资源简介 / 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科2025-2026学年九年级上册英语单元能力提升培优卷外研版Module 1 Wonders of the world注意事项 考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求 1.本试卷共11页,包含选择题(第1题~第45题,共45题)、非选择题(第46题~第76题,共31题)两部分。本卷满分120分,考试时间为100分钟。考试结束后,请将本试卷一并交回。 2.答题前,请务必将自己的姓名、准考证号用0.5毫米黑色墨水的签字笔填写在试卷的规定位置,在试卷第一面的右下角填写好座位号。一、单项选择(共15小题;每小题1分,计15分)在下列各题A、B、C、D四个选项中选择一个能填入题干空白处的最佳答案。1.The sun________ brightly this morning.A.shine B.is shone C.was shone D.shone2.—Where is Dad, Mum —He ________ to the factory.A.has been B.went C.goes D.has gone3.—________ is the bridge —It is about 2 kilometers long.A.How far B.How long C.How wide D.How deep4.You can’t go ________ the door.A.through B.along C.across D.over5.In my ________, we should study hard from now on or we will regret later.A.hand B.opinion C.mouth D.think6.We stood ________ the big tree and watched the sun rise over the eastern mountains.A.beside B.below C.on top of D.through7.We all ________ you.A.agree on B.agree to C.agree with D.agree8.The sound of the thunder was so ________ that everyone in the room was surprised.A.clear B.silent C.loud D.grey9.________ it is dark outside, the stars shine brightly over the canyon.A.Because B.Though C.So D.If10.There are ________ birds living in the forest near the waterfall.A.million of B.millions of C.two million of D.two millions11.________ my opinion, the Great Barrier Reef is the most beautiful natural wonder.A.On B.In C.At D.For12.The river is ________ 500 kilometers long, and it runs through three cities.A.more than B.more of C.less than D.less of13.A little girl was crying. So I went and sat __________ her.A.beside B.inside C.between D.next14.There are about forty thousand rocks, most of them ________ six sides.A.have B.with C.has D.to have15.—What do you think of the Great Wall —It is one of the greatest ________ in the world.A.wonder B.wonders C.wonderful D.wonderfully二、完形填空(共 15 小题;每小题1分,计15分)阅读下面短文,从文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。In March this year, 27 international students went on a three-day trip to Huangshan, Anhui. These students came from different 16 , such as France and the US.On the first day, the group went to Hongcun. The 17 village is famous as the “village in a Chinese painting”. That’s because its 18 is amazing. The fantastic old buildings with white walls are like 19 from the past. The students learned about the history of Anhui there. They found an ancestral hall (宗祠) in the village. People built it a very long time ago. It showed how 20 family was to Chinese people. They also went to an ancient school, and they found people there 21 cared about studying in the past.The next day, the students 22 an ink (墨) factory. There they learned 23 people made ink and inkstones. The workers explained the ways carefully. The students were 24 that Chinese culture and art were so interesting. In the afternoon, they 25 in an old town. There, they listened to stories about ancient people being loyal (忠诚的) and showing respect.On the 26 day, they went to Huangshan University. They learned about Chinese tea culture. They watched someone make tea and even tried it themselves. 