浙江省杭州市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题(含答案+听力音频及原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

浙江省杭州市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题(含答案+听力音频及原文)

资源简介

浙江省杭州市2025—2026学年八年级英语上期中考试模拟题
【考试范围:Unit1-Unit4】
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、听力选择(满分20分)
1.Which sport does the man speaker like best
A.Swimming. B.Playing basketball. C.Running.
2.Who is stronger than the boy
A.Jeff. B.Bob. C.Tim.
3.What TV show is that woman talking about
A.The talk show. B.The talent show. C.The sports show.
4.What did John do in Beijing
A.He visited the Summer Palace.
B.He ate Beijing Roast Duck.
C.He visited museums.
5.What does the woman speaker think of the game show
A.She can’t stand it. B.She doesn’t mind it. C.She loves it.
听下面一段对话,回答两个小题。
6.How often does Jenny work for the library
A.Once a week. B.Once a month. C.Once a year.
7.What can Tom help to do in the library
A.Clean up the library.
B.Find books for readers.
C.Put books in the right places.
听对话,回答各小题。
8.What does Tara want to be now
A.A writer. B.A dentist. C.A magician.
9.What did Tara think of Steve
A.He sang the most beautifully.
B.He was the most creative.
C.He was the best performer.
听下面一段对话,回答三个小题。
10.What’s James doing now
A.Planning a trip to Hubei.B.Having a history class. C.Playing computer games.
11.Why does Linda know about Hubei well
A.Because she lived in Hubei.
B.Because she visited it years ago.
C.Because she read something online.
12.What does Linda think of the local food in Hubei
A.It’s hot. B.It’s delicious. C.It’s dry.
听录音,回答问题。
13.Where are Liu Ying and Mike talking
A.In their school.
B.On the way home.
C.On the way to school.
14.What is Lily like
A.Tall and outgoing. B.Quiet and serious. C.Funny and smart.
15.What does Lucy like doing
A.Going out. B.Reading books. C.Playing basketball.
听下面一段独白,回答五个小题。
16.Which one is Lily in the photo
A.The one with curly hair.
B.The one with big eyes.
C.The one with a black hat.
17.Where is her father in the photo
A.On the left. B.In the middle. C.On the right.
18.What does her mum often do with her
A.Plays tennis. B.Reads bedtime stories. C.Plays chess.
19.Who has a dog
A.Lily’s brother. B.Lily’s cousin. C.Lily’s grandparents.
20.What does Lily think of her grandparents
A.They like her best of their three grandchildren.
B.They are just as kind to all three grandchildren.
C.They don’t like her brother or her cousin.
二、阅读理解(满分30分)
A
We can help you plan your holiday!
Boat trips around Sunset Island.·Two-hour trip leaves each day at 09:00. ·Lunch included. ·Swim in the beautiful water on Sunset Island! Things to do on Sunset Island·Port George restaurants are always popular with our visitors. ·The Victoria Restaurant on Green Street is famous for its Sunset Island cooking.
Make friends with our wildlife·At Rosetown Reserve, you’ll find wildlife that only lives on Sunset Island—get close to wild horses, deer and parrots. Our island story·Port George Museum is open every day from 10:00 to 16:00 except Wednesday. ·Find out more about Sunset Island in the eighteenth century and the story of our people. Sunset Island Tourist Information Centre·25 Green Street, Port George, Sunset Island ·Open every day except Sunday 09:00-17:00
21.How long is the boat trip around Sunset Island
A.Two hours. B.Four hours. C.Three hours. D.Eight hours.
22.________ can show you the story of Sunset Island.
A.Rosetown Reserve B.The Victoria Restaurant
C.The Tourist Information Center D.The Port George Museum
23.The reading material is probably from ________.
A.a reading report B.a travel guide C.a shopping list D.a science magazine
B
阅读下面材料, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Ruth Wakefield was a cook. In the 1930s, she and her husband had the famous Toll House restaurant in Massachusetts. People loved the restaurant because of the delicious food, especially Ruth’s desserts (甜点).
Ruth was good at cooking. She could taste a dish and make it without a recipe (配方). She loved trying new things and often traveled to different countries to taste new foods. After travelling, she wanted to create (创造) a new kind of cookie.
One day, Ruth had an idea to use chocolate in a different way. She decided to break it into pieces and mix it into cookie dough (面团). After many tries, she finally created the chocolate chip cookie, which sold well at the restaurant. People loved it very much and they asked for the recipe to make it at home.
