资源简介 浙江省杭州市2025—2026学年九年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit7】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.What do you think of Peter A.He is outgoing. B.He is shy. C.He is brave.2.When should the man return the book A.On Wednesday. B.On Thursday. C.On Friday.3.Which is TRUE about the box A.It’s light. B.It’s small. C.It’s heavy.4.Where might the two speakers be A.In the library. B.In the street. C.At the railway station.5.How did Rob do to keep healthy in London A.He ran in a cycle. B.He rode his bike. C.He went to work on foot.听对话,回答各小题。6.What activity might Karen do in her holidays A.Swimming. B.Boating. C.Computer games.7.What will the man do in France A.Visit his relatives. B.Study French. C.Play football.听对话,回答以下各小题。8.Where does J. K. Rowling come from A.The USA. B.The UK. C.Canada.9.What does the girl think of J.K. Rowling A.Cute. B.Active. C.Talented.听对话,回答以下各小题。10.Where did Jenny go A.The library. B.The park. C.The bank.11.What will Jenny have for dinner A.Pizza. B.Noodles. C.A hamburger.12.How soon will they get the food A.In ten minutes. B.In twenty minutes. C.In thirty minutes.听下面一段对话,回答第9至第11三个小题。13.How long has Lucy’s brother been in Paris A.For two days. B.For two months. C.For six years.14.What did Lucy’s brother use to wear A.School uniform. B.Glasses. C.Tie.15.What may the boy do this evening A.To have a French class.B.To teach the girl English.C.To go to the girl’s house.听独白,回答各小题。16.How long have the speaker and Adam known each other A.Since pre-school. B.Since primary school. C.Since secondary school.17.What does Adam look like A.Short and thin. B.Tall and thin. C.Strong.18.What does Adam help the speaker with A.Housework. B.English. C.Lessons.19.What is Adam’s personality like A.Shy. B.Outgoing. C.Confident.20.What does the speaker hope for the future A.To make more friends. B.To go to a different school. C.To stay best friends with Adam.二、阅读理解(满分30分)AWelcome to Top Discovery Space (TDS)!This is a good place for you and your kids to have fun through different kinds of hands-on activities, including experiencing 3D-printing, doing chemistry games, growing vegetables and exploring the secrets of space. All these activities need close parent-child cooperation. It is what we value most. We organize many activities for parents and children to do together. To make sure every visitor enjoys their time at TDS, we have to remind you to follow these rules:●Parents should stay with their children during the visit. For children’s safety, parents must go through the instructions for the activities carefully. ●All visitors are required to wear socks (no shoes allowed) within indoor areas. You may ask our workers at the front desk for a pair. ●Visitors are not supposed to take photos here. Our teachers will catch your unforgettable moments during your visit. Your photos will be sent to you by email if you need them. ●Eating and drinking is only allowed in the picnic area. Opening time: 9:00 a.m. to 5:00 p.m. every day Price: 50 dollars for one ticket Please note: One ticket covers one adult and one child. Please buy one more ticket for another adult or child.21.What can visitors do at TDS A.Watch 3D movies. B.Take chemistry tests.C.Learn about space. D.Make vegetable salad.22.How many tickets do you need if you go to TDS with your parents A.One. B.Two. C.Three. D.Four.23.What kind of text is this passage A.A story. B.A diary. C.A notice. D.A report.BChina’s first sky train opened to the public on Tuesday in Wuhan, offering passengers an experience in a science fiction movie. A local citizen, Li Zhengying, who took the train on Wednesday, called her journey “really cool” and said she would bring her family for a ride the next time.The line covers a distance of 10.5 kilometers and has six stations. With a top speed of 60 km per hour, its two cars can hold 220 passengers. The clear glass floor offers passengers a bird’s eye view of the city, which means that they can see the city under their feet more easily and clearly.The line serves for 12 hours each day, between 8 am and 8 pm. And a new train leaves the station every 10 minutes. The sky train is fully automated (全自动化的), that means it requires no human operation unless there is an emergency (紧急情况).