资源简介 浙江省宁波市2025—2026学年七年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.How to spell the word A.K-E-Y B.Q-U-I-L-T C.R-U-L-E-R2.What are these in English A.They are pens. B.They are erasers. C.They are pencils.3.How old is Emily A.12. B.14. C.16.4.Where is the boy’s schoolbag A.It’s under the table. B.It’s under the chair. C.It’s on the bed.5.What colour is the jacket A.Black and blue. B.Black and white. C.Brown and white.听对话,回答各小题。6.How many kinds of animals are there on the farm A.Six. B.Seven. C.Eight.7.What does Emma do on the farm A.She milks the cow. B.She picks some fruit. C.She feeds chickens.听下面一段较长的对话,回答两个小题。8.What are in Mom’s bag A.Her blue pencil and pen.B.Her ID card and notebook.C.Her pen and ID card.9.Where’s Mom’s ring A.On the table. B.On the bag. C.On the hat.听下面一段较长的对话,回答三个小题。10.Where are the photos A.On the map. B.On the book. C.On the desk.11.Who is the man in the first photo A.Jeff’s father. B.Jeff’s uncle. C.Jeff’s grandpa.12.What is Jeff’s cousin’s name A.George. B.Paula. C.Henry.听对话,回答各小题。13.What’s the girl’s first name A.Jane. B.Brown. C.Miller.14.Where is the girl from A.Singapore. B.Australia. C.the UK.15.Steve is in Class ________ .A.Two. B.Three. C.Four.听短文回答问题16.What’s the man’s job A.He is a doctor. B.He is a teacher. C.He is a farmer.17.How many people are there in the man’s family A.Three. B.Four. C.Five.18.Who finds the small dog A.David. B.Alice. C.Dale.19.What’s the small dog’s favourite food A.Chicken. B.Fish. C.Potatoes.20.What’s the man’s telephone number A.234-3696. B.234-6936. C.234-6396.二、完形填空(满分15分)阅读下面短文,掌握大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Hello, I’m Anna. I’m from a family of 21 . This is a photo of my family. You can 22 my grandparents, parents, my sister and me in it.These are my 23 , Jack and Helen. Jack is my grandfather. This is his 24 . The 25 of it is black. He likes the radio very much. And my grandmother Helen often listens to the radio with him.26 is the man in a black hat He is my father 27 his name is Peterson. He is an English teacher in my school and he often 28 me with my English. The 29 on the sofa is his and he likes reading it. My mother is next to him. That red bag on the chair is 30 . She likes red, so many of her things are 31 .The girl in yellow is my sister Cindy. We are in the same 32 . She is in Grade 7 and I’m in Grade 8. She has a 33 . The name of it is Stella. My sister likes the dog very much and she always says Stella is her 34 friend.I 35 I have a happy family and I love my family very much.21.A.three B.four C.five D.six22.A.lose B.thank C.see D.say23.A.cousins B.friends C.parents D.grandparents24.A.radio B.cup C.clock D.card25.A.name B.color C.number D.day26.A.How B.Who C.Where D.What27.A.if B.or C.but D.and28.A.helps B.knows C.excuses D.finds29.A.book B.ring C.eraser D.ruler30.A.yours B.mine C.hers D.his31.A.white B.blue C.red D.black32.A.school B.library C.bookcase D.table33.A.pig B.bird C.dog D.cat34.A.middle B.next C.good D.boring35.A.ask B.spell C.meet D.think阅读理解(满分30分)AHello, my name is Alisa. Anna is my sister. Tas and Tanvi are my friends. Let