资源简介 九年级英语上学期期中模拟卷(内蒙古专用)-2025-2026学年初中上学期期中模拟考试学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择1.How was the weather yesterday morning A. B. C.2.When did Tim go to the Learning Center yesterday A. B. C.3.How does Lily go to visit her grandparents A. B. C.听材料,回答小题。4.What does Cindy think of the report A.Amazing. B.Important. C.Interesting.5.Which invention is the most useful A.The telephone. B.The plane. C.The Internet.听材料,回答小题。6.How many CDs does Alice have A.About 100. B.About 200. C.About 300.7.How did Alice get most of her CDs A.She borrowed them from others.B.She bought them herself.C.She got them as presents.听材料,回答小题。8.Since when has the Dragon Boat Festival been a national holiday A.Since 2006. B.Since 2007. C.Since 2008.9.Where do people have dragon dances in China A.In the west of China. B.In the south of China. C.In the north of China.10.How does the speaker like the Dragon Boat Festival A.It’s wonderful. B.It’s surprising. C.It’s boring.二、补全对话根据对话内容,从所给选项中,选出最佳选项填入空白处。A: Ann, is that you B: Yes. You’re Cindy, aren’t you A: 11 I haven’t seen you for a long time. 12B: Really How A: You used to be a little heavy, but now you’re thin.B: Yes, I am.A: 13 Now you have curly hair.B: Yes, you’re right.A: 14B: Yes, I still do.A: You used to play the piano, didn’t you B: Yes, I did. 15A: Wow! People always change.B: That’s for sure.A.But now I’m more interested in the violin.B.I didn’t use to like tests.C.And you used to wear glasses.D.You’ve changed a lot.E.You used to be very outgoing, didn’t you F.You used to have straight hair.G.Yes, that’s right.三、完形填空阅读短文,从短文后各题所给的选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I used to have little passion (激情) in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how 16 it is to have passion in life.That day I went home in my mom’s car. When Mom 17 at a red light, someone on the side of the road caught my eyes. It was a man dressed in rags (破旧衣服). He was homeless. That didn’t 18 me, because I had seen many like him before. Those people usually looked unhappy and hopeless.But this man was 19 , in some way. He was not sitting down with a sad expression. 20 , he had a radio in his hand and was dancing happily to the music. The radio seemed to be the most precious (珍贵的) thing he had.“Mom, why does that man have a radio though he’s homeless ” I asked.“He bought it,” she replied.“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes He 21 something that he didn’t need.”“Well, Sarah, sometimes food and clothes aren’t the most important.”That man must 22 so much about music that he bought a radio instead of food or clothes. I soon realized that 23 is the key to life.Since then, I have been always thinking of what is 24 important in life. A home, a meal, clothes—these things are only part of life. What we often forget is that we all need a 25 , a light on a dark day. We all need passion which gives us the happiness we need to keep going.16.A.strange B.important C.difficult17.A.walked B.stopped C.stood18.A.require B.hurt C.interest19.A.famous B.bored C.different20.A.Instead B.Anyway C.But21.A.asked for B.waited for C.paid for22.A.talk B.care C.learn23.A.knowledge B.health C.happiness24.A.truly B.seriously C.completely25.A.joy B.score C.treat四、阅读理解In order to make Learn English Teens a fun, safe place for teenagers, we have some house rules. Users who break our house rules will be warned and punished by the website.Dos Don’tsBe polite to all users of the websiteIf your words are rude, they will be deleted and you will be punished right away. Only use English Remember that our website is for English learners around the world. All opinions must be in English, for everyone to understand. Look after your Account(账户) You are allowed to have only one account and you are responsible for it. No personal information★Don’t share your