Unit5 Play by the rules综合检测(原卷版+解析版)2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(外研版2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit5 Play by the rules综合检测(原卷版+解析版)2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(外研版2024)

资源简介

2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(外研版2024)
Unit 5 Play by the rules 单元知识综合检测试题
一、单项选择
1.Is there ________ special in today’s newspaper
A.something B.anything C.nothing D.everything
2.David works in a radio _________. His show starts at 9:00 p.m. on weekdays.
A.shop B.station C.stop D.store
3.Can you help me ______ the pen It’s under the chair.
A.turn off B.look for C.pick up D.put up
4.—Nile, do you know why some wild birds fly to the south every winter
—________ from the cold weather here.
A.Hide B.Hides C.To hide D.Hiding
5.We do everything we can ________ our country ________.
A.make; better B.make; be better
C.to make; to be better D.to make, better
6.— Lei Feng’s spirit has ________ to every corner of the nation.
— Exactly! Each of us can be him.
A.failed B.broken C.lost D.spread
7.My uncle is very ________. He often drives his car ________.
A.careful; careful B.carefully; carefully C.careful; carefully D.carefully; careful
8.We didn’t go to the concert because we couldn’t _______ to buy the tickets.
A.choose B.expect C.offer D.afford
9.It’s sad to know that the singer died, but her sweet________will be remembered by the world.
A.noise B.voice C.sound D.shout
10.We must ________ the rules of environmental protection.
A.follow B.break C.forget D.make
11.They took every chance to learn and ________.
A.improve B.improves C.improved D.will improve
12.When I feel nervous before speaking, I take a deep ________ to calm down.
A.breath B.breathing C.breathes D.breathe
13.—Why did you go to the bookstore
—______ for my son.
A.Buy a book B.To buy a book C.Buying a book D.Buys a book
14.Could you help me ________
A.with open the window B.open the window
C.to opening the window D.opening the window
15.There isn’t ________ on TV. Let’s go for a walk.
A.new something B.new anything
C.something new D.anything new
16.The old man lives ________ in a(n) ________ house, but he doesn’t feel ________.
A.alone; alone; lonely B.lonely; lonely; alone C.alone; lonely; lonely D.alone; lonely; alone
17.We’d better use paper boxes instead of plastic ones ________ protect the environment.
A.so that B.so as to C.in order not to D.in order that
18.________ to the top of the Eiffel Tower, you can take the lift.
A.Getting B.Get C.To get D.To getting
19.What will you need ________ the trip
A.preparing for B.getting ready for C.to get ready for D.to be prepared for
20.—Tina, let’s go hiking today.
—What a pity! I’m free every day ________ today.
A.among B.except C.except for D.besides
二、完形填空
通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出一个最佳选项。
Joe is the youngest child in the family. He doesn’t have to go to school. He can play most of the day. Joe’s best friend is Timmy. Joe can 21 Timmy, but his mother says he 22 stay in the yard at all times. That is one thing Joe doesn’t 23 . His brother and sister could cross the street whenever they want. 24 can’t he do this
One day when Joe was playing soccer with Timmy, the ball rolled (翻滚) across the street. Joe knew that he shouldn’t 25 the yard. But he thought it would only take him one minute to get the 26 and bring it back to the yard. So he ran out of the 27 .
When he was going to get the ball, he heard (听见) a screech (刺耳的声音)—a car came so close to him. Just then his mother came out. She looked 28 . “Get out of the street, Joe! Right now!” she shouted.
Joe 29 came back into the yard. Then his mother came up to him.
“I’m so sorry, Mum. I almost got 30 ,” Joe cried loudly.
“But you are 31 now,” Mum said.
“Why do I always 32 the rules I know the rules but I just don’t want to follow 33 ,” Joe said.
“But when you understand that rules can save people from danger, you will follow the rules,” Mum said.
“I learned an 34 lesson today. 35 , Mum!” Joe said.
21.A.talk about B.play with C.listen to D.look after
22.A.can B.must C.can’t D.mustn’t
23.A.know B.practice C.like D.see
24.A.Why B.Where C.When D.How
25.A.clean B.find C.sell D.leave
26.A.friend B.mother C.car D.ball
27.A.yard B.street C.house D.classroom
28.A.funny B.afraid C.sad D.cute
29.A.happily B.usually C.quickly D.only
30.A.dressed B.lost C.bored D.killed
31.A.safe B.healthy C.angry D.useful
32.A.play B.follow C.break D.make
33.A.it B.him C.us D.them
34.A.awful B.interesting C.important D.exciting
35.A.Hello B.Sorry C.Thanks D.Goodbye
三、补全对话
阅读下面对话,从下面7个选项中选出5个恰当的句子完成此对话,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
A: Hi, Wang Tao! This is my first week here. Could you tell me something about our school
B: Sure! I think our school is great. 36
A: That sounds nice. What about the school rules Are they strict
B: Well, we have some rules. 37 And we can’t run in the hallways.
