七年级英语上学期期中考试(山东济南卷)(人教版2024,测试范围:StarterUnits1-Unit3)[听力音频+听力原文+答案解析+ppt版答案]

资源下载
  1. 二一教育资源

七年级英语上学期期中考试(山东济南卷)(人教版2024,测试范围:StarterUnits1-Unit3)[听力音频+听力原文+答案解析+ppt版答案]

资源简介

(共6张PPT)
人教版2024 七年级英语上册
七年级英语上学期期中考试
(山东济南卷)答案
一、快速核对
第一部分
一、听力
1-10:A B B C A C A A C C
11-20: A B A B B A B C A C
第二部分 阅读
第一节 A:21.C 22.B 23.A 24.C 25.A
B:26.B 27.B 28.D 29.B 30.C
C:31.B 32.C 33.B 34.B 35.C
D:36.D 37.C 38.D 39.A 40.B
第二节
41.B 42.E 43.F 44.G 45.A
第三部分 语言运用
第一节 :46.B 47.D 48.C 49.B 50.A
第二节 :51.A 52.C 53.B 54.A 55.C 56.D 57.B 58.C 59.A 60.A 61.D 62.C 63.B 64.A 65.C
第三节 :66.with 67.(f)unny 68.(r)eally 69.(r)eads 70.Grade 71.teacher’s 72.(m)iddle 73.another
74.notices 75.(f)amily
第四部分
第一节
76.She likes playing the piano.
77.This is Lily’s family photo.
78.There is a library next to the gym.
79.The room is tidy.
80.Sam lives in Beijing.
Dear Simon,
I’m happy that you want to know about my school and my new friend. Now let me tell you something about it.
I’m in No. 1 Middle School. Our school has a library, 40 classrooms and 2 computer rooms. In my classroom, there are 33 desks, 33 chairs and a computer.
I have a good friend at school. His name is Wang Wei and he is 13. He has short black hair with glasses. He loves music and he is in the school band. He is kind. We always play basketball together after school.
Yours,
Li Hua
第二节. 书面表达2025 -2026学年七年级上学期期中考试(山东济南专用)
英 语
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、座号等填写在答题卡和试卷指定位置上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,用 0.5mm 黑色签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
4.考试范围:七上StarterUnits1-Unit3(人教版2024)[2025年山东省济南最新中考题型]
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 A B B C A C A A C C
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 A B A B B A B C A C
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 C B A C A B B D B C
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 B C B B C D C D A B
题号 41 42 43 44 45 51 52 53 54 55
答案 B E F G A A C B A C
题号 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65
答案 D B C A A D C B A C
1.A
【原文】What class are you in
2.B
【原文】Let’s go to the park.
3.B
【原文】Can we take photos here
4.C
【原文】How often does Peter play ping-pong
5.A
【原文】I’d like some bread and milk.
6.C
【原文】A: Jeff, be quiet, please. Time for class.
B: Sorry, Mrs. White.
Question: Where are they now
7.A
【原文】A: Excuse me, I’ve lost my student card. Where can I get a new one
B: You can get one at the service center. It’s behind the dining hall, near the office building.
8.A
【原文】W: Mike, who do you play ping-pong with
M: I play ping-pong with my classmates.
9.C
【原文】A: Look at the people on TV. They have a special way of greeting.
B: Yeah, a kissing of hand is not very common in daily greeting now.
10.C
【原文】A: I can’t find my ID card, Mike.
B: Look! It is under the desk.
11.A 12.B 13.A 14.B 15.B
【原文】W: Hi, Will. What’s this
M: It’s a photo of my family. Look! This is my father. He is tall and strong. He is a doctor. He is very friendly and always helps other people.
W: Who’s this woman with the pink hat
M: You mean the beautiful woman. She’s my mother. She teaches Chinese in a middle school. Her students love her very much.
W: Are these your grandparents
M: Yes, they are. My grandpa often tells us funny stories. My grandma cooks delicious food for us.
W: And who’s this cute girl
M: It’s my sister. She is very lovely and clever. She likes singing and dancing. We love each other.
W: What a warm family!
