资源简介 浙江省嘉兴市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit4】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.What is Becky going to do this Saturday A.Have a picnic. B.Go camping. C.Do homework.2.What might be the relationship (关系) between the speakers A.Teacher and student. B.Mother and son. C.Brother and sister.3.How does the woman feel A.Pleased. B.Angry. C.Worried.4.Whose glove is this A.Mary’s. B.Betty’s. C.Linda’s.5.What does Amelia like to watch tonight A.A football match. B.A talk show. C.A movie.听录音,回答问题。6.What’s the man doing A.He’s shopping.B.He’s eating food.C.He’s enjoying music.7.What does the man think of the store A.It has the cheapest clothes.B.It has the best service.C.It has the best music.听下面一段对话,回答两个小题。8.What does the man like doing A.Working with people. B.Playing soccer. C.Coaching a team.9.What kind of work will the man do A.Look after the children. B.Read for the old people. C.Chat with the old people.听下面一段对话,回答问题。10.Who left the volleyball on the dining table A.Judy. B.Tom. C.Kate.11.Why can’t Tom share the volleyball with Judy A.Because she is ill in hospital.B.Because her volleyball was lost.C.Because she doesn’t like to share.12.When will the girl go and get the volleyball A.In the morning. B.At lunchtime. C.At night.听下面一段较长对话,回答三个小题。13.How does Linda feel A.Sad. B.Tired. C.Angry.14.Why don’t Linda’s parents allow her to hang out with friends A.It’s not safe outside. B.They don’t like her friends. C.They want her to study better.15.What does Jack advise Linda to do A.To ask her friends for help.B.To run away from her parents. C.To communicate with her parents well.听下面一段短文,短文后有5个小题,请从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项。16.Where is David on holiday A.England. B.Canada. C.America.17.What can David see from his bedroom window A.Boats. B.Lakes. C.Mountains.18.Who do they go with when taking walks A.A guide. B.A friend. C.A waiter.19.What did they do yesterday afternoon A.They took walks. B.They climbed mountains. C.They took a boat.20.What does David probably think of this holiday A.It is dangerous. B.It is wonderful. C.It is boring.二、完形填空(满分15分)My mother only had one eye. And because of this, I never wished her to show up in my school, being afraid that my classmates would 21 out I had an ugly mother.One day during primary school, I was terribly ill. My mother came.“Your mum only has one eye ” asked some of my classmates. I was so 22 .I wished my mother would just 23 from this world. “If you make me teased (被嘲笑), why don’t you just die ” I shouted at her, taking no notice of the sad look on her face. My mother just handed me some medicine and left without saying 24 .At that time, I felt 25 to say it because I always wanted to say in this way, and I didn’t think I had hurt her feelings very much. That night I saw my mum 26 in her room, so quietly, as if she was afraid that she might 27 me. Even so, I hated her tears from one eye. I made a 28 I must study hard and leave my mother.Years later my dream came true. I was quite successful and lived 29 . I never thought of going back to see my “ugly” mother 30 one day I got a letter. It said, “My son ... I’m sorry I only have one eye. When you were little, you got into a(n) 31 and lost your eye. As a mum, I couldn’t 32 watching you live with only one eye. 33 I gave you mine. I was never 34 with you and I never regretted doing it because I 35 you ...”I