A: Do you think those rules are good for us
B: Yes, I do. 38 For example, wearing uniforms helps us focus on studies, not clothes.
A: I see. What subjects do we have here
B: Many interesting ones! 39 And my favorite is P. E. We play basketball every Friday.
A: Wow, I like P. E. too. 40
B: Of course! Let’s play together next time.
A.We must wear school uniforms on weekdays.
B.They help keep the school safe and tidy and help us learn better.
C.It has a big playground and a beautiful library.
D.Can I join in your basketball game
E.We have Chinese, math, English and science.
F.Do you like your new school
G.I often read books in the library after class.
四、阅读理解
A
Break the Rules Day (违规日) is on the second Wednesday, in June in New Hope School. On this day, students can break some rules to have fun.
School Rules①No funny hair or hats. ②Only wear school uniforms. ③Only wear school shoes. ④Only have healthy lunch at school. ⑤No music players at school. ⑥No toys at school.
●You have to pay one dollar when you break a rule. The school library will buy new books with the fines (罚款). ●Please take money with you to school on this day! ●There’s a box for the fines in every classroom.
Peter: I want to take my toy plane to school. Also I want to make my hair red and wear my favorite soccer shoes on Wednesday, too. It must be interesting. Linda: I’d like to take a hamburger to school for lunch on the day. After lunch, I want to listen to my CD player with my friends. Oh, I want to wear my new purple dress, too.
What do you think of this day
41.After Break the Rules Day, what can the school do
A.Buy new toys for students. B.Have a party for students.
C.Buy new books for the library. D.Ask students to make new school rules.
42.What rules does Peter break
A.①②③ B.②③⑥ C.②④⑤ D.①③⑥
43.Which statement is TRUE
A.On this day, students mustn’t wear hats.
B.Peter wants to wear a new purple dress this day.
C.Linda has to pay 3 dollars on this day.
D.Students can find a bag in the classroom.
B
Family rules are important. They help your children to know what is and isn’t OK in the family. But how can you make good family rules for your children
When you make family rules, it’s good for you to let your children join in. When you talk about rules with them, they are more likely (更有可能) to follow them.
First, you need to tell your children what to do, not what not to do. For example, “Go to bed before 9:30 p.m.” is good. “Don’t go to bed late” isn’t.
Second, rules need to be clear (清晰的) for children to follow. For example, “Eat an egg every morning” is good. “It’s important to eat well” isn’t.
Also, it’s good for you to write down the rules to help children remember them. For little children, you can draw pictures to help them understand the rules.
Sometimes we need to change family rules. For example, when your children get older, you can make rules about helping with housework. When you change rules, it’s good to let your children join you in making changes to the rules.
44.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to
A.Parents. B.Rules. C.Children. D.Housework and homework.
45.Why is it good to draw pictures about rules for little children
A.Pictures are easy to understand. B.Drawing can help parents relax.
C.Pictures can make children happy. D.Pictures can help children make rules.
46.What’s the structure (结构) of the passage (①=Paragraph 1 ②=Paragraph 2,...)
A. B. C. D.
47.What is the best title for the passage
A.What Good Family Rules Are Like B.How to Make Good Family Rules
C.The Right Time to Change Family Rules D.Children’s Ideas About Family Rules
C
A lion comes to the library. He wants to listen to stories. Mr. McBee runs to tell Miss Jones about this. “Does he break (违反) the rules ” asks Miss Jones. She is strict (严格的) about the rules.
“No,” says Mr. McBee.
“Then leave him be (那就别管他),” says Miss Jones.
It’s the story time and the lion loves it very much. When the story finishes, the lion wants to listen to more stories, so he roars (吼叫). Miss Jones says, “Don’t be noisy, or you have to leave. A quiet lion is welcome.”
From that day on, the lion learns lots of rules. He also helps do some jobs in his free time. Everyone loves him. But one day, Miss Jones falls down (摔倒). The lion goes to ask Mr. McBee for help, but he doesn’t know what to do, so he roars at Mr. McBee. He knows he breaks the rules and then he leaves.
For some days, the lion doesn’t come. Miss Jones isn’t happy. Mr. McBee knows why, so he finds the lion and says, “There is a new rule—______.”
The next day, the lion comes again (再次). Everyone is happy!
