【单元考点培优】Unit 3 My father is a writer. 考点10:阅读理解-判断-2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

【单元考点培优】Unit 3 My father is a writer. 考点10:阅读理解-判断-2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解析)

资源简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教精通版(三起)五年级英语上册核心考点精练
Unit 3 My father is a writer.
考点10:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容判断正(T)误(F)。
Teachers are the greatest (最棒的) people in the world. They teach us how to write and read. They are kind to every student. Sometimes they are strict, but they are still our best friends. It is Teachers’ Day on September 10th every year. On that day we usually give our teachers cards or flowers to show our thanks. I want to say thank you to my teachers for helping me when I am in trouble (麻烦). I love my teachers and I want to be a teacher when I grow up.
1.Teachers’ Day is on September 1st every year. ( )
2.Teachers teach us how to write and read. ( )
3.We usually give our teachers food and drink to show our thanks. ( )
4.Teachers are always strict. ( )
5.I want to be a teacher. ( )
Read and judge.请认真阅读短文,判断句子的意思与短文内容是(T)否(F)相符。
Liu Yang, Li Hui, Mike and I are good friends. Liu Yang is good at sports. He says he will be a member of Chinese National Men’s Basketball Team. Li Hui likes reading and writing. She wants to be a Chinese teacher when she grows up. Mike wants to help people when they’re ill(生病的). He wants to be a doctor like Zhong Nanshan. I love delicious food a lot and I often cook for my parents. I hope I will go to a cooking school in the future(未来).
6.I have four good friends. ( )
7.Liu Yang likes sports very much. ( )
8.Mike wants to be a doctor and help people. ( )
9.Li Hui wants to be an English teacher when she grows up. ( )
根据短文内容,判断句子正“T”误“F”。
Hello! My name’s Wen Hua. I live in Tianjin with my parents. My mother is kind. She’s a maths teacher. She works in a school. My father is helpful. He’s a doctor. He works in a hospital. Mother’s Day is in May. I will buy beautiful flowers for my mother on that day. Father’s Day is in June. I will make a card for my father on that day. I love my parents!
10.Wen Hua and his parents live in Tianjin. ( )
11.Wen Hua’s mother is a doctor. ( )
12.Wen Hua’s father is helpful. ( )
13.Mother’s Day is in June. ( )
14.On Father’s Day, Wen Hua will buy beautiful flowers for his father. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Susan. Look, this is my family photo. This is my mother. She is a teacher. Her birthday is in March. She likes going shopping. Her favourite season is winter. My father is a doctor. He likes winter best. His birthday is in September. He often goes for a walk with his friends on the weekend. Haha, this is me. I like summer best because I like ice cream and I can go swimming in summer.
15.There are three people in Susan’s family. ( )
16.Mother’s birthday is in March. ( )
17.Father is a teacher, too. ( )
18.Father often climbs mountains with his friends on the weekend. ( )
19.Susan likes summer best. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
I’m Li Feng. Here is a photo of my family. This is my grandma. She was a singer thirty years ago. She sang in lots of countries. My grandpa was a doctor then. And my parents are teachers now. They teach in different schools. My father teaches Chinese. My mother teaches English. Now my grandparents don’t work. They are learning English. My mother teaches them.
20.Li Feng’s grandma danced in lots of countries. ( )
21.Li Feng’s grandpa was a doctor. ( )
22.Li Feng’s parents teach in different schools. ( )
23.Li Feng’s grandparents are teaching English now. ( )
24.There are five people in Li Feng’s family. ( )
根据短文内容判断与下列句子是(T)否(F)相符。
This is Li Linlin. She is a worker in a factory. Every morning, she goes to work by bus. She likes going shopping with her friends. This is Chen Min. She is an English teacher. She likes drawing pictures. She works in a school. She often goes to work by subway. This is Ma Lili. She is a pilot. She works on a plane. She walks to work every morning. She likes singing. This is Wang Sihua. She is a police officer. Her job is to help people. She often goes from street to street by car. She likes playing ping-pong very much.
