资源简介 Unit4 inventions单元测试(深圳专用)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________本试卷共75 分, 考试时间70 分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名、试室号、座位号,再用2B 铅笔把对应这两个号码的标号涂黑。2 .选择题每小題选出答案后, 用2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,用橡皮擦十净后, 再选涂其他答案。不能答在试卷上。3 .非选择题尼须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答, 答案尼须写在答题卡各题目指定区域的相应位置上,如需要改动, 先划掉原来的答案, 然后再写上新的答案, 改动的答案也不能超出指定的区域; 不准使用铅笔、圆珠笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4 .考生必须保持答题卡的幣洁, 考试结束, 将本试卷和答題卡一并交回。第一部分选择题( 50 分)一、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)Daniel Grapain from Mexico has recently made a robot using recycled materials.After learning that his school was planning to host a knowledge fair, the 15-year-old 1 no time getting ready for it. He recycled materials, using them to make a 2 named Larry. In no time, he made the chest of the robot using a plastic jug (罐) and the head out of a smaller jug.Filled with confidence, the student 3 built Larry by putting together different circuits (线路). A cable (电缆) joined the 4 body parts together, including a small platform (平台) that allowed Larry to move.Grapain didn’t buy anything new to build Larry, not even the power source (电源) that made the robot 5 to life. “Everything is recycled, 6 the cap he wears,” the student shared during an interview with Maestro Marciano, a teacher in Oaxaca, Mexico, who shared Grapain’s 7 on social media. In a video, Grapain used a remote control (遥控器) to make Larry 8 its arms and head. “Hello, I’m Larry,” the robot said, 9 itself. It went on to explain that Grapain was the one who made it. After Larry’s amazing show, Grapain got congratulations for being 10 . As a prize, he got a set of tools. Grapain said that he would use the tools to continue making cool things.1.A.wasted B.spent C.took D.gave2.A.boy B.toy C.robot D.student3.A.carefully B.successfully C.seriously D.slowly4.A.similar B.different C.difficult D.old5.A.add B.apply C.send D.come6.A.even B.still C.only D.almost7.A.troubles B.dream C.experiences D.excuse8.A.move B.change C.touch D.follow9.A.showing B.introducing C.explaining D.talking10.A.brave B.confident C.creative D.young二、阅读理解(40分)第一节 阅读下列短文, 从每小题所给的A 、B 、c 、D 四个选项中选山最佳选项, 并在答题卡上将相应字母编号涂黑。( 共15小题, 每小题1.5分)AThere are many folk stories about the invention (发明) of the umbrella and here is one of them.One day, a young man and his sister were visiting the West Lake when it began to rain heavily. The pair, together with other visitors, hurried to find shelter in nearby pavilions (亭子).From there, they found out that they could enjoy the beautiful scenery, but they were also sad because ★ . While standing there, the young man noticed the pavilion’s shape and how it protected people from the rain. He got an idea and thought, “Why not make a small and movable ‘pavilion’ that people can carry with them ”The young man was Lu Ban, a famous carpenter (木匠) in ancient China. When he returned home, he began to work. He took some thin bamboo strips and carefully bent them into a round frame (框架). Then, he pasted a piece of oiled paper on the frame. He built a pavilion, then another, and still another. After several tries, he made the first umbrella. From then on, he could take his sister out in any weather.This new thing was light and easy to carry. People could use it to keep off the rain and the sun. Lu Ban’s invention was so useful that it became very popular. It has changed the lives of people in every country on Earth.The umbrella is not only a useful tool, but also a symbol of human wisdom and creativity. The story tells us that we should always keep curious and creative, and try to find solutions to the problems we face.11.The underlined word “shelter” means “________”.A.covering B.safety C.kindness D.umbrella12.Which of the following can be put in ★ A.they didn’t take any raincoats B.they could not go for a walkC.the pavilion was too small D.the rain fell on them13.What’s the right order for Lu Ban to invent the umbrella ①He bent them into a round frame.