资源简介 七年级英语期中真题重组卷(二)(译林版2024)-2025-20256学年上学期期中考试(含答案解析)(考试时间:100分钟 试卷满分:100分)注意事项:1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答第Ⅰ卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3.回答第Ⅱ卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4. 难度系数:0.65。选择题(共45分)一、单项选择(共15小题;每小题1分,满分15分)1.There ________ school sports events next week.A.is B.will C.will be D.will have2.Everyone in my family ________ on TV.A.enjoys watching matches B.enjoys reading matches C.enjoy watching matches D.enjoy see matches3.The tea is too hot for me to _______. Could you please _______ me another _______ A.drink; give; cup B.drink it; give; oneC.drink; to give; one D.drink it; give; cup4.He spends as much time as he can ________ the piano.A.practise playing B.practise playC.practising to play D.practising playing5.What ________ your school life ________ Please tell me about it.A.is; like B.does; like C.do; like D.are; like6.Mr. Li with his friends often ________ computers ________ ideas about painting.A.use; to share B.use; shares C.uses; share D.uses; to share7.What ________ we have enjoying a play ________ many beautiful songs.A.great fun; full of B.a great fun; full ofC.great fun; is full of D.a great fun; filled with8.—I often hear Linda ________ in the next room. Maybe she wants to be a singer some day.—Yes, I heard her ________ when I walked past the room yesterday afternoon.A.sing; sing B.sing; singing C.singing; sing D.singing; singing9.— What ________ does Sandy like to do —She also likes reading newspapers.A.other B.others C.else D.else things10.Which of the following sentences is CORRECT A.Do you know who will present the meeting tonight B.I don’t know if he will come or not.C.The engineer tried to find out what was the matter with the machine.D.We were noticed that the spring outing had been canceled.11.—What do you think the young man wearing a pair of glasses is ________ Mr. Liu, a college professor (大学教授) —Well, as a competitor (参赛选手) of this year’s national speech contest, maybe he is wondering how to ________ better when facing the public.A.talking with; speak B.chatting about with; speakC.saying with; talk D.speaking about; say12.—I want something _________ to eat. What ________ do you have, Suzy —What ________ snacks do you like to eat A.else; other; other B.else; else; other C.other; other; else D.other; else; other13.The shop ________ from 7 a.m. to 10 p.m., but it ________ at 4:30 p.m. on Sundays.A.is open; is closed B.opens; is closed C.is open; closes D.opens; closes14.My daughter hopes ________ a toy bear for her.A.me to buy B.I buy C.me buy D.I can buy15.Remember ________ off the lights before you go.A.to turn B.turn C.turns D.turning二、完形填空(共15小题;毎小题1分,满分15分)Fairy Everella has a magic wand (魔杖). Her job is to keep the grass full of 16 and the trees filled with singing birds. Everella points (指向) her wand at the grass and bright flowers will soon 17 the ground. When she points it at the trees, the singing of birds will begin 18 you can say “wow.”One day, Everella says, “This is boring! And I’m hungry—I wish I had some chocolate.” Without thinking, Everella speaks some spell (咒语). Just then, some chocolate 19 .From then on, stones become diamond rings, and leaves 20 pretty new dresses, all for Everella herself. The flowers in the grass 21 , and the trees become empty and 22 .One day, Everella’s wand stops 23 . She flies off crying to find the fairy queen for 24 .