资源简介 九年级英语上学期第一次月考卷第Ⅰ卷 选择题(满分60分)一、单项填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请认真阅读下列各题,从题中所给的A.B.C.D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1.A small town in Norway doesn’t get direct sunlight from late September to mid-March ______six months out of the year. A. only B. hardly C. clearly D. nearly2. —He always appears to ______. —That’s because he’s really knowledgeable and experienced.A. have a point B. dress upC. take place D. make a choice3.—What do you think of this football match — I’ve no idea. But ______is believed that the Spanish team will win. A. it B. that C. this D. he4.Dr. Zhong Nanshan has a great influence on teenagers. They always _____him.A. look out of B. look forC. look forward to D. look up to5.It’s known that food and medicine must ______at a low temperature. A. keep B. be kept C. be keeping D. to keep6.—Do your hobbies ______your schoolwork, Paula —Yes, sometimes. I think I should learn to plan my time carefully.A. take the place of B. get in the way ofC. have to do with D. play a part in7..Our teacher told us to ______junk food. It’s not healthy. A. pay attention to B. stick toC. keep away from D. get used to8.I want to develop my hobbies and my parents have nothing ______it. A. for B. against C. at D. with9. “It is ______honor to give a speech at the meeting, ” he said excitedly. A. the B. a C. an D. /10.—Will your mother be at home this Saturday —Hard to say. She ______go to the countryside to see my grandparents. A. must B. may C. can D. would二、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。At 9: 30 pm yesterday, I was sitting in my chair, listening to a strange sound. It made me 11 . This was the third time I had heard the 12 . I didn’t know who or what made the sound. It sounded as if someone was knocking at my 13 , but I lived on the ninth floor! I was 14 scared to open my eyes until the sound stopped. I thought about asking for help, but I was sure people would 15 me. “There are no such things as ghosts, ”they’d say. “There it is again! ” I shouted. My mom came and 16 me what was going on. Then she heard the strange sound too. She went into the bathroom. I wanted to 17 my mom because I was afraid that something bad would happen to her. 18 she started laughing. “It’s OK, dear. It’s just a strong wind making your curtain shake and knock at the window. ” I was very surprised. Since then, I’ve started thinking more 19 . In the world, there are 20 ghosts. I don’t need to be afraid. If such things happen again, I will do like what my mom did and find out the truth. 11. A. scared B. pleased C. excited D. unhappy12. A. shout B. sound C. cry D. music13. A. window B. door C. floor D. desk14. A. so B. too C. very D. enough15. A. talk about B. find out C. laugh at D. make up16. A. asked B. told C. answered D. expected17. A. encourage B. call C. stop D. warn18. A. But B. And C. So D. Though19. A. quickly B. deeply C. scientifically D. finally20. A. many B. no C. enough D. few三、阅读(共两节)第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)请认真阅读下列材料,从材料后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Think your school rules are boring Take a look at these rules.No hugging Some schools in Portland and Florida started the rule — no hugging in 2010. Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule. The reason is clear — to avoid “unsuitable interactions (不适当的互动)” between students.No bags into the classroom One high school in Michigan doesn’t allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers (有锁存物柜) between classes for their books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg boots (Ugg靴子) It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren’t allowed to wear their Ugg boots into class. It’s to stop them from hiding things like mobile phones in the boots.No balls A Toronto school doesn’t allow its students to bring any hard balls to school. Why A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡) after being hit by a ball. Interested Click (点击) here to read more.21. When did some schools in New Jersey make the rule “no hugging” A. In 2008. B. In 2010.C. In 2012. D. In 2014.22.. Mobile phones are not allowed into class in ______. A. one Portland school B. some schools in FloridaC. one Pennsylvania school D. some schools in Brooklyn23. Where is the material from A. A newspaper. B. A website.C. A speech. D. A diary.BThe biggest secret about inventing is that anybody can do it! Perhaps this sounds crazy, but it’s true. Maybe you have the wrong idea about inventing, so read on to discover the truth.Wrong idea No. 1: An invention has to be something completely new.Inventing means creating something “new”, but the idea could come from something that already exists(存在). The Wright Brothers, got the idea for building a “flying machine” from watching birds.Wrong idea No. 2: Inventors are born, not made.There are a lot of factors(因素)that make invention possible. Take Mozart for example. He was born with a talent for musical composition. But other factors were also important for his creativity. His father was a music teacher, and Mozart practiced for hours every day, from the time he was four years old. Thomas Edison said that being an inventor was “99% hard work and 1% inspiration”!Very successful creators don’t give up when they get something wrong. As one inventor said, “A failure is the right answer to the wrong question. ”Wrong idea No. 3: Inventors are always old people.Don’t believe that. You can’t invent something when you are young. Here are two examples of young inventors: Louis Braille went blind when he was a child. When he was fifteen, he invented a system of reading and writing for blind people that is still used in most countries today. As a young man, George Nissen was watching some artists performing in a show. He watched how they fell into the safety net and then jumped back up again. This gave him an idea and he invented the trampoline(蹦床).24. In the writer’s opinion, there are ________ wrong ideas about inventing in the passage.A. 2 B. 3 C. 4 D. 525. ________ got the idea for building a “flying machine” from watching birds.A. Mozart B. George Nissen C. Louis Braille D. The Wright Brothers26. Which of the following is the writer’s opinion A. Anybody can do