Unit 8 Safe and sound综合检测(原卷版+解析版)译林版(2024)八年级英语上册

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 8 Safe and sound综合检测(原卷版+解析版)译林版(2024)八年级英语上册

资源简介

2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(译林版2024)
Unit 8 Safe and sound单元知识综合检测试题
一、单项选择
1.—How did Mary feel when she walked along the dark street alone
—She was filled with _________. And she almost ran back home.
A.difference B.confidence C.fear D.doubt
2.After hearing the terrible story, the little kid hid behind the door and shook with ________.
A.stress B.surprise C.laughter D.fear
3.I was leaving ________ my phone rang. And it was from my sister.
A.while B.when C.after D.before
4.—Is ________ here
—No, we are all here ________ Peter.
A.anybody; except B.anybody; besides
C.everybody; besides D.everybody; except
5.Sue, as well as her parents, ________ dinner at home yesterday when the telephone rang.
A.was having B.were having C.had D.has had
6.—How’s the weather in London
— ________. It’s cold and raining.
A.Great B.Special C.Terrible D.Lovely
7.In autumn, the tree leaves on the ground run in all ________ when the wind comes.
A.designs B.degrees C.directions D.disasters
8.— If you are free tomorrow, how about going shopping together
—_________.
A.All right B.That’s all right C.It doesn’t matter D.Not at all
9.The band played many songs, ________ some of my favourites.
A.include B.including C.to include D.includes
10.Pollution was once a problem. Later the government took action to improve the ________.
A.communication B.application C.instruction D.situation
11.—Could you please ________ your cigarette (香烟) I can’t stand the smell.
—Sorry. I’ll do it right away.
A.put up B.put out C.put on D.put off
12.—Tom, what were your parents doing at 8:00 last night
—My mother was reading________ my father was playing computer games.
A.if B.when C.as D.while
13. Don’t speak loudly on the bus. Keep your ________ down.
A.body B.voice C.interest D.service
14.Not knowing how to ________ the newborn baby, the lady called her mother for help.
A.attend to B.do with C.deal with D.provide for
15.Shall we do some outdoor activities Let the sunshine ________ all your worries.
A.stay away B.run away C.put away D.wash away
16.—How time flies! I’ll go back to my hometown next week.
—________!
A.Good luck to you B.Wish you a safe and sound trip
C.Congratulations D.That’s all right
17.There was ________ earthquake in the area. ________ earthquake killed some people.
A.an; The B.a; The C.an; An D.a; An
18.—If you are free tomorrow, how about going shopping together
—________.
A.All right B.That’s all right C.It doesn’t matter D.Not at all
19.Hawking is no longer with us, ________ he will continue to inspire the world.
A.so B.if C.but D.as
20.—Amy, you didn’t answer my call. What were you doing at 8 o’clock last night
—Sorry. I ________ TV at that time.
A.watch B.watched C.was watching D.am watching
二、完形填空
先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
Harper is a 21 woman. She has a 4-year-old daughter. One day when Harper was 22 home at 8: 30 p.m., she saw something on fire by the road. 23 she stopped her car.
As Harper got close, she found a black car that had a (an) 24 . Black smoke was everywhere and she couldn’t see what was going on 25 the car. As it was late and there was nobody else around, Harper was a little 26 .
And her little daughter was 27 for her at home. So she wanted to move. At that moment, she remembered people who 28 her. Then she walked back to the car again, called 110 and checked quickly if anyone was in the car. Soon, Harper found a man under the airbag (安全气囊). He was hurt. Without 29 twice, Harper pulled (拉) the man out of the car. Before the fire got worse, Harper moved him to a safe place. After doing that, Harper felt so tired 30 she couldn’t move. Ten minutes later, the police and doctors came.
“There was 31 all over his body. He looked at me closely, trying to pass his 32 of living on (继续活着) to me. So I held him in my arms all the time,” Harper said to the police.
A few days later, the man got 33 . He sent a letter to Harper. It read, “Thank you! I was saved because you didn’t leave me 34 . You’re a real hero.”
A hero is not just someone who does great things but someone who 35 a hand to others in need. Heroes live not only in movies, but also in our everyday life.
21.A.beautiful B.kind C.clever D.creative
22.A.driving B.walking C.running D.riding
23.A.So B.Because C.When D.Since
24.A.trouble B.accident C.smoke D.danger
25.A.on B.by C.inside D.near
26.A.happy B.afraid C.worried D.nervous
27.A.waiting B.crying C.looking D.caring
28.A.knew B.provided C.changed D.helped
29.A.stopping B.watching C.thinking D.imagining
30.A.if B.before C.and D.that
31.A.mess B.water C.cut D.blood
32.A.hope B.love C.kindness D.idea
33.A.crazier B.busier C.better D.deeper
34.A.quickly B.fast C.lonely D.alone
35.A.opens B.gives C.shakes D.takes
三、补全对话
根据情景提示,从所给的7个选项中选出能填入对话空白处的最佳选项,使对话通顺、连贯,意思完整。 (选项中有两项是多余的)
John (J) is talking about the accident and traffic rules with Mike (M) now.
J: Hi, Mike! 36 There was a piece of bad news.
M: What happened
J: 37 The young man on the bicycle was badly hurt and was sent to the hospital.
M: 38 What should we do now
J: I think we should never ride too fast. We should wear helmets when riding. 39
M: Good idea!
J: 40
M: By bus.
J: OK, let’s go.
A.That’s terrible!
B.How can we get there
C.The traffic is too busy.
D.What were you doing yesterday
E.Did you see the CCTV News just now
F.There was a traffic accident in the Center Street yesterday.
G.Why not go to the traffic station to know more about rules
四、阅读理解
A
FIRST AID FOR BURNS
Degree (程度) of burns Treatment: If you have a first-degree burn, follow these steps: ①Cool the burnt cut under cool running water. ②Remove jewellery (去除配饰). ③Apply (涂抹) an ointment or aloe vera. Don’t use ice, eggs or oil. ④Cover the burnt cut with a clean cloth. If the burn is serious, call 120 or go to the hospital at once.
Be careful! No touching hot water. Stay away from fire. Use chemicals under instructions (说明). Be careful when using electricity.
41.How many degrees of burns does the writer talk about
A.One. B.Two. C.Three. D.Six.
42.If we touch very hot water by accident, what should we do first
A. B. C. D.
43.What can we do to stop ourselves getting burnt according to the writer
①Keep away from fire. ②Don’t use electricity.
③Follow instructions when using chemicals. ④Don’t touch hot water.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
44.What’s the purpose of the passage
A.To ask people to keep away from fire. B.To tell the importance of First Aid.
C.To make people know more about burns. D.To let us know much knowledge about fire.
B
It’s just another day at school. You and your friend are talking in the classroom. Suddenly, your friend’s nose starts to bleed. What would you do Would you be scared Or would you do something to help your friend
In daily life, we run into emergencies (紧急情况) now and then. Nosebleeds are just one kind of emergency. But if you learn some basic first-aid (急救) skills, you can help people during emergencies and maybe even save their lives.