16.A 17.B 18.C 19.A 20.C
【原文】
Look! This is a picture of Tom’s family. It is a big family. The man in a brown coat is Tom’s grandfather. His name is Jim King. The old woman is Tom’s grandmother, Natasha King. They are English. But now they are in China. The young woman is Tom’s aunt, Lucy. She’s his father’s sister. She is in England. Tom’s mother is in China now. Tom has a brother John and a sister Joy. Tom’s father is an English teacher in China now.
21.C 22.B 23.A 24.C 25.A
【导语】本文主要讲述了几个学生在谈论他们喜欢的颜色。
21.细节理解题。根据“‘I like brown. I like bears (熊),’ Mary says.”可知,Mary喜欢的动物是熊。故选C。
22.细节理解题。根据“‘I like blue and orange. Look, my schoolbag is blue, and my pencils are orange,’ Linda says.”可知,Linda有一个蓝色的书包。故选B。
23.推理判断题。根据“Jason says. ‘I like apples.’”可知,苹果通常是红色的,所以应是喜欢红色。故选A。
24.细节理解题。根据文中的Mary、Betty、Joe、Linda、Jason和Robin可知,一共有 6 名学生在交谈。故选C。
25.主旨大意题。根据文中每个人都提到了自己喜欢的颜色可知,学生们正在谈论喜欢的颜色。故选A。
26.B 27.B 28.D 29.B 30.C
【导语】本文作者通过一张全家福介绍了自己的家庭成员信息。
26.细节理解题。根据“Can you see the photo on the wall ”可知,照片的位置在墙上。故选B。
27.细节理解题。根据“There are six people in my family”可知,作者的家庭有六口人。故选B。
28.细节理解题。根据“He has a car”可知,作者的父亲有一辆车。故选D。
29.细节理解题。根据“She likes animals”可知,作者的妈妈喜欢动物。故选B。
30.细节理解题。根据“You can see many trees near the big playground”可知,学校有一个大操场。故选C。
31.B 32.C 33.B 34.B 35.C
【导语】本文主要讲述了托尼介绍自己所在的第一中学的设施情况、自己的校园生活,以及家人的职业和家庭构成。
31.细节理解题。根据文中“We have twenty classrooms, a lab, a big library, a dining hall and a gym” 可知,托尼的学校有二十间教室。故选B。
32.细节理解题。根据文中“In front of the dining hall is a gym”可知,体育馆在餐厅前面,即餐厅在体育馆后面。故选C。
33.细节理解题。根据文中“Every Friday afternoon I read in the library”可知,星期五下午能在图书馆看到托尼。故选B。
34.细节理解题。根据文中“What does my mother do She is an office worker”可知,托尼的妈妈是一名办公室职员。故选B。
35.推理判断题。根据文中“I have a very big family. My grandparents are now at home. I have two brothers and a sister. We eight are in a happy family”可知,托尼家有八口人。故选C。
36.D 37.C 38.D 39.A 40.B
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了迷迭香和月桂这两种适合在寒冷天气于家中种植的植物,详细地介绍了它们的气味特点、适合在家种植的条件、种植时需要注意的要点以及月桂的食用价值等内容。
36.细节理解题。根据第一段“you may want to use some plants to make your home smell nice. We are talking about rosemary and bay laurel.”可知,迷迭香和月桂可以让房间闻起来很香。故选D。