me tell you something about their rooms.I’m Anna. This is a picture of my room. Here is a purple desk. A blue computer is on it. A cat is under the desk. The cat is Coco. I’m Tas. This is my room. It’s tidy. In my room, you can see some flowers. They are on my desk. My schoolbag is under the desk. Some books are in it. I have a cat and her name is Kokos. She is 3. She and I are on the bed in the picture.I’m Tanvi. My books are everywhere. Some are on the sofa and some are on the bed. I have a TV in my room. I can watch TV in the evening with my cat Mishi.36.We can find ________ on Tas’ desk.A.a TV B.a schoolbagC.some books D.some flowers37.A ________ is NOT in Tanvi’s room.A.bed B.bookC.computer D.sofa38.What is the passage (文章) mainly about A.Three friends. B.Three photos.C.Three rooms. D.Three questions.BIn ancient (古代的) China, people have three names: the family name, the given name, and the courtesy name (字). Do you know the famous poet (著名诗人)—Li Bai His family name is Li. His given name is Bai and his courtesy name is Taibai.People use their given names when they are with their family or friends. And the elders like grandparents and parents call their given names at home. But in the workplaces (工作场所), people use their courtesy names.Men get their courtesy names when they are 20 years old. Women get their courtesy names after they get married (结婚).People’s courtesy names have something to do with their given names. For example, Zhuge Liang’s given name is Liang. It means “bright”. His courtesy name is Kongming. And the meaning is “very bright”.39.The three names of ancient Chinese people are ________.①the family name ②the middle name ③the given name ④the courtesy nameA.①②③ B.①②④ C.①③④ D.②③④40.Li Bai may get his courtesy name when he ________.A.is 15 years old B.gets married C.gets his given name D.is 20 years old41.What does the underlined (下划线) word “elders” mean in Paragraph 2 A.晚辈 B.同辈 C.长辈 D.辈分42.What’s the structure (结构) of the text A. B. C. D.Cwww.animalhelpers.orgHello, everyone! I need you! And hundreds of other homeless (无家可归的) pets here need you too. Many have no homes, because some of their old owners (主人) have to move (搬家) and others just don’t want them. That’s why the Animal Helpers is calling for pet owners. Meet us and our animals at Leazes Park. You can see the dogs and cats and talk to us. Then, you can know how you can take a new pet home.About us Every day we find homeless animals in the parks, in the streets and so on. We give food, water and love to the animals. And we also want to find a loving family and a house for every one of them.43.Who may say “I need you” A.A dog. B.A pet owner. C.An animal lover. D.A loving family.44.Mr Green wants to see the pets. He can ________ .A.go to Leazes Park B.call an animal helperC.find the pets in the streets D.email the Animal Helpers45.What does the Animal Helpers do for the pets A.They walk them in the park every day. B.They give them water and food.C.They take them to their homes. D.They make houses for them.46.The writer mainly (主要) wants to ________ .A.ask people to go to Leazes Park B.find new owners for the homeless petsC.get new animal helpers D.get food for the homeless petsDThe sun is going to rise on Farmer Tim’s farm. Chicken Chester wakes up the cows and tells them. “The chickens are taking a holiday (休假) today,” Chester says.