inventing.B. Inventors are horn, not made.C. Inventors are always old people.D. An invention has to be something completely new.27. The best title for the passage would be ________.A. How to Perform in a Show B. Be a ComposerC. How to Help Blind People D. Be an InventorCThe Silk Road is a historically important international trade route (路线) between China and the Medier ranean (地中海). It began during the Western Han Dynasty and has been a bridge between East and West for over 2,000 years.The ancient road started from Chang’an (now Xi’an) and ended in Eastern Europe near today’s Turkey and the Mediterranean Sea. It was about 6, 500 kilometers long and went across one-fourth of the planet.The Silk Road got its name in the 19th century because Chinese silk used to be carried along this road. Silk, jade, ceramics and iron went west to Rome. And from the west came glass, gems and food like carrots.The Silk Road was very important to both China and the rest of the world. It was more than an ancient international trade route. Besides trade, knowledge about arts, science and literature, as well crafts and technologies was shared across the Silk Road. In this way, languages and cultures developed and influenced each other.Today, China is trying to build the “21st Century Marine (海洋的) Silk Road”. With the help of APEC held in Beijing in November 2014, the dream of One Belt One Road (一带一路) is coming true.28. When did the Silk Road begin A. In the 19th century. B. In the 18th century.C. During the Western Han Dynasty.D. During the Eastern Han Dynasty.29. How long was the ancient Silk Road A. It was about 6, 500 meters long.B. It was about 5,000 kilometers long.C. It went across one-third of the planet.D. It went across one-fourth of the earth.30. Why was it named the Silk Road A. Because Chinese silk was carried along this road.B. Because Chinese silk was produced along this road.C. Because things were traded from market to market along this road.D. Because the ancient traders bought and sold things along this road.31. It can be inferred (推断) from this passage that ________ .A. the Silk Road was only an ancient international trade routeB. many new silk roads have been built by the Chinese government so farC. the Silk Road was a very important line of communication connecting East and WestD. the Silk Road prevented the development of languages and cultures between East and WestDThe Great Sphinx of Giza Most scientists agree the Great Sphinx of Giza(吉萨狮身人面像) was built around 2 500 B. C. But John Anthony West says that it’s much older. If he’s right, “Everything anybody has learned about ancient civilizations(文明) would have to be completely revised. ” he told a magazine. West, a writer and film-maker, first got interested in ancient history after studying the work of a French researcher. The researcher said Egyptian civilization could have developed as early as 30, 000 years ago, rather than 4, 500 years ago, as most experts believe. West joined a scientist to do research together. Their research suggested that the Sphinx had been worn down(磨损) over the years by water, rather than by sand and wind. Wait a minute Water How could that be The Sphinx is in the Sahara Desert, which has been dry for 12, 000 years! However, before that time, it was very green. If it’s true that water wore down the Sphinx, West thinks that it must have been built centuries earlier. Whether West is right or wrong, it’s important to challenge accepted ideas. That’s how science progresses. West gave some advice for kids: If you are interested in a topic, read everything you can find on it. Do your own research. Don’t always believe everything your teachers tell you. Ask lots of questions, and find your own answers.32.. What does the underlined word “revised” in Paragraph 1 mean A. Connected. B. Created. C. Changed. D. Controlled.33. From West’s research, we can know the Sphinx was worn down by ______. A. sand B. water C. wind D. heat34. What does Paragraph 4 mainly talk about A. The place where West did his research.B. The period when the Sphinx was built.C. The reason why West holds his opinion.D. The technology which was used to build the Sphinx.35. Which of the following may the writer agree A. Science progresses through giving different opinions.B. Egyptian civilization should be earlier than we thought.C. One should do some research before giving their opinions.D. Kids should ask lots of questions and believe what their teachers say.第二节根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共5小题;每小题2分, 满分10分)In the early days of the American West, life was difficult. People lived on farms away from other families. ____36____ Then they saw their friends and neighbors there. On their farms, everyone had lots of work to do. There were some big jobs, and one of them was to build a house.What did families do to build houses They asked for help. ____37____ Women cooked together when men worked on the building. For children, it was like a holiday. There were many children whom they could play with. They enjoyed this form very much. Together these people built a house. At some other time, the family with the new house would help their neighbors, too. They helped each other for the good of everyone.A work group is really cooperative. To cooperate means "to work together". A big job can be easy because of cooperation. Many people can work together. ____38____It will become a small job for many workers.Today, there isn't much cooperation. People don't work together very often. ____39____How can they ask them for help Now, we help others only when they have emergencies (紧急情况) or accidents. We call the police for help, we talk to our neighbors, and then we become true neighbors and friends.Why not always cooperate Why not work with other people You'd better not wait for emergencies or accidents. ____40____A. So some people don't know their neighbors.B. They went into town once a week or once a month.C. If you always work with others, it can be fun, and life can become easier, too.D. They asked their friends and neighbors, and invited them to a work group for a few days.E. Then the job will not be difficult.第II卷 非选择题(满分60分)四、单词拼写(共5小题,每小题1分,满分5分)请根据首字母或括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确,并将答案填写相应横线上。