资源简介 浙江省宁波市2025—2026学年九年级英语上期中考试模拟题【考试范围:Unit1-Unit7】学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、听力选择(满分20分)1.What kind of animal did Jack use to keep A.A cat. B.A dog. C.A golden fish.2.How does Mr. Zhang go to work every day A.By bike. B.By car. C.By bus.3.Where does the girl want to go A.To the bank. B.To the cinema. C.To the library.4.Why will Jerry be late for the party A.He will have a piano lesson.B.He has to do homework.C.He will have a guitar lesson.5.What happened in the boy’s dream A.He swam in an ocean of paper.B.He had a lot of homework.C.He flew in the sky.听语言,回答问题。6.What did Susan use to look like A.She was short.B.She wore glasses.C.She had short hair.7.What sport is Nick playing now A.Soccer. B.Tennis. C.Basketball.听下面一段对话,回答以下小题。8.What’s the relationship between the two speakers A.Wife and husband. B.Teacher and student. C.Customer and waiter.9.How are the two speakers going to spend Children’s Day A.By giving presents. B.By having a big meal. C.By visiting the Sea Park.听下面一段对话,回答以下小题。10.When will the visitors come to the school A.On 25th May. B.On 15th June. C.On 18th July.11.Why will Mr. Hark give the visitors a talk A.To tell them how English is learned.B.To tell them how computers are used.C.To tell them how the school has developed.12.What will the visitors probably do on the last day A.Visit a park. B.Attend a party. C.Go around the city.听下面一段较长对话,回答三个小题。13.Why does the woman want to treat her friends A.Because she has passed her driving test. B.Because it is her birthday. C.Because she won the first prize.14.When will the two speakers go to McDonald’s A.At 4:30. B.At 5:30. C.At 6:30.15.What happened to the woman’s car A.It was stolen. B.It was broken. C.It was sold out.听下面一段独白,独白后有5个小题。请从题中所给的A、B、C三个选项中选择一个正确的选项。独白读两遍。16.How long does the bus ride take to arrive at the hotel A.50 minutes. B.30 minutes. C.15 minutes.17.What will the weather be like in the coming days A.Rainy. B.Sunny. C.Windy.18.What are they going to do this morning A.To go hiking in the forest.B.To go shopping in the town. C.To take a bus tour around the island.19.When will they visit the fruit farm A.This morning. B.Tomorrow morning. C.The third morning.20.What phone number should they call if they need help A.6828-0970. B.6828-0790. C.6826-0790.二、完形填空(满分15分)阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。Can you imagine going to university at age 14 This year, Jia Zijun, from Henan, did just that. He became the 21 freshman (大一新生) at Beihang University and plans to study aircraft design.“I didn’t know I was the youngest 22 I got here, and it feels quite cool!” Jia told The Paper.Jia took part in the college entrance exam in June and got a total score of 642. People often think students like him must be geniuses (天才). But Jia owes (归功于) his 23 mainly to curiosity (好奇心) and good study habits.“When I was in Grade 1, I was 24 about what we were going to learn next. So I borrowed Grade 2 25 and learned the lessons in my summer holidays. I enjoyed exploring new information,” he said. Because of this, Jia skipped (跳过) Grade 2, and then Grade 4.As he went to high school, he found things were getting 26 to learn. So he started to make plans every day and 27 goals for himself. “I would 28 follow the plan, and little by little I’d see my 29 .”Jia would also 30 what he learned each day before going to bed. If there was something he couldn’t remember well, he’d take a look at it the next morning.