“Really ” asks Daisy the cow.“Yes! We work very hard and we lay (产下) ten eggs this week,” Chester says, “and there are only five of us.”“But what about us ” the other cows say. “We gave Farmer Tim 100 bottles of milk this week. There are only ten of us! We need a holiday more than them”“But we can’t take a holiday on the same day as the chickens,” Daisy says. “What will Farmer Tim say ”The Rooster Rowdy starts to crow (打鸣). It’s time for the farmer to wake up. But Farmer Tim doesn’t come out. Rowdy calls two more times, and finally Farmer Tim wakes up. But he doesn’t come out again. He just opens the window and says, “I work hard this week. It’s time for me to take a holiday today!”47.When does the story happen (发生) A.In the morning. B.At noon. C.In the afternoon. D.At night.48.Why are the chickens going to take a holiday today A.Because all animals have a holiday today.B.Because they need a holiday to lay more eggs.C.Because they work hard and lay many eggs this week.D.Because Farmer Tim doesn’t need them to work today.49.What does the underlined word “them” refer to (指的是) A.The cows. B.The eggs. C.The chickens. D.The bottles.50.What is the best title (最佳标题) for the passage A.Animals on Tim’s farm. B.It’s time to wake up!C.Chickens and cows. D.Who can take a holiday 四、请阅读下面语篇,根据其内容,从下面所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。(满10分)Which Musical Instrument(乐器) Shall I Learn Many people would like to learn how to pay a musical instrument but they have one big problem: What to play Here are a few questions to help you decide.51 Many instruments are of different uses, but some are better for certain kinds of music. Some instruments may lead themselves better than others to the music you like, so think about this before you start.52 Think about your long-term future as a musician. If you want to play with other people, what kind of instrument would be most useful Your first thought of playing the violin, for example, might stop when too many people are playing it!53 Many people live in flats(公寓) practicing the drums, for example, it will make your neighbors angry. Think about where and when you are going to practice, and the feelings of the people you live with or near.54 This is quite a big thing. Many instruments can be bought at different prices. But this doesn’t change the fact that many, such as the piano, are always very expensive. If you can not afford your favorite instrument, will you be able to borrow someone else’s 55 Talk to people you know who already play instruments. They might even let you try theirs. It’s also a good idea to find a good music teacher who plays a few different instruments, and who can give you some advice and help you in the right way.A.Still not sure B.Where are you going to practice C.How much money can you spend D.Are you weak or strong E.What kind of music do you like F.Do you want to play with other people 五、短文填空(满分20分)A)阅读下面的短文,然后根据所给中文意思写出单词的正确形式(每空一词)。