资源简介 必修Book 1 Unit 1 Teenage LifeB卷·能力提升练综合(时间:90分钟 满分:120分)第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to senior high. Your great adventure is about to begin. It is a time when you can challenge yourself to improve. Some senior high students are invited to share their secrets and advice.Wang Zanduo, 17, HebeiOne of the most important things for seniors is to learn to get along with others. We all know nobody is perfect. Getting along with others takes patience and understanding. You should always respect others’ differences and make new friends with people sharing common interests. It’s also a time to learn to keep your temper (脾气) under control. A hot temper cannot solve any problems, but patience can.Sun Xiuyuan, 16, ShandongTo enjoy your high school life, I would say that you don’t want to stress yourself out. Senior years provide you with more chances to explore who you are and what you want to do in the future. I really enjoy doing extracurricular activities and community service. My experiences of joining a singing club and a computer programming club, as well as volunteering, have encouraged me to search for the unknown and find more fun and warmth in the world. Try things you are not familiar with, and remember, no matter what your talents are, you can always go beyond yourself.Zhao Yuebei, 18, HainanIt’s true that senior year means a lot more work. Don’t worry! A very useful study method is the mind map to help organize information. Creating your own system of knowledge is important. It plays a key role especially in the review stage of the final year. You can start by writing down a key concept (概念) in the center of a page, then add related points and ideas around it. I have benefited a lot from this method since it pushes me to review and organize all my knowledge.1.According to Wang Zanduo, how can you get along well with others A.Making efforts to become perfect.B.Being patient and understanding.C.Trying to be different from others.D.Developing the same interest as others.2.What does Sun Xiuyuan advise you to do A.To put yourself under no stress. B.To do what you want to.C.To become a helpful volunteer. D.To try some new things.3.What is Zhao Yuebei talking about A.Learning strategies. B.Some past experiences.C.System of knowledge. D.High school’s final year.BAfter graduating from Ontario College of Teachers, I became a teacher at a one-room country school in Aldborough Township.That first day of school as a 19-year-old female teacher was a frightening experience. It was one thing to have graduated as a successful student; it was another thing to face a classroom of little faces that were waiting for the “new teacher.” I had a classroom of 21 children of different shapes and sizes. The youngest was five going on six and the eldest was 16.There were two doors for entrance in my school, one for the girls, one for the boys and just inside each door was a chemical toilet—no outdoor facilities for us! The heat in the building was a wood-burning furnace(火炉) down in the basement. Tending the furnace was one of my responsibilities. Luckily, I knew a bit about starting a fire, so the school didn’t burn down.What I found most difficult was that a parent might take a child out of school for any reason. I had one Dutch family, whose father would keep the children out of school to help with the farm work. Finally, I got tired of this and sent an education officer to solve the problem. Needless to say, I was very unpopular with that father from then on, but the children came to school much more regularly!In the classroom, the older students helped the younger ones with learning, as well as with putting on coats and hats. If someone’s lunch was forgotten, everyone shared a bit of their food. We were a family. We had good times and bad times, but we kept learning. Far beyond maths, social studies, reading, grammar and writing, we learned how to get along with each other.I loved teaching at this small school and knew I was teaching the children about life as much as about subjects. I’d like to believe some students will have an influence on the world that will last long after I am gone.4.Why did the author feel her first day as a teacher frightening A.So many students were in class.B.The situations were quite different.C.No outdoor facilities were provided.D.The students were curious about her.5.What do we know about the school A.It was poorly equipped. B.The playground was large.C.It was once damaged by a fire. D.The students were of similar age.6.What was a headache for the author A.A Dutch family hated her.B.The students preferred farm work.C.The education officer offered little help.D.Some parents ignored children’s education.7.What can be inferred from Paragraph 5 A.They cared about each other. B.They had an influence on the world.C.They laughed away bad times. D.They did well in almost every subject.CSchool is a place that is familiar to everyone. Let’s find out what American students do in school.An official dance party is held about twice a year in high schools in the United States. When the final football game is over for the season there is a homecoming party. Sometimes, students select a king from among the football players, and a queen from among the girls. Every student can attend and have fun with the help of their teachers. Sometimes, to the surprise of everyone, students, who devote all their time to study, come to the party in a beautiful dress.The most exciting party that students can go to would have to be a prom(毕业舞会). Students attend it in dresses similar to those of Hollywood stars and the atmosphere is comparable to an Oscar Award party. Since such a party is for seniors, students