25.Women can’t go out for work. ( )
26.Li Linlin is a factory worker. ( )
27.Chen Min usually goes to school by subway. ( )
28.Wang Sihua likes singing. ( )
29.Ma Lili goes to work on foot. ( )
阅读理解。
I’m Sarah .I’m ten years old. I’m pretty girl from Africa. I get up at seven in the morning, and then I eat breakfast at half past seven with my mother. I have lunch at half past twelve. At half past six, it’s time for my mother to cook food for dinner again. I want to cook. My mother teaches me to cook and gives me a chance. I’m very excited. At last I have dinner at eight in the evening.
My mother gets up early in the morning. She cooks some delicious meals for me. She is a good cook. She begins to work at half past eight. After lunch, she works from two to six in the afternoon. We have dinner at eight in the evening together.
30.Sarah gets up at seven in the morning. ( )
31.Sarah eats breakfast at 7:00. ( )
32.Her mother works four hours in the afternoon. ( )
33.Her mother cooks food for dinner at 7:00. ( )
34.My mother doesn’t give me a chance. ( )
阅读短文判断正(T)误(F)。
Hello. I’m Kate. My Chinese name is Liu Kaili. I’m a Chinese girl. I’m a student of No.49 Primary School (第49小学). The teachers and students are very kind to me. I like them very much. My father is an American. He is tall. Hě is our school doctor. My mother is a Chinese. She has long black hair. She is our English teacher. My parents and I all like China very much. Chinese food is very nice. The Spring Festival is coming. We will spend (度过) it in China.
35.Kate is an American girl. ( )
36.The teachers are kind to Kate. ( )
37.Kate’s father is a teacher. ( )
38.Kate’s mother is her Chinese teacher. ( )
39.Kate’s family will spend the Spring Festival in China. ( )
请根据短文内容判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Harry. I’m from the UK. My father is a farmer. He has sheep and horses on the farm. My mother is a doctor. She works in a hospital. I have a brother. His name is Ben. I also have a sister. Her name is Jane. We go to school together. Rex is my dog. He and I help my father on the farm.
40.Harry is an English boy. ( )
41.Harry’s grandfather has a farm. ( )
42.Harry’s mother works on a farm, too. ( )
43.Ben is Harry’s brother and Jane is Harry’s sister. ( )
44.Rex and Harry often give help on the farm. ( )
根据语篇内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Dear Mike,
My name is Paul. I’m happy to be your pen pal. I’m twelve years old. I come from the USA.I live in a big city with my parents and my sister, Tina. My dad is a businessman and my mum is a teacher. I have many hobbies. On weekends, I like going hiking with my friends. That’s good for our health. I also like music. In my free (空闲的) time, I often play the pipa. My sister Tina sings songs for me. She likes music, too. I want to be a musician (音乐家) when I grow up. What about you What are your hobbies
Yours,
Paul
45.Paul is 12 years old. ( )
46.There are three people in Paul’s family. ( )
47.Paul often goes hiking with his friends on weekends. ( )
48.Tina likes playing the pipa in her free time. ( )
49.Paul wants to be a police officer when he grows up. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Lily has some friends. They want to do different (不同的) jobs in the future. Bill likes toy cars. He has many toy cars. He wants to be a driver. Tom likes trees, flowers and animals. He wants to be a farmer. He can feed many animals on his farm. Mary’s mother works in a hospital. She is a doctor. She often helps sick people. Mary wants to be a doctor, too. Bob wants to be a cook. He likes eating very much. He often cooks delicious food at home. Lily likes music very much. She is good at singing. She wants to teach music at school. What does Lily want to be in the future
50.Bill has many trains and he wants to be a train driver. ( )
51.Tom wants to be a farmer in the future. ( )
52.Mary wants to be a nurse. ( )
53.Bob’s mother often cooks delicious food at home. ( )
54.Lily wants to be a music teacher. ( )
根据短文内容,判断下列句子是(T)否(F)与短文内容相符。
There are many jobs for us, such as doctors, teachers, engineers, police officers and so on. If(如果) you work hard, you can do them well.
Mr Wang is a worker. He works in a toy factory. He makes many toys for children. He lives in Shanghai. He always goes to work by subway(地铁).