48.Why does the lion roar during the story time at first
A.To make friends with Miss Jones. B.To say goodbye to Miss Jones. C.To listen to more stories. D.To ask Miss Jones for help.
49.Which rule does Miss Jones tell the lion to follow
A. B. C. D.
50.How does Miss Jones feel when the lion doesn’t come to the library for some days
A.Angry. B.Interested. C.Unhappy. D.Surprised.
51.Which of the following can be put in ______
A.you can roar when you listen to stories B.you can roar when you want to help a friend
C.you can roar when you want to leave D.you can roar when you feel unhappy
52.Which is the right order according to the text
①Miss Jones falls down. ②The lion listens to stories.
③The lion breaks the rules. ④The lion comes to the library again.
A.①③④② B.②①③④ C.③①②④ D.③④①②
D
“Ben, brush your teeth before breakfast!” “Ben, don’t run in the classroom!” All day long, parents and teachers keep telling Ben what to do and what not to do.
At night, Ben lies (躺) in his bed and thinks, “Don’t do this, and don’t do that! I don’t want rules. They’re bad!” Suddenly (突然), Ben is in his classroom. The classroom is noisy (吵闹的). Some students are eating. Some are running. But the teachers don’t say anything. “Ha ha, it’s so great!” Ben says. “There are no rules! Now I can go out to play!”
Ben goes to the cinema, and his favourite film is on. But people talk a lot and walk here and there. Ben can’t see or hear the film well. There are no rules. Ben feels bad.
Ben goes to the zoo. Many people feed food to animals there. Suddenly a bear runs at him. There are no rules in the zoo and someone lets it out! Ben is very afraid (害怕的) and he runs away...Then he wakes up (醒来). “Oh, it is just a dream!”
53.Where is Ben actually (实际上)
A.In his classroom. B.In the cinema. C.In the zoo. D.In his bed.
54.Why does Ben feel bad in the cinema
A.Because there are no rules. B.Because he doesn’t like the film.
C.Because there are too many people. D.Because the film is boring.
55.What animal runs to Ben in the zoo
A.A tiger. B.A monkey. C.A bear. D.A wolf.
56.What does the underlined word “dream” in the last paragraph mean
A.愿望 B.睡梦 C.理想 D.秘密
57.What does the passage mainly (主要) tell us
A.Rules are important to us. B.Only students must follow rules.
C.It’s good to have no rules. D.It is important to make new rules.
E
National parks are popular with visitors. However, many visitors break national park rules, which leads them to getting hurt. What’s more, the environment, animals, and park infrastructure (基础设施) often take the biggest hit. It doesn’t have to be this way! 58
Never be close to wildlife. 59 But the real problem isn’t that they’ll hurt you. While it’s always good to protect your personal safety in national parks, you will probably hurt the wildlife you are so curious about.
Never ignore (忽视) signs. When you get into the park, you should keep your eyes on the road and pay attention to signs. 60 For example, don’t walk on the plants, keep pets off the camping ground, and keep away from the water.
61 National parks still have a lot of undeveloped places. That’s why it’s important to always be prepared. You should bring food and water with you. Even if it’s a sunny, warm day, don’t forget to bring clothes.
Never leave anything. National parks are shared spaces for all to enjoy. Don’t leave empty bottles or food packaging (包装) in your camping area. These things may hurt animals. 62
National parks protect wildlife and forests. It’s our duty to follow the rules and protect national parks.
A.Never come unprepared.
B.Never visit undeveloped places.
C.Do bring a bag to pack your waste.
D.There are a lot of signs to tell people some basic rules.
E.Everyone is interested in visiting national parks.
F.You can make national parks better if you follow the rules.
G.Although wild animals look very cute, they are very dangerous.
五、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或括号内单词的适当形式
Mum picked me up after school yesterday. We chose to take the bus because it was 63 rainy day. There were quite a lot of people on the bus during rush time. I felt hungry after I spent the whole afternoon practising football. I looked forward to 64 (get) home early, but the bus was slow. So I took out a hamburger from my schoolbag.
Just when I started to eat it, a little girl shouted “Look! A brother 65 (eat) hamburger!” Some people turned to focus 66 me. Mum said, “Not here, dear.”
“But why ” I asked 67 (hope). “I’m really hungry! ”
“We can’t eat on the bus. It’s one of the bus rules.” she explained.
Suddenly, the bus 68 (stop). I almost dropped my hamburger in my hand. “That’s another reason,” Mum said. “It’s not safe 69 (have) anything on the bus.”
A woman sitting next to us seemed a little 70 (happy). Mum said, “Some people don’t like the smell of food on the bus, 71 we should respect them.”
At the end I decided to put my hamburger in my schoolbag, and my mother praised me for that. That day I learned that a small 72 (choose) could make our city be better. I hope to see more people follow the rules.