“I was not good at English in high school, 31 I printed the vocabulary list and stuck it onto my bed. Every morning when I woke up, I 32 through them, and it’s a good way to remember things.”When Jia felt stressful, he had a 33 way to relax: working on math problems. “I’d find difficult problems to 34 myself, and when I worked it out, I felt really happy.”As he told The Paper, he hopes he can 35 his curiosity and study habits in university, and keep challenging himself to become a better person.21.A.youngest B.latest C.oldest D.newest22.A.after B.until C.if D.unless23.A.quality B.confidence C.happiness D.achievement24.A.interested B.careful C.curious D.serious25.A.textbooks B.newspapers C.magazines D.notebooks26.A.earlier B.easier C.harder D.funnier27.A.build B.invent C.develop D.set28.A.strictly B.quickly C.specially D.wisely29.A.program B.purpose C.project D.progress30.A.present B.review C.see D.start31.A.because B.so C.but D.yet32.A.got B.saw C.put D.looked33.A.special B.common C.important D.exciting34.A.prepare B.challenge C.practice D.protect35.A.keep B.record C.live D.show三、阅读理解(满分30分)AWe need to talk a lot with our friends and family to build good relationships in our life. How can we improve our talking skills Here are four ways that might help you have better conversations with people. Never speak when the other person is speaking. If you do this, it’s just like saying, “I don’t care what you’re saying. What I have to say is more important.” Don’t finish other people’s sentences. Studies show that doing this will make people lose interest in talking with you because you’re taking control of the conversation. Repeat what the other person said. To show you have really understood someone, say what they have just said before you tell them your idea. _________. By looking at the other person in the eye, you are showing that you are interested in what they’re saying. This also helps you listen more carefully.36.How many ways does the writer mention to improve our talking skills A.Two. B.Threes. C.Four. D.Five.37.Repeating others’ words is a way to _________.A.keep the conversation going B.show your understandingC.give your opinions D.start a new topic38.Which of the following can best fit the blank in the story A.Keep eye contact. B.Show what you are interested in.C.Talk about hobbies. D.Use proper body language.B①Are you tired of people asking the questions, “What’s your hobby ” Well, you always hear the same old answers: reading, listening to music, painting and so on. There’s nothing wrong with these activities, but maybe it’s time for some new ideas.②For example, how about “yarn bombing” What’s that Maybe you have heard of knitting (编织) to make sweaters, scarves, gloves and other things. With yarn bombing, people knit different kinds of things, like sweaters for trees or hats for the stones in the park. It’s the latest form of artwork. In some cities, people are even paying knitters to decorate public places with their art. Some call it “Knitting Graffiti (涂鸦), ” but unlike other forms of graffiti, it is easy to take away, and it doesn’t destroy anything.③Do you like those TV shows in which the police use science to solve crimes If you do, you can take up “forensic science” as a hobby. That’s the science used to find crimes. You can get a set of at-home fingerprint tools and find out who is taking cookies from the cookie box or perhaps who is reading your secret diary.④Finally, here’s a hobby for those who want to have fun and make a little money. It’s called “upcycling”. You’ve heard of recycling—you put things like glass, paper and plastic in special boxes so the materials can be used again. Upcyclers take old things and make them into new things. Sometimes they can even sell the things they make. For example, you can take an old book bag, clean it up and decorate it. It will look like a cool new bag. There’s even a magazine called Upcycle that is full of ideas. All you need for this is an old thing and a good imagination.