重庆市第十一中学2026届高三上学期第二次质量监测英语试卷(含解析,无听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

重庆市第十一中学2026届高三上学期第二次质量监测英语试卷(含解析,无听力音频有听力原文)

资源简介

重庆市第十一中学学校高2026届高三第二次质量检测 英语试题
注意事项:
1. 本试卷满分为150分,考试时间为120分钟。
2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、班级、准考证号填写在答题卡上。
3. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上, 写在本试卷上无效。
4. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分听力(共两节,满分30分)。
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂 到答题卡上。
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)。
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A 、B 、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。
1.How much does Eason need for the trip in total
A.S1,000. B.$1,500. C.$2,000.
2. What does Robert think of the musical
A.It's rather amusing. B.It's far from satisfactory. C.It's very disappointing.
3. What does the woman mean
A.The dog will sleep well. B.The dog is still sick. C.The dog won't bark.
4.Where are the speakers
A.In a grocery store. B.In a supermarket. C.In a restaurant.
5. What does the man ask the woman to do
A.Call up Lucy. B.Wake up Lucy. C.Pick up Lucy.
第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A 、B 、C 三 个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟; 听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
重庆11中9月月考 第 1 页
6. What does the man want the woman to do
A.Reserve a room for him. B.Meet him at the airport.
7.What will the man do on Sunday
A.Go to a concert hall. B.Send the woman an e-mail.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.How does the man like the public facilities
A.Few of them are very good.
B.Most of them are very outdated.
C.Some of them don't satisfy people.
9.What should be considered when designing the facilities
A.Entrance. B.Function.
10.What willthey do next
A.Give a phone call to the government.
B.Complain more about the facilities.
C.Appeal to people to change the condition. 听第8段材料,回答第11至13题。
11.How does Andy find his foreign life
A.Too difficult to manage it very well.
B.Altogether distinct from that in China.
C.Meaningful but a little time-consuming.
12.Which word can well describe Andy's workmates
A.Enterprising. B.Unfriendly.
13.What makes Andy get praised by his colleagues
A.His polite behavior. B.His working ability. 听第9段材料,回答第14至17题。
14.What's wrong with the man
A.He has sleeping problems. B.He has mental disorder.
15.Where does the man work
A.In a hospital. B.At a university.
16.How long has the man been at his present job
A.For about 4 months. B.For about 8months.
C.See him off at the station.
C.Buy tickets for a concert.
C.Location.
C.Reliable.
C.His rich experience.
C.He has physical injury.
C.At a company.
C.For about 10 months.
重庆11中9月月考 第 2 页
17.What does the woman suggest the man do
A.Land a new job. B.Work out more. C.Take some pills.
听第10段材料,回答第18至20题。
18.Why do people sell their old stuff online
A.To make more profits. B.To help people in need. C.To raplace the offline sale.
19.What is the advantage of the app
A.Chatting on the platform. B.Providing delivery services. C.Guaranteeing the deal smooth.
20.What can we know about the app
A.It is totally free to use it.
B.It is intended for shop owners.
C.It can present some advertisements.
第二部分阅读(共两节,满分50分)。
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)。
阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。
A
Google is launching the International Cartoon and Illustration Exhibition 2025 on a Community with a Shared Future for Mankind,hoping to promote the trustworthy use of technology for the benefit of humanity through
creative cartoons and illustrations.Exhibition focus
The theme of this year's exhibition is "Technology and Life”.Potential topics include:
1.Displaying how technology changes people's lives
2.Envisioning future technological advancements
3.Honoring scientists and other technology professionals Requirements for submission
1.The submitted works must be original.Participants should be fully responsible for their entries.
2.The works should be submitted in JPEG format,with a resolution of 300dpi,file size no more than 10M.
3.The submitted works should include a title and a brief textual description.
4.For AI-assisted works,please label as“AI-generated”.
5.Student participants should additionally provide their school name and grade year.The names of their instructors or training institutions are optional.Timeline of the event Work
Submission:By July 15,2025
Review and assessment:July to August 2025
Awards Ceremony:Between September and October 2025
重庆11中9月月考 第 3 页
21.What is the main aim of the exhibition
A.To show admiration for technology experts.
B.To encourage reliable application of technology.
C.To promote the development of artificial intelligence.
D.To display the latest cartoon and illustration techniques.
22.Which of the following works may meet the requirements
A.An 11M submission marked AI-generated.
B.A reproduced cartoon drawing in JPEG format.
C.An illustration of 6M with a video explanation.
D.Atitled entry without the instructor's signature.
23.Who are the most likely target readers
A.AI enthusiasts. B.Software engineers.
C.Cartoonists and illustrators. D.Exhibitors and organizers.
B
Muhammed vividly remembers the day his uncle gifted him his first storybook.At the age of 10,this was the beginning of his love for literature and poetry.(irowing up,he would arrange book club gatherings with
friends.In his teens,he would organize book fairs.After university,he worked in journalism.In his 20s,he had already envisioned his dream retirement plan:open a bookshop.
When earthquakes struck his hometown of Adiyaman,Türkiye,in 2023 and left a trail of destruction,little did he know that his retirement plan would be carried out decades early."I ost many relatives and saw many
horrible things,"Muhammed recalled.“We all had to come together as neighbours,as a community."
As part of recovery plans,authorities constructed a “social market”in the town centre—where various
shops would fit residents'needs and revive economic activity.Included in the plan was a bookshop.Muhammed, already known in his community as a bibliophile,was selected to lead this effort and provided by the Turkish Red Crescent with a first set of books."I started from zero.Everything was destroyed after the earthquakes."
Despite the uphill battle,Muhammed was driven by his belief that books could aid in his community's
collective healing.Starting with old iron shelves,Muhammed wanted to transform his bookshop into a more
charming and comfortable environment.Through the International Organization for Migration's(IOM)cash grant programme,Muhammed was able to purchase new bookshelves.
Almost a year since he opened the bookshop,Muhammed is happy with where life has taken him.“I love
this business.I'm happy being around books.I meet people ofall walks of life and have a unique relationship with
重庆11中9月月考 第 4 页
each of my customers."
Muhammed is also involved in efforts to re-establish public libraries,named in memory of literature
teachers who lost their lives during the earthquakes.Through this,he hopes to make books more accessible.Each day,Muhammed hopes that his customers are captured into a new world of healing and hope amidst the tragedy.