________ People had to break chocolate bars into small pieces, and it took a lot of time. Ruth’s daughter remembered her mother’s hands turning red from cutting chocolate when making cookies for the restaurant. But her mother still enjoyed doing it.
Ruth’s cookie became famous, so a radio show invited her to talk about it. And later the recipe was even in the newspaper. Because of Ruth, chocolate chip cookies became a popular snack for many people. Some companies started making their own chocolate chips and cookies and put the Toll House name and Ruth’s recipe on bags of chocolate chips and cookies. The next time you enjoy a chocolate chip cookie, remember Ruth Wakefield and her love for cooking and creating with new tastes.
24.Why did people love the Toll House restaurant
A.Because the restaurant sold cheap food.
B.Because Ruth’s husband was a famous cook.
C.Because the foods were tasty there.
D.Because people can enjoy shows when eating.
25.Which of the following is TRUE according to the passage
A.Ruth tried to make a new kind of cake after travelling around.
B.Ruth had no difficulty creating the Chocolate Crunch Cookie.
C.People were interested in learning how to make Ruth’s cookie.
D.A TV show invited Ruth and she shared the recipe with people.
26.Which sentence can be put in “________” in Paragraph 4
A.Making chocolate chip cookies was not easy.
B.Many families made chocolate chip cookies.
C.Chocolate chip cookies became common.
D.Many families changed the cookie recipe.
27.Which words can best describe Ruth Wakefield
A.Honest and kind. B.Patient and polite.
C.Creative and hard-working. D.Careful and warm-hearted.
C
Few activities in life can be seen timeless (永恒的). But reading a book is one of them and it is popular around the world. That’s why April 23rd is World Book Day. This celebration (庆祝) of reading is the biggest of its kind in over 100 countries. Here are two of my favorite books.Nancy Drew Mystery Stories
Nancy Drew Mystery Stories has fascinated millions of girls for a while. It has been nearly 90 years. I still remember picking up my first book. I wanted to know what could be so special about the pretty girl on the cover. I found that Nancy is a teenage detective. She is so brave and clever that I like her so much. What Nancy does still touches readers today.The Hardy Boys
I love stories that people must use their minds and team spirit (精神) to solve problems. That’s why I am rereading The Hardy Boys by Franklin W. Dixon. In these detective stories, the clever boys work together to solve problems! When things get worse, the Hardy boys are never worried because they know they have great partners to work with. So they always get bad people in the end.
Reading doesn’t just teach you new words. Good stories can teach you important lessons about life. Books can also take you to new worlds and excite you. So pick up your favorite book, and read it on World Book Day.
28.World Book Day is________.
A.on April 22nd B.celebrated in every country
C.a celebration of reading D.a short-time activity in the world
29.The underlined word “fascinated” in Paragraph 2 means________.
A.make someone worried B.make someone popular C.make someone bored D.make someone interested
30.From The Hardy Boys, we know the boys are________.
A.clever, healthy but noisy B.talented, team-spirited and hopeful
C.friendly,creative but worried D.handsome,outgoing and brave
31.The writer writes this passage to________.
A.talk about his favorite books B.teach us how to read
C.celebrate World Book Day D.make us enjoy reading
D
Everyone faces difficulties in their life. Daniel Kish was born with a special eye illness and lost his eyesight before he was only 14 months old.
Soon after, however, he started to do an amazing thing. He learned to make clicks (咔哒声) in his mouth to help him move around. Kish now moves about using sonar (用声音导航). He is so good at it that he can ride a bicycle by himself on public roads.
He started the organization World Access for the Blind (WAFTB) in 2000, teaching others how to use sonar. In the interview with National Geographic, he explains how the sonar works. “When I make a click sound, it produces sound waves. These waves reflect (反射) and return to my ears. My brain then deals with the sound and turns it into pictures in my mind. It’s like having a conversation with the environment.”
Kish feels it is exciting to ride a bike using sonar, although he needs to click twice a second, much more than he usually does. “It may sound a bit dangerous to move around the world in this way,” he says. “But most people in the world are afraid of things that they imagine. I love hiking and mountain-biking. I go almost everywhere. And I never fell down and hurt myself.”
He is happy to be able to help more blind children to improve their life. Seeing isn’t in the eyes. It’s in the mind.
32.Kish moves around using sonar because ________.
A.he is good at making clicks B.it makes him “see” the world
C.he has a great interest in science D.it is important for him to keep healthy
33.The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to (指代) ________.
A.riding a bicycle B.moving around C.making clicks D.using sonar
34.What can we learn about World Access for the Blind (WAFTB) from the passage
A.It offers the blind free bicycles. B.It sells sonar products to the blind.