27 was very peaceful. After that, they learned to cook a famous fish dish. The fish 28 a little strange, but it tasted great.The trip came to an end 29 it got dark. It was a full and meaningful 30 . It helped the students learn about Chinese history, culture and life today.16.A.towns B.countries C.schools D.clubs17.A.modern B.rich C.ancient D.dark18.A.landscape B.language C.food D.air19.A.meals B.treasures C.festivals D.markets20.A.tiring B.fun C.useful D.important21.A.really B.suddenly C.finally D.hardly22.A.cleaned B.visited C.built D.kicked23.A.why B.where C.when D.how24.A.afraid B.sad C.amazed D.bored25.A.worked out B.held on C.got together D.stood up26.A.first B.school C.big D.last27.A.It B.He C.She D.I28.A.felt B.stayed C.smelled D.grew29.A.if B.so C.but D.as30.A.show B.journey C.match D.exhibition三、阅读理解(共15 小题;每小题2分,计30分)阅读下列内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。AFor the student Chen Honghan, the journey to school has changed from a treacherous 3-hour walk to a safe thirty-minute trip. He feels like flying through the clouds, thanks to the “cloud school bus”.Chen comes from Nizhuhe Village at the border (边界) of Yunnan and Guizhou Provinces. For years, Chen and his classmates walked on muddy roads to reach their school on the top of the cliffs (悬崖).However, this difficult travel has changed into a wonderful tour now. They first ride a 6-minute scenic bus (观光车) and then take a lift that climbs 268 meters. Next, they take a cable car (缆车) ride that climbs over 200 meters. After a one-kilometer walk, they arrive at the school in just under 30 minutes.The change began with the introduction of the eco-cultural tourism (生态文化旅游) in 2017. The project helped build a cliffside lift in 2018 and a cable car in 2022. They were free for the villagers there.The “cloud school bus” not only safely sends the village children to school but has also attracted (吸引) many visitors to the area.In 2024, 300,000 visitors came, bringing in the profit (利益) of nearly 20 million yuan. This has also improved villagers’ lives, with many starting businesses like farmstays, coffee shops and guesthouses. What’s more, some villagers have returned to their hometowns to contribute to this growth.Cai Xiong is one of them who led many amazing projects like the cliffside lift. “This tourism project is meant not only to help the villagers succeed, but also to serve as a ‘ladder to the clouds’ for the children. I hope they will climb this ladder, gain experience and grow, and finally return with the skills to make their hometown even better,” he said.根据材料内容选择最佳答案。31.What does the underlined word “treacherous” probably mean A.Busy. B.Dangerous. C.Comfortable. D.Short.32.What is the correct order of the students’ travel to school at present A.B.C.D.33.Which is NOT an advantage of the “cloud school bus” A.It improves students’ safety during their school travel.B.It attracts a great number of visitors to visit Nizhuhe Village.C.It provides villagers with better lives and a bright future.D.It encourages villagers to leave their village for better jobs.34.What is the main purpose of the passage A.To show the dangers of walking to school in mountainous areas.B.To explain how education has improved in Yunnan and Guizhou.C.To show how a tourism project has changed villagers’ lives and education.D.To introduce Cai Xiong’s contributions to building lifts and cable cars.35.In which part of a newspaper can we probably find the passage A.Education. B.Sports. C.Health. D.Environment.BFor Miller, an 80-year-old man, it’s a chance of a lifetime. Miller is a part of a group of around 60 Germans who are on a bus journey along the ancient Silk Road.About this journey, he says, “I have been deeply interested in the Silk Road since I was a child. But now I finally have a chance to experience it.”The two-month