资源简介 2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(人教版2024)Starter Unit 2 Keep Tidy!单元知识综合检测试题一、单项选择1.—May ________ have your name, please —________ name is Bob.A.I; My B.my; I C.I; Your D.you; I2.Some animals only _________ at night.A.wake up B.get up C.look up D.open up3.Here is a ________. My books, my English dictionary and my pencil box are in it.A.box B.cup C.bed D.key4.—What can you ________ in the room —A bed and some chairs.A.see B.wait C.meet D.like5.—What do you have —________.A.Let’s go to class B.I have a blue schoolbagC.It’s a blue schoolbag D.Thank you6.—I lost (丢失) my yellow eraser. ________ is it —It’s under your chair.A.What B.Who C.Where D.How7.—I don’t take the ruler to school. ________ Jake ________ one —You can ask him after class.A.Do; have B.Does; has C.Does; have D.Do; has8.This pair of trousers ________ mine. Yours may be on the bed.A.is B.are C.am D.be9.—Are they ________ —No, they’re carrot plants.A.tomatos plants B.tomato plants C.tomatoes plants D.tomato plant10.—How are you —________A.Thanks. B.Nice to meet you!C.I’m fine, thank you. D.It’s nice of you.11.The flowers are very ________. I like them very much.A.beautiful B.kind C.new D.sorry12.—I can’t find my pet cat. Do you see it, Yaming —Your pet cat Ha, ________. It’s in the box under your bed.A.it’s on the chair B.there it is C.I don’t know D.I can’t see it13.—________ my erasers ________ the desk — No. They are ________ hand.A.Are; in; on Minmin B.Is; on; in Minmin’sC.Is; under; under your father D.Are; on; under your father’s14.—I’m thirsty (口渴的). I want a ______ of water. How about you, Bob —I want a cup of coffee.A.bottle B.set C.key D.cap15.Our English teacher, Miss Li, is very kind. We all like ________.A.she B.her C.hers D.herself16.—I’m thirsty. I’d like a ________ of water. How about you, Bob —I want a cup of coffee.A.bottle B.set C.key D.cap17.—___________—They’re black.A.What’s this B.What are these C.What color are they D.What are they18.Lucy’s room is ________. Her books are always in the bookcase and her pencils are always in her pencil box.A.small B.big C.dirty D.tidy19.This is ________ “h” and that is ________ “u”.A.a; a B.a; an C.an; a D.an; an20.Jim has a pair ________ new glasses.A.of B.at C.to D.for二、完形填空先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。My family and I live 21 a new community. There’s a large farm in the community. The 22 was too busy to make full use of it. 23 he divided it into smaller pieces and rented (出租) them to the families in the community.My family took one piece of 24 to grow carrots. Farming was new to us, so we decided to make it 25 for everyone. My father divided the farming activities into many small things. And each member of my family should do a task. My father 26 the holes. I put two seeds (种子) in each hole. My mother 27 the seeds with soil. We had great 28 . And all of us tried our best. 29 we planted all the seeds.But fifteen days later, nothing 30 these seeds. Many neighbors offered help and 31 . In the end, we found out it was because 32 didn’t water the seeds in time. My family planted some other seeds again and never 33 to water them.Finally, the carrots grew big and 34 . My family picked the carrots and 35 them with our neighbors. Everyone was happy.21.A.under B.in C.of D.on22.A.policeman B.shopper C.player D.host23.A.But B.Because C.So D.Or24.A.paper B.air C.bread D.land25.A.exciting B.easy C.polite D.good26.A.dug B.washed C.pointed D.kicked27.A.put B.covered C.cut D.held28.A.life B.space C.safety D.teamwork29.A.Soon B.Really C.Even D.Once30.A.happened to B.fought with C.chatted with D.thought of31.A.goal B.advice C.time D.work32.A.our B.we C.us D.ours33.A.remembered B.forgot C.wanted D.needed34.A.tasty B.difficult C.true D.useful35.A.learned B.kept C.shared D.worked三、补全对话阅读对话,根据对话内容填空,选出能填入空白处的最佳选项;选项中有两项为多余。A: Hi, Ben! 36B: Not bad. I moved to a new neighbourhood last week.A: Really 37B: It’s really great. There are many green trees and beautiful flowers. And the air is fresh.A: Sounds wonderful. 38B: Yes, there is a big supermarket near my home. And there are also some restaurants and a hospital.A: Cool! 39B: Yes, I do. My neighbours are friendly. We often help each other.A: Lucky you! 40B: Of course. Welcome to my new home this weekend!A: Thank you! I can’t wait!A.Do you like your neighbours B.How is your life recently C.What’s your new neighbourhood like D.Is there a supermarket near your home E.Can I visit your new home sometime F.Where do you live now G.Are there any restaurants in your neighbourhood 四、阅读理解AThe thermostatic (恒温的) house Look at the picture. Do you want to live in a house with the fixed (固定的) temperature all year around In this house you don’t have to worry about the hot summer days or cold winter days. If you are interested, please contact (联系): 13884158888 (also WeChat number). The sports house If you are fat, you may want to lose weight. However, you may not have time to go to the gym. Here is a sports house for you. You can do exercise on the equipment (器材) in the house. If you are interested, please contact 13846318889 (also WeChat number).The house with good public facilities (公共设施) Do you want to live in a perfect community Hospitals, schools and shopping malls are all around. If you are interested, please contact: 13848168889 (also WeChat number). The five-star house Would you like to live in a five-star hotel Many people would answer “Yes”. Now we will give you a five-star house. You can enjoy the