Hello, my name is Jack. I 56 (是) a robot. I come from England. Now I live in a Chinese family. Today is 57 (星期二) and it is my first day at school. I am so happy! I get up at 58 (二十) past six. After that, I take my new brown bag to school. Do you know that’s my 59 (叔叔的) favourite bag He gave it to me on my birthday. 60 (科学) is my favorite subject, because our teacher is a robot, too. We have 61 (午餐) in the dining hall. But there isn’t 62 (任何的) food in it. There is only lots of power. I have a friend. He looks like “Lang Lang”. He is short 63 (具有) short arms, big eyes and a 64 (小的) nose. He likes playing football, and he plays the 65 (吉他) sometimes. What a nice day! See you tomorrow!B)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。On Sunday, Leo and 66 (he) friends go to the West Hill Farm. It’s far from their school, so they go there on their school bus. They take some food and drinks with them. When they get to the farm, the farmers 67 (be) very glad to see them.68 the farm, they see many kinds of 69 (animal), like cows, rabbits and chickens. Look 70 the rabbits. They are so cute! The girls help the farmers feed the 71 (pig) and the boys get some water for the farmers. In the afternoon, the students go to play on the hill. Bob 72 David fly a kite with their dog. Kate and Lucy sing some 73 (song) with Jenny. Leo 74 (play) games with Alan near the hill. They all have 75 happy Sunday.六、选词填空(满分5分)用方框中所给词语的适当形式填空,每个词仅用一次(每空一词)。spell, carrot, hobby, read, mistake Hello, everyone! My name is Zhang Qiang, and I’m a seventh-grade student. I’m excited to share a bit about myself.I have a 76 , I like drawing. It’s fun to create (创造) pictures with colours. I also like to 77 books, especially about animals and plants.My favourite food is 78 . They’re sweet and healthy. I eat them every day!I’m not perfect and sometimes make 79 . But I learn from them and try to do better. I’m good at 80 . I practise every day to remember new words.I hope to meet and learn from all of you. Let’s be friends!七、书面表达(满分15分)81.假设你是来自澳大利亚的Bill,你现在来到了中国的北京学习。请你根据以下信息写一篇英语短文,向大家介绍一下你自己的一些情况。Name Bill SmithAge 12Class Class Two Grade SevenCountry Australia (澳大利亚)Favourite food ...Bill’s hobby ...Family Father: Alan Smith Mother: Betty Smith Sister: Lucy Smith注意:(1) 短文应包括表格中的所有信息,可适当拓展;(2) 文中不能出现真实的校名和姓名;(3) 词数:70词左右。__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第2页,共2页试卷第1页,共1页参考答案1.B【原文】A: The quilt is very beautiful. Can you spell the word B: Sure. Q-U-I-L-T.2.C【原文】A: What are these in English B: They are pencils.3.A【原文】A: Hi, Emily, is the girl in red your big sister B: Yes, her name is Judy. She is fourteen. Two years older than me.4.A【原文】A: Mom, where is my schoolbag B: It’s under the table, next to your chair. You put it there yesterday.5.B【原文】A: This is a jacket. What color is it B: It’s black and white.6.A 7.B【原文】A: What are there on the farm, Emma B: Many animals and plants.A: What animals do you see there B: Cows, horses, sheep, ducks, geese and rabbits. I like the rabbits