.根据“There are 7 members in my family: my parents, my sisters, my brother and me. ”可知,家里有7口人,故填seven/7。
50.根据“My sisters are in South Africa now. They are all teachers. They all teach ( 教) Chinese because they love China very much.”可知,他的姐姐们在南非教汉语,故填sisters。
51.根据“My name is Andre Kalu. I’m 13 years old. I’m from South Africa...We have a pet cat. His name is Toby....I am a student of Beijing No. 1 Middle School. My sisters are in South Africa now. They are all teachers.”可知,Andre Kalu十三岁,籍贯是南非,在北京市第一中学上学,宠物是一只猫,叫Toby,他的姐姐们是老师。故填thirteen/13;South Africa;Beijing No. 1 Middle School;cat/Toby;teacher。
52.playing games 53.plays ball games 54.Geography. 55.At 4:25 p.m. 56.They want to join in the school ping-pong game.
【导语】本文主要介绍了作者的学校生活。
52.根据“The teacher sometimes teaches us by playing games.”可知,地理老师有时通过玩游戏来教他们。故填playing games。
53.根据“I often do morning exercises or play ball games with my friends there.”可知,李华常常和朋友在操场上做早操或打球,play ball games“打球”,主语是第三人称单数,所以动词用三单形式。故填plays ball games。
54.根据“Geography is a new subject in junior high. It is my favorite subject.”可知,地理是李华最喜欢的科目。故填Geography.
55.根据“Classes end at 4:25 p.m.”可知,课程在下午4:25结束。故填At 4:25 p.m.
56.根据“We want to join in the school ping-pong game next week.”可知,李华和她的朋友想在下周参加学校的乒乓球比赛。故填They want to join in the school ping-pong game.
57.B 58.C 59.C 60.A 【小题5】D 【小题6】four/4 【小题7】music player 【小题8】an English teacher 【小题9】Its name/It
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了Celina及家人的相关信息。
57.细节理解题。根据“My name is Celina, and I am a student in Class 4, Grade 7.”可知,Celina上七年级。故选B。
58.细节理解题。根据“He is a police officer and he works near our home.”可知,Celina的爸爸是一名警察。故选C。
59.细节理解题。根据“Alice is my mother.”和“She gets up early every day and goes to school with her good friend Sarah.”可知,Sarah是Alice的朋友。故选C。
60.推理判断题。根据“My brother Mark is a great doctor in a hospital.”可知,Mark是一名医生,可推测出他工作时会用到听诊器。故选A。
【小题5】篇章结构题。本文第一段总体介绍家庭,第二、三、四、五段分别介绍了每一位家人和宠物,第六段总结全文,表述自己对家人的爱。因此本文为“总分总”结构。故选D。
【小题6】根据全文内容可知,Celina的家庭有4个人,他们是Celina’s father Bob;Celina’s mother Alice;Celina’s brother Mark;Celina。故填four/4。
【小题7】根据“My father likes listening to music. He has a music player at home.”可知,他在家里有一个音乐播放器。故填music player。
【小题8】根据“Alice is my mother. She is an English teacher”可知,Alice是一个英语老师。故填an English teacher。
【小题9】根据“We also have a dog. We call it Coco.”可知,小狗的名字是Coco。可以使用Its name is Coco.或It is Coco. 故填Its name/It。
61.Our classroom building is behind the school hall. 62.Yes, there are. 63.Oscar’s favourite place is the dinning hall. 64.I really like my school.
【导语】本文主要介绍了Oscar的学校。
61.根据“Behind the school hall is our classroom building.”可知,学校礼堂后面是我们的教学楼。故填Our classroom building is behind the school hall.
62.根据“This modern building is the school hall. There are many flowers and five trees in front of it.”可知,学校礼堂前面有许多花和五棵树。故填Yes, there are.
63.根据“My favourite place at school is the dining hall.”可知,Oscar在学校最喜欢的地方是食堂。故填Oscar’s favourite place is the dinning hall.
64.该句时态为一般现在时,“我”I,作主语;“真的”really,副词修饰动词;“喜欢”like,作谓语;“我的学校”my school,形容词性物主代词修饰名词,作宾语。故填I really like my school.
65.large 66.It’s between a dining hall and a classroom building. 67.Her favorite place is the school library. 68.They often play basketball in the gym. 69.her school
【导语】本文主要介绍了海伦的学校,包括学校的规模、师生数量、学校的建筑布局以及海伦最喜欢的地方等。
65.根据“My school is in Chengdu. It’s large.”可知,海伦的学校很大。故填large。
66.根据“There is a dining hall and a classroom building on the right of the school. There is a big school hall between them.”可知,学校礼堂在餐厅和教学楼之间。故填It’s between a dining hall and a classroom building.
67.根据“I like reading books so it’s my favourite place.”可知,她最喜欢的地方是学校图书馆。故填Her favorite place is the school library.
68.根据“In front of the library is the gym, and we often play basketball there every afternoon.”可知,他们经常在体育馆打篮球。故填They often play basketball in the gym.
69.根据“My school is in Chengdu. It’s large.”及下文的介绍可知,她主要谈论她的学校。故填her school。
70.There are twenty-four classrooms in my school. 71.科学实验室在图书馆旁边。 72.My name is Zhang Wei. 73.Yes, there are. 74.The dining hall.
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了作者的学校。
70.分析题干可知,句子考查There be句型;twenty-four classrooms“24间教室”,作句子的主语,be动词应用are;in my school“在我的学校”,介词短语。故填There are twenty-four classrooms in my school.
71.the science labs“科学实验室”;next to“在……旁边”,介词短语;the library“图书馆”。故填:科学实验室在图书馆旁边。
72.句意:我是张伟。要求改为同义句,也可以说“我的名字叫张伟”;my name“我的名字”,句首首字母要大写;主语为第三人称单数,be动词用is;Zhang Wei作表语。故填My name is Zhang Wei.
73.根据第二段“In our school we have a big library. It’s behind our classrooms. There are many books in it.”可知,学校图书馆有许多藏书;问句为“Are there…”,肯定回答为“Yes, there are”。故填Yes, there are.
74.根据最后一段“Behind the library and the science labs there is a dining hall. After school, we have our meals there. It’s in front of our playground.”可知,放学后,我们在餐厅里吃饭,餐厅在操场的前面;据此可以推断,划线单词“It”指代上文中的“dining hall”。故填The dining hall.
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览