bus journey will take the group through Germany, Russia and other European countries. They will then enter China from the country’s western part. It will be an unforgettable memory for them.Nearly half of the 13,000-kilometre trip will be inside China. From Xinjiang in the west to Shanghai in the east, the German visitors will see more than 20 Chinese cities. “We have managed the trip of the Silk Road for around 10 years. An increasing number of people, not only from German-speaking countries, have been joining us,” says Liu Guoqiang from China Tours.Almost 26 million foreigners travelled to China in 2015, and about 5 million of them were from Europe. Beijing, Xi’an, Shanghai and the Yangtze River are traditional Chinese travel destinations for European tourists. Speaking of where he wants to go, Miller says, “Compared with modern cities, the culture in western China attracts me more.”As Shi Xiang, head of China Tours, says, “Being a new brand to attract foreign visitors, the Silk Road is good for people to know more about China, especially the northwestern part of the country.”36.How will the group of around 60 Germans have the tour A.By plane. B.By bus. C.On foot. D.By train.37.Where will the German group enter China A.From Beijing. B.From the western part of China.C.From the eastern part of China. D.From Shanghai.38.The underlined word “destinations” in the fifth paragraph means “________” in Chinese.A.标志 B.道路 C.品牌 D.目的地39.According to the passage, how long has China Tours managed the trip A.For around 20 years. B.For around 5 years.C.For around 10 years. D.For around 26 months.40.Which is the best title for the passage A.Silk Road: an old brand to attract ChineseB.Silk Road: a new way to learn about ChinaC.Silk Road: a better chance to see modern citiesD.Silk Road: a fashionable way to buy silkCYears ago, I was travelling around Australia with two friends. At that time, both friends had to leave early because of work, so I decided to travel to the Whitsunday Islands alone.I got on a boat. Everyone on the boat, except me, was with friends. Not wanting to talk to strangers, I decided to take photos. The back of the boat was a good place to catch the wonderful view of the sea.I walked there and saw a metal box standing there. I put my arms on it, without knowing it was a hot barbecue (烧烤架)!“My God, it hurts!” crying in pain, I moved my arms away at once.Although there weren’t marks on my arms, I was in great pain. And I didn’t ever have friends with me. I sat alone, trying not to cry. Finally my arms turned purple.People on the boat saw this and came to help me. One girl offered me a special scald cream (烫伤膏).After treatment, I felt much better. I could enjoy the beauty of the Whitsundays, talk to strangers on the boat and have fun with them.It’s not the conventional way to meet people, but it shows even burning your arms can become part of your trip, and make your trip better in the end.41.What do we know from Paragraph 1 A.Why the writer travelled alone. B.How the writer got to the islands.C.What the writer did during the trip. D.When the writer arrived at the islands.42.Why did the writer walk to the back of the boat A.To find friends. B.To prepare a barbecue.C.To take photos. D.To talk to strangers.43.Which of the following words can best describe the writer’s feelings in Paragraph 5 A.Relaxed and warm. B.Helpless and lonely.C.Excited and pleased. D.Surprised and afraid.44.What does the underlined word “conventional” most probably mean A.Convenient B.Difficult C.Normal. D.Special.45.What is the purpose of the passage A.To give advice on how to travel alone. B.To tell us the importance of friendship.C.To show possible dangers during a trip. D.To share what the writer learned from a trip.