②He pasted a piece of oiled paper on the frame.③He took some thin bamboo strips.④The umbrella became popular.A.①②③④ B.④①②③ C.③①②④ D.③①④②14.Which word can best describe Lu Ban A.Simple. B.Outgoing. C.Creative. D.Friendly.15.What does the passage mainly talk about A.Lu Ban and his sister. B.Some solutions to problems.C.Rainy or sunny days. D.The invention of the umbrella.BIf your parents have ever been too lazy or the weather has been too bad to put gas (汽油) in the family car, this might be the invention for them. A Danish company (公司) has developed a robot arm that can help cars at gas stations without human’s help.The company allows people at a gas station in Finland to get their car filled up by a robot. It’s the only place that offers this service. But the company says it hopes their technology will be available (可获得的) in other countries in the future.The company says there is a special set of sensors (传感器) and cameras to get information about a car. So the robot arm is able to know what kind of gas it needs. When the car stops in a certain area, the robot arm itself starts to move. The arm then opens the car’s fuel tank (油箱) door, chooses the right gas and fills up the car. The company has been testing their technology for over a year and plans to start more testing later this year.The company created its smart gas station in 2018. The idea was to cut down the risk of people staying at gas stations. Since then, they’ve made robot arm do more things. “Our purpose (目的) is to provide people with comfort and safety. Our robot arm allows a driver to go to the shop for a coffee or take a short break while it is working,” the company’s CEO said.16.The passage is probably from the ________ column (栏目) of a magazine.A.Healthy Life B.Growing AdviceC.Educational Research D.New Technology17.The underlined word “it” in Paragraph 3 refers to (指代) ________.A.the camera B.the car C.the company D.the robot arm18.We can learn from the passage that the robot arm ________.A.needs human’s help while working B.gets help from sensors and camerasC.is available in many other countries D.can only help people to fill up cars19.According to the company’s CEO, the robot arm is ________.A.useful B.common C.strange D.popular20.What’s the best title of the passage A.A Future Car B.A Danish CompanyC.A Smart Gas Station D.A Robot Arm Helping Cars at Gas StationsCHave you ever thought about talking with people working in space This is something Ezekiel Wheeler from the US began to try when he was 8. Now, as a homeschooled 13-year-old boy, he made a device (设备) by himself to help others speak to astronauts on the International Space Station (ISS).When Wheeler was young, he was very interested in science. When he turned 8, he decided he wanted to talk with the ISS using ham radio (业余无线电).To make this happen, a ham radio was not enough. He also needed a satellite tracker (卫星跟踪器). He made his own tracker with a 3-meter-long antenna (天线), and two more small trackers made of Lego. “I wanted to use a fun, practical way to teach students about electrical (电机) engineering,” said Wheeler. So he 3D-printed a desktop satellite tracker.The program helped Wheeler win second prize in the 2024 Thermo Fisher Scientific Junior Innovators Challenge, one of the top middle school STEM competitions in the US.Wheeler wasn’t only interested in talking to the astronauts himself. He wanted to let his friends talk to them too. For him, science is everything. “I like