five-star services (服务) in your house. If you are interested, please contact: 13848839189 (also WeChat number).41.Which aspect will lead you to choose to live in the thermostatic house A.The high cost of living. B.The extreme temperature.C.The lack of space in the house. D.The noise from the neighborhood.42.If Jackson wants to live near a school, a hospital and a shopping mall, which house may he be interested in A.The sports house. B.The five-star house.C.The thermostatic house. D.The house with good public facilities.43.What does the underlined part “lose weight” mean A.Weigh things. B.Become stronger.C.Become a little fatter. D.Become slimmer.44.If Emma’s mother wants to live in a house with a good services, what would she do A.Call 13848168889. B.Call 13848839189.C.Call 13846318889. D.Call 13884158888.BSeptember 28th is Good Neighbour Day. Do you want to be a good neighbour And what can you do to make the neighbourhood a great place Remember, it’s never too late to start with some new habits.Stop and talk. You can do one thing to be a good neighbour—stop and talk with your neighbours. You can say hello, talk about the weather, or talk about their pet dogs. Everyone can do this very easily.Don’t be noisy (吵闹的). It’s okay for you to watch TV or listen to music at your home in the late evening. But you need to turn them down. And if you don’t live on the ground floor, do not play basketball or dance in the house.Be helpful. Good neighbours are always happy to help each other. If you are free, you can help the old in the neighbourhood do some cleaning. If you are good at playing a ball game, you can teach some children in the neighbourhood how to play it.Following these tips, you will be a good neighbour for sure.45.In Paragraph 2, the underlined words “do this” refer to “ ________”.A.stop and talk B.talk about the weatherC.say hello D.talk about their pet dogs46.According to the passage, what can we do in our neighbourhood A.Teach children to dance at home.B.Stop and talk with our neighbours when we are walking.C.Turn up our TV set in the late evening.D.Play music loudly with old men in the late evening.47.What’s the structure of the passage A. B.C. D.48.What’s the best title for the passage A.Say Hello to Your Neighbours B.Be a Good NeighbourC.Good Neighbour Day D.Make a Quiet NeighbourhoodC①Do you visit an English house Do you want to know about it ②In an English house, there is usually a small front garden. The back garden is bigger.③There is a hall in the house. When you open the front door, you can see the hall. You can usually see two windows in the living room. There is also a sofa and a big table with four chairs. People often watch TV and meet their friends in the living room.④There is a kitchen in the house. From the hall, you can go to the kitchen. You can usually see three big cupboards in the kitchen. The sink (洗碗槽) is next to the back garden door. There is usually a table with four chairs in the kitchen. The family can eat there.⑤In the study, there is a big desk in the middle. There is a computer on it. And bookcases are all around the room.⑥On the first floor there are usually two bedrooms: a big one for the parents and a small one for their son or daughter. On the first floor,you can also see a bathroom. There is a washbasin (洗脸盆) opposite the door. On the right, there is a big bath and in the left corner there is a toilet.49.How many gardens does an English house usually have A.One. B.Two. C.Three. D.Four.50.Where do people often meet their friends in an English house A.In the hall. B.In the study.C.In the garden. D.In the living room.51.What does the underline word (划线词) mean A.储物间 B.娱乐室 C.学习 D.书房52.Which of the following is TRUE according to the passage A.An English house is usually small.B.There is usually a big table with six chairs in the kitchen.C.On the second floor, there are two bedrooms for parents and their child.D.There is a washbasin, a bath and a toilet in the bathroom on the first floor.53.Which of the following best shows the structure (结构) of the passage A.①/②③④⑤⑥ B.①/②③④⑤/⑥C.①②/③④/⑤⑥ D.①/②③/④⑤⑥DThere are different types of houses around the world.A cottage is a small house. It’s often in the countryside or a nice place away from the city. It can be made of wood or stone. A cottage has a few rooms like a bedroom, a living room and a kitchen. People go to cottages to relax and have a peaceful time. Some cottages are near a lake, a farm or with a garden.A mobile home is a house that you can move to another place. It’s made in a factory and then you buy it. It also has a living room, a bathroom, a kitchen and bedrooms. It’s a cheaper (更便宜的) way to have a place to live in.A town house has a few floors. Inside there’s a living room, a kitchen, bedrooms and bathrooms. Some have a small yard or a balcony. Many people live in town houses. They are close to shops and schools, so they are popular.A flat is usually in a building. It has rooms like a bedroom, a living room, a kitchen and a bathroom. People can live in a flat by themselves or with others.A flat is often smaller than a town house. Many young people don’t want a big place away from the city centre. They choose to live in a flat.54.A young girl wants to live close to nature. Which should she choose A.A flat. B.A cottage. C.A mobile home. D.A town house.55.Where can you usually find a flat A.In a cottage. B.In a park. C.In a building. D.On a farm.56.Who would probably choose a mobile home A.A man who can build houses. B.A man with a big family.C.A man who is busy with work. D.A man without much money.57.Which is true according to the passage A.People can live in a flat with their friends. B.Cottages are too small to have a kitchen.C.Mobile homes are only for holidays. D.Town houses are always smaller than flats.E请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。