very much.A: And what plants do you see on the farm B: Many apple trees, orange trees and vegetables, and I help the farmers pick some fruit.A: Do you have fun there B: Sure.8.B 9.C【原文】W: I can’t find my ring, Mike.M: Is it in your bag, mom W: No, it isn’t. My ID card and notebook are in it. But the ring isn’t.M: Oh, the ring is on the hat, mom. Here you are.10.C 11.B 12.A【原文】W: Jeff, here are two nice photos on the desk. Is this your father in the first photo M: No, he is my uncle. My father is in the next photo.W: Oh, is this your sister M: Yes, she is my sister and her name is Paula.W: Is the boy your brother M: No, he is my cousin George.13.A 14.B 15.C【原文】A: Hello, are you a new student here B: Yes, my name is Jane Brown. I’m from Australia. What’s your name A: My name is Steve. Nice to meet you.B: Hi, Steve, nice to meet you, too. What class are you in A: I’m in Class Four. What about you B: I’m in Class Two. Who is your English teacher A: Miss Miller. She teaches Class Three and Class Four. She is very kind.16.B 17.B 18.C 19.A 20.C【原文】Hello, everyone. My name is David Smith. I am from the USA. Now I am in China with my family. My wife and I are English teachers in a school. My daughter Alice is 12 years old. My son Dale is 10 years old. One day after school, Dale sees a small dog on the street. It is a brown dog. The dog can’t find its home. Dale goes to the dog and finds there is a name tag. Dale knows the small dog’s name is Tangyuan. Tangyuan comes to our home with Dale and Dale finds some food for him. Tangyuan likes chicken very much. Now, Tangyuan is Dale’s good friend. But Dale knows Tangyuan isn’t his dog. He must find who lost it. So if you lose your lovely dog, please call me. My telephone number is 234-6396.21.D 22.C 23.D 24.A 25.B 26.B 27.D 28.A 29.A 30.C 31.C 32.A 33.C 34.C 35.D【导语】本文是一篇记叙文。主要描述了安娜的一张家庭照。21.句意:我来自一个六口之家。three三;four四;five五;six六。根据“You can see my grandparents, parents, my sister and me in it.”可知,家里有祖父母,父母,妹妹和自己,一共六个人。故选D。22.句意:你可以在照片中看到我的祖父母,我父母,我的妹妹和我。lose丢失;thank感谢;see看见;say说。根据“This is a photo of my family. ”可知,这是我的一张家庭照,应该是在照片里能看到六个人。故选C。23.句意:这些是我的祖父母。cousins表兄弟;friends朋友;parents父母;grandparents祖父母。根据“Jack and Helen. Jack is my grandfather. ”可知,杰克是我的祖父,那杰克和海伦就是我的祖父母。故选D。24.句意:这是他的收音机。radio收音机;cup杯子;clock钟;card卡片。根据“He likes the radio very much. ”可知,此处提到他很喜欢这个收音机,上文就应该是收音机。故选A。25.句意:它的颜色是黑色。name名字;color颜色;number数字;day天。根据后文“black”可知,应是在说收音机的颜色是黑色的。故选B。26.句意:这个戴黑色帽子的人是谁?How怎样;Who谁;Where在哪里;What什么。根据“He is my father ”可知,他是我的爸爸,上文应该是在问这个人的身份。故选B。27.句意:他是我的爸爸并且他的名字是皮特森。if如果;or或者;but但是;and并且。根据“He is my father ”和“his name is Peterson.”可知,他是我爸爸和他的名字是皮特森这两句是承接关系。故选D。28.句意:他是我们学校的一名英语老师并且他经常在英语方面帮助我。helps帮助;knows知道;excuses打扰;finds找到。根据“an English teacher”和“with my English”可知,他作为英语老师,会经常在英语方面帮助“我”。短语help sb with sth,意为“在某方面帮助某人”。故选A。29.句意:在沙发上的书是他的并且他喜欢读它。book书;ring戒指;eraser橡皮;ruler尺子。根据后文“and he likes reading it. ”可知,他喜欢读的应该是书。故选A。30.句意:那个在椅子上的红色的包是她的。yours你的;mine我的;hers她的;his他的。根据前文“My mother is next to him. ”可知,上文说到了妈妈在爸爸旁边,红色的包就应该是妈妈的。故选C。31.句意:她喜欢红色,所以她很多东西都是红色的。white白色;blue蓝色;red红色;black黑色。根据前文“She likes red”可知,因为她喜欢红色,所以她很多东西都是红色的。