24.Why did Muhammed open his bookshop earlier than planned
A.He lost his job after the earthquakes. B.His neighbours offered him free books.
C.The earthquakes generated a need for recovery. D.Local charities asked him to organize a market.
25.What does the underlined word “bibliophile”in paragraph 3 mean
A.Story teller. B.Book lover. C.Aid provider. D.Group leader.
26.What would Muhammed's customers probably think of him
A.Profit-motivated. B.Community-minded.C.Peace-loving. D.Fame-seeking.
27.What can be a suitable title for the text
A.Healing Page by Page B.Retiring Early,Living Freely Finally
C.Rescuing Hand in Hand D.Forgetting Sadness,Gaining Support C
In May 1987 the Golden Gate Bridge had a 50th birthday party.The bridge was closed to motor traffic so people could enjoy a walk across it.Organizers expected perhaps 50.000 people to show up.Instead,as many as 800,000 crowded the roads to the bridge.By the time 250,000 were on the bridge,engineers noticed something terrible:the roadway was flattening under what turned out to be the heaviest load it had ever been asked to carry. Worse,it was beginning to sway( 晃 动 ) .The authorities closed access to the bridge and tens of thousands of
people made their way back to land.A disaster was avoided.
The story is one of scores in To Forgive Design:Understanding Failure,a book that is at once a love letter to engineering and a paean( 赞 歌 )to its breakdowns.Its author,Dr.Henry Petroski,has long been writing about disasters.In this book,he includes the loss of the space shuttles (航天飞机)Challenger and Columbia,and the sinking of the Titanic.
Though he acknowledges that engineering works can fail because the person who thought them up or
engineered them simply got things wrong,in this book Dr.Petroski widens his view to consider the larger context in which such failures occur.Sometimes devices fail because a good design is constructed with low quality
materials incompetently applied.Or perhaps a design works so well it is adopted elsewhere again and again,with seemingly harmless improvements,until,suddenly,it does not work at all anymore.
Readers will encounter not only stories they have heard before,but some new stories and a moving
重庆11中9月月考 第 5 页,
discussion of the responsibility of the engineer to the public and the ways young engineers can be helped to grasp them.
"Success is success but that is all that it is,"Dr.Petroski writes.It is failure that brings improvement.
28.What happened to the Golden Gate Bridge on its 50th birthday
A.It carried more weight than it could.
B.It swayed violently in a strong wind
C.Its roadway was damaged by vehicles
D.Its access was blocked by many people.
29.Which of the following is Dr.Petroski's idea according to paragraph 3
A.No design is well received everywhere
B.Construction is more important than design.
C.Not all disasters are caused by engineering design
D.Improvements on engineering works are necessary.
30.What does the last paragraph suggest
A.Failure can lead to progress. B.Success results in overconfidence
C.Failure should be avoided. D.Success comes from joint efforts.
31.What is the text
A.A news report B.A short story.
C.Abook review D.A research article.
D
Real-time water quality monitors are being installed (安装) at wild swimming spots and beaches across southern England to help people assess their immediate risk of getting ill from polluted water.This initiative
follows a successful pilot study at Warleigh Weir near Bath,where an AI-based system accurately predicted high bacterial (细菌) levels 87%of the time.
Wessex Water is installing sensors at three freshwater sites in Dorset,Somerset and Hampshire.Rather than
measuring bacteria directly,it infers when levels of E coli or enterococci are high,by analyzing data from real-time sensors placed upstream,that measure pH,temperature,dissolved oxygen and ammonia.
One of the systems the company tested was an AI-based approach developed by the UK-based startup
UnifAI Technology.During an initial training period of about six months,river water samples are repeatedly
tested for bacteria levels,and the AI learns to correlate these with patterns in the sensor data.After this period,
members of the public are given access to a convenient app that gives half-hourly predictions on bacteria levels in
重庆11中9月月考 第 6 页,
the river,and issues a water-quality warning when bacterial levels are likely to be high.
The campaign group River Action UK broadly welcomed the technology."We need the environmental
regulators to use pollution data as evidence of malpractice (渎职)to strengthen enforcement of the law and hold polluters to account.Only when it becomes less expensive to obey the law than breaking it will we see the
necessary investment in maintaining and upgrading sewage (污水) treatment works,"said River Action's chief executive,James Wallace.
Meanwhile,Southern Water is testing a different monitoring approach at coastal sites,with plans to extend the system to Hayling Island soon.This research involves using algorithms ( 算 法 ) to estimate bacteria levels based on light scattering.Although these sensors have been in the water for about a year,they're still in the
development phase and not yet providing that data to the general public.
32.Why were real-time water quality monitors installed
A.To promote AI technology. B.To create a smart river network.
C.To ensure a safe swimming experience. D.To reduce bacterial levels in the water.
33.What information does the convenient app offer
A.River flow forecasts. B.Types of water pollutants.
C.Short-term water level prediction. D.Real-time updates on water conditions.
34.What did James Wallace imply in paragraph 4
A.Polluters should be severely punished.
B.Pollution control costs can be further reduced.
C.Pollution data must be used as criminal evidence.
D.Regulators should invest more in sewage treatment.
35.What do we know about Southern Water's monitoring approach
A.It has proven cost-effective. B.It has achieved initial success.
C.It has been adopted nationwide. D.It has yet to be put to practical use.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)。
阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We often hear that good nutrition,quality sleep,and regular,exercise are the keys to improving overall
health. 36 It turns:out that putting,pen to;paper can have a great impact on our well-being,bringing the benefits of more traditional health practices.
Research suggests that stress and the hormone cortisol (皮质醇) are closely linked.Cortisol,produced during times of anxiety,can cause significant damage to our physical health if overproduced,leading to issues like
重庆11中9月月考 第 7 页
increased belly fat and dry skin or hair. 37
Writing instructs all your mind to form an orderly queue. 38 .It is filled with the daily news and too many to-do lists,your anxiety and your fears.When you write,you′re rearranging the chaos of your mind into a calm bookshelf of thoughts,feelings,and “things you can control”.