37.词义猜测题。根据第三段“But too much water will injure the plant. It will grow slowly or even die.”可知,过多的水会使植物生长慢甚至死亡,据此可以推断划线单词“injure”意为“伤害”,与“hurt”同义。故选C。
38.细节理解题。根据最后一段“If you want to grow bay laurel inside, you can cut unwanted branches from the plant as it grows and make it look like a small tree.”可知,为了让月桂长得像小树一样,可以剪掉它一些不需要的枝杈。故选D。
39.细节理解题。根据最后一段“When you add them to the soup, it will taste better.”可知,月桂能让菜肴尝起来更美味。故选A。
40.主旨大意题。根据“Do you want to grow plants in your home during the cold weather ... We are talking about rosemary (迷迭香) and bay laurel (月桂).”及全文内容可知,文章是介绍两种适合冬季在家中种植的植物。故选B。
41.B 42.E 43.F 44.G 45.A
【导语】本文是一篇关于李锐介绍自己学校的短文。文章从学校的整体环境开始,逐步介绍了学校的建筑布局,包括教学楼、运动场、教师楼、食堂、科学楼和图书馆等设施,最后表达了对学校的热爱之情。
41.根据“It is a beautiful and clean school.”可知,介绍了学校的风貌,故空处会提及中学。选项B“这是我的中学。”与之相符。故选B。
42.根据“In my class, there are 32 boys and 21 girls.”可知,介绍了班级学生的数量,故空处应是一个关于班级学生数量的提问。选项E“那么我班有多少学生?”与之相符。故选E。
43.根据“On the left of the classroom building, there is a sports field.”可知,提到了运动场,故空处应说明运动场的用途。选项F“我们常在那里运动和上体育课。”与之相符。故选F。
44.根据“In the library, there are many kinds of books.”以及“In front of the sports field, there is a science building. ”可知,提到了图书馆内的书籍情况以及科学楼的位置,故空处与图书馆、科学楼的位置关系相关。选项G“科学楼后面是图书馆。”与之相符。故选G。
45.根据“We can study there. The teachers in the school teach us a lot. Students in the school are also very nice. We love our school.”可知,空处应会概括主旨,引出积极评价。选项A“学校是个好地方。”与之相符。故选A。
46.B 47.D 48.C 49.B 50.A
【导语】本文是一篇对话,Jason与Li Mei谈论新学校,Li Mei分享学校情况,Jason表示对学校的兴趣并询问能否参加学校的读书俱乐部,最后约定明天学校开放日见面。
46.根据答语“I love my school life very much.”可知问句是在询问对新学校的感受,故选B。
47.根据上句“Hi, Jason! I love my school life very much.”,Jason说“Tell me more about it.”,所以这里应该是很高兴听到对方这么说,故选D。
48.根据答句“The art building, because I like drawing.”可知,这是在回答最喜欢哪栋建筑,上句应该问的是你最喜欢哪栋建筑。故选C。
49.根据答语“Yes. It’s behind the sports field. There are all kinds of books in it...”可知是在询问是否有图书馆,故选B。
50.根据上句“See you tomorrow.”可知,Li Mei回应也应该是“See you.”,故选A。
51.A 52.C 53.B 54.A 55.C 56.D 57.B 58.C 59.A 60.A 61.D 62.C 63.B 64.A 65.C
【导语】本文是一篇记叙文。讲述了Julia来到了新的地方,她讲述了自己的学习家庭现状,因为没有新朋友所以很想和大家交朋友。
51.句意:我是新来的,还没有朋友。
new新的;funny有趣的;busy忙的;different不同的。根据“I don’t have any friends.”和下文“Let’s be good….”可知,Julia是新来的,没有朋友,她想交朋友。故选A。
52.句意:让我们成为好朋友吧,好吗?