四、词汇运用(共10小题;每小题1分,计10分)根据句子意思,用括号中所给汉语提示或英语单词的适当形式填空。写出空缺处所填单词的正确形式。46.If you want to improve your pronunciation, you should listen to the tape and repeat out (loud).47.There are millions of (website) on the Internet.48.The ground (fall) away and down to the river.49.It’s (wonder) to finish all the homework before going to bed.50.The teacher kept (silence) when we talked loudly then we stopped talking soon.51.What’s your (看法) on the most beautiful wonder of the world 52.We had a hot (讨论) about which wonder of the world to visit first.53.There is a small house (在……旁边) the big tree.54.There is a (小溪) in the forest not far away from here.55.The train goes (穿过) a long tunnel in the mountain.五、阅读表达(共5 小题;每小题2分,计10分)请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。17-Year-Old Is Youngest to Fly Around the WorldOn August 24, 17-year-old Mack Rutherford landed (降落) his microlight airplane safely back in Bulgaria, completing a five-month effort to fly around the world. He has now set the record as the youngest person to fly around the world alone.Mack’s flight began in Bulgaria, where he took off on March 23. He was 16 at the time, but celebrated his birthday during his trip around the world.He flew in a small, two-seater microlight airplane, able to fly at speeds of about 186 mph (300 kph). One of the plane’s seats was replaced with an extra gas tank, which allowed Mack to cover longer distances. The plane also had satellite communications that let Mack stay in touch with people on the ground.Mack’s route took him over Europe, Africa, Asia, and North America. He visited 30 countries in all and covered 33,630 miles.Though Mack expected his trip to take two to three months, he had to change his ideas. In some places, he had to wait long for getting permission (批准) to fly. Other problems required major changes to his flight plan.Mack also faced lots of other challenges, many of them related to extreme weather. In Sudan, Mack had to deal with sandstorms. He had to fly through heavy rain in India, and ended up with water in his gas tanks.He said crossing the Pacific Ocean was the most difficult part of the trip. After a 10-hour flight from Japan, he had to land-just as it was getting dark-on an island with no one else on it. He spent the night in the open air.In spite of all the difficult times, Mack described the trip as “amazing”.Now Mack has set the record for the youngest person to fly around the world alone, beating 18-year-old English pilot, Travis Ludlow, who set the record last year.Mack says he hopes his trip will show young people they can make a difference. “You don’t need to be 18 to do something special. Just follow your dreams and they will eventually come true,” he said.56.How long did it take Mack to fly around the world 57.How did Mack keep in touch with people on the ground 58.Which part of the trip was the most difficult for Mack 59.How many continents (大洲) did Mack travel across 60.Do you think Mack is a role model (榜样) for young people Why or why not (请自拟一句话作答)六、缺词填空(共 10空;每空1分,计10分)阅读下面短文,然后根据括号内所给汉语意思写出单词的正确形式(每空一词)。