39 It's much like tidying a bedroom—suddenly,you can see what you need for the day,and
everything else appears sorted.Imagine a room filled with chaos.It's a heart-racing mess.Now picture that same room,magically tidied,with everything in its place.Doesn't that feel better
By clearing the fear and stress,you're more likely to make better decisions,eat healthier,exercise more, and enjoy more peaceful sleep.No longer are you bothered by the undone things or"what if"worries.So,start somewhere. 40 Sit down with a cup of tea,and begin to write freely.It's a small step but can lead to a healthier and more organized life.
36.
37.
38.
39.
40.
A.The mind can be a messy place.
B.The benefits of writing are not just physical.
C.But have you considered the power of writing
D.This act of organization brings a sense of order.
E.Get the notebook that catch your eyes in the bookshop.
F.If you wish to further clear,discuss what you have written with others.
G.One lesser-known but effective way to reduce its levels is through writing.
第三部分语言运用(共两节,满分30分)。
第一节(共15小题:每小题1分,满分15分)。
阅读下列短文,从每题所给的A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。
When my ten-year-old son Luke joined a local football team,I never expected to witness such a profound life lesson on the field.During a critical match against our town's- team,the stadium buzzed with
unexpected energy as crowds packed the
At a crucial time in the game,Luke got the football and was running for a touchdown.He ran this way and that. players on the other team.His teammates did a job in blocking too.Finally,only
重庆11中9月月考 第 8 页
one opponent stood between my son and a touchdown.Then a teammate made a hard block, the player to the ground.
There was now nothing between the goal and my son,who ran all out,then, ,stopped,turned around,ran back to the boy lying on the ground,and took a _ ·
The crowd went wild.Fans from our team terrible words at Luke.People I had known for years said hateful things,staring at my son angrily and him.
My heart pounding,I dashed across the field.Before I spoke,Luke whispered,"Dad,I heard a crack when he fell.His leg's broken—scoring would have medical help.”Tears filled his eyes as he added,"Remember True means doing what's right.”
Overwhelmed with pride,I held him.Later,X-rays showed a serious break needing .That
night,Luke got no prize—yet his moral lit up the locker room (更衣室) .Years later,coaches still tell how one boy's compassion redefined
41.A.opposing B.same C.winning D.practice
42.A.field B.stands C.locker rooms D.parking lot
43.A.coaching B.greeting C.assisting D.avoiding
44.A.solid B.messy C.hesitant D.half-hearted
45.A.lifting B.knocking C.guiding D.inviting
46.A.cheerfully B.gradually C.unexpectedly D.unwillingly
47.A.bow B.breath C.knee D.step
48.A.aimed B.directed C.mouthed D.shouted
49.A.threatening B.grabbing C.ignoring D.comforting
50.A.soft B.musical C.sickening D.repeated
51.A.called off B.put off C.held back D.gave up
52.A.strategy B.competition C.fitness D.sportsmanship
53.A.rest B.surgery C.help D.medicine
54.A.judgment B.talent C.effort D.integrity
55.A.value B.rules C.victory D.privilege
重庆11中9月月考 第 9 页
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Chinese actress Xin Zhilei 56 (claim) the Best Actress award at the 82nd Venice International
Film Festival on Saturday.She is the second Chinese mainland actress 57 (win)the honor,following
Gong Li's historic victory in 1992,over three decades ago.
Xin took home the Best Actress award 58 her vivid performance of a woman 59
(trap)in a love triangle in the film The Sun Rises on Us All.Xin received the Volpi Cup for Best Actress from Zhao Tao,also a famous Chinese actress who served as one of this year's international judge group.Directed by
Cai Shangjun,a 60 (lead)figure in Chinese neo-noir cinema,the film follows two former lovers who reunite after seven years,only to meet a 61 (tragedy) end due to fate.
62 39-year-old actress,who entered showbiz in 2005,overcame hardships to stand on the stage of Venice,one of Europe's top three film festivals.Overwhelmed by joy,Xin 63 (tearful)said she felt proud of herself and encouraged all wonen by saying,“This feels like a dream. 64 you have a dream, dare to dream big and dare to go for it.They may come true,just like 65 (me).”
第四部分 写作(共两节,满分40分)。
第一节(满分15分)
假定你是李华,将作为一名交换生到伦敦Forest Hill High School进行为期一年的学习。请您给该校国 际生项目负责人Mr.Smith 写一封电子邮件。内容包括:
1. 表达担忧顾虑;
2. 询问相关安排。
注意:1.写作词数应为80左右;
2. 可适当增加情节,以使行文连贯。
Dear Mr.Smith,
Yours sincerely,
Li Hua
第二节(满分25分)。
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
重庆11中9月月考 第 1 0 页
My mother was a firm believer in magic.She held that everything happened for a reason and often spoke of "happy accidents"with firm belief.
One of her most cherished treasures was a small,delicate music box.“See this little box Grandma gave it to me before she passed away.It's magic:Inside lives a bird that pops up and sings,"my mother said.
I cautiously wound the tiny music box,and my sons were instantly attracted,standing there wondering
what it was.Besides singing,the bird also flapped (拍打) its delicate wings and opened and closed its small beak ( 鸟 喙 ) .
"Please don't touch it,"I warned,fearing that they might break it.However,weeks later I noticed the bird no longer moved back fully.It stuck out slightly,and the mechanism seemed jammed.My heart sank.I was so angry that I gathered my sons.
I called my sons into the room.After a moment of tense silence,my 7-year-old son Jim cautiously
volunteered"I pushed the lid down."His face turned pale,shadowed with regret.Obviously,he realized what a big mistake he had made.Anger rose in me,and I was going to punish him severely.But then a calmer voice
inside held me back-my mother's voice,perhaps.It reminded me that some things can be mended,that there might be someone who could restore the magic.
Unfortunately,I soon discovered there were few people in the United States who repaired broken music
boxes.I phoned many friends to ask if they knew any skilled person who could repair a music box.But no one
seemed to know.Then I posted a picture of the broken music box on the Facebook."From my great grandmother. Need a skilled person to create magic.”
注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Weeks later,I got a text from a man named Evans,a retired restorer.
What we did not expect was that the tiny bird would also spin.
重庆11中9月月考 第 1 1 页,
重庆市第十一中学学校高2026届高三第二次质量检测 英语答案
1.B
【原文】W:Eason,do you get enough money for your trip to Russia
M:Yeah.I have 1,000 dollars now,and my brother Terry said he can lend me 500 dollars.