“You must live for a time 25 a normal (正常的) person. Nothing else will bring back the power,” says the queen, “Dame Malkins will help you.”Everella works from sunup to sundown at Dame Malkins’s bakery. Her hands become 26 and red from doing dishes, and her feet grow sore 27 she is not used to walking, but her wand is still just a stick.One morning, Dame Malkins hurts her 28 and can’t move. Everella thinks a little and gives Dame Malkins her wand as a stick to 29 .The next morning, when Everella 30 , the stick is beside her cot (小床) and sparkling (闪烁) like a diamond at the end.16.A.flowers B.plants C.crops D.grass17.A.build B.cover C.reach D.change18.A.when B.after C.during D.before19.A.follows B.returns C.appears (出现) D.goes20.A.turn into B.cut into C.make into D.come into21.A.go away B.put up C.turn out D.stay in22.A.crowded B.green C.quiet D.weak23.A.driving B.working C.pointing D.singing24.A.exercise B.practice C.result D.help25.A.for B.as C.to D.besides26.A.soft B.beautiful C.hard D.clean27.A.when B.so C.because D.although28.A.leg B.friend C.feeling D.hand29.A.lie on B.talk to C.climb on D.walk with30.A.falls asleep B.wakes up C.comes up D.shows up三、阅读理解(共15小题;每小题1分, 满分15分)We can remember music no matter how old we are.When we become old, we may forget many things from the past. But music will probably stay with us forever (永远), said Scientific American magazine.Sarah Sauve, a music scientist at the University of Lincoln in the UK, did a new study on this. She invited 121 people to take part in it. They were between 18 and 86 years old.Sauve first asked them to listen to three musical phrases (乐句). Then, she told them to watch a concert. They needed to make a note whenever they heard the familiar (熟悉的) phrases.To her surprise, the older people were just as good at recognizing (识别) the phrases as the younger ones were. This showed that our musical memory (记忆) doesn’t change as we grow old. Scientists may use this to treat (治疗) illnesses that hurt people’s memory, such as Alzheimer’s disease (阿尔茨海默病). Music may help these people remember things.remembering musicWhen we listen to music, the amygdala (杏仁体) in our brain (大脑) “lights up”. This makes our brain think of music as something important. Other parts of the brain also work together to keep this “important” information. So our memory of the music can last (持续) for a very long time.31.Which age group did the people in Sauve’s study fall into A.12-18 years old. B.18-68 years old.C.18-86 years old. D.86-121 years old.32.What did Sauve ask people to do first in the study A.Watch a concert. B.Play some music.C.Listen to some musical phrases. D.Write down some musical phrases.33.What did the study show about people’s musical memory A.It gets bad when people grow old.B.It gets better when people grow old.C.Young people’s memories often change.D.Old people still have a good musical memory.One day, three little ants (蚂蚁) —Frank, Albert, and Tommy want to go out to look for their luck. They say goodbye to their mother.Frank, the oldest, finds a nice place on a hill to build his house. He builds his house out of pieces of straw (稻草) on the ground. His house goes up quickly, in just one day. Frank lives in it and is happy.Albert is the second oldest. He also wants to make a house but he hopes his house is a little sturdier than Frank’s. He collects sticks (树枝), ties them all together with ropes (绳子), and cuts windows and doors. It takes him three days to build his house, and he is happy.The youngest brother is Tommy. Tommy has a good idea. He collects strong pieces of wood, cuts each one carefully, and puts the pieces together. He buys tiles (瓷砖) for the roof. His house is the tallest of the neighborhood (附近地区), and he finishes in two months.One morning, Billy, the anteater, is walking around the neighborhood. He sees the three new houses. Billy smells ants, so he stops to see if he can get a few to snack on. Frank’s house is easy to push (推) over because it is made of straw. Unluckily for Billy, Frank runs out the back door to Albert’s. Albert’s house