girls女孩们;kids孩子们;friends朋友们;students学生们。根据“I don’t have any friends.”可知,Julia想交朋友。故选C。
53.句意:我是一个美国女孩。
a不定冠词,表泛指,修饰以辅音音素开头的单词;an不定冠词,表泛指,修饰以元音音素开头的单词;the定冠词,表特指;/零冠词。此处表示泛指,American以元音音素开头,所以,所以用不定冠词an。故选B。
54.句意:现在,我和父母及两个兄弟住在浙江慈溪,但是我的祖父母仍然在美国。
with和;on在……上面;for为了;of属于……的。根据“Now, I live in Cixi, Zhejiang…my parents,”可知,此处表示“和我的父母及两个兄弟住在浙江慈溪”,with sb.“和某人一起”。故选A。
55.句意:现在,我和父母及两个兄弟住在浙江慈溪,但是我的祖父母仍然在美国。
his他的;your你的;my我的;her她的。根据“Now, I live in Cixi, Zhejiang…grandparents are still in America. ”可知,此处再说Julia的父母、兄弟及她的祖父母,文中是第一人称叙述,所以用第一人称my。故选C。
56.句意:他在附近的一所小学工作。
has有;wants想要;lives居住;works工作。根据“My father is an English teacher…in a primary school”可知,Julia的父亲是个老师,在小学工作。故选D。
57.句意:他的学生非常喜欢他。
come来;like喜欢;want想要;welcome欢迎。根据“His students…him very much.”以及结合选项可知,学生们很喜欢他。故选B。
58.句意:她早饭经常喝牛奶,而且她也喜欢吃面包。
eats吃,动词单三形式;eat吃,动词原形;has吃、喝,动词单数形式;have吃、喝,动词原形。根据题意可知,have milk“喝牛奶”,固定短语,且主语He是第三人称单数,谓语动词应用单三形式,即has。故选C。
59.句意:她早饭经常喝牛奶,而且她也喜欢吃面包。
and和,并且;or或者;so因此;but但是。根据“He often has milk for breakfast.”以及“he also likes to eat bread.”可知,两句话是并列关系,所以,此处应该用and连接。故选A。
60.句意:我有两个兄弟,但没有姐妹。
two二;three三;four四;five五。根据前文“I live in Cixi, Zhejiang…my parents and two brothers”可知,Julia有两个兄弟。故选A。
61.句意:汤姆中文说得很好,而且他喜欢和他的同学用中文交谈。
find发现;meet遇见;help帮助;speak讲。根据“…Chinese well”可知,speak后接语言,此处指“讲汉语”。故选D。
62.句意:他只会说一点点汉语。
say说;need需要;can能,会;would将。根据“But Tony doesn’t like Chinese. ”可知,Tony只会说一点点汉语。故选C。
63.句意:我们在同一所学校,但在不同的年级。
grade年级;grades年级,复数;school学校;countries国家。根据下文“Tony is in Grade 8 and Tom is in Grade 9.”可知,他们在不同的年级,且要用复数。故选B。
64.句意:我的家人都很爱中国。
China中国;England英国;America美国;Canada加拿大。通读全文以及“We think the Chinese people are great.”可知,我们很爱中国。故选A。
65.句意:你想告诉我关于你的家庭情况吗?
tell告诉,动词原形;tells告诉,第三人称单数;to tell 动词不定式;telling告诉,现在分词。根据题意可知,would like to do sth.“想要做某事”,所以,此处应用to tell。故选C。
66.with 67.(f)unny 68.(r)eally 69.(r)eads 70.Grade 71.teacher’s 72.(m)iddle 73.another 74.notices 75.(f)amily
【导语】本文描述了莉莉和她的家庭成员,包括她的爸爸、妈妈和弟弟,及她的学校生活。通过短文,可以了解莉莉的个人情况和她对家人、学校的喜爱。
66.句意:我是那个带着粉色帽子的人。根据句意,空格处应该用介词“with”,表示“带着”某物。这个句子用“with”来引导表示人物身上携带或佩戴的物品。故填with。
67.句意:他很幽默,经常让我们笑。 根据原文“makes us laugh”(让我们笑)可推测,形容爸爸的形容词应为“funny”表示幽默。 故填(f)unny。
68.句意:山姆七岁,他真的喜欢下棋。根据原文“Sam is seven years old and he... likes chess.”,副词“really”修饰动词“likes”,表示他非常喜欢象棋,符合句意。故填(r)eally。
69.句意:她总是在晚上给我讲故事。根据句意和首字母提示,表示“读”或“讲”故事应填“reads”,即指“她给我读故事”。故填(r)eads。
70.句意:我在六年级七班,我爱我的新教室。根据“I am in Class Six”可知,“年级”对应的英文是名词“Grade”,表示学校的年级。故填Grade。
71.句意:一张教师的桌子在黑板前面。根据句意,“教师的”应填名词“teacher”并加上所有格的形式“teacher’s”,表示属于教师的桌子。故填teacher’s。
72.句意:我不高也不矮,所以我坐在教室的中间。 根据原文“I’m not tall or short, ”可知句子表达的是“坐在中间”,应填“middle”表示“中间位置”。 故填(m)iddle。
73.句意:教室后面有另一个黑板。根据句意,“另一个”对应的英文是“another”,用于表示“另一个”单数可数名词。此处指的是与前一个黑板不同的另一个黑板。故填another。
74.句意:我们总是把重要的通知放在那里。根据“blackboard at the back of the classroom”可知,把重要的通知放在那里,“通知”对应的英文是名词“notices”,为可数名词的复数形式,表示多条通知。故填notices。
75.句意:我非常喜欢我的家人和班级。 根据原文第二段讲的是作者的家庭,第三自然讲作者的学校情况,最后总结,根据“class very much.”和首字母提示,表达的是“我爱我的家人”,应填“family”。 故填(f)amily。
76.She likes playing the piano. 77.This is Lily’s family photo. 78.There is a library next to the gym. 79.The room is tidy. 80.Sam lives in Beijing.