cried out aloud. Only then did I realise how beautiful my mother was!21.A.run B.put C.come D.find22.A.happy B.embarrassed C.cool D.pleased23.A.disappear B.change C.come D.go24.A.everything B.something C.anything D.nothing25.A.worried B.bad C.good D.excited26.A.cooking B.working C.reading D.crying27.A.break B.wake C.lose D.see28.A.decision B.difference C.suggestion D.mistake29.A.luckily B.healthily C.busily D.happily30.A.if B.unless C.till D.though31.A.accident B.mess C.university D.habit32.A.enjoy B.stand C.help D.stop33.A.So B.Because C.Or D.But34.A.excited B.surprised C.angry D.proud35.A.remember B.love C.hate D.miss阅读理解(满分30分)AMany countries are trying to stop food waste. Let’s have a look at what they did.China started a national activity called “Clear Your Dish” in 2013. Now restaurants advise customers only to order food they need. If they can’t finish it, they should take it away.In 2016, France made a public rule to stop stores and restaurants from throwing away unsold food. If it’s still safe to eat, they should give the food away to those in need; if not, it goes to farmers for use as animal feed or plant growing.In 2016, people started to pay for food waste in South Korea. They should weigh the food before throwing it as litter. One kilo of food waste costs 1.5 thousand Korean Won (87 yuan).In 2019, the US said it was better for food companies to use the words “best if used by” for date-printing. This helps shoppers better understand that if they keep the food well, they don’t need to throw food too early.36.In China, restaurants advise customers to stop wasting ________.A.time B.food C.money D.water37.People in ________ have to pay for wasting food.A.China B.France C.America D.South Korea38.According to the passage, which of the following is TRUE A.No countries are trying to stop wasting food.B.Chinese people started “Clear Your Dish” in 2019.C.French farmers use unsold food for animals and plants.D.The US wants restaurants to throw food early.BGareth Ellis, 13, is the youngest son of Alan, an engineer, and Kath, a teacher. His older brothers work in banking and computers, but Gareth’s dream is always to become a clown (小丑). Three years ago, Alan, Kath and Gareth joined the circus (马戏团). “People can’t believe it when we tell them,” says Kath, “but it’s true, Gareth decided to be a clown when we took him to the circus for the first time and he never changes it.”When Alan lost his job, he and Kath decided to see if they could find full-time circus jobs. They both got jobs with a famous circus and Gareth began training to become a clown. He calls himself Bippo. They travel with the circus during the summer and return home for the winter. Gareth’s brothers are old enough to look after the house when they are away.“I can’t say it is easy, especially at the beginning,” says Kath, “there was a lot to think about and organize. We only had a car and a very small caravan (拖车) to sleep in, and we were leaving behind our lovely house. The only thing Gareth missed was his long, hot baths.”