41. The shop has more c________ today and the shop owner looks happy.42. The students in our class are d________ into eight groups to have a competition .43. Lily saw the killer’s face, but she didn’t m________ it to the police because she was scared.44. It is dangerous to drive a car without a________(驾驶证).45.________ (吸烟)is bad for health, so I want my father to give it up.五、完成句子(共5小题,每小题2分,满分10分)请根据汉语提示完成句子46.Lisa在家里对家务活很认真。Lisa is ____________ _____________ the chores in her house.47.我认为老师们不会拒绝我们的邀请。I ________ think teachers will ________ ________ our invitation.48.那些靠近海的漂亮的房子属于那对老夫妇。The beautiful houses near the sea _________ _________ that old couple.49. 我必须回家。我妈妈可能正在家里等我。I have to go home. My mother could ________ ________ ________ me at home.50.美丽中国不但帮助我们更多的了解我们的国家,而且能使得我们对它更自豪。Amazing China ________ ________ helps us learn more about our country, ________ ________ makes us proud of her.六、短文填空(共10小题,每小题1分,满分10分)从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。but, choice, color, direct, fly, high, important, it, much, slowOne day, a father and his son went to a kite-flying festival. When they arrived, there were already many adults and their children playing in the park. When the son saw the sky filled with ____51____ kites in different shapes, he was excited and wanted to get one too. His father agreed to buy one for him. So they went to a kite shop and ____52____ a beautiful one.With the string (线) in hand, the son started ____53____ the kite. Soon, the kite was high up in the sky. After a while, the son said, “Father, it seems that the string is stopping the kite from flying higher. If we cut it, it will be free and fly even higer. Can we cut it ” The father didn’t reply, but just cut the string off the reel (线轴). Suddenly the kite began to go ____54____, which made the son much happier.However, to his surprise, the kite was coming down. They waited for quite some time. ____55____, it fell onto the grass. The son felt upset and asked, “I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. Why did it fall down ”The father smiled and said, “The role of the string was not stopping the kite from flying higher, ____56____ helping it stay in the sky, because the kite ____57____ can’t fly up. By using the string you help the kite go up in the right ____58___. When you cut the string, it could not support the kite.”In our life, we may sometimes feel like there are certain things that are holding us back and stopping us from growing. But in fact, these might be the things that support us ____59____. We can really grow up and become stronger by realizing the ______60______ of these things.语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个恰当的单词或括号内所给单词的正确形式。“Hands on home keys. 61 (eye) on the book. Ready. Type(打字).” It was 1980. I was 62 14-year-old high school student and I was learning to type a letter on an electric typewriter(打字机). I had decided to take the class instead of 63 (learn) a foreign language. Because I had enough trouble with English. But I didn’t 64 (real) see myself ever using a typewriter again after the term was over.Fast forward 20 years. My wife and I had bought our first computer. Amazingly, my hands 65 (go) directly to the home keys and I began to write. Like riding a bike my body remembered 66 to type. Soon I was not only writing stories on my computer 67 also sending them out on the Internet as well. Where once I had been able to touch hundreds of readers of our local paper now I was able to touch thousands of readers all over the world. I was so proud!Life is a long journey full 68 loving, learning, and helping. You never know what you will need along the way. You should trust 69 . Use every talent you have to make this world a 70 (good) and more beautiful place.八、阅读短文(共10小题,每小题2分,满分10分)请认真阅读下面短文,根据短文内容用英语回答5个题目。Coffee has been a part of people’s lives for thousands of years,and today it is still a favourite drink of millions of people in the world. Coffee is so popular ,but do you know the story of coffee and how it was discovered There is an old story that says coffee was discovered in Africa long ,long time ago. One day,a farmer was watching his goats, and he saw them eat some small berries(干种子)from a plant. After they ate the berries,the goats became very active. The man often felt tired,so he decided to try the berries too. Surprisingly, he did not feel tired any more.Coffee plants were thus discovered. Then coffee was taken from Africa to Arabia(阿拉伯半岛),and there it was first used as medicine. The Arabs kept coffee a secret for many years. Later, coffee came to Turkey(土耳其),then Italy, then France. From Europe, the coffee plant was taken to America. People found that coffee plants grew well in many parts of South America, so large coffee farms were started, and many coffee plants were grown. On these farms, coffee beans were picked from the plants by hand. Then the beans were dried and prepared for market to sell. Different coffee beans were mixed together to produce different kinds of coffee. Coffee was sent to all over the world ,and soon became very popular.请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。71. Where did coffee come from _________________________________________________________72. What was coffee first used as in Arabia _________________________________________________________73. Why were large coffee farms started in South America _________________________________________________________74. How did people get coffee beans from the plants _________________________________________________________75. Why did people mix different coffee beans together _________________________________________________________九、书面表达(满分15分)俗话说:“国有国法,家有家规。”为了使子女身心健康、顺利成长,使家庭成员之间的关系更融洽、更和谐,每个家庭都会有这样或那样的家庭规矩。比如:按时完成作业,与朋友闲逛时10点前必须回家,不准长时间打电子游戏,少吃冰淇淋,不但保持房间整洁而且帮助家人做家务,看电视的时间不能超过一小时等。请你结合家庭的实际情况,根据下面的提示和要求,以“My Family Rules”为题,写一篇短文。提示:1.家里有哪些家规,从学习和生活两方面来写;2.对家规的感受;3.对父母的建议。要求:1.必须包括提示内容,可以适当发挥;2.词数不少于80词;3.文中不得出现真实的地名和人名。_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________试卷第6页,共1页22024-2025学年九年级英语上学期第一次月考卷(鲁教版五四制)(考试时间:90分钟 试卷满分:120分)注意事项:1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答第Ⅰ卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答第Ⅱ卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4.