The second Saturday of September is World First Aid Day, which will fall on Sept. 13 in 2025. Right now, it is a good time for us to learn more about first aid.
First aid, as its name tells us, refers to the first steps you can take to care for someone who’s hurt. It includes keeping him safe and staying calm. It also includes getting help by telling other people or calling 120.
Every year in China, 3.2 million people die in emergencies. That’s six people per minute on average. Doctors say that the first 10 minutes after an accident can make the difference between life and death. This is why it’s important for us to learn first aid.
CPR (心肺复苏术) is one of the most useful first-aid skills. It can help people who’ve got cardiac arrest (心脏骤停). But if you want to perform CPR, you need to learn how to do it properly. You can take lessons offered by the Red Cross Society or some hospitals.
45.How does the writer lead into the topic
A.By giving data. B.By making a report. C.By doing a survey. D.By giving an example.
46.What does the underlined word “It” in Paragraph 6 refer to
A.CPR. B.Cardiac arrest. C.Red Cross Society. D.First aid.
47.Which of the following is TRUE about the first aid
A.Everyone is encouraged to perform CPR.
B.First aid includes keeping people nearby safe.
C.CPR is the most useful for people who are hurt.
D.The first 10 minutes after an accident is important.
48.What might be the best title for the passage
A.Doctors Can Help B.First Aid Matters C.CPR Works D.Emergencies Happen
C
My name is George. When I was in middle school, I experienced a strong earthquake (地震). When I was listening to the teacher carefully, suddenly I felt the ground shaking and everything started moving. Everyone in the classroom was shouting and crying. I was scared and even thought of the end of the world.
When the shaking stopped, the teacher quickly took us out of the classroom to the playground. We saw that the whole school was in a mess. Teachers tried to find all the students and make sure everyone was safe. As we stood on the playground, we could still feel the aftershocks (余震).
After making sure it was safe, teachers called our parents to take us home. My house suffered some damage (损坏). The bookcases fell onto the floor and some things were broken. But it was lucky that we were all safe.
In the following days, we learned that the earthquake caused a lot of damage to the city. Many buildings collapsed and lots of people lost their homes and family. I was sad to hear that.
Looking back on this experience, I know how important it is to be prepared for natural disasters (自然灾害). We never know when they will happen, but we can find ways to protect ourselves and our family.
49.Where was George when the ground started shaking
A.At home. B.On the playground. C.In the classroom. D.In the bookstore.
50.What’s the meaning of the word “collapsed” in Paragraph 4
A.to fall down or fall in suddenly. B.to sit or lie down and relax.
C.to fail suddenly or completely. D.to fall down because of an illness.
51.What is the right order of the following sentences according to the passage
①George saw damage to his house.
②George’s classmates were shouting and crying.
③George was listening to the teacher carefully.
④Teachers took students to the playground.
A.②③①④ B.②④③① C.③②④① D.③④②①
52.How did George’s feelings according to the passage
A.Scared→sad→lucky. B.Happy→lucky→scared.
C.Scared→lucky→sad. D.Happy→scared→lucky.
53.What did George learn from the event
A.The reason why earthquakes happen.
B.The best time to run away from danger.
C.The place to stay when one is in danger.
D.The importance of preparing for natural disasters.
D
①Everyone is talking about “digital citizen (数字公民)”. But what is it Well, a digital citizen is a person who often uses the Internet. A good digital citizen always follows the Internet rules and helps make the Internet a great world. Are you a good digital citizen If you don’t know how to use the Internet in a safe and responsible (有责任的) way, here is what you can do.
②Stay safe. To stay safe, do not tell anyone online your real name, your phone number, the address (地址) of your home or school or the neighbourhood you live in. Remember the rule: Don’t let strangers find you.
③Be kind. Before you want to say something online, stop and think. How will your words make other people feel Don’t say anything online that you don’t say in real life.
④Be careful. Don’t trust (信任) everyone or everything online. Remember that people online may not always tell the truth (真相). Never click on strange links (点击陌生链接).Tell your parents or teachers if someone online makes you feel uncomfortable (不舒服).
⑤Spending time and learning online can be great if we’re good digital citizens. So, be safe and have fun!
54.When you spend time online, you can’t give your ________.
①full name ②school address ③home address ④telephone number
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②③④
55.What does the underlined word “strangers” in Paragraph 2 mean
A.The people you want to meet. B.The people you don’t like.
C.The people you don’t know. D.The people you find special.
56.What can we know from the passage
A.A good digital citizen can’t use the Internet every day.
B.A good digital citizen can make new rules for the Internet.
C.A good digital citizen helps make the Internet a good world.
D.A good digital citizen can say anything when spending time online.
57.The structure (结构) of the passage is ________.
A. B.
C. D.
58.This passage is for ________ to read.
A.students B.teachers C.doctors D.parents
E
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从文后的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
When the weather gets warm, people love to play in the water. Many like to swim in pools, lakes and rivers. 59 But water can be dangerous. It is said that lots of people die from drowning (溺水) each day in the world. These simple rules may help you enjoy the water safely.
60 If you can’t swim, don’t go into the water. And take a swimming class. Swimming is much easier than you think. Classes are available at pools, schools and sports centers.
Be careful. Choose to swim in areas with lifeguards. If you need help, the lifeguards can help you. 61
Don’t swim alone. When you swim, always swim with another person. 62 If something happens, one of you can go and get help.
63 But when you’re in a boat, wear a life jacket. If you fall into the deep water, you will be safe.
Enjoy the water, but remember safety comes first.
A.Learn to swim.
B.You can take a shower.
C.Others like to swim in the sea.
D.Swimming is more difficult than boating.
E.Boating is another way to enjoy the water.
F.The two of you can watch out for each other.
G.And when you play in the water, don’t push.
五、短文填空
Over the years, movies and books have used tornadoes a lot in their stories. A tornado can be very dangerous. It usually has wind speeds (速度) of about 100 metres per second, and 64 (travel) a long distance. Most tornadoes last for less than 10 minutes. 65 (sad), tornadoes kill many people every year.
Scientists can’t go inside tornadoes. That means tornadoes are very hard to study. As 66 result, it is still 67 (certain) how tornadoes form and die. 68 (tell) how strong a tornado is, scientists look at how much damage it causes and show the levels on the EF-Scale 69 EF0 to EF5. For example, if a tornado only damages trees, it will be at the level of EF0, while a tornado at the 70 (strong) level of EF5 blows away buildings with a wind speed of over 100 metres per second.
71 tornadoes can happen very quickly, make sure you know what to do when facing them. When you find 72 (you) meeting a tornado, calm down and try to find a safe place inside. Put your hands over the back of your head for 73 (protect). Also, stay away from windows and heavy things, or they may fall on you.
六、完成句子
74.这次游览计划非常令人兴奋,包括去迪士尼的一日游。
The tour plan , to Disneyland.
75.遇到危险时,我们应该冷静下来再采取行动。
We should before taking action when we are in danger.
76.我的小弟弟怕狗。如果他看到狗,他会害怕得尖叫。
My little brother is afraid of dogs. He will scream if he sees a dog.
77.许多消防员来扑灭了火。
Many firemen came and .