“The number of passengers on the first two days was more than our expectations. So the company had to bring down the train departure interval (发车间隔) from ten minutes to eight minutes.” said Manager Wang, head of the company.Passengers can buy a monthly ticket for 120 yuan. One-time and one-day tickets cost 30 yuan each till October 6th, the end of the National Day holiday period. The price of the one-day and one-time ticket after the holiday are yet to be known.The train line connects parks, lakes and hills, offering passengers a wonderful journey. A passenger from Guangdong Province said she brought her son to Wuhan for a ride in summer. “My son had seen videos of the sky train online and wanted to take a ride. He was so excited and happy during the whole journey, especially because he could see the city through the glass floor. It was an amazing experience for both of us,” she added.24.Which of the following picture might be the sky train in Wuhan A.B. C. D.25.What do we know about the sky train in Wuhan A.The train is designed to speed up to 60 km per hour.B.The train leaves the station every 5 minutes.C.The driver needs to control the train most of the time.D.There are five kinds of tickets for passengers.26.How does the writer describe the sky train journey in the last paragraph A.By sharing his own experience. B.By using passengers words.C.By comparing different trains. D.By introducing its good service.27.What’s the passage mainly about A.The introduction of the sky train in Wuhan.B.The history of the sky train in Wuhan.C.The bright future of the sky train in Wuhan.D.The challenges of the sky train in Wuhan.CA smile shows that a person is happy. For example, a person may smile when he or she is pleased with a grade on a test. Or a person might smile if a friend told a funny joke. People smile for many different reasons. But smiles are more than just a way for people to show that they are happy. There are other good reasons to smile often.First, it is easier to smile than to show unhappiness. In fact, it only takes 17 muscles (肌肉) to smile. On the other hand, it takes 43 muscles to show unhappiness. So give the muscles in your face a rest and smile!Second, smiles are nice. People may try to look nice on the outside by exercising or wearing nice clothes. However, there is a famous saying: a smile is the best thing a person can wear. That is because it is easy to be around someone who is smiling and happy. Almost no one wants to be around someone who is unhappy all the time.Third, smiles are helpful. Both smiling and laughing can quickly spread from one person to another. If one person smiles, people around him or her want to smile, too. Similarly, when a person laughs, people tend to laugh with them. If a person is sad, the best thing to do is to share a smile or laugh. It is the easiest and cheapest way to cheer someone up.Finally, smiling and laughing are very good for the body. Even if you are mad or sad, try smiling. You’ll find that it will be hard to stay mad or sad for very long.28.Which of the following is mentioned as a reason to smile A.It is polite. B.It is quiet. C.It is free. D.It is easy.29.Which of the following sentences is TRUE A.It takes fewer muscles to smile than to show unhappiness.B.No one wants to be around the people who are