C.It teaches the blind to use sonar. D.It helps the blind find more friends.
35.The best title for the passage might be ________.
A.Seeing in the dark world B.Traveling with the blind
C.Hoping for the future D.Traveling around the world
三、请阅读下面语篇,根据其内容,从下面所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。(满10分)
It is said that the eyes are the windows to our soul (灵魂). 36 Your eyes need everyday attention.
First, you have to pay more attention to what you eat. 37 It’s good for your eyes. Also, a regular amount of vitamins (维生素) A and B2 should also be taken.
Second, you must have regular and sound sleep. This relaxes the eye muscles and gives them the rest they need. Sleep can help the body repair its tired tissue (组织). 38 Less sleep can give you dark circles under your eyes and you may feel sleepy during the daytime.
39 Blink (眨眼) your eyes at regular periods to keep your eyes moist (湿润的). Besides, be sure to do some eye exercises to relax your eyes after you study for a long period of time.
Last, you should treat your eyes correctly. For example, if you get something in your eye, don’t start rubbing (揉) it. Rubbing is bad for your eyes. Don’t read or write in poor or bright light because it can make your eyes tired. 40 Too many indoor activities like reading, writing, watching TV or working on a computer can also make eyes tired, so rest outdoors is necessary.
China has also taken steps to protect the students’ eyesight, such as larger printing in students’ textbooks, at least two hours’ outdoor activities a day, regular eyesight checking, less time on e-books and so on.
A.Eat more fresh fruit, vegetables, fish, eggs and milk.
B.Next, it’s necessary for you to exercise your eyes every day.
C.To have healthy eyes, you have to look after them properly.
D.You should sleep for at least seven to eight hours every day.
E.Then, it’s important to spend more time walking outdoors.
F.Remember to wear sunglasses to protect your eyes from sunlight.
四、完形填空(满分15分)
Betty lived in a small town. Beautiful flowers were everywhere in the town. Because of the shyness, Betty just stood with 41 words in front of people. The shy girl hardly talked to others. She 42 a wallflower (壁花) that always stays quiet in the dark and worried that nobody would see her.
However, her closest friend, Fiona, was truly 43 . Fiona loved to talk with others and she encouraged (鼓励) Betty to 44 . She told Betty that life wasn’t always as 45 as roses (玫瑰), but everyone was able to make it full of roses.
With the encouragement of Fiona, Betty began to change. She started going to a theater class and enjoyed 46 in the theater group. Day by day, her 47 for acting began to shine. However, new 48 were never far away. One of Betty’s classmates became a thorn (刺) in her side. The classmate was unhappy with her success, but Betty kept being friendly. She showed her true self and became friends with this classmate. All the changes made her feel 49 every day.
Betty got good results from hard work 50 the town’s famous movie maker, Mr. Johnson, watched one of her plays. He liked her acting so much that he invited her to star his new movie. Betty’s big day 51 . People were happy to see her movie.
Betty 52 became more confident (自信的) than before Her change was like a beautiful 53 . She met many difficulties. They taught 54 that there’s no rose without a thorn. But those thorns helped her improve herself. Betty’s experience showed that personal changes were 55 for anyone.
41.A.enough B.nice C.few D.dirty
42.A.cared about B.felt like C.gave up D.brought out
43.A.busy B.happy C.quiet D.different
44.A.change B.accept C.wait D.agree
45.A.cheap B.real C.beautiful D.free
46.A.speaking B.acting C.dancing D.singing
47.A.decision B.plan C.promise D.talent
48.A.difficulties B.mistakes C.exams D.jokes
49.A.angry B.fresh C.afraid D.famous
50.A.before B.unless C.when D.though
51.A.arrived B.answered C.stayed D.stopped
52.A.carefully B.seriously C.easily D.finally
53.A.wallflower B.classmate C.rose D.friend
54.A.them B.it C.him D.her
55.A.simple B.possible C.similar D.interesting
五、短文填空(满分10分)
阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。
There is no one like you in the world, so you should learn to be happy with yourself. As we all know, nobody 56 (be) perfect. So if you are not the most beautiful or 57 (smart) person, that’s okay. If you feel that you need to make yourself better, try your best 58 (change). If you have tried your best, but you still can’t make yourself happy, try this way. Ask yourself two simple 59 (question). First, are you happy with who you are 60 the answer is yes, there is nothing to worry about. If you’re okay with 61 (you) and you’ve done your best in everything, you should be happy. Second, have you given yourself enough time to make yourself 62 (good) You know it takes time.