usually stay up the night trying to enjoy their last year in high school.In American schools, instead of the teachers going to different rooms, students have their own class schedules and go to different classrooms. When a student is away from school, they must have an explanation for being away along with the signature(签名) of a parent. The signed paper is then handed in to the school office. American students also enjoy a number of activities out of school like cheerleading(拉拉队), student government and a host of different sports.8.Whose presence at the homecoming party can make others amazed A.The king and the queen acted by students. B.The laziest student in study.C.The teacher who offers advice. D.Students who study hardest.9.Why do students hold the prom till the next morning A.Because they would like to dance and sang madly.B.Because this is the only chance that they get dressed like film stars.C.Because students make it as exciting as an awarding party of Oscar.D.Because this perhaps is the last chance that they can enjoy their school life.10.According to the passage, American students in school ________.A.study in the same classroom B.have the same class with each otherC.attend different classes in different places D.wait for their teachers in their class11.What is this passage mainly about A.The organizing of dance parties. B.Homecoming party.C.How to ask for a leave. D.School life in America.DAt the beginning of my Senior Two, I received my letter from the New York University (NYU) exchange program, and I was very relieved (如释重负的). I finally had the chance to take high level courses, experience college student life, and gain some extra credit. My aim was to learn the basics of accounting, economics, marketing, and psychology.When I arrived, I found that there were only 30 students in the program. I was so excited, but also nervous. I was worried that I would not make friends in my new environment. However, I turned out to be totally wrong. NYU hosts free events every week, giving students the chance to meet new people and explore New York City. My favorite events were the Broadway show trips. But there were always a limited number of spots. Therefore, I had to sign up online as soon as I received the reminder and hope that I would be chosen to go.This summer, I have watched ten Broadway shows, including To Kill a Mockingbird, Aladdin, and Frozen. Actually, I was fully attracted by the shows. Watching a performance almost every week was so amazing. On the way to the different shows, I always met someone new and we’d often chat about our lives. I was so thankful for making so many new friends.By the time the shows were finished, it was usually late at night. However, I wasn’t scared as Times Square was always so busy, filled with people and lights. This summer was the best ever and I certainly caught a glimpse (一瞥) into college life at NYU. Surprisingly, it is not as scary as I thought.12.Who might be the author of this text A.A college student. B.A high school student.C.A high school teacher. D.A student’s parent.13.What made the author anxious when arriving at New York A.’ The difficult courses. B.The challenging program.C.The trouble in making friends. D.The strict and serious teachers.14.Why are the Broadway shows mentioned in paragraph 3 A.To introduce some Broadway shows.B.To show the author’s performance skills.C.To attract people to watch Broadway shows.D.To express the author’s appreciation for the program.15.What can be the best title for the text A.A Taste of NYU College Life B.An Exploration in New YorkC.The Amazing Courses at NYU D.The Attractive Shows of Broadway第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Universities are doing everything they can to become a green campus. But there are also items students can do to make your campus more eco-friendly.Recycle everything, especially paper!There is a large amount of paper a college student goes through every term. ___16___ We know that these things can’t be avoided, but the way you handle the use of all the paper can really help create a better green campus.Buy green.___17___ Paper, cleaning products and water are products that can be bought as recycled goods. They’re slightly more expensive than the normal products, but they’re worth buying to make a green campus.Walk and bike to school.Most campuses, especially those that are trying to become a more eco-friendly campus,have pretty good public transit (公共交通系统). ___18___ Walking or biking will help make your campus a green university.___19___A water bottle can be refilled at any water fountain and can easily be drunk in class or while riding a bike. This will protect the environment by decreasing the amount of plastic waste on your campus.Buy used clothing.It is usually thought of as something to do to save money. ___20___ Recycling clothes minimizes the amount of resources to make clothing and puts a dent in the problem of worldwide sweatshops.A.Carry a water bottle.B.It is also good for the environment!C.Buy as many recycled products as possible.D.Paper made of this kind of wood is much stronger.E.On top of that, almost all universities are pedestrian (步行者) friendly.F.It includes class notes, term papers, student newspapers and so on.G.Universities call on all the students to learn to recycle all the waste paper.第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Many freshmen find their first year of high school frightening. Students feel a(n) ____21____ of anxiousness and excitement as they ____22____ their four-year journey. Many freshmen are becoming involved in activities around campus to ____23____ the new school.