78.每次汤姆遇到困难时,他总是对自己说:“是的,我能行!”然后努力去解决这些困难。
Every time Tom meets difficulties, he , “Yes, I can!” and tries to solve them.
79.当琳达睡觉时,珍妮正在帮玛丽完成作业。
, Jenny Mary with her homework.
80.昨天这个男孩因为牙痛去做了检查。
The boy’s teeth were checked yesterday.
81.当你出国时,带上你的护照是很重要的。
When you go abroad, it is very important to .
82.对不起,我没有听到,因为我正在听音乐。
I’m sorry I didn’t hear you, because I music.
83.既然我还活着,我将努力寻找出路。
Since I am still , I will try to .
七、书面表达
84.某英文报正在举行以“防火安全教育”为主题的征文活动。假如你是李华,你打算以“Away from Fires”为题写一篇英语短文投稿,请根据以下提示,完成征文。
提示:
1. 遇到火灾要保持冷静,尽快离开房间;
2. 尽量用湿毛巾捂住口鼻,弯腰低姿前进;
3. ……
要求:
1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2. 短文应包含所有要点,可适当发挥;
3. 词数80—100,开头和结尾已给出,不计入总词数。
Away from Fires
Safety always comes first. I think it’s necessary for us middle school students to know some tips on how to stay safe when there are fires.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hope all of us can have a safe and happy life.
参考答案
一、
1.C
【解析】句意:——玛丽独自走在黑暗的街道上时感觉如何?——她心中充满了恐惧。她几乎跑回了家。
考查名词辨析。difference差异;confidence自信;fear害怕;doubt怀疑。根据“she walked along the dark street alone”以及“And she almost ran back home.”可知,独自走在黑暗的街道,通常让人联想到害怕,故选C。
2.D
【解析】句意:听完那个可怕的故事后,小男孩躲在门后,因为害怕而发抖。
考查名词辨析。stress压力;surprise惊讶;laughter笑声;fear恐惧、害怕。根据“After hearing the terrible story, the little kid hid behind the door and shook with...”可知,小男孩听了可怕的故事,因“恐惧”而发抖,此处使用“fear”符合语境。故选D。
3.B
【解析】句意:我正要离开,这时电话响了。这是我姐姐打来的电话。
考查连词辨析。while当……时,强调两个动作同时发生且持续一段时间,通常用于两个进行时的动作;when当……时,常用于一个进行时动作被另一个一般过去时动作突然打断的场景;after在……之后;before在……之前。根据“I was leaving ... my phone rang.”可知,电话响的时候,我正要离开,rang是短暂动词,不是持续进行,因此用when引导时间状语从句。故选B。
4.D
【解析】句意:——大家都在这里吗?——不,除了彼得我们都在。
考查不定代词及介词辨析。anybody任何人;everybody每个人;except(用于所言不包括的人或事物前)除……之外;besides除……之外(还)。第一空,根据“No, we are all here... Peter.”可知,问句询问的是每个人都到了吗,需使用everybody;第二空,根据“No”可知,除了彼得,“我们”都在这里,需使用介词except。故选D。
5.A
【解析】句意:昨天当电话响时,Sue和她的爸爸妈妈正在家里吃晚餐。
考查时态和主谓一致。根据时间状语“yesterday”可知,句子描述的是过去发生的事情,且根据“when the telephone rang”可知,电话响是一个瞬时动作,此时主句的动作“吃晚餐”正在进行,因此主句使用过去进行时,其结构为“was/were+doing”,此外,主语Sue后面跟有“as well as”等短语,谓语动词的单复数形式要与主语Sue保持一致,是第三人称单数,因此be动词用“was”。故选A。
6.C
【解析】句意:——伦敦的天气怎么样?——很糟糕。又冷又下雨。
考查形容词辨析。Great极好的;Special特别的;Terrible糟糕的;Lovely可爱的。根据“It’s cold and raining.”可知,伦敦的天气又冷又下雨,所以是糟糕的。故选C。
7.C
【解析】句意:秋天,当风吹来时,地上的树叶向四面八方散开。
考查名词辨析。designs“设计;图案”;degrees“度数;程度;学位”;directions“方向”;disasters“灾难”。根据空后“when the wind comes”可知,此处是指风吹来时地上的树叶向各处散开;考查in all directions“向四面八方”,固定搭配,能准确描述风吹动树叶散开的状态,符合语境。故选C。
8.A
【解析】句意:——如果你明天有空,一起去购物怎么样?——好的。
考查情景交际。All right好的;That’s all right没关系;It doesn’t matter没关系;Not at all不用谢。根据“If you are free tomorrow, how about going shopping together ”可知,此处需要回应对方的提议或邀请,用All right符合语境。故选A。
9.B
【解析】句意:乐队演奏了很多歌曲,包括一些我最喜欢的。
考查介词用法。include包括,动词原形;including包括,介词或动词的现在分词;to include动词不定式;includes第三人称单数形式。根据“The band played many songs”与“some of my favourites”的逻辑关系可知,空格处需填一个介词来引出例子,“including”符合“主句+逗号+including+名词/代词”的结构。故选B。
10.D
【解析】句意:污染曾经是个问题。后来,政府采取行动改善了那种情况。
考查名词辨析。communication交流;application应用;instruction指示;situation情况。根据“Pollution was once a problem.”以及选项可知,此处表示政府采取行动改善了污染的情况。故选D。
11.B
【解析】句意:——您能把烟熄灭吗?我受不了那个味儿。——抱歉。我会立马熄灭的。
考查动词短语。put up张贴;put out扑灭;put on穿上;put off推迟。根据“your cigarette”可知,此处应用put out表示“扑灭、熄灭”。故选B。
12.D
【解析】——汤姆,昨晚8点你的父母在做什么?——我妈妈在看书,而我爸爸在玩电脑游戏。
考查连词辨析。if如果;when当……时;as因为;while当……时,然而。 根据“My mother was reading...my father was playing computer games”,此处需填入表示两个动作同时进行的连词,且强调对比关系(妈妈读书 vs 爸爸玩游戏)。while可表示“与此同时,然而”,突出两者行为的对比,符合语境。when虽能表示时间,但无对比含义,而原句的语境更侧重两者行为的差异。故选D。
13.B
【解析】句意:不要在公共汽车上大声说话。小声点。
考查名词辨析。body身体;voice声音;interest兴趣;service服务。根据“Don’t speak loudly on the bus”可知,此处是说声音要小一点。故选B。
14.A
【解析】句意:不知道该怎么照顾新生儿,那位女士打电话给她母亲寻求帮助。
考查动词短语辨析。attend to照顾;do with处理、处置; deal with处理;provide for为……提供。根据“ the lady called her mother for help”可知,此处应表达女士不知道怎么照顾新生儿,所以打电话给她母亲寻求帮助,A项符合。故选A。
15.D
【解析】句意:我们做些户外活动吧?让阳光冲走你所有的担心。
考查动词短语。stay away远离;run away逃跑;put away收好;wash away冲走。根据“Let the sunshine ... all your worries.”可知,是让阳光冲走担心。故选D。
16.B
【解析】句意:——时间过得真快!我下周就要回老家了。——祝你一路平安!