⑤So look around for a new and interesting hobby. Then when someone asks you the question “What’s your hobby ”, you can give them an answer that they’ve never heard before.39.What does the underlined word “It” in Paragraph 2 refer to A.Yarn bombing. B.Graffiti.C.The park. D.Knitting.40.What do you need if you take up “forensic science” as a hobby A.Rich imagination. B.Science magazines.C.Knitting tools. D.Fingerprint tools.41.Which of the following is TRUE A.Knitting Graffiti is difficult to take away.B.A lot of people make a living by upcycling.C.It’s a good idea to have a new and interesting hobby.D.The police usually take up forensic science as a hobby.42.How is the passage organized A. B.C. D.CMy husband and I were taking care of Lizzy, our daughter Debra’s pet dog, on April 17 while Debra was in hospital. We received a message from our son-in-law, Joe, that Debra was about to give birth. Tom and I sprang from our chairs suddenly. It’s a tradition in our family to wait at the hospital of a birth. This would be Debra and Joe’s first child,“You take Lizzy out before we leave, and I’ll be waiting for you in the car!” I told Tom. I started the car and waited impatiently. I saw my husband walk out of the front door but at that moment Lizzy shot out and ran down the street at a great speed.My husband ran after the dog and I followed in my car. “Lizzy! Lizzy!” We shouted as fear filled my heart, we ran after her down our Bellwood Street, “She’s running on Wireless Road!” We both cried with fear. Lizzy ran up and down in the busy street. My husband kept running after her, out of breath, I shouted to my husband, “Tom, be careful when you cross the street!”Within minutes, traffic was actually stopped on Wireless Road. Several good people got out of their cars to help us to get the dog back. Soon, she ran into a safer area and back to our street, With the help of six strangers, we caught her within a few minutes, everyone cheered, and we thanked the helpers again and again.With Lizzy safely back inside, we drove straight to the hospital at once and were able to see our daughter in the delivery room (产房). My husband and I were forever thankful to the strangers who might have saved Lizzy’s life and who enabled us to be there at the beginning of a precious new one.43.The writer was going to the hospital because________.A.she didn’t feel well that day B.her pet dog was hit by a carC.her daughter was giving birth at the hospital D.her daughter was ill in hospital44.The underlined word “sprang” in Paragraph 1 probably means________.A.moved B.lay C.fell D.jumped45.How did the writer feel while Tom was running after the dog A.Worried. B.Excited. C.Thankful. D.bored46.The writer’s purpose in writing this article is to________.A.show us how they got back their pet dog B.show their thanks to the kind strangersC.tell us what trouble their pet dog made D.tell us how they managed to see their daughterDGardening is popular in many parts of the world. It brings us sweet smelling flowers, fresh fruit and vegetables. But you can get more from your garden.Gardening helps to keep healthy. Today’s people sit indoors for too long and don’t get much exercise. When you garden, you have to move around. It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging. Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D.It helps your bodies use calcium (钙), which is necessary to keep your bones (骨骼) strong.________ It gets them off computers, televisions and phones. Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating. It can also help them to understand the meaning of “No pains, no gains.”Gardening is a great way to meet people and build relationships. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect time to communicate with your neighbors. Most people love to talk about their hobbies, and so do gardeners. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens.47.When it’s________, you can get Vitamin D in your garden.A.sunny B.cloudy C.snowy D.rainy48.According to the passage, ________is one of the gardening activities.A.watching TV B.playing with phones C.walking dogs D.watering flowers49.Which of the following can be the missing part in Paragraph 3 A.Gardening will be good for your bones.B.Gardening may help people to feel happy.C.Gardening is a great activity to do with children.D.Gardening can be a good way to meet neighbors.50.The best title of the passage may be________.A.Activities B.Advantages of GardeningC.Healthy Eating Habits D.Relationships with Neighbors四、请阅读下面语篇,根据其内容,从下面所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余项。(满10分) 51 Stress is your body’s enemy. Though schoolwork is important, it’s also important to enjoy yourself, such as listening to music and doing sports. 52 Growing up is not always easy. When you face difficulties, what should you do Just sit there and wait for help Or believe in yourself To have a spirit of doing things by yourself is more useful than crying for help. 53 You’ll never create any luck if you sit there to wait for it. Take steps towards your dreams and meet every challenge. You will find you create more luck in everyday life. 54 Whether it is to get to the store or get home, or if it is climbing the stairs instead of taking the lift, remembering a “Because I can” idea is an easy way to be more active to your life. Increasing your activity level will give you useful things. 55 Some people are already lucky, and they just don’t know it. Instead of giving all your attention to what you don’t have, look at how lucky you already are.A.Be more activeB.Depend on yourselfC.Take action right nowD.Ask teachers for help if necessaryE.Reduce stress and have funF.Feel lucky about what you have五、短文填空(满分20分)A)根据文章和括号内所给汉语意思,写出空缺处单词的正确形式(每空一词)。When you visit London, one of the first things you will see is Big Ben, the famous clock which can be heard all over the world on the B.B.C. It 56 (位于) by Thames River. There are lots of visitors around the world who go to see it. If the Houses of Parliament had not been burned down in 1834, it would never have been built. Big Ben takes 57 (它的) name from Sir Benjamin Hall who was responsible for the making of the clock when the new Houses of Parliament were being built. He made an 58 (努力) and succeeded! It is not only of very large size, but is extremely 59 (精确的) as well. Officials from Greenwich Observatory have the clock checked 60 (两次) a day. On the B.B.C you can hear the clock when it is actually striking because microphones are 61 (连接) to the clock tower. People often 62 (庆祝) New Year in the tower. The bell will broadcast to English on radio and TV. Big Ben has 63 (很少) gone wrong. Once, however, it 64 (失败) to give the correct time. A painter who had been working on the tower hung a pot of paint on one of the 65 (手,指针) and slowed it down.B)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。