Self-confidence (自信) is also very 63 (importance). If you are 64 confident person, you’ll be okay with the things you do. Here is some advice if you’re not confident. First, find out your talents 65 try to use them. Second, don’t always compare yourself with others. Third, forgive yourself for some mistakes you have made.
六、单词拼写(满分10分)
66.The sunshine goes t the windows and makes the room warm.
67.When my mother gets angry, she always folds her arms and looks at me s .
68.Bob looked quite unhappy. What h just now
69.Most Chinese people see “four” as an u number, because it sounds like the word for death in Chinese.
70.The w world is short of water. We shouldn’t waste (浪费) it any longer.
71.After a with my father, I felt really sorry for him.
72.—Can I borrow your bike
—Sorry, I l it to Joe yesterday.
73.—Who sent the box to us, Mom What’s in it
—I’m not sure. P it’s a gift from your grandparents.
74.—Do you know the i of saving water
—Of course I do. Everyone should try to save it.
75.Spending time with family and friends brings me great j .
七、书面表达(满分15分)
76.随着“双减”政策的实施,你的课余生活变得更加丰富。请根据以下表格中的信息,写一篇文章介绍你自己以及你的课余生活。
Personality(性格) ......
Favorite after-school activities reading, watching TV, watching movies, doing sports
Favorite place to have fun ......
要求:1.请从最喜爱的课后活动中任选两个活动进行介绍;
2.文中不能出现真实的人名和校名等相关信息;
3.词数80-100左右。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
参考答案
1.A
【原文】W: You look fit. You must be a sports fan.
M: Well, I often spend time running with my brother and I sometimes play basketball with my friends, but my favorite is still swimming.
2.B
【原文】W: What does your friend look like, Jeff
M: My friend is Bob. He is not so tall as me. But he is much stronger than me.
3.B
【原文】M: I called you, but you didn’t answer me yesterday.
W: Oh, I’m sorry. I was watching a talent show. It was so interesting.
4.A
【原文】W: John, I heard that you came back from Beijing just now. Did you go to the Summer Palace
M: Yes, of course. It was excellent. We took many photos there.
5.C
【原文】W: Did you watch the game show on TV last night It was quite interesting.
M: Not really. I think it was meaningless.
6.A 7.B
【原文】M: Hi, Jenny, how about going boating this Sunday morning
W: That sounds good, Peter. But I am afraid I can’t. I will do work in the city library. I go there once a week.
M: What do you do
W: I usually clean up the reading rooms and put the books in the right places.
M: You are so helpful. I am also interested in volunteer work, too. Can I join you
W: Sure. You are good at computer and you can help readers find the books they want.
M: Great. I will try to do well. See you on Sunday morning.
W: See you.
8.B 9.C
【原文】M: Tara, I know you are the best at Chinese in our class. So do you want to be a writer
W: Well, I wanted to. But now I expect to help people with their teeth problems.
M: Sounds interesting. Why
W: Because I hope to help more people to have a healthier life.
M: How great you are! By the way, did you watch the school show last night
W: Yes, I went there with my best friend Susan.
M: Really What was the show like
W: Wonderful. Julie sang the most beautifully, Dennis was the most creative magician and Steve was the best performer.
10.A 11.B 12.B
【原文】W: Hey, James, what are you doing
M: Hi, Linda. I’m planning a trip to Hubei, and I am looking up some information online.
W: Oh, I visited Hubei several years ago.
M: Really Tell me something about it.
W: There are lots of lakes, rivers and mountains, such as the East Lake, the Changjiang River and Mount Wudang Shan.
M: Sounds great. Anything else
W: Yes, there are also many places of great interest, like the Yellow Crane Tower. It’s called Huanghe Lou in Chinese.
M: You visited the Yellow Crane Tower, right
W: It stands by the Changjiang River. From the top of the tower, the river looks more wonderful.
M: Fantastic. I like to go. Did you visit any museums
W: Of course, I’ve been the Hubei Museum. It is the famous one in China.
M: Oh, I like history, and visiting museums is my favorite.
W: By the way, don’t miss the delicious local food, hot dry noodles and Wu Chang fish.
M: Thanks, I can’t wait to go there.
13.A 14.B 15.C
【原文】M: Hi, Liu Ying. Look at the two new students in front of your classroom. Do you know them
W: Yes. They are Lucy and Lily. They look the same because they are twin sisters.
M: Are there any differences between them
W: Sure. Lucy is a little taller than Lily. But she is younger. Lily is quieter and more serious, and she doesn’t like going out. She usually reads books at home.