One summer, my family went on a journey and saw some of the most 61 (惊人的) sights in America.Our favourite place was Niagara Falls. It 62 (包括) three different waterfalls: Horseshoe Falls, Bridal Veil Falls and American Falls. They go into the Niagara River and form a 63 (自然的) boundary between the United States and 64 (加拿大).There are several different ways to see the powerful waters: on foot, by boat or by air. the first night, we walked 65 (穿过) Niagara Forest to American Falls. We could 66 (的确) hear the loud sound of the water clearly before we reached the falls.During our 67 (接下来的) tour, the falling water shocked us when we were standing just six metres away from Bridal Veil Falls. It was a perfect place to 68 (经历) the power of the falls.69 (事实上), we haven’t travelled for two years. Now I’m looking forward to having a wonderful trip. There is so much to see in the world. We will 70 (继续) our journey of exploring the world.七、书面表达(计30分)A.句子翻译(共5 小题;每小题2分,计10分)将下列句子译成英语,并将所译句子写在横线上。71.父母们想知道他们的孩子和同学相处得如何。72.我想知道他们是否已经去过那家书店了。73.我想知道这种传统的艺术形式是否具有浓郁的地方特色。74.我想知道如何在作业和业余爱好之间取得平衡。75.我想知道他是否已经注意到了我在写作上的进步。B.写作(计20分)76.近年来,冰箱贴、书签、印章成为了旅行的热门单品,是文化传播的重要载体;然而,中国传统文化只有亲身体验才能真正感受到其中的魅力。假如你是李华,你的外国朋友Eric计划来中国体验传统文化,你非常乐意陪伴同行。请你根据以下思维导图的提示,写一封邮件给他介绍一下你安排的行程吧。注意:1. 词数为60词左右; 2. 可适当增加细节,以使行文连贯;3. 文中不得出现真实姓名和学校名称;4. 文章开头和结尾已给出,不计入总词数。参考词汇:历史古迹:ancient historical relics 兵马俑:The Terracotta Army 军事智慧:military wisdom 非遗元素:intangible cultural heritageDear Eric,_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________YoursLi Hua/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com)参考答案及试题解析1.D【解析】句意:今天早上阳光明媚。考查时态。shine照耀,动词原形;is shone一般现在时的被动语态;was shone一般过去时的被动语态;shone过去式。根据“this morning”可知,句子描述的是过去某个时间发生的事情,应该用一般过去时,且主语“The sun”与动词“shine”之间是主动关系,所以应该用其主动语态的过去式形式。故选D。2.D【解析】句意:——妈妈,爸爸在哪儿?——他去工厂了。考查现在完成时。根据“Where is Dad, Mum ”和“He...to the factory”可知,爸爸已经去了工厂,不在这里,强调过去的动作对现在的影响,应用现在完成时。has been to去过(已回来了);has gone to已经去了(现在还没回来)。根据题干语境可知,爸爸还没有回来,应用has gone。故选D。3.B【解析】句意:——这座桥有多长?——它大约有两公里长。 考查特殊疑问词组辨析。How far多远,询问距离;How long多长,询问长度或时间;How wide多宽,询问宽度;How deep多深,询问深度。根据答句“It is about 2 kilometers long.”可知,问句是在询问桥的长度,因此B选项“How long”符合语境。故选B。4.A【解析】句意:你不能穿过这扇门。考查介词辨析。through穿过(内部);along沿着;across穿过(表面);over在……上方。根据“go...the door.”可知,是指穿过门,是从内部穿过,应用介词through。故选A。5.B【解析】句意:在我看来,我们应该从现在开始努力学习,否则以后会后悔的。考查名词辨析。hand手;opinion观点、看法,名词;mouth嘴;think认为,动词。my是形容词性物主代词,后需接名词,根据“we should study hard from now on or we will regret later”可知,此处表达对努力学习的看法,短语in one’s opinion“在某人看来”,符合语境,故选B。6.A【解析】句意:我们站在大树旁,看着太阳从东边的山上升起。 考查介词辨析。beside在……旁边;below在……下方;on top of在……顶部;through穿过。根据“We stood...the big tree and watched the sun rise over the eastern mountains.”可知,此处描述的是人们站在大树的某个位置观看日出,结合常识,人们通常是站在大树旁边观看日出,因此,A选项“beside”最符合语境。故选A。7.C【解析】句意:我们都同意你的看法。 考查动词和动词短语辨析。agree on就……达成一致;agree to同意(计划、建议等);agree with同意(某人的观点、意见等);agree同意。根据“We all...you.”可知,此处表示“我们都同意你的看法”,agree with sb.“赞同某人(的观点)”。故选C。8.C【解析】句意:雷声如此响亮,以至于房间里的每个人都感到惊讶。 考查形容词辨析。clear清晰的;silent安静的;loud响亮的;grey灰色的。根据“The sound of the thunder”以及“everyone in the room was surprised”可知,此处指的是雷声非常响亮,以至于让房间里的每个人都感到惊讶。因此,C选项“loud(响亮的)”符合语境。故选C。9.B【解析】句意:虽然外面很黑,但星星在峡谷上闪闪发光。考查让步状语从句。 Because因为;Though尽管;So所以;If如果。根据“it is dark outside, the stars shine brightly over the canyon.”可知,前后句是让步关系,应用though引导让步状语从句。故选B。10.B【解析】句意:瀑布附近的森林里生活着数百万只鸟。考查数词辨析。million百万;millions of数百万的,前面不能有具体数字。当million前有具体数字时,用单数形式,且后面不加of。此处没有具体数字。故选B。11.B【解析】句意:在我看来,大堡礁是最美丽的自然奇观。考查介词辨析。On在……上;In在……里面;At在;For为了。in my opinion“在我看来”,为固定短语。故选B。12.A【解析】句意:这条河有500多公里长,流经三个城市。考查短语辨析。more than多于,超过;more of更多的;less than少于,不足;less of更少的。根据“it runs through three cities”可知,此处指这条河有500多公里长,因此A项符合题意。故选A。13.A【解析】句意:一个小女孩在哭,所以我走过去坐在她旁边。