考查情景交际。Good luck to you祝你好运;Wish you a safe and sound trip祝你一路平安;Congratulations祝贺你;That’s all right没关系。根据“I’ll go back to my hometown next week.”可知,离开时应表达祝福,“Wish you a safe and sound trip”最符合。故选B。
17.A
【解析】句意:这个地区发生了地震。地震造成一些人死亡。
考查冠词。根据分析句子可知,空格后“earthquake”是以元音音素开头,所以第一空应填入不定冠词an,泛指一场地震;第二空应用定冠词the,特指前文提到的那场地震,位于句首,首字母要大写。故选A。
18.A
【解析】句意:——如果你明天有空,一起去购物怎么样?——好吧。
考查情景交际。All right好吧;That’s all right没关系;It doesn’t matter没关系;Not at all不用谢。根据“If you are free tomorrow, how about going shopping together ”可知,此处是对对方建议的回答,A项表示同意,符合语境。故选A。
19.C
【解析】句意:霍金不再和我们在一起了,但他将继续激励世界。
考查连词辨析。so因此;if如果;but但是;as由于。根据“Hawking is no longer with us,...he will continue to inspire the world.”可知,前后句为转折关系,but“但是”符合语境。故选C。
20.C
【解析】句意:——艾米,你没接我电话。昨晚8点你在做什么?——抱歉,我当时正在看电视。
考查过去进行时。根据“at that time”可知需用过去进行时,故选C。
二、
21.B 22.A 23.A 24.B 25.C 26.B 27.A 28.D 29.C 30.D 31.D 32.A 33.C 34.D 35.B
【解析】本文讲述了哈珀在开车回家的路上,挽救了一个汽车发生事故的男人。
21.句意:哈珀是个善良的女人。
beautiful漂亮的;kind善良的;clever聪明的;creative有创造力的。根据后文她救了一个发生车祸的男人,因此她是一个善良的人。故选B。
22.句意:一天晚上8点半,哈珀开车回家,她看到路边有东西着火了。
driving驾驶;walking散步;running跑步;riding骑,乘。根据“she stopped her car”可知,此处表示她开着车。故选A。
23.句意:于是她停下了车。
So所以;Because因为;When当……时候;Since自从。结合句意,因此她看到路边有东西着火了,所以她停下了车,前后表示因果关系,因此用连词so引导结果状语从句。故选A。
24.句意:当哈珀走近时,她发现了一辆出了事故的黑色轿车。
trouble麻烦;accident事故;smoke烟;danger危险。根据“she saw something on fire by the road.”和“Black smoke was everywhere and she couldn’t see what was going on...the car.”可知,着火了,有黑烟,看不清楚车里发生了什么,因此表示汽车出了事故。故选B。
25.句意:到处都是黑烟,她看不清车里发生了什么。
on在……上面;by通过;inside在里面;near在附近。根据“Black smoke was everywhere”可知,到处是黑色的烟,因此看不清楚汽车里面发生了什么。故选C。
26.句意:由于时间很晚,周围又没有其他人,哈珀有点害怕。
happy高兴的;afraid害怕的;worried担心的;nervous紧张的。根据“As it was late and there was nobody else around”可知,天很晚了,周围没有其他人,因此她感到害怕。故选B。
27.句意:她的小女儿在家里等她。
waiting等待;crying哭;looking看;caring照顾。根据“So she wanted to move.”可知,她想要走,因此表示她女儿在家里等着她,wait for“等待”,故选A。
28.句意:在那一刻,她想起了帮助过她的人。
knew知道;provided提供;changed改变;helped帮助。根据“Then she walked back to the car again, called 110 and checked quickly if anyone was in the car.”可知,她又走回那辆车,并拨打110,检查车里是否有人,因此表示去帮助,因为想起了帮助过她的人,故选D。
29.句意:哈珀不假思索地把那个人从车里拉了出来。
stopping停止;watching观看;thinking思考;imagining想象。think twice“再三考虑”,故选C。
30.句意:做完这些之后,哈珀觉得太累了,动不了。
if如果;before在……之前;and而且;that那个。so...that...“如此……,以至于……”,故选D。
31.句意:他全身都是血。
mess杂乱;water水;cut伤口,是可数名词;blood血,是不可数名词。根据“He was hurt.”可知,他受伤了,因此他身上是血或者有伤口,谓语was是第三人称单数形式,主语用单数形式,故选D。
32.句意:他仔细地看着我,试图把他活下去的希望传递给我。
hope希望;love喜爱;kindness善良;idea主意。根据“of living on”可知,此处表示他要继续活着的希望。故选A。
33.句意:几天后,这个人好转了。
crazier更疯狂的;busier更忙的;better更好的;deeper更深的。根据“I was saved because you didn’t leave me...”可知,此处表示他被挽救了,因此表示他好转了。故选C。
34.句意:我得救了,因为你没有放过我。
quickly迅速地;fast快的;lonely孤独的;alone独自的。根据“I was saved”可知,我被救了,因此表示你没有丢下我,leave sb alone“丢下某人”,故选D。
35.句意:英雄不仅仅是做大事的人,而且是向需要帮助的人伸出援手的人。
opens打开;gives给;shakes摇动;takes拿走。give a hand to sb“帮某人一把”。故选B。
三、
36.E 37.F 38.A 39.G 40.B
【解析】此段对话为约翰和麦克在讨论发生的事故以及交通规则。
36.根据题空后“There was a piece of bad news.”可知,John在询问Mike有没有看新闻,选项E“你刚看中央电视台新闻了吗?”符合语境。故选E。
37.根据问句“What happened ”可知,此处John应向Mike介绍那则坏消息,选项F“昨天在中央大街有一起交通事故。”符合语境。故选F。
38.根据前文“The young man on the bicycle was badly hurt and was sent to the hospital.”可知,此处Mke对John描述的交通事故表达自己的感受,选项A“太可怕了!”符合语境。故选A。
39.根据回答句“Good idea!”可知,John提出了一个建议,选项G“为什么不去交通站了解更多的规则呢?”符合语境。故选G。
40.根据回答句“By bus.”可知,此处在询问到达那里的方式,选项B“我们如何去那?”符合语境。故选B。
四、
A
41.C 42.D 43.C 44.C
【解析】本文主要介绍了烧伤急救知识,包括烧伤程度分类,一度烧伤的处理步骤以及预防烧伤的注意事项。
41. 细节理解题。根据“Degree (程度) of burns”可知,文中图片展示了Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ度烧伤,共三种烧伤程度。故选C。
42.细节理解题。根据“Treatment: If you have a first-degree burn, follow these steps: ①Cool the burnt cut under cool running water.”可知,处理烧伤的第一步是用流动的凉水冲洗烧伤处。故选D。
43.细节理解题。根据“No touching hot water.”、“Stay away from fire.”、“Use chemicals under instructions (说明).”和“Be careful when using electricity.”可知,预防烧伤的注意事项有不接触热水、远离火、按说明使用化学品和小心用电,即①③④。故选C。
44.推理判断题。根据全文可知,文章主要围绕烧伤的相关知识展开,包括烧伤程度、处理方法和预防措施等,其目的应该是让人们更了解烧伤。故选C。
B
45.D 46.A 47.D 48.B
【解析】本文主要介绍了急救的相关知识。
45.推理判断题。根据第一段“It’s just another day at school. You and your friend are talking in the classroom. Suddenly, your friend’s nose starts to bleed. What would you do ”可知,作者是通过举例来引入主题的。故选D。
46.词句猜测题。根据第六段“CPR (心肺复苏术) is one of the most useful first-aid skills”可知,“It”指的是心肺复苏术,故选A。
47.细节理解题。根据第五段“Doctors say that the first 10 minutes after an accident can make the difference between life and death.”可知,事故发生后前10分钟是十分重要的。故选D。