“People often ask about my study,” says Gareth, “but wherever we go, someone always comes to teach me. I have the same books as everyone back at school and I’ve got a computer. I always do as well as my classmates.”And the future “It is difficult to answer,” says Kath, “but there is no other way to teach Gareth about being a clown. I’m happy to say it’s helpful, and we’re enjoying it.” And Gareth “I’m going to be the main clown in a circus one day,” he says, “maybe Bippo’s circus.”39.What can we learn about Gareth from the passage A.He does not really enjoy school work.B.He’d like to be at home with his brothers.C.He never changes his idea about being a clown.D.He wants to be the same as the other boys.40.Why did Alan and Kath join the circus A.They loved to spend time traveling.B.They need money to buy a bigger car.C.They should give the house to their older sons.D.They wanted to help Gareth to become a clown.41.When they first joined the circus, Kath ________.A.wanted to go back home B.did not have enough to doC.found things difficult D.was able to sleep comfortably42.What is the best title of the passage A.Go for a Dream B.Try for a JobC.Come to Join the Circus D.Learn to Teach a ChildCI’m the mother of a five-year-old boy. “Mommy, where are you going ” Dave asks me when I am putting on my running shoes on a cold Sunday morning. “Go running,” I say. “Why ” he asks me in surprise. He is only five, but it is a question that I can’t easily answer. I often ask myself, “Cathy, why are you going running ” I don’t know, but something lets me go. So I say to Dave, “Something lets me go.”The truth is that just before you run, it’s still difficult to explain (解释) to someone why you run. Of course, some people run to lose weight or to be healthy, and these are good reasons.Running is difficult; that’s because you need to persist every day. However, running is also easy to do. It’s cheap, and you can do it whenever you want. There are over two million people in England running at least once a week. I’m one of those two million runners. I go running not to lose weight or to be healthy. I run five kilometers every morning. After that I feel great, and it’s easy for me to do the other things. After my busy work, I usually go out to run, and I think it is the most wonderful time in a day. I love running and I will continue to run. I hope more people love to run every day.43.Dave is ________.A.a runner B.a teacherC.Cathy’s son D.Cathy’s friend44.The writer thinks running is ________.A.easy and popular B.cheap and boringC.different but healthy D.exciting but difficult45.The underlined word “persist” means ________.A.being interested in something B.keeping doing somethingC.being worried about something D.having fun in doing something46.The purpose of the passage is mainly to tell us ________.A.how to keep healthyB.how to get on well with the writer’s sonC.why the writer loses weightD.why the writer falls in love with runningDIt’s just another day at school. You and your friend are talking in the classroom. Suddenly, your friend’s nose starts to bleed. What would you do Would you be scared Or would you do something to help your friend In daily life, we run into emergencies (紧急情况) now and then. Nosebleeds are just one kind of emergency. But if you learn some basic first-aid (急救) skills, you can help people during emergencies and maybe even save their lives.The second Saturday of September is World First Aid Day, which will fall on Sept. 13 in 2025. Right now, it is a good time for us to learn more about first aid.First aid, as its name tells us, refers to the first steps you can take to care for someone who’s hurt. It includes keeping him safe and staying calm. It also includes getting help by telling other people or calling 120.Every