W:So considerate of him.
2.A
【原文】W:Robert and I went to see a musical last night
M:What is the musical about
W:It is called Unforgettable Youth,about life in senior high school.While Robert believes it is really funny and interesting,I don't think it's satisfying at all.
3.C
【原文】M:Ma'am,I heard your dog barking all night yesterday.It was so annoying that I couldn't have a sound sleep.It drove me crazy!
W:Sorry to hear that,Nad.My dog has been sick for several days.Tonight it will not upset you,I promise. 4.C
【原文】M:Could I get a refill of my drink
W:Sorry,sir.You should buy one more cup.By the way,what do you think of today's dishes
M:Pretty good,but the steak is a little hard to chew.
W:Terribly sorry,sir.I will relay your advice to our chef.
5.A
【原文】M:This is Jerry speaking.I am Lucy's headmaster.Up to now,Lucy is not present at the class.Do you know where she is You are her roommate,right
W:Yes.She just left the dorm,and is probably on the way to the class.
M:OK.Could you please give her a call and tell her to hurry up
W:I will.
6.B 7.A
【原文】M:Is that you,Helen I’m just ringing about my trip next month.
W:Ah,yes.Would you like me to arrange accommodation
M:No,I've booked a room.I'd like you to pick me up at the airport,if it's no trouble.
重庆11中9月月考 第 1 3 页
W:No problem.I will drive to the airport to pick you up.I had thought you would take a train.
M:Thanks a lot.I'll send you the details later.
W:OK.By the way,have you planned for the weekend There's a jazz concert on Sunday.Would you like me to get tickets for you
M:Oh,that sounds great.
8.C 9.B 10.A
【原文】W:What do you think of the public facilities in our town
M:I guess most of them are quite well,but I find some of them can't meet people's needs.For instance,there were no proper signs for the toilets in the park,so I couldn't find one to answer the call of nature.
W:You must feel very worried,right
M:Of course.So at last I had no choice but to come back home for that!
W:What a bad experience!And I've found some facilities are inaccessible to the elderly or the disabled.It is all because the design doesn't take all the functions into account.
M:I agree with you.So how can we change the situation
W:As common people,it is tough for us to change it.
M:I think we can give the local government a call and tell the department about it.
W:Let's do it!
11.B 12.A 13.B
【原文】W:Andy Lee,how is your brand new life in New York
M:Well,it's totally different from that in China.Challenging but meaningful!
W:Tell me more.
M:Okay.For one thing,life here is relaxing without much pressure.I don't have to work overtime.
W:What about the people
M:People here are very friendly.They are ambitious but not that aggressive.
W:Oh,you are able to rapidly adapt to the surroundings and feel at home.
M:Actually,I have a long way to go!Sometimes I can't understand the customs here,which makes me feel awkward.
W:It takes time.I have heard that you are spoken highly of by your colleagues!
M:Over flattered!Probably for my working capacity,even though my experience is not enough,they can rely on me to achieve the goal.
重庆11中9月月考 第 1 4 页
W:Wow,so excellent of you!
14.A 15.C 16.A 17.B
【原文】W:Good morning.What can I do for you today M:I'm here because of sleeping problems.
W:How long have you been like this
M:More than 120 days.
W:Was there a stressful event in your life at that time
M:Actually,it's my new job.I started ajob then.I do research for an IT company.I like it but I have so many tasks to complete,which makes me feel stressed out so that I can't have a sound sleep.Am I having mental
disorder
W:Not that bad.
M:Must I take some pills
W:No need,actually.What you need is to find ways to reduce stress.Exercise can be helpful.Perhaps you can go to the gym after work.
M:Well,not everyday,but I will try.
18.A 19.B 20.C
【原文】Hello,my dear fellows!Today I will tell you a very useful app called Easy Sell.As we all know,
sometimes we find our small house crowded with used stuff.Selling those online can be a great source of income. Easy Sell is a kind of app which provides a platform for you to present your items with a reasonable price.One
more advantage of the app is that,there is no need for you to meet the clients in private.Instead,it can provide
you with some delivery services to choose from.And it can guarantee that your package will be safely sent to the customer.By the way,it is not free to use the app since 10%of your profit will be submitted to the platform.If
you choose to put up some commercials via the platform,more money will be added.However,for the new users, you can download and use it for free in the first month.If you want to know more about it,please call at 8876655 and I will give you a detailed account of the app.Without doubt,Easy Sell makes your sale easy.