A kind neighbor can make you feel comfortable and safe. Being a kind neighbor is a skill that can be learnt. 58 Go outside. The easiest way to know the people in your neighbourhood is staying out. In the first week, you can spend some time in your yard reading or growing flowers. You may see others walking their dogs or jogging. Remember to smile when others see you. 59 Finally, you will be chatting and you can sometimes get a few names and phone numbers.Look for shared interests. If you are interested in gardening, you will notice the neighbors who are also into gardening. You can ask them about their gardens. 60 Questions about their interests show your respect for them.Take part in neighbourhood activities. 61 When there is an activity going on, you can get to know more about your neighbors, like their names and what they do for work, 62 Volunteering is one of the best ways to help in the community. You can use your skills to help others in the neighbourhood. You can also take part in activities like cleaning your community or local festivals which raise money for people in need.By following these steps, you can be a kind neighbor. Now go out and start to make a difference.A.Give a helping hand.B.Build a clean neighbourhood.C.Maybe next week you can wave or say hello.D.Here are some ways to help you be a good neighbour.E.Asking them questions is the easiest way to bring you closer.F.You can go to the neighbourhood book party or the community picnic.G.Holding a party is one of the most popular activities in all neighbourhoods.五、选词填空请从方框内选择适当的词并用正确的形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为多余项。请将答案写在短文后相应题号的答题位置上。find great and be on for too I that you thank seeI’m Tom Brown. I’m a student. This is 63 room. A ball is under the chair. A pen and a cap 64 on the desk. Oh, you can 65 some books on the bed. My sister Lucy’s name is 66 them.This morning, I meet Wang Fang in the library (图书馆). He can’t 67 his schoolbag and cap. Four books 68 a pen are in the schoolbag. A pair of glasses is in the schoolbag, 69 . We look everywhere and then I see some things in the corner (角落). “Look! What are 70 Are they yours ” “Oh, yes,” he says. “ 71 you for your help.” We have a 72 day. We are happy.六、短文填空The Library ProjectLast week, our teacher announced a project about community resources. Our group decided to focus on the city library, which is very 73 (difference) from the school library. It has over one hundred 74 (thousand) books! To start, we needed to 75 (borrow) some books about library history. Lucy said she could 76 (lend) us a few from her collection. We learned that librarians 77 (care) a lot about preserving knowledge and 78 (take care of) all the books with great dedication. We even found a 79 (special) section for rare manuscripts. The head librarian gave us a 80 (specially) guided tour. This project taught us that a library is not just a 81 (build) full of books; it’s a place where the community can learn and grow. We should all 82 (care) about and support such valuable institutions.七、完成句子83.我找不到我的新帽子了。I my new cap.84.他一口气喝完了一瓶水。He drinks water in one go.85.那些电话机是什么颜色的?What color telephones 86.你的被子是紫色的,我的被子是绿色的。Your quilt and my quilt .87.别急,我一会就到。Wait . I’ll come in a minute.88.我通常骑我的自行车去上学。I usually to school.89.刘伟想买两瓶可乐。Liu Wei wants to buy of Coke.90.埃玛的哥哥有一副新眼镜。Emma’s brother new glasses.91.你的棒球帽在你的头上。Your cap is .92.请稍等片刻。Please .八、书面表达93.假如你是阳光中学的七年级学生李海,收到了英国朋友Sam的邮件。请仔细阅读邮件内容,并用英语回信。To: Li HaiFrom: SamSubject: Know about your home and your communityDear Li Hai, Thanks for inviting me to your home. I’m really interested in your home and your community. Would you please tell me more Where is your home What is your community like What can we do there And I also want to know something about your favourite room. What do you often do there Do you like your community Why I hope you will write back to me soon. Yours, Sam注意事项:1. 邮件须包括所有提示内容,要求语句通顺,意思连贯;2. 邮件中不得出现真实的人名、校名等相关信息;3. 词数在80词左右,邮件首尾已给出,不计入总词数。Dear Sam,I’m happy to get your e-mail.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I am looking forward to meeting you soon.Yours,Li Hai2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(人教版2024)Starter Unit 2 Keep Tidy!单元知识综合检测试题一、单项选择1.—May ________ have your name, please —________ name is Bob.A.I; My B.my; I C.I; Your D.you; I2.Some animals only _________ at night.A.wake up B.get up C.look up D.open up3.Here is a ________. My books, my English dictionary and my pencil box are in it.A.box B.cup C.bed D.key4.—What can you ________ in the room —A bed and some chairs.A.see B.wait C.meet D.like5.—What do you have —________.A.Let’s go to class B.I have a blue schoolbagC.It’s a blue schoolbag D.Thank you6.—I lost (丢失) my yellow eraser. ________ is it —It’s under your chair.A.What B.Who C.Where D.How7.—I don’t take the ruler to school. ________ Jake ________ one —You can ask him after class.A.Do; have B.Does; has C.Does; have D.Do; has8.This pair of trousers ________ mine. Yours may be on the bed.A.is B.are C.am D.be9.—Are they ________ —No, they’re carrot plants.A.tomatos plants B.tomato plants C.tomatoes plants D.tomato plant10.