email address, phone number, home address, school name or passwords(密码)with anyone. ★Don’t invite anyone to meet you or offer to meet anyone in the real world. Don’t share anything that is not yours ★Only add something that is your own work. ★Don’t copy ideas without saying where they come from.26.The house rules are made to ________.A.make the website safe and fun B.help build more websitesC.make more people speak English D.help people become polite27.Users can ________ on Learn English Teens.A.have over one account B.only use EnglishC.sow their personal information D.learn different languages28.You can’t ________ on this website.A.offer any information to anyone B.share your own ideasC.add something to your own work D.share anything that isn’t yoursMy home town is a small but beautiful town. I left my home town ten years ago. Now, when I came back, I found that it changed a lot.When I left, there were only a few small shops in my home town. Now, there is a big supermarket in the south of the town. And there are different kinds of things in it. There is also a new hotel. There was a great park there before, but people cut down all the trees. It is a pity.In the north of the town, there was a town library. It was old and small ten years ago but it is big and beautiful now. And there are more books and magazines in it. People in my town like to go there to read. There is also a new post office just across from my old school.In the centre of the town, there is a big change: people can’t drive there, but can only walk or ride bikes. There are also more flowers and trees in the town centre, and they are so beautiful.Another change is the number of new restaurants. There are more restaurants in my home town. There is a new Chinese restaurant in the town centre and a new Thai restaurant near my home. I like the two restaurants very much!29.The writer left his home town ________.A.at the age of ten B.ten months ago C.ten years ago30.The town library was ________ before.A.old and small B.old but big C.big and beautiful31.Which of following statements is NOT true according to the passage A.There was a town library in the south of the town.B.The writer likes eating Chinese food and Thai food.C.People can’t drive in the centre of the town.32.What is the main idea of the whole passage A.A big change in the north of the town.B.Great changes of the writer’s home town.C.The library in the town.Each year many people get lost in the mountains. Losing one’s way in the forest can be an uneasy, terrible experience. However, if you find you’ve got lost, stop at once. In many cases, you will find that following your footsteps will bring you back to the road. If not, follow these steps:Stay calm. If you get lost, panic is your greatest enemy. If you run wildly around, even for a little while, you could lose your sense of direction. Try to remember how you got to your present location.Start marking. Leave markers wherever you go, so you can return. Also, if someone tries to rescue (营救) you, they will look for markers. So make as many of them as you can. On every turn, try to mark the direction you are taking. You got off the road maybe ten minutes ago, so if you retrace (折回) more than that time, you know you are on the wrong way.Stay put. Remember that if you can’t retrace your steps, it’s better to just stay where you are and let the searchers find you. Sing loudly or shout for help when you hear others trying to find you. If you have a whistle (哨子), blow it. Moreover, stay in the open so they can find you easily. Do not hide in the unseen areas.Follow down a river. It can be hard to go along but will often lead to a road. And you will finally come back to a village or a town.33.If you CANNOT retrace your steps, what should you do to help the searchers find you A.Hide in the unseen areas of the forest.B.Sit down and wait quietly for rescue.C.Stay in the open and shout for help.34.What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to A.Steps. B.Locations. C.Markers.35.What are the reasons for leaving markers when retracing your steps ①To remember the way back. ②To help the searchers find you.