1.B 2.D 3.C
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了谷歌2025年“人类命运共同体”国际卡通与插画展的相关信息, 包括展览主题、投稿要求及时间安排等。
1. 细节理解题。根据第一段中“Google is launching the International Cartoon and Ilustration Exhibition 2025 on a Community with a Shared Future for Mankind,hoping to promote the trustworthy use of technology for the
重庆11中9月月考 第15 页
benefit of humanity through creative cartoons and illustrations. (谷歌将举办2025年“人类命运共同体”国际漫 画与插画展,旨在通过富有创意的漫画和插画作品,推动对人类有益的技术的可信应用)”可知,展览的 主要目的是鼓励技术的可靠应用。故选B。
2. 推理判断题。根据Requirements for submission 中的“The submitted works must be original. (提交的作品 必须是原创的)”、“The works should be submitted in JPEG format,with a resolution of 300dpi,file size no more than 10M.(作品应以JPEG 格式提交,分辨率为300dpi, 文件大小不超过10M)” 、“The submitted works should include a title and a brief textual description.(提交的作品应包括标题和简短的文字描述)”以及“For AI-assisted works,please label as“AI-generated”.(对于人工智能辅助的作品,请标注为“人工智能生成”)”可知,D 项“一 个没有导师签名的有标题的作品”符合提交要求。 A 项文件过大, B 项不是原创作品, C 项没有文字描述, 均不符合要求。故选D。
3. 推理判断题。根据第一段中“Google is launching the International Cartoon and Illustration Exhibition 2025 on a Community with a Shared Future for Mankind,hoping to promote the trustworthy use of technology for the
benefit of humanity through creative cartoons and illustrations. (谷歌将举办2025年“人类命运共同体”国际漫 画与插画展,旨在通过富有创意的漫画和插画作品,推动对人类有益的技术的可信应用)”可知,这篇文 章的目标读者最有可能是卡通师和插画家。故选C。
4.C 5.B 6.B 7.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述 Muhammed 在地震后提前开书店帮助社区疗愈的故事。
4. 细节理解题。根据第二段中“When earthquakes struck his hometown of Adiyaman,Türkiye,in 2023 and left a trail of destruction,little did he know that his retirement plan would be carried out decades early.(2023年,土 耳其阿迪亚曼发生地震,造成一系列破坏,他不知道自己的退休计划会提前几十年实施。)”以及第三段中 “As part of recovery plans,authorities constructed a“social market”in the town centre—where various shops
would fit residents'needs and revive economic activity.Included in the plan was a bookshop. (作为恢复计划的 一部分,当局在市中心建造了一个“社会市场”——各种商店将满足居民的需求,并振兴经济活动。计划中 包括一家书店。)”可知,Muhammed 比原计划更早地开了书店是因为地震产生了恢复重建的需求。故选C。
5. 词句猜测题。根据第一段中“In his teens,he would organize book fairs.After university,he worked in
journalism.In his 20s,he had already envisioned his dream retirement plan:open a bookshop. (十几岁时,他会 组织书展。大学毕业后,他从事新闻工作。20多岁时,他已经设想好了自己梦想中的退休计划:开一家书 店。)”以及第三段中“Muhammed,already known in his community as a bibliophile,was selected to lead this
effort and provided by the Turkish Red Crescent with a first set of books. (穆罕默德在社区里早已以bibliophile 闻名,他被选中负责书店的筹建工作,土耳其红新月会还为他提供了第一批书籍。)”可知,Muhammed 从
重庆11中9月月考 第 1 6 页
小就热爱书籍,长大后也一直从事与书籍相关的工作,甚至梦想退休后开一家书店,因此他在社区里以爱 书而闻名,被选中领导书店的开设工作,并得到了土耳其红新月会提供的第一批书籍。由此可知,bibliophile 意思是“爱书的人,书迷”。故选B。
6. 推理判断题。根据倒数第二段“Despite the uphill battle,Muhammed was driven by his belief that books could aid in his community's collective healing. (尽管困难重重,但穆罕默德坚信书籍能够帮助社区实现集体疗愈, 这激励着他不断前行。)”可知,Muhammed 开书店是为了帮助社区疗愈,具有社区服务意识。故选B。
7. 主旨大意题。通读全文,尤其是根据最后一段“Each day,Muhammed hopes that his customers are captured into a new world of healing and hope amidst the tragedy. (每 一 天,Muhammed 都希望他的顾客能在悲剧中进 入一个疗愈和希望的新世界。)”可知,文章主要讲述了Muhammed 因地震提前开书店,用书籍帮助社区疗 愈的故事。可知,A 选 项“Healing Page by Page (一页一页地疗愈)”最符合文章标题。故选A。
8.A 9.C 10.A 11.C
【分析】这是一篇议论文。主要讲述了对彼得罗斯基博士的书《原谅设计:理解失败》的评论,工程设计 可能会因为某些原因带来失败,但失败才能带来进步。
8. 细节理解题。根据文章第一段“In May 1987 the Golden Gate Bridge had a 50th birthday party.The bridge was closed to motor traffic so people could enjoy a walk across it.Organizers expected perhaps 50,000 people to show up.Instead,as many as 800,000 crowded the roads to the bridge.By the time 250,000 were on the bridge,
engineers noticed something terrible:the roadway was flattening under what turned out to be the heaviest load it had ever been asked to carry.Worse,it was beginning to sway"可以看出,1987年5月,金门大桥举行了一个 50岁生日聚会。这座桥禁止机动车通行,人们可以在桥上散步,组织者预计将有5万人到场。相反,多达 80万人挤满了通往大桥的道路。当25万人在桥上时,工程师们注意到了一个可怕的现象:路面在被要求 承载的最重荷载作用下变得平了。更糟的是,它开始晃动。因此可以看出,金门大桥50岁生日那天,它 的重量超过了它的承受能力。故选A。
9. 推理判断题。根据文章第三段“Though he acknowledges that engineering works can fail because the person who thought them up or engineered them simply got things wrong,in this book Dr.Petroski widens his view to