happy.C.If a person is sad, the best thing to do is to have a rest.D.If you are angry or sad, you’d better avoid smiling.30.Which of the following best shows the structure of this passage A. B. C. D.31.What’s the best title for this passage A.Ways of Making People Happy B.The Power of SmilingC.Different Ways of Smiling D.The Importance of HappinessDChip was in first grade when I arrived at his school as a counselor (辅导员). It was shocking to me that he was described as an angry, uncontrollable and evil (惹人厌的) boy. How could such a little boy, after being in school only one year, be considered “evil” Over the next several months, I came to know Chip well enough to see that he was neither evil nor uncontrollable.But, one day, Chip threw a chair at his teacher and was sent to my office. I asked him what made him do this. He replied that his teacher hated him. He felt there was no way to ever get her to like him. I asked him if he would tell his teacher this. He nodded, and we called her into my office.When the teacher came, I encouraged Chip to express his feelings. He then said that he knew he was a very, very bad boy, and he didn’t think anyone could ever like him. His teacher listened to him with heartfelt compassion. Then she gave him a big warm hug, telling him she didn’t hate him at all and, actually, she cared very much about him. Only sometimes Chip’s behavior really scared her. It was clear to both Chip and me that she really meant it.I put my left arm on his shoulders and the right hand on his heart. I told him how wonderful and lovely I saw him to be. I praised how special and brave he was to express his hurt feelings.As I was speaking to him, his whole body came to rest on my right hand next to his heart. It was a moment in time unlike anything I had experienced before. From then on, I’m pleased to see his behavior improved through the rest of school years.A child’s mind is clear and sensitive. He receives whatever others say without protection. It is as easy to consider someone hopeless as it is to consider him able in his own special way.32.From Paragraph 1, we can infer that ________.A.Chip was well-known at school B.Chip trusted the writer very muchC.the writer thought Chip must be a good student D.the writer thought differently about Chip33.What was the correct order in which these events happened a. We called Chip’s teacher into my office. b. Chip’s teacher gave him a big warm hug.c. Chip was brave to express his hurt feelings. d. Chip threw a chair at his teacher.A.a-c-b-d B.d-a-c-b C.d-a-b-c D.a-d-c-b34.The underlined sentence in Paragraph 5 shows that Chip ________.A.accepted the writer B.wanted a restC.was quite afraid D.felt a little nervous35.What can we learn from the passage A.No pains, no gains. B.Love me, love my dog.C.Expect higher, act better. D.Where there is a will, there is a way.三、请阅读下面语篇,根据其内容,从下面所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。(满10分)You might have your keys a second ago, and now they’re just gone! Before you get upset, take a deep breath. Losing things is a part of life, but finding them doesn’t have to be so hard. In this article, we’ll teach you how to find lost objects (物品). With a little help from the experts, you may find those keys faster than you can say “lost”.36 If there’s a place where you usually leave the missing object, start there. Maybe you forgot you put it back, or it’s hidden under something in the near place. Either way, it’s worth taking a look.37 Sometimes, thinking about the last time you saw or used the object can help you. Consider everything you can remember—even something as silly as what you were eating or listening to could be helpful!38 Follow your memory to where you last remember using or seeing the lost object. Sit or stand in your exact