【解析】76.根据图片以及单词可知,此处可以表达为“她喜欢弹钢琴。”时态是一般现在时,she“她”;like doing sth“喜欢做某事”;play the piano“弹钢琴”。主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填She likes playing the piano.
77.根据图片以及单词可知,此处可以表达为“这是莉莉的全家福。”时态是一般现在时,this“这个”;is“是”;Lily’s“莉莉的”;family photo“全家福”。故填This is Lily’s family photo.
78.根据图片以及单词可知,此处可以表达为“体育馆旁边有一个图书馆。”时态是一般现在时,there be“某处有某物”;a library“一个图书馆”;next to“在……旁边”;the gym“体育馆”。主语是单数,be动词用is。故填There is a library next to the gym.
79.根据图片以及单词可知,此处可以表达为“房间很整洁。”时态是一般现在时,room“房间”;is“是”;tidy“整洁的”。故填The room is tidy.
80.根据图片以及单词可知,此处可以表达为“萨姆住在北京。”时态是一般现在时,Sam作主语;live in“住在……”;Beijing“北京”。主语是第三人称单数,动词用三单形式。故填Sam lives in Beijing.
81.例文
Dear Simon,
I’m happy that you want to know about my school and my new friend. Now let me tell you something about it.
I’m in No. 1 Middle School. Our school has a library, 40 classrooms and 2 computer rooms. In my classroom, there are 33 desks, 33 chairs and a computer.
I have a good friend at school. His name is Wang Wei and he is 13. He has short black hair with glasses. He loves music and he is in the school band. He is kind. We always play basketball together after school.
Yours,
Li Hua
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇应用文,为电子邮件;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节完整表述内容。
[写作步骤]
第一步,开头已给出,引出本文主题;
第二步,介绍学校的情况和好朋友的情况。
[亮点词汇]
①good friend好朋友
②play basketball打篮球
③after school放学后
[高分句型]
①In my classroom, there are 33 desks, 33 chairs and a computer.(there be句型)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页2025 -2026学年七年级上学期期中考试(山东济南专用)
英 语
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
注意事项:
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、座号等填写在答题卡和试卷指定位置上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,用 0.5mm 黑色签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
4.考试范围:七上StarterUnits1-Unit3(人教版2024)[2025年山东省济南最新中考题型]
第一部分 听力(共四节,满分30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听录音,从每组句子中选出一个你所听到的句子。每个句子听一遍。
1.A.What class are you in B.How old are you C.Who’s your class teacher
2.A.Please come here, Amy. B.Let’s go to the park. C.This is my brother, Tim.
3.A.Did you go anywhere interesting B.Can we take photos here
C.Are you free next week
4.A.How do you spend your school day B.What rules do we follow
C.How often does Peter play ping-pong
5. A.I’d like some bread and milk. B.She wants to buy a shirt for me.
C.This pair costs him fifty yuan.
第二节 (共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)
在录音中,你将听到五段对话,每段对话后有一个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。每段对话听两遍。
6.Where are they now
A.In the hospital. B.At a restaurant. C.In the classroom.
7.Where can the boy get a new student card
A.At the service center. B.In the dining hall. C.In the office building.