48.最佳标题题。阅读全文可知,本文主要介绍了急救的重要性,故选B。
C
49.C 50.A 51.C 52.C 53.D
【解析】
本文是一篇记叙文,讲述了乔治在中学时经历的一次强烈地震。文章描述了地震发生时的情景、震后的混乱和损失,以及乔治从这次经历中学到的关于自然灾害防范的重要性。
49.细节理解题。根据文章第一段“When I was listening to the teacher carefully, suddenly I felt the ground shaking and everything started moving.”可知,当地面开始摇晃时,乔治正在教室里认真听老师讲课。故选C。
50.词句猜测题。根据文章第四段“Many buildings collapsed and lots of people lost their homes and family.”可知,许多建筑物倒塌,很多人失去了家园和家人。结合选项和常识,可以推断“collapsed”意为“突然倒下或坍塌”。故选A。
51.细节理解题。根据文章第一段“When I was listening to the teacher carefully, suddenly I felt the ground shaking and everything started moving. Everyone in the classroom was shouting and crying.”可知,乔治先是在认真听老师讲课,然后同学们开始尖叫和哭泣;根据第二段“When the shaking stopped, the teacher quickly took us out of the classroom to the playground.”可知,接着老师把学生们带到操场;根据第三段“My house suffered some damage (损坏).”可知,最后乔治看到自己的房子受损。因此,正确的顺序是③②④①。故选C。
52.细节理解题。根据文章第一段“I was scared and even thought of the end of the world.”可知,乔治一开始感到害怕;根据第三段“But it was lucky that we were all safe.”可知,当得知大家都安全时,他感到幸运;根据第四段“I was sad to hear that.”可知,当他听说地震给城市造成巨大破坏时,他感到悲伤。因此,乔治的情感变化是害怕→幸运→悲伤。故选C。
53.细节理解题。根据文章最后一段“Looking back on this experience, I know how important it is to be prepared for natural disasters (自然灾害).”可知,乔治从这次经历中学到了为自然灾害做好准备的重要性。故选D。
D
54.D 55.C 56.C 57.B 58.A
【解析】本文是一篇说明文,主要围绕“数字公民”展开,介绍了什么是好的数字公民,以及如何安全、负责地使用互联网,包括保护个人信息安全、友善待人、谨慎行事等方面,鼓励大家成为好的数字公民,安全且愉快地享受在线时光。
54.细节理解题。根据第二段“To stay safe, do not tell anyone online your real name, your phone number, the address (地址) of your home or school or the neighbourhood you live in.”可知,为了安全,在网上不要告诉任何人你的真实姓名、电话号码、家庭或学校地址以及你居住的社区,所以①full name(全名)、②school address(学校地址)、③home address(家庭地址)、④telephone number(电话号码)都不能给。故选D。
55.词句猜测题。根据第二段“To stay safe, do not tell anyone online your real name...Don’t let strangers find you.”可知,为了安全,不要在网上告诉任何人你的真实姓名等信息,不要让“strangers”找到你,由此可推断“strangers”指的是不认识的人。故选C。
56.细节理解题。根据第一段“A good digital citizen always follows the Internet rules and helps make the Internet a great world.”可知,一个好的数字公民总是遵守互联网规则,帮助使互联网成为一个美好的世界。故选C。
57.篇章结构题。文章第一段总体引出什么是好的数字公民以及如何安全、负责地使用互联网;第二、三、四段分别从安全、友善、谨慎三个方面具体阐述如何成为好的数字公民;第五段总结如果我们是好的数字公民,花时间在网上学习会很棒,要安全且愉快。所以文章结构是①/②③④/⑤。故选B。
58.推理判断题。文章主要围绕如何成为好的数字公民,安全、负责地使用互联网展开,内容比较基础且贴近生活,更可能是面向学生群体,因为学生是互联网使用的重要群体,需要了解这些知识。故选A。
E
59.C 60.A 61.G 62.F 63.E
【解析】本文讲述了在天气变暖时,人们喜欢在水中玩耍,但水也可能带来危险,尤其是溺水事故频发。为了安全地享受水上活动,文章提供了几条简单的安全规则。
59.根据“Many like to swim in pools, lakes and rivers.”以及“But water can be dangerous.”可知,这里是在说人们玩水的不同场景,选项C“其他人喜欢在海里游泳。”符合语境。故选C。
60.根据“If you can’t swim, don’t go into the water. And take a swimming class. Swimming is much easier than you think. Classes are available at pools, schools and sports centers.”可知,此空应是一个能引出学习游泳话题的句子,选项A“学习游泳。”符合语境。故选A。
61.根据“Be careful. Choose to swim in areas with lifeguards. If you need help, the lifeguards can help you.”可知,此处应进一步补充在水边玩水时的其他安全注意事项,选项G“当你在水里玩的时候,不要推挤。”符合语境。故选G。
62.根据“Don’t swim alone. When you swim, always swim with another person.”以及“If something happens, one of you can go and get help.”可知,此处介绍一起游泳的好处,即有事时可以有人去求助,选项F“你们两个人可以互相照应。”符合语境。故选F。
63.根据“But when you’re in a boat, wear a life jacket. If you fall into the deep water, you will be safe.”可知,此处应介绍划船时穿救生衣的情况,选项E“划船是另一种享受水的方式。”符合语境。故选E。
五、
64.travels 65.Sadly 66.a 67.uncertain 68.To tell 69.from 70.strongest 71.Since/Because/As 72.yourself 73.protection
【解析】文章围绕龙卷风展开,介绍其具有危险性,难以研究,还给出人们遭遇龙卷风时应冷静找安全处、保护自身等应对建议。
64.句意:它通常风速约为每秒100米,并且行进很长一段距离。根据前半句可知,句子时态是一般现在时,主语为It,故填travels。
65.句意:可悲的是,龙卷风每年都会造成很多人死亡。根据“tornadoes kill many people every year”可知,此处应用副词修饰整个句子。设空位于句首,首字母大写,故填Sadly。
66.句意:因此,龙卷风如何形成和消失仍然不确定。固定搭配as a result意为“结果”,符合语境。故填a。
67.句意:因此,龙卷风如何形成和消失仍然不确定。空处应用形容词作表语,根据“how tornadoes form and die”可知,此处指尚不确定,故填uncertain。
68.句意:为了判断龙卷风有多强烈,科学家观察它造成的破坏程度,并在EF等级表上从EF0到EF5标注等级。分析句子可知,此处应用不定式作目的状语,句首单词首字母大写,故填To tell。
69.句意:为了判断龙卷风有多强烈,科学家观察它造成的破坏程度,并在EF等级表上从EF0到EF5标注等级。根据固定搭配“from...to...”意为“从……到……”,符合语境,故填from。
70.句意:例如,如果龙卷风只破坏树木,它会处于EF0等级,而处于EF5最强等级的龙卷风,风速超过每秒100米,会把建筑物吹走。根据the和EF5可知,此处应用形容词最高级,故填strongest。
71.句意:因为龙卷风可能发生得非常突然,所以要确保你知道面对它们时该怎么做。“tornadoes can happen very quickly”是“make sure you know what to do when facing them”的原因,Since/Because/As都可引导原因状语从句,表“因为;由于”,句首首字母大写。故填Since/Because/As。
72.句意:当你发现自己遭遇龙卷风时,冷静下来并尽量在室内找一个安全的地方。根据句子主语是you,这里强调“发现你自己遭遇龙卷风时”,要用反身代词yourself,作find的宾语。故填yourself。