“My first week at Freedom was frightening and ____24____ .” said Caden Kitchen, “but my sister Avery, who is a senior, ____25____ me out.” By his sister’s showing him around campus, Kitchen felt more ____26____ and prepared to begin his year. He joined the golf team and planned to join the hockey (曲棍球) team to follow his love for ____27____ and meet new people.Many students have older ____28____ who are willing (愿意) to show them around campus.“ ____29____ upperclassmen helped me make new friends and adapt to this new campus,” explained Madison Clayton. Clayton is also looking forward to playing softball on the Freedom team where she hopes to meet ____30____ friends.Sports are a ____31____ way for freshmen to meet new people and to get involved in the school. Besides making friends, freshman year can still be ____32____ .“I seem to be at the ____33____ of the school food chain (食物链),” Shane Lenoir said. “It looks like everyone else on campus is ____34____ than me.”“High school was frightening at first,” Joshua Brant said, “but I’m excited to take on my next four ____35____ .”21.A.importance B.culture C.result D.mixture22.A.begin B.break C.continue D.end23.A.look for B.prepare for C.keep up with D.get used to24.A.boring B.dangerous C.worrying D.unfair25.A.kicked B.helped C.took D.called26.A.nervous B.comfortable C.satisfied D.special27.A.sports B.life C.family D.learning28.A.sisters B.parents C.friends D.teachers29.A.Being B.Meeting C.Asking D.Knowing30.A.new B.best C.true D.old31.A.long B.special C.wrong D.fun32.A.difficult B.busy C.great D.interesting33.A.top B.end C.bottom D.heart34.A.bigger B.safer C.healthier D.cooler35.A.classes B.years C.teams D.terms第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On the first day of my senior high,I _____36_____(wake) up early and got to my new school, eager to get to know it. During my _____37_____(explore), I met a white-haired man, who later turned out to be my English teacher. In my first class, our English teacher asked us to introduce_____38_____(we) one by one, and he went first. But I was too nervous _____39_____(pay) attention, _____40_____(wonder) how I could make a good first impression. I was organizing my words _____41_____my turn came. Hearing my self-introduction, everyone in my class started laughing. I looked at them in panic. However, my teacher said, “Nice to know we share the same name.” Although I got _____42_____(embarrass), his words made me a lot more relaxed.Then, Mr Meng explained that at senior high we are going to face some challenges, which might sometimes put us under _____43_____(press). But it all depends on _____44_____we do. Finally, he told us to keep calm and be prepared so as to make _______45_______most of the time at senior high.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)你校将举行线上英语演讲比赛。请你以How to live a healthy lifestyle为主题写一篇演讲稿参赛。内容包括:1.线上学习期间可能存在的问题;2.提出健康生活的建议。注意:1.词数100左右;2.开头已为你写好。Dear teachers and fellow schoolmates,_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。There are many things in senior middle school that I still remember clearly. I studied three years in a country school, which is faraway. However, it has a good environment and strict but kind teachers, so I loved the school and all my teachers very much. One Friday, just as we began to read books in reading class at our desks, our teacher, Mrs. Hill, said that she needed to be out of the classroom for a few minutes. She asked the class to read in silence while she was gone. And she said that those who didn’t read books in silence would have to answer to her when she returned. It was well-known that Mrs. Hill was strict. So we had to be on our best behavior.But that Friday, Mrs. Hill hadn’t been gone for ten seconds before some students in the classroom started to talk. From one corner of the classroom I heard Josh ask Nick, “Can I trade my candies for your toy ” At the other end of the room I heard Samantha tell Kayla, “Let’s sit together on the bus for the museum field trip tomorrow.” And so it went all around me, until about half of the students talked with each other.After a while, I, too, forgot about Mrs. Hill’s instructions. I turned back and asked my friend Liza, “Can I borrow your storybook and keep it for a day ” As soon as the words were out of my mouth, Mrs. Hill walked into the classroom. The whole class returned to silence immediately. And we were full of fear.Mrs. Hill slowly looked around the classroom and said, “If you were talking while I was gone, then please stand up.” The guilt (内疚) suddenly weighed heavily on me. “I shouldn’t have talked while she was not in the classroom. And now I should be honest and admit my mistake bravely. This is what my parents have always told me, “I thought. Then, I summoned up (鼓起) my courage to stand up, worrying about the punishment that waited for me. Then I looked around.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。To my surprise, no one followed me.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________With Mrs. Hill’s encouragement, another student stood up.