is a little difficult to knock over, but Billy does it. Albert and Frank run away again, and Billy only gets sticks in his nose. At last, he comes to the last house. He sucks (吸吮) as hard as he can, but the three ants do not come out the front door. Instead, there is hot sauce in his nose!Bad Tommy! Billy’s nose is on fire. He runs away and never wants to eat the brothers again.34.What does the underlined word “sturdier” in the passage mean A.stronger. B.dirtier. C.darker. D.cleaner.35.Which is the right order for Billy a. He gets sticks in his nose. b. He runs away with his nose on fire.c. He walks around and smells the ants. d. He pushes over Frank’s house easily.A.c-d-a-b B.c-a-b-d C.a-b-d-c D.a-d-c-b36.Which of the following is TRUE A.All the ants’ houses are made of straw and sticks.B.Both Albert and Frank are happy after building their houses.C.Billy wants to play tricks on the three ants when he smells them.D.It is very easy for the anteater to knock over the youngest ant’s house.37.What do you think of Tommy A.Pretty and kind. B.Quick and strong. C.Careful and clever. D.Warm and healthy.阅读短文,根据短文内容,选择最佳选项Rita is in the shopping mall, looking for a gift for her little daughter. Suddenly she stops before a store, inside which are all kinds of dolls.“Why not a lovely doll Girls like dolls,” she thinks as she walks into the store. Looking around, she sees a grandma doll—one with grey hair and a pair of glasses. As she looks at it, in her mind somehow appears (出现) Linda, her mother. When Rita was a little girl, she got the first doll from Linda for her birthday. She was very happy. Then the second, the third…Rita began to feel puzzled (不解). When she asked her mum the reason, the answer was always“A girl can never have enough dolls.” Year after year, Rita grows up and Linda is old now, but a doll a year from Linda never arrives late.“But why always a doll ” This question keeps going in Rita’s mind until one day her father gives the answer.Little Linda dreamt of having a doll. Her parents agreed to give her one for her fifth birthday. Sadly, they both died in a traffic accident before it arrived. The never-received gift is the most precious (珍贵的) in her eyes. That’s why she thinks dolls are the best birthday gifts for Rita. Her mother’s story touches her heart. Rita has an idea...It is Linda’s sixtieth birthday. The whole family stand around the sixty-year-old lady when the doorbell rings. Much to Linda’s surprise, a postman brings her a package, with a card read: Dear Linda,I forgot to send you the package that you should have received on May 20,1956, your fifth birthday. The gift inside has become old, but I feel that you may still wish to have it. Sorry for the lateness!Love,Angel of JoyLinda opens the package and sees a lovely grandma doll. She holds the doll that she has waited so many years to receive, tears running down her face. The doll, given by “Angel of Joy”, makes her the happiest “child” alive.38.Who is Linda in the story A.Rita’s daughter. B.Rita’s mother. C.The grandma doll. D.Angel of Joy.39.What does the second paragraph mainly tell us A.Why Rita loves dolls very much.B.Rita got a grandma doll when she was young.C.Rita thinks of her own birthday dolls from her mother.D.Rita’s own mother can make beautiful dolls all by herself.40.Why does Linda think that dolls are the best birthday gifts for Rita A.Rita dreams of having all kinds of lovely dolls.B.Rita looked like a doll when she was a little girl.C.Linda gets a lot of lovely dolls from her parents.D.Linda never gets any of the dream dolls from her parents.41.What does the passage mainly tell us A.How to make a grandma doll.B.Rita’s birthday presents are different dolls.C.How to choose birthday presents for our children.D.It