8.Who does Mike play ping-pong with
A.His classmates. B.His friends. C.His mother.
9.How do the people on TV greet
A.By shaking hands. B.By bowing. C.By kissing the hand.
10.What’s under the desk
A.A book. B.A pen. C.An ID card.
第三节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
在录音中,你将听到一段对话,对话后有五个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听对话前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。对话听两遍。
11.What does Will’s father look like
A.Tall. B.Short. C.Thin.
12.Who’s this woman with the pink hat
A.Will’s grandmother. B.Will’s mother. C.Will’s sister.
13.What is Will’s mother’s job
A.A teacher. B.A doctor. C.A driver.
14.What does Will’s grandpa often do
A.He helps other people. B.He tells funny stories. C.He cooks delicious food.
15.What is Will’s sister like
A.Quiet and shy. B.Lovely and clever. C.Friendly and helpful.
第四节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
在录音中,你将听到一篇短文,短文后有五个小题,从每小题A、B、C中选出能回答所给问题的正确答案。听短文前,你将有40秒钟的读题时间;听完后,你将有40秒钟的答题时间。短文听两遍。
16.Whose family picture is it
A.Tom’s. B.Lily’s. C.Bob’s.
17.Who is Tom’s grandfather
A.John King. B.Jim King. C.Tom King.
18.Where are Tom’s grandparents now
A.In England. B.In America. C.In China.
19.Who is Lucy
A.Tom’s aunt. B.Tom’s sister. C.Tom’s mother.
20.What does Tom’s father do
A.A Chinese teacher. B.An art teacher. C.An English teacher.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
“I like brown. I like bears (熊),” Mary says.
“I like white. I like geese. I like rabbits too,” Betty says.
“I like black and white. I like cows,” Joe says.
“I like blue and orange. Look, my schoolbag is blue, and my pencils are orange,” Linda says.
“I like ▲ ,” Jason says. “I like apples.”
Then Mary looks at Robin. “And you, Robin ” she asks.
“I like green. I like trees and grass,” Robin says.
“Colours make the world (世界) beautiful,” Jason says.
“Yes,” Joe says.
Ding-ding. “Oh, that’s the bell. Let’s go to class,” Betty says.
21.What animals does Mary like
A.Cows. B.Rabbits. C.Bears. D.Geese.
22.What can we know about Linda
A.She needs a pencil box. B.She has a blue schoolbag.
C.She likes trees and grass. D.She doesn’t have orange pencils.
23.What word can be put in the ▲
A.red B.black C.brown D.orange
24.________ students are having a conversation now.
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
25.What are the students talking about
A.What colour do you like B.What is fun in your class
C.Where do you put your school things D.What do you have in your schoolbag
B
Hi, everyone! This is my room. Can you see the photo on the wall It’s my family photo. I have a big family. There are six people in my family. They are my father, my mother, my brother, my grandpa, my grandma and me. My grandparents are in the middle of the photo. They are workers. They like walking after supper. My father is a teacher. He has a car. He drives to work. My mother is a doctor. She works in a hospital. She has a bike. She often rides her bike to work. She likes animals. She has a pet dog. We love the dog. My brother is four years old. He has some nice toys. He often plays with his toys at home. I am a middle school student. I am thirteen years old. My school is big and clean. You can see many trees near the big playground. My teachers are nice to me. I like English best. I like my school.
26.Where is the photo
A.On the bed. B.On the wall. C.On the chair. D.Under the chair.
27.How many people are there in his family
A.Five. B.Six. C.Seven. D.Eight.
28.What does his father have
A.A cap. B.A bicycle. C.A bus. D.A car.
29.What does his mother like
A.English. B.Animals. C.A bike. D.A car.
30.What can you see in the school
A.A small playground. B.A cat. C.A big playground. D.A teacher.
C
My name is Tony. I’m in No. 1 Middle School. Our school is very nice. We have twenty classrooms, a lab, a big library (图书馆), a dining hall (餐厅) and a gym (体育馆). The offices are all in the school building (大楼). In front of (在……前面) the dining hall is a gym. Every Friday (星期五) afternoon I read in the library. I’m very happy in my school. I like all my teachers. And my classmates are good to me. In the morning, my father takes me to school in his car. He is a doctor in a hospital near my school. What does my mother do She is an office worker. I have a very big family (家). My grandparents are now at home. I have two brothers and a sister. We eight are in a happy family.