Mrs Smith is a writer. She writes books for children. She often goes to the library and reads storybooks. She works in Beijing. She goes to work by car. She works hard and many children like to read her books. What do you want to be
55.There are many jobs for us. ( )
56.Mrs Smith works in Shanghai. ( )
57.Mr Wang is a writer and Mrs Smith is a worker. ( )
58.Mr Wang goes to work by subway. ( )
59.How to work well You can work hard. ( )
阅读文章,判断正(T)误(F)。
The jobs we know
There are different jobs for us. If you work hard, you can do them well.
Doctors must learn all about our bodies. So they have to stay in their medical (医学的) school for a very long time. After learning, they become doctors. When we feel sick, we will go to see a doctor in the hospital.
Teachers also spend (花费) a lot of time in learning how to let the others learn. There are teachers for each subject, for example, Chinese teachers, Maths teachers, English teachers and so on. We have many teachers of different ages.
Waiters are trained (培训) to take the orders (点菜单) from the guests and bring the right food to the guests in time. They should control (控制) the plates in their hands. They are always busy working during the meal time.
60.Before doctors work in the hospital they have to learn a lot of things in the medical schools. ( )
61.Teachers are not trained a lot to learn how to teach others. ( )
62.There are different teachers for different subjects in a school. ( )
63.Waiters are very busy at dinner time. ( )
64.We should work hard and we will do the job well. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(T)。
I’m Mike. Look at the picture. There are three people in the picture. Who are they They are my father, my uncle and my aunt. The tall man in the middle (中间的) is my father. He is a worker in a big factory. He goes to work at half past eight in the morning. The man on the right is my uncle. He is a policeman. He goes to work at six in the afternoon. The beautiful woman is my aunt. She is a nurse. She goes to work at eight in the evening.
65.Mike’s father is a worker in a big factory. ( )
66.Mike’s father goes to work at half past seven in the morning. ( )
67.Mike’s uncle goes to work at six in the morning. ( )
68.Mike’s aunt goes to work at eight in the evening. ( )
69.There are three people in the picture. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Look! This is a photo of my family. My grandparents are old now. But they are very healthy. My father is a doctor. He is cool. He can help lots of people. My mum works in Lake School. She can teach English well. This is my big brother Jim. He likes basketball best. He also likes football. He’s a fantastic football player. This is me. I’m a pupil. My school starts at half past eight. I get up early every day. I’m never(从不) late for school.
70.My father works in the hospital. ( )
71.My mother is a teacher. ( )