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________更多资料添加微信号:hiknow_007 淘宝搜索店铺:乐知课堂必修Book 1 Unit 1 Teenage LifeB卷·综合能力提升练(时间:90分钟 满分:120分)第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to senior high. Your great adventure is about to begin. It is a time when you can challenge yourself to improve. Some senior high students are invited to share their secrets and advice.Wang Zanduo, 17, HebeiOne of the most important things for seniors is to learn to get along with others. We all know nobody is perfect. Getting along with others takes patience and understanding. You should always respect others’ differences and make new friends with people sharing common interests. It’s also a time to learn to keep your temper (脾气) under control. A hot temper cannot solve any problems, but patience can.Sun Xiuyuan, 16, ShandongTo enjoy your high school life, I would say that you don’t want to stress yourself out. Senior years provide you with more chances to explore who you are and what you want to do in the future. I really enjoy doing extracurricular activities and community service. My experiences of joining a singing club and a computer programming club, as well as volunteering, have encouraged me to search for the unknown and find more fun and warmth in the world. Try things you are not familiar with, and remember, no matter what your talents are, you can always go beyond yourself.Zhao Yuebei, 18, HainanIt’s true that senior year means a lot more work. Don’t worry! A very useful study method is the mind map to help organize information. Creating your own system of knowledge is important. It plays a key role especially in the review stage of the final year. You can start by writing down a key concept (概念) in the center of a page, then add related points and ideas around it. I have benefited a lot from this method since it pushes me to review and organize all my knowledge.1.According to Wang Zanduo, how can you get along well with others A.Making efforts to become perfect.B.Being patient and understanding.C.Trying to be different from others.D.Developing the same interest as others.2.What does Sun Xiuyuan advise you to do A.To put yourself under no stress. B.To do what you want to.C.To become a helpful volunteer. D.To try some new things.3.What is Zhao Yuebei talking about A.Learning strategies. B.Some past experiences.C.System of knowledge. D.High school’s final year.【答案】1.B 2.D 3.A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了几个高中生为新入学的高中学提供一些建议。1.细节理解题。根据Wang Zanduo, 17, Hebei部分“Getting along with others takes patience and understanding.(与人相处需要耐心和理解。)”可知,与别人友好相处需要耐心和理解。故选B。2.细节理解题。根据Sun Xiuyuan, 16, Shandong部分的最后一句“Try things you are not familiar with, and remember, no matter what your talents are, you can always go beyond yourself.(尝试你不熟悉的东西,记住,无论你有什么才能,你都可以超越自己。)”可知,Sun Xiuyuan建议尝试新的事物。故选D。3.主旨大意题。根据Zhao Yuebei, 18, Hainan部分“A very useful study method is the mind map to help organize information.(思维导图是帮助组织信息的一种非常有用的学习方法。)”可知,本段的主要内容是关于学习策略的建议。故选A。BAfter graduating from Ontario College of Teachers, I became a teacher at a one-room country school in Aldborough Township.That first day of school as a 19-year-old female teacher was a frightening experience. It was one thing to have graduated as a successful student; it was another thing to face a classroom of little faces that were waiting for the “new teacher.” I had a classroom of 21 children of different shapes and sizes. The youngest was five going on six and the eldest was 16.There were two doors for entrance in my school, one for the girls, one for the boys and just inside each door was a chemical toilet—no outdoor facilities for us! The heat in the building was a wood-burning furnace(火炉) down in the basement. Tending the furnace was one of my responsibilities. Luckily, I knew a bit about starting a fire, so the school didn’t burn down.What I found most difficult was that a parent might take a child out of school for any reason. I had one Dutch family, whose father would keep the children out of school to help with the farm work. Finally, I got tired of this and sent an education officer to solve the problem. Needless to say, I was very unpopular with that father from then on, but the children came to school much more regularly!In the classroom, the older students helped the younger ones with learning, as well as with putting on coats and hats. If someone’s lunch was forgotten, everyone shared a bit of their food. We were a family. We had good times and bad times, but we kept learning. Far beyond maths, social studies, reading, grammar and writing, we learned how to get along with each other.I loved teaching at this small school and knew I was teaching the children about life as much as about subjects. I’d like to believe some students will have an influence on the world that will last long after I am gone.4.Why did the author feel her first day as a teacher frightening A.So many students were in class.B.The situations were quite different.C.No outdoor facilities were provided.D.The students were curious about her.5.What do we know about the school A.It was poorly equipped. B.The playground was large.C.It was once damaged by a fire. D.The students were of similar age.6.What was a headache for the author A.A Dutch family hated her.B.The students preferred farm work.C.The education officer offered little help.D.Some parents ignored children’s education.7.What can be inferred from Paragraph 5 A.They cared about each other. B.They had an influence on the world.C.They laughed away bad times. D.They did well in almost every subject.【答案】4.B 5.A 6.D 7.A【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者毕业后,到一所乡村学校教书的经历。4.细节理解题。根据第二段中的“It was one thing to have graduated as a successful student; it was another thing to face a classroom of little faces that were waiting for the “new teacher.”(作为一个成功的学生毕业是一回事,面对一班等待“新老师”的小面孔是另一回事)”可知,作者第一天当老师感觉害怕,是因为作者面临的情况和自己当学生时完全不同,故选B。5.细节理解题。根据第三段中的“no outdoor facilities for us! The heat in the building was a wood-burning furnace(火炉) down in the basement.(我们没有户外设施!大楼里的暖气是地下室的燃木炉。)”可知,学校的设施比较落后,故选A。6.细节理解题。根据第四段中的“What I found most difficult was that a parent might take a child out of school for any reason.(我发现最困难的是,父母可能会因为任何原因让孩子辍学。)”可知,作者头疼的是一些父母忽视孩子的教育,故选D。7.推理判断题。