测试范围:九年级上册Units 1~3(鲁教版五四制)。5. 难度系数:0.60。6.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第Ⅰ卷 选择题(满分60分)一、单项填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请认真阅读下列各题,从题中所给的A.B.C.D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1.A small town in Norway doesn’t get direct sunlight from late September to mid-March ______six months out of the year. A. only B. hardly C. clearly D. nearly2. —He always appears to ______. —That’s because he’s really knowledgeable and experienced.A. have a point B. dress upC. take place D. make a choice3.—What do you think of this football match — I’ve no idea. But ______is believed that the Spanish team will win. A. it B. that C. this D. he4.Dr. Zhong Nanshan has a great influence on teenagers. They always _____him.A. look out of B. look forC. look forward to D. look up to5.It’s known that food and medicine must ______at a low temperature. A. keep B. be kept C. be keeping D. to keep6.—Do your hobbies ______your schoolwork, Paula —Yes, sometimes. I think I should learn to plan my time carefully.A. take the place of B. get in the way ofC. have to do with D. play a part in7..Our teacher told us to ______junk food. It’s not healthy. A. pay attention to B. stick toC. keep away from D. get used to8.I want to develop my hobbies and my parents have nothing ______it. A. for B. against C. at D. with9. “It is ______honor to give a speech at the meeting, ” he said excitedly. A. the B. a C. an D. /10.—Will your mother be at home this Saturday —Hard to say. She ______go to the countryside to see my grandparents. A. must B. may C. can D. would【答案】1. D 2. A 3.A 4. D 5. B 6. B 7. C 8. B 9. C 10. B【解析】1. 考查副词辨析。句意: 挪威的一个小镇从9月下旬到3月中旬, 一年将近六个月没有阳光直射。only只有; hardly几乎不; clearly清楚地; nearly几乎,差不多。2. 考查短语辨析。句意: ——他似乎总是说得有道理。——那是因为他真的知识渊博, 经验丰富。have a point有道理; dress up装扮; take place发生; make a choice作出选择。根据答句可知, 他有着丰富的知识和经验, 四个选项中, A选项最符合句意。3. 考查it作形式主语。句意:你认为这场足球比赛怎么样?我不知道。但是人们相信西班牙队会赢。It’s said/ believed/reported that. . . 句型中, it作形式主语, 真正的主语是that从句。4. 考查短语辨析。句意: 钟南山院士对青少年影响很大。他们总是崇拜他。A. look out of向……外看; B. look for寻找; C. look forward to盼望; D. look up to仰望, 崇拜。根据前句Dr. Zhong Nanshan has a great influence on teenagers. 可知, 青少年崇拜他。5. 考查动词语态。句意: 众所周知食物和药品必须保存在低温下。情态动词“must”后面接动词原形。主语“food and medicine”与动词“keep”之间是被动关系, 用含情态动词的被动语态“must be kept”。6. 考查短语辨析。句意: ——你的业余爱好妨碍了你的学业吗, 保拉 ——是的, 有时候。我想我应该学会仔细安排我的时间。A. take the place of 取代,代替;B. get in the way of妨碍;C. have to do with与......有关; D. play a part in在......中起作用;扮演角色。7. 考查短语辨析。句意: 我们老师告诉我们远离垃圾食品。它是不健康的。 pay attention to意为“注意”; stick to意为“坚持”; keep away from意为“远离”; get used to意为“习惯于”。根据句意可知, 此处为“远离垃圾食品”。8. 考查介词辨析。句意: 我想培养我的爱好, 我的父母没有反对。A. 对于, 支持; B. 反对; C. 在……; D. 和……。根据句意可知, 表示“父母没有反对”, 故选B。9. 考查冠词。句意: 他兴奋地说: “在会上发言是一种荣幸。”不定冠词a/an表示某一类人或事物中的任何一个, 经常用在第一次提到某人或某物时, 用不定冠词起介绍作用, 表示一个。honor发音以元音音素开头, 结合句意可知用不定冠词an。10. 考查情态动词。句意: ——你妈妈这周六将在家吗 ——很难说。她可能去乡下看我的祖父母。must一定, 表示有把握的推测; may可能, 表示没有把握的推测; can可以, 表示允许; would愿意, 表示意愿。根据“Hard to say”可知, 此处表示没有把握的推测, 因此用may。二、完形填空(共10小题,每小题1分,满分10分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。At 9: 30 pm yesterday, I was sitting in my chair, listening to a strange sound. It made me 11 . This was the third time I had heard the 12 . I didn’t know who or what made the sound. It sounded as if someone was knocking at my 13 , but I lived on the ninth floor! I was 14 scared to open my eyes until the sound stopped. I thought about asking for help, but I was sure people would 15 me. “There are no such things as ghosts, ”they’d say. “There it is again! ” I shouted. My mom came and 16 me what was going on. Then she heard the strange sound too. She went into the bathroom. I wanted to 17 my mom because I was afraid that something bad would happen to her. 18 she started laughing. “It’s OK, dear. It’s just a strong wind making your curtain shake and knock at the window. ” I was very surprised. Since then, I’ve started thinking more 19 . In the world, there are 20 ghosts. I don’t need to be afraid. If such things happen again, I will do like what my mom did and find out the truth. 11. A. scared B. pleased C. excited D. unhappy12. A. shout B. sound C. cry D. music13. A. window B. door C. floor D. desk14. A. so B. too C. very D. enough15. A. talk about B. find out C. laugh at D. make up16. A. asked B. told C. answered D. expected17. A. encourage B. call C. stop D. warn18. A. But B. And C. So D. Though19. A. quickly B. deeply C. scientifically D. finally20. A. many B. no C. enough D. fe【答案】11. A 12. B 13. A 14. B 15. C 16. A 17. C 18. A 19. C 20. B【解析】11. 考查形容词辨析。scared害怕的; pleased高兴的; excited兴奋的; unhappy不开心的。由前文“a strange sound”可知选A。12. 考查语境理解。句意: 这是我第三次听到这个声音。由下文 I didn’t know who or what made the sound.(我不知道是谁或是什么发出的声音。) 中sound可知。13. 考查语境理解。由下文“可是我住在九楼啊! ”可推知前半句句意应为“听起来好像有人在敲我的窗户”。14. 考查固定结构。too. . . to. . . 太……而不能……。句意: 我太害怕而不敢睁开眼睛, 直到声音停止。15. 考查语境理解。句意: 但是我确信人们会嘲笑我。根据下文“There are no such things as ghosts, ”they’d say.(他们会说“世上没有鬼”) 可知, 人们会嘲笑“我”。16. 考查语境理解。根据上下文可知, 听到“我”的喊声, 妈妈询问“我”发生了什么。17. 考查语境理解。由下文“因为我担心她会遭遇什么不测”可知选stop(阻止)。18. 考查连词辨析。本句“______她开始笑”与前句“我担心她会遭遇什么不测”存在转折关系, 用连词But。 19. 考查副词辨析。quickly迅速地; deeply深入地; scientifically 科学地; finally最终。由文中的“ghosts”可知句意: 从那时起, 我开始更科学地思考问题。20. 考查语境理解。句意: 世界上根本没有鬼。根据上文故事情节及下文I don’t need to be afraid.(我不需要害怕。) 可知, 这里表示“世界上根本没有鬼。”三、阅读(共两节)第一节 阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)请认真阅读下列材料,从材料后各题所给的A.B.C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Think your school rules are boring Take a look at these rules.No hugging Some schools in Portland and Florida started the rule — no hugging in 2010. Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule. The reason is clear — to avoid “unsuitable interactions (不适当的互动)” between students.No bags into the classroom One high school in Michigan doesn’t allow bags into the classroom at all. The school asks students to return to their lockers (有锁存物柜) between classes for their books in order to make sure they are safe in lunchrooms and classrooms.No Ugg boots (Ugg靴子) It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren’t allowed to wear their Ugg boots into class. It’s to stop them from hiding things like mobile phones in the boots.No balls A Toronto school doesn’t allow its students to bring any hard balls to school. Why A parent was taken to hospital with a concussion (脑震荡) after being hit by a ball. Interested Click (点击) here to read more.21. When did some schools in New Jersey make the rule “no hugging” A. In 2008. B. In 2010.C. In 2012. D. In 2014.22.. Mobile phones are not allowed into class in ______. A. one Portland school B. some schools in FloridaC. one Pennsylvania school D. some schools in Brooklyn23. Where is the material from A. A newspaper. B. A website.C. A speech. D. A diary.