to face challenges (挑战),” he said. “I really want to get a result that will work.”21.How does the writer start the passage A.By describing a job. B.By asking a question.C.By giving an example. D.By making a prediction.22.What did Wheeler decide to do at the age of 8 A.Help friends learn science. B.Work as an astronaut.C.Talk to astronauts in space. D.Go to work on the ISS.23.Para 3 mainly shows us how ________.A.Wheeler made his device B.Wheeler’s device workedC.Wheeler taught other kids D.Wheeler played with Lego24.What can we learn about Wheeler from the last paragraph A.He wants to be an engineer. B.He shows an interest in science.C.He is in a 3D-printing club. D.He meets problems every day.25.What might be the best title for the passage A.A Game Played by Astronauts B.A Competition between StudentsC.A Talk with an Astronaut D.A Boy Loving Space Science第二节(每小题2分,共10分)阅读短文,并从下列的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。Nirmal Purja has set several world records after climbing the world’s 14 highest mountains in less than seven months.26 Though he was born 1,600 meters above sea level, he didn’t climb any scrious mountains until he was 29.But Mr. Purja, now 36, was trained to be strong. He used to be a soldier in the British army, where he had special training for fighting in very cold weather. 27There are only 14 mountains in the world that are higher than 8,000 meters. Mr. Purja had already climbed several of them. 28 The old record for climbing the 14 mountains was seven years, ten months and six days. It was set by South Korean climber Kim Chang-ho in 2013.Mr. Purja named his challenge “Project Possible”. 29 On October 29, just a little more than six months after he started, Nirmal Purja had finished climbing the l4th mountain.Though Mr. Purja completed his challenge unbelievably quickly, it wasn’t easy. For example, during one day of climbing Shishapangma, Mr. Purja and his team climbed for l5 hours nonstop. 30A.The situation there was so difficult that no one believed he would succeed.B.Mr. Purja was born in Nepal, in the Himalayas.C.He began on April 23, by climbing Annapuma in Nepal.D.His goal was to climb all of them in less than seven months.E.They had to deal with winds as fast as 75 kilometeres per hour.F.In 2018, he left there to follow his dream of mountain climbing.第三节(每小题1.5分,共5小题)下面的材料A—F分别介绍了六个发明与创造,请根据以下五个人的情况,帮助他们选出想要的发明与创造。选项中有一项为多余项。31 Sally often takes a banana to school for lunch. She often puts a banana in her bag in the morning, and when she opens the bag at noon, the banana looks as if someone drove a car over it. 32 Rose wants to know whether her breath smells nice or not, but it’s difficult to know, because it’s very hard to smell the air that comes out of her own mouth. 33 John used to have a watch that could tell him the time and temperature during the day. However, it doesn’t work these days and he wants to buy something that can be worn more easily. 34 It is reported that many people die as a result of breathing in smoke from wood-powered or coal-powered stoves while cooking. Anna wants to buy a cooker to avoid this problem. 35 Bruce often reads the news about food safety from newspapers, magazines or TV. It has great influences on people’s health. He wants to find something that can help him check whether the food is safe or not. A.A Special Watch It can not only tell you the right time and the temperature. It also has technology that can collect a lot of health data. It can record your every movement and even tell you whether you sleep well or not.B.Time & Temperature Glasses These special glasses show the time above your right eye and the temperature above your left eye. Wearing them is surely easier than wearing a watch, and you never have to guess the temperature.C. Smell This Smell This is useful for you to make sure your breath smells nice. Smell This covers your nose and your mouth, so it is easy to smell the air that comes out of your mouth.D.