is never late to do something for our own parents.The Chinese language differs from Western language in that, instead of an alphabet (字母表), it uses characters which stand for ideas, objects or deeds. Chinese words are formed by putting together different characters. In many cases, a single character can also make up a word. As one kind of the most ancient characters, Chinese characters have played an important role in the development of Chinese culture. At first, ancient Sumerian and ancient Egyptian symbols also existed, but only Chinese characters remain today. The history of the Chinese language can be examined by looking at how these characters developed.Chinese writing began thousands of years ago. According to an ancient story, a man named Cang Jie invented Chinese writing. One winter day, while he was hunting, he saw the footprints of animals in the snow and noticed that the appearance of each one was different. Then he had the idea that he could use different shapes to represent different objects. The first Chinese characters were drawings of physical objects. Some characters have been simplified (简化) and others have been made more difficult over time.However, as a whole, the characters have developed from drawings into standard forms. The character for a mountain was at first three mountaintops together. This became one mountaintop and three lines, and over time turned into the character used nowadays.Sometimes to express ideas, some characters were made by combining two or more characters together. For example, “rest” was made up of the characters for a man and a tree. The character “prisoner” was formed with a “man” inside a square. Other characters were developed for directions and numbers. It is easy to distinguish (区分) their meanings by looking at them, for example, the characters for “up” and “down”, which are opposites of each other.Though these kinds of characters indicate meanings, one of their shortcomings is that they do not show how they should be pronounced. Therefore, a method was developed to have one part of a character represent the meaning and the other suggest the pronunciation. Many Chinese characters used today were made this way.42.The writer introduced the Chinese characters by _______.A.giving examples B.providing causes C.expressing opinions D.comparing facts43.The following sentence would best be placed at the beginning of ________.Not all characters were developed from drawings of objects.A.Paragraph 5 B.Paragraph 4 C.Paragraph 3 D.Paragraph 244.Which Chinese character used the underlined (划线的) method A.亦 B.竹 C.明 D.桐45.What can we learn from the passage A.Chinese characters have all turned into standard forms, which are easier than before.B.Chinese characters can stand for ideas, objects or deeds.C.Chinese characters existed at the beginning and remain today like other ancient symbols.D.Chinese words and English words are both formed by putting alphabets and characters together.四、填空(共15小题;46-55每小题1分,56-60每小题2分,满分20分)A)请根据括号中所给的汉语写出单词,使句子意思完整正确,并将答案填写在答题卡相应横线上。46.Would you please put these coats on the shelf (先生)47.The leather shoes are one of the (绅士) at the party.48.He (很少) goes to the gym to do sport.49.The old man is good at Chinese (剪纸).50.We should strive for (融洽相处) between different cultures.B)请根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空,并将答案填写在答题卡相应横线上。51.Today, I want to express (表达) my thanks to my parents (care) about me most in my daily life.52.My brother, together with his friends, often (enjoy) music after school.53.We see traffic lights the traffic when we are walking to school. (control)54.We show great (admire) for the athletes for their great achievements.55.The weather was in Shanghai last month. (change)C)请根据句子意思,完成句子。