consider the larger context in which such failures occur.Sometimes devices fail because a good design is
constructed with low quality materials incompetently applied.Or perhaps a design works so wellit is adopted
elsewhere again and again,with seemingly harmless improvements,until,suddenly,it does not work at all
anymore.” 可知,虽然他承认工程设计可能会因为那些想出或设计它们的人只是把事情弄错了失败,但在这 本书中,彼得罗斯基博士拓宽了他的视野,考虑了这种失败发生的更大背景。有时,由于一个好的设计是 用不合格的低质量材料建造的,所以装置会失败。或者, 一个设计工作得如此好,以至于在其他地方一次
重庆11中9月月考 第 1 7 页
又一次地被采用,用似乎是无害的改进,直到突然间,它完全不起作用了。因此可以推测出,根据第三段, 不是所有的灾难都是由工程设计引起的是彼得罗斯基博士的想法。故选C。
10. 细节理解题。根据文章最后一段的 “It is failure that brings improvement.”可知,失败才能带来进步。因 此 可 以 看 出 ,A 项与此相呼应,即失败能带来进步,故选A。
11. 推理判断题。根据文章第二段“The story is one of scores in To Forgive Design:Understanding Failure,a book that is at once a love letter to engineering and a paean ( 赞 歌 )to its breakdowns.”可知,这个故事是《原 谅设计:理解失败》 一书中的一个,这本书既是对工程的一封情书,也是对其崩溃的赞歌。并且后面两段 都在写这本书里的内容以及评价,再根据倒数第二段的“Readers will encounter not only stories they have
heard before,but some new stories and a moving discussion of the responsibility of the engineer to the public and the ways young engineers can be helped to grasp them.”可知,读者不仅会遇到他们以前听过的故事,还会遇 到一些新的故事和关于工程师对公众的责任以及如何帮助年轻工程师掌握它们的动人讨论。再结合最后一 段“It is failure that brings improvement.”可知,失败才能带来进步。因此可以推测出,这些内容都是关于这 本书的评论,因为这篇文章是书评,故选C。
12.C 13.D 14.A 15.D
【导语】本文是一篇新闻报道。文章报道了英国南部正在安装实时水质监测器的新闻,并详细解释了这些 监测器的工作原理、试点项目的成功、以及不同水务公司采取的监测方法。
12. 细节理解题。根据文章第一段“Real-time water quality monitors are being installed ( 安 装 ) at wild
swimming spots and beaches across southern England to help people assess their immediate risk of getting ill
from polluted water. (英国南部各地的野外游泳点和海滩正在安装实时水质监测器,以帮助人们评估因水 污染而立即患病的风险。)”可知,实时水质监测器正在英国南部的野外游泳点和海滩安装,以帮助人们评 估他们因污染的水而立即患病的风险,这说明安装监测器的目的是为了确保人们游泳时的安全。故选C。
13. 细节理解题。根据文章第三段“After this period,members of the public are given access to a convenient app that gives half-hourly predictions on bacteria levels in the river,and issues a water-quality warning when
bacterial levels are likely to be high. (在此期间之后,公众可以通过一个便捷的应用程序获得河水细菌水平 的每半小时预测,并在细菌水平可能较高时收到水质警告。)”可知,在六个月的培训期后,公众可以使用 一个便捷的应用程序,该程序每半小时提供一次河流细菌水平的预测,并在细菌水平可能较高时发出水质 警告,这说明该应用程序提供了实时的水质更新信息。故选D。
14. 推理判断题。根据文章第四段““We need the environmental regulators to use pollution data as evidence of malpractice ( 渎 职 ) to strengthen enforcement of the law and hold polluters to account.Only when it becomes less expensive to obey the law than breaking it will we see the necessary investment in maintaining and upgrading
重庆11中9月月考 第 1 8 页
sewage ( 污 水 ) treatment works,"said River Action's chief executive,James Wallace.(“我们需要环境监管 机构利用污染数据作为渎职的证据,以加强法律执行并让污染者承担责任。只有当遵守法律的成本低于违 法成本时,我们才会看到对污水处理厂的维护和升级进行必要投资的情况,”英国河流行动的首席执行官 James Wallace说。)”可知, James Wallace明确表示“我们需要环境监管机构利用污染数据作为渎职的证据, 以加强法律执行并让污染者承担责任”,也就是说James Wallace 认为污染者应该受到严厉的惩罚。故选A。
15. 推理判断题。根据文章最后 一 段“Meanwhile,Southern Water is testing a different monitoring approach at coastal sites,with plans to extend the system to Hayling Island soon.This research involves using algorithms ( 算 法 ) to estimate bacteria levels based on light scattering.Although these sensors have been in the water for about a year,they're still in the development phase and not yet providing that data to the general public. (与此同时,
Southern Water正在沿海地点测试一种不同的监测方法,并计划很快将该系统扩展到海林岛。这项研究涉 及使用算法根据光散射来估算细菌水平。尽管这些传感器已经在水中放置了一年左右,但它们仍处于开发 阶段,尚未向公众提供这些数据。)”可知,Southern Water已经开始在肯特郡、萨塞克斯郡和汉普郡的河流 和湖泊中安装监测器,并表示该技术处于试点阶段,这说明该技术尚未大规模投入实际使用。故选D。
16.C 17.G 18.A 19.D 20.E
【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了写作对身心健康的益处,包括缓解压力、提高决策能力、促进 健康饮食和规律锻炼等。
16. 根据上文“We often hear that good nutrition,quality sleep.and regular exercise are the keys to improving
overall health. (我们经常听到,良好的营养、优质的睡眠和规律的运动是改善整体健康的关键)”可知,上 文列举了改善健康的关键方法。C 选项“但是你有考虑过写作的力量吗 ”承接上文,提出了另一种可能被 人们忽视但对健康有益的方法,即写作,引出写作的主题。故选C 项。
17. 根 据 上 文“Research suggests that stress and the hormone cortisol ( 皮 质 醇 ) are closely linked.Cortisol, produced during times of anxiety,can cause significant damage to our physical health if overproduced,leading to issues like increased belly fat and dry skin or hair. (研究表明,压力和激素皮质醇密切相关。焦虑时产生的皮 质醇如果过量,会对我们的身体健康造成严重损害,导致腹部脂肪增加、皮肤干燥或脱发等问题)”可知, 上文提到皮质醇过量会对健康造成损害。G 选项“一个鲜为人知但有效的方法是通过写作来降低皮质醇水 平”承接上文,提出了一个降低皮质醇水平的方法,即写作。故选G 项。