year in China, 3.2 million people die in emergencies. That’s six people per minute on average. Doctors say that the first 10 minutes after an accident can make the difference between life and death. This is why it’s important for us to learn first aid.CPR (心肺复苏术) is one of the most useful first-aid skills. It can help people who’ve got cardiac arrest (心脏骤停). But if you want to perform CPR, you need to learn how to do it properly. You can take lessons offered by the Red Cross Society or some hospitals.47.How does the writer lead into the topic A.By giving data. B.By making a report. C.By doing a survey. D.By giving an example.48.What does the underlined word “It” in Paragraph 6 refer to A.CPR. B.Cardiac arrest. C.Red Cross Society. D.First aid.49.Which of the following is TRUE about the first aid A.Everyone is encouraged to perform CPR.B.First aid includes keeping people nearby safe.C.CPR is the most useful for people who are hurt.D.The first 10 minutes after an accident is important.50.What might be the best title for the passage A.Doctors Can Help B.First Aid Matters C.CPR Works D.Emergencies Happen四、选词填空(满分5分)用方框中所给单词的适当形式填空。每词仅用一次。cost far twenty against careful51.His parents made him a cake on his birthday.52.The bike him two thousand yuan yesterday. It was too expensive.53.The teacher speaks slowly and to make students understand.54.He lives from the school than me, but he always gets to school earlier.55.We are going to play another school next week.五、短文填空(满分20分)A)根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式,每空限填一词。Claude Monet was a French painter. He was also 56 (感兴趣的) in gardening. In the 1880s, he bought a 57 (普通的) farmhouse and changed it into a comfortable house with beautiful gardens. Monet painted some great works and wrote some 58 (小说) there.Today, the house of Claude Monet is a museum. It is very beautiful and 59 (令人放松的). It usually welcomed many visitors every year before 2020. 60 (然而), it was suddenly closed because of COVID -19.The museum was open to the 61 (社会) again later. “But we only 62 (允许) 900 people to come a day. The situation is getting 63 (更好的), but we should still be very careful.” Avisard said, “We are very happy to 64 (展示) what we do. People will enjoy the beauty of the 65 (大自然).”B)阅读下面材料,在空白处填上适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。将答案填写在相应位置。Once upon a time, there lived a wise man. Everyone respected him. His son, however, was very lazy and did nothing all day. The wise man was 66 (worry) about his son’s future.One day, he said to his son, “I want you to go and find some treasure. I have drawn 67 map to guide you.” Then he handed his son a bag. Inside the bag 68 (be) clothes, some food, a little money and the map.The son set out on his long journey the next day, along the way, he met a lot of people. Some gave him something 69 (eat) when he was hungry.Finally, he reached the treasure place. He spent two days looking for the treasure, 70 found nothing. Disappointed, he headed back home.On 71 (he) way back, he learned to hunt and make 72 (meal). He was now able to tell time by the place of the sun and protect himself 73 wild animals. He met the same people who helped him 74 (early). This time, he helped them in return.When he reached home, he said sorry to his father for not finding the treasure. “There wasn’t any treasure in the very first place, my son,” the father answered with a smile. “But I think you 75 (find) the true treasure of your life already.”