56.我们正把洋葱挂门上,希望得到好运。We are on the door .57.Helping to do the housework is the responsibility of the whole family. (改为反意疑问句)Helping to do the housework is the responsibility of the whole family, 58.I think Li Feng is good at playing football. (改为否定句)I Li Feng good at playing football.59.有朋自远方来,不亦乐乎?a joy to have friends from afar 60.他很忙碌,因为他有太多事情要做。He is very busy because he has things to do.五、短文首字母填空(共10小题;每小题1.5分, 满分15分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。Throughout the year, there are many activities at school. One of the most popular activities of the year is the food collection. It takes place in May and it is held in November again every year. Each school does its food collection in a different way. However, most of the time, it is set up in the s 61 style.In my school, it usually lasts for a few weeks every time. Students bring their food f 62 home. The food should be kept for a l 63 time, such as canned food and pasta. We also hold activities outside the school. Some students go door to door and ask people to g 64 them some food. Some set up boxes in churches (教堂) and o 65 areas such as stores or cinemas.The students all work hard and the m 66 of the neighborhood are very warm-hearted. After that time is over, we bring the collected food to our local Community Table. The poor families in our community can get some food if they need to. Usually, a group of students go with one t 67 to send the food. I sent food with our English teacher last year. And I was sad to see so many families have the p 68 of hunger.I was g 69 that our school could help out all of those families. We do this t 70 each year. What a great activity! Sure, we can’t change the world, but we can do our best to make our world a better place.六、书面表达(满分20分)71.假如你是光明中学的李华,即将参加一次中外交流的国际夏令营,请根据以下信息完成一份自我介绍,并表达想要和其他同学交朋友的愿望。内容包括姓名,年龄,性格和爱好。写作要求:1.不得使用真实的姓名和班级名。2.可适当加入细节,使内容充实,行文连贯。3.字迹工整、语言精练、表达准确、条理清晰。4. 80词左右。Hello, everyone,Nice to meet you here.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Thank you.试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页《七年级英语期中真题重组卷(二)(译林版2024)-2025-20256学年上学期期中考试(含答案解析)》参考答案1.C【详解】句意:下周将会有学校运动会。 考查there be句型的一般将来时用法。根据时间状语“next week”可知,此处应使用一般将来时。there be句型的将来时为“there will be”,表示“将会有”。故选C。2.A【详解】句意:我家的每个人都喜欢在电视上看比赛。考查主谓一致、非谓语动词及词义辨析。根据句意可知,本句描述一般状况,故时态应用一般现在时;根据句子主语“Everyone”是不定代词可知,其作主语时谓语动词应用第三人称单数形式,即应用enjoys;enjoy doing sth.“喜欢做某事”;watch观看(电视节目、比赛等),强调观看的过程;read阅读(书籍、报纸等);see看见,强调看的结果。“喜欢在电视上看比赛”enjoy watching matches。故选A。3.A【详解】句意:这茶太热了,我喝不下。你能再给我一杯吗?考查情态动词用法和代词用法。根据“The tea is too hot for me to...”可知,句中“the tea”是drink的逻辑宾语,不定式后不需再加代词it做宾语,排除选项B和D;“Could you please...”意为“你可以……吗”,后跟动词原形;another后跟可数名词单数,one指代同一类人或物,第三空需要具体指代“一杯茶”,应用cup,故选A。4.D【详解】句意:他尽可能多地花时间练习弹钢琴。考查非谓语动词和动词短语。practise playing练习弹;practise play错误搭配;practising to play错误搭配;practising playing练习弹。spend time (in) doing sth.“花费时间做某事”,所以第一空用动名词作宾语;practise doing sth.“练习做某事”,所以第二空也用动名词作宾语。故选D。5.A【详解】句意:你的学校生活怎么样?请告诉我关于它的情况。考查主谓一致和like的词性辨析。is是,主语是单数;are是,主语是复数或you;does助动词三单;do助动词。like作动词时意为“喜欢”,作介词时意为“(询问意见)……怎么样”。分析句子可知,此处询问学校生活怎么样,所以此处like作介词,排除B项和C项;主语是单数“your school life”,所以be动词用is,排除D项。故选A。6.D【详解】句意:李先生和他的朋友们经常用电脑分享绘画的想法。考查主谓一致和非谓语动词。空一根据“Mr. Li with his friends often...computers...ideas”可知,主语是“Mr. Li”,谓语动词需与“Mr. Li”保持一致,用第三人称单数形式“uses”;空二根据“...computers...ideas about painting.”可知,此处表示“用电脑的目的”,应用动词不定式表目的。故选D。7.A【详解】句意:我们欣赏一部充满许多优美歌曲的戏剧,真是太有趣了。考查不可数名词及形容词短语。根据“What...we have”可知,have后需接宾语,此处用fun作宾语,fun是不可数名词,故不用冠词修饰,排除B/D选项;根据“a play...many beautiful songs”可知,空处作定语修饰名词“play”,而句中已经有动词,故此处用“full of”形式,故选A。8.B【详解】句意:——我经常听到琳达在隔壁房间唱歌。也许有一天她想当歌手。——是的,昨天下午我走过房间时听到她在唱歌。考查动词短语。hear...do sth表示“听见……做某事”,经常听见或者听见整个动作过程,hear...doing sth表示“听见……正在做某事”。