【答案】21. C 22. C 23. B【解析】这是一篇应用文, 文章主要介绍各地学校制定的规则。细节理解题。根据“Some schools in Portland and Florida started the rule — no hugging in 2010. Two years later some schools in New Jersey and Brooklyn made the same rule. (波特兰和佛罗里达的一些学校2010年开始实行禁止拥抱这一规则。两年后, 新泽西州和布鲁克林的一些学校也制定了同样的规则。)” 可知新泽西州在2012年制定禁止拥抱这一规则。故选C。细节理解题。根据“It might get very cold in winter in Pennsylvania, but students there aren’t allowed to wear their Ugg boots into class. It’s to stop them from hiding things like mobile phones in the boots(宾夕法尼亚州的冬天可能会很冷, 但那里的学生不允许穿他们的靴子上课。这是为了阻止他们把手机之类的东西藏在靴子里。)”可知在宾夕法尼亚州的学校, 不允许手机出现在教室里。故选C。推理判断题。根据“Click here to read more.(点击这里阅读更多。)”可知这一材料出现在网站上。故选B。BThe biggest secret about inventing is that anybody can do it! Perhaps this sounds crazy, but it’s true. Maybe you have the wrong idea about inventing, so read on to discover the truth.Wrong idea No. 1: An invention has to be something completely new.Inventing means creating something “new”, but the idea could come from something that already exists(存在). The Wright Brothers, got the idea for building a “flying machine” from watching birds.Wrong idea No. 2: Inventors are born, not made.There are a lot of factors(因素)that make invention possible. Take Mozart for example. He was born with a talent for musical composition. But other factors were also important for his creativity. His father was a music teacher, and Mozart practiced for hours every day, from the time he was four years old. Thomas Edison said that being an inventor was “99% hard work and 1% inspiration”!Very successful creators don’t give up when they get something wrong. As one inventor said, “A failure is the right answer to the wrong question. ”Wrong idea No. 3: Inventors are always old people.Don’t believe that. You can’t invent something when you are young. Here are two examples of young inventors: Louis Braille went blind when he was a child. When he was fifteen, he invented a system of reading and writing for blind people that is still used in most countries today. As a young man, George Nissen was watching some artists performing in a show. He watched how they fell into the safety net and then jumped back up again. This gave him an idea and he invented the trampoline(蹦床).24. In the writer’s opinion, there are ________ wrong ideas about inventing in the passage.A. 2 B. 3 C. 4 D. 525. ________ got the idea for building a “flying machine” from watching birds.A. Mozart B. George Nissen C. Louis Braille D. The Wright Brothers26. Which of the following is the writer’s opinion A. Anybody can do inventing.B. Inventors are horn, not made.C. Inventors are always old people.D. An invention has to be something completely new.27. The best title for the passage would be ________.A. How to Perform in a Show B. Be a ComposerC. How to Help Blind People D. Be an Inventor【答案】24. B 25. D 26. A 27. D【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了任何人都可以做发明,以及人们对发明的错误认识:发明必须是一些全新的东西,发明家是天生的,发明家都是老人。细节理解题。根据“Wrong idea No. 1: An invention has to be something completely new....Wrong idea No. 2: Inventors are born, not made....Wrong idea No. 3: Inventors are always old people.(第一个错误观点:发明必须是一些全新的东西......第二个错误观点:发明家是天生的,不是后天培养的......第三个错误观点:发明家都是老人。)”可知,文中讲述了三个错误的观念。故选B。细节理解题。根据“The Wright Brothers, for example, got the idea for building a ‘flying machine’ from watching birds.(例如,莱特兄弟从观察鸟类有了建飞行器的想法。)”可知,是莱特兄弟有了建飞行器的想法。故选D。细节理解题。根据“The biggest secret about inventing is that anybody can do it!(关于发明的最大的秘密就是任何人都能做!)”可知,任何人都能搞发明。故选A。标题归纳题。根据“The biggest secret about inventing is that anybody can do it! Perhaps this sounds crazy, but it’s true. Maybe you have the wrong idea about inventing, so read on to discover the truth.(关于发明的最大的秘密就是任何人都能做!也许这听起来很疯狂,但是这是真的。或许你对发明有错误的想法,所以继续读下去,你会发现真相。)”可知,本文讲的任何人都可以搞发明,成为发明家,以及人们对于发明的误区。故选D。CThe Silk Road is a historically important international trade route (路线) between China and the Medier ranean (地中海). It began during the Western Han Dynasty and has been a bridge between East and West for over 2,000 years.The ancient road started from Chang’an (now Xi’an) and ended in Eastern Europe near today’s Turkey and the Mediterranean Sea. It was about 6, 500 kilometers long and went across one-fourth of the planet.The Silk Road got its name in the 19th century because Chinese silk used to be carried along this road. Silk, jade, ceramics and iron went west to Rome. And from the west came glass, gems and food like carrots.The Silk Road was very important to both China and the rest of the world. It was more than an ancient international trade route. Besides trade, knowledge about arts, science and literature, as well crafts and technologies was shared across the Silk Road. In this way, languages and cultures developed and influenced each other.Today, China is trying to build the “21st Century Marine (海洋的) Silk Road”. With the help of APEC held in Beijing in November 2014, the dream of One Belt One Road (一带一路) is coming true.28. When did the Silk Road begin A. In the 19th century.B. In the 18th century.C. During the Western Han Dynasty.D. During the Eastern Han Dynasty.29. How long was the ancient Silk Road A. It was about 6, 500 meters long.B. It was about 5,000 kilometers long.C. It went across one-third of the planet.D. It went across one-fourth of the earth.30. Why was it named the Silk Road A. Because Chinese silk was carried along this road.B. Because Chinese silk was produced along this road.C. Because things were traded from market to market along this road.D. Because the ancient traders bought and sold things along this road.31. It can be inferred (推断) from this passage that ________ .A. the Silk Road was only an ancient international trade routeB. many new silk roads have been built by the Chinese government so farC. the Silk Road was a very important line of communication connecting East and WestD. the Silk Road prevented the development of languages and cultures between East and West【答案】28. C 29. D 30. A 31. C【解析】本文讲述了始于西汉,全长约6500公里横跨地球四分之一的丝绸之路的悠久历史、得名缘由、重要作用和现实意义。