When I was a little girl, I was very shy and unconfident. I used to be afraid of 66 (speak) in public, so I always kept quiet in class. I never answered the teachers’ questions. I just listened to them 67 (quiet).68 , one day, things changed. I listened to my Chinese teacher Ms. Song carefully 69 usual. Suddenly, she asked the whole class 70 question which was quite easy. Ms. Song looked around, and then her eyes were on me. She asked me 71 (answer) it. Feeling nervous, I stood up slowly and was 72 (able) to say a word. “Come on! Believe in 73 (you). You are the best!” said Ms. Song. I looked at Ms. Song in the eyes, and I could feel her encouragements. I 74 (take) courage from it and answered the question correctly.I 75 (give) a big smile by Ms. Song. From then on, I started to answer the teachers’ questions in class.Since then, whenever I meet challenges, I always say to myself, “You’re the best.”五、选词填空(满分5分)用方框中所给单词的适当形式填空,使对话通顺正确,每词仅用一次(每空一词)。consider use about either centurySugar painting is a kind of traditional Chinese art. Instead of 76 a brush or a pen, artists patiently pour melted (融化的) sugar to create their artwork. In fact, many of the tools used today are almost the same as those used 77 ago.It is no easy job to do sugar painting at all. Drawing has to be done quickly as the sugar cools and hardens quite quickly. The artists have to practice a lot before doing it easily.The most popular pictures of sugar painting are 78 nature or wildlife like a dragon, monkey or flower basket. They are 79 as symbols of good luck in Chinese culture. After the artwork is finished, people can 80 admire the sugar painting with eyes or enjoy its sweet sugar taste.七、书面表达(满分15分)81.假设你是李磊,你的笔友Clara将要在中秋节前来中国,她写信向你询问中秋节的习俗和学习中文的方法。请你根据下表中的提示信息给她写一封回信。Ways to learn Chinese . make word cards . watch movies . ...The Mid-Autumn Festival . Food: ... . Activities: ... . Feelings: ...要求:(1)回信必须包含以上所有信息,可适当发挥。(2)90词左右,开头和结尾部分已给出,不计入总词数。Dear Clara,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Lei/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科/ 让教学更有效 高效备考 | 英语学科试卷第1页,共3页试卷第1页,共3页参考答案1.A【原文】W: Jack, what kind of pet do you keep at home M: I used to keep a cat, but it died at last. Now I have a beautiful golden fish at home.2.B【原文】W: Hello, Mr. Zhang. Did you come to work by bike this morning M: No, I bought a car last month and since then I’ve been driving here.3.A【原文】W: Excuse me, could you please tell me where I can exchange some money M: Sure. There is a bank over there, next to the library.4.C【原文】W: Can you come to my birthday party, Jerry M: I’d like to. But I’m afraid I will be a little late. I must have a guitar lesson.5.A【原文】M: In my dream, I swam in an ocean of paper. Why W: It means you are too tired with your homework these days.M: Maybe you are right. I have too much homework to do every day.6.C 7.B【原文】W: Hi, Nick, over here! Don’t you remember me M: Oh, wow, you’re Susan, aren’t you W: That’s right!M: But you used to have short hair, didn’t you W: Yes, I did. Wait a minute, did you use to play soccer M: Yes, but now I play tennis instead.W: People sure change!8.A 9.C【原文】W: Steve, Children’s Day is coming. I’d like to take our children to travel.M: Good idea! That is just what I want to do.W: Do you have any ideas about the place M: Molly enjoys watching the dolphin show. Karl shows great interest in water sports.W: What about going to the Sea Park M: OK. Let’s make it on that day.10.A 11.C 12.A【原文】W: When are the visitors coming, Mike M: They have three dates to choose from 25th May, 15th June and 18th July. They choose the earliest one.W: OK. We have two weeks to get everything ready. Here are my suggestions. On the first day, we’ll have a welcome party. Then they can visit the school on the second day.M: Good. Since the visitors want to learn about how our school has developed, we may ask Mr Hark to give them a talk about it on the third day.W: That will be nice. What about the last day Go around