73.句意:把你的手放在后脑勺以保护(自己)。根据“for”是介词,后接名词。protect是动词,其名词形式protection表示“保护”。故填protection。
六、
74. is very exciting including a one-day trip
【解析】根据中英文对照可知,句中缺少“非常令人兴奋”和“包括去……的一日游”的英文内容。第一空,“非常令人兴奋”,需用形容词“exciting”,“非常”用副词“very”修饰“exciting”,构成“very exciting”,句子时态为一般现在时,主语“The tour plan”是单数,系动词用“is”,此处填is very exciting;第二空,“包括”用介词“including”,后接名词或名词短语,“一日游”需用复合形容词“one-day”,作定语修饰“trip”,构成“a one-day trip”,此处填including a one-day trip。故填is very exciting;including a one-day trip。
75.calm down
【解析】calm down“冷静下来”,should后接动词原形。故填calm down。
76.in fear
【解析】根据中英文提示可知,空格处表示“害怕地”;“in fear”是一个固定短语,意思是“害怕地,惊恐地”,在句中作状语,修饰动词“scream”,表示他尖叫的状态是因为害怕,符合语境。故填in fear。
77.put out the fire/put the fire out
【解析】put out the fire/put the fire out“扑灭火”,用过去式put,和前面的“came”并列作谓语。故填put out the fire/put the fire out。
78.always says to himself
【解析】根据中英文对照,空格处缺“总是对自己说”。“always”意为“总是”;“对自己说”用say to oneself。时态为一般现在时,主语为第三人称单数,动词需用第三人称单数形式says;主语为“he”,反身代词为himself。故填always says to himself。
79. When Linda was sleeping was helping
【解析】根据中英文对照可知,句中缺少“当琳达睡觉时”和“正在帮”的英文内容,本句是主从复合句,主句“珍妮正在帮忙”是过去进行时态,从句需用过去进行时表示“两个动作同时进行”,结构为“was/were+动词现在分词”。第一空,从句“当琳达睡觉时”是时间状语从句,“when”引导时间状语从句,位于句首,首字母大写,从句主语“Linda”是第三人称单数,因此使用“When Linda was sleeping”;第二空,主句“珍妮正在帮忙”是过去进行时态,主语“Jenny”是第三人称单数,因此使用“was helping”,故填When Linda was sleeping;was helping。
80.because of his toothache
【解析】根据所给汉语提示可知,要表达“因为牙痛”这一原因。在英语里,“因为”有“because”(后接句子)和“because of”(后接名词、代词、名词短语等)。此处“牙痛”是名词,所以用“because of”来连接;“他的牙痛”就是his toothache。“because of his toothache”说明牙齿被检查是因为他牙痛这一原因,故填because of his toothache。
81.bring your passport
【解析】根据所给汉语提示可知,“带上你的护照”常用表达为bring your passport;“it is+形容词+to do sth.”是固定句型,意为“做某事是……的”,to后接动词原形bring,构成不定式短语作真正主语。故填bring your passport。
82.was listening to
【解析】听音乐listen to music,根据语境可知,是过去某时正在进行的动作,要用过去进行时。主语是I,be动词用was。故填was listening to。
83. alive find my way out/find out my way
【解析】alive“活着的”,是形容词,作为系动词am的表语,用形容词;find one’s way out=find out one’s way“寻找出路”,try to do sth.“努力做某事”,主语是I,因此用my修饰way,故填alive;find my way out/find out my way。
七、
84.
Away from Fires
Safety always comes first. I think it’s necessary for us middle school students to know some tips on how to stay safe when there are fires.
When a fire breaks out, stay calm and don’t panic. Try to leave the room as quickly as you can. Next, take a wet towel to cover your nose and mouth. Keep low to the ground when you move forward, as this can help you avoid the thick smoke. Also, never use the lift. Stairs are much safer. Finally, call 119 for help when you get to a safe place.
All in all, we can protect ourselves from fires by following the rules above. Let’s remember them and stay safe.
Hope all of us can have a safe and happy life.
【写作解析】
[总体分析]
① 题材:本文是一篇说明文,为材料作文;
② 时态:以“一般现在时”为主;
③ 提示:根据所给提示完成写作,需包含“保持冷静、湿毛巾捂口鼻、低姿前进”等要点,并补充合理细节。
[写作步骤]
第一步,强调安全意识的重要性(已给出);
第二步,根据提示分点说明火灾应对措施;
第三步,总结并呼吁注意安全(已给出)。
[亮点词汇]
① break out(火灾等)突发
② avoid the thick smoke 避开浓烟
③ call for help 呼救
[高分句型]
When a fire breaks out, stay calm and don’t panic.(when引导时间状语从句)2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(译林版2024)
Unit 8 Safe and sound单元知识综合检测试题
一、单项选择
1.—How did Mary feel when she walked along the dark street alone
—She was filled with _________. And she almost ran back home.
A.difference B.confidence C.fear D.doubt
2.After hearing the terrible story, the little kid hid behind the door and shook with ________.
A.stress B.surprise C.laughter D.fear
3.I was leaving ________ my phone rang. And it was from my sister.
A.while B.when C.after D.before
4.—Is ________ here
—No, we are all here ________ Peter.
A.anybody; except B.anybody; besides
C.everybody; besides D.everybody; except
5.Sue, as well as her parents, ________ dinner at home yesterday when the telephone rang.
A.was having B.were having C.had D.has had
6.—How’s the weather in London
— ________. It’s cold and raining.
A.Great B.Special C.Terrible D.Lovely
7.In autumn, the tree leaves on the ground run in all ________ when the wind comes.
A.designs B.degrees C.directions D.disasters
8.— If you are free tomorrow, how about going shopping together
—_________.
A.All right B.That’s all right C.It doesn’t matter D.Not at all
9.The band played many songs, ________ some of my favourites.
A.include B.including C.to include D.includes
10.Pollution was once a problem. Later the government took action to improve the ________.