72.Jim is good at football. ( )
73.I get up at half past eight every day. ( )
74.There are five people in my family. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.F 5.T
【导语】本文主要介绍了教师节。
1.句意:每年的9月1日是教师节。根据文中“It is Teachers’ Day on September 10th every year.”可知每年的9月10日是教师节。题干与原文不符,故答案为F。
2.句意:老师们教我们如何写作和阅读。根据文中“They teach us how to write and read.”可知老师们教我们如何写作和阅读。题干与原文相符,故答案为T。
3.句意:我们通常会给老师送食物和饮料来表达我们的感谢。根据文中“On that day we usually give our teachers cards or flowers to show our thanks.”可知在那天,我们通常会给老师送卡片或鲜花来表达我们的感谢。题干与原文不符,故答案为F。
4.句意:老师总是很严格。根据文中“They are kind to every student.”可知老师总是很友好。题干与原文不符,故答案为F。
5.句意:我想成为一名教师。根据文中“I love my teachers and I want to be a teacher when I grow up.”可知作者想成为一名教师。题干与原文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.T 9.F
【导语】本文讲了几个人理想的职业。
6.句意:我有四个好朋友。根据“Liu Yang, Li Hui, Mike and I are good friends.”,可知作者有三个好朋友,故答案为F。
7.句意:刘洋非常喜欢运动。根据“Liu Yang is good at sports.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:迈克想当医生,帮助别人。根据“Mike wants to help people when they’re ill(生病的). He wants to be a doctor like Zhong Nanshan.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:李慧长大后想当一名英语老师。根据“Li Hui likes reading and writing. She wants to be a Chinese teacher when she grows up.”,可知想当语文老师,故答案为F。
10.T 11.F 12.T 13.F 14.F
【导语】本文介绍文华的父母及母亲节和父亲节将要为父母做的事情。
10.句意:文华和他的父母住在天津。根据“I live in Tianjin with my parents.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.句意:文华的妈妈是一名医生。根据“My mother is kind. She’s a maths teacher.”,可知是老师,故答案为F。
12.句意:文华的爸爸很乐于助人。根据“My father is helpful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:母亲节在六月。根据“Mother’s Day is in May.”,可知在五月,故答案为F。
14.句意:父亲节那天,文华会给爸爸买漂亮的花。根据“Father’s Day is in June. I will make a card for my father on that day.”,可知会制作一张卡片,故答案为F。
15.T 16.T 17.F 18.F 19.T
【导语】本文主要描述了苏珊及家人。
15.句意:苏珊家有三口人。根据原文可知苏珊家有爸爸、妈妈和她,共三口人,句子符合原文,故答案为T。
16.句意:妈妈的生日在三月。根据原文“Her birthday is in March.”可知句子符合原文,故答案为T。
17.句意:父亲也是一名老师。根据原文“My father is a doctor.”可知父亲是医生,句子不符合原文,故答案为F。
18.句意:父亲周末经常和朋友一起去爬山。根据原文“He often goes for a walk with his friends on the weekend.”可知父亲周末和朋友去散步,句子不符合原文,故答案为F。
19.句意:苏珊最喜欢夏天。根据原文“I like summer best because I like ice cream and I can go swimming in summer.”可知句子符合原文,故答案为T。
20.F 21.T 22.T 23.F 24.T
【导语】本文介绍了李峰一家人的职业。
20.句意:李峰的奶奶在很多国家跳舞。根据“This is my grandma. She was a singer thirty years ago. She sang in lots of countries.”,可知李峰的奶奶在很多国家唱歌,故答案为F。
21.句意:李峰的爷爷是个医生。根据“My grandpa was a doctor then.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
22.句意:李峰的父母在不同的学校教书。根据“And my parents are teachers now. They teach in different schools.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
23.句意:李峰的祖父母现在正在教英语。根据“Now my grandparents don’t work. They are learning English.”,可知李峰的祖父母现在正在学英语,故答案为F。
24.句意:李峰家有五口人。根据全文可知李峰家有五口人,李峰,父母和祖父母,故答案为T。
25.F 26.T 27.T 28.F 29.T
【导语】本文是关于李琳琳,陈敏,马丽丽和王思华四位女士工作的介绍。