六、完成句子
73.因为这坏天气,我们什么都没看到。
the bad , we couldn’t see .
74.——我和简本周日打算去野餐。你想和我们一起去吗?
——当然。到时候见。
—Jane and I are going to this Sunday. Would you like to go with us
—Sure. See you then.
75.如果你觉得紧张,你应该先深呼吸。
If you feel nervous, you should first.
76.老师制定规则以帮助学生学习并保持安全。
Teachers make rules to help students learn and .
77.你通常怎样和你的朋友们取得联系?
How do you usually your friends
78.我们应该将我们的个人信息保密。
We should keep our .
79.我们将面对面地和他们交谈。
We will talk with them .
80.你必须记得这条基本的规则。
You have to remember this .
81.因为这个理由,我不能和你一起去。
, I can’t go with you.
82.我每天都去游泳,为的是保持健康。
I go swimming every day keep fit.
七、书面表达
83. 假如你是李明,周日你约了你校的交换生Simon去某市区新建的公园游玩。请你结合下面相关的图示信息,用英语写一封邮件,将这些规定告知Simon。
注意:①文中不得出现人名和校名等真实信息;
②写作词数不少于70,开头及结尾已给出,不计入总词数。
Dear Simon,
How are you I plan to go to the new park this Sunday. Would you like to join me
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
What about meeting at the bus stop at 9:00 a.m. Write to me soon.
Yours,
Li Ming2025-2026学年上学期八年级英语单元复习提升练(外研版2024)
Unit 5 Play by the rules 单元知识综合检测试题
一、单项选择
1.Is there ________ special in today’s newspaper
A.something B.anything C.nothing D.everything
2.David works in a radio _________. His show starts at 9:00 p.m. on weekdays.
A.shop B.station C.stop D.store
3.Can you help me ______ the pen It’s under the chair.
A.turn off B.look for C.pick up D.put up
4.—Nile, do you know why some wild birds fly to the south every winter
—________ from the cold weather here.
A.Hide B.Hides C.To hide D.Hiding
5.We do everything we can ________ our country ________.
A.make; better B.make; be better
C.to make; to be better D.to make, better
6.— Lei Feng’s spirit has ________ to every corner of the nation.
— Exactly! Each of us can be him.
A.failed B.broken C.lost D.spread
7.My uncle is very ________. He often drives his car ________.
A.careful; careful B.carefully; carefully C.careful; carefully D.carefully; careful
8.We didn’t go to the concert because we couldn’t _______ to buy the tickets.
A.choose B.expect C.offer D.afford
9.It’s sad to know that the singer died, but her sweet________will be remembered by the world.
A.noise B.voice C.sound D.shout
10.We must ________ the rules of environmental protection.
A.follow B.break C.forget D.make
11.They took every chance to learn and ________.
A.improve B.improves C.improved D.will improve
12.When I feel nervous before speaking, I take a deep ________ to calm down.
A.breath B.breathing C.breathes D.breathe
13.—Why did you go to the bookstore
—______ for my son.
A.Buy a book B.To buy a book C.Buying a book D.Buys a book
14.Could you help me ________
A.with open the window B.open the window
C.to opening the window D.opening the window
15.There isn’t ________ on TV. Let’s go for a walk.
A.new something B.new anything
C.something new D.anything new
16.The old man lives ________ in a(n) ________ house, but he doesn’t feel ________.
A.alone; alone; lonely B.lonely; lonely; alone C.alone; lonely; lonely D.alone; lonely; alone
17.We’d better use paper boxes instead of plastic ones ________ protect the environment.
A.so that B.so as to C.in order not to D.in order that
18.________ to the top of the Eiffel Tower, you can take the lift.
A.Getting B.Get C.To get D.To getting
19.What will you need ________ the trip
A.preparing for B.getting ready for C.to get ready for D.to be prepared for
20.—Tina, let’s go hiking today.
—What a pity! I’m free every day ________ today.
A.among B.except C.except for D.besides
二、完形填空
通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出一个最佳选项。
Joe is the youngest child in the family. He doesn’t have to go to school. He can play most of the day. Joe’s best friend is Timmy. Joe can 21 Timmy, but his mother says he 22 stay in the yard at all times. That is one thing Joe doesn’t 23 . His brother and sister could cross the street whenever they want. 24 can’t he do this
One day when Joe was playing soccer with Timmy, the ball rolled (翻滚) across the street. Joe knew that he shouldn’t 25 the yard. But he thought it would only take him one minute to get the 26 and bring it back to the yard. So he ran out of the 27 .