“Sol-4” Cooker The cooker is much “friendlier” than other cookers because it produces less smoke and the user would be less likely to have breathing illnesses from harmful smoke.E. Kuaisou The new chopsticks, called Kuaisou, are able to pick up a variety of reading materials on food freshness, acidity (酸性) and nutrients (营养物). They allow people to take food safety in their own hands through an app on smartphones.F.Banana Suitcase Are you worrying about the banana in your bag If you put your banana in the Banana Suitcase, it can keep a banana safe, delicious, and looking like a banana!第二部分 非选择题( 25分)三、语法填空(每小题1分,共10分)阅读短文,用所给词适当形式填空。Embroidery (刺绣) was often regarded as “women’s work” in the past. And it was not common for a boy 36 (learn) it. Therefore, Fu Jian’s parents didn’t want 37 (he) to work in this industry at first. But Fu didn’t care. He believed he could do it well.Fu was born into an embroidery family in Yangzhou. His mother is 38 master craftswoman (女工匠) of Suzhou embroidery. Fu fell in love with this beautiful art when he was four years old. In his last year of high school, Fu set his life goal 39 (clear). “Although many people know about this traditional art, I want to help them learn 40 (much) about it,” he said.After 41 (graduate) from college, Fu and his mother built a research center of Suzhou embroidery. Since then, he 42 (invent) many new stitches (针法). He has also trained many 43 (worker).Fu spends a lot of time 44 his works. Even so, he enjoys it. “I often work late into midnight, 45 I never feel tired. I think that’s because I’m doing what I love,” said the 37-year-old.四、书面表达(15分)46.假如十年后,你制造出很多机器人,这些机器人会做些什么呢?请以“My Life in Ten Years”为题,根据提示写一篇80词左右的英语短文。提示:1. What will you be when you grow up 2. What will you make 3. What will the robots do 4. What will people’s life be like My Life in Ten Years____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________(共8张PPT)沪教版2024 八年级上册Unit4 inventions 单元测试(深圳专用)答案1.A 2.C 3.B 4.B 5.D 6.A 7.C 8.A 9.B 10.C一、完形填空第一节A:11.A 12.D 13.C 14.C 15.DB:16.D 17.B 18.B 19.A 20.Dc:21.B 22.C 23.A 24.B 25.D二、阅读理解第二节26.B 27.F 28.D 29.C 30.E第三节31.F 32.C 33.B 34.D 35.E二、阅读理解36.to learn 37.him 38.a 39.clearly 40.more 41.graduating 42.has invented 43.workers 44.on 45.but三、语法填空 My Life in Ten YearsIn ten years, I will be a robot engineer. I love creating things, so I will make many useful robots. These robots will help people a lot. Some will clean houses and cook delicious meals. Others will take care of old people and help kids with their homework. There will also be robots that work in hospitals to carry medicine. With these robots, people’s lives will be easier. They won’t have to do boring and tiring work. They will have more time to travel, read or spend time with family. I’m sure life will be much happier then.四、书面表达谢谢21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源网站兼职招聘:https://www.21cnjy.com/recruitment/home/adminUnit4 inventions单元测试(深圳专用)英 语学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________本试卷共75 分, 考试时间70 分钟。注意事项:1.答卷前,考生务必在答题卡上用黑色字迹的钢笔或签字笔填写自己的考生号、姓名、试室号、座位号,再用2B 铅笔把对应这两个号码的标号涂黑。2 .选择题每小題选出答案后, 用2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需要改动,用橡皮擦十净后, 再选涂其他答案。不能答在试卷上。3 .非选择题尼须用黑色字迹的钢笔或签字笔作答, 答案尼须写在答题卡各题目指定区域的相应位置上,如需要改动, 先划掉原来的答案, 然后再写上新的答案, 改动的答案也不能超出指定的区域; 不准使用铅笔、圆珠笔和涂改液。不按以上要求作答的答案无效。4 .考生必须保持答题卡的幣洁, 考试结束, 将本试卷和答題卡一并交回。