25.句意:女士们不能外出工作。根据原文“She is a worker in a factory. She works in a school. She works on a plane. She often goes from street to street by car.”可知李琳琳是一名工厂的工人,陈敏在学校工作,马丽丽在飞机上工作,王思华经常开车从一条街到另一条街,这四位女士都在外工作,所以题干叙述错误,故答案为F。
26.句意:李琳琳是一名工厂工人。根据原文“She is a worker in a factory.”可知李琳琳是一名工厂工人,所以题干叙述正确,故答案为T。
27.句意:陈敏通常乘坐地铁去学校。根据原文“She often goes to work by subway.”可知陈敏经常乘坐地铁去工作,所以题干叙述正确,故答案为T。
28.句意:王思华喜欢唱歌。根据原文“She likes playing ping-pong very much.”可知王思华非常喜欢打乒乓球,所以题干叙述错误,故答案为F。
29.句意:马丽丽步行去工作。根据原文“She walks to work every morning.”可知马丽丽每天早上步行去工作,所以题干叙述正确,故答案为T。
30.T 31.F 32.T 33.F 34.F
【导语】本文主要介绍了萨拉和妈妈的日常生活。
30.句意:萨拉早晨7点起床。根据“I get up at seven in the morning”可知萨拉早晨7点起床,句子和短文相符,故答案为T。
31.句意:萨拉7点吃早餐。根据“I eat breakfast at half past seven with my mother.”可知萨拉7点半吃早餐,句子和短文不符,故答案为F。
32.句意:她的妈妈下午工作4个小时。根据“After lunch, she works from two to six in the afternoon.”可知妈妈下午从2点工作到6点,句子和短文相符,故答案为T。
33.句意:她的妈妈在7点做晚餐。根据“At half past six, it’s time for my mother to cook food for dinner again.”可知妈妈6点半做晚餐,句子和短文不符,故答案为F。
34.句意:我的妈妈没有给我机会。根据“My mother teaches me to cook and gives me a chance.”可知妈妈教给萨拉并且给她机会,句子和短文不符,故答案为F。
35.F 36.T 37.F 38.F 39.T
【导语】本文主要介绍了凯特的基本信息。
35.句意:凯特是一个美国女孩。根据“Hello. I’m Kate. My Chinese name is Liu Kaili. I’m a Chinese girl.”可知凯特是一个中国女孩,故答案为F。
36.句意:老师们对凯特很好。根据“The teachers and students are very kind to me.”可知老师们和同学们对凯特很友好,故答案为T。
37.句意:凯特的爸爸是一名老师。根据“Hě is our school doctor.”可知凯特的爸爸是一名校医,故答案为F。
38.句意:凯特的妈妈是她的语文老师。根据“She is our English teacher.”可知凯特的妈妈是一名英语老师,故答案为F。
39.句意:凯特的家人将在中国过春节。根据“The Spring Festival is coming. We will spend (度过) it in China.”可知他们将在中国过春节,故答案为T。
40.T 41.F 42.F 43.T 44.T
【导语】本文主要介绍了哈利的家庭成员。
40.题干句意:哈利是一个英国男孩。根据“My name is Harry. I’m from the UK.”可知哈利来自英国,是英国男孩,题干与短文内容相符,故答案为T。
41.题干句意:哈利的爷爷有一个农场。根据“My father is a farmer. He has sheep and horses on the farm.”可知哈利的爸爸有一个农场,题干与短文内容不符,故答案为F。
42.题干句意:哈利妈妈也在农场工作。根据“My mother is a doctor. She works in a hospital.”可知哈利妈妈在医院工作,题干与短文内容不符,故答案为F。
43.题干句意:本是哈利的哥哥(弟弟),简是哈利的姐姐(妹妹)。根据“I have a brother. His name is Ben. I also have a sister. Her name is Jane.”可知哈利的哥哥(弟弟)叫本,哈利的姐姐(妹妹)叫简,题干与短文内容相符,故答案为T。
44.题干句意:雷克斯和哈利经常在农场帮忙。根据“Rex is my dog. He and I help my father on the farm.”可知雷克斯和哈利经常在农场帮忙,题干与短文内容相符,故答案为T。
45.T 46.F 47.T 48.F 49.F
【导语】本文是关于保罗写给迈克的一封信。
45.句意:保罗12岁。根据原文“I’m twelve years old.”可知保罗12岁,所以题干叙述正确,故答案为T。
46.句意:保罗的家里有三口人。根据原文“I live in a big city with my parents and my sister, Tina.”可知保罗跟父母和姐姐(妹妹)蒂娜住在一个大城市里,家里一共四口人,所以题干叙述错误,故答案为F。
47.句意:保罗经常在周末和他的朋友去徒步旅行。根据原文“On weekends, I like going hiking with my friends.”可知在周末,保罗喜欢跟朋友去徒步旅行,所以题干叙述正确,故答案为T。
48.句意:蒂娜喜欢在她的空闲时间弹琵琶。根据原文“In my free (空闲的) time, I often play the pipa.”可知保罗经常在空闲时间弹琵琶,不是蒂娜,所以题干叙述错误,故答案为F。
49.句意:保罗长大以后想成为一名警察。根据原文“I want to be a musician (音乐家) when I grow up.”可知保罗长大后想成为一名音乐家,所以题干叙述错误,故答案为F。
50.F 51.T 52.F 53.F 54.T
【导语】本文讲了职业。
50.句意:比尔有很多火车,他想当火车司机。根据“Bill likes toy cars. He has many toy cars. He wants to be a driver.”,可知比尔有很多玩具汽车,故答案为F。