考查介词辨析。beside在……旁边;inside在……里面;between在……之间;next靠近,需搭配to。根据“So I went and sat ... her.”可知,是指走过去坐在小女孩旁边。故选A。14.B【解析】句意:那里大约有四万块岩石,大多数都有六个面。考查介词用法。have有,动词;with有,介词;has有,动词三单;to have有,动词不定式。此句是there be句型, 已经有谓语动词,不需要再填入谓语动词,排除A和C;此处表示伴随状态,应用介词with,排除D。故选B。15.B【解析】句意:——你觉得长城怎么样?——它是世界上最伟大的奇迹之一。考查名词。wonder奇迹,单数名词;wonders奇迹,复数名词;wonderful精彩的,形容词;wonderfully非常,极好地,副词。根据“It is one of the greatest...in the world.”可知,此处是“one of the+形容词最高级+复数名词”结构,表示“……最……之一”,用wonders。故选B。16.B 17.C 18.A 19.B 20.D 21.A 22.B 23.D 24.C 25.C 26.D 27.A 28.C 29.D 30.B【导语】本文讲述了27名国际学生到安徽黄山进行为期三天旅行,了解中国历史、文化和现代生活的故事。16.句意:这些学生来自不同的国家,比如法国和美国。towns城镇;countries国家;schools学校;clubs俱乐部。根据“France and the US”可知,此处是指来自不同的国家。故选B。17.句意:这个古村以“中国画中的村庄”而闻名。modern现代的;rich富裕的;ancient古老的;dark黑暗的。根据下文“The fantastic old buildings”可知,这个村庄是古老的。故选C。18.句意:那是因为它的风景令人惊叹。landscape风景;language语言;food食物;air空气。根据“the ‘village in a Chinese painting’”可知,此处是指村庄的风景令人惊叹。故选A。19.句意:那些有着白色墙壁的绝妙古老建筑就像来自过去的宝藏。meals餐饭;treasures宝藏;festivals节日;markets市场。根据“from the past”可知,此处是指这些古建筑就像来自过去的宝藏。故选B。20.句意:它展示了家庭对中国人是多么重要。tiring令人疲倦的;fun有趣的;useful有用的;important重要的。根据“They found an ancestral hall (宗祠) in the village. People built it a very long time ago”可知,人们建造宗祠,可见家庭对中国人是多么重要。故选D。21.句意:他们还去了一所古老的学校,他们发现那里的人在过去真的关心学习。really真正地;suddenly突然地;finally最终;hardly几乎不。根据“They also went to an ancient school”以及语境可知,此处是指他们发现那里的人在过去真的关心学习。故选A。22.句意:第二天,学生们参观了一家墨水厂。cleaned打扫;visited参观;built建造;kicked踢。根据“an ink (墨) factory”可知,此处是指学生们参观了一家墨水厂。故选B。23.句意:在那里他们了解了人们如何制造墨水和砚台。why为什么;where哪里;when什么时候;how如何。根据“learned”和“people made ink and inkstones”可知,此处是指学生们了解了人们如何制造墨水和砚台。故选D。24.句意:学生们对中国的文化和艺术如此有趣感到惊讶。afraid害怕的;sad伤心的;amazed惊讶的;bored无聊的。根据“Chinese culture and art were so interesting”可知,此处是指学生们对中国的文化和艺术如此有趣感到惊讶。故选C。25.句意:下午,他们在一个古镇集合。worked out解决;held on坚持;got together集合;stood up站起来。根据“in an old town”可知,此处是指他们在一个古镇集合。故选C。26.句意:在最后一天,他们去了黄山大学。first第一;school学校;big大的;last最后的。根据上文“On the first day”和“The next day”可知,此处是指最后一天。故选D。27.句意:它非常平静。It它;He他;She她;I我。根据上文“They watched someone make tea and even tried it themselves”可知,此处是指喝茶这件事非常平静,用it指代。故选A。28.句意:鱼闻起来有点奇怪,但是尝起来很棒。felt感觉;stayed停留;smelled闻起来;grew生长。根据“but it tasted great”可知,此处是指鱼闻起来有点奇怪,但是尝起来很棒。故选C。29.句意:当天黑时,旅行结束了。if如果;so所以;but但是;as当。根据“The trip came to an end”和“it got dark”可知,此处是指当天黑时,旅行结束了,用as引导时间状语从句。故选D。30.句意:这是一次充实而有意义的旅行。show展览;journey旅行;match比赛;exhibition展览。根据“27 international students went on a three-day trip to Huangshan, Anhui”可知,此处是指这是一次充实而有意义的旅行。故选B。31.B 32.B 33.D 34.C 35.A【导语】本文主要介绍了生态文化旅游项目如何改变了尼珠河村村民的生活以及孩子们的上学方式。31.词句猜测题。根据“the journey to school has changed from a treacherous 3-hour walk to a safe thirty-minute trip”可知,前后形成对比,safe表示“安全的”,可猜测划线词treacherous表示“危险的”。故选B。32.细节理解题。根据“They first ride a 6-minute scenic bus (观光车) and then take a lift that climbs 268 meters. Next, they take a cable car (缆车) ride that climbs over 200 meters. After a one-kilometer walk, they arrive at the school”可知,学生们现在上学的正确顺序是先坐观光车,然后坐电梯,接着坐缆车,最后步行,图B的顺序符合原文描述。故选B。33.细节理解题。根据“The ‘cloud school bus’ not only safely sends the village children to school but has also attracted (吸引) many visitors to the area.”和“This has also improved villagers’ lives”可知,A、B、C选项都是“云校车”的优势,选项D“它鼓励村民离开村庄去寻找更好的工作”在文中未提及,不是其优势。故选D。34.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了生态文化旅游项目如何改变了尼珠河村村民的生活以及孩子们的教育。故选C。35.推理判断题。通读全文可知,本文主要讲述了生态文化旅游项目如何改变了尼珠河村村民的生活以及孩子们的教育,和教育相关,所以最有可能在报纸的教育版块找到这篇文章。故选A。36.B 37.B 38.D 39.C 40.B【导语】本文主要讲述了一位80岁的德国老人参加一个由约60名德国人组成的旅行团,沿着古老的丝绸之路进行为期两个月的巴士之旅。36.细节理解题。