③To mark the spot where you got lost. ④To mark the direction you are going in.⑤To help find the river.A.①②④ B.②④⑤ C.①③⑤36.What is the main idea of the passage A.A common problem that many people face.B.The greatest enemy when someone gets lost.C.How to find your way out in forests.五、任务型阅读阅读下文并回答问题。When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard (果园) on the hill. At that time, the production level of fruit was still low because it was short of water there.One day, two young men led a group of workers to our village. They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village, “Who are they ” I asked. “They are good men from our government.”Shortly afterwards, I moved to the city for my junior high school. The only reason I ever came back to my hometown was my grandmother.One day, my family and I made time to return. We were surprised because everything had changed. The canal ran past every orchard so villagers no longer bad to go up and down the hill. The river was now so clean that fish swam happily in it. When we arrived home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservation project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to plant fruit trees to increase the fruit production.Seeing the big changes in my village, I’ve realized that although more and more people work hard to live in a big city, they should never forget their hometowns where they are from.37.How did the villagers make a living when the writer was young 38.Does the writer still live in the village now 39.What did the government do to increase the fruit production 40.Will you work for the poor areas in the future Why or why not 六、短文填空Monday morning is an important time at our school. All 41 the students go to the playground. We listen 42 music, and we watch the national flag (国旗) go up. Usually, one student gives a talk on Monday mornings. One Monday last year, a boy 43 (give) the talk. He was proud and excited! When I saw him, I wanted to have a try, too.Can I really do it Last week, our teacher said our class should give the talk. My teacher said to me, “I know you want to have a try. Next Monday, you can give the talk. Go and write something down. Get ready for it. I’m sure you’ll do well.” “Thank you,” I answered. It was such a great chance 44 me! When I got home, I was excited. I wrote two pages for the talk. I read them again and again. When I read, I asked my parents to listen to me. I wanted to make my teacher happy. Monday morning came. I began to feel nervous. This was my 45 (one) time. Could I 46 (real) do it Maybe I couldn't finish the talk.When I got to school, all the students went out to playground. I stood in front of everyone. I opened my mouth, but I couldn’t say 47 (something). “Take it easy,” I said to 48 (I). “Don't be nervous. You can do it.” Just then, I looked down at everyone. I saw about 1,000 eyes. They were all 49 (look) at me! I couldn’t even stand up. I looked at their eyes more carefully. Their eyes were saying, “You can do it! Don’t be afraid. Just talk!” I took a big breath (呼吸). I began to talk. It wasn’t hard. It was easy. I don’t know how I 50 (finish) my talk. But I did it. I felt so good that day. I showed myself to everyone what I could do.七、选词填空用方框中所给词语的适当形式填空。