故选C。32.句意:我们在一所学校。school学校;library图书馆;bookcase书柜;table桌子。根据后文“She is in Grade 7 and I’m in Grade 8. ”可知,“我”和妹妹在一所学校不同的年级。故选A。33.句意:她有一只狗。pig猪;bird鸟;dog狗;cat猫。根据后文“My sister likes the dog very much”可知,我妹妹很喜欢这只狗,所以她应该是有一只狗。故选C。34.句意:我的妹妹很喜欢这只狗并且她总是说斯特拉是她的好朋友。middle中间的;next旁边;good好的;boring无聊的。根据前文“My sister likes the dog very much”可知,妹妹很喜欢这只狗,所以这只狗是她的好朋友。故选C。35.句意:我认为我有一个快乐的家庭并且我很喜欢我的家人。ask询问;spell拼写;meet遇见;think认为。本句为宾语从句,I think意为“我觉得”,可接宾语从句,符合语境。故选D。36.D 37.C 38.C【导语】本文主要介绍了Alisa的妹妹和两个朋友的房间情况。36.细节理解题。根据“In my room, you can see some flowers. They are on my desk.”可知,Tas的桌子上有一些花。故选D。37.细节理解题。根据“I’m Tanvi. My books are everywhere. Some are on the sofa and some are on the bed. I have a TV in my room. I can watch TV in the evening with my cat Mishi.”可知,Tanvi的房间里没有电脑。故选C。38.主旨大意题。根据“Let me tell you something about their rooms.”可知,本文主要介绍了Alisa的妹妹和两个朋友的房间情况。故选C。39.C 40.D 41.C 42.B【导语】本文介绍了中国古代人的三个名字:姓氏、名字和字,并解释了它们在不同场合的用法及男女获取字的差异。39.细节理解题。根据“In ancient (古代的) China, people have three names: the family name, the given name, and the courtesy name (字).”可知,在中国古代,人们有三个名字:姓氏、名字和字。故选C。40.细节理解题。根据“Men get their courtesy names when they are 20 years old.”可知,男性在20岁时获得了他们的字。故选D。41.词义猜测题。根据“And the elders like grandparents and parents call their given names at home.”可知,像祖父母和父母这样的长辈在家里叫他们的名字,elders的意思是“长辈”。故选C。42.篇章结构题。本文第一段介绍中国古代人的命名体系;第二、三、四段介绍名字和字的使用场合、男女获得字的年龄差异以及字与名字之间的关联。因此本文的篇章结构如选项B所示。故选B。43.C 44.A 45.B 46.B【导语】本文是“Animal Helpers”的广告,呼吁人们来领养动物。43.推理判断题。根据“Hello, everyone! I need you....That’s why the Animal Helpers is calling for pet owners. Meet us and our animals at Leazes Park.”可知,说“我需要你”的应是“Animal Helpers”的人,帮助动物的人可能是一名动物爱好者,故选C。44.细节理解题。根据“Meet us and our animals at Leazes Park.”可知,在Leazes公园见面看动物。故选A。45.细节理解题。根据“Every day we find homeless animals in the parks, in the streets and so on. We give food, water and love to the animals.”可知,“Animal Helpers”会给动物水、食物和爱。故选B。46.写作意图题。根据“And we also want to find a loving family and a house for every one of them.”可知,作者想为流浪宠物寻找新主人,给动物一个家。故选B。47.A 48.C 49.C 50.D【导语】本文主要讨论的是哪种动物可以休假的故事。47.细节理解题。根据“The sun is going to rise on Farmer Tim’s farm.”可知故事发生在早上,故选A。48.细节理解题。根据“Yes! We work very hard and we lay (产下) ten eggs this week”可知鸡在过去一周努力工作并产下了很多蛋,因此需要休假,故选C。49.词句猜测题。根据“The chickens are taking a holiday (休假) today”以及“‘But what about us ’ the other cows say. ‘We gave Farmer Tim 100 bottles of milk this week. There are only ten of us! We need a holiday more than them’”可知此处“them”指代的是前文提到需要休假的鸡,故选C。50.最佳标题题。本文主要讨论的是哪种动物可以休假的故事。故选D。51.E 52.F 53.B 54.C 55.A【导语】本文给出几点很好的学习乐器的建议。51.根据“Some instruments may lead themselves better than others to the music you like, so think about this before you start.”可知,一些乐器可能会引导你去听你喜欢的音乐,所以在开始之前要先考虑你喜欢什么类型的音乐,选项E“你喜欢什么样的音乐?”符合语境,故选E。52.根据“If you want to play with other people, what kind of instrument would be most useful ”可知,这里提到了如果你想和其他人一起演奏音乐,那么什么乐器最实用,选项F“你想和别人一起演奏吗?”符合语境,故选F。53.根据“Think about where and when you are going to practice, and the feelings of the people you live with or near.”可知,这里提到的是在哪里练习的问题,选项B“你打算在哪里练习?”符合语境,故选B。54.根据“Many instruments can be bought at different prices.”