细节理解题。根据第一段“It began during the Western Han Dynasty and has been a bridge between East and West for over 2,000 years.(它始于西汉时期,两千多年来一直是连接东西方的桥梁。)”可知,丝绸之路是西汉开始的。故选C。细节理解题。根据第二段“It was about 6, 500 kilometers long and went across one-fourth of the planet.”可知,它长约6500公里,横跨地球的四分之一。故选D。细节理解题。根据第三段“The Silk Road got its name in the 19th century because Chinese silk used to be carried along this road.”可知,丝绸之路在19世纪得名,因为中国的丝绸曾经沿着这条路运输。故选A。推理判断题。根据第一段“The Silk Road is a historically important international trade route (路线) between China and the Medier ranean (地中海). ”可知,丝绸之路是历史上中国和地中海之间的重要的国际贸易路线。根据第四段“The Silk Road was very important to both China and the rest of the world.”可知,丝绸之路对中国和世界都非常重要。C选项“丝绸之路是连接东西方的一条非常重要的交通线路”表述准确。故选C。DThe Great Sphinx of Giza Most scientists agree the Great Sphinx of Giza(吉萨狮身人面像) was built around 2 500 B. C. But John Anthony West says that it’s much older. If he’s right, “Everything anybody has learned about ancient civilizations(文明) would have to be completely revised. ” he told a magazine. West, a writer and film-maker, first got interested in ancient history after studying the work of a French researcher. The researcher said Egyptian civilization could have developed as early as 30, 000 years ago, rather than 4, 500 years ago, as most experts believe. West joined a scientist to do research together. Their research suggested that the Sphinx had been worn down(磨损) over the years by water, rather than by sand and wind. Wait a minute Water How could that be The Sphinx is in the Sahara Desert, which has been dry for 12, 000 years! However, before that time, it was very green. If it’s true that water wore down the Sphinx, West thinks that it must have been built centuries earlier. Whether West is right or wrong, it’s important to challenge accepted ideas. That’s how science progresses. West gave some advice for kids: If you are interested in a topic, read everything you can find on it. Do your own research. Don’t always believe everything your teachers tell you. Ask lots of questions, and find your own answers.32.. What does the underlined word “revised” in Paragraph 1 mean A. Connected. B. Created.C. Changed. D. Controlled.33. From West’s research, we can know the Sphinx was worn down by ______. A. sand B. waterC. wind D. heat34. What does Paragraph 4 mainly talk about A. The place where West did his research.B. The period when the Sphinx was built.C. The reason why West holds his opinion.D. The technology which was used to build the Sphinx.35. Which of the following may the writer agree A. Science progresses through giving different opinions.B. Egyptian civilization should be earlier than we thought.C. One should do some research before giving their opinions.D. Kids should ask lots of questions and believe what their teachers say.【答案】32. C 33. B 34. C 35. A【解析】这篇短文主要通过人们争论的吉萨狮身人面像建于哪一年, 告诉我们, 如果你对某个话题感兴趣, 就做你所能做的每一件事, 做你自己的研究, 不要总是相信老师告诉你的一切, 多问问题, 找出你自己的答案。词义猜测题。根据上文“Most scientists agree the Great Sphinx of Giza was built around 2 500 B. C. But John Anthony West says that it’s much older” 大多数科学家都认为吉萨狮身人面像建于公元前2500年左右, 但John Anthony West说, 这座雕像古老得多。可知下文是说“任何人所学到的关于古代文明的知识都必须彻底修改”, 这里的revised的意思是“修改, 改变”, 相当于changed。故选C。细节理解题。根据文中“West joined a scientist to do research together. Their research suggested that the Sphinx had been worn down over the years by water, rather than by sand and wind.(韦斯特和一位科学家一起研究。他们的研究表明, 多年来狮身人面像是被水而不是沙子和风磨损的。 )他们的研究表明, 狮身人面像多年来是被水磨损的。故选B。段落大意题。通读整个第四段及根据文中“The Sphinx is in the Sahara Desert, which has been dry for 12, 000 years! However, before that time, it was very green. If it’s true that water wore down the Sphinx, West thinks that it must have been built centuries earlier. ” 狮身人面像在撒哈拉沙漠, 那里已经干涸了12 000年! 然而, 在那之前, 它是非常绿色的。如果的确水侵蚀了狮身人面像, 韦斯特认为它一定是在几个世纪前建造的。可知, 本段主要讲述韦斯特为什么坚信自己的观点。故选C。观点态度题。根据文中“West gave some advice for kids: If you are interested in a topic, read everything you can find on it. Do your own research. Don’t always believe everything your teachers tell you. Ask lots of questions, and find your own answers. ” 韦斯特给了孩子们一些建议: 如果你对某个话题感兴趣, 尽可能多地阅读它。做你自己的研究。不要总是相信老师说的话。问很多问题, 找到你自己的答案。可知, 这篇短文主要是告诉我们科学通过发表不同的意见而进步。故选A。第二节 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共5小题;每小题2分, 满分10分)In the early days of the American West, life was difficult. People lived on farms away from other families. ____36____ Then they saw their friends and neighbors there. On their farms, everyone had lots of work to do. There were some big jobs, and one of them was to build a house.What did families do to build houses They asked for help. ____37____ Women cooked together when men worked on the building. For children, it was like a holiday. There were many children whom they could play with. They enjoyed this form very much. Together these people built a house. At some other time, the family with the new house would help their neighbors, too. They helped each other for the good of everyone.A work group is really cooperative. To cooperate means "to work together". A big job can be easy because of cooperation. Many people can work together. ____38____It will become a small job for many workers.Today, there isn't much cooperation. People don't work together very often. ____39____How can they ask them for help Now, we help others only when they have emergencies (紧急情况) or accidents. We call the police for help, we talk to our neighbors, and then we become true neighbors and friends.Why not always cooperate Why not work with other people You'd better not wait for emergencies or accidents. ____40____A. So some people don't know their neighbors.B. They went into town once a week or once a month.C. If you always work with others, it can be fun, and life can become easier, too.D. They asked their friends and neighbors, and invited them to a work group for a few days.E. Then the job will not be difficult.【答案】36. B 37. D 38. E 39. A 40. C【解析】短文讲述了美国西部的早期居民为了建造房屋而互相帮助的故事,告诉我们合作意味着“共同努力”,如果我们总是和别人一起工作,那会很有趣,生活也会变得更容易。根据上下文People lived on farms away from other families.(人们住在农场,远离其他家庭。)和Then they saw their friends and neighbors there.(然后在那儿他们看到了他们的朋友和邻居。)