—How are you —________A.Thanks. B.Nice to meet you!C.I’m fine, thank you. D.It’s nice of you.11.The flowers are very ________. I like them very much.A.beautiful B.kind C.new D.sorry12.—I can’t find my pet cat. Do you see it, Yaming —Your pet cat Ha, ________. It’s in the box under your bed.A.it’s on the chair B.there it is C.I don’t know D.I can’t see it13.—________ my erasers ________ the desk — No. They are ________ hand.A.Are; in; on Minmin B.Is; on; in Minmin’sC.Is; under; under your father D.Are; on; under your father’s14.—I’m thirsty (口渴的). I want a ______ of water. How about you, Bob —I want a cup of coffee.A.bottle B.set C.key D.cap15.Our English teacher, Miss Li, is very kind. We all like ________.A.she B.her C.hers D.herself16.—I’m thirsty. I’d like a ________ of water. How about you, Bob —I want a cup of coffee.A.bottle B.set C.key D.cap17.—___________—They’re black.A.What’s this B.What are these C.What color are they D.What are they18.Lucy’s room is ________. Her books are always in the bookcase and her pencils are always in her pencil box.A.small B.big C.dirty D.tidy19.This is ________ “h” and that is ________ “u”.A.a; a B.a; an C.an; a D.an; an20.Jim has a pair ________ new glasses.A.of B.at C.to D.for二、完形填空先通读短文,掌握其大意,然后从 A、B、C、D 四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。My family and I live 21 a new community. There’s a large farm in the community. The 22 was too busy to make full use of it. 23 he divided it into smaller pieces and rented (出租) them to the families in the community.My family took one piece of 24 to grow carrots. Farming was new to us, so we decided to make it 25 for everyone. My father divided the farming activities into many small things. And each member of my family should do a task. My father 26 the holes. I put two seeds (种子) in each hole. My mother 27 the seeds with soil. We had great 28 . And all of us tried our best. 29 we planted all the seeds.But fifteen days later, nothing 30 these seeds. Many neighbors offered help and 31 . In the end, we found out it was because 32 didn’t water the seeds in time. My family planted some other seeds again and never 33 to water them.Finally, the carrots grew big and 34 . My family picked the carrots and 35 them with our neighbors. Everyone was happy.21.A.under B.in C.of D.on22.A.policeman B.shopper C.player D.host23.A.But B.Because C.So D.Or24.A.paper B.air C.bread D.land25.A.exciting B.easy C.polite D.good26.A.dug B.washed C.pointed D.kicked27.A.put B.covered C.cut D.held28.A.life B.space C.safety D.teamwork29.A.Soon B.Really C.Even D.Once30.A.happened to B.fought with C.chatted with D.thought of31.A.goal B.advice C.time D.work32.A.our B.we C.us D.ours33.A.remembered B.forgot C.wanted D.needed34.A.tasty B.difficult C.true D.useful35.A.learned B.kept C.shared D.worked三、补全对话阅读对话,根据对话内容填空,选出能填入空白处的最佳选项;选项中有两项为多余。A: Hi, Ben! 36B: Not bad. I moved to a new neighbourhood last week.A: Really 37B: It’s really great. There are many green trees and beautiful flowers. And the air is fresh.A: Sounds wonderful. 38B: Yes, there is a big supermarket near my home. And there are also some restaurants and a hospital.A: Cool! 39B: Yes, I do. My neighbours are friendly. We often help each other.A: Lucky you! 40B: Of course. Welcome to my new home this weekend!A: Thank you! I can’t wait!A.Do you like your neighbours B.How is your life recently C.What’s your new neighbourhood like D.Is there a supermarket near your home E.Can I visit your new home sometime F.Where do you live now G.Are there any restaurants in your neighbourhood 四、阅读理解AThe thermostatic (恒温的) house Look at the picture. Do you want to live in a house with the fixed (固定的) temperature all year around In this house you don’t have to worry about the hot summer days or cold winter days. If you are interested, please contact (联系): 13884158888 (also WeChat number). The sports house If you are fat, you may want to lose weight. However, you may not have time to go to the gym. Here is a sports house for you. You can do exercise on the equipment (器材) in the house. If you are interested, please contact 13846318889 (also WeChat number).The house with good public facilities (公共设施) Do you want to live in a perfect community Hospitals, schools and shopping malls are all around. If you are interested, please contact: 13848168889 (also WeChat number). The five-star house Would you like to live in a five-star hotel Many people would answer “Yes”. Now we will give you a five-star house. You can enjoy the five-star services (服务) in your house. If you are interested, please contact: 13848839189 (also WeChat number).41.Which aspect will lead you to choose to live in the thermostatic house A.The high cost of living. B.The extreme temperature.C.The lack of space in the house. D.The noise from the neighborhood.42.If Jackson wants to live near a school, a hospital and a shopping mall, which house may he be interested in A.The sports house. B.The five-star house.C.The thermostatic house. D.The house with good public facilities.43.What does the underlined part “lose weight” mean A.Weigh things. B.Become stronger.C.Become a little fatter. D.Become slimmer.44.If Emma’s mother wants to live in a house with a good services, what would she do A.Call 13848168889. B.Call 13848839189.C.Call 13846318889. D.Call 13884158888.BSeptember 28th is Good Neighbour Day. Do you want to be a good neighbour And what can you do to make the neighbourhood a great place Remember, it’s never