position when you saw or had it last, and look around. Continue going through the actions of your memory until you find the object.39 It’s possible that someone else saw you with this object before you lost it. Reach out to a friend or family member in the same space as you and ask if they’ve seen the missing object.40 If you’ve lost this object while you were out and about, check to see if the store, building, or area has a lost and found. Sometimes, you can get lucky, and someone else will find your lost object and turn it into a front desk. Schools, stores, parks, stadiums, and theaters always have lost and founds.A.Ask for help from friends or family.B.Double-check where the object usually is.C.Find a lost and found box if you’re in a public space.D.Look in the place where you last saw or had the object.E.Close your eyes and picture when you had the object last.F.Make important objects stand out so you won’t easily lose them.四、完形填空(满分15分)George Reeder has been given a bravery award for saving the life of a six-month-old baby.It was a cold and 41 morning in Watchet in January 2013. The local harbour (海港) master, George Reeder, was carrying out his duties when he 42 a noise. On the other side of the harbour, some people were pointing and 43 , so he rode over as fast as he could.Mr. Reeder saw a baby’s buggy (婴儿车) in about four meters of freezing cold 44 . A woman was screaming her six-month-old baby boy was 45 in the buggy and in the water. The strong wind had blown the buggy into the sea. Mr Reeder 46 decided to do something.“I went over and saw that the buggy was upside-down...and I jumped 47 ,” said Mr Reeder. He pulled the buggy over to the sea wall. Some other people helped to 48 a rope to the buggy, and they managed to pull 49 out of the water and to safety.Tanya Allen, a passer-by nurse, gave the baby CPR (心肺复苏术) and got him to 50 again. “I thought, he’s all right. He’s alive!” he said. Then an air ambulance helicopter (急救直升飞机) arrived and the baby was taken to 51 . Mr Reeder said it was unbelievable that the baby was saved. “How lucky he is!” Mr Reeder added.After he’d finished helping the baby, Mr Reeder returned home. A little later, the child’s grandfather went to his house to tell him that the boy was out of 52 . After hearing his words, Mr Reeder was very relieved and 53Mr Reeder said that he hadn’t really been brave. “It was everyone-from the 54 doing the CPR to the helicopter pilot”, he said. “I’m just glad I could help.” But when Mr Reeder got the award, a news reporter said that what he’d done was very courageous. “This was an extremely brave act, 55 he put his own life at risk.”41.A.snowy B.windy C.sunny D.rainy42.A.made B.caused C.produced D.heard43.A.nodding B.singing C.shouting D.laughing44.A.air B.wall C.rope D.water45.A.caught B.freed C.placed D.hidden46.A.quickly B.slowly C.nervously D.carefully47.A.up B.in C.on D.behind48.A.present B.change C.tie D.take49.A.him B.it C.her D.them50.A.breathe B.cry C.cough D.sleep51.A.house B.hotel C.hospital D.school52.A.danger B.reach C.touch D.sight53.A.sad B.surprised C.happy D.disappointed54.A.teacher B.nurse C.doctor D.reporter55.A.if B.although C.unless D.because四、短文填空(满分10分)阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。