参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 A C B B D A C A B C题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20答案 A D C C D D B B A D题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30答案 B C A B D B F D C E题号 31 32 33 34 35答案 F C B D E1.A 2.C 3.B 4.B 5.D 6.A 7.C 8.A 9.B 10.C本文讲述了墨西哥15岁的Daniel Grapain利用回收材料制作机器人Larry的故事,并展示了他在学校知识博览会上的成功表现。1.在得知他的学校计划举办一个知识博览会后,15岁的他立即做好了准备。wasted浪费;spent花费;took拿;gave给。根据“After learning that his school was planning to host a knowledge fair, the 15-year-old…no time getting ready for it.”可知,Daniel没有浪费时间,立刻开始准备。故选A。2.他回收材料,用它们制作了一个名为Larry的机器人。boy男孩;toy玩具;robot机器人;student学生。根据“He recycled materials, using them to make a…named Larry.”和下文可知,他制作的是机器人Larry。故选C。3.充满信心的这位学生成功地组装了Larry,将不同的电路连接在一起。carefully仔细地;successfully成功地;seriously严肃地;slowly缓慢地。根据“Filled with confidence, the student…built Larry by putting together different circuits.”可知,他成功地完成了机器人的组装。故选B。4.一根电缆将不同的身体部件连接在一起,包括一个允许Larry移动的小平台。similar相似的;different不同的;difficult困难的;old旧的。根据“A cable (电缆) joined the…body parts together”可知,电缆连接的是不同的身体部件。故选B。5.Grapain没有买任何新东西来制作Larry,甚至没有买让机器人“活”起来的电源。add添加;apply应用;send发送;come来。根据“the power source (电源) that made the robot…to life”可知,电源让机器人“活”起来,此处是固定搭配“come to life”。故选D。6.“所有的东西都是可回收的,甚至他戴的帽子,”……even甚至;still仍然;only只有;almost几乎。根据“Everything is recycled,…the cap he wears”可知,帽子也是回收的,此处表示强调,应用“even”。故选A。7.这名学生在接受墨西哥瓦哈卡州教师Maestro Marciano的采访时分享了这些,Maestro Marciano在社交媒体上分享了Grapain的经历troubles麻烦;dream梦想;experiences经历;excuse借口。根据“shared Grapain’s…on social media”可知,老师分享的是Grapain的经历。故选C。8.在视频中,Grapain用遥控器让Larry移动手臂和头部。move移动;change改变;touch触摸;follow跟随。根据“Grapain used a remote control (遥控器) to make Larry…its arms and head.”可知,机器人需要移动手臂和头部。故选A。9.“你好,我是Larry,”机器人自我介绍道。showing展示;introducing介绍;explaining解释;talking谈论。根据“‘Hello, I’m Larry,’ the robot said,…itself.”可知,机器人是在自我介绍。故选B。10.Larry的精彩表演后,Grapain因富有创造力而受到祝贺。brave勇敢的;confident自信的;creative有创造力的;young年轻的。根据“Grapain got congratulations for being…”和上文可知,他因制作机器人而被称赞有创造力。故选C。11.A 12.D 13.C 14.C 15.D本文主要介绍了伞的发明。11.词句猜测题。根据“One day, a young man and his sister were visiting the West Lake when it began to rain heavily. The pair, together with other visitors, hurried to find shelter in nearby pavilions”可知,此处指下雨了,他们去附近的亭子里寻找避雨的地方,因此shelter的意思是“遮蔽物”,与covering意思相近。故选A。12.推理判断题。根据“they found out that they could enjoy the beautiful scenery, but they were also sad”可知,他们虽然可以欣赏美景,但是也感到伤心,结合前文提到下雨了,可推测出是因为雨落在他们身上。故选D。13.细节理解题。根据“He took some thin bamboo strips and carefully bent them into a round frame (框架). Then, he pasted a piece of oiled paper on the frame”以及“Lu Ban’s invention was so useful that it became very popular”可知,他先拿了一些细竹条,然后弯成一个圆形的框架,接着在框架上贴了一张油纸,最后是伞变得流行起来,因此正确的顺序是③①②④。故选C。14.推理判断题。根据“The umbrella is not only a useful tool, but also a symbol of human wisdom and creativity”以及全文描述鲁班发明伞的过程可知,鲁班是具有创造力的,故选C。15.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了伞的发明。故选D。16.D 17.B 18.B 19.A 20.D本文是一篇说明文,文章主要介绍了一家丹麦公司开发出一种能在加油站帮助汽车加油的机械臂,该机械臂无需人工帮助,通过传感器和摄像头获取汽车信息,自动完成加油过程,旨在为人们提供舒适和安全。16.推理判断题。根据文章第一段“A Danish company (公司) has developed a robot arm that can help cars at gas stations without human’s help.”以及后文对机械臂的详细介绍可知,文章主要介绍了一种新技术——能在加油站帮助汽车加油的机械臂,因此文章可能来自杂志的“新技术”栏目。故选D。17.词义猜测题。根据文章第三段“The company says there is a special set of sensors (传感器) and cameras to get information about a car. So the robot arm is able to know what kind of gas it needs.”可知,公司表示有一套特殊的传感器和摄像头来获取汽车的信息,因此机械臂能够知道汽车需要什么种类的汽油,由此可推断“it”指代的是汽车。故选B。18.细节理解题。根据文章第三段“The company says there is a special set of sensors (传感器) and cameras to get information about a car. So the robot arm is able to know what kind of gas it needs.”可知,机械臂通过传感器和摄像头获取汽车信息,从而知道需要什么种类的汽油,即机械臂在工作时得到了传感器和摄像头的帮助。故选B。19.推理判断题。根据文章最后一段“Our purpose (目的) is to provide people with comfort and safety. Our robot arm allows a driver to go to the shop for a coffee or take a short break while it is working”可知,公司首席执行官表示,他们的目的是为人们提供舒适和安全,机械臂让司机在它工作时可以去商店买咖啡或短暂休息,由此可推断机械臂是有用的。