M: I see. Lucy is more outgoing than Lily.
W: You are right, Mike. Lucy laughs all day. She likes playing basketball.
16.C 17.A 18.B 19.C 20.B
【原文】 Hi, I’m Lily from Ireland. It’s my turn to introduce my family with the family photo. I love my big family. I’m the one with a black hat. This is my dad, Fred, on the left. He’s very handsome. He often plays tennis with me. My little brother, Sam, is on his knee. Sam is seven, and he really likes chess and he has curly hair. My mum, Jane, is on the right. She is beautiful and she has big eyes. She is kind and she always reads me a story at night. My grandparents, Jack and Sarah, are in the middle. They’re my dad’s parents. They have a dog. His name is Oscar. My grandparents have three grandchildren: Sam, my cousin Lucy and me. They often say I’m their favorite grandchild, but I think they say the same thing to all of us!
That’s all. Thank you!
21.A 22.D 23.B
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了日落岛的旅游信息,包括乘船游览、岛上活动、与野生动物交朋友以及日落岛的历史故事等,还提供了日落岛旅游信息中心的地址和开放时间。
21.细节理解题。根据“Two-hour trip leaves each day at 09:00.”可知,乘船游览日落岛需要两个小时。故选A。
22.细节理解题。根据“Port George Museum is open every day from 10:00 to 16:00 except Wednesday...Find out more about Sunset Island in the eighteenth century and the story of our people.”可知,乔治港博物馆可以展示日落岛的故事。故选D。
23.推理判断题。根据“Boat trips around Sunset Island...Things to do on Sunset Island...Make friends with our wildlife...Our island story...Sunset Island Tourist Information Centre”可知,文章主要介绍了日落岛的旅游信息,因此这篇文章可能来自一本旅游指南。故选B。
24.C 25.C 26.A 27.C
【导语】本文主要讲述了露丝·韦克菲尔德创造巧克力曲奇饼干的经过。
24.细节理解题。根据“People loved the restaurant because of the delicious food, especially Ruth’s desserts (甜点).”可知,人们喜欢这家餐馆是因为这家餐馆的食物很美味。故选C。
25.细节理解题。根据“After many tries, she finally created the chocolate chip cookie, which sold well at the restaurant. People loved it very much and they asked for the recipe to make it at home.”可知,人们对于学习如何制作露丝的曲奇饼很感兴趣。故选C。
26.推理判断题。根据“People had to break chocolate bars into small pieces, and it took a lot of time.”可知,人们需要把巧克力棒掰成小块,这花费了不少时间,说明做巧克力饼干并不容易,A选项符合。故选A。
27.推理判断题。根据“She loved trying new things and often traveled to different countries to taste new foods. After travelling, she wanted to create (创造) a new kind of cookie.”可知,她喜欢尝试新事物,并且想要创造新的饼干,说明她是有创造性的;根据“After many tries, she finally created the chocolate chip cookie, which sold well at the restaurant.”及“Ruth’s daughter remembered her mother’s hands turning red from cutting chocolate when making cookies for the restaurant. But her mother still enjoyed doing it.”可知,她经过多次尝试才创造出了巧克力碎屑曲奇,并且在切巧克力时手都变红了也仍然坚持,说明她是努力的。故选C。
28.C 29.D 30.B 31.A
【导语】本文是一篇记叙文。作者通过介绍世界读书日,分享自己喜爱的两本书,传达阅读的意义与价值。
28.细节理解题。根据“That’s why April 23rd is World Book Day. This celebration (庆祝) of reading is the biggest of its kind in over 100 countries.”可知,世界读书日是对阅读的一种庆祝,且不是在4月22日,不是在每个国家庆祝,也不是短期活动。故选C。