Sand painting, the new kind of emerging art (新兴的艺术) in recent years, was combined with stage performance.He Sudan is 56 sand painting artist. She was born into an artistic family in Hunan Province. She started to show her talent in painting as a child. She took up sand painting when she 57 (study) at university. There were no lessons about sand painting in the university at that time. 58 she had to learn it by watching online videos. She is famous around China for 59 (she) sand paintings about China’s 24 solar terms (节气).The 24 solar terms are parts of the traditional Chinese calendar. They are known as “the 60 (five) great invention” of China. They are useful for people’s life and work. Now many farmers still depend 61 the solar terms to decide what they should do in the fields.However, few young people know about the 24 solar terms. She 62 (want) to use her sand to tell stories about the solar terms so that more young Chinese can learn about each of them. “I’ll create more 63 (work) to promote traditional Chinese culture,” she says happily. It takes her about one week 64 (create) each sand painting, but in her eyes, it is really worth doing. She strongly believes the 65 (hard) she works, the more she makes progress.五、单词拼写(满分10分)66.—What do you often do in your s time —I often play volleyball with my friends in the park.67.If you have a p in your stomach, you need to go to a doctor.68.Lucy did b in her math exam, and she didn’t dare to tell her parents about it.69.We didn’t go climbing last Sunday because of the a weather.70.A bike is often more c than a car in cities, especially in rush hours.71.The weather is freezing cold, and the s of the lake is covered with ice.72.W is the last to leave should close the windows.73.No fewer than 10 students were a from class because of the recent flu.74.Whatever the policeman asked, the man said nothing and r silent.75.The news that Fan Yiting won three gold medals in the 19th Asian Games s quickly in the village.七、书面表达(满分15分)76.音乐能给人们带来快乐和自信。不同的人喜欢不同的音乐。请根据下表提示,用英语介绍你和你的朋友们对音乐的爱好和理由。要求:(1) 语言通顺,表达要正确。(2) 包含多有要点提示,可适当发挥。(3) 词数:80—100词。Name What kind of music ReasonTony dance music enjoying dancingBetty jazz music coolCarmon rock music and dance music interestingI ..._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】W: Peter, I know you have lots of friends. How do you know them M: Easy. I always take part in different activities.2.C【原文】M: How long can I keep this book W: Today is Wednesday, You’ll have to return it the day after tomorrow.3.A【原文】W: That’s a big box. Is it heavy Please let me help you.M: No, thanks. It’s big but it isn’t heavy. There’s nothing in it. Look!4.B【原文】M: Excuse me. Do you know how to get to the railway station W: Sure. The No.7 bus will take you there.5.B【原文】W: Rob. Do you do anything to keep fit M: I cycled when I was in London.W: So why don’t you get a bike here M: I’m only here for another three weeks. Anyway, my hotel’s near the office. I don’t need a bike.6.A 7.B【原文】M: What are your plans for the summer holidays Karen W: Well, I’ll stay with my grandma and I’ll go to the beach because she lives on the south coast. I might go fishing and swimming. I definitely won’t study at all and I won’t use my computer, but I will use my mobile phone to keep in touch with my friends. What about you M: I’ll be in France, learning to speak French! I’ll be good at it when I get back. I’ll stay with a French family in the south of France. I might go to the beach, too, but I won’t go fishing, I don’t like it. I might play volleyball on the beach, that’s my favourite sport.W: Sounds great. See you in September!8.B 9.C【原文】W: Do you know J. K. Rowling M: Yes, I do. She wrote Harry Potter.W: She is my role model. She is a British writer and the author of the world-famous fantasy series.M: I thought she is an American. I like the series, too.W: Released in 1997, her first novel gained great popularity and success.M: Wow. Why do you like her W: Because she is talented and full of imagination. I want to be a writer like her.M: Work hard and you can do it.W: Thank you very much.10.C 11.A 12.C【原文】M: Hi, Jenny. I have waited for half an hour. Why are you so late W: I’m sorry, Jim. I went to the bank and was caught in a traffic jam. I’m so tired and hungry now.M: What about ordering some take-away food and