根据第五段“In the classroom, the older students helped the younger ones with learning, as well as with putting on coats and hats. If someone’s lunch was forgotten, everyone shared a bit of their food. We were a family. We had good times and bad times, but we kept learning. Far beyond maths, social studies, reading, grammar and writing, we learned how to get along with each other.(在教室里,年长的学生帮助年纪小的学生学习,还帮助他们穿上外套和戴上帽子。如果某人的午餐被遗忘了,每个人都会分享他们的食物。我们是一家人。我们经历过好时光和坏时光,但我们不断学习。除了数学,社会学,阅读,语法和写作,我们学会了如何相处。)”可知,作者和学生们互相关心,故选A。CSchool is a place that is familiar to everyone. Let’s find out what American students do in school.An official dance party is held about twice a year in high schools in the United States. When the final football game is over for the season there is a homecoming party. Sometimes, students select a king from among the football players, and a queen from among the girls. Every student can attend and have fun with the help of their teachers. Sometimes, to the surprise of everyone, students, who devote all their time to study, come to the party in a beautiful dress.The most exciting party that students can go to would have to be a prom(毕业舞会). Students attend it in dresses similar to those of Hollywood stars and the atmosphere is comparable to an Oscar Award party. Since such a party is for seniors, students usually stay up the night trying to enjoy their last year in high school.In American schools, instead of the teachers going to different rooms, students have their own class schedules and go to different classrooms. When a student is away from school, they must have an explanation for being away along with the signature(签名) of a parent. The signed paper is then handed in to the school office. American students also enjoy a number of activities out of school like cheerleading(拉拉队), student government and a host of different sports.8.Whose presence at the homecoming party can make others amazed A.The king and the queen acted by students. B.The laziest student in study.C.The teacher who offers advice. D.Students who study hardest.9.Why do students hold the prom till the next morning A.Because they would like to dance and sang madly.B.Because this is the only chance that they get dressed like film stars.C.Because students make it as exciting as an awarding party of Oscar.D.Because this perhaps is the last chance that they can enjoy their school life.10.According to the passage, American students in school ________.A.study in the same classroom B.have the same class with each otherC.attend different classes in different places D.wait for their teachers in their class11.What is this passage mainly about A.The organizing of dance parties. B.Homecoming party.C.How to ask for a leave. D.School life in America.【答案】8.D 9.D 10.C 11.D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国的学校生活。8.细节理解题。根据第二段的“Sometimes, to the surprise of everyone, students, who devote all their time to study, come to the party in a beautiful dress.(有时,让每个人都感到惊讶的是,学生们,他们把所有的时间都花在学习上,穿着漂亮的裙子来参加聚会。)”可知,那些学习最努力的学生也穿着漂亮衣服来参加晚会让其他学生感到吃惊。故选D。9.细节理解题。根据第三段的“Since such a party is for seniors, students usually stay up the night trying to enjoy their last year in high school.(因为这样的聚会是为高年级学生准备的,学生们通常熬夜试图享受他们在高中的最后一年。)”可知,这样的聚会是为毕业生准备的,学生们通常熬通宵,享受他们高中的最后一年。故选D。10.细节理解题。根据第四段的“In American schools, instead of the teachers going to different rooms, students have their own class schedules and go to different classrooms. (在美国的学校里,学生们有自己的课表,去不同的教室,而不是老师去不同的教室。)”可知,在美国,学生有不同的课程,上课要去不同的教室。故选C。11.主旨大意题。通读全文内容尤其是第一段中的“Let’s find out what American students do in school. (让我们看看美国学生在学校都做些什么。)”可知,文章主要介绍美国的学校生活。故选D。DAt the beginning of my Senior Two, I received my letter from the New York University (NYU) exchange program, and I was very relieved (如释重负的). I finally had the chance to take high level courses, experience college student life, and gain some extra credit. My aim was to learn the basics of accounting, economics, marketing, and psychology.When I arrived, I found that there were only 30 students in the program. I was so excited, but also nervous. I was worried that I would not make friends in my new environment. However, I turned out to be totally wrong. NYU hosts free events every week, giving students the chance to meet new people and explore New York City. My favorite events were the Broadway show trips. But there were always a limited number of spots. Therefore, I had to sign up online as soon as I received the reminder and hope that I would be chosen to go.This summer, I have watched ten Broadway shows, including To Kill a Mockingbird, Aladdin, and Frozen. Actually, I was fully attracted by the shows. Watching a performance almost every week was so amazing. On the way to the different shows, I always met someone new and we’d often chat about our lives. I was so thankful for making so many new friends.By the time the shows were finished, it was usually late at night. However, I wasn’t scared as Times Square was always so busy, filled with people and lights. This summer was the best ever and I certainly caught a glimpse (一瞥) into college life at NYU. Surprisingly, it is not as scary as I thought.12.Who might be the author of this text A.A college student. B.A high school student.C.A high school teacher. D.A student’s parent.13.What made the author anxious when arriving at New York A.’ The difficult courses. B.The challenging program.C.The trouble in making friends. D.The strict and serious teachers.14.Why are the Broadway shows mentioned in paragraph 3 A.To introduce some Broadway shows.B.To show the author’s performance skills.C.To attract people to watch Broadway shows.D.To express the author’s appreciation for the program.15.What can be the best title for the text A.A Taste of NYU College Life B.An Exploration in New YorkC.The Amazing Courses at NYU D.The Attractive Shows of Broadway【答案】12.B 13.C 14.D 15.A【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了作者得到机会去纽约大学体验校园生活。