根据“I often hear Linda...in the next room”可知,此句是hear sb do sth,“我”经常听到琳达在隔壁房间唱歌;根据“when I walked past the room yesterday afternoon”可知,昨天下午“我”走过房间时听到她正在唱歌,用hear sb doing sth,故选B。9.C【详解】句意:——珊迪还喜欢做什么?——她也喜欢读报纸。考查词汇辨析。other其他的;others其他人;else另外的。根据回答的“also”可知是询问还有什么其他喜爱做的事情,“else”修饰疑问代词“What”放在后面,“What else”意为“还有什么”。故选C。10.C【详解】句意:下列哪一个句子是正确的?考查宾语从句。根据选项A“Do you know who will present the meeting tonight ”可知,present the meeting搭配不合适,present表示“呈现”的意思。根据选项B“I don’t know if he will come or not.”可知,在if和whether引导的宾语从句中,当从句中有or not时,连接词用whether不用if,B选项排除。根据选项D“We were noticed that the spring outing had been canceled.”可知,“我们”和“注意到”之间无被动关系,无需使用被动语态,D选项排除。故选C。11.B【详解】句意:——你认为那个戴眼镜的年轻人正在和大学教授刘教授聊些什么?——嗯,作为今年全国演讲比赛的参赛选手,他可能想知道如何在面对公众时更好地表达。考查动词短语及动词辨析。talking with和某人交谈;chatting about with和某人聊关于……;saying with和某人说;speaking about谈论关于……;speak演讲;talk谈话;say说。根据“What do you think the young man wearing a pair of glasses is ... Mr. Liu,”可知,空一处是指和教授聊什么,用chatting about with,其中what作about的宾语,with Mr. Liu表示“和刘教授一起”;根据“as a competitor (参赛选手) of this year’s national speech contest”可知,空二处是指如何演讲得更好,用speak。故选B。12.B【详解】句意:——我想要些别的东西吃。苏西,你还有什么别的吗?——你喜欢吃什么别的零食?考查else和other的用法区别。else别的,其他的,常用于不定代词或疑问词之后;other别的,其他的,常用于名词之前作定语。第一空,“something else”表示“别的东西”,“else”修饰“something”,放在其后;第二空,“what else”表示“别的什么”,“else”修饰“what”,放在其后;第三空,“other snacks”表示“别的零食”,“other”修饰名词“snacks”,放在其前。故选B。13.C【详解】句意:这家店的营业时间是早上7点到晚上10点,但星期天下午4点半关门。考查形容词和动词辨析。open作形容词时,表示“开着的”,作动词时,表示“打开”;close作形容词时,表示“接近的”,作动词时,表示“关闭”;closed关着的。第一空根据“The shop … from 7 a.m. to 10 p.m.,”可知,此处是指营业状态,表示“开着的”,所以此处用系表结构is open;第二空根据“but it … at 4:30 p.m. on Sundays.”可知,此处表示“在4点半关门”,句中主语是it,所以此处使用动词close的三单形式closes。故选C。14.D【详解】句意:我女儿希望我能给她买一只玩具熊。考查宾语从句。根据“My daughter hopes … a toy bear for her.”可知,此处指的是我女儿希望我能给她买一只玩具熊,主句和从句主语不是同一人,应用宾语从句结构:hope (that)+宾语从句,从句语序为陈述句语序,排除选项AC;此处强调意愿用情态动词can,后接动词原形,因此排除选项B。故选D。15.A【详解】句意:走之前记得关灯。考查非谓语动词。根据题干可知,此句用于提醒对方记得去关灯,表示关灯的动作还未发生,所以此处应用短语remember to do sth.“记得去做某事”,空处应选动词不定式to turn。故选A。16.A 17.B 18.D 19.C 20.A 21.A 22.C 23.B 24.D 25.B 26.C 27.C 28.A 29.D 30.B【导语】本文讲述了仙女Everella原本负责用魔杖让草地繁花似锦、树木充满鸟鸣。但她后来滥用魔法满足私欲,导致自然凋敝并失去了魔力。在仙后的指引下,她通过在人间的辛勤劳动和一次无私的帮助,最终使魔杖重获光芒。16.句意:她的工作是让草地布满鲜花,让树木充满鸟鸣的鸟儿。flowers鲜花;plants植物;crops庄稼;grass草。根据“Everella points (指向) her wand at the grass and bright flowers will soon”可知,她的职责与让草地充满花有关。故选A。17.句意:Everella将魔杖指向草地,鲜艳的花朵很快就会覆盖地面。build建造;cover覆盖;change改变;reach到达。根据“points her wand at the grass”和“bright flowers”的因果关系可知,魔杖的作用是让花朵覆盖草地。cover the ground“覆盖地面”。故选B。18.句意:当她将魔杖指向树木时,在你说“哇”之前,鸟儿的歌声就会开始。 when当……时;after在……之后;during在……期间;before在……之前。根据“you can say ‘wow’”可知,鸟鸣声响起的速度极快,几乎在人们反应之前,强调魔法的即时性。故选D。19.句意:就在这时,一些巧克力出现了。follows跟随;returns返回;appears出现;goes去。根据“Everella speaks some spell”可知,她念了咒语,所以巧克力应该是神奇地出现了。故选C。20.句意:从那时起,石头变成了钻石戒指,树叶变成了漂亮的新裙子,这一切都是为了Everella自己。 turn into变成;cut into切成;make into制成;come into进入。根据“stones become diamond rings”可知,石头能变成戒指,那么树叶也应该是变成裙子。故选A。21.句意:草地上的鲜花消失,树木变得空荡而寂静。go away消失;put up张贴;turn out结果是;stay in待在。根据“the trees become empty”可知,由于她滥用魔法,自然景象凋敝,所以鲜花应该消失了。故选A。22.句意:草地上的鲜花消失,树木变得空荡而寂静。crowded拥挤的;green绿色的;quiet寂静的;weak虚弱的。根据“the trees filled with singing birds”和“the trees become empty”的对比可知,没有了鸟儿的树木是寂静的。故选C。23.句意:有一天,Everella的魔杖停止工作了。driving驾驶;working工作;pointing指向;singing唱歌。根据“her wand is still just a stick”可知,魔杖失效了,也就是停止工作了。故选B。24.句意:她哭着飞走去寻找仙后寻求帮助。exercise锻炼;practice实践;result结果;help帮助。根据“her wand is still just a stick”可知,她失去了魔力,去找仙后必然是寻求帮助。故选D。25.句意:你必须作为一个普通人生活一段时间。for为了;as作为;to给;besides除……之外(还); 根据“Nothing else will bring back the power”可知,此处指你必须作为一个普通人生活一段时间。as a normal person意为“作为一个普通人”。故选B。26.句意:她的手因为洗碗而变得粗糙和通红,她的脚因不习惯走路也很酸痛。soft柔软的;beautiful美丽的;hard硬的;clean干净的。根据“from doing dishes”可知,长期干粗活会让手变得粗糙。故选C。27.句意:她的手因为洗碗而变得僵硬和通红,她的脚因不习惯走路也很酸痛when当……时;so因此;because因为;although虽然 。根据“she is not used to walking”可知,这是脚酸痛的原因,所以需要表原因的连词。故选C。28.