too late to start with some new habits.Stop and talk. You can do one thing to be a good neighbour—stop and talk with your neighbours. You can say hello, talk about the weather, or talk about their pet dogs. Everyone can do this very easily.Don’t be noisy (吵闹的). It’s okay for you to watch TV or listen to music at your home in the late evening. But you need to turn them down. And if you don’t live on the ground floor, do not play basketball or dance in the house.Be helpful. Good neighbours are always happy to help each other. If you are free, you can help the old in the neighbourhood do some cleaning. If you are good at playing a ball game, you can teach some children in the neighbourhood how to play it.Following these tips, you will be a good neighbour for sure.45.In Paragraph 2, the underlined words “do this” refer to “ ________”.A.stop and talk B.talk about the weatherC.say hello D.talk about their pet dogs46.According to the passage, what can we do in our neighbourhood A.Teach children to dance at home.B.Stop and talk with our neighbours when we are walking.C.Turn up our TV set in the late evening.D.Play music loudly with old men in the late evening.47.What’s the structure of the passage A. B.C. D.48.What’s the best title for the passage A.Say Hello to Your Neighbours B.Be a Good NeighbourC.Good Neighbour Day D.Make a Quiet NeighbourhoodC①Do you visit an English house Do you want to know about it ②In an English house, there is usually a small front garden. The back garden is bigger.③There is a hall in the house. When you open the front door, you can see the hall. You can usually see two windows in the living room. There is also a sofa and a big table with four chairs. People often watch TV and meet their friends in the living room.④There is a kitchen in the house. From the hall, you can go to the kitchen. You can usually see three big cupboards in the kitchen. The sink (洗碗槽) is next to the back garden door. There is usually a table with four chairs in the kitchen. The family can eat there.⑤In the study, there is a big desk in the middle. There is a computer on it. And bookcases are all around the room.⑥On the first floor there are usually two bedrooms: a big one for the parents and a small one for their son or daughter. On the first floor,you can also see a bathroom. There is a washbasin (洗脸盆) opposite the door. On the right, there is a big bath and in the left corner there is a toilet.49.How many gardens does an English house usually have A.One. B.Two. C.Three. D.Four.50.Where do people often meet their friends in an English house A.In the hall. B.In the study.C.In the garden. D.In the living room.51.What does the underline word (划线词) mean A.储物间 B.娱乐室 C.学习 D.书房52.Which of the following is TRUE according to the passage A.An English house is usually small.B.There is usually a big table with six chairs in the kitchen.C.On the second floor, there are two bedrooms for parents and their child.D.There is a washbasin, a bath and a toilet in the bathroom on the first floor.53.Which of the following best shows the structure (结构) of the passage A.①/②③④⑤⑥ B.①/②③④⑤/⑥C.①②/③④/⑤⑥ D.①/②③/④⑤⑥DThere are different types of houses around the world.A cottage is a small house. It’s often in the countryside or a nice place away from the city. It can be made of wood or stone. A cottage has a few rooms like a bedroom, a living room and a kitchen. People go to cottages to relax and have a peaceful time. Some cottages are near a lake, a farm or with a garden.A mobile home is a house that you can move to another place. It’s made in a factory and then you buy it. It also has a living room, a bathroom, a kitchen and bedrooms. It’s a cheaper (更便宜的) way to have a place to live in.A town house has a few floors. Inside there’s a living room, a kitchen, bedrooms and bathrooms. Some have a small yard or a balcony. Many people live in town houses. They are close to shops and schools, so they are popular.A flat is usually in a building. It has rooms like a bedroom, a living room, a kitchen and a bathroom. People can live in a flat by themselves or with others.A flat is often smaller than a town house. Many young people don’t want a big place away from the city centre. They choose to live in a flat.54.A young girl wants to live close to nature. Which should she choose A.A flat. B.A cottage. C.A mobile home. D.A town house.55.Where can you usually find a flat A.In a cottage. B.In a park. C.In a building. D.On a farm.56.Who would probably choose a mobile home A.A man who can build houses. B.A man with a big family.C.A man who is busy with work. D.A man without much money.57.Which is true according to the passage A.People can live in a flat with their friends. B.Cottages are too small to have a kitchen.C.Mobile homes are only for holidays. D.Town houses are always smaller than flats.E请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。A kind neighbor can make you feel comfortable and safe. Being a kind neighbor is a skill that can be learnt. 58 Go outside. The easiest way to know the people in your neighbourhood is staying out. In the first week, you can spend some time in your yard reading or growing flowers. You may see others walking their dogs or jogging. Remember to smile when others see you. 59 Finally, you will be chatting and you can sometimes get a few names and phone numbers.Look for shared interests. If you are interested in gardening, you will notice the neighbors who are also into gardening. You can ask them about their gardens. 