A.communication B.application C.instruction D.situation
11.—Could you please ________ your cigarette (香烟) I can’t stand the smell.
—Sorry. I’ll do it right away.
A.put up B.put out C.put on D.put off
12.—Tom, what were your parents doing at 8:00 last night
—My mother was reading________ my father was playing computer games.
A.if B.when C.as D.while
13. Don’t speak loudly on the bus. Keep your ________ down.
A.body B.voice C.interest D.service
14.Not knowing how to ________ the newborn baby, the lady called her mother for help.
A.attend to B.do with C.deal with D.provide for
15.Shall we do some outdoor activities Let the sunshine ________ all your worries.
A.stay away B.run away C.put away D.wash away
16.—How time flies! I’ll go back to my hometown next week.
—________!
A.Good luck to you B.Wish you a safe and sound trip
C.Congratulations D.That’s all right
17.There was ________ earthquake in the area. ________ earthquake killed some people.
A.an; The B.a; The C.an; An D.a; An
18.—If you are free tomorrow, how about going shopping together
—________.
A.All right B.That’s all right C.It doesn’t matter D.Not at all
19.Hawking is no longer with us, ________ he will continue to inspire the world.
A.so B.if C.but D.as
20.—Amy, you didn’t answer my call. What were you doing at 8 o’clock last night
—Sorry. I ________ TV at that time.
A.watch B.watched C.was watching D.am watching
二、完形填空
先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
Harper is a 21 woman. She has a 4-year-old daughter. One day when Harper was 22 home at 8: 30 p.m., she saw something on fire by the road. 23 she stopped her car.
As Harper got close, she found a black car that had a (an) 24 . Black smoke was everywhere and she couldn’t see what was going on 25 the car. As it was late and there was nobody else around, Harper was a little 26 .
And her little daughter was 27 for her at home. So she wanted to move. At that moment, she remembered people who 28 her. Then she walked back to the car again, called 110 and checked quickly if anyone was in the car. Soon, Harper found a man under the airbag (安全气囊). He was hurt. Without 29 twice, Harper pulled (拉) the man out of the car. Before the fire got worse, Harper moved him to a safe place. After doing that, Harper felt so tired 30 she couldn’t move. Ten minutes later, the police and doctors came.
“There was 31 all over his body. He looked at me closely, trying to pass his 32 of living on (继续活着) to me. So I held him in my arms all the time,” Harper said to the police.
A few days later, the man got 33 . He sent a letter to Harper. It read, “Thank you! I was saved because you didn’t leave me 34 . You’re a real hero.”
A hero is not just someone who does great things but someone who 35 a hand to others in need. Heroes live not only in movies, but also in our everyday life.
21.A.beautiful B.kind C.clever D.creative
22.A.driving B.walking C.running D.riding
23.A.So B.Because C.When D.Since
24.A.trouble B.accident C.smoke D.danger
25.A.on B.by C.inside D.near
26.A.happy B.afraid C.worried D.nervous
27.A.waiting B.crying C.looking D.caring
28.A.knew B.provided C.changed D.helped
29.A.stopping B.watching C.thinking D.imagining
30.A.if B.before C.and D.that
31.A.mess B.water C.cut D.blood
32.A.hope B.love C.kindness D.idea
33.A.crazier B.busier C.better D.deeper
34.A.quickly B.fast C.lonely D.alone
35.A.opens B.gives C.shakes D.takes
三、补全对话
根据情景提示,从所给的7个选项中选出能填入对话空白处的最佳选项,使对话通顺、连贯,意思完整。 (选项中有两项是多余的)
John (J) is talking about the accident and traffic rules with Mike (M) now.
J: Hi, Mike! 36 There was a piece of bad news.
M: What happened
J: 37 The young man on the bicycle was badly hurt and was sent to the hospital.
M: 38 What should we do now
J: I think we should never ride too fast. We should wear helmets when riding. 39
M: Good idea!
J: 40
M: By bus.
J: OK, let’s go.
A.That’s terrible!
B.How can we get there
C.The traffic is too busy.
D.What were you doing yesterday
E.Did you see the CCTV News just now
F.There was a traffic accident in the Center Street yesterday.
G.Why not go to the traffic station to know more about rules
四、阅读理解
A
FIRST AID FOR BURNS
Degree (程度) of burns Treatment: If you have a first-degree burn, follow these steps: ①Cool the burnt cut under cool running water. ②Remove jewellery (去除配饰). ③Apply (涂抹) an ointment or aloe vera. Don’t use ice, eggs or oil. ④Cover the burnt cut with a clean cloth. If the burn is serious, call 120 or go to the hospital at once.
Be careful! No touching hot water. Stay away from fire. Use chemicals under instructions (说明). Be careful when using electricity.
41.How many degrees of burns does the writer talk about
A.One. B.Two. C.Three. D.Six.
42.If we touch very hot water by accident, what should we do first
A. B. C. D.
43.What can we do to stop ourselves getting burnt according to the writer
①Keep away from fire. ②Don’t use electricity.
③Follow instructions when using chemicals. ④Don’t touch hot water.
A.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④
44.What’s the purpose of the passage
A.To ask people to keep away from fire. B.To tell the importance of First Aid.
C.To make people know more about burns. D.To let us know much knowledge about fire.
B
It’s just another day at school. You and your friend are talking in the classroom. Suddenly, your friend’s nose starts to bleed. What would you do Would you be scared Or would you do something to help your friend
In daily life, we run into emergencies (紧急情况) now and then. Nosebleeds are just one kind of emergency. But if you learn some basic first-aid (急救) skills, you can help people during emergencies and maybe even save their lives.
The second Saturday of September is World First Aid Day, which will fall on Sept. 13 in 2025. Right now, it is a good time for us to learn more about first aid.
First aid, as its name tells us, refers to the first steps you can take to care for someone who’s hurt. It includes keeping him safe and staying calm. It also includes getting help by telling other people or calling 120.
Every year in China, 3.2 million people die in emergencies. That’s six people per minute on average. Doctors say that the first 10 minutes after an accident can make the difference between life and death. This is why it’s important for us to learn first aid.
CPR (心肺复苏术) is one of the most useful first-aid skills. It can help people who’ve got cardiac arrest (心脏骤停). But if you want to perform CPR, you need to learn how to do it properly. You can take lessons offered by the Red Cross Society or some hospitals.
45.How does the writer lead into the topic
A.By giving data. B.By making a report. C.By doing a survey. D.By giving an example.
46.What does the underlined word “It” in Paragraph 6 refer to
A.CPR. B.Cardiac arrest. C.Red Cross Society. D.First aid.
47.Which of the following is TRUE about the first aid
A.Everyone is encouraged to perform CPR.
B.First aid includes keeping people nearby safe.
C.CPR is the most useful for people who are hurt.
D.The first 10 minutes after an accident is important.
48.What might be the best title for the passage
A.Doctors Can Help B.First Aid Matters C.CPR Works D.Emergencies Happen
C
My name is George. When I was in middle school, I experienced a strong earthquake (地震). When I was listening to the teacher carefully, suddenly I felt the ground shaking and everything started moving. Everyone in the classroom was shouting and crying. I was scared and even thought of the end of the world.