句意:Dame Malkins伤了她的腿,无法动弹。leg腿;friend朋友;feeling感觉;hand手。 根据“can’t move”和后续将魔杖当作拐杖使用的情节,受伤最可能的部位是腿。故选A。29.句意:Everella想了想,把自己的魔杖递给了Dame Malkins当作走路用的拐杖。lie on平放于;talk to交谈;climb on爬上;walk with借助行走。 根据“can’t move”可知,魔杖最合理的用途是当作拐杖让她倚靠行走。故选D。30.句意:当Everella醒来时,那根魔杖就在她的小床边,杖尖还像钻石一样闪烁着光芒。falls asleep入睡;wakes up醒来;comes up靠近;shows up出现。根据“The next morning”和故事情节的推进可知,此处应描述她第二天早晨的状态。故选B。31.C 32.C 33.D【导语】本文主要介绍了研究表明,音乐记忆不会随着年龄的增加而改变。31.细节理解题。根据“She invited 121 people to take part in it. They were between 18 and 86 years old.”可知,在Sauve的研究中,参与研究的人的年龄在18岁到86岁之间。故选C。32.细节理解题。根据“Sauve first asked them to listen to three musical phrases (乐句).”可知,Sauve在研究中首先要求人们听一些乐句。故选C。33.细节理解题。根据第一段倒数第四句“To her surprise, the older people were just as good at recognizing (识别) the phrases as the younger ones were.”可知,老年人仍然有很好的音乐记忆。故选D。34.A 35.A 36.B 37.C【导语】本文讲述了三只小蚂蚁分别用稻草、树枝和木头配瓷砖建造了不同的房子,食蚁兽Billy试图吃掉它们,推倒了前两座房子,却在Tommy的房子那里被辣酱弄疼鼻子,从此再也不想吃它们了。34.词句猜测题。根据“Albert is the second oldest. He also wants to make a house but he hopes his house is a little sturdier than Frank’s.” 可知,这句话中的“sturdier”与“Frank’s”形成对比,表明Albert希望他的房屋比Frank的更坚固。故选A。35.细节理解题。根据文章的描述,Billy的行动顺序是:首先“c. He walks around and smells the ants”,然后“d. He pushes over Frank’s house easily”,接着“a. He gets sticks in his nose”,最后“b. He runs away with his nose on fire”。因此,正确顺序是A选项“c-d-a-b”。故选A。36.细节理解题。根据“Frank lives in it and is happy.”以及“It takes him three days to build his house, and he is happy.”可知,他们在建造完房子后都很开心。故选B。37.推理判断题。根据“Instead, there is hot sauce in his nose!”和“Bad Tommy! Billy’s nose is on fire. He runs away and never wants to eat the brothers again.” 可知,Tommy很聪明,他通过在房子里放辣椒来保护自己和兄弟们不被Billy吃掉。故选C。38.B 39.C 40.D 41.D【导语】本文主要讲述了丽塔为女儿选礼物时联想到母亲琳达每年送她玩偶的原因,最终在琳达六十岁生日时,为她送上了迟来多年的“童年玩偶”的故事。38.细节理解题。根据第二段中“in her mind somehow appears Linda, her mother”可知,琳达是丽塔的母亲。故选B。39.细节理解题。根据第二段中“When Rita was a little girl, she got the first doll from Linda for her birthday…Year after year, Rita grows up and Linda is old now, but a doll a year from Linda never arrives late”可知,该段主要讲述丽塔想起自己小时候从母亲那里收到的生日玩偶。故选C。40.细节理解题。根据第三段中“Little Linda dreamt of having a doll. Her parents agreed to give her one for her fifth birthday. Sadly, they both died in a traffic accident before it arrived. The never-received gift is the most precious in her eyes. That’s why she thinks dolls are the best birthday gifts for Rita”可知,琳达因为自己从未收到过父母承诺的玩偶,所以认为玩偶是给丽塔最好的生日礼物。故选D。41.主旨大意题。文章讲述丽塔了解母亲的遗憾后,在母亲六十岁生日时为她补上了童年未收到的玩偶,传递出 “为父母做力所能及的事永远不晚” 的情感。故选D。42.A 43.B 44.D 45.B【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了汉字的发展历史和特点。42.细节理解题。根据第四段“For example, ‘rest’ was made up of the characters for a man and a tree. The character ‘prisoner’ was formed with a ‘man’ inside a square.”可知作者通过举例来介绍汉字。故选A。43.推理判断题。第三段介绍了汉字已经从图画发展到标准形式;根据第四段“Sometimes to express ideas, some characters were made by combining two or more characters together.”可知,有时为了表达思想,一些汉字是由两个或多个汉字组合而成的。“Not all characters were developed from drawings of objects.”意思是:并不是所有的汉字都是从物体的图画发展而来的。此句适合放在第四段开头,承上启下。故选B。44.推理判断题。“Therefore, a method was developed to have one part of a character represent the meaning and the other suggest the pronunciation.”意思是:因此,人们发明了一种方法,让汉字的一部分表示意思,另一部分表示发音。“桐”字偏旁是“木”,表示桐树是树木;右侧的“同”代表“桐”的发音,故选D。45.细节理解题。根据第一段“The Chinese language ... it uses characters which stand for ideas, objects or deeds.”可知,汉字能够代表思想、物体或行为。故选B。46.gentlemen’s【详解】句意:你能将这些先生的外套放在架子上吗?根据句子结构和所给汉语提示可知,需填gentleman“先生”的复数gentlemen的所有格形式gentlemen’s“先生们的”,作定语,修饰名词coats。故填gentlemen’s。47.gentlemen’s【详解】句意:这双皮鞋是聚会上绅士的鞋子之一。此处是“one of the +名词复数”结构,结合主语“The leather shoes”可知,空处指“绅士们的鞋子”,此处用复数名词的所有格形式,gentleman“绅士”的复数为gentlemen,故填gentlemen’s。48.seldom【详解】句意:他很少去健身房做运动。“很少”对应的英文单词是“seldom”,是一个频率副词,描述去健身房做运动这件事发生的频率很低。故填seldom。49.paper-cutting【详解】句意:这个老人很擅长中国剪纸。根据汉语提示,此空填paper-cutting“剪纸”。