12.细节理解题。根据第一段“At the beginning of my Senior Two, I received my letter from the New York University (NYU) exchange program, and I was very relieved (如释重负的). I finally had the chance to take high level courses, experience college student life, and gain some extra credit.”(高二开始时,我收到了纽约大学(NYU)交换项目的来信,我感到非常欣慰。我终于有机会参加高级课程,体验大学生生活,并获得一些额外的学分。)可知,文章作者是一名高中生。故选B项。13.细节理解题。根据第二段“I was so excited, but also nervous. I was worried that I would not make friends in my new environment.”(我很兴奋,但也很紧张。我担心我在新环境中交不到朋友。)可知,作者抵达纽约时感到紧张是因为担心自己在交朋友方面有困难。故选C项。14.推理判断题。根据第三段“Actually, I was fully attracted by the shows. Watching a performance almost every week was so amazing.”(事实上,我完全被这些节目吸引住了。几乎每周都看一场演出真是太棒了。)可知,作者认为每周去看一场演出非常棒,被节目吸引了,所以作者在第三段提到百老汇演出是在表达作者对于该节目的喜爱。故选D项。15.标题判断题。通读全文,文章主要讲述了作者得到机会去纽约大学,去体验校园生活,所以“纽约大学校园生活的体验”可以作为文章标题。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Universities are doing everything they can to become a green campus. But there are also items students can do to make your campus more eco-friendly.Recycle everything, especially paper!There is a large amount of paper a college student goes through every term. ___16___ We know that these things can’t be avoided, but the way you handle the use of all the paper can really help create a better green campus.Buy green.___17___ Paper, cleaning products and water are products that can be bought as recycled goods. They’re slightly more expensive than the normal products, but they’re worth buying to make a green campus.Walk and bike to school.Most campuses, especially those that are trying to become a more eco-friendly campus,have pretty good public transit (公共交通系统). ___18___ Walking or biking will help make your campus a green university.___19___A water bottle can be refilled at any water fountain and can easily be drunk in class or while riding a bike. This will protect the environment by decreasing the amount of plastic waste on your campus.Buy used clothing.It is usually thought of as something to do to save money. ___20___ Recycling clothes minimizes the amount of resources to make clothing and puts a dent in the problem of worldwide sweatshops.A.Carry a water bottle.B.It is also good for the environment!C.Buy as many recycled products as possible.D.Paper made of this kind of wood is much stronger.E.On top of that, almost all universities are pedestrian (步行者) friendly.F.It includes class notes, term papers, student newspapers and so on.G.Universities call on all the students to learn to recycle all the waste paper.【答案】16.F 17.C 18.E 19.A 20.B【解析】这是一篇说明文。本文主要就大学生如何在校园中践行“环保、绿色”的理念给出了几点建议。比如:节约纸张,尽量步行,使用水瓶以及购买旧衣服等。16.根据空前“There is a large amount of paper a college student goes through every term.(大学生每学期都要读大量的论文。)”以及下文中的“these things(这些东西)”可知,此空应该列举出一些校园用到纸的地方,而F项“It includes class notes, term papers, student newspapers and so on.(它包括课堂笔记、学期论文、学生报纸等。)”中有“class notes(课堂笔记)”,“term papers(学期论文)”,“student newspapers(学生报纸)”,符合上下文语境,因此推断F项符合语境,故选F。17.本段小标题是“Buy green.(买环保的。)”,它建议人们购买绿色产品,故本句内容应有绿色商品相关的内容。C项“Buy as many recycled products as possible.(购买尽可能多的回收产品。)”中有“recycled goods”是环保产品,因此推断C项符合语境,故选C。18.本段标题为“Walk and bike to school.(步行或者骑自行车上学)”,与校园交通有关。根据空后的“Walking or biking will help make your campus a green university.(步行或骑自行车将有助于使你的校园成为绿色大学。)”可知,建议大学生更多步行和骑自行车。E项“On top of that, almost all universities are pedestrian (步行者) friendly.(最重要的是,几乎所有的大学都对行人友好。)”提到“pedestrian(步行者)”,E项符合语境,进一步说明步行的可取之处,故选E。19.本段要求选小标题。根据本段“A water bottle can be refilled at any water fountain and can easily be drunk in class or while riding a bike. This will protect the environment by decreasing the amount of plastic waste on your campus.(水瓶可以在任何饮水机补充,可以很容易地在课堂上或骑自行车时喝。这将通过减少校园塑料垃圾的数量来保护环境。)”可知,本段说明了使用水瓶的好处,建议人们自己携带水瓶,以免产生额外的塑料瓶等垃圾。A项“Carry a water bottle.(带一个水瓶。)”建议自己带水瓶,可作为小标题,故选A。20.根据本段小标题“Buy used clothing.(买二手衣服。)”可知,本段讲述了买旧衣服的好处。空前一句“It is usually thought of as something to do to save money.(这通常被认为是为了省钱。)”说明买旧衣服可以省钱, B项“It is also good for the environment!(这对环境也有好处!)”也是其中一个好处,it指代上文说的“购买旧衣服”,因此符合语境。故选B。第二部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Many freshmen find their first year of high school frightening. Students feel a(n) ____21____ of anxiousness and excitement as they ____22____ their four-year journey. Many freshmen are becoming involved in activities around campus to ____23____ the new school.“My first week at Freedom was frightening and ____24____ .” said Caden Kitchen, “but my sister Avery, who is a senior, ____25____ me out.” By his sister’s showing him around campus, Kitchen felt more ____26____ and prepared to begin his year. He joined the golf team and planned to join the hockey (曲棍球) team to follow his love for ____27____ and meet new people.Many students have older ____28____ who are willing (愿意) to show them around campus.“ ____29____ upperclassmen helped me make new friends and adapt to this new campus,” explained Madison Clayton. Clayton is also looking forward to playing softball on the Freedom team where she hopes to meet ____30____ friends.Sports are a ____31____ way for freshmen to meet new people and to get involved in the school. Besides making friends, freshman year can still be ____32____ .“I seem to be at the ____33____ of the school food chain (食物链),” Shane Lenoir said. “It looks like everyone else on campus is ____34____ than me.”