When he was going to get the ball, he heard (听见) a screech (刺耳的声音)—a car came so close to him. Just then his mother came out. She looked 28 . “Get out of the street, Joe! Right now!” she shouted.
Joe 29 came back into the yard. Then his mother came up to him.
“I’m so sorry, Mum. I almost got 30 ,” Joe cried loudly.
“But you are 31 now,” Mum said.
“Why do I always 32 the rules I know the rules but I just don’t want to follow 33 ,” Joe said.
“But when you understand that rules can save people from danger, you will follow the rules,” Mum said.
“I learned an 34 lesson today. 35 , Mum!” Joe said.
21.A.talk about B.play with C.listen to D.look after
22.A.can B.must C.can’t D.mustn’t
23.A.know B.practice C.like D.see
24.A.Why B.Where C.When D.How
25.A.clean B.find C.sell D.leave
26.A.friend B.mother C.car D.ball
27.A.yard B.street C.house D.classroom
28.A.funny B.afraid C.sad D.cute
29.A.happily B.usually C.quickly D.only
30.A.dressed B.lost C.bored D.killed
31.A.safe B.healthy C.angry D.useful
32.A.play B.follow C.break D.make
33.A.it B.him C.us D.them
34.A.awful B.interesting C.important D.exciting
35.A.Hello B.Sorry C.Thanks D.Goodbye
三、补全对话
阅读下面对话,从下面7个选项中选出5个恰当的句子完成此对话,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
A: Hi, Wang Tao! This is my first week here. Could you tell me something about our school
B: Sure! I think our school is great. 36
A: That sounds nice. What about the school rules Are they strict
B: Well, we have some rules. 37 And we can’t run in the hallways.
A: Do you think those rules are good for us
B: Yes, I do. 38 For example, wearing uniforms helps us focus on studies, not clothes.
A: I see. What subjects do we have here
B: Many interesting ones! 39 And my favorite is P. E. We play basketball every Friday.
A: Wow, I like P. E. too. 40
B: Of course! Let’s play together next time.
A.We must wear school uniforms on weekdays.
B.They help keep the school safe and tidy and help us learn better.
C.It has a big playground and a beautiful library.
D.Can I join in your basketball game
E.We have Chinese, math, English and science.
F.Do you like your new school
G.I often read books in the library after class.
四、阅读理解
A
Break the Rules Day (违规日) is on the second Wednesday, in June in New Hope School. On this day, students can break some rules to have fun.
School Rules①No funny hair or hats. ②Only wear school uniforms. ③Only wear school shoes. ④Only have healthy lunch at school. ⑤No music players at school. ⑥No toys at school.
●You have to pay one dollar when you break a rule. The school library will buy new books with the fines (罚款). ●Please take money with you to school on this day! ●There’s a box for the fines in every classroom.
Peter: I want to take my toy plane to school. Also I want to make my hair red and wear my favorite soccer shoes on Wednesday, too. It must be interesting. Linda: I’d like to take a hamburger to school for lunch on the day. After lunch, I want to listen to my CD player with my friends. Oh, I want to wear my new purple dress, too.
What do you think of this day
41.After Break the Rules Day, what can the school do
A.Buy new toys for students. B.Have a party for students.
C.Buy new books for the library. D.Ask students to make new school rules.
42.What rules does Peter break
A.①②③ B.②③⑥ C.②④⑤ D.①③⑥
43.Which statement is TRUE
A.On this day, students mustn’t wear hats.
B.Peter wants to wear a new purple dress this day.
C.Linda has to pay 3 dollars on this day.
D.Students can find a bag in the classroom.
B
Family rules are important. They help your children to know what is and isn’t OK in the family. But how can you make good family rules for your children
When you make family rules, it’s good for you to let your children join in. When you talk about rules with them, they are more likely (更有可能) to follow them.
First, you need to tell your children what to do, not what not to do. For example, “Go to bed before 9:30 p.m.” is good. “Don’t go to bed late” isn’t.
Second, rules need to be clear (清晰的) for children to follow. For example, “Eat an egg every morning” is good. “It’s important to eat well” isn’t.
Also, it’s good for you to write down the rules to help children remember them. For little children, you can draw pictures to help them understand the rules.
Sometimes we need to change family rules. For example, when your children get older, you can make rules about helping with housework. When you change rules, it’s good to let your children join you in making changes to the rules.
44.What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to
A.Parents. B.Rules. C.Children. D.Housework and homework.
45.Why is it good to draw pictures about rules for little children
A.Pictures are easy to understand. B.Drawing can help parents relax.
C.Pictures can make children happy. D.Pictures can help children make rules.
46.What’s the structure (结构) of the passage (①=Paragraph 1 ②=Paragraph 2,...)