improve, with, point, use, whyI’m also learning Chinese and German. These languages are a little difficult for me. However, these languages are 51 .Some people ask me 52 I spend so much time learning foreign languages. I always say there are a lot of good 53 . For example, learning a foreign language 54 (improve) your memory, helps you communicate with people from different places and cultures and helps you make wonderful friends. It also provides you 55 another way of thinking and makes you a more interesting person.So, if you haven’t started studying a foreign language yet, my advice is: why not start now 八、书面表达56.国家颁布了“双减”政策,即减作业,减培训等,极大的保证了中小学生的身心健康。各学校均采取了一系列的有利于学生健康成长的措施。请以“Changes in my school life”为题,根据以下要点和要求,用英语写一篇短文,谈一下你在这些方面的变化。1.要点:1)包括睡眠、课外活动(after school activities)、学习、作业、体育锻炼几个方面;2)它会给你带来怎样的影响和变化;3)变化后有何感受。2.要求:1)文中不要出现所在学校的校名和师生姓名;2)词数100左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。Changes in my school lifeEvery school has taken action to give more time to students so that they can have more free time to relax and exercise, so do I. _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________All in all, these are my changes in my school life, What great changes!试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《九年级英语上学期期中模拟卷(内蒙古专用)-2025-2026学年初中上学期期中模拟考试》参考答案题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10答案 A B A A C B C C B A题号 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25答案 B B C C A C B C A A题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35答案 A B D C A A B C C A题号 36答案 C1.A【原文】It is rainy now, but it was sunny yesterday morning.2.B【原文】Tim often goes to the Learning Center at 6:00 p.m. However, he went there at 7:00 p.m. yesterday.3.A【原文】Lily likes her grandparents very much and often goes to visit them by bus.4.A 5.C【原文】M: Hi, Cindy. I called you yesterday afternoon, but there was no answer.W: Sorry, Mark. I was listening to a report in the school meeting hall.M: What is the report about W: The invention and life. It is really amazing.M: What do you think is the most important invention W: The most important one It’s really hard to decide. However, I think the Internet is the most useful.M: I agree. The plane and the telephone are also very useful.6.B 7.C【原文】M: Do you have any hobbies, Alice W: I have a lot of CDs. That’s a kind of hobby, I guess, collecting them.M: How many do you have W: About 200. Nearly half of them are pop songs.M: That must cost you a lot.W: Well, not really. Actually, I got most of them for presents. I mean I don’t often go out and buy them.M: Aha W: I usually got them for my birthday, or when people go, you know, on trips or something. They always bring me back CDs.M: That’s nice.8.C 9.B 10.A【原文】Dragon Boat Festival is an important holiday in China. Chinese people celebrate it on May 5th in the lunar calendar. Since 2008, it has been listed as a national holiday. It comes from a story about Qu Yuan, a famous poet in Chinese history. To remember the death of Qu Yuan, people in ancient times threw a kind of rice dumplings, which we call “Zongzi”, into the river. So, Dragon Boat Festival is also called “Zongzi Festival”. On that day, people have a lot of activities to celebrate it. For example, people will make Zongzi, and share them with families and friends. And they hold dragon boat races during the day. And in some parts of southern China, people have dragon dances. Children have lots of fun on this day. It is really wonderful!11.G 12.D 13.F 14.C 15.A【导语】本文是Ann和Cindy之间的对话,她们很久没见,Cindy指出Ann的变化很大。11.根据上文“You’re Cindy, aren’t you ”和下文“I haven’t seen you for a long time.”可知,空处应作肯定回答。选项G“是的,没错。”符合语境,故选G。12.根据下文“You used to be a little heavy, but now you’re thin.”可推知,空处应表示对方变化很大。选项D“你变了很多。”符合语境,故选D。13.根据下文“Now you have curly hair.”可推知,空处应说明对方以前的发型是什么样。选项F“你以前是直发。”符合语境,故选F。14.根据下文“Yes, I still do.”可推知,空处应提到对方从过去持续到现在的某种行为。选项C“并且你以前戴眼镜。”符合语境,故选C。15.根据上文“You used to play the piano, didn’t you ”可推知,空处的内容和乐器有关。选项A“但是现在我对小提琴更感兴趣。”符合语境,故选A。16.B 17.B 18.C 19.C 20.A 21.C 22.B 23.C 24.A 25.A【导语】本文通过一个无家可归者跳舞的故事,传达了激情对生活的意义,即物质需求之外,精神快乐才是关键。16.句意:就在那时,我明白了生活中有激情是多么重要。