“High school was frightening at first,” Joshua Brant said, “but I’m excited to take on my next four ____35____ .”21.A.importance B.culture C.result D.mixture22.A.begin B.break C.continue D.end23.A.look for B.prepare for C.keep up with D.get used to24.A.boring B.dangerous C.worrying D.unfair25.A.kicked B.helped C.took D.called26.A.nervous B.comfortable C.satisfied D.special27.A.sports B.life C.family D.learning28.A.sisters B.parents C.friends D.teachers29.A.Being B.Meeting C.Asking D.Knowing30.A.new B.best C.true D.old31.A.long B.special C.wrong D.fun32.A.difficult B.busy C.great D.interesting33.A.top B.end C.bottom D.heart34.A.bigger B.safer C.healthier D.cooler35.A.classes B.years C.teams D.terms【答案】21.D 22.A 23.D 24.C 25.B 26.B 27.A 28.A 29.B 30.A 31.D 32.B 33.C 34.D 35.B【解析】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了高一新生是如何适应他们高中的第一年的。21.考查名词词义辨析。句意:学生们开始了四年的学习之旅,他们感到焦虑和兴奋交织在一起。A. importance重要性;B. culture文化;C. result结果;D. mixture混合。根据“anxiousness and excitement”可知,新生进入高中之后,既焦虑又兴奋,所以是这两种情感的混合。故选D。22.考查动词词义辨析。句意:同上。A. begin开始;B. break打断;C. continue继续;D. end结束。根据前文“Many freshmen find their first year of high school frightening.(许多高一新生觉得他们的高中第一年很可怕)”可知,因为是新生,所以是开始四年的学习之旅。故选A。23.考查动词短语辨析。句意:许多新生开始参加校园的各种活动,以适应新学校。A. look for寻找;B. prepare for为……准备;C. keep up with跟上;D. get used to习惯于。根据空前“Many freshmen are becoming involved in activities around campus”及常识可知,新生想通过参加校园的各种活动来适应新学校。故选D。24.考查形容词词义辨析。句意:我在弗里德姆的第一个星期又害怕又担心。A. boring令人厌烦的;B. dangerous危险的;C. worrying令人担心的;D. unfair不公平的。根据句中的frightening可知,“worrying令人担心的”符合语境和句意,新生Caden Kitchen刚进入学校既害怕又担心。故选C。25.考查动词词义辨析。句意:但是我的姐姐Avery帮我摆脱了困境,她是一名学长。A. kicked踢;B. helped帮助;C. took带走;D. called打电话。短语help sb. out表示“帮助某人摆脱困境”,根据句中的转折but可知,Caden Kitchen刚上高中感到又害怕又担心,但是他的姐姐帮助了他。故选B。26.考查形容词词义辨析。句意:姐姐带着他参观了学校,Kitchen觉得舒服多了,准备开始自己的高中学年。A. nervous紧张的;B. comfortable舒服的;C. satisfied满意的;D. special特别的。根据Kitchen准备开始自己的高中学年可知,姐姐带他参观学校,熟悉了校园环境后,他感到舒服多了。故选B。27.考查名词词义辨析。句意:他加入了高尔夫球队,并计划加入曲棍球队,以追随他对运动的热爱,结识新朋友。 A. sports运动;B. life生活;C. family家庭;D. learning学习。根据Kitchen加入高尔夫球队并计划加入曲棍球队可知,高尔夫球和曲棍球都属于体育运动,说明Kitchen对运动很热爱。故选A。28.考查名词词义辨析。句意:许多学生都有姐姐愿意带他们参观校园。A. sisters姐姐;B. parents父母;C. friends朋友;D. teachers教师。根据上文“By his sister showing him around campus”可知,这里指高年级的姐姐带领新生参观校园。故选A。29.考查动词词义辨析。句意:Madison Clayton解释说:“结识高年级学生帮助我结交了新朋友,也帮助我适应了新校园。”A. Being成为;B. Meeting相识;C. Asking询问;D. Knowing知道。根据“Many students have older ___8___ who are willing (愿意) to show them around campus.”可知,高年级学生愿意带领新生参观校园,所以这里指与学长们见面结识。故选B。30.考查形容词词义辨析。句意:Clayton也期待着在弗里德姆队打垒球,她希望在那里结识新朋友。A. new新的;B. best最好的;C. true真的;D. old老的。根据“___9___ upperclassmen helped me make new friends and adapt to this new campus,”中的提示“new friends”可知,这里指结交新的朋友。故选A。31.考查形容词词义辨析。句意:体育运动是新生认识新朋友和融入学校的一种有趣的方式。A. long长的;B. special特殊的;C. wrong错误的;D. fun有趣的。根据语境和常识可知,“fun有趣的”符合句意,通过体育运动来结识新朋友和融入学校是很有趣的一种方式。故选D。32.考查形容词词义辨析。句意:除了交朋友,第一年还是很忙的。A. difficult困难的;B. busy繁忙的;C. great伟大的;D. interesting有趣的。结合语境可知,“busy繁忙的”符合句意,这里指新生在第一年很忙。故选B。33.考查名词词义辨析。句意:我似乎处于学校食物链的最底层。A. top顶部;B. end末端;C. bottom底部;D. heart心脏。根据语境及常识可知,新生刚刚入校,所以处于学校食物链的最底层。固定短语at the bottom of“在……的底部”。故选C。34.考查形容词词义辨析。句意:看起来校园里的每个人都比我更酷。A. bigger更大的;B. safer更安全的;C. healthier更健康的;D. cooler更酷的。因为感觉自己处在食物链最底层,所以Shane Lenoir认为校园里的每个人都比他酷。故选D。35.考查名词词义辨析。句意:“刚开始的高中生活让人害怕,”Joshua Brant说,“但对接下来的四年我很兴奋。”A. classes班级;B. years年;C. teams团队;D. terms学期。根据前文“Students feel a(n) ___1___ of anxiousness and excitement as they ___2___ their four-year journey.”中的提示“four-year”可知,高中生活是四年。故选B。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。On the first day of my senior high,I _____36_____(wake) up early and got to my new school, eager to get to know it. During my _____37_____(explore), I met a white-haired man, who later turned out to be my English teacher. In my first class, our English teacher asked us to introduce_____38_____(we) one by one, and he went first. But I was too nervous _____39_____(pay) attention, _____40_____(wonder) how I could make a good first impression. I was organizing my words _____41_____my turn came. Hearing my self-introduction, everyone in my class started laughing. I looked at them in panic. However, my teacher said, “Nice to know we share the same name.” Although I got _____42_____(embarrass), his words made me a lot more relaxed.Then, Mr Meng explained that at senior high we are going to face some challenges, which might sometimes put us under _____43_____(press). But it all depends on _____44_____we do. Finally, he told us to keep calm and be prepared so as to make _______45_______most of the time at senior high.【答案】36.woke 37.exploration 38.ourselves 39.to pay 40.wondering 41.when 42.embarrassed 43.pressure 44.what 45.the【解析】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者上高中的第一天的经历及老师给作者关于高中生活的建议。36.考查时态。句意:在我高中的第一天,我很早就醒了,来到了我的新学校,渴望了解它。由“On the first day of my senior high”和通篇为一般过去时可知,本句为一般过去时,空格处用过去式,即woke。故填woke。37.考查名词。句意:在我的探索期间,我遇到了一位白发老人,后来证明是我的英语老师。形容词物主代词修饰名词,故填exploration。38.考查反身代词。句意:在我的第一节课上,我们英语老师孟先生让我们一个一个地介绍自己,他先做。根据句意,老师是要我们做自我介绍,即介绍我们自己,结合us可知空格处用反身代词ourselves。故填ourselves。39.考查不定式。句意:但我太紧张了,没能注意,想知道怎样才能给人留下良好的第一印象。But表转折,因此句子是说“我太紧张了,没能注意”,“太……而不能……”为固定短语too…to…,用不定式作结果状语,故填to pay。40.考查非谓语动词。句意:但我太紧张了,没有注意,想知道怎样才能给人留下良好的第一印象。分析句子可知,wonder用非谓语动词形式作状语,wonder与逻辑主语I是主动关系,用现在分词作状语,故填wondering。41.考查连词。句意:我正在组织我的语言这时候轮到我了。be doing sth.when…是固定句型,表示“正在做某事,这时候……”,根据句意,故填when。42.考查形容词。句意:虽然我感到很尴尬,但他的话让我轻松多了。got为系动词,其后跟形容词作表语,修饰主语I应用-ed结尾的形容词,即embarrassed,意为“尴尬的”,说明主语的感受,故填embarrassed。43.考查名词。句意:然后,孟老师解释说,在高中,我们将面临一些挑战,这可能有时候会给我们带来压力。under pressure是固定搭配,意为“面临压力;受到压力”。介词后接名词作宾语,故填pressure。44.考查宾语从句的引导词。句意:这完全取决于我们做什么。depended on后为宾语从句,从句中缺少do的宾语,且指代事情,因此空格处用引导词what,故填what。45.考查冠词。句意:最后,他告诉我们要保持冷静,做好准备,以便充分利用高中的时间。make the most of“充分利用”是固定短语,故填the。第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)你校将举行线上英语演讲比赛。请你以How to live a healthy lifestyle为主题写一篇演讲稿参赛。内容包括:1.线上学习期间可能存在的问题;2.提出健康生活的建议。注意:1.词数100左右;2.开头已为你写好。