故填paper-cutting。50.harmony【详解】句意:我们应该努力促进不同文化之间的和谐共处。根据“We should strive for”可知此处指名词“融洽相处”,用harmony表示。故填harmony。51.caring【详解】句意:今天,我想向在我日常生活中最关心我的父母表达我的感谢。根据句子结构可知,此处用非谓语动词作后置定语,修饰名词“parents”,且“parents”与“care”之间是主动关系,表示“关心我的父母”,所以用现在分词形式。care“关心”,动词,其现在分词形式为caring。故填caring。52.enjoys【详解】句意:我哥哥经常和他的朋友们一起放学后欣赏音乐。根据often和句子主语“My brother”是第三人称单数可知,谓语动词要用第三人称单数形式。together with his friends是插入语,不影响主谓一致。故填enjoys。53.controlling【详解】句意:当我们步行去学校时,我们看到交通灯控制着交通。根据“We see traffic lights...the traffic when we are walking to school.”以及所给单词可知,应填control的现在分词形式controlling,作宾语补足语,表示看到交通灯控制着交通。see sb/sth doing sth“看到某人/某物在做某事”,强调动作正在进行。故填controlling。54.admiration【详解】句意:我们对运动员取得的伟大成就表示钦佩。根据“We show great”可知,需要名词,admiration“敬佩”,不可数名词,故填admiration。55.changeable【详解】句意:上个月上海的天气多变。空处在句中作表语,应用形容词形式,change的形容词形式是changeable“多变的”,故填changeable。56. hanging onions to wish for good luck【详解】根据所给汉语提示可知,hang是动词,意为“挂;悬挂”,句子时态是现在进行时,其结构为“be+现在分词”,hang要变现在分词hanging;onions表示“洋葱”;to wish for good luck是动词不定式短语,在句中作目的状语,意为“为了希望得到好运”。故填hanging onions;to wish for good luck。57. isn’t it【详解】句意:帮助做家务是全家人的责任。反意疑问句遵循“前肯后否、前否后肯”原则,陈述句谓语动词是be动词“is”,主语“Helping to do the housework”是动名词短语,在反意疑问句中需要用代词“it”代替。故填isn’t;it。58. don’t think is【详解】句意:我认为李峰擅长踢足球。原句为主从复合句,主句是“I think”,宾语从句为“Li Feng is good at playing football”;当主句动词是think / believe / suppose等表示观点的单词时,变否定句需将否定词not移至主句动词前,即“否定转移”。原句为一般现在时,主句的主语为I,因此“I think”改为否定句,在I后加don’t,其余部分不变。故填don’t;think;is。59. Isn’t it【详解】不亦乐乎:Isn’t it a joy…?根据句意“有朋自远方来,不亦乐乎?”表示感叹,采用反意疑问句,反意部分用否定形式“Isn’t it”,句首字母要大写,故填Isn’t;it。60. too many【详解】things是可数名词复数,因此“太多”可用too many表示。故填too;many。61.(s)ame 62.(f)rom 63.(l)ong 64.(g)ive 65.(o)ther 66.(m)embers 67.(t)eacher 68.(p)roblem 69.(g)lad 70.(t)wice【导语】本文介绍了学校每年举办的食物募捐活动及其开展方式。61.句意:然而大多数时候,它是以相同的方式组织的。根据前文“each school does…in a different way”的对比,此处应表示“相同的方式”,结合首字母“s”,此处考查same“相同的”,形容词,the same“相同的”,固定搭配。故填(s)ame。62.句意:学生们从家里带食物来。根据bring和home的搭配以及首字母“f”提示可知,此处表示来源需用介词from。故填(f)rom。63.句意:食物应该能保存很长时间。根据后文举例“canned food and pastas”这类耐储存食品可知,此处是指很长时间,结合首字母“l”,这里需用形容词long修饰time。故填(l)ong。64.句意:一些学生挨家挨户请人们给他们一些食物。根据“them some food”和首字母“g”可知,此处是指给他们一些食物,考查give“给予”,动词。故填(g)ive。65.句意:有些学生在教堂和其他区域设置箱子,比如商店和电影院。根据“such as stores or cinemas”的举例和首字母“o”提示可知,此处是指其他的公共场所,考查other“其他的”,形容词。故填(o)ther。66.句意:学生们都很努力,社区的成员们也很热心。根据“the ... of the neighborhood”和首字母“m”提示可知,此处是指社区的成员们,考查member“成员”,名词,这里需用其复数members。故填(m)embers。67.句意:通常一组学生会和一位老师一起去送食物。根据后文“with our English teacher”和首字母“t”提示可知,此处考查teacher“老师”,名词,空格有“one”,这里应用名词单数形式。故填(t)eacher。68.句意:看到这么多家庭有饥饿问题让我很难过。根据“the ... of hunger”和首字母“p”可知,此处是指饥饿问题;考查problem“问题”,名词,这里应用单数形式。故填(p)roblem。69.句意:我很高兴我们学校能帮助那些家庭。根据“that our school could help out all of those families”和首字母“g”提示可知,学校能帮助那些家庭,作者感到很高兴;考查glad“高兴的”,形容词,在句中作系动词“was”的表语。故填(g)lad。70.句意:我们每年这样做两次。根据上文“in May and…in November”和首字母“t”提示可知,此处是指一年两次,考查twice“两次”,符合语境。故填(t)wice。71.例文Hello, everyone,Nice to meet you here. My name is Li Hua and I am 15 years old. I am a student at Guangming Middle School. I am an outgoing person and I like to make new friends. I have many hobbies, such as playing basketball, reading books and listening to music. I am very happy to be here and I want to make friends with all of you. I hope we can have a good time together.Thank you.【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:时态以“一般现在时”为主;③提示:写作要点已给出,考生应根据提示要点进行书面表达,不要遗漏要点,可适当发挥。应能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务。[写作步骤]第一步,表明写作意图,引出话题;第二步,具体阐述写作内容。分别从姓名,年龄,性格和爱好等方面做自我介绍,并表达想要和其他同学交朋友的愿望。第三步,书写结语。表达自己的收获和感悟。[亮点词汇]①an outgoing person 一个外向的人②make new friends 结交新朋友③such as 例如④have a good time 玩得开心[高分句型]①I am very happy to be here and I want to make friends with all of you. (并列句)②I hope we can have a good time together. (宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源预览