strange奇怪的;important重要的;difficult困难的。根据“I used to have little passion in my life. But what happened the other day changed my mind. It was then that I learned how…it is to have passion in life.”可知,前文提到生活很少有激情,but后表转折,因此,空后表达有激情对生活的重要性。故选B。17.句意:当妈妈在红灯前停下时,路边的一个人引起了我的注意。walked步行;stopped停止;stood站立。根据“When Mom…at a red light, someone on the side of the road caught my eyes.”可知,此处表达红灯时要停下。故选B。18.句意:我对此不感兴趣,因为我以前见过很多像他这样的人。require要求;hurt受伤;interest感兴趣。根据“It was a man dressed in rags. He was homeless. That didn’t…me, because I had seen many like him before.”可知,后文提到之前见过类似的无家可归者,因此,此处表达作者对此不感兴趣。故选C。19.句意:但这个人在某些方面与众不同。famous著名的;bored无聊的;different不同的。根据“That didn’t…me, because I had seen many like him before.”及“But this man was…in some way. He was not sitting down with a sad expression. ”可知,此处表达这个无家可归者与其他人不同,因为他没有悲伤表情。故选C。20.句意:相反,他手里拿着一台收音机,随着音乐快乐地跳舞。Instead相反;Anyway无论如何;But但是。根据“He was not sitting down with a sad expression…he had a radio in his hand and was dancing happily to the music.”可知,前文提到他没有悲伤地坐着,后文提到他拿着收音机跳舞,此处形成对比。故选A。21.句意:他买了他不需要的东西。asked for要求;waited for等待;paid for支付。根据“But why doesn’t he use the money to buy food or clothes He…something that he didn’t need.”可知,此处表达作者认为无家可归者花钱买了不需要的东西。故选C。22.句意:那个人一定非常在乎音乐,所以他买了一台收音机,而不是食物或衣服。talk谈话;care在乎;learn学习。根据“That man must…so much about music that he bought a radio instead of food or clothes.”可知,此处表达作者认为无家可归者一定非常在乎音乐,所以才优先买收音机。故选B。23.句意:我很快意识到快乐是生活的关键。knowledge知识;health健康;happiness幸福。根据“I soon realized that…is the key to life.”及“We all need passion which gives us the happiness we need to keep going.”可知,下文提到激情给了我们幸福,因此,此处表达幸福是生活关键。故选C。24.句意:从那以后,我一直在思考生命中真正重要的是什么。truly真实地;seriously严肃地;completely完全地。根据“Since then I have been always thinking of what is…important in life.”可知,此处表达作者思考什么是真正重要的东西。故选A。25.句意:我们经常忘记的是,我们都需要一种快乐,一盏黑暗日子里的明灯。joy快乐;score分数;treat款待。根据“What we often forget is that we all need a…a light on a dark day. We all need passion which gives us the happiness we need to keep going.”可知,此处把“黑暗日子里的光”比喻为快乐或慰藉。故选A。26.A 27.B 28.D【导语】本文介绍一个学习英语的网站,并讲述了使用这个网站应该遵守的规则,不遵守规则的将受到警告和惩罚。26.细节理解题。根据“In order to make Learn English Teens a fun, safe place for teenagers, we have some house rules.”可知,制定这些规则是为了使网站既安全又有趣。故选A。27.细节理解题。根据“Only use English”可知,用户在这个网站上只能使用英语。故选B。28.细节理解题。根据“Don’t share anything that is not yours”可知,用户不能在这个网站上分享任何不属于你自己的东西。故选D。29.C 30.A 31.A 32.B【导语】本文是一篇记叙文。作者通过描述自己十年后重返家乡的所见所闻,从商业设施、公共建筑、交通规划等多个方面,详细展现了家乡发生的巨大变化。29.细节理解题。根据文章第一段“I left my home town ten years ago.”可知,作者是十年前离开家乡的。故选C。30.细节理解题。根据文章第三段“It was old and small ten years ago...”可知,镇图书馆以前又旧又小。故选A。31.推理判断题。A选项“在镇的南部有一个镇图书馆”与原文第三段“In the north of the town, there was a town library.”(图书馆在镇的北部)不符,因此陈述错误。B选项根据最后一段作者提到喜欢新开的中餐馆和泰餐馆可推断正确。C选项根据第四段“people can’t drive there”可知正确。故选A。32.主旨大意题。通读全文,文章从商店、公园、图书馆、交通、餐厅等多个方面描述了作者家乡发生的各种变化,因此全文的主旨是“作者家乡的巨大变化”。故选B。33.C 34.C 35.A 36.C【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了在森林中迷路时,如何找到出路的方法。33.细节理解题。根据第四段中“Remember that if you can’t retrace your steps, it’s better to just stay where you are and let the searchers find you. Sing loudly or shout for help when you hear others trying to find you.”可知,如果你无法追溯自己的脚步,那么最好待在原地,让搜索者找到你。当你听到有人试图找到你时,大声唱歌或呼救。故选C。34.词句猜测题。根据第三段中“Start marking. Leave markers wherever you go, so you can return. Also, if someone tries to rescue (营救) you, they will look for markers. So make as many of them as you can.”可知,开始做标记。无论走到哪里都要留下标记,这样你就可以返回。另外,如果有人试图救你,他们会寻找标记。所以尽可能多地做标记。因此them指代的是前文提到的markers。故选C。35.细节理解题。根据第三段中“Leave markers wherever you go, so you can return. Also, if someone tries to rescue (营救) you, they will look for markers…On every turn, try to mark the direction you are taking.”可知,无论走到哪里都要留下标记,这样你就可以返回。另外,如果有人试图救你,他们会寻找标记。在每个转弯处,试着标出你要去的方向。因此①②④正确,故选A。36.主旨大意题。