New York City M: Why not take them to visit the Central Park I’m sure they’ll love it.W: Good idea.13.C 14.C 15.B【原文】W: Let’s go to the McDonald’s this evening. I’ll treat you to dinner.M: For what W: Good news! I won the first prize in the singing competition.M: The first prize Congratulations!W: So I have invited some friends to share my happiness.M: What time shall we go there W: Now, it’s half past four. Let’s go there two hours later, OK M: All right. I’ll drive there.W: Please come to my house and pick me up. My car is being repaired, you know.M: OK. See you.16.C 17.A 18.A 19.B 20.C【原文】Hello, everyone. Welcome to Lonely Island. I’m your tour guide, Gina. First I’d like to tell you about tour plans. The bus ride to your hotel will take about fifteen minutes. Don’t eat or drink on the bus. You are going to enjoy your stay here on Lonely Island. This is a beautiful, quiet island where you can relax, sit by the beach and enjoy great meals. In the coming days, the weather will be a bit rainy, so please take an umbrella with you. This morning we are going hiking in the forest. It will be a bit tiring but exciting! Tomorrow we are going to take a bus tour around the island. We are going to visit a fruit farm in the morning and some lovely quiet villages in the afternoon. If you want to travel to the central town to go shopping, take a bus rather than a taxi. The bus costs about one dollar.Well, if you need any help, please call me at 6826-0790. Got it It’s 6826-0790. Have a nice trip!21.A 22.B 23.D 24.C 25.A 26.C 27.D 28.A 29.D 30.B 31.B 32.D 33.A 34.B 35.A【导语】本文是关于一名14岁上大学的男孩贾子俊的故事。文章向我们介绍了他的学习经历和经验。21.句意:他成了北京航空航天大学最年轻的大一新生,并计划学习飞机设计。youngest最年轻的;latest最新的;oldest最老的;newest最新的。根据“Can you imagine going to university at age 14 This year, Jia Zijun, from Henan, did just that”可知,贾子俊是最年轻的大一新生。故选A。22.句意:我不知道我是最年轻的,直到我到了这里,这感觉太酷了!until直到;after之后;if如果;unless除非。根据“I didn’t know I was the youngest...I got here,”可知,贾子俊在来到大学之前不知道自己是最年轻的,not...until“直到……才”。故选B。23.句意:但贾更将他的成就归功于好奇心和良好的学习习惯。quality质量;confidence自信;happiness快乐;achievement成就。根据“mainly to curiosity (好奇心) and good study habits.”可知,此处表达贾子俊将他的成就归功于好奇心和良好的学习习惯。故选D。24.句意:当我在一年级时,我对我们将要学习的东西感到很好奇。interested感兴趣的;careful小心的;curious好奇的;serious严肃的。根据上文“mainly to curiosity (好奇心) and good study habits.”可知,他对将要学的东西感到好奇。故选C。25.句意:所以我借了二年级的教科书,并在暑假期间学习那些课程。textbooks教科书;newspapers报纸;magazines杂志;notebooks笔记本。根据“learned the lessons”可知,用教科书来学习课程。故选A。26.句意:当他上高中时,他发现学习的东西越来越难。earlier更早的;easier更简单的;harder更难的;funnier更有趣的。根据后文“I started to make plans every day”可知,因为学习更难了,所以他计划学习,故选C。27.句意:所以他开始每天制定计划,为自己设定目标。build建造;invent发明;develop发展;set设定。根据“goals”可知,此处表示为自己设定目标。故选D。28.句意:我会严格地遵循计划,一点一滴地看到自己的进步。strictly严格地;quickly快速地;specially特别地;wisely明智地。根据“follow the plan, and little by little”可知,应该是严格遵循计划,故选A。29.句意:我会严格地遵循计划,一点一滴地看到自己的进步。program程序;purpose目的;project项目;progress进步。根据前文介绍可知,严格按照计划,从而取得进步。故选D。30.句意:贾也会在睡前复习每天学到的东西。present呈现;review复习;see看;start开始。根据“what he learned each day before going to bed”可知,睡前复习每天学到的东西。故选B。31.句意:我在高中的英语不太好,所以我把单词表打印出来,贴在床上。because因为;so所以;but但是;yet然而。根据前后句可知,这是因果关系,后句是结果,故选B。32.句意:每天早上醒来时,我都会浏览它们,这是一种很好的记忆方法。got得到;saw看到;put放置;looked看。根据“printed the vocabulary list and stuck it onto my bed.”和“through”可知,是指浏览单词表,look through“浏览”。故选D。33.句意:当贾感到压力时,他有一种特殊的放松方式:做数学题。special特殊的;common普通的;important重要的;exciting令人兴奋的。根据“working on math problems”可知,做数学题是一种特殊的放松方法。故选A。34.句意:我会找一些难题来挑战自己,当我解决时感觉很快乐。prepare准备;challenge挑战;practice练习;protect保护。根据上文“way to relax: working on math problems.”可知,他用难题来挑战自己。故选B。35.句意:他希望能在大学里保持他的好奇心和学习习惯,不断挑战自己,成为更好的人。keep保持;record记录;live生活;show展示。根据“his curiosity and study habits in university”可知,他希望保持好奇心和学习习惯。故选A。36.C 37.B 38.A【导语】本文是一篇说明文。