29.词义猜测题。根据“Nancy Drew Mystery Stories has fascinated millions of girls for a while. It has been nearly 90 years. I still remember picking up my first book. I wanted to know what could be so special about the pretty girl on the cover.”可知,这本书能让很多女孩感兴趣,“fascinated”意思是使某人感兴趣。与选项D“引起某人的兴趣”意思相同。故选D。
30.细节理解题。根据“I love stories that people must use their minds and team spirit ( 精神 ) to solve problems. That’s why I am rereading The Hardy Boys by Franklin W. Dixon. In these detective stories, the clever boys work together to solve problems! When things get worse, the Hardy boys are never worried because they know they have great partners to work with.”可知,这些男孩聪明、有团队精神且充满希望。故选B。
31.观点态度题。根据“Here are two of my favorite books.”以及后文对两本书的介绍,还有“Reading doesn’t just teach you new words. Good stories can teach you important lessons about life. Books can also take you to new worlds and excite you. So pick up your favorite book, and read it on World Book Day.”可知,作者写这篇文章是为了谈论自己最喜欢的书。B选项“教我们如何阅读”、C选项“庆祝世界读书日”、D选项“让我们享受阅读”均不是主要目的。故选A。
32.B 33.D 34.C 35.A
【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了丹尼尔·基什从小患了一种特殊的病,失去了视力。然而,他并没有放弃,他用声呐技术来“看见”整个世界,还成立了一个组织为世界各地的盲人服务。
32.细节理解题。根据“He explains how the sonar works... My brain then deals with the sound and turns it into pictures in my mind. It’s like having a conversation with the environment.”可知,声呐能让他的大脑将声音转化为脑海中的图像,从而“看见”世界。故选B。
33.词义猜测题。根据“He learned to make clicks (咔哒声) in his mouth to help him move around. Kish now moves about using sonar (用声音导航).”,后句说“He is so good at it ...”,可知这里的“it”指代前文“using sonar”。故选D。
34.细节理解题。根据“He started the organization World Access for the Blind (WAFTB) in 2000, teaching others how to use sonar.”可知,该组织的主要目的是教盲人使用声呐。故选C。
35.最佳标题题。全文围绕Daniel Kish通过声呐在黑暗中“看见”世界的经历展开,强调“视觉”存在于大脑而非眼睛。选项A“在黑暗世界中看见”最能概括主旨。故选A。
36.C 37.A 38.D 39.B 40.F
【导语】本文主要讲述了保护眼睛的方法。
36.根据“Your eyes need everyday attention.”可知,说的是要保护眼睛,选项C“为了拥有健康的眼睛,你必须好好照顾它们。”符合语境。故选C。
37.根据“First, you have to pay more attention to what you eat.”可知,是关于饮食方面,选项A“多吃新鲜水果、蔬菜、鱼、蛋和牛奶。”符合语境。故选A。
38.根据“Less sleep can give you dark circles under your eyes and you may feel sleepy during the daytime.”可知,说的是睡眠,选项D“你应该每天至少睡七到八个小时。”符合语境。故选D。
39.根据“Blink (眨眼) your eyes at regular periods to keep your eyes moist (湿润的). Besides, be sure to do some eye exercises to relax your eyes after you study for a long period of time.”可知,说的是要锻炼眼睛,选项B“接下来,你需要每天锻炼眼睛。”符合语境。故选B。
40.根据“Don’t read or write in poor or bright light because it can make your eyes tired.”可知,说的是要防光,选项F“记得戴太阳镜,保护眼睛不受阳光照射。”符合语境。故选F。
41.C 42.B 43.D 44.A 45.C 46.B 47.D 48.A 49.B 50.C 51.A 52.D 53.C 54.D 55.B
【导语】本文主要介绍了贝蒂从害羞到变得自信的经历,告诉我们改变对任何人来说都是可能的。
41.句意:由于生性腼腆,贝蒂在众人面前总是沉默寡言。
enough足够的;nice美好的;few很少的;dirty脏的。根据“Because of the shyness”可知,贝蒂很害羞,所以在人前话很少。few 表示“很少的”,修饰可数名词复数words。故选C。
42.句意:她就如同壁花一般,总是静静地待在暗处,担心无人会留意到自己。
cared about关心;在乎;felt like感觉像;想要;gave up放弃;brought out使显现;使表现出。她感觉自己就像一朵壁花。feel like“感觉像”。故选B。