eating at home for dinner W: Sounds great! Could you order a beef pizza for me M: Of course. Would you like something to drink W: Yes, I’d love to. Please order a bottle of juice for me.M: No problem! And I ordered a hamburger and a cup of tea for myself. Now I am going to pay for the bill online.W: How soon will we receive the food M: In half an hour.W: Good!13.C 14.B 15.C【原文】M: Lucy, I met your brother on the street yesterday. He has changed a lot.W: Yeah. He went to Paris six years ago. He returned for a two-month holiday.M: What does he do there He looks serious.W: He works in a school as a teacher. So he has to wear their school uniform and tie every day.M: He used to wear glasses, didn’t he W: Yes, he did. But now he doesn’t wear glasses.M: Did he use to have long hair W: Yes, he did. Now he has short hair.M: I think his French is very good. I want to ask him how to learn French well.W: Oh. You can come to my house this evening. He can teach you some ways of learning French.M: Thank you very much.W: You’re welcome.16.A 17.B 18.C 19.A 20.C【原文】M: A tall, thin boy who is always smiling. That’s Adam, my best friend. I’ve known him since we were in pre-school together. We went to the same primary and secondary schools, and I’m really glad that we’re classmates again this year.Adam is my best friend because I know that I can always depend on him. When I need help with homework, he is there to patiently explain the things I don’t understand. He is also the one who helps me catch up with the lessons when I’m absent from school. Adam is quite shy and doesn’t have a lot of close friends, but everyone likes him. I feel comfortable with Adam because he accepts people as they are.A true friend like Adam is hard to find, and I feel really lucky to have him. I hope we will remain best friends after we finish school and go our separate ways in the future.21.C 22.B 23.C【导语】本文主要介绍了Top Discovery Space的活动信息以及需要遵守的规则。21.细节理解题。根据“...including experiencing 3D-printing, doing chemistry games, growing vegetables and exploring the secrets of space.”可知,活动内容包括体验3D打印、做化学游戏、种植蔬菜和探索太空的奥秘。由此可知,来访者可以在TDS了解太空知识。故选C。22.细节理解题。根据“Please note: One ticket covers one adult and one child. Please buy one more ticket for another adult or child.”可知,一张票包括一名成人和一名儿童,要为另一名成人或儿童多买一张票。由此可知,如果你和父母去TDS,需要购买两张票。故选B。23.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了Top Discovery Space的活动信息以及需要遵守的规则。由此推知,这篇文章是一个布告。故选C。24.A 25.A 26.B 27.A【导语】本文主要介绍了在武汉开放的国内首条空轨列车。24.细节理解题。根据第二段“The clear glass floor offers passengers a bird’s eye view of the city, which means that they can see the city under their feet more easily and clearly.”可知,透明的玻璃地板为乘客提供了城市的鸟瞰图,这意味着他们可以更容易、更清楚地看到脚下的城市。由此可知,选项A是“空轨列车”的图片。故选A。25.细节理解题。根据第二段“With a top speed of 60 km per hour”可知,这列火车时速可达60公里。故选A。26.细节理解题。根据最后一段“A passenger from Guangdong Province said she brought her son to Wuhan for a ride in summer. ‘My son had seen videos of the sky train online and wanted to take a ride. He was so excited and happy during the whole journey, especially because he could see the city through the glass floor. It was an amazing experience for both of us,’ she added.”可知,在最后一段,作者是通过用乘客的话来描述“空轨列车”的旅程的。故选B。27.主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了在武汉开放的国内首条空轨列车。故选A。28.D 29.A 30.A 31.B【导语】本文主要介绍了微笑的好处。28.细节理解题。根据“First, it is easier to smile than to show unhappiness.”可知,微笑比表现不开心更容易。故选D。29.细节理解题。根据“In fact, it only takes 17 muscles (肌肉) to smile. On the other hand, it takes 43 muscles to show unhappiness.”可知,微笑只需要动17块肌肉,而表现不开心需要动43块肌肉,也就是说,微笑比表现不开心需要动更少的肌肉。故选A。30.篇章结构题。第一段总起全文,引出微笑这一话题;第二至五段罗列了四个微笑的好处。故选A。31.最佳标题题。本文主要介绍了微笑的好处,选项B“微笑的力量”与之相符。故选B。32.D 33.B 34.A 35.C【导语】本文通过Chip的故事说明如果我们对他人有更高的期望,他们可能会表现得更好,即“期望更高,行动更好”。32.细节理解题。根据“It was shocking to me that he was described as an angry, uncontrollable and evil (惹人厌的) boy.”