故选A。20.最佳标题题。根据文章第一段“A Danish company (公司) has developed a robot arm that can help cars at gas stations without human’s help.”以及全文对机械臂在加油站帮助汽车加油的详细介绍可知,文章主要围绕“能在加油站帮助汽车加油的机械臂”展开,因此最佳标题是“A Robot Arm Helping Cars at Gas Stations”。故选D。21.B 22.C 23.A 24.B 25.D本文是一篇记叙文。本文讲述了美国少年Wheeler从小热爱太空科学,8岁时便立志与国际空间站宇航员通话。为了实现梦想,他自学制作了设备,并最终获得科学竞赛奖项。21.推理判断题。根据“Have you ever thought about talking with people working in space ”可知,此处通过提出一个问题来引出文章主题。故选B。22.细节理解题。根据“When he turned 8, he decided he wanted to talk with the ISS using ham radio”可知,Wheeler在8岁时决定用业余无线电与国际空间站的宇航员交谈。故选C。23.细节理解题。根据第三段“He made his own tracker with a 3-meter-long antenna (天线), and two more small trackers made of Lego.”以及“So he 3D-printed a desktop satellite tracker.”可知,第三段主要向我们展示了Wheeler是如何制作他的设备的。故选A。24.细节理解题。根据最后一段“For him, science is everything.”可知,Wheeler对科学表现出兴趣。故选B。25.最佳标题题。通读全文可知,文章主要讲述了13岁的美国男孩Ezekiel Wheeler因对太空科学感兴趣,自制设备帮助人们与国际空间站的宇航员交流,并在相关比赛中获奖的故事。因此最佳标题是“A Boy Loving Space Science”。故选D。26.B 27.F 28.D 29.C 30.E本文是一篇记叙文。文章讲述了Purja先生挑战攀登世界上14座高于8,000米山峰的经历。26.根据下一句“Though he was born 1,600 meters above sea level”可知,他出生在海拔1,600米以上的地方,由此可知此处应是谈到他的出生地。选项B“Purja先生出生于喜马拉雅山脉的尼泊尔。”符合语境。故选B。27.根据下文“Mr. Purja had already climbed several of them.”可知,Purja先生已经攀登过世界上的几座高峰,由此可知下文开始介绍他的登山经历,因此此处应是过渡句,开启谈论他登山的话题。选项F“在2018年,他离开了军队,继续他的登山之梦。”符合语境。故选F。28.根据上文“There are only 14 mountains in the world that are higher than 8,000 meters. Mr. Purja had already climbed several of them.”可知,世界上只有14座高于8,000米的高山,而Purja先生已经攀登过其中几座,因此接下来应是说明他的登山目标。选项D“他的目标是要在七个月内的时间里攀登所有高于8,000米的山峰。”符合语境。故选D。29.根据下一句“On October 29, just a little more than six months after he started, Nirmal Purja had finished climbing the l4th mountain.”可知,在10月29日,就在他开始登山之后仅六个月多一点的时间,他就完成了攀登第14座山峰,由此可知,此处应是介绍他开始登山的时间。选项C“他于4月23日开始攀登尼泊尔的安纳普马。”符合语境。故选C。30.根据上文“Though Mr. Purja completed his challenge unbelievably quickly, it wasn’t easy.”可知尽管Purja先生以难以置信的速度完成了他的挑战,但这并不容易。说明此处应是介绍挑战过程中遇到的困难。选项E“他们必须应对风速高达每小时75公里的大风。”符合语境。故选E。31.F 32.C 33.B 34.D 35.E本文介绍了五个人的情况以及六种发明创造的功能特点。31.根据“puts a banana in her bag...banana looks as if someone drove a car over it”可知,Sally需要解决香蕉在包中被压坏的问题。选项F“Banana Suitcase”与之相符。故选F。32.根据“wants to know whether her breath smells nice...hard to smell the air from her own mouth”可知,Rose需要检测口气的工具。选项C“Smell This”与之相符。故选C。33.根据“watch that could tell time and temperature...wants something worn more easily”可知,John需要更易佩戴的替代品。选项B“Time & Temperature Glasses”与之相符。故选B。34.根据“die from breathing smoke...wants a cooker to avoid this”可知,Anna需要无烟炊具。选项D“‘Sol-4’ Cooker”与之相符。故选D。35.根据“wants to check whether food is safe”可知,Bruce需要检测食品安全的工具。选项E“Kuaisou”与之相符。故选E。 36.to learn 37.him 38.a 39.clearly 40.more 41.graduating 42.has invented 43.workers 44.on 45.but本文介绍了出生于刺绣世家的付建不顾传统观念,立志从事刺绣事业并取得成就的故事。36.而且,对一个男孩来说,学习刺绣并不常见。“It + be + adj. + for sb. to do sth.”是固定句型,意为“对某人来说做某事是……的”,此处用动词不定式作真正的主语,故填to learn。37.因此,付健的父母起初不想让他从事这个行业。“want”是动词,后接人称代词宾格作宾语,“he”的宾格是“him”,故填him。38.他的母亲是一位苏绣大师级女工匠。“master craftswoman”是可数名词单数,且“master”以辅音音素开头,此处表示“一位”,用不定冠词“a”,故填a。39.在高中的最后一年,付健明确地确立了他的人生目标。此处修饰动词“set”,要用副词,“clear”的副词形式是“clearly”,故填clearly。40.“虽然很多人了解这种传统艺术,但我想帮助他们更多地了解它,”他说。根据语境可知,此处有比较含义,“much”的比较级是“more”,表示“更多地”,故填more。41.大学毕业后,付健和他的母亲建立了一个苏绣研究中心。“after”是介词,后接名词、代词或动名词作宾语。由空格后“from college”可知,此处需体现“从大学毕业”的动作,应用动名词形式“graduating”,构成“graduating from college”这一动名词短语,来完整表达“从大学毕业”的意思,故填graduating。42.从那以后,他发明了许多新的针法。“since then”是现在完成时的标志词,其结构为“have/has + 过去分词”,主语“he”是第三人称单数,助动词用“has”,“invent”的过去分词是“invented”,故填has invented。43.他还培训了许多工人。“many”后接可数名词复数,“worker”的复数形式是“workers”,故填workers。44.付健在他的作品上花了很多时间。“spend time on sth.”是固定搭配,意为“在某事上花费时间”,故填on。45.“我经常工作到深夜,但我从不觉得累。”37岁的他说。前后句是转折关系,用连词“but”,故填but。46.