18. 根 据 下 文“It is filled with the daily news and too many to-do lists,your anxiety and your fears. ( 它 充 满 了 日 常新闻和太多的待办事项清单,你的焦虑和恐惧)”可知,此处指“大脑”充满了各种杂念。A 选项“大脑可 能是一个杂乱无章的地方”符合语境。故选A 项。
19. 根 据 下 文“It's much like tidying a bedroom—suddenly,you can see what you need for the day,and everything
重庆11中9月月考 第 1 9 页
else appears sorted. (这就像整理卧室一样——突然之间,你可以看到你一天需要的东西,其他的一切都显 得井井有条)”可知,此处用整理卧室来类比整理大脑的过程。D 选项“这种整理的行为带来了一种有序感” 承接下文,指出了整理大脑(即写作)带来的好处。故选D 项。
20. 根据上文“So,start somewhere. (所以,从某个地方开始吧)”可知,上文鼓励人们开始写作。E 选项“在 书店里找到吸引你眼球的笔记本”承接上文,提出了一个具体的行动建议,即找到一本喜欢的笔记本开始 写作。故选E 项。
21.A 22.B 23.D 24.A 25.B 26.C 27.C 28.D 29.A 30.C 31.B
32.D 33.B 34.D 35.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者十岁的儿子卢克在参加一场关键足球比赛时所展现出的高尚 体育精神。
21. 考查形容词词义辨析。句意:在与本镇的对手队进行的一场关键比赛中,看台上挤满了人群,体育场 里突然充满了意想不到的活力。A.opposing 对手的;B.same 相同的;C.winning 获胜的;D.practice 练习。 根据上文“against”和下文“team”可知,是与对手比赛,空格处意为“对手的”。故选A。
22. 考查名词词义和名词短语辨析。句意:在与本镇的对手队进行的一场关键比赛中,看台上挤满了人群, 体育场里突然充满了意想不到的活力。A.field 田地,田野;B.stands 看台;C.locker rooms 更衣室;D.parking lot 停车场。根据上文“During a critical match”和“crowds packed”可知,人们看比赛是在看台上看。故选B。
23. 考查动词词义辨析。句意:他左闪右躲,避开对方球员的拦截。 A.coaching 训练;B.greeting 问候; C.assisting 帮助;D.avoiding 避开。根据上文“He ran this way and that”可知,他左闪右躲是为了避开对方 球员的拦截。故选D。
24. 考查形容词词义辨析。句意:他的队友们也出色地完成了阻挡任务。 A.solid 相当不错的;B.messy
脏的;C.hesitant 犹豫的;D.half-hearted 半心半意的。根据下文“Finally,only one opponent stood between my son and a touchdown”可知,作者的儿子的队友们出色地完成了阻挡任务,空格处是“相当不错的”。故选A。
25. 考查动词词义辨析。句意:这时,一名队友奋力一挡,将那名球员撞倒在地。A.lifing 举起;B.knocking 碰撞;C.guiding 指导;D.inviting 邀请。根据下文“to the ground”可知,一名队友是把那个球员撞倒在地。 故选B。
26. 考查副词词义辨析。句意:现在球门和我儿子之间什么都没有了,他跑了出去,然后,出乎意料地, 停下来,转身,跑回躺在地上的男孩,跪了下来。A.cheerfully 高高兴兴地;B.gradually 逐渐;C.unexpectedly 出乎意料地,意外地;D.unwillingly 不情愿地。根据下文“stopped,turned around,ran back to the boy lying on the ground”可知,作者的儿子出乎意料地转身。故选C。
重庆11中9月月考 第 2 0 页
27. 考查名词词义辨析。句意:现在球门和我儿子之间什么都没有了,他跑了出去,然后,出乎意料地, 停下来,转身,跑回躺在地上的男孩,单膝跪地。 A.bow 鞠躬; B.breath 呼 吸 ;C.knee 膝盖;D.step 一 步。根据上文“player to the ground”可知,那名球员被撞倒在地,作者的儿子跑过去是跪在球员的身边, take a knee意为“单膝跪地”。故选C。
28. 考查动词词义辨析。句意:我们队的球迷对卢克大喊大叫。 A.aimed 瞄准,对准; B.directed 指 导 ;C. mouthed 不出声地说; D.shouted 大喊大叫。根据上文“ran back to the boy”可知,作者儿子回头去帮助那个 球员,而不是去射门,作者儿子这一 队的球迷们应该是对着作者儿子大喊大叫。故选D。
29. 考查动词词义辨析。句意: 一些我相识多年的人也恶语相向,愤怒地瞪着我儿子,还对他发出威胁。
A.threatening 威胁;B.grabbing 抓 住 ;C.ignoring 忽 视 ;D.comforting 安慰。根据上文“staring at my son angrily” 可知,那些人是瞪着作者儿子,威胁作者儿子。故选A。
30. 考查形容词词义辨析。句意:爸爸,他摔倒时我听到了令人毛骨悚然的骨折声。A.soft 柔 软 的 ;B.musical 音乐的; C.sickening 令人厌恶的; D.repeated 重复的。根据下文“His leg's broken”可知,球员的腿骨折了, 作者的儿子是听见了骨折时发出的吓人的声音。故选C。
31.考查动词短语辨析。句意:他的腿断了 如果我还去射门得分,就会耽误他接受医疗救治。 A.called off 取 消 ;B.put off 推 迟 ;C.held back 抑 制 :D.gave up放弃。根据上文“His leg's broken—scoring”可知, 作者的儿子觉得那个球员腿断了,如果他不理会,继续去射门得分,就会耽误他接受医疗救治。故选B。
32. 考查名词词义辨析。句意:真正的体育精神意味着做正确的事。 A.strategy 策 略 ;B.competition 比 赛 ; C.fitness 健 康 ;D.sportsmanship 体育精神。根据下文“means doing what's right”可知,这是在比赛,因此说 的是“真正的体育精神意味着做正确的事”。故选D。
33. 考查名词词义辨析。句意:后来, X 光显示严重骨折,需要手术。 A.rest 休 息 ;B.surgery 手 术 ;C.help 帮 助 ;D.medicine 医药。根据上文“X-rays showed a serious break”可知,那个球员骨折严重,需要手术。故 选 B。
34. 考查名词词义辨析。句意:那天晚上,卢克没有获奖,但他的道德操守照亮了更衣室。 A.judgment
判断;B.talent 才 能 ;C.effort 努 力 ;D.integrity 操守。根据第6空后的“turned around,ran back to the boy lying on the ground”可知,作者帮了那个球员,体现了高尚的道德操守。故选D。
35. 考查名词词义辨析。句意:多年后,教练们仍在讲述一个男孩的同情心如何重新定义了胜利。 A.value 价 值 ;B.rules 规 则 ;C.victory 胜 利 ;D.privilege 特权。根据上文“Luke got no prize—yet his moral integrity lit up the locker room”可知,作者儿子虽然没有获奖,但是却展现了高尚的操守,也就是重新定义了胜利。 故 选C。
重庆11中9月月考 第 2 1 页
36.claimed 37.to win 38.for 39.trapped 40.leading 41.tragic 42.The
43.tearfully 44.If 45.mine
【导语】本文是 一篇新闻报道。文章主要讲述了中国女演员辛芷蕾在第82届威尼斯国际电影节上荣获最
佳女演员奖。
36. 考查时态。句意:周六,中国女演员辛芷蕾在第82届威尼斯国际电影节上获得最佳女演员奖。根据 时间状语on Saturday 可知,句子描述过去的事情,时态应用一般过去时, claim “获得”在句中作谓语,此 空填动词过去式claimed 。 故 填claimed。
37. 考查非谓语动词。句意:她是继30多年前巩俐于1992年取得历史性胜利后,第二位获得这一荣誉的 中国大陆女演员。句中有谓语动词is, 故空格处应用非谓语动词,修饰名词短语 the second Chinese mainland actress,“the+ 序数词+名词+to do sth.”为固定结构,故空格处应用win“获得”的不定式,作后置定语,修饰 actress。故填to win。
38. 考查介词。句意:辛芷蕾因在电影《日掛中天》中生动演绎了一个陷入三角恋的女性而获得最佳女演 员奖。本空表示“因为”,应用介词for, 与空后名词短语her vivid performance 构成介宾结构。故填 for。