51.句意:汤姆将来想当农民。根据“Tom likes trees, flowers and animals. He wants to be a farmer.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
52.句意:玛丽想当护士。根据“Mary wants to be a doctor, too.”,可知玛丽想当医生,故答案为F。
53.句意:鲍勃的妈妈经常在家做美味的食物。根据“Bob wants to be a cook. He likes eating very much. He often cooks delicious food at home”,可知鲍勃经常在家做美味的食物,故答案为F。
54.句意:莉莉想当音乐老师。根据“Lily likes music very much. She is good at singing. She wants to teach music at school.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.T 56.F 57.F 58.T 59.T
【导语】本文讲了工作。
55.句意:我们有很多工作。根据“There are many jobs for us, such as doctors, teachers, engineers, police officers and so on.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
56.句意:史密斯太太在上海工作。根据“Mrs Smith is a writer. She writes books for children. She often goes to the library and reads storybooks. She works in Beijing.”,可知史密斯太太在北京工作,故答案为F。
57.句意:王先生是一名作家,史密斯夫人是一名工人。根据“Mr Wang is a worker. Mrs Smith is a writer.”,可知王先生是一名工人,史密斯夫人是一名作家,故答案为F。
58.句意:王先生乘地铁上班。根据“He always goes to work by subway(地铁).”,可知题干与短文相符,故答案为T。
59.句意:如何做好工作?你可以努力工作。根据“If(如果) you work hard, you can do them well.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
60.T 61.F 62.T 63.T 64.T
【导语】本文介绍了几种工作。
60.句意:医生在医院工作之前,必须在医学院学习很多东西。根据“So they have to stay in their medical (医学的) school for a very long time. After learning, they become doctors.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
61.句意:老师们没有受过很多训练来学习如何教别人。根据“Teachers also spend (花费) a lot of time in learning how to let the others learn.”,可知老师也花了很多时间学习如何让别人学习,故答案为F。
62.句意:一所学校有不同科目的不同老师。根据“There are teachers for each subject, for example, Chinese teachers, Maths teachers, English teachers and so on.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
63.句意:服务员在晚餐时间很忙。根据“They are always busy working during the meal time.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
64.句意:我们应该努力工作,我们会把工作做好的。根据“If you work hard, you can do them well.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
65.T 66.F 67.F 68.T 69.T
【导语】本文主要介绍了迈克的爸爸、叔叔(或伯伯)和姑姑(或伯母/婶婶)。
65.句意:迈克的爸爸是一家大工厂的工人。根据“He is a worker in a big factory.”可知他的爸爸是在一家大工厂里上班,故答案为T。
66.句意:迈克的爸爸早上七点半去上班。根据“He goes to work at half past eight in the morning.”可知他的爸爸上午八点半上班,故答案为F。
67.句意:迈克的叔叔(或伯伯)早上六点上班。根据“He goes to work at six in the afternoon.”可知他的叔叔(或伯伯)下午六点上班,故答案为F。
68.句意:迈克的姑姑(或伯母/婶婶)晚上八点上班。根据“She goes to work at eight in the evening.”可知他的姑姑(或伯母/婶婶)晚上八点上班,故答案为T。
69.句意:图片中有三个人。根据“There are three people in the picture.”可知图片里有三个人,故答案为T。
70.T 71.T 72.T 73.F 74.F
【导语】本文主要介绍了作者及家人。
70.句意:我父亲在医院工作。根据原文“My father is a doctor.”可知句子符合原文,故答案为T。
71.句意:我妈妈是一名教师。根据原文“My mum works in Lake School.”可知句子符合原文,故答案为T。
72.句意:吉姆擅长足球。根据原文“He’s a fantastic football player.”可知句子符合原文,故答案为T。
73.句意:我每天八点半起床。根据原文“My school starts at half past eight.”可知八点半开始上课,句子不符合原文,故答案为F。
74.句意:我家有五口人。根据原文可知有爸爸,妈妈,哥哥和我,共4口人,句子不符合原文,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览