可知,这里提到了乐器的价格问题,选项C“你能花多少钱?”符合语境,故选C。55.根据文意和下面这一段的内容可知,从上文作者提出的四个问题中,你可能已经有了答案。但如果仍然不确定的话,这一段中作者又补充了几点建议,选项A“还是不确定?”符合语境,故选A。56.am 57.Tuesday 58.twenty 59.uncle’s 60.Science 61.lunch 62.any 63.with 64.small 65.guitar【导语】本文是一个机器人的自述,介绍自己的学校生活。56.句意:我是一个机器人。句子用一般现在时陈述客观的事实,主语“I”, be动词形式用am。故填am。57.句意:今天是星期二,是我在学校的第一天。Tuesday“星期二”,专有名词,首字母要大写。故填Tuesday。58.句意:我六点二十起床。twenty“二十”,用基数词表达时刻。故填twenty。59.句意:你知道那是我叔叔最喜欢的包吗?uncle’s“叔叔的”,名词所有格作定语。故填uncle’s。60.句意:科学是我最喜欢的科目, 因为我们的老师也是一个机器人。science“科学”,学科名称。故填Science。61.句意:我们在食堂吃午餐。lunch“午餐”,have lunch“吃午餐”。故填lunch。62.句意:我们在餐厅吃午饭。但是里面没有任何食物。any“任何的”,通常用于否定句。故填any。63.句意:他个子不高,短胳膊,小眼睛,大鼻子。with“具有”,介词,表伴随。故填with。64.句意:他个子不高,短胳膊,小眼睛,大鼻子。small“小的”, 形容词作定语。故填small。65.句意:他喜欢踢足球,有时他弹吉他。guitar“吉他”,play the guitar“弹吉他”。故填guitar。66.his 67.are 68.On 69.animals 70.at 71.pigs 72.and 73.songs 74.plays 75.a【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了利奥和他的朋友们在西山农场度过美好周日的事情。66.句意:周日,利奥和他的朋友们去西山农场。此处修饰名词friends,用形容词性物主代词his“他的”。故填his。67.句意:当他们到达农场时,农民们见到他们很高兴。分析句子结构可知,句子时态为一般现在时,主语the farmers为第三人称复数,be动词用are。故填are。68.句意:在农场上,他们看到许多种类的动物,像牛、兔子和鸡。on the farm“在农场上”,介词短语,句首首字母应大写。故填On。69.句意:在农场上,他们看到许多种类的动物,像牛、兔子和鸡。many kinds of“许多种……”,后面应跟名词的复数形式。故填animals。70.句意:看这些兔子。look at“看”,动词短语。故填at。71.句意:女孩们帮助农民喂猪,男孩们帮着打水。根据“help the farmers”可知,此处表示泛指用名词复数。故填pigs。72.句意:鲍勃和戴维带着他们的狗一起放风筝。根据谓语动词fly可知,此处为并列主语,用并列连词and连接。故填and。73.句意:凯特、露西和珍妮一起唱了一些歌。some后面用可数名词复数形式。故填songs。74.句意:利奥和艾伦一起在山坡附近玩游戏。由语境可知,句子时态为一般现在时,且主语Leo为第三人称单数,谓语动词用三单形式。故填plays。75.句意:他们所有人都度过了一个开心的周日。根据“have … happy Sunday” 可知,此处表示度过了一个开心的周日,happy是以辅音音素开头的单词,应用不定冠词a修饰名词单数。故填a。76.hobby 77.read 78.carrots 79.mistakes 80.spelling【导语】本文主要介绍了作者的一些个人信息。76.句意:我有一个爱好,我喜欢画画。根据文中“I have …I like drawing.”及所给词可知,此处指的是作者的爱好。空前有不定冠词“a”修饰,空处应为可数名词单数形式。故填hobby。77.句意:我也喜欢看书,尤其是关于动物和植物的书。根据文中“I also like to…books”及所给词可知,此处指的是我也喜欢看书,like to do sth“喜欢做某事”,固定短语,不定式符号to后跟动词原形。故填read。78.句意:我最喜欢的食物是胡萝卜。根据文中“My favourite food is…”及所给词可知,此处指的是作者喜欢吃胡萝卜,根据“They’re sweet and healthy.”中的“they”可知,空处应为可数名词复数形式。故填carrots。79.句意:我并不完美,有时也会犯错。根据文中“I’m not perfect and sometimes make…”及所给词可知,此处指的是作者有时会犯错误,根据下文中“But I learn from them and try to do better.”中的“them”可知,空处应为可数名词复数形式。故填mistakes。80.句意:我擅长拼写。根据文中“ I’m good at…I practise every day to remember new words.”及所给词可知,此处指的是作者擅长拼写,be good at doing sth“擅长做某事”,固定短语。故填spelling。81.例文Hello! My name is Bill Smith, and I’m 12 years old. I’m a student in Class Two, Grade Seven. I come from Australia, but I now live in Beijing, China with my family—my father Alan Smith, my mother Betty Smith and my sister Lucy Smith.My favorite food is noodles because I think they are delicious. In my free time, I enjoy playing tennis, as it’s a lot of fun for me. I often play with my sister and friends on weekends.Would you like to be friends with me 【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇材料作文;②时态:一般现在时;③提示:写作要点已给出,考生注意不要遗漏要点,并适当添加细节,突出重点。[写作步骤]第一步,介绍个人基本信息和家庭信息;第二步,介绍个人爱好。[亮点词汇]①come from来自②delicious美味的③enjoy doing sth喜欢做某事[高分句型]My favorite food is noodles because I think they are delicious.(原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省宁波市2025—2026学年七年级英语上期中考试模拟题.docx