可知人们离得很远,选项B“他们每周或每月进城一次”符合语境,故选B。根据句子They asked for help.结合下文所提到的women、men,甚至children所做的工作可知,选项D“他们询问了他们的朋友和邻居,并邀请他们参加几天的工作小组”符合语境,故选D。根据句意及上下文提示,结合A big job can be easy because of cooperation.可知,因为合作,一项大的工作可以变得容易,选项E“那么这个工作就不难了”符合语境,故选E。根据上下文People don't work together very often.和How can they ask them for help 的语义,人们并不经常在一起工作,他们如何能向他们寻求帮助呢?选项A“所以有些人不认识他们的邻居”,故选A。40.根据前文Why not always cooperate Why not work with other people 可知,此处建议合作和与人共事,选项C“如果你总是和别人一起工作,那会很有趣,生活也会变得更轻松”符合语境故选C。第II卷 非选择题(满分60分)四、单词拼写(共5小题,每小题1分,满分5分)请根据首字母或括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确,并将答案填写相应横线上。41. The shop has more c________ today and the shop owner looks happy.【答案】(c)ustomers【解析】句意:今天商店里有更多的顾客,并且店主看起来很开心。结合语境可知,商店里顾客多了,店主才会开心。“顾客”为customer,其修饰词为more,意为“更多的”,后面需要加名词的复数形式。故填(c)ustomers。42. The students in our class are d________ into eight groups to have a competition .【答案】(d)ivided【解析】句意:我们班的学生被分成八个小组进行比赛。根据“are d... into eight groups”及首字母可知,应是被分成了8组,be divided into“被分成”,固定短语。故填(d)ivided。43. Lily saw the killer’s face, but she didn’t m________ it to the police because she was scared.【答案】(m)ention【解析】句意:莉莉看到了凶手的脸,但她没有告诉警察,因为她很害怕。根据“because she was scared”和首字母m可知,因为她害怕,所以她没有向警察提到她看到凶手的脸,故填(m)ention。44. It is dangerous to drive a car without a________(驾驶证).【答案】license【解析】句意:没有驾照开车是很危险的。介词“without”后缺宾语,根据“a”可知是单数名词。根据“dangerous to drive a car”可知,句子表达没有驾照开车很危险,用名词license。故填license。45.________ (吸烟)is bad for health, so I want my father to give it up.【答案】Smoking【解析】句意:吸烟对健康有害,所以我希望我父亲戒烟。根据首字提示和“so I want my father to give it up”可知,吸烟对健康有害,smoke“吸烟”,动词,作主语要用动名词形式,故填Smoking。五、完成句子(共5小题,每小题2分,满分10分)请根据汉语提示完成句子46.Lisa在家里对家务活很认真。Lisa is ____________ _____________ the chores in her house.【答案】serious; about【解析】根据“Lisa is...the chores in her house.”以及结合汉语提示可知,空格处缺“对……认真”,固定短语be serious about“对……是认真的”。故填serious;about。47.我认为老师们不会拒绝我们的邀请。I ________ think teachers will ________ ________ our invitation.【答案】don’t ;turn ;down【解析】根据“think”可知,当主句的谓语动词是“think, believe, imagine, suppose, expect, guess”等,从句的否定一般要转移到主句上,主语是“I”,因此第一空填don’t;第二空是固定词组,turn down“拒绝”,will后跟动词原形。故填don’t;turn;down。48.那些靠近海的漂亮的房子属于那对老夫妇。The beautiful houses near the sea _________ _________ that old couple.【答案】 belong ;to【解析】由英汉对照可知,空格处填“属于”,belong to“属于”。根据语境可知此句应用一般现在时,表示事实,主语“The beautiful houses”是复数,谓语动词用原形,故填belong;to。49. 我必须回家。我妈妈可能正在家里等我。I have to go home. My mother could ________ ________ ________ me at home.【答案】 be ;waiting; for【解析】“等某人”wait for sb.。根据“正在”可知用现在进行时,其结构为be doing,could后接动词原形be,wait的现在分词形式为waiting。故填be;waiting;for。50.《厉害了,我的国》不仅帮助我们更多了解我们的国家,而且让我们为祖国感到自豪。Amazing China ________ ________ helps us learn more about our country, ________ ________ makes us proud of her.【答案】not; only;but; also【解析】“不仅……而且……”not only ... but also ...,是固定搭配,连接并列成分。故填not;only;but;also。六、短文填空(共10小题,每小题1分,满分10分)从下面方框中选出10个单词,将其正确形式填入短文,使短文意思正确通顺(每词限用一次)。but, choice, color, direct, fly, high, important, it, much, slowOne day, a father and his son went to a kite-flying festival. When they arrived, there were already many adults and their children playing in the park. When the son saw the sky filled with ____51____ kites in different shapes, he was excited and wanted to get one too. His father agreed to buy one for him. So they went to a kite shop and ____52____ a beautiful one.With the string (线) in hand, the son started ____53____ the kite. Soon, the kite was high up in the sky. After a while, the son said, “Father, it seems that the string is stopping the kite from flying higher. If we cut it, it will be free and fly even higer. Can we cut it ” The father didn’t reply, but just cut the string off the reel (线轴). Suddenly the kite began to go ____54____, which made the son much happier.However, to his surprise, the kite was coming down. They waited for quite some time. ____55____, it fell onto the grass. The son felt upset and asked, “I thought that after cutting the string, the kite would fly higher. Why did it fall down ”The father smiled and said, “The role of the string was not stopping the kite from flying higher, ____56____ helping it stay in the sky, because the kite ____57____ can’t fly up. By using the string you help the kite go up in the right ____58___. When you cut the string, it could not support the kite.”In our life, we may sometimes feel like there are certain things that are holding us back and stopping us from growing. But in fact, these might be the things that support us ____59____. We can really grow up and become stronger by realizing the ______60______ of these things.【答案】51. colorful 52. chose 53. to fly/flying 54. higher 55. Slowlybut 57. itself 58. direction 59. most/the most 60 importance【解析】本文主要讲述了一位父亲和儿子去参加风筝节,在商店给儿子买了一个风筝,陪儿子放风筝的故事,从而告诉我们:在我们的生活中,我们有时会觉得有些事情阻碍了我们的发展,阻止了我们的成长。但事实上,这些可能是最支持我们的事情。通过认识到这些事情的重要性,我们可以真正成长并变得更强。51. 句意:当儿子看到天空中布满了各种形状的彩色风筝时,他很兴奋。也想得到一个。根据“the sky filled with ... kites in different shapes”可推出此处指的是“彩色的”风筝,用color的形容词形式colorful表示“彩色的”,形容词作定语修饰名词kites。故填colorful。52. 句意:所以他们去了风筝店,选择了一个漂亮的风筝。根据“So they went to a kite shop”可知是去风筝店挑选风筝,用choice的动词形式choose表示“挑选”;结合“went”可知用其过去式chose。故填chose。53. 句意:儿子手里拿着风筝线,开始放风筝。根据“Soon, the kite was high up in the sky.”可知是开始放风筝,fly a/the kite“放风筝”;start to do sth/doing sth.“开始做某事”。故填to fly/flying。54. 句意:突然,风筝飞得更高了,儿子高兴多了。根据“If we cut it, it will be free and fly even higer.”可知儿子想要风筝飞更高,结合“which made the son much happier”可推出一开始确实飞更高了,用high的比较级“higher”。故填higher。55. 句意:慢慢地,它落在草地上。此处用副词修饰整个句子,根据“They waited for quite some time.”可知风筝下落速度慢,用slow的副词形式slowly表示“缓慢地”。故填Slowly。56. 句意:绳子的作用不是阻止风筝飞得更高,而是帮助它在天空中停留,因为风筝本身不能飞起来。根据“The role of the string was not stopping the kite from flying higher, ... helping it stay in the sky”可知空前后句意出现转折,not ... but ... “不是……而是……”。故填but。57. 句意:绳子的作用不是阻止风筝飞得更高,而是帮助它在天空中停留,因为风筝本身不能飞起来。根据“because the kite ... can’t fly up”可知风筝自身不会飞,用it的反身代词itself作同位语,意为“它自己,本身”。故填itself。58. 句意:通过使用风筝线,你可以帮助风筝朝正确的方向飞上去。根据“By using the string you help the kite go up in the right ...”可推出是朝着正确的方向向上飞,此处用direct的名词形式direction表示“方向”。故填direction。59. 句意:但事实上,这些可能是最支持我们的东西。根据“these might be the things that support us ...”可知此处用副词修饰动词,表示最支持我们的东西,用much的最高级most,副词最高级前可加the也可不加。故填most/the most。60. 句意:通过意识到这些事物的重要性,我们可以真正成长,变得更强大。根据“We can really grow up and become stronger”可推出意识到某些事物的重要性才能成长、变得更强大,the后用important的名词形式importance表示“重要性”。故填importance。