A. B. C. D.
47.What is the best title for the passage
A.What Good Family Rules Are Like B.How to Make Good Family Rules
C.The Right Time to Change Family Rules D.Children’s Ideas About Family Rules
C
A lion comes to the library. He wants to listen to stories. Mr. McBee runs to tell Miss Jones about this. “Does he break (违反) the rules ” asks Miss Jones. She is strict (严格的) about the rules.
“No,” says Mr. McBee.
“Then leave him be (那就别管他),” says Miss Jones.
It’s the story time and the lion loves it very much. When the story finishes, the lion wants to listen to more stories, so he roars (吼叫). Miss Jones says, “Don’t be noisy, or you have to leave. A quiet lion is welcome.”
From that day on, the lion learns lots of rules. He also helps do some jobs in his free time. Everyone loves him. But one day, Miss Jones falls down (摔倒). The lion goes to ask Mr. McBee for help, but he doesn’t know what to do, so he roars at Mr. McBee. He knows he breaks the rules and then he leaves.
For some days, the lion doesn’t come. Miss Jones isn’t happy. Mr. McBee knows why, so he finds the lion and says, “There is a new rule—______.”
The next day, the lion comes again (再次). Everyone is happy!
48.Why does the lion roar during the story time at first
A.To make friends with Miss Jones. B.To say goodbye to Miss Jones. C.To listen to more stories. D.To ask Miss Jones for help.
49.Which rule does Miss Jones tell the lion to follow
A. B. C. D.
50.How does Miss Jones feel when the lion doesn’t come to the library for some days
A.Angry. B.Interested. C.Unhappy. D.Surprised.
51.Which of the following can be put in ______
A.you can roar when you listen to stories B.you can roar when you want to help a friend
C.you can roar when you want to leave D.you can roar when you feel unhappy
52.Which is the right order according to the text
①Miss Jones falls down. ②The lion listens to stories.
③The lion breaks the rules. ④The lion comes to the library again.
A.①③④② B.②①③④ C.③①②④ D.③④①②
D
“Ben, brush your teeth before breakfast!” “Ben, don’t run in the classroom!” All day long, parents and teachers keep telling Ben what to do and what not to do.
At night, Ben lies (躺) in his bed and thinks, “Don’t do this, and don’t do that! I don’t want rules. They’re bad!” Suddenly (突然), Ben is in his classroom. The classroom is noisy (吵闹的). Some students are eating. Some are running. But the teachers don’t say anything. “Ha ha, it’s so great!” Ben says. “There are no rules! Now I can go out to play!”
Ben goes to the cinema, and his favourite film is on. But people talk a lot and walk here and there. Ben can’t see or hear the film well. There are no rules. Ben feels bad.
Ben goes to the zoo. Many people feed food to animals there. Suddenly a bear runs at him. There are no rules in the zoo and someone lets it out! Ben is very afraid (害怕的) and he runs away...Then he wakes up (醒来). “Oh, it is just a dream!”
53.Where is Ben actually (实际上)
A.In his classroom. B.In the cinema. C.In the zoo. D.In his bed.
54.Why does Ben feel bad in the cinema
A.Because there are no rules. B.Because he doesn’t like the film.
C.Because there are too many people. D.Because the film is boring.
55.What animal runs to Ben in the zoo
A.A tiger. B.A monkey. C.A bear. D.A wolf.
56.What does the underlined word “dream” in the last paragraph mean
A.愿望 B.睡梦 C.理想 D.秘密
57.What does the passage mainly (主要) tell us
A.Rules are important to us. B.Only students must follow rules.
C.It’s good to have no rules. D.It is important to make new rules.
E
National parks are popular with visitors. However, many visitors break national park rules, which leads them to getting hurt. What’s more, the environment, animals, and park infrastructure (基础设施) often take the biggest hit. It doesn’t have to be this way! 58
Never be close to wildlife. 59 But the real problem isn’t that they’ll hurt you. While it’s always good to protect your personal safety in national parks, you will probably hurt the wildlife you are so curious about.
Never ignore (忽视) signs. When you get into the park, you should keep your eyes on the road and pay attention to signs. 60 For example, don’t walk on the plants, keep pets off the camping ground, and keep away from the water.
61 National parks still have a lot of undeveloped places. That’s why it’s important to always be prepared. You should bring food and water with you. Even if it’s a sunny, warm day, don’t forget to bring clothes.
Never leave anything. National parks are shared spaces for all to enjoy. Don’t leave empty bottles or food packaging (包装) in your camping area. These things may hurt animals. 62
National parks protect wildlife and forests. It’s our duty to follow the rules and protect national parks.