39. 考查非谓语动词。句意同上。句中有谓语动词 took, 故空格处应用非谓语动词, woman 和 trap“使 …… 进入,使陷入困境”为逻辑上的被动关系,故应用trap 的过去分词形式trapped, 作后置定语,故填trapped。
40. 考查形容词。句意:这部电影由中国新黑色电影的领军人物蔡尚君执导,讲述了两个曾经的恋人在七 年后重逢,却因命运而遭遇悲剧结局的故事。空格处修饰名词figure, 应用形容词leading “主要的,领先的”, 作定语,故填leading。
41. 考查形容词。句意:这部电影由中国新黑色电影的领军人物蔡尚君执导,讲述了两个曾经的恋人在七 年后重逢,却因命运而遭遇悲剧结局的故事。空格处修饰名词end, 应用形容词 tragic “悲惨的,悲剧的”,
作定语,故填tragic。
42. 考查冠词。句意:这位39岁的女演员于2005年进入演艺圈,她克服了重重困难,登上了欧洲三大电 影节之一的威尼斯电影节的舞台。此处特指上文提到的辛芷蕾,故空格处应用定冠词 the, 句首单词首字 母大写,故填The。
43. 考查副词。句意:辛芷蕾激动得热泪盈眶,她说她为自己感到骄傲,并鼓励所有女性说:“只要有梦 想,就大胆去想,大胆去做,万一哪天就实现了呢,像我一样。”空格处修饰动词said, 应用副词 tearfully“含 泪地”,作状语,故填tearfully。
44. 考查条件状语从句。句意同上。本空引导条件状语从句,用连词if 引导,句首单词首字母大写,故填
If。
45. 考查代词。句意同上。空格处作 like 的宾语,表示“我的(梦想)”,因此应使用名词性物主代词mine。
重庆11中9月月考 第 2 2 页
故 填mine。
46.Dear Mr.Smith,
I am Li Hua,an exchange student from China who will study at your school for one year.While I am excited about this opportunity,I feel a bit concerned about adjusting to British culture and managing my
coursework in English.
Could you please inform me about the accommodation arrangements I would appreciate details about the host family or dormitory.Also,what academic support is available for international students I want to ensure I can adapt smoothly to the new environment.
Thank you for your assistance,and I look forward to your reply.
Yours sincerely,
Li Hua
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给校国际生项目负责人Mr.Smith 写一封电子邮件,表达担 忧顾虑以及询问相关安排。
【详解】1 .词汇积累 激动:excited→thrilled
机会:opportunity→chance
适应:adjust to/adapt to→fit in
帮助:assistance→help/avail/aid
2.句式拓展 合并简单句
原句:Could you please inform me about the accommodation arrangements I would appreciate details about the host family or dormitory.
拓展句:I would appreciate details about the host family or dormitory if you could inform me about the accommodation arrangements.
【点睛】【高分句型1】While Iam excited about this opportunity,I feel a bit concerned about adjusting to British culture and managing my coursework in English. ( 运 用 了while 引导让步状语从句)
【高分句型2】 I am Li Hua,an exchange student from China who will study at your school for one year. ( 运 用 了 who 引导定语从句)
47.One possible version:
Weeks later,I got a text from a man named Evans,a retired restorer.He said he'd seen my post and had
重庆11中9月月考 第 2 3 页
been repairing antique music boxes for over forty years."Bring it to me,"he wrote.“T'll see what I can do.”With
hope in my heart,I drove across town to his small workshop,where shelves were lined with clocks,dolls,and
delicate instruments.Evans examined the box carefully,then smiled gently."It's fixable,"he said.Two weeks later, he called—my mother's treasure was whole again.When I picked it up,the bird popped up smoothly,singing its sweet,tinkling tune just as it had decades ago.
What we did not expect was that the tiny bird would also spin.As the melody played,the bird turned slowly in a graceful circle,wings fluttering as if dancing.My sons gasped in delight,and even I felt tears welling up.Jim whispered,"It's magic again."In that moment,I understood my mother's words—not because the box was
perfect,but because love,patience,and a little faith had restored more than just a mechanism.They'd healed a
mistake and rekindled wonder.
【导语】本文以母亲珍视的音乐盒为线索,讲述了作者传承母亲对“魔法”的信仰,而音乐盒被儿子吉姆弄 坏后,作者四处寻找修复者无果,最终在脸书发帖求助的故事。
【详解】1 .段落续写:
①由第一段首句内容“几周后,我收到了一条来自名叫埃文斯的男士的短信,他是一位退休的修复师。”可 知,第一段描写退休修复师埃文斯联系作者,作者带音乐盒前往其工作室,两周后音乐盒修复成功,恢复 往日发声功能。
②由第二段首句内容“我们没想到的是,这只小鸟竟然也会旋转。”可知,第二段描写修复后的音乐盒不仅 能正常运作,小鸟还能旋转,儿子们十分惊喜,作者也领悟到爱与耐心能修复的不仅是物品,还有过错与 初心。
2. 续写线索:修复师联系 送修音乐盒 修复成功 音乐盒新增旋转功能 家人惊喜 领悟道 理
3. 词汇激活 行为类
①修复: repair/fix
②查看: examine/check
③恢复:restore/renew 情绪类
①希望: hope/expectation
②快乐:delight/joy
【点睛】[高分句型1] With hope in my heart,I drove across town to his small workshop,where shelves were
重庆11中9月月考 第 2 4 页
lined with clocks,dolls,and delicate instruments.(运用了with 复合结构作伴随状语以及where 引导定语从句) [高分句型2]In that moment,I understood my mother's words—not because the box was perfect,but because
love,patience,and a little faith had restored more than just a mechanism. (运用了“not...but...” 连接两个because 引导的原因状语从句)
重庆11中9月月考 第 2 5 页

展开更多......

收起↑

资源预览