根据“Miller is a part of a group of around 60 Germans who are on a bus journey along the ancient Silk Road.”可知,大约60名德国人将乘公共汽车进行这次旅行。故选B。37.细节理解题。根据“They will then enter China from the country’s western part.”可知,他们将从中国西部进入中国。故选B。38.词句猜测题。根据“Beijing, Xi’an, Shanghai and the Yangtze River are traditional Chinese travel destinations for European tourists.”可知,这些城市是游客前往的地点,故推出划线部分destinations意为“目的地”。故选D。39.细节理解题。根据“We have managed the trip of the Silk Road for around 10 years.”可知,中国旅行社经营丝绸之路旅行路线已有约10年。故选C。40.最佳标题题。根据“Being a new brand to attract foreign visitors, the Silk Road is good for people to know more about China,”及通读全文可知,本文的核心是丝绸之路作为吸引外国游客了解中国的新途径,故选项B“丝绸之路:了解中国的新途径”符合本文标题。故选B。41.A 42.C 43.B 44.C 45.D【导语】本文是一篇记叙文,文章主要讲述了作者独自旅行时因意外烫伤手臂,却因此与陌生人互动并收获温暖的经历。41.细节理解题。根据“both friends had to leave early because of work, so I decided to travel to the Whitsunday Islands alone”可知,作者独自旅行的原因是两个朋友因工作提前离开。故选A。42.细节理解题。根据“Not wanting to talk to strangers, I decided to take photos. The back of the boat was a good place…”可知,作者走向船尾是为了拍照。故选C。43.细节理解题。根据“I was in great pain… I sat alone, trying not to cry”可知,作者当时感到无助和孤独。故选B。44.词句猜测题。根据“It’s not the conventional way to meet people…”并结合上下文可知,作者因意外烫伤与陌生人互动,这种相遇方式“不寻常”,因此“conventional”应指“正常的”。故选C。45.主旨大意题。通读全文可知,全文通过作者的经历说明:意外事件可能成为旅行的转折点,并带来积极影响,故文章是为了分享旅行中的感悟。故选D。46.loud【解析】句意:如果你想改善你的发音,你应该听磁带然后大声重复出来。此处需要一个副词修饰动词“repeat”,“loud”既可以作形容词也可以作副词,作副词时表示“大声地”,符合语境。故填loud。47.websites【解析】句意:互联网上有数百万个网站。根据“millions of”可知,其后应接可数名词复数形式,故填websites。48.fell【解析】句意:地面向下倾斜并一直延伸到河里。根据“The ground...away and down to the river.”可知,本句描述的应该是过去的情况,用一般过去时,fall的过去式为fell。故填fell。49.wonderful【解析】句意:睡觉前完成所有的作业太棒了。因为谓语动词是is,所以本空用形容词形式,wonder的形容词为wonderful。故填wonderful。50.silent【解析】句意:当我们高声谈话时老师保持沉默,然后我们迅速地停止了谈话。keep后面接形容词形式,表示维持某种状态。silence“沉默”,名词,形容词形式为silent。故填silent。51.opinion【解析】句意:你对世界上最美丽的奇迹有什么看法?opinion“看法”,名词,此处是指“对世界上最美丽的奇迹的看法”,名词用单数即可。故填opinion。52.discussion【解析】句意:我们热烈讨论了应该先去参观世界上的哪个奇观。根据“We had a hot...”可知,此处表示名词“讨论”,discussion名词,意为“讨论”,have a discussion about sth.表示“就某事进行讨论”。故填discussion。53.beside【解析】句意:在大树旁边有一座小房子。beside“在……旁边”,介词。故填beside。54.stream【解析】句意:森林里有一条小溪,离这里不远。此处需要填写表示“小溪”的英文单词stream,且前面有不定冠词a,故用单数形式。故填stream。55.through【解析】句意:火车穿过了山中的一条长隧道。根据题干可知,火车是从山体内部穿过,应用介词through。故填through。56.Five months. 57.Through satellite communications. 58.Crossing the Pacific Ocean. 59.Four. 60.Yes. Because he shows that young people can achieve big dreams through courage and persistence.【导语】本文主要讲述了17岁的Mack Rutherford成为独自环球飞行最年轻者的故事。56.根据“completing a five-month effort to fly around the world.”可知,Mack环游世界花了5个月的时间。故填Five months.57.根据“The plane also had satellite communications that let Mack stay in touch with people on the ground.”可知,这架飞机还配备了卫星通信系统,使Mack能够与地面人员保持联系。故填Through satellite communications.58.根据“He said crossing the Pacific Ocean was the most difficult part of the trip.”可知,横渡太平洋是这次旅行中最困难的部分。故填Crossing the Pacific Ocean.59.根据“Mack’s route took him over Europe, Africa, Asia, and North America.”可知,Mack穿越了4个大洲。故填Four.60.开放性试题,答案不唯一,合理即可,参考答案为Yes. Because he shows that young people can achieve big dreams through courage and persistence.61.amazing/surprising 62.includes 63.natural 64.Canada 65.through 66.simply/surely 67.following/next 68.experience 69.Actually 70.continue【导语】本文是记叙文。主要讲述了作者一家在一个夏天的旅行经历,重点描述了他们游览美国尼亚加拉大瀑布的所见所闻,包括瀑布的构成、观赏方式以及游览时的感受,最后提及因两年未旅行而对未来探索世界旅程的期待。 61.句意:一个夏天,我们全家去旅行,看到了美国一些最惊人的景色。根据所给汉语提示“惊人的”及修饰对象“sights”可知,此处应用形容词amazing或surprising,二者均用于修饰事物。故填amazing/surprising。62.句意:它包括三个不同的瀑布:马蹄瀑布、新娘面纱瀑布和美国瀑布。