60 Questions about their interests show your respect for them.Take part in neighbourhood activities. 61 When there is an activity going on, you can get to know more about your neighbors, like their names and what they do for work, 62 Volunteering is one of the best ways to help in the community. You can use your skills to help others in the neighbourhood. You can also take part in activities like cleaning your community or local festivals which raise money for people in need.By following these steps, you can be a kind neighbor. Now go out and start to make a difference.A.Give a helping hand.B.Build a clean neighbourhood.C.Maybe next week you can wave or say hello.D.Here are some ways to help you be a good neighbour.E.Asking them questions is the easiest way to bring you closer.F.You can go to the neighbourhood book party or the community picnic.G.Holding a party is one of the most popular activities in all neighbourhoods.五、选词填空请从方框内选择适当的词并用正确的形式填空,使文章完整连贯。注意每空一词,每词仅用一次,有两词为多余项。请将答案写在短文后相应题号的答题位置上。find great and be on for too I that you thank seeI’m Tom Brown. I’m a student. This is 63 room. A ball is under the chair. A pen and a cap 64 on the desk. Oh, you can 65 some books on the bed. My sister Lucy’s name is 66 them.This morning, I meet Wang Fang in the library (图书馆). He can’t 67 his schoolbag and cap. Four books 68 a pen are in the schoolbag. A pair of glasses is in the schoolbag, 69 . We look everywhere and then I see some things in the corner (角落). “Look! What are 70 Are they yours ” “Oh, yes,” he says. “ 71 you for your help.” We have a 72 day. We are happy.六、短文填空The Library ProjectLast week, our teacher announced a project about community resources. Our group decided to focus on the city library, which is very 73 (difference) from the school library. It has over one hundred 74 (thousand) books! To start, we needed to 75 (borrow) some books about library history. Lucy said she could 76 (lend) us a few from her collection. We learned that librarians 77 (care) a lot about preserving knowledge and 78 (take care of) all the books with great dedication. We even found a 79 (special) section for rare manuscripts. The head librarian gave us a 80 (specially) guided tour. This project taught us that a library is not just a 81 (build) full of books; it’s a place where the community can learn and grow. We should all 82 (care) about and support such valuable institutions.七、完成句子83.我找不到我的新帽子了。I my new cap.84.他一口气喝完了一瓶水。He drinks water in one go.85.那些电话机是什么颜色的?What color telephones 86.你的被子是紫色的,我的被子是绿色的。Your quilt and my quilt .87.别急,我一会就到。Wait . I’ll come in a minute.88.我通常骑我的自行车去上学。I usually to school.89.刘伟想买两瓶可乐。Liu Wei wants to buy of Coke.90.埃玛的哥哥有一副新眼镜。Emma’s brother new glasses.91.你的棒球帽在你的头上。Your cap is .92.请稍等片刻。Please .八、书面表达93.假如你是阳光中学的七年级学生李海,收到了英国朋友Sam的邮件。请仔细阅读邮件内容,并用英语回信。To: Li HaiFrom: SamSubject: Know about your home and your communityDear Li Hai, Thanks for inviting me to your home. I’m really interested in your home and your community. Would you please tell me more Where is your home What is your community like What can we do there And I also want to know something about your favourite room. What do you often do there Do you like your community Why I hope you will write back to me soon. Yours, Sam注意事项:1. 邮件须包括所有提示内容,要求语句通顺,意思连贯;2. 邮件中不得出现真实的人名、校名等相关信息;3. 词数在80词左右,邮件首尾已给出,不计入总词数。Dear Sam,I’m happy to get your e-mail.________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I am looking forward to meeting you soon.Yours,Li Hai参考答案一、1.A【解析】句意:——请问我可以知道你的名字吗?——我的名字是鲍勃。考查代词用法。I我,主格;me我,宾格;my我的,形容词性物主代词;you你。第一空在情态动词May后作主语,需用主格代词I;第二空修饰名词name,表示“我的名字”,需用形容词性物主代词My,故选A。2.A【解析】句意:有些动物只在晚上醒来。考查动词短语辨析。wake up醒来;get up起床;look up查阅、向上看;open up打开、开发。根据“Some animals only...at night.”可知,动物在夜间的行为更可能是“醒来”。故选A。3.A【解析】句意:这有一个箱子。我的书、英语词典和铅笔盒都在里面。考查名词辨析。box箱子;cup杯子;bed床;key钥匙。根据“My books, my English dictionary and my pencil box are in it.”结合选项可知,能容纳书、词典、铅笔盒的容器应是箱子。故选A。4.A【解析】句意:——你可以看见什么东西在房间里?——一张床和一些椅子。考查动词辨析。 see看见;wait等待;meet遇见;like喜欢。根据“A bed and some chairs.”可知,床和椅子是可以看见的东西。故选A。5.B【解析】句意:——你有什么?——我有一个蓝色的书包。考查情景交际。Let’s go to class我们去上课吧;I have a blue schoolbag我有一个蓝色的书包;It’s a blue schoolbag它是一个蓝色的书包;Thank you谢谢你。根据问句“What do you have ”可知,答语应回答自己拥有的东西。故选B。6.C【解析】句意:——我丢了我的黄色橡皮。它在哪?——它在你的椅子下面。考查疑问词辨析。What什么;Who谁;Where在哪里;How怎样。根据“It’s under your chair.”可知,应是问黄色橡皮在哪里,故选C。7.C【解析】句意:——我不带尺子去学校。杰克有一把吗?——你可以课后问他。考查一般疑问句。主语“Jake”为第三人称单数,应借助助动词does构成疑问句;助动词后动词用原形have。故选C。8.A【解析】句意:这条长裤是我的。你的可能在床上。考查be动词。根据“Yours may be on the bed.”可知,句子应用一般现在时,主语为This pair of trousers,是单数意义,因此be动词应用is。故选A。9.B【解析】句意:——它们是番茄植物吗?——不,它们是胡萝卜植物。考查名词复数。分析句子可知,空处所填为名词短语,且为“名词+名词”结构,第一个名词为第二个名词的定语,应用其原形;而由空前“Are they”可知,中心名词plant应为复数形式。故选B。10.C【解析】句意:——你好吗?——我很好,谢谢。考查情景交际。Thanks谢谢;Nice to meet you很高兴见到你;I’m fine, thank you我很好,谢谢你;It’s nice of you你真好。根据“How are you ”可知,此处应是回答自己的情况。故选C。11.A【解析】句意:这些花非常漂亮。我非常喜欢它们。考查形容词辨析。beautiful漂亮的;kind仁慈的;new新的;sorry遗憾的。根据选项和“The flowers are very...”可知,此处表示这些花很漂亮。故选A。12.B【解析】句意:——我找不到我的宠物猫了。你看见它了吗,亚明? ——你的宠物猫吗?哈哈,它在那儿呢。它在你床下的盒子里。考查情景交际。it’s on the chair“它在椅子上”;there it is“它在那儿”;I don’t know“我不知道”;I can’t see it“我看不见它”。根据“It’s in the box under your bed.”和语境可知,本句表示“在那儿”,用以引出下一句的具体位置。故选B。13.D【解析】句意:——我的橡皮在桌子上吗?——它们在你爸爸的手里。考查介词、形容词词性物主代词和主谓一致。are是(用于第二人称单复数现在时,第一、三人称复数现在时);is是(be的三单形式);in(表示位置)在……里面;on(表示位置)在……上;under在…下面;Minmin’s明明的,所有格形式;your father’s你爸爸的,所有格形式。根据“my erasers”可知,第一空用Are,所以排除选项B和C;根据“hand”可知,第三空应填形容词性的物主代词或所有格形式。故选D。14.A【解析】句意:——我渴了。我想要一瓶水。你呢,Bob?——我想要一杯咖啡。考查名词辨析。