以及“Over the next several months, I came to know Chip well enough to see that he was neither evil nor uncontrollable.”可知,作者对Chip的看法是不一样的。故选D。33.细节理解题。根据“But, one day, Chip threw a chair at his teacher and was sent to my office.”可知,Chip先是扔了椅子被送到办公室;根据“I asked him if he would tell his teacher this.”可知,接着叫了他的老师来;根据“He then said that he knew he was…His teacher listened to him with heartfelt compassion. Then she gave him a big warm hug”可知,Chip表达了他的感受,最后老师给了他一个拥抱。 故选B。34.词句猜测题。根据后面的描述“From then on, I’m pleased to see his behavior improved through the rest of school years.”可知,Chip后来的行为得到了改善,说明Chip接受了辅导员的帮助,他的行为表示接纳和信任。 故选A。35.推理判断题。文章通过Chip的故事说明如果我们对他人有更高的期望,他们可能会表现得更好,即“期望更高,行动更好”。故选C。36.B 37.E 38.D 39.A 40.C【导语】本文是一篇关于如何寻找丢失物品的指南。36.根据“If there’s a place where you usually leave the missing object, start there.”可知,此处建议从通常放置丢失物品的地方开始寻找,选项B“再次检查物品通常所在的地方”符合语境。故选B。37.根据“Sometimes, thinking about the last time you saw or used the object can help you.”可知,此处建议思考最后一次看到或使用物品的时间,选项E“闭上眼睛,回想你最后一次拥有物品的情景”符合语境。故选E。38.根据“Follow your memory to where you last remember using or seeing the lost object.”可知,此处建议跟随记忆回到最后记得使用或看到丢失物品的地方,选项D“在你最后看到或持有物品的地方寻找”符合语境。故选D。39.根据“Reach out to a friend or family member in the same space as you ...”可知,此处建议向朋友或家人寻求帮助,选项A“向朋友或家人寻求帮助”符合语境。故选A。40.根据“If you’ve lost this object ... if the store, building, or area has a lost and found.”可知,此处建议检查丢失物品所在区域是否有失物招领处,选项C“如果你在公共场所,找一个失物招领处”符合语境。故选C。41.B 42.D 43.C 44.D 45.A 46.A 47.B 48.C 49.B 50.A 51.C 52.A 53.C 54.B 55.D【导语】短文讲述了乔治·里德因挽救一名男婴的生命而被授予英勇证书的故事。41.句意:2013年1月,沃切特的一个寒冷多风的早晨。snow下雪的;windy有风的;sunny阳光明媚的;rainy下雨的。根据下文“The strong wind had blown the buggy into the sea”可知,此处指“寒冷多风的早晨”。故选B。42.句意:当地海港船长乔治·里德在执行任务时听到一声巨响。made制造;caused导致;produced生产;heard听到。根据“a noise”可知,此处指“听到一声巨响”。故选D。43.句意:在港口的另一边,一些人指着并大喊大叫,所以他尽可能快地骑车过去。nodding点头;singing唱;shouting喊;laughing笑。根据下文“The strong wind had blown the buggy into the sea”可知,此处指“人们指着掉进海里的婴儿车大喊大叫”。故选C。44.句意:里德先生看到了一辆婴儿车在大约四米深的冰冷水中。air空气;wall墙;rope 绳索;water水。根据下文“The strong wind had blown the buggy into the sea”可知,此处指“看到了一辆婴儿车在冰冷水中”。故选D。45.句意:一名妇女尖叫着,在婴儿车中她的六个月大的男婴被困在水中。caught抓住;freed解放;placed放置;hidden隐藏。根据下文“The strong wind had blown the buggy into the sea”可知,强风把婴儿车吹进了海里;可知此处指“被困在水中”。故选A。46.句意:里德先生很快决定马上行动。quickly快速地;slowly慢慢地;nervously紧张地;carefully小心地。根据上文“A woman was screaming-her six-month-old baby boy was caught in the buggy and in the water.”可知,此处指“里德先生看到婴儿车中男婴被困在水中,很快决定马上行动救援”。故选A。47.句意:里德先生说:“我走过去,看到婴儿车倒置着……我跳了进去。”up 向上;in在……里面;on在……上面;behind在……后面。根据上文“A woman was screaming-her six-month-old baby boy was caught in the buggy and in the water.”可知,此处指“跳进水中”。故选B。48.句意:其他一些人帮忙把一根绳子系在婴儿车上,他们设法把婴儿车从水里拉出来到安全地方。present颁发;change变化;tie系扣;take拿。根据“a rope to the buggy”可知,此处指“把一根绳子系在婴儿车上”。故选C。49.句意:其他一些人帮忙把一根绳子系在婴儿车上,他们设法把婴儿车从水里拉出来,到安全地方。him他;it它;her 她的;them他们。根据上文“Some other people helped to tie a rope to the buggy,”可知,此处指“把婴儿车从水里拉出来”,用it指代“buggy”。故选B。50.句意:路过的护士Tanya Allen给婴儿做了心肺复苏术,使他再次呼吸。breathe呼吸;cry哭;cough咳嗽;sleep睡觉。根据上文“…gave the baby CPR”可知,此处指“路过的护士给婴儿做了心肺复苏术,使他再次呼吸”。故选A。51.句意:随后,一架空中救护直升机赶到,婴儿被送往医院。house房子;hotel 酒店;hospital医院;school学校。根据上文“Then an air ambulance helicopter arrived”可知,此处指“空中救护直升机赶到,把婴儿送往医院”。故选C。52.句意:过了一会儿,孩子的祖父去他家告诉他,男孩已经脱离危险。danger 危险;reach达到;touch触摸;sight 视线。根据下文“After hearing his words, Mr Reeder was very relieved…”可知,此处指“男孩已经脱离危险”。故选A。53.句意:听了他的话,里德先生非常欣慰和高兴。sad悲伤的;surprised惊讶的;happy快乐的;disappointed失望的。根据and并列表相承的关系,可知此处指“里德先生听到男孩已经脱离危险,感到非常欣慰和高兴”。故选C。54.句意:他说:“从做心肺复苏术的护士到直升机飞行员,每个人都参与其中。”teacher老师;nurse护士;doctor医生;reporte记者。根据上文“Tanya Allen, a passer-by nurse, gave the baby CPR”路过的护士给婴儿做了心肺复苏术;可知此处指“做心肺复苏术的护士”。故选B。55.句意:这是一个非常勇敢的行为,因为他冒着生命危险。if如果;although尽管;unless 除非;because因为。根据“he put his own life at risk”可知,此处表原因,指“这是一个非常勇敢的行为,因为他冒着生命危险”。故选D。