六、任务型阅读(满分15分)阅读下面的文章,然后按照信息卡内容填入相关信息。Riding bikes is becoming more and more popular all over the world. Many people like riding in their lives. The following are some students’ ideas about it:◆ Lily: Having a night riding activity in a big city is really very good for us. When we’re riding around the city, we open our eyes. Many people travel by bike. They say travelling by bike gives them a chance to see the world differently.◆ Tom: If you live in a city full of cars, a bike can help to save your time. You don’t need to pay different kinds of vehicle taxes. It helps you save money.◆ Peter: It’s good for the environment. You should just start from yourself and do something to reduce air pollution and keep the air clean. Then try to ride a bike to school or to work.◆ Mark: Now, we are so busy that we often don’t have time to exercise. Riding can give us the chance. It is good for our mind and body.Do you think it’s your turn to live a safe, happy and healthy life now Some Students’ 76 about Riding BikesLily It helps us to see the world in a 77 way.Tom It saves 78 and money for us.Peter It can help us keep the air 79 . It is good for the environment.Mark We can get some 80 through it.七、书面表达(满分15分)81.假如你是玲玲,你的好朋友梅梅在英语学习中遇到了一些麻烦,她写信向你寻求帮助。请根据下面要点提示,给梅梅写一封回信,给她介绍一些学好英语的方法。内容提示:1. speak English as much as possible;2. listen to English songs;3. read English stories;4. write to English pen friends;...注意:(1)短文必须包括所有要点,并适当发挥; (2)文中不得出现与你身份相关的信息; (3)词数:不得少于80(开头和结尾已给出,不计入总词数)。Dear Meimei,I’m glad to hear from you. In your letter, you ask me for advice about learning English. Now, let me give you some advice.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I hope my advice can help you.Yours,Lingling/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.B【原文】M: I’m going to have a picnic with Bruce this Saturday. Will you go with us, Becky W: Sorry, I can’t. I’m going camping with my family.2.A【原文】M: Miss White, thanks a lot for helping me with my English.W: My pleasure. If you have other questions, please come to my office after class.3.B【原文】W: Carl, why are you using my mobile phone M: I’m looking for Frank’s number.W: Well, you should ask me first. You shouldn’t look at other people’s things without asking.M: Sorry, I won’t.4.C【原文】M: Is this red glove yours, Mary W: No, it isn’t. It’s Linda’s.5.C【原文】M: Amelia, what do you want to watch tonight W: I’d like to watch a movie. I know an interesting movie is on.6.A 7.B【原文】W: Welcome to Mr Brown’s. Can I help you M: Well, how much is the sweater W: $50, sir. It’s the cheapest sweater in our store.M: Really But it’s more expensive than the same one in the next store. Can it be $10 cheaper W: Okay, that’s the last price.M: Okay, I’ll take it. Here is the money.W: Thank you. So what do you think of our service M: It’s better than any other store in town, however, you have the worst music.W: Sorry, we’ll do something to make it better.8.A 9.C【原文】M: Excuse me, madam. I’d like to be a volunteer. Could you help me W: Sure. What kind of work would you like to do, sir M: I like working with people.W: Good. Do you know how to play soccer We need someone to teach soccer.M: No, I don’t really like soccer. Anything else W: We need someone to chat with the people at the old people’s home. I think you can do it, but at least twice a week.M: That would be great. Thank