主要介绍了四种如何提高与朋友和家人谈话技巧的方法。36.细节理解题。根据第一段“Here are four ways that might help you have better conversations with people.”可知,本文提供了四种方法或许能帮助你更好地与人交谈。故选C。37.细节理解题。根据第四段“Repeat what the other person said. To show you have really understood someone, say what they have just said before you tell them your idea.”可知,为了表明你真的理解了对方,在表达你的想法之前,先重复他们刚刚说的话。故选B。38.推理判断题。根据最后一段“By looking at the other person in the eye, you are showing that you are interested in what they’re saying.”可知,通过看着对方的眼睛,你表明了你对他们所说的话感兴趣。因此,空白处应填入与保持眼神交流相关的内容。故选A。39.A 40.D 41.C 42.B【导语】本文主要介绍了几种新的爱好。39.词句猜测题。根据文中“With yarn bombing, people knit different kinds of things, like sweaters for trees or hats for the stones in the park. ”及下文中“It’s the latest form of artwork. In some cities, people are even paying knitters to decorate public places with their art. Some call it “Knitting Graffiti”可知,它是一种最新的艺术形式,因此判断有些人把它叫做“编织涂鸦”,因此猜测“it”代指上文提到的“yarn bombing”。故选A。40.细节理解题。根据文中第三段“That’s the science used to find crimes. You can get a set of at-home fingerprint tools and find out who is taking cookies from the cookie box or perhaps who is reading your secret diary.”可知,你可以在家里得到一套指纹工具,找出谁在从饼干盒里拿走饼干,或者谁在读你的秘密日记。所以如果要将法医科学作为爱好的话需要一套指纹工具。故选D。41.推理判断题。根据文中“So look around for a new and interesting hobby.”可知,要寻找一个新的有趣的爱好,因此有一个新的有趣的爱好是个好主意。故选C。42.篇章结构题。根据文中第一段“There’s nothing wrong with these activities, but maybe it’s time for some new ideas.”可知,第一段引出话题;第二、三、四段分别介绍了三种新的爱好,而根据第五段中“So look around for a new and interesting hobby.”可知,本段是总结,因此判断本文最好的结构为总分总。故选B。43.C 44.D 45.A 46.B【导语】本文讲述了作者和丈夫在女儿生孩子当天照顾女儿养的狗,狗跑丢了,在路人的帮助下找回狗,并及时赶到医院迎接新生命的到来,作者一家非常感激帮助他们的陌生人。43.细节理解题。根据第一段“We received a message from our son-in-law, Joe, that Debra was about to give birth. Tom and I sprang from our chairs suddenly. It’s a tradition in our family to wait at the hospital of a birth.”可知,作者去医院是因为女儿在医院生孩子。故选C。44.词句猜测题。根据第一段“We received a message from our son-in-law, Joe, that Debra was about to give birth. Tom and I sprang from our chairs suddenly.”及常识可知,听到女儿要生孩子了,作者和丈夫应该是很激动地从椅子上跳了起来。故选D。45.推理判断题。根据第三段“We shouted as fear filled my heart, we ran after her down our Bellwood Street, “She’s running on Wireless Road!” We both cried with fear.”可知,作者丈夫在追狗时,作者感到很担心。故选A。46.主旨大意题。根据最后一段“My husband and I were forever thankful to the strangers who might have saved Lizzy’s life and who enabled us to be there at the beginning of a precious new one.”可知,作者写这篇文章的目的是向那些善良的陌生人表示感谢。故选B。47.A 48.D 49.C 50.B【导语】本文介绍了园艺的好处,让人们保持健康,让孩子们远离电子产品,让人们与其他人建立友谊等等。47.细节理解题。根据第二段“Besides, when you are in your garden, you can feel the warm sunshine. This means you are getting Vitamin D”可知,当天气晴朗时,可以在花园里得到维生素D,故选A。48.细节理解题。根据第二段“It’s a good chance for you to exercise your body by watering flowers or doing some digging”可知,浇花是园艺活动之一,故选D。49.推理判断题。根据“Gardening can be a great teacher to teach children about nature and healthy eating”可惜,讲的是儿童与园艺的关系,C项“园艺是和孩子们一起做的一项很好的活动。”符合语境,故选C。50.最佳标题题。通读全文可知,文章讲述园艺的各项好处,故最佳标题为“园艺的优点”,故选B。51.E 52.B 53.C 54.A 55.F【导语】本文介绍了如何让自己幸福和快乐的一些方法。51.根据“Though schoolwork is important, it’s also important to enjoy yourself, such as listening to music and doing sports.”可知,此处是说要学会给自己减压。E项“减轻压力,享受乐趣”符合语境。故选E。52.根据“To have a spirit of doing things by yourself is more useful than crying for help.”可知,此处是说要依赖自己。B项“依靠你自己”符合语境。故选B。53.根据“Take steps towards your dreams and meet every challenge. You will find you create more luck in everyday life.”可知,此处是说应该尽快采取行动。C项“现在就采取行动”符合语境。故选C。54.根据“Whether it is to get to the store or get home, or if it is climbing the stairs instead of taking the lift, remembering a “Because I can” idea is an easy way to be more active to your life.”可知,此处是说要活跃、行动起来。A项“多活动”符合语境。故选A。55.