bottle瓶子;set一套;key钥匙;cap帽子。根据“I want a…of water.”可知,水通常用瓶装,此处应指的是一整瓶的水。故选A。15.B【解析】句意:我们的英语老师李老师善良又耐心。 我们都喜欢她。考查代词辨析。she她,人称代词主格;her她,人称代词宾格;hers她的,名词性物主代词;herself她自己,反身代词。根据“Our English teacher, Miss Li, is very kind.”可知,此处是说都喜欢她,应填人称代词宾格,故选B。16.A【解析】句意:——我渴了。我想要一瓶水。你呢,Bob?——我想要一杯咖啡。考查名词辨析。bottle瓶子;set一套;key钥匙;cap帽子。根据“I’d like a...of water.”可知,水通常用瓶装,此处应指的是一整瓶的水。故选A。17.C【解析】句意:——它们是什么颜色?——它们是黑色。考查特殊疑问句。What’s this这是什么;What are these这些是什么;What color are they它们是什么颜色;What are they它们是什么。根据“black”可知,对颜色提问用疑问词what color,故选C。18.D【解析】句意:露西的房间很整洁。她的书总是在书架上,她的铅笔总是在铅笔盒里。考查形容词辨析。small小的;big大的;dirty脏的;tidy整洁的。根据“Her books are always in the bookcase and her pencils are always in her pencil box.”可知,她的房间很整洁。故选D。19.C【解析】句意:这是一个“h”,那是一个“u”。考查冠词。字母“h”发音为/e t /,以元音音素开头,不定冠词用an;字母“u”发音为/ju:/,以辅音音素开头,不定冠词用a。故选C。20.A【解析】句意:吉姆有一副新眼镜。考查介词辨析。of……的;at在;to向;for为了。a pair of意为“一副”,固定词组。故选A。二、21.B 22.D 23.C 24.D 25.B 26.A 27.B 28.D 29.A 30.A 31.B 32.B 33.B 34.A 35.C【解析】本文介绍了作者一家在社区租地种胡萝卜,因未及时浇水失败,重种后成功并与邻居分享。21.句意:我和我的家人住在一个新的社区。under在……下面;in在……里面;of……的;on在……上面。表示“居住在某个社区”时,固定搭配为“live in”,故选B。22.句意:主人太忙了,没有充分利用它。policeman警察;shopper购物者;player运动员;host主人。上下文指农场的主人(拥有者),因为“他”太忙,无法充分利用农场。故选D。23.句意:或者他把它分成小块,租给社区里的家庭。But但是;Because因为;So所以;Or或者。 前一句说主人太忙,无法用农场,本句讲述他分地出租。这是一个因果关系,用“So”表示结果。故选C。24.句意:我家占用了一块地种胡萝卜。paper纸;air空气;bread面包;land土地。上下文围绕租地种菜,piece of land“一块土地”是固定搭配。故选D。25.句意:农业对我们来说是新鲜事物,所以我们决定让每个人都能轻松地耕作。exciting令人兴奋的;easy容易的;polite礼貌的;good好的。根据“Farming was new to us”可知,前文提到务农对他们很新鲜,后文说父亲将农活分成小任务,目的是让事情更容易,以便每个人参与。故选B。26.句意:我父亲挖了这些洞。dug挖;washed洗;pointed指;kicked踢。根据“I put two seeds (种子) in each hole.”可知,种植胡萝卜需要先挖洞来放种子。故选A。27.句意:我母亲用土把种子盖住。put放;covered覆盖;cut切;held拿。放完种子后,需要用土壤覆盖,covered符合语境。故选B。28.句意:我们有很好的团队合作。life生活;space空间;safety安全;teamwork团队合作。根据“each member should do a task”可知,前文描述家庭成员分工合作,后文说大家尽力,因此强调“团队合作”。故选D。29.句意:很快我们种下了所有的种子。Soon不久;Really真地;Even甚至;Once曾经。前句提到大家尽力,本句表示很快完成了种植,“Soon”表示时间短,符合逻辑。故选A。30.句意:但是15天后,没有人想到这些种子。happened to碰巧;fought with与……打架;chatted with与……聊天;thought of想到。种子没有发芽,即“没发生什么变化”,“happened to” 表示“发生在……上”。故选A。31.句意:许多邻居提供了帮助和建议。goal目标;advice建议;time时间;work工作。根据“Many neighbors offered help and”以及语境可知,应该说邻居提供“帮助和建议”,故选B。32.句意:最后,我们发现这是因为我们没有及时给种子浇水。our我们的;we我们;us我们(宾格);ours我们的(名词性物主代词)。 此处需要主语,表示“我们”没浇水。“we”作主语。故选B。33.句意:我的家人又种了一些其他的种子,从来没有忘记给它们浇水。remembered记得;forgot忘记;wanted想要;needed需要。根据“didn’t water the seeds in time”可知,前文提到没及时浇水导致失败,本句说重新种植后“再也没忘记浇水”。故选B。34.句意:最后,胡萝卜长得又大又好吃。tasty美味的;difficult困难的;true真实的;useful有用的。胡萝卜长大后,应描述其品质,后文提到分享并让大家开心,因此“tasty”最合理。故选A。35.句意:我的家人摘了胡萝卜,和邻居们分享。learned学习;kept保持;shared分享;worked工作。后文说“Everyone was happy”,因此是“分享”胡萝卜。故选C。三、36.B 37.C 38.D 39.A 40.E【解析】本文主要讲述了Ben向朋友介绍自己新搬入的社区环境以及邻里关系。36.根据答句“Not bad. I moved to a new neighbourhood last week.”可知,A在询问Ben的近况,选项B“你最近过得怎么样?”符合语境。故选B。37.根据答句“It’s really great. There are many green trees and beautiful flowers. And the air is fresh.”可知,A在询问新社区的情况,选项C“你的新社区是什么样的?”符合语境。故选C。38.根据答句“Yes, there is a big supermarket near my home.”可知,此句是一般疑问句,询问附近是否有超市,选项D“你家附近有超市吗?”符合语境。故选D。39.根据答句“Yes, I do. My neighbours are friendly.”可知,此句是一般疑问句,内容和邻居有关,选项A“你喜欢你的邻居吗?”符合语境。故选A。40.根据邀请做客的回应“Of course. Welcome to my new home this weekend!”可知,A在请求拜访Ben的新家,选项E“改天我能去拜访你的新家吗?”符合语境。故选E。四、A41.B 42.D 43.D 44.B【解析】本文是一篇应用文,主要介绍了不同房子的不同特点,吸引需要的人。41.细节理解题。根据“In this house you don’t have to worry about the hot summer days or cold winter days.”可知,在恒温的房子里,你无需担心夏日的炎热或冬日的寒冷,所以极端的温度会让你考虑选择这栋恒温的房子。故选B。42.细节理解题。根据“Do you want to live in a perfect community Hospitals, schools and shopping malls are all around.”可知,如果Jackson想要住在学校、医院和购物中心附近,他可能会对这个公共设施好的房子感兴趣。故选D。43.词句猜测题。根据文章介绍的第二个房子的第一句话“If you are fat, you may want to lose weight.”可知,身材胖的话,可能需要的是减肥。故选D。44.细节理解题。根据文章介绍的第四个房子“The five-star house ... You can enjoy the five-star services (服务) in your house. If you are interested, please contact: 13848839189 (also WeChat number)可知,联系电话是13848839189。故选B。B45.A 46.B 47.D 48.B【解析】本文主要介绍了如何成为一名好邻居。45.词句猜测题。根据“Stop and talk. You can do one thing to be a good neighbour—stop and talk with your neighbours...Everyone can do this very easily.”可知,本段主要介绍在和邻居的相处中,平时可以停下来和邻居交谈,故划线部分指的是“停下来交流”。故选A。46.细节理解题。根据“You can do one thing to be a good neighbour—stop and talk with your neighbours.”可知,走路时可停下和邻居交流。故选B。47.篇章结构题。通读全文可知,文章第一段统领全文,引入本文主题:如何做一个好邻居;第二、三、四段分别阐述具体方法;最后一段对文章进行总结,全文是总—分—总的结构。故选D。48.最佳标题题。根据“Do you want to be a good neighbour ”及全文可知,本文主要介绍了如何做一名好邻居。故选B。C49.B 50.D 51.D 52.D 53.A【解析】本文介绍了典型的英国房屋的结构和布局,包括前后花园、客厅、厨房、书房、卧室和浴室的特点。49.细节理解题。根据“In an English house, there is usually a small front garden. The back garden is bigger.”可知,一共是两个花园。故选B。50.细节理解题。根据“ People often watch TV and meet their friends in the living room.”可知,主人在客厅招待朋友们。故选D。51.词句猜测题。根据“there is a big desk in the middle. There is a computer on it. And bookcases are all around the room.”这个房间有桌子和电脑,也有许多书橱,猜测这是书房。故选D。52.细节理解题。根据“On the first floor,you can also see a bathroom. There is a washbasin (洗脸盆) opposite the door. On the right, there is a big bath and in the left corner there is a toilet.”可知,一楼浴室里有洗脸盆、浴缸和厕所。故选D。53.文章结构题。第①段是引入话题,询问读者是否想了解英国的房子。接下来的段落②③④⑤⑥分别描述了英国房子的不同部分,因此是“总——分”关系。故选A。D54.B 55.C 56.D 57.A【解析】本文是一篇说明文。主要向我们介绍了世界上4种不同的房屋。54.推理判断题。根据“Some cottages are near a lake, a farm or with a garden.”可知,有些村舍靠近湖泊、农场或带花园。由此推断,如果这个女生想接近大自然可以选择住在村舍。故选B。55.细节理解题。根据“A flat is usually in a building.”可知,公寓通常在一栋楼里。故选C。56.推理判断题。根据“It’s a cheaper (更便宜的) way to have a place to live in.”可知,移动房屋是一种比较便宜的居住方式。由此可以推断,选项D“没有太多钱的人”有可能选择这种房屋。故选D。57.细节理解题。根据“People can live in a flat by themselves or with others.”可知,人们可以自己住在公寓里,也可以和其他人住在一起。