you.10.C 11.A 12.B【原文】M: Good morning, Kate! Have you got my volleyball W: Oh, no! Tom!M: What do you mean, “Oh, no” W: I think I left it on the dining table.M: But I’ve got a PE lesson this afternoon!W: I’m sorry. I’m really sorry, Tom!M: Well, it doesn’t matter. I can share with Judy.W: But Judy is ill in hospital!M: I’m sorry to hear that. I hope she will be better soon.W: Tom, I usually go home for lunch. So I can bring the volleyball at lunchtime.M: That’s great, Kate. See you later.W: See you.13.A 14.C 15.C【原文】M: Hi, Linda!W: Hi, Jack!M: Linda, you look sad. What’s the matter W: I argued a lot with my parents these days.M: Really Why did that happen W: My parents don’t allow me to hang out with my friends.M: Well, I think your parents just want you to study better.W: I know, but it’s unfair.M: I think you shouldn’t argue or run away from your parents. Try to have a good talk with them and tell them your feeling. I think you will understand each other.W: Thank you, Jack. I’ll try that.16.B 17.C 18.A 19.C 20.B【原文】Hello, everyone! I am David from England. I'm on holiday here in Canada with my parents, and we are really having a great time. We’re staying in a hotel near a lake, and I can see the snowy mountains far away from my bedroom window. It’s the first time I’ve been to the mountains and I love it.We have been on lots of walks in the mountains. We have to go with a guide because we may easily get lost. Yesterday afternoon we went for a boat trip around the lake, but we had to come back early. It started to rain heavily and we couldn’t even see the land. At last, we were a little bit hungry, but it was really fun.21.D 22.B 23.A 24.C 25.C 26.D 27.B 28.A 29.D 30.C 31.A 32.B 33.A 34.C 35.B【导语】本文主要讲述了作者的妈妈为了救自己,失去了自己的一只眼睛。作者并不知情,反而为有这样一个丑陋的妈妈感到尴尬。多年后,作者长大离开了妈妈,生活得很幸福。但是当他知道真相的时候,他后悔莫及。21.句意:因为这样,我从来不希望她出现在我的学校,害怕我的同学会发现我有一个丑陋的母亲。run跑;put放;come来;find发现。根据“being afraid that my classmates would ... out I had an ugly mother.”可知,是害怕同学发现我一个丑陋的母亲。故选D。22.句意:我很尴尬。happy高兴的;embarrassed尴尬的;cool凉爽的,酷的;pleased高兴的。根据“‘Your mum only has one eye ’ asked some of my classmates.”及前文介绍作者害怕同学发现自己有一个丑陋的母亲可知,同学知道了这件事并问作者时,他是感到尴尬的。故选B。23.句意:我希望我母亲能从这个世界上消失。disappear消失;change改变;come来;go去。根据“If you make me teased (被嘲笑), why don’t you just die”可知,作者希望母亲从世界上消失。故选A。24.句意:母亲只是递给我一些药,什么也没说就离开了。everything一切;something某事;anything任何事;nothing没有什么。根据“My mother just handed me some medicine”可知,母亲没有说任何事就离开了。故选C。25.句意:当时,我觉得说出来挺好的,因为我一直想用这种方式说,并且我觉得我没有很伤她的感情。worried担心;bad坏的;good好的;excited兴奋的。根据“I always wanted to say in this way”可知,作者说出了自己想说的,因此感觉很好。故选C。26.句意:那天晚上,我看见我母亲在她的房间里哭,很安静,好像她害怕吵醒我。cooking做饭;working工作;reading阅读;crying哭。根据“Even so, I hated her tears from one eye.”可知,母亲在哭。故选D。27.句意:那天晚上,我看见我母亲在她的房间里哭,很安静,好像她害怕吵醒我。break打破;wake吵醒;lose失去;see看见。根据“That night I saw my mum ... in her room, so quietly”可知,母亲晚上在房间里安静地哭是害怕吵醒我。故选B。28.句意:我做了一个决定,我一定要好好学习,离开母亲。decision决定;difference不同;suggestion建议;mistake错误。根据“I must study hard and leave my mother.”可知,这是作者做的决定。故选A。29.句意:我很成功,生活得很幸福。luckily幸运地;healthily健康地;busily忙碌地;happily幸福地。根据“I was quite successful”可知,我很成功,生活得很幸福。故选D。30.句意:我从来没有想过回去看看我那“丑陋”的母亲,直到有一天我收到了一封信。if如果;unless除非;till直到;though虽然。根据“I never thought of going back to see my ‘ugly’ mother ... one day I got a letter.”可知,此处是指直到我收到信,才想起回去看母亲。故选C。31.句意:当你还小的时候,你遭遇了一场事故,失去了你的眼睛。accident事故;mess杂乱;university大学;habit习惯。根据“lost your eye”可知,是遭遇了事故,导致失去了眼睛。故选A。32.句意:作为一个母亲,我无法忍受你只有一只眼睛活着。