例文My Life in Ten YearsIn ten years, I will be a robot engineer. I love creating things, so I will make many useful robots. These robots will help people a lot. Some will clean houses and cook delicious meals. Others will take care of old people and help kids with their homework. There will also be robots that work in hospitals to carry medicine. With these robots, people’s lives will be easier. They won’t have to do boring and tiring work. They will have more time to travel, read or spend time with family. I’m sure life will be much happier then.[总体分析]①题材:本文是一篇记叙文,为材料作文;②时态:时态主要为“一般将来时”;③提示:文章要点已经给出,按照话题展开阐述,可以适当增加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,引出主题,点明十年后的职业与目标;第二步,分点阐述机器人功能,丰富内容;第三步,升华主题,阐述未来生活的积极变化与信心。[亮点词汇]①robot engineer机器人工程师②take care of照料③boring and tiring work无聊又累的工作[高分句型]①With these robots, people’s lives will be easier.(with复合结构作状语)②I’m sure life will be much happier then.(宾语从句)Unit4 inventions 单元测试(深圳专用)答题卡(条 码 粘 贴 处(正面朝上贴在此虚线框内))姓名:______________班级:______________准考证号(注意事项1、答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚。2、请将准考证条码粘贴在右侧的[条码粘贴处]的方框内3、选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须用0.5毫米黑色字迹的签字笔填写,字体工整4、请按题号顺序在各题的答题区内作答,超出范围的答案无效,在草纸、试卷上作答无效。5、保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、刮纸刀。6、填涂样例 正确 [■] 错误 [--][√] [×]) (缺考标记考生禁止填涂缺考标记!只能由监考老师负责用黑色字迹的签字笔填涂。)选择题(请用2B铅笔填涂)1、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 2、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 3、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 4、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 5、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 6、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 7、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 8、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 9、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 10、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 11、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 12、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 13、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 14、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 15、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ]16、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 17、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 18、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 19、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 20、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 21、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 22、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 23、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 24、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 25、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] 26、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ] [E ][ F] 27、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][ F] 28、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][ F] 29、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][ F] 30、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][ F]31、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][F ] 32、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][F ] 33、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][F ] 34、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][F ] 35、[ A ] [ B ] [ C ] [ D ][E ][F ]非选择题(请在各试题的答题区内作答)语法填空(每小题1分,共10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内单词的正确形式填空。36._____________37. _____________38. _____________ 39. _____________ 40. _____________41._____________ 42. _____________ 43. _____________ 44. _____________ 45. _____________四、书面表达(15分)____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit4 inventions 单元测试(深圳专用) - 答案.docx Unit4 inventions 单元测试(深圳专用) 答案.pptx Unit4 inventions 单元测试(深圳专用) 答题卡.docx Unit4 inventions 单元测试(深圳专用).docx