故选A。E58.D 59.C 60.E 61.F 62.A【解析】本文主要介绍了如何成为一个友善的好邻居,并提供了几个具体的方法。58.根据前文“Being a kind neighbor is a skill that can be learnt.”以及后文介绍的具体方法可知,这里是要引出成为好邻居的方法。选项D“这里有一些方法可以帮助你成为一个好邻居”符合语境。故选D。59.根据前文“In the first week, you can spend some time in your yard reading or growing flowers. You may see others walking their dogs or jogging. Remember to smile when others see you.”以及后文“Finally, you will be chatting and you can sometimes get a few names and phone numbers.”可知,这里是按时间顺序,说接下来第二周的做法。选项C“也许下周你可以挥手或打招呼”符合语境。故选C。60.根据前文“You can ask them about their gardens.”以及后文“Questions about their interests show your respect for them.”可知,这里说的是问问题能拉近和邻居的距离。选项E“问他们问题是让你们更亲近的最简单方法”符合语境。故选E。61.根据前文“Take part in neighbourhood activities.”可知,这里要举例说明可以参加的社区活动。选项F“你可以去社区读书聚会或社区野餐”符合语境。故选F。62.根据后文“Volunteering is one of the best ways to help in the community. You can use your skills to help others in the neighbourhood .”可知,这里说的是要伸出援手帮助邻居。选项A“伸出援手”符合语境。故选A。五、63.my 64.are 65.see 66.on 67.find 68.and 69.too 70.those 71.Thank 72.great【解析】本文是记叙文。主要讲述了学生Tom Brown对自己房间物品的介绍,以及早上在图书馆帮助Wang Fang找到丢失的书包和帽子,两人度过愉快一天的经历。63.句意:这是我的房间。根据前文“I’m Tom Brown. I’m a student.”可知,此处是介绍Tom自己的房间,需要形容词性物主代词修饰名词“room”。备选词I是人称代词主格,其形容词性物主代词形式my“我的”符合语境。故填my。64.句意:一支钢笔和一个帽子在桌子上。本句主语“A pen and a cap”是复数形式,根据主谓一致原则,be动词应使用复数形式are。故填are。65.句意:哦,你能看到床上有一些书。根据后文“some books on the bed”可知,此处表示看到床上的书,且空前有情态动词“can”,后接动词原形。备选词see意为“看见”,符合语境。故填see。66.句意:我妹妹露西的名字在它们(书)上面。根据前文“some books”和“Lucy’s name”可知,名字应该是“在书上面”,备选词on是介词,意为“在……上面”,符合语境。故填on。 67.句意:他找不到他的书包和帽子了。根据后文“We look everywhere and then I see some things in the corner”可知,Wang Fang在寻找物品,此处表示“找不到”,且空前有情态动词“can’t”,后接动词原形。备选词find意为“找到”,符合语境。故填find。68.句意:书包里有四本书和一支钢笔。根据“Four books”和“a pen”可知,两者是并列关系,需要用连词连接。备选词and是并列连词,意为“和”,符合语境。故填and。69.句意:书包里还有一副眼镜。前文已提到书包里有书和钢笔,此处补充还有眼镜,too意为“也”,通常用于肯定句末尾,符合语境。故填too。70.句意:看!那些是什么?根据后文“Are they yours ”可知,此处指代复数物品,备选词that是单数指示代词,其复数形式those意为“那些”,符合语境。故填those。71.句意:谢谢你的帮助。根据前文Tom帮助Wang Fang找到物品可知,Wang Fang应表示感谢,thank you是固定表达,意为“谢谢你”,句首首字母需大写。故填 Thank。72.句意:我们度过了美好的一天。此处需要形容词修饰名词“day”,备选词great是形容词,意为“美好的”,have a great day表示“度过美好的一天”,符合语境。故填great。六、73.different 74.thousand 75.borrow 76.lend 77.care 78.take care of 79.special 80.specially 81.building 82.care【解析】本文是一篇记叙文,主要介绍了“我们”小组开展的关于社区资源的图书馆项目,包括聚焦市图书馆、借阅相关书籍、了解图书管理员的工作,以及从项目中认识到图书馆不仅是藏书的建筑,更是社区学习成长的场所,呼吁大家关心支持图书馆这类有价值的机构。73.句意:我们小组决定把重点放在市图书馆上,它和学校图书馆很不一样。difference“差异”,是名词,此处应用形容词作表语,其形容词短语be different from...“与……不同”,符合语境,故填different。74.句意:它有超过十万本书!thousand“千”,其前有具体数字时,用其原形,根据“one hundred”可知此处应用其原形,故填thousand。75.句意:首先,我们需要借一些关于图书馆历史的书。borrow“借”,是动词,根据“need to”可知此处应用动词原形,故填borrow。76.句意:露西说她可以从自己的藏书里借给我们几本。lend“借出”,是动词,根据“could”为情态动词可知,此处应用其原形,故填lend。77.句意:我们了解到图书管理员非常在意保存知识,并且以极大的热忱照管所有书籍。care“在意”,是动词,根据“librarians ...a lot about preserving knowledge and...all the books with great dedication.”可知此处陈述客观事实,所以时态为一般现在时,而主语“librarians”为复数,所以谓语动词用原形,故填care。78.句意:我们了解到图书管理员非常在意保存知识,并且以极大的热忱照管所有书籍。take care of“照顾”,动词短语,根据“and”及语境可知此处与“care”并列,也应用动词原形,故填take care of。79.句意:我们甚至发现了一个存放珍稀手稿的专门区域。special“专门的”,是形容词,根据“section”为名词可知,此处应用形容词作定语,故填special。80.句意:图书馆馆长给了我们一次专门的导览。specially“专门地”,是副词,根据“guided”为形容词可知,此处应用副词修饰形容词,故填specially。81.句意:这个项目让我们明白,图书馆不只是一座满是书籍的建筑;它是一个社区可以学习和成长的地方。build“建筑”,是动词,根据“a”可知此处应填名词,其名词形形式building“建筑物”,符合语境,故填building。82.句意:我们都应该关心并支持这样有价值的机构。care“在意”,是动词,根据“should”为情态动词可知,此处应用其原形,故填care。七、83. can’t find【解析】“找不到”也就是“不能找到”,用情态动词can的否定形式can’t表示“不能”,后加动词原形find“找到”。故填can’t;find。84. a bottle of【解析】根据中英文对照可知,空格处缺少“一瓶”,对应英文短语a bottle of,故填a;bottle;of。85. are those【解析】对比中英文可知,缺少“是”和“那些”。特殊疑问句的结构为“特殊疑问词+一般疑问句”;主语是telephones,是复数,be动词用are,置于特殊疑问词之后;those“那些”,指示代词,用来修饰复数名词telephones。故填are;those。86. is purple is green【解析】根据中文意思可知,句子陈述现在的情况,时态为一般现在时;对比中英文可知,第一、二空处为“是紫色的”,主语“Your quilt”是单数第三人称,be动词用is;purple“紫色的”,形容词,作表语;第三、四空处为“是绿色的”,主语“my quilt”是单数第三人称,be动词用is;green“绿色的”,形容词,作表语。故填is;purple;is;green。87. a minute【解析】对照中英文可知,缺少“别急”,也可以理解为“等一等”,其英文表达为“wait a minute”。故填a;minute。88. ride my bike【解析】结合中文可知空格处缺少短语“骑我的自行车”,表示日常行为习惯,句子时态为一般现在时,主语为第一人称单数“I”,谓语动词用原形;ride骑,my我的,bike自行车,故答案为①ride ②my ③bike。89. two bottles【解析】两two;瓶bottle,表示“两瓶可乐”,基数词two后接名词bottle的复数形式bottles。故填two;bottles。90. has a pair of【解析】根据所给句意可知,此句为一般现在时,空白处表示“有一副”,have“有”,动词,在句中作谓语,主语“Emma’s brother”为第三人称单数,应用has;a pair of“一副”,固定词组。故填has;a;pair;of。91. on your head【解析】head是名词,意为“头”,your是形容词性物主代词,可放在名词前面;on your head在你的头上。故填on;your;head。92. wait a minute/moment/second【解析】wait a minute/moment/second“请稍等片刻”,祈使句,动词用原形。故填wait;a;minute/moment/second。八、93.Dear Sam,I’m happy to get your e-mail. My home is in a lively neighborhood near a big park. The community is full of friendly people and has many nice places. There’s a small garden where we can take a walk and chat. Also, there’s a sports center where we can play basketball or swim.My favorite room is my bedroom. It’s my little world. I often read books or listen to music there. I really like my community because everyone is kind, and there are always fun things to do.I am looking forward to meeting you soon. Yours,Li Hai【写作解析】[总体分析]①题材:本文是一篇邮件;②时态:时态为“一般现在时”;③提示:根据邮件中的问题进行写作,可适当增加细节,注意行文连贯,表述完整。[写作步骤]第一步,承接开头,介绍家的位置、社区情况及在社区能够做的活动;第二步,介绍自己最喜欢的房间及喜欢社区的原因;第三步,书写结语。[亮点词汇]①be full of充满②take a walk散步③play basketball打篮球[高分句型]①There’s a small garden where we can take a walk and chat. (where引导定语从句)②I really like my community because everyone is kind, and there are always fun things to do. (because引导原因状语从句) 展开更多...... 收起↑ 资源列表 Starter Unit 2 Keep Tidy!(综合检测)(原卷版).docx Starter Unit 2 Keep Tidy!(综合检测)(解析版).docx