enjoy享受;stand忍受;help帮助;stop阻止。根据“I gave you mine.”可知,母亲不能忍受作者只有一只眼睛活着。故选B。33.句意:所以我给了你我的眼睛。So所以;Because因为;Or否则;But但是。根据“As a mum, I couldn’t ... watching you live with only one eye. ... I gave you mine.”可知,空前后是前因后果的关系,用so连接。故选A。34.句意:我从来没有生过你的气,也从来没有后悔这样做,因为我爱你。excited兴奋的;surprised惊讶的;angry生气的;proud自豪的。根据“I never regretted doing it”及前文作者对母亲说的话可知,母亲没有因为作者的话语而生作者的气。故选C。35.句意:我从来没有生过你的气,也从来没有后悔这样做,因为我爱你。remember记得;love爱;hate讨厌;miss想念。根据“I was never ... with you and I never regretted doing it”可知,因此母亲爱作者,因此从不生作者的气,也不后悔为作者做的事。故选B。36.B 37.D 38.C【导语】本文主要介绍了一些国家为了防止食物浪费所采取的一些措施。36.细节理解题。根据表格一中“Now restaurants advise customers only to order food they need”可知,在中国餐馆建议顾客只点他们需要的食物,要节约食物,故选B。37.细节理解题。根据表格三中“In 2016, people started to pay for food waste in South Korea”可知,2016年,韩国的人们开始为食物垃圾付费,故选D。38.细节理解题。根据表格二中“if not, it goes to farmers for use as animal feed or plant growing”可知,法国制定了一项公共规则,如果未售出食品已经不安全,它将被农民用作动物饲料或植物种植,故选C。39.C 40.D 41.C 42.A【导语】本文主要介绍了Gareth是Alan和Kath最小的儿子,他的哥哥们都在银行和电脑业工作,而Gareth的梦想是成为一名小丑。Alan失业后,他和Kath带着Gareth加入了一个马戏团,Gareth开始接受培训,准备成为一名小丑。39.细节理解题。根据“Gareth decided to be a clown when we took him to the circus for the first time and he never changes it.”可知他从来没有改变过想做小丑的想法。故选C。40.细节理解题。根据“but there is no other way to teach Gareth about being a clown”可知他们加入马戏团,因为有人可以教Gareth成为小丑。故选D。41.细节理解题。根据“I can’t say it is easy, especially at the beginning”可知刚开始加入马戏团时,事情不容易。故选C。42.最佳标题题。本文主要介绍了Gareth是Alan和Kath最小的儿子,他的哥哥们都在银行和电脑业工作,而Gareth的梦想是成为一名小丑。Alan失业后,他和Kath带着Gareth加入了一个马戏团,Gareth开始接受培训,准备成为一名小丑,故文章以“追寻梦想”为标题最能体现文章的主旨。故选A。43.C 44.A 45.B 46.D【导语】本文是一篇记叙文,讲述了一位母亲对跑步的热爱以及她每天坚持跑步的原因和感受。43.细节理解题。根据“‘Mommy, where are you going ’ Dave asks me”可知Dave是Cathy的儿子。故选C。44.细节理解题。根据“However, running is also easy to do. It’s cheap, and you can do it whenever you want. There are over two million people in England running at least once a week.”可知作者认为跑步是容易并且流行的。故选A。45.词句猜测题。根据“Running is difficult; that’s because you need to persist every day.”可知跑步是困难的,因为需要每天坚持,persist意为“坚持”,也就是持续做某事。故选B。46.主旨大意题。文章主要讲述了作者热爱跑步的原因,所以文章的目的是告诉我们作者为什么爱上跑步。故选D。47.D 48.A 49.D 50.B【导语】本文主要介绍了急救的相关知识。47.推理判断题。根据第一段“It’s just another day at school. You and your friend are talking in the classroom. Suddenly, your friend’s nose starts to bleed. What would you do ”可知,作者是通过举例来引入主题的。故选D。48.词句猜测题。根据第六段“CPR (心肺复苏术) is one of the most useful first-aid skills”可知,“It”指的是心肺复苏术,故选A。49.细节理解题。根据第五段“Doctors say that the first 10 minutes after an accident can make the difference between life and death.”可知,事故发生后前10分钟是十分重要的。故选D。50.最佳标题题。阅读全文可知,本文主要介绍了急救的重要性,故选B。51.twentieth 52.cost 53.carefully 54.farther 55.against【解析】51.句意:他的父母在他二十岁生日那天给他做了一个蛋糕。由“on his … birthday”可知,此处指某人的第几个生日,应用序数词,结合所给单词“twenty二十”符合语境,twentieth是其序数词。故填twentieth。52.句意:这辆自行车昨天花了他两千元。它太贵了。分析句子可知,此处应填动词作谓语,结合所给单词“cost花费”符合语境,由“yesterday”可知,句子应用一般过去时,cost的过去式为原形。故填cost。53.句意:老师讲话缓慢而仔细,使学生听得懂。由“slowly and …”可知,此处应填副词,结合所给单词“careful仔细的”符合语境,carefully是其副词形式。故填carefully。54.句意:他住的地方比我离学校远,但他总是更早到校。far from远的,固定搭配,由“than”可知,应用比较级,farther是其比较级形式。故填farther。55.句意:下星期我们将与另一所学校比赛。play against同……比赛,固定用法。故填against。56.interested 57.common 58.novels 59.relaxing 60.However 61.society 62.allow 63.better 64.show 65.nature【导语】本文主要讲述了画家莫奈的一个农场现在成为了一个博物馆。56.句意:他对园艺也很感兴趣。be interested in“对……感兴趣”,故填interested。57.句意:在19世纪80年代,他买了一个普通的农舍,把它改成了一个带漂亮花园的舒适的房子。根据中文提示可知,形容词作定语,common“普通的”符合句意,故填common。58.句意:莫奈在那里画了一些伟大的作品,写了一些小说。根据中文和some可知,此处需要名词复数,novels符合句意,故填novels。59.句意:它非常漂亮,令人放松。