A.Never come unprepared.
B.Never visit undeveloped places.
C.Do bring a bag to pack your waste.
D.There are a lot of signs to tell people some basic rules.
E.Everyone is interested in visiting national parks.
F.You can make national parks better if you follow the rules.
G.Although wild animals look very cute, they are very dangerous.
五、短文填空
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词或括号内单词的适当形式
Mum picked me up after school yesterday. We chose to take the bus because it was 63 rainy day. There were quite a lot of people on the bus during rush time. I felt hungry after I spent the whole afternoon practising football. I looked forward to 64 (get) home early, but the bus was slow. So I took out a hamburger from my schoolbag.
Just when I started to eat it, a little girl shouted “Look! A brother 65 (eat) hamburger!” Some people turned to focus 66 me. Mum said, “Not here, dear.”
“But why ” I asked 67 (hope). “I’m really hungry! ”
“We can’t eat on the bus. It’s one of the bus rules.” she explained.
Suddenly, the bus 68 (stop). I almost dropped my hamburger in my hand. “That’s another reason,” Mum said. “It’s not safe 69 (have) anything on the bus.”
A woman sitting next to us seemed a little 70 (happy). Mum said, “Some people don’t like the smell of food on the bus, 71 we should respect them.”
At the end I decided to put my hamburger in my schoolbag, and my mother praised me for that. That day I learned that a small 72 (choose) could make our city be better. I hope to see more people follow the rules.
六、完成句子
73.因为这坏天气,我们什么都没看到。
the bad , we couldn’t see .
74.——我和简本周日打算去野餐。你想和我们一起去吗?
——当然。到时候见。
—Jane and I are going to this Sunday. Would you like to go with us
—Sure. See you then.
75.如果你觉得紧张,你应该先深呼吸。
If you feel nervous, you should first.
76.老师制定规则以帮助学生学习并保持安全。
Teachers make rules to help students learn and .
77.你通常怎样和你的朋友们取得联系?
How do you usually your friends
78.我们应该将我们的个人信息保密。
We should keep our .
79.我们将面对面地和他们交谈。
We will talk with them .
80.你必须记得这条基本的规则。
You have to remember this .
81.因为这个理由,我不能和你一起去。
, I can’t go with you.
82.我每天都去游泳,为的是保持健康。
I go swimming every day keep fit.
七、书面表达
83. 假如你是李明,周日你约了你校的交换生Simon去某市区新建的公园游玩。请你结合下面相关的图示信息,用英语写一封邮件,将这些规定告知Simon。
注意:①文中不得出现人名和校名等真实信息;
②写作词数不少于70,开头及结尾已给出,不计入总词数。
Dear Simon,
How are you I plan to go to the new park this Sunday. Would you like to join me
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
What about meeting at the bus stop at 9:00 a.m. Write to me soon.
Yours,
Li Ming
参考答案
一、
1.B
【解析】句意:今天的报纸上有什么特别的事情吗?
考查代词辨析。something通常用于肯定句中,表示“某事”或“某物”;anything则用于否定句和疑问句中,表示“任何事”或“任何物”;nothing表示“没有事”或“没有物”;everything表示“每件事”或“所有事物”。根据“special in today’s newspaper”可知,是指报纸上有任何特别的事情吗,由于此处是一个一般疑问句,所以应该使用anything。故选B。
2.B
【解析】句意:大卫在一家广播电台工作。他的演出平日晚上9点开始。