根据第一段中“Each year many people get lost in the mountains. Losing one’s way in the forest can be an uneasy, terrible experience. However, if you find you’ve got lost, stop at once. In many cases, you will find that following your footsteps will bring you back to the road. If not, follow these steps:”可知,每年都有许多人在山里迷路。在森林中迷路是一种不安、可怕的经历。然而,如果你发现自己迷路了,马上停下来。在许多情况下,你会发现跟着你的脚印会把你带回路上。如果没有,请遵循以下步骤。以及下文描述,可知文章主要介绍了在森林中迷路时,如何找到出路的方法。故选C。37.By planting fruit trees. 38.No. 39.A policy was made to encourage more people to plant fruit trees. 40.Yes, I think it is a good way to improve myself.【导语】本文向我们介绍了作者家乡过去和现在的变化,多亏水利工程和政府扶持政策,让作者的村里得到了很大的发展。37.根据“When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees.”可知,种果树为生。故填By planting fruit trees.38.根据“Shortly afterwards, I moved to the city for my junior high school. The only reason I ever came back to my hometown was my grandmother.”可知,作者应该居住在城市中。故填No.39.根据“She told us that after the water conservation project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to plant fruit trees to increase the fruit production.”可知,政府制定了一项政策,鼓励更多的人种植果树,以提高水果产量。故填A policy was made to encourage more people to plant fruit trees.40.开放性试题,答案不唯一。比如“是的,我认为这是提高我自己的好方法”,故填Yes, I think it is a good way to improve myself.41.of 42.to 43.gave 44.for 45.first 46.really 47.anything 48.myself 49.looking 50.finished【导语】本文介绍了作者的第一次演讲。41.句意:所有的学生都去操场。此处表示“所有的学生”,应用介词of,构成短语all of the students。故填of。42.句意:我们听音乐,观看升国旗。此处表示“听音乐”,应用介词to,构成短语listen to music。故填to。43.句意:去年的某个星期一,一个男孩做了演讲。此处描述过去发生的事情,应用动词的过去式gave。故填gave。44.句意:这对我来说是一个很好的机会!此处表示“对我来说”,应用介词for,构成短语chance for me。故填for。45.句意:这是我的第一次。此处表示“第一次”,应用序数词first。故填first。46.句意:我真的能做到吗?此处表示“真的”,应用副词really修饰动词do。故填really。47.句意:我张开嘴,但我说不出任何话。此处表示“任何事情”且在否定句中,应用不定代词anything。故填anything。48.句意:“别紧张,”我对自己说。此处表示“对自己”,应用反身代词myself。故填myself。49.句意:他们都在看着我!此处表示“看着”,根据“were”可知句子采用过去进行时,应用动词的现在分词looking。故填looking。50.句意:我不知道我是怎么完成我的演讲的。此处描述过去发生的事情,应用动词的过去式finished。故填finished。51.useful 52.why 53.points 54.improves 55.with【导语】本文主要讲述了作者学习外语的好处及呼吁大家开始学习外语。51.句意:然而,这些语言是有用的。根据前句“These languages are a little difficult for me.”及第二段对学习语言对作者带来的收获可知,此处应指学习这些语言虽然有一点难,但也是“有用的”,应用备选词汇中use的形容词形式useful表示“有用的,有益的”,在句中作表语。故填useful。52.句意:有人问我为什么花那么多时间学外语。根据“ …I spend so much time learning foreign languages.”及语境可知,此处应在询问作者的原因,此处应用备选词汇中疑问词why引导宾语从句,意为“为什么”。故填why。53.句意:我总说有很多要点。根据“a lot of good…”及下文的举例可知,此处应用备选词汇中名词point的复数形式表泛指,意为“特点,要点”。故填points。54.句意:例如,学习一门外语可以提高你的记忆力,帮助你与来自不同地方和文化的人交流,并帮助你结交很棒的朋友。根据提示词及后文“…helps you communicate…and helps you make wonderful friends.”可知,improve意为“提高”,为动词,且该句描述的一般事实,时态应与该并列句中其他谓语时态一致,应用其动词三单形式作谓语。故填improves。55.句意:它也为你提供了另一种思维方式,使你成为一个更有趣的人。根据“It also provides you…another way of thinking…”及备选词汇可知,此处应用介词with与之构成动词短语,“provide sb. with sth.”表示“给某人提供某物”。故填with。56.例文Changes in my school lifeEvery school has taken action to give more time to students so that they can have more free time to relax and exercise, so do I. Let me tell you some changes in my school life.It is very important and necessary for students to have enough time to relax and do sports, because it is beneficial to students’ health. Great changes have taken place in my school since the beginning of last term. On the other hand, I can go to school at 7:30 now, but in the past, I had to arrive at school at 7:00. On the other hand, now I have enough sleep, I don’t have to sleep late at night. I can go to bed early. What’s more, I have less homework, but in the past I had much homework, so I have free time to relax myself and do what I like to do. Finally, I have a lot of time to do sports and do some extra-curricular activities every day. It not only makes me strong and healthy, but also makes my life colorful.All in all, these are my changes in my school life, What great changes!【详解】1.题干解读:本文是一篇材料作文。以“Changes in my school life”为题写一篇短文。2.写作指导:本文采用一般过去时和一般现在时,人称以第一人称为主。分为三段式:第一段和第三段都已给出;第二段从睡眠,课外活动,学习,作业和体育锻炼等方面介绍生活的变化。写作时保持主谓一致性,做到无语法和标点错误。答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览