31.How many classrooms are there in Tony’s school
A.Twelve. B.Twenty. C.Twenty-four. D.Eight.
32.Where is the dining hall
A.In the school building. B.Next to the gym.
C.Behind the gym. D.Near the library.
33.Where can you see Tony on Friday afternoon
A.In the school building. B.In the library.
C.In the gym. D.In the classroom.
34.What does Tony’s mother do
A.A nurse. B.An office worker.
C.A farm worker. D.A teacher.
35.Which of the following is TRUE (下面哪个是对的)
A.Tony lives with his four grandparents. B.Tony’s father is an office worker.
C.Eight people (人) are in Tony’s family. D.Tony has two sisters.
D
Do you want to grow plants in your home during the cold weather If so, you may want to use some plants to make your home smell nice. We are talking about rosemary (迷迭香) and bay laurel (月桂).
Both plants have good smell and it’s easy for you to plant them inside your home. You just put them near a window in the cold weather. As long as the temperature (温度) is warm in your house and you keep watering them, they will grow well. Both rosemary and bay laurel come from the warm places of the world. The area is cool but not cold during winter because it gets lots of sunlight.
For rosemary, water level is very important. You can’t water it too much. The plant needs a little wet soil (土壤). But too much water will injure the plant. It will grow slowly or even die. You can plant rosemary in the soil with some sand. The sand doesn’t keep much water, so this kind of soil will be the best place for rosemary to grow.
If you want to grow bay laurel inside, you can cut unwanted branches (枝杈) from the plant as it grows and make it look like a small tree. The plant will not die if you do this. Bay laurel has dark green leaves. It produces a nice smell when you cut its leaves. When you add them to the soup, it will taste better. Remember to wash the leaves before you put them into your dishes. So bay laurel is not only a plant, but also a kind of food.
36.Rosemary and bay laurel can ________.
A.grow without water B.make your house warm
C.live in the soil with ice D.make your room smell nice
37.What does the underlined (划线的) word “injure” mean in Paragraph 3
A.Protect. B.Save. C.Hurt. D.Hit.
38.What can you do to help bay laurel grow better like a small tree
A.Move it to a warm room. B.Give it a lot of water every day.
C.Plant it in sand without soil. D.Cut off some of its long branches.
39.According to (根据) the passage, which of the following is right about bay laurel
A.It can make dishes taste better. B.It is just a kind of decoration.
C.We can use it to draw pictures. D.It is a plant and has no other use.
40.Why does the writer write the passage
A.To call on people to do some gardening.
B.To share two kinds of indoor plants in winter.
C.To ask people to plant more plants at home.
D.To tell us how to look for rosemary and bay laurel.
第二节 阅读七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
I am Li Rui. 41 It is a beautiful and clean school.
Look! This is our classroom building. And there are 50 classrooms in it. 42 In my class, there are 32 boys and 21 girls.
On the left of the classroom building, there is a sports field. 43 A teachers’ building is next to our classroom building. There is also a big dining hall. It’s twelve o’clock now, so there are many students in it. The dining hall is behind the sports field. In front of the sports field, there is a science building. 44 In the library, there are many kinds of books.
45 We can study there. The teachers in the school teach us a lot. Students in the school are also very nice. We love our school.
A.School is a good place.
B.This is my middle school.
C.This is my favourite library.
D.What’s your middle school like
E.So how many students are there in my class
F.We often do sports and have PE classes there.
G.Behind the science building, there is a library.
第三部分 语言运用(共三节,满分35分)
第一节 补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
阅读下面对话,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案完成对话。
阅读下面对话,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案完成对话。
Jason: Hi, Li Mei!
Li Mei: Hi, Jason! I love my school life very much.
Jason: Tell me more about it.
Li Mei: My new school is very big and beautiful. There are many modern buildings in it.
Jason: That sounds great!