根据“It is very beautiful”和中文提示可知,需要形容词作表语,relaxing符合句意,故填relaxing。60.句意:然而,由于新冠肺炎疫情,它突然关闭了。根据中文提示可知,however“然而”,位于句首,首字母大写,故填However。61.句意:博物馆后来又向社会开放了。根据中文提示可知,此处需要一个名词,society“社会”符合句意,故填society。62.句意:但我们每天只允许900人来。根据中文提示可知,此处需要一个动词作谓语,句子时态是一般现在时,allow符合句意,主语是we,谓语动词用原形。故填allow。63.句意:情况正在好转,但我们仍应非常小心。根据中文提示可知,需要比较级,better符合句意,故填better。64.句意:我们很高兴展示我们所做的。根据中文提示和“be happy to do”可知,需要动词原形,show符合句意,故填show。65.句意:人们将享受大自然的美丽。根据中文提示可知,需要名词,nature符合句意,故填nature。66.worried 67.a 68.were 69.to eat 70.but 71.his 72.meals 73.from 74.earlier 75.have found【导语】本文主要讲述一位智者教导自己原本懒惰的儿子找到了生命真正财富的故事。66.句意:智者为儿子的前途担心。be worried about“对......表示担心”,固定搭配。故填worried。67.句意:我已经画好了一幅地图给你导航。draw a map“画一幅地图”,此空应用不定冠词a修饰后面的可数名词单数map。故填a。68.句意:包里面是衣服,一些食物,少量的钱和地图。根据前句“Then he handed his son a bag.”可知句子时态是一般过去时,填空处为本句的谓语动词,且本句为完全倒装,结构为表语+系动词+主语,因此本句主语为“clothes, some food, a little money and the map”,be动词应当使用were。故填were。69.句意:当他饥饿的时候,一些人给了他一些吃的东西。分析句子结构可知本句的谓语动词是gave,因此填空处应为非谓语动词。且something“一些东西”,后接动词不定式,something to eat“一些吃的东西”。故填to eat。70.句意:他花了两天的时间寻找财富,但是发现什么也没有。前后句子的意思是表示转折关系,要用连词but连接。故填but。71.句意:在他返回的路上,他学习打猎做饭。on one’s way back“在某人返回的路上”,此空应用形容词性物主代词,he的形容词性物主代词为 his。故填his。72.句意:在他返回的路上,他学习打猎做饭。make meals“做饭”,meal是可数名词,且前面没有冠词限定,所以要用复数形式。故填meals。73.句意:他现在能够通过太阳来判断时间,保护自己免受野生动物的袭击。protect oneself from...意为“保护自己免受……的伤害”,固定搭配。故填from。74.句意:他遇到以前帮助过他的人。earlier“以前,很早地”,副词,修饰动词helped。故填earlier。75.句意:但是我认为你已经找到了你生命中的真正财富。根据already可知句子时态要用现在完成时,主语you是第二人称,谓语动词要用have found。故填have found。76.ideas 77.different 78.time 79.clean 80.exercise【导语】本文主要介绍了一些学生对于骑自行车的看法。76.根据“The following are some students’ ideas about it:”以及本文内容可知本文主要介绍了一些学生对于骑自行车的看法。故填ideas。77.根据“They say travelling by bike gives them a chance to see the world differently.”可知骑自行车旅行让他们有机会以不同的方式看待世界,修饰名词用形容词different“不同的”。故填different。78.根据“a bike can help to save your time”可知骑自行车可以帮助节约时间。故填time。79.根据“You should just start from yourself and do something to reduce air pollution and keep the air clean”可知骑自行车可以保持空气干净。故填clean。80.根据“we are so busy that we often don’t have time to exercise. Riding can give us the chance”可知我们可以通过骑自行车得到一些锻炼。故填exercise。81.例文Dear Meimei,I’m glad to hear from you. In your letter, you ask me for advice about learning English. Now, let me give you some advice.First, try to speak English as much as possible. Don’t be shy. You should always speak English in class. And then, listening to English songs and watching English movies are good ways to improve your English. Also, it’s a good idea to read some English stories. Try to guess the meanings of the new words. If you still don’t know the meanings, you can look them up in a dictionary. Then write downs these new words in your notebook. As for writing, I think you can find some English pen friends and write to them. Do you forget new words quickly If so, I suggest that you should read the new words every day and try to use them.I hope my advice can help you.Yours,Lingling【详解】[总体分析]①题材:本文是一篇应用文,为书信作文;②时态:时态为 “一般现在时”;③提示:结合要点提示来给梅梅介绍英语学习方法。[写作步骤]第一步:开头已给出,引出主题,准备给梅梅一些英语学习方法;第二步:根据提示内容具体介绍英语学习方法;第三步:表达心愿,希望这些方法能帮到梅梅。[亮点词汇]①look up 查阅②write down 写下③as for 置于[高分句型]①And then, listening to English songs and watching English movies are good ways to improve your English. (动名词作主语)②If you still don’t know the meanings, you can look them up in a dictionary. (if引导条件状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省嘉兴市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题.docx