43.句意:然而,她最要好的朋友菲奥娜却截然不同。
busy忙碌的;happy开心的;quiet安静的;different不同的。根据“however”可知,菲奥娜和贝蒂不同。故选D。
44.句意:奥娜喜爱与人交流,还鼓励贝蒂做出改变。
change改变;accept接受;wait等待;agree同意。根据“Betty began to change”可知,菲奥娜鼓励贝蒂改变。故选A。
45.句意:她告诉贝蒂,生活并非总是如玫瑰般美好,但每个人都能让生活充满玫瑰。
cheap便宜的;real真实的;beautiful美丽的;free免费的;自由的。根据“She told Betty that life wasn’t always as…as rose”可知,她告诉贝蒂生活并不总是像玫瑰一样美丽。故选C。
46.句意:她开始参加戏剧课程,并且享受在戏剧社团里的表演。
speaking说话;演讲;acting表演;行动;dancing跳舞;singing唱歌。根据“She started going to a theater class”可知,她在剧团里喜欢表演。故选B。
47.句意:日复一日,她的表演天赋逐渐崭露头角。
decision决定;plan计划;promise承诺;talent天赋。根据“Day by day, her…for acting began to shine”可知,她的表演天赋开始显现。talent for“……的天赋”。故选D。
48.句意:然而,新的困难总是近在咫尺。
difficulties困难;mistakes错误;exams考试;jokes笑话。根据“One of Betty’s classmates became a thorn in her side.”可知,新的困难出现了。故选A。
49.句意:所有这些改变让让她每天都感觉焕然一新。
angry生气的;fresh新鲜的;afraid害怕的;famous著名的。根据“Betty got good results from hard work”可知所有的这些改变让她每天都感觉很好。故选B。
50.句意:当镇上著名的电影制片人约翰逊先生观看了她的一场演出后,他对她的表演极为赞赏,邀请她在自己的新电影中担任主角。
before在……之前;unless除非;when当……时候;though虽然。根据“Betty got good results from hard work…the town’s famous movie maker, Mr. Johnson, watched one of her plays.”可知,此处说的是当镇上著名的电影制片人约翰逊先生观看了她的一场演出后,应用when引导时间状语从句。故选C。
51.句意:贝蒂的重大时刻来临了,人们乐于看到她参演的电影。
arrived到达;answered回答;stayed停留;待;stopped停止。根据“People were happy to see her movie.”可知人们很高兴看到她的电影,贝蒂重要的日子到来了。故选A。
52.句意:贝蒂最终变得比以往更加自信。
carefully仔细地;seriously严肃地;认真地;easily容易地;finally最后。根据“People were happy to see her movie.”可知贝蒂最终变得比以前更自信了。故选D。
53.句意:贝蒂的改变宛如一朵美丽的玫瑰。
wallflower壁花;classmate同学;rose玫瑰;friend朋友。根据“There’s no rose without a thorn.”可知,她的改变就像一朵美丽的玫瑰。故选C。
54.句意:这些困难教会了她,没有无刺的玫瑰。
them他们;她们;它们(宾格);it它(宾格或主格);him他(宾格);her她(宾格)。这里指代贝蒂,用 her。故选D。
55.句意:贝蒂的经历表明,任何人都有可能实现个人改变。
simple简单的;possible可能的;similar相似的;interesting有趣的。根据“Betty’s experience showed that personal changes...”贝蒂的经历表明个人改变对任何人来说都是可能的。故选B。
56.is 57.the smartest 58.to change 59.questions 60.If 61.yourself 62.better 63.important 64.a 65.and
【导语】本文主要讲述了如何学会接受自己、提高自信的方法。
56.句意:众所周知,没有人是完美的。主语nobody表示单数,结合文章的时态可知,句子的时态为一般现在时,所以此处be动词用is。故填is。
57.句意:所以如果你不是最漂亮的或最聪明的人,那也没关系。or表示并列,根据“the most beautiful”可知,此处需要填入形容词最高级形式smartest来与之对应,表示“最聪明的”。故填the smartest。
58.句意:如果你觉得自己需要变得更好,那就尽你最大的努力去改变。try one’s best to do sth.表示“尽某人最大的努力去做某事”,是固定短语,因此用动词不定式to change。故填to change。
59.句意:试着问自己两个简单的问题。根据“two”可知,此处需要填入可数名词question的复数形式questions。故填questions。
60.句意:如果答案是是,没什么可担心的。根据下文“If you’re okay with...”可知,上文也是条件状语从句,用连词“if”引导从句,句首首字母大写。故填If。
61.句意:如果你对自己满意,并且已经在每件事上尽了自己最大努力,你应该是高兴的。根据“If you’re okay with...”可知,此处表示“你对自己满意”,主语或宾语的人称保持一致,主语是“you”,空处用反身代词“yourself”。故填yourself。
62.句意:第二,你已经给你自己足够的时间让你自己变得更好吗?根据前文“If you feel that you need to make yourself better”可知,此处表示是否给了自己足够的时间让自己变得更好,better“更好”。故填better。
63.句意:自信也是非常重要的。根据“Self-confidence (自信) is also very...”可知,空处需填一个形容词,作表语,importance“重要”,为名词,其形容词为important。故填important。
64.句意:如果你是一个自信的人,你会对你所做的事情感到满意。根据空后“person”可知,空处需填一个冠词,此处表泛指,confident是以辅音因素开头的单词。故填a。