Dear teachers and fellow schoolmates,_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】Dear teachers and fellow schoolmates,In the past two months, we have been learning online due to the epidemic. Online learning is very useful in special times, but it also has some disadvantages. First of all, teachers can’t make eye contact with us, so they can’t accurately judge how we study, and our problems can’t be solved in time. In addition, staring at a screen for a long time is not only bad for eyesight, but also makes students more likely to get tired.In order to better conduct online study, I suggest that we do appropriate exercise at home, which helps us keep active. We should also eat a balanced diet and eat more foods that are good for your eyesight, such as carrots, spinach and cabbages.Thanks for your listening.【解析】这是一篇应用文。要求考生以How to live a healthy lifestyle为题写一篇演讲稿,谈谈在线学习期间可能存在的问题,并提出健康生活的建议。【详解】1.词汇积累由于,因为:due to→because of有用的:useful→helpful准确地:accurately→precisely疲惫的:tired→exhausted2.句型拓展陈述句变倒装句原句:In addition, staring at a screen for a long time is not only bad for eyesight, but also makes students more likely to get tired.拓展句:In addition, not only is staring at a screen for a long time bad for eyesight, but also makes students more likely to get tired.【点睛】[高分句型1]In order to better conduct online study, I suggest that we do appropriate exercise at home, which helps us keep active. (运用了虚拟语气和非限制性定语从句)[高分句型2]We should also eat a balanced diet and eat more foods that are good for your eyesight, such as carrots, spinach and cabbages.(运用了that引导定语从句)第二节 读后续写(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。There are many things in senior middle school that I still remember clearly. I studied three years in a country school, which is faraway. However, it has a good environment and strict but kind teachers, so I loved the school and all my teachers very much. One Friday, just as we began to read books in reading class at our desks, our teacher, Mrs. Hill, said that she needed to be out of the classroom for a few minutes. She asked the class to read in silence while she was gone. And she said that those who didn’t read books in silence would have to answer to her when she returned. It was well-known that Mrs. Hill was strict. So we had to be on our best behavior.But that Friday, Mrs. Hill hadn’t been gone for ten seconds before some students in the classroom started to talk. From one corner of the classroom I heard Josh ask Nick, “Can I trade my candies for your toy ” At the other end of the room I heard Samantha tell Kayla, “Let’s sit together on the bus for the museum field trip tomorrow.” And so it went all around me, until about half of the students talked with each other.After a while, I, too, forgot about Mrs. Hill’s instructions. I turned back and asked my friend Liza, “Can I borrow your storybook and keep it for a day ” As soon as the words were out of my mouth, Mrs. Hill walked into the classroom. The whole class returned to silence immediately. And we were full of fear.Mrs. Hill slowly looked around the classroom and said, “If you were talking while I was gone, then please stand up.” The guilt (内疚) suddenly weighed heavily on me. “I shouldn’t have talked while she was not in the classroom. And now I should be honest and admit my mistake bravely. This is what my parents have always told me, “I thought. Then, I summoned up (鼓起) my courage to stand up, worrying about the punishment that waited for me. Then I looked around.注意:1.续写词数应为150左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。To my surprise, no one followed me.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________With Mrs. Hill’s encouragement, another student stood up.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________【答案】One possible version:To my surprise, no one followed me. I lowered my head alone and was filled with fear. After looking a-round for a while, Mrs. Hill walked towards me. Strangely, she asked in a soft voice, “Why did you dare to stand up ” I said I wanted to be honest and that I realized what I had done was wrong. Unexpectedly, Mrs. Hill was quite amazed by my answer and praised me for that. Then she returned to the front of the classroom and explained why we should be honest.With Mrs. Hill’s encouragement, another student stood up. Then more students followed until about half of the students stood up. Seeing it, Mrs. Hill praised us for our courage. Then, she asked us to sit down. We continued reading books. After we finished, Mrs. Hill reminded us to remember that everyone should be responsible for his behavior. We all agreed with her. And I was happy that in a way I set a good example to my classmates.【解析】本文以人物为线索展开,讲述了作者在高中上Mrs. Hill的课时,Mrs. Hill因为有事临时离开教室,要求大家默读,并且说当她回来时,那些不默读书籍的人必须回答她的问题。但是在老师走后不久,同学们就开始说话,直到大约有一半同学说话时,作者也忘记了老师的指示,开始跟朋友借故事书。但是正在这时Mrs. Hill回到了教室,并且要求说话的同学站起来。作者想到父母教育要诚实,于是鼓起勇气站了起来。【详解】1.段落续写①由第一段首句内容“令我惊讶的是,没有人跟随我。”可知,第一段可描写没有人跟随我站起来,老师的反应是什么以及我的感受。②由第二段首句内容“在希尔夫人的鼓励下,另一个学生站了起来。”可知第二段可描写在希尔夫人的鼓励下陆续有同学站起来,之后老师如何教育我们。2.续写线索:无人跟随——恐惧——老师询问——表扬——同学跟随——老师教育——喜悦3.词汇激活行为类①走向:walk towards/step towards/come up to②想要:want to do/intend to do/would like to do③继续:continue doing/go on doing④对……负责:be responsible for/be answerable for情绪类①恐惧:be filled with fear/be full of horror②吃惊的:amazed/surprised/astonished【点睛】[高分句型1]I said I wanted to be honest and that I realized what I had done was wrong. (运用了and连接两个并列的宾语从句,且第一个引导词that省略)[高分句型2]After we finished, Mrs. Hill reminded us to remember that everyone should be responsible for his behavior. (运用了after引导的时间状语从句和that引导的宾语从句)更多资料添加微信号:hiknow_007 淘宝搜索店铺:乐知课堂 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Unit 1 Teenage Life B卷·综合能力提升练(原卷版)【单元测试】高一英语分层训练AB卷(人教版2019必修第一册).docx Unit 1 Teenage Life B卷·综合能力提升练(解析版)【单元测试】高一英语分层训练AB卷(人教版2019必修第一册).docx