根据“Instead of giving all your attention to what you don’t have, look at how lucky you already are.”可知,此处是说要自己感觉幸运。F项“为你所拥有的感到幸运”符合语境。故选F。56.lies 57.its 58.effort 59.exact 60.twice 61.connected 62.celebrate 63.seldom 64.failed 65.hands【导语】本文介绍了伦敦的大本钟。56.句意:它位于泰晤士河边。lie“位于”,描述事实,时态为一般现在时,主语是it,lie应用第三人称单数形式lies。故填lies。57.句意:大本钟得名于本杰明·霍尔爵士,他在建造新议会大厦时负责制造大本钟。its“它的”,形容词性物主代词修饰名词name。故填its。58.句意:他付出了努力,并成功了!effort“努力”,可数名词,结合an可知,用单数形式。故填effort。59.句意:它不仅尺寸非常大,而且非常精确。exact“精确的”,在句中作表语。故填exact。60.句意:格林尼治天文台的官员每天检查两次时钟。twice“两次”,副词。故填twice。61.句意:在英国广播公司,你可以在钟声敲响时听到钟声,因为麦克风被连接到了钟塔上。connect“连接”,结合are可知,此处要用过去分词形式connected,构成一般现在时的被动语态。故填connected。62.句意:人们经常在这座塔里庆祝新年。celebrate“庆祝”,根据often可知,时态为一般现在时,people表示复数含义,用动词原形。故填celebrate。63.句意:大本钟很少出差错。seldom“很少”,副词。故填seldom。64.句意:然而,有一次,它没有给出正确的时间。fail“失败”,结合Once可知,时态为一般过去时,应用其过去式failed。故填failed。65.句意:一位一直在塔楼上工作的油漆工把一罐油漆挂在一根指针上,然后使它的速度变慢了。hand“手,指针”,one of+名词复数,hand的复数形式为hands。故填hands。66.speaking 67.quietly 68.However 69.as 70.a 71.to answer 72.unable 73.yourself 74.took 75.was given【导语】本文主要讲述了作者从小就很羞涩,缺乏自信。自从受到了宋老师的鼓励之后,开始变得大方自信。66.句意:我过去害怕在公众面前说话,所以我总是在课堂上保持安静。of是介词,后跟动名词作宾语。故填speaking。67.句意:我只是安静地听他们讲课。空处修饰动词,应用副词。故填quietly。68.句意:然而有一天,事情发生了变化。后句和前面内容是转折关系,空后有逗号,应用However。故填However。69.句意:像往常一样,我认真地听我的语文老师宋老师讲课。as usual“像往常一样”,为固定短语。故填as。70.句意:突然,她问了全班一个问题,这个问题很简单。空后是单数名词,应用不定冠词表示泛指,question以辅音音素开头,应用a。故填a。71.句意:她让我回答这个问题。ask sb to do sth“让某人做某事”,为固定短语。故填to answer。72.句意:我感到很紧张,慢慢站起来,却一句话也说不出来。根据“Feeling nervous, I stood up slowly”可知,作者未能说出话来,应用be unable to。故填unable。73.句意:相信你自己。此句是祈使句,省略了主语you,宾语和主语是同一人称,宾语用反身代词。故填yourself。74.句意:我鼓起勇气,正确地回答了问题。根据“answered ”可知,本句是一般过去时,动词用过去式。故填took。75.句意:宋老师向我露出了一个大大的微笑。分析语境可知,主语I和动词give是动宾关系,应用被动语态结构。句子是一般过去时,所以这里用一般过去时的被动语态结构,主语是I,be动词用was。故填was given。76.using 77.centuries 78.about 79.considered 80.either【导语】本文主要介绍了中国的一种传统艺术——糖画。76.句意:艺术家们不是用画笔或钢笔,而是耐心地倒融化的糖来创作他们的艺术品。根据“a brush or a pen”结合备选词可知,此处指不是用画笔或钢笔,use“使用”,instead of doing sth“代替做某事”,此处要用动名词形式using,在句中作宾语。故填using。77.句意:事实上,今天使用的许多工具与几个世纪前使用的工具几乎相同。根据“ago”结合备选词可知,此处是数世纪前,century“世纪”,此处应用复数形式centuries。故填centuries。78. 句意:最受欢迎的糖画是关于自然或野生动物的,比如龙、猴子或花篮。根据“nature or wildlife”结合备选词可知,此处指关于自然或野生动物的,about“关于”,介词。故填about。79.句意:它们在中国文化中被认为是好运的象征。根据“They are…as symbols of good luck”结合备选词可知,此处指被认为是好运的象征,consider“认为”,be considered as“被认为是……”,固定短语。故填considered。80.句意:艺术品完成后,人们可以用眼睛欣赏糖画,也可以享受它甜美的糖味。either…or“或者……或者”。故填either。81.例文Dear Clara,I’m very glad to hear that you will come to China before the Mid-Autumn Festival. I know you are not at speaking Chinese. Now I give you some advice on how to learn Chinese.You can make word cards to learn Chinese. Watching Chinese movies is also a good way. What’s more, use Chinese whenever you can. The more you use Chinese, the better you will learn it.As for the Mid-Autumn Festival, it falls on the 15th of the eighth month of our Chinese lunar calendar and is one of the traditional Chinese festivals. No matter how far away we are, we will try to go home for the celebration. What we love most is to sit together, admire the moon, eat mooncakes and share our stories.YoursLi Lei【详解】[总体分析]①题材:本文是一封书信作文。②时态:主要为“一般现在时”。③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏题目要求中每一项内容,适当添加细节,并突出写作重点。[写作步骤]第一步,表明写作意图。开头表达听到对方来中国的高兴心情,因对方中文不好引出学习建议。第二步,具体阐述。详细说明学习中文的方法,随后介绍中秋节相关信息。[亮点词汇]①be glad to 高兴②give advice on 给……关于……的建议③word card 单词卡④fall on 落在(某一天)⑤lunar calendar 农历⑥traditional festival 传统节日⑦admire the moon赏月[高分句型]①The more you use Chinese, the better you will learn it.(the+比较级,the+比较级句型)②I’m very glad to hear that you will come to China before the Mid-Autumn Festival.(宾语从句)答案第1页,共2页答案第1页,共2页 展开更多...... 收起↑ 资源列表 audio.mp3 浙江省宁波市2025—2026学年九年级英语上期中考试模拟题.docx