语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个恰当的单词或括号内所给单词的正确形式。“Hands on home keys. 61 (eye) on the book. Ready. Type(打字).” It was 1980. I was 62 14-year-old high school student and I was learning to type a letter on an electric typewriter(打字机). I had decided to take the class instead of 63 (learn) a foreign language. Because I had enough trouble with English. But I didn’t 64 (real) see myself ever using a typewriter again after the term was over.Fast forward 20 years. My wife and I had bought our first computer. Amazingly, my hands 65 (go) directly to the home keys and I began to write. Like riding a bike my body remembered 66 to type. Soon I was not only writing stories on my computer 67 also sending them out on the Internet as well. Where once I had been able to touch hundreds of readers of our local paper now I was able to touch thousands of readers all over the world. I was so proud!Life is a long journey full 68 loving, learning, and helping. You never know what you will need along the way. You should trust 69 . Use every talent you have to make this world a 70 (good) and more beautiful place.【答案】61.Eyes 62.a 63.learning 64.really 65.went 66.how 67.but 68.of 69.yourself 70.better【解析】本文主要讲述了20多年前,作者在学校里为了逃避外语学习,而选择了打字课。多年后作者利用自己学过的打字技巧在电脑上写作,使自己的作品扩大了影响。61.句意:眼睛看着书。根据“Hands on home keys…(eye) on the book.”可知,此处指眼睛看着书。使用名词复数Eyes与Hands形式上保持一致。故填Eyes。62.句意:我是一名14岁的高中生,当时正在学习用电子打字机打字。根据“14-year-old high school student”可知,此处表泛指,14以辅音音素开头,使用a。故填a。63.句意:我决定上这门课而不是学外语。根据“of”可知,介词后跟动名词。故填learning。64.句意:但我真的没有看到自己在学期结束后再次使用打字机。根据“see myself”可知,此处使用副词修饰动词。故填really。65.句意:令人惊讶的是,我的手直接放在本位键上,开始写字。根据“and I began to write”可知,此处为一般过去时,使用动词过去式。故填went。66.句意:就像骑自行车一样,我的身体记得如何打字。根据“Like riding a bike my body remembered…to type.”可知,此处为疑问词+动词不定式的结构,指打字的方式,使用how。故填how。67.句意:很快,我不仅在电脑上写故事,还把它们发到互联网上。根据“not only”可知,此处指not only…but also“不仅……而且”,故填but。68.句意:生活是一段充满爱、学习和帮助的漫长旅程。根据“Life is a long journey full…loving, learning, and helping”可知,be full of“充满”,故填of。69.句意:你应该相信自己。根据“You should trust ”可知,此处指你应该相信自己,使用you的反身代词yourself“你自己”。故填yourself。70.句意:利用你所拥有的一切才能,让这个世界变得更加美好。根据“and more beautiful place”可知,and前后并列两个形容词比较级。故填better。八、阅读短文(共10小题,每小题2分,满分10分)请认真阅读下面短文,根据短文内容用英语回答5个题目。Coffee has been a part of people’s lives for thousands of years,and today it is still a favourite drink of millions of people in the world. Coffee is so popular ,but do you know the story of coffee and how it was discovered There is an old story that says coffee was discovered in Africa long ,long time ago. One day,a farmer was watching his goats,and he saw them eat some small berries(干种子)from a plant. After they ate the berries,the goats became very active.The man often felt tired,so he decided to try the berries too. Surprisingly, he did not feel tired any more.Coffee plants were thus discovered. Then coffee was taken from Africa to Arabia(阿拉伯半岛),and there it was first used as medicine. The Arabs kept coffee a secret for many years. Later, coffee came to Turkey(土耳其),then italy,then France. From Europe, the coffee plant was taken to America. People found that coffee plants grew well in many parts of South America, so large coffee farms were started, and many coffee plants were grown. On these farms, coffee beans were picked from the plants by hand. Then the beans were dried and prepared for market to sell. Different coffee beans were mixed together to produce different kinds of coffee. Coffee was sent to all over the world ,and soon became very popular.请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。71. Where did coffee come from _________________________________________________________72. What was coffee first used as in Arabia _________________________________________________________73. Why were large coffee farms started in South America _________________________________________________________74. How did people get coffee beans from the plants _________________________________________________________75. Why did people mix different coffee beans together _________________________________________________________【答案】71. Africa 72. Medicine. 73. Coffee plants grew well there. 74. By hand.75. To produce different kinds of coffee.【解析】本文讲述咖啡在非洲被发现和传播到南美洲被种植的历史。考查细节理解题。原文:There is an old story that says coffee was discovered in Africa long ,long time ago.句意:有一个古老的故事,讲述了很久很久以前人们在非洲发现了咖啡。72. 考查细节理解题。原文:Then coffee was taken from Africa to Arabia(阿拉伯半岛),and there it was first used as medicine.句意:然后,咖啡被人们从非洲带到了阿拉伯半岛,在那里,咖啡最初被用作药品。73. 考查细节理解题。原文:People found that coffee plants grew well in many parts of South America, so large coffee farms were started, and many coffee plants were grown.句意:人们发现,咖啡树在南美洲各地都能长势良好,于是,大型的咖啡种植农场就创立起来,许多的咖啡树就被种上了。74. 考查细节理解题。原文:On these farms, coffee beans were picked from the plants by hand.句意:在这些农场,咖啡豆是由人从树上用手工采摘下来的。75. 考查细节理解题。原文:Different coffee beans were mixed together to produce different kinds of coffee.句意:不同的咖啡豆被混合在一起就是为了生产出各种不同的咖啡来。九、书面表达(满分15分)俗话说:“国有国法,家有家规。”为了使子女身心健康、顺利成长,使家庭成员之间的关系更融洽、更和谐,每个家庭都会有这样或那样的家庭规矩。比如:按时完成作业,与朋友闲逛时10点前必须回家,不准长时间打电子游戏,少吃冰淇淋,不但保持房间整洁而且帮助家人做家务,看电视的时间不能超过一小时等。请你结合家庭的实际情况,根据下面的提示和要求,以“My Family Rules”为题,写一篇短文。提示:1、家里有哪些家规,从学习和生活两方面来写;2、 对家规的感受;3、 对父母的建议。要求:1、必须包括提示内容,可以适当发挥;2、词数:不少于80词;3、文中不得出现真实的地名和人名。_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【例文】My Family RulesMy parents are very strict with me, and they have made some basic rules which I must obey.Firstly, I must finish my homework on time. Secondly, I cannot play computer games, even in my free time or on weekends. Thirdly, I have to do some housework, such as making the bed and tidying my bedroom and so on. If I break one of them, I will be punished. But thanks to these rules, I can live a healthy and regular life.I think the second rule is unfair to me. I hope sometimes I could be allowed to play computer games for a while. It will make me relaxed.【解析】【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇说明文,为材料作文;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。[写作步骤]第一步,介绍自己的家规;第二步,介绍自己对家规的感受以及对父母的建议。[亮点词汇]①be strict with sb 对某人严格②on time 按时③in my free time 在我闲暇时间④such as 例如⑤thanks to 多亏,由于[高分句型]①they have made some basic rules which I must obey(定语从句)试卷第6页,共7页(北京)股份有限公司(北京)股份有限公司 展开更多...... 收起↑ 资源列表 九年级英语第一次月考卷(全解全析)(鲁教版五四制) .docx 九年级英语第一次月考卷(考试版A4)【测试范围:鲁教版五四制九上Units 1~3】.docx