Li Mei: The art building, because I like drawing. And next to I t is a large sports field.
Jason: Wow, I like that.
Li Mei: Yes. It’s behind the sports field. There are all kinds of books m it and it’s a great place for the book club.
Jason: The book club I like reading. Can I join it
Li Mei: Of course. You can come tomorrow. It’s our school open day.
Jason: OK. See you tomorrow.
Li Mei:
46.A.How long is your lesson B.How’s your new school
C.How do you feel about art D.How many classes do you have
47.A.Hope you can come! B.Have a nice day!
C.Nice to meet you! D.Happy to hear that!
48.A.What time do you go to school B.Where is the modern building
C.Which building do you like best D.Why do you like the building
49.A.Are there any fun things B.Is there a school library
C.Can you play ping-pong D.Is this your PE teacher
50.A.See you. B.Excuse me.
C.You too. D.Good idea.
第二节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
Hello, everyone! My name is Julia. I’m 51 here and I don’t have any friends. Let’s be good 52 , OK
I’m 53 American girl. I’m fourteen years old. Now, I live in Cixi, Zhejiang 54 my parents and two brothers, but 55 grandparents are still in America. My father is an English teacher. He 56 in a primary school near here. His students 57 him very much. He often 58 milk for breakfast, 59 he also likes to eat bread. My mother often has some eggs and a glass of orange juice. I have 60 brothers but no sisters. They are Tom and Tony. Tom can 61 Chinese well, and he likes to talk in Chinese with his classmates. But Tony doesn’t like Chinese. He 62 speak only a little. We are in the same school, but in different 63 . Tony is in Grade 8 and Tom is in Grade 9.
My family all love 64 . We think the Chinese people are great. And we all love Cixi. Would you like 65 me something about your family Let’s be friends!
51.A.new B.funny C.busy D.different
52.A.girls B.kids C.friends D.students
53.A.a B.an C.the D.\
54.A.with B.on C.for D.of
55.A.his B.your C.my D.her
56.A.has B.wants C.lives D.works
57.A.come B.like C.want D.welcome
58.A.eats B.eat C.has D.have
59.A.and B.or C.so D.but
60.A.two B.three C.four D.five
61.A.find B.meet C.help D.speak
62.A.say B.need C.can D.would
63.A.grade B.grades C.school D.countries
64.A.China B.England C.America D.Canada
65.A.tell B.tells C.to tell D.telling
第三节 阅读填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Hi, I am Lily from Ireland. Here’s a photo of my family. I’m the one 66 (带着) the pink hat.
This is my dad, Fred, on the left. He is very f 67 and he often makes us laugh. My little brother, Sam, is on his knee. Sam is seven years old and he r 68 likes chess. My mom, Jane, is on the right. She is beautiful and kind. She always r 69 a story to me at night.
I am in Class Six, 70 (年级) Seven and I love my new classroom. There are 41 student desks in the room. A 71 (教师) desk is in front of the blackboard. I’m not tall or short, so I sit in the m 72 of the classroom. There’s a smart whiteboard next to the blackboard and there’s 73 (另一个) blackboard at the back of the classroom. We always put important 74 (通知) there.
I love my f 75 and class very much.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 情境运用(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据所给图片和提示词,写出一个正确的句式表达。
76. like
77. Lily, family
78. there be
79. tidy
80.Sam, live
第二节 作文(满分25 分)
81.假如你是李华,你的英国笔友Simon听说你到了新的学校,他想了解你的新学校和你的新朋友,请你根据下面的表格信息写一封电子邮件回复Simon。
学校情况 学校名称 No. 1 Middle School
学校建筑 a library, 40 classrooms and 2 computer rooms
我的教室 33 desks, 33 chairs and a computer
新朋友 姓名 Wang Wei
外貌 13岁,戴眼镜,短发
爱好 热爱音乐,是校乐队的成员
要求:
1.电子邮件应包含以上表格信息,可适当发挥;
2.70词左右;电子邮件的格式、开头及结尾已给出,不计入总词数。
Dear Simon,
I’m happy that you want to know about my school and my new friend. Now let me tell you something about it.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表