65.句意:第一,找出自己的天赋并努力利用它们。根据“find out your talents...try to use them”可知,前后是顺承关系,用并列连词“and”连接。故填and。
66.(t)hrough
【详解】句意:阳光透过窗户,使房间变得温暖。根据“goes…the windows”以及首字母提示可知,此处指“透过窗户”,应用介词through“穿过”,指从物体内部穿过。故填(t)hrough。
67.(s)eriously
【详解】句意:当我的妈妈生气时,她总是双臂交叉地站着,严肃地看着我。根据句意及首字母提示可知,此处应该使用副词来修饰动词短语“looks at”,表示严肃地看着我。seriously“严肃地”,副词,符合。故填(s)eriously。
68.(h)appened
【详解】句意:鲍勃看上去很不高兴。刚才发生了什么事?根据“Bob looked quite unhappy.”可知,此处询问“发生了什么”what happened,句子时态为一般过去时。故填(h)appened。
69.(u)nlucky
【详解】句意:大多数中国人认为“四”是个不吉利的数字,因为它听起来像汉语中的“死”这个字。根据首字母提示及“because it sounds like the word for death in Chinese.”可知,因为“四”和“死”发音相似,所以认为“四”是一个不吉利的数字,修饰名词用形容词unlucky“不幸的”。故填(u)nlucky。
70.(w)hole
【详解】句意:整个世界缺水。我们不应该再浪费它了。根据“is short of water. We shouldn’t waste (浪费) it any longer”和首字母可推断是整个世界都缺水。whole“整个的”,形容词,作定语修饰名词world。故填(w)hole。
71.(a)rguing
【详解】句意:在和父亲争吵之后,我真的为他感到抱歉。根据首字母提示和“I felt really sorry for him.”可知,和父亲吵架,argue“争吵”,after后接动名词,故填(a)rguing。
72.(l)ent
【详解】句意:——我可以借你的自行车吗?——对不起,我昨天借给Joe了。根据“Can I borrow your bike...Sorry, I ... it to Joe yesterday.”和首字母可知,你没法借我的自行车,是因为我已经借给Joe了,lend“借出”,且由yesterday可知是一般过去时,用过去式。故填(l)ent。
73.(P)erhaps
【详解】句意:——谁给我们寄的盒子,妈妈?里面有什么?——我不确定。也许它是来自你祖父母的礼物。根据“I’m not sure.”和首字母提示可知,此处表示猜测,也许是祖父母送的礼物。perhaps“也许”,副词修饰后面的句子,作状语。位于句首,首字母大写。故填(P)erhaps。
74.(i)mportance
【详解】句意:——你知道节约用水的重要性吗?——当然知道。每个人都应该努力节约用水。空处位于the后,of前,填名词作宾语。根据“saving water”和首字母提示可知,此处指节约用水的重要性。importance“重要性”,不可数名词。故填(i)mportance。
75.(j)oy
【详解】句意:和家人、朋友在一起的时光给我带来了极大的快乐。根据“Spending time with family and friends brings me great….”可知,此处应填入joy, joy是名词,表示“快乐;喜悦;乐趣”,great joy表示“极大的快乐”。故填(j)oy 。
76.例文
My Colorful After-school Life I’m a cheerful and outgoing eighth-grade student. Thanks to the “double reduction” policy, I now have more free time to enjoy my hobbies.
I love reading books in my free time. It’s like taking a trip to different worlds. Science fiction stories are my favorite because they let me imagine amazing futures. Besides reading, I also enjoy playing basketball. Every weekend, I play basketball with my friends in the park. It’s not only great exercise but also a fun way to relax and build teamwork.
My favorite place to have fun is the city library. It’s quiet and full of interesting books. I can spend hours there reading and learning new things. My after-school life is wonderful, and I feel very happy.
【详解】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为一般现在时;
③提示:写作围绕性格、最喜欢的课后活动(选取阅读和运动两项)、最喜欢的娱乐地点展开,注意要点齐全,适当补充细节,突出课余生活丰富多彩。
[写作步骤]
第一步,直接介绍自己的性格和身份,引出“双减”政策带来的课余时间变化。
第二步,分别阐述最喜欢的两项课后活动,并说明原因和具体活动情况,接着介绍最喜欢的娱乐地点及在那里的活动。
第三步,总结自己的课余生活很棒且自己感到快乐,结束全文。
[亮点词汇]
①thanks to 多亏,由于
②in one’s free time 在某人空闲时间
③not only...but also... 不但……而且……
[高分句型]
①Science fiction stories are my favorite because they let me imagine amazing futures. (because引导原因状语从句)
② My after-school life is wonderful, and I feel very happy.(and连接并列成分)
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源列表