56.a 57.was studying 58.So 59.her 60.fifth 61.on 62.wants 63.works 64.to create 65.harder【导语】本文主要介绍了中国沙画艺术家何素丹以及她的作品。56.句意:何素丹是一位沙画艺术家。此处泛指一位沙画艺术家,应用不定冠词a或an,空后的sand以辅音音素开头,故填a。57.句意:她在大学学习时开始画沙画。此处表示一个动作在发生的过程中,又有另一个动作发生,且动作都发生在过去,此处when引导的时间状语从句表示一个动作在发生的过程中,所以要采用过去进行时,其结构是:was/were+动词现在分词,主语she表示单数,所以应用be动词was,动词study的现在分词是studying。故填was studying。58.句意:所以她不得不通过看网络视频来学习。分析“There were no lessons about sand painting in the university at that time...she had to learn it by watching online videos.”可知,空格前后是因果关系,前因后果,连词so“所以”符合语境,句首首字母s要大写。故填So。59.句意:她因其关于中国24个节气的沙画而闻名中国。空后的sand paintings是名词短语,所以空处应填she的形容词性物主代词her“她的”,用于修饰名词短语。故填her。60.句意:它们被称为中国的“第五大发明”。结合提示词和空前的the可知,空处应填five的序数词形式fifth“第五”。故填fifth。61.句意:现在许多农民仍然依靠节气来决定他们应该在田里做什么。分析“Now many farmers still depend...the solar terms”可知,本题考查短语depend on“依靠”。故填on。62.句意:她想用她的沙子讲述关于节气的故事,以便让更多的中国年轻人可以了解每一个节气。此处表示现在所存在的情况,应用一般现在时,主语She表示单数,所以动词want要变成第三人称单数形式wants。故填wants。63.句意:我会创作更多的作品来弘扬中国传统文化。more后接可数名词的复数形式,所以空处应填名词work“作品”的复数形式works。故填works。64.句意:每一幅沙画的创作都要花费她大约一周的时间,但在她眼里,这真的是值得做的事情。create“创作”,动词。此处采用了“It takes sb. some time to do sth.”句型,表示“做某事花费某人多长时间”,所以空处应填to create。故填to create。65.句意:她坚信她工作越努力,进步就越大。hard“努力地”,副词。分析“She strongly believes the...she works, the more she makes progress.”可知,此处应采用“the+比较级..., the+比较级...”结构,表示“越……就越……”,所以空处应填hard的比较级harder。故填harder。66.(s)pare【详解】句意:——你在业余时间经常做什么?——我经常和朋友在公园里打排球。根据“I often play volleyball with my friends in the park.”及首字母提示可知,此处问“业余时间做什么”,spare time“业余时间”符合句意。故填(s)pare。67.(p)ain【详解】句意:如果你胃痛,你需要去看医生。根据首字母提示及“you need to go to a doctor.”可知,空处指“疼痛”,需名词pain,可数名词,冠词a后跟名词单数。故填(p)ain。68.(b)adly【详解】句意:露西数学考试考得不好,她不敢告诉父母这件事。根据“and she didn’t dare to tell her parents about it”可知她不敢告诉父母,可见她考得不好,do badly in“在……做得不好”。故填(b)adly。69.(a)wful【详解】句意:由于天气不佳,上周日我们没有去爬山。根据“We didn’t go climbing”以及首字母提示,此处应该说糟糕的天气,awful“很坏的,糟糕的”,作定语。故填(a)wful。70.(c)onvenient【详解】句意:在城市里,自行车通常比汽车更方便,尤其是在高峰时段。根据“more...than”和首字母提示可知,在高峰时段,城市里,自行车比汽车方便,“比较级+than”表示一方超过或低于另一方的情况,more convenient表示“更方便的”,空处需填形容词,convenient“方便的”,形容词。故填(c)onvenient。71.(s)urface【详解】句意:天气冷极了,湖面被冰覆盖着。根据“the... of the lake is covered with ice.”及首字母可知,被冰覆盖着的应该是湖面,surface“表面”;再根据“is”可知,主语用单数名词。故填(s)urface。72.(W)hoever【详解】句意:最后一个离开的人应该把窗户关上。根据“...is the last to leave should close the windows.”和首字母提示可知,此处是无论谁最后离开都应该关窗户,句子为主语从句,从句缺少主语,空处需填连接代词,whoever“无论是谁”符合语境,句首首字母w需大写。故填(W)hoever。73.(a)bsent【详解】句意:由于最近的流感,不少于10名学生缺课。根据“were...from class”和首字母提示可知,流感使得学生不能到校上课,be absent from class表示“缺课”,空处需填形容词,作表语,absent“缺席的”,形容词。故填(a)bsent。74.(r)emained【详解】句意:无论警察问什么,这个男人什么也没说,保持沉默。根据句中“the man said nothing”及首字母提示可知,男人保持沉默。remain“保持”,动词;由“asked”可知,空处也应用过去式。故填(r)emained。75.(s)pread【详解】句意:范逸婷在第19届亚运会上获得三枚金牌的消息很快在村里传开了。根据“The news that Fan Yiting won three gold medals in the 19th Asian Games...quickly in the village.”和所给首字母可知,范逸婷在第19届亚运会上赢得三枚金牌的消息应是迅速在村里传播。“传播”spread,结合语境可知,句子时态为一般过去时。此处应用其过去式spread。故填(s)pread。76.One possible version:Music is important in our life. If there is no music, our life won’t be so interesting. Music can bring us energy and make us happy. Different people have different ideas about music. Tony loves music that he can dance to, because he enjoys dancing. Betty likes jazz music. She thinks jazz is really cool. Carmon enjoys rock music and dance music very much. She thinks they are interesting. I like country music because it can make me feel relaxed.【详解】[总体分析]①题材:本文是材料作文;②时态:主要时态为“一般现在时”;③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏表中提示内容“提示信息”的要求均要一一阐述,适当发挥。[写作步骤]第一步:表明写作意图。借用“音乐在我们生活中很重要”来引出重点介绍的内容。第二步:具体阐述写作内容。依照提示信息的要点——三个人及我喜欢的音乐类型及原因等均要一一阐述。第三步:书写结语。[亮点词汇]①make us happy使我高兴②feel relaxed感到放松[高分句型]①If there is no music, our life won’t be so interesting. (If引导的条件状语从句)②I like country music because it can make me feel relaxed. (Because引导的原因状语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省杭州市2025—2026学年九年级英语上期中考试模拟题.docx