根据所给汉语提示“包括”可知,对应的动词为include;文章整体讲述过去的旅行经历,时态为一般过去时,但此处描述尼亚加拉大瀑布的客观构成,属于客观事实,应用一般现在时;主语It为第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数形式。故填includes。63.句意:它们汇入尼亚加拉河,构成了美国和加拿大之间的自然边界。根据所给汉语提示“自然的”可知,此处应用形容词natural,用于修饰名词“boundary”,作定语。故填natural。64.句意:它们汇入尼亚加拉河,构成了美国和加拿大之间的自然边界。根据所给汉语提示“加拿大”可知,对应的专有名词为Canada,国家名称首字母需大写。故填Canada。65.句意:第一天晚上,我们步行穿过尼亚加拉森林,来到美国瀑布。根据所给汉语提示“穿过”及宾语“Niagara Forest”可知,此处应用介词through,强调从物体内部穿过。故填through。66.句意:在到达瀑布之前,我们的确能清楚地听到巨大的水声。根据所给汉语提示“的确”可知,此处应用副词simply或surely,用于修饰动词“hear”,作状语,强调“能清楚听到水声”这一情况的真实性。故填simply/surely。67.句意:在接下来的游览中,当我们站在距离新娘面纱瀑布仅6米远的地方时,倾泻而下的水流让我们感到震撼。根据所给汉语提示“接下来的”可知,此处应用形容词following或next,用于修饰名词“tour”,作定语,均表示“在之后的游览过程中”,符合语境。故填following/next。68.句意:那是体验瀑布磅礴气势的绝佳地点。根据所给汉语提示“经历”可知,对应的动词为experience;此处“to + 动词原形”构成不定式,作后置定语,修饰名词“place”,表示“体验瀑布气势的地点”,故用动词原形。故填experience。 69.句意:事实上,我们已经两年没有旅行了。根据所给汉语提示“事实上”可知,对应的副词为Actually,用于句首修饰整个句子,强调客观事实,且句首单词首字母需大写。故填Actually。70.句意:我们将继续我们探索世界的旅程。根据所给汉语提示“继续”可知,对应的动词为continue;句中will为助动词,后接动词原级,构成一般将来时,表示“将要继续旅程”。故填continue。71.Parents wonder how their children get along/on with their classmates.【解析】结合句意,该句为一般现在时。parents“父母”,作主语;wonder“想知道”,作谓语;how“如何”,引导宾语从句;their children“他们的孩子”,作从句主语;get along/on with“与……相处”,从句谓语;their classmates“他们的同学”,从句宾语;宾语从句用陈述句语序。故填Parents wonder how their children get along/on with their classmates.72.I wonder/want to know whether/if they have been to the bookshop.【解析】分析句子可知,句子是陈述句,时态是一般现在时,主语是I“我”;想知道:wonder/want to know;是否:whether/if,引导宾语从句;从句时态用现在完成时,they“他们”,作主语;have been to“去过”;the bookshop“那家书店”,作宾语。故填I wonder/want to know whether/if they have been to the bookshop.73.I want to know/wonder if/whether this traditional art form has a strong local flavor.【解析】分析句子结构可知,本句含有宾语从句,表示经常的状态用一般现在时。主句是“我想知道I want to know/I wonder”,其后是宾语从句部分,由引导词“if/whether”连接,这种传统的艺术形式this traditional art form,具有has,浓郁的地方特色a strong local flavor。 故填I want to know/wonder if/whether this traditional art form has a strong local flavor.74.I wonder how to achieve a balance between homework and hobbies.【解析】根据汉语可知,本句时态是一般现在时,主语是I,谓语动词用原形;“想知道”wonder;“如何取得平衡” how to achieve a balance,是“疑问词+不定式”结构,在句中作宾语;“在作业和业余爱好之间” between homework and hobbies。故填I wonder how to achieve a balance between homework and hobbies.75.I wonder if/whether he has noticed my progress in writing【解析】此句应译为宾语从句,主句是“我想知道”,译为“I wonder”。宾语从句用陈述语序,主语“he”;“已经注意到”译为“has noticed”作谓语;“我的进步”译为“my progress”作宾语;“在写作上”译为“in writing”,位于句末;“是否”译为“if/whether”,连接主句与从句。故填I wonder if/whether he has noticed my progress in writing.76.范文Dear Eric, I’m more than happy to accompany you when you come to China to experience traditional culture. First, we’ll visit ancient historical relics like the Great Wall and the Terracotta Army, which can let us witness ancient Chinese military wisdom. Then, we’ll explore intangible cultural heritage elements such as paper-cutting and Hanfu to feel their beauty. Also, we can’t miss local delicacies like Beijing Roast Duck. I hope you’ll have a wonderful time and deeply feel the charm of Chinese culture.Yours,Li Hua【解析】[总体分析]①题材:本文是一封电子邮件;②时态:主要为“一般现在时”;③提示:需包含邀请对方体验中国传统文化、介绍行程安排等要点,适当添加细节使内容更丰富。[写作步骤]第一步,表达乐意陪同对方来中国体验传统文化的心情;第二步,详细介绍行程安排,包括参观历史古迹、探索非遗元素、品尝地方美食;第三步,表达对对方能拥有美好时光、感受中国文化魅力的期望。[亮点词汇]①ancient historical relics历史古迹②intangible cultural heritage非物质文化遗产③local delicacies地方美食[高分句型]①First, we’ll visit ancient historical relics like the Great Wall and the Terracotta Army, which can let us witness ancient Chinese military wisdom. (which引导非限定性定语从句)21世纪教育网(www.21cnjy.com)21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览