When the shaking stopped, the teacher quickly took us out of the classroom to the playground. We saw that the whole school was in a mess. Teachers tried to find all the students and make sure everyone was safe. As we stood on the playground, we could still feel the aftershocks (余震).
After making sure it was safe, teachers called our parents to take us home. My house suffered some damage (损坏). The bookcases fell onto the floor and some things were broken. But it was lucky that we were all safe.
In the following days, we learned that the earthquake caused a lot of damage to the city. Many buildings collapsed and lots of people lost their homes and family. I was sad to hear that.
Looking back on this experience, I know how important it is to be prepared for natural disasters (自然灾害). We never know when they will happen, but we can find ways to protect ourselves and our family.
49.Where was George when the ground started shaking
A.At home. B.On the playground. C.In the classroom. D.In the bookstore.
50.What’s the meaning of the word “collapsed” in Paragraph 4
A.to fall down or fall in suddenly. B.to sit or lie down and relax.
C.to fail suddenly or completely. D.to fall down because of an illness.
51.What is the right order of the following sentences according to the passage
①George saw damage to his house.
②George’s classmates were shouting and crying.
③George was listening to the teacher carefully.
④Teachers took students to the playground.
A.②③①④ B.②④③① C.③②④① D.③④②①
52.How did George’s feelings according to the passage
A.Scared→sad→lucky. B.Happy→lucky→scared.
C.Scared→lucky→sad. D.Happy→scared→lucky.
53.What did George learn from the event
A.The reason why earthquakes happen.
B.The best time to run away from danger.
C.The place to stay when one is in danger.
D.The importance of preparing for natural disasters.
D
①Everyone is talking about “digital citizen (数字公民)”. But what is it Well, a digital citizen is a person who often uses the Internet. A good digital citizen always follows the Internet rules and helps make the Internet a great world. Are you a good digital citizen If you don’t know how to use the Internet in a safe and responsible (有责任的) way, here is what you can do.
②Stay safe. To stay safe, do not tell anyone online your real name, your phone number, the address (地址) of your home or school or the neighbourhood you live in. Remember the rule: Don’t let strangers find you.
③Be kind. Before you want to say something online, stop and think. How will your words make other people feel Don’t say anything online that you don’t say in real life.
④Be careful. Don’t trust (信任) everyone or everything online. Remember that people online may not always tell the truth (真相). Never click on strange links (点击陌生链接).Tell your parents or teachers if someone online makes you feel uncomfortable (不舒服).
⑤Spending time and learning online can be great if we’re good digital citizens. So, be safe and have fun!
54.When you spend time online, you can’t give your ________.
①full name ②school address ③home address ④telephone number
A.①②③ B.①③④ C.②③④ D.①②③④
55.What does the underlined word “strangers” in Paragraph 2 mean
A.The people you want to meet. B.The people you don’t like.
C.The people you don’t know. D.The people you find special.
56.What can we know from the passage
A.A good digital citizen can’t use the Internet every day.
B.A good digital citizen can make new rules for the Internet.
C.A good digital citizen helps make the Internet a good world.
D.A good digital citizen can say anything when spending time online.
57.The structure (结构) of the passage is ________.
A. B.
C. D.
58.This passage is for ________ to read.
A.students B.teachers C.doctors D.parents
E
请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从文后的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。一空一句。
When the weather gets warm, people love to play in the water. Many like to swim in pools, lakes and rivers. 59 But water can be dangerous. It is said that lots of people die from drowning (溺水) each day in the world. These simple rules may help you enjoy the water safely.
60 If you can’t swim, don’t go into the water. And take a swimming class. Swimming is much easier than you think. Classes are available at pools, schools and sports centers.
Be careful. Choose to swim in areas with lifeguards. If you need help, the lifeguards can help you. 61
Don’t swim alone. When you swim, always swim with another person. 62 If something happens, one of you can go and get help.
63 But when you’re in a boat, wear a life jacket. If you fall into the deep water, you will be safe.
Enjoy the water, but remember safety comes first.
A.Learn to swim.
B.You can take a shower.
C.Others like to swim in the sea.
D.Swimming is more difficult than boating.
E.Boating is another way to enjoy the water.
F.The two of you can watch out for each other.
G.And when you play in the water, don’t push.
五、短文填空
Over the years, movies and books have used tornadoes a lot in their stories. A tornado can be very dangerous. It usually has wind speeds (速度) of about 100 metres per second, and 64 (travel) a long distance. Most tornadoes last for less than 10 minutes. 65 (sad), tornadoes kill many people every year.
Scientists can’t go inside tornadoes. That means tornadoes are very hard to study. As 66 result, it is still 67 (certain) how tornadoes form and die. 68 (tell) how strong a tornado is, scientists look at how much damage it causes and show the levels on the EF-Scale 69 EF0 to EF5. For example, if a tornado only damages trees, it will be at the level of EF0, while a tornado at the 70 (strong) level of EF5 blows away buildings with a wind speed of over 100 metres per second.
71 tornadoes can happen very quickly, make sure you know what to do when facing them. When you find 72 (you) meeting a tornado, calm down and try to find a safe place inside. Put your hands over the back of your head for 73 (protect). Also, stay away from windows and heavy things, or they may fall on you.
六、完成句子
74.这次游览计划非常令人兴奋,包括去迪士尼的一日游。
The tour plan , to Disneyland.
75.遇到危险时,我们应该冷静下来再采取行动。
We should before taking action when we are in danger.
76.我的小弟弟怕狗。如果他看到狗,他会害怕得尖叫。
My little brother is afraid of dogs. He will scream if he sees a dog.
77.许多消防员来扑灭了火。
Many firemen came and .
78.每次汤姆遇到困难时,他总是对自己说:“是的,我能行!”然后努力去解决这些困难。
Every time Tom meets difficulties, he , “Yes, I can!” and tries to solve them.
79.当琳达睡觉时,珍妮正在帮玛丽完成作业。
, Jenny Mary with her homework.
80.昨天这个男孩因为牙痛去做了检查。
The boy’s teeth were checked yesterday.
81.当你出国时,带上你的护照是很重要的。
When you go abroad, it is very important to .
82.对不起,我没有听到,因为我正在听音乐。
I’m sorry I didn’t hear you, because I music.
83.既然我还活着,我将努力寻找出路。
Since I am still , I will try to .
七、书面表达
84.某英文报正在举行以“防火安全教育”为主题的征文活动。假如你是李华,你打算以“Away from Fires”为题写一篇英语短文投稿,请根据以下提示,完成征文。
提示:
1. 遇到火灾要保持冷静,尽快离开房间;
2. 尽量用湿毛巾捂住口鼻,弯腰低姿前进;
3. ……
要求:
1. 表达清楚,语法正确,上下文连贯;
2. 短文应包含所有要点,可适当发挥;
3. 词数80—100,开头和结尾已给出,不计入总词数。
Away from Fires
Safety always comes first. I think it’s necessary for us middle school students to know some tips on how to stay safe when there are fires.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hope all of us can have a safe and happy life.

展开更多......

收起↑

资源列表