考查名词辨析。 shop商店;station电台;stop车站;store商店。根据“works in a radio”可知,他在广播电台工作。radio station“广播电台”。故选B。
3.C
【解析】句意:你能帮我捡一下笔吗?它在椅子下面。
考查动词短语辨析。turn off关闭;look for寻找;pick up捡起;put up张贴。根据“It’s under the chair.”可知,笔在椅子下面,需要“捡起来”。故选C。
4.C
【解析】句意:——奈尔,你知道为什么一些野生鸟每年冬天飞到南方吗?——为了躲避这里寒冷的天气。
考查动词不定式表目的。在英语中,当回答“why”的问题时,常用“to + 动词原形”来表示目的或原因,意思是“为了……”。故选C。
5.D
【解析】句意:我们尽我们所能来使我们的国家变得更好。
考查非谓语动词以及形容词比较级。make使,让;better更好的;be better更好的,是系表结构。第一个空用动词不定式“to make”作目的状语,表示“我们尽我们所能”的目的是“使我们的国家变得更好”;第二个空是“make+宾语+形容词作宾语补足语”结构,所以第二个空用形容词比较级better,表示“使我们的国家变得更好”,不需要be动词。故选D。
6.D
【解析】句意:——雷锋精神已经传遍了全国。——没错!我们每个人都可以成为他。
考查动词辨析。failed失败;broken打破;lost丢失;spread传播。根据句意可知,雷锋的精神已经传遍了全国,spread“传播”,符合题意。故选D。
7.C
【解析】句意:我的叔叔非常细心。他开车总是很小心。
考查形容词和副词用法。第一空修饰名词“uncle”,需用形容词“careful”; 第二空修饰动词“drives”,需用副词“carefully”。故选C。
8.D
【解析】句意:我们没有去音乐会,因为我们买不起票。
考查动词辨析。choose选择;expect期待;offer提供;afford买得起。根据“We didn’t go to the concert”可知,此处是指买不起票。故选D。
9.B
【解析】句意:得知这位歌手去世的消息令人难过,但她甜美的声音将被世界铭记。
考查名词辨析。noise噪音;voice嗓音;sound声音;shout喊叫。根据“It’s sad to know that the singer died, but her sweet”和sweet的提示,应选择描述歌手嗓音的voice。故选B。
10.A
【解析】句意:我们必须遵守环境保护的规定。
考查动词辨析。follow遵守;break打破;forget忘记;make制作。根据“the rules of environmental protection”可知,此处指遵守规定。故选A。
11.A
【解析】句意:他们抓住一切机会学习和提高。
考查不定式结构。根据“They took every chance to learn and...”可知,空处为不定式结构作目的状语,to后面加动词原形improve。故选A。
12.A
【解析】句意:当我在演讲前感到紧张时,我就深呼吸让自己冷静下来。
考查固定搭配。take a deep breath“深呼吸”,是固定搭配。故选A。
13.B
【解析】句意:——你为什么去书店?——为了给我的儿子买一本书。根据Why did you go to the bookstore 可知,此处回答目的,故用动词不定式to buy a book。故选B。
14.B
【解析】试题分析:句意:你能帮我打开窗户吗?help sb do sth帮助某人做某事,所以选B。
考点:考查非谓语动词。
15.D
【解析】句意:电视上没有什么新节目。我们出去散步吧。
考查不定代词与形容词的位置关系。something通常用于肯定句,anything用于否定句或疑问句;形容词修饰不定代词时应后置。根据题干中的否定结构isn’t及语序规则,应选择“anything new”表示“没有任何新内容”。故选D。
16.C
【解析】句意:这位老人独自一人住在一所偏僻的房子里,但他并不感到孤独。
考查形容词和副词。alone独自地,副词;lonely偏僻的,孤独的,形容词。第一空修饰动词lives,用副词alone;第二空修饰名词house,用形容词lonely作定语;第三空作为系动词feel的表语,用形容词lonely。故选C。
17.B
【解析】句意:我们最好使用纸盒而不是塑料盒,以保护环境。
考查目的状语的表达方式。so that为了,后跟句子;so as to为了,后跟动词原形;in order not to为了不,后跟动词原形;in order that为了,后跟句子。根据“protect the environment.”可知,是指为了保护环境,空后是动词原形,用so as to。故选B。
18.C
【解析】句意: 要到达埃菲尔铁塔顶端,你可以乘坐电梯。
考查非谓语。根据“you can take the lift”可知是为了到达埃菲尔塔顶端,前面用动词不定式作目的状语。 故选C。
19.C
【解析】句意:为了旅行做准备,你将需要什么?
考查非谓语动词短语和动词语态。prepare for和get ready for都表示“为……做准备”,空白处在句中作目的状语,用动词不定式,排除A和B;本句的主语是“you”,是“get ready for the trip”动作的执行者,用主动语态,排除D。故选C。
20.B
【解析】句意:——蒂娜,今天我们去远足吧。——真遗憾!除了今天,我每天都有空。
考查介词辨析。among在……中间;except除……之外,不包括;except for除……之外(用于表示一般情况的例外);besides除……之外(包括在内)。根据“What a pity! I’m free every day…today.”可知,除了今天没空,其他时间都有空,故选B。
二、
21.B 22.B 23.C 24.A 25.D 26.D 27.A 28.B 29.C 30.D 31.A 32.C 33.D 34.C 35.C
【解析】本文是讲述了Joe不遵守妈妈制定的规则,跑到马路上差点发生危险的故事。
21.句意:Joe可以和Timmy玩,但妈妈说他必须一直待在院子里。
talk about谈论;play with和……一起玩;listen to听;look after照顾。根据“He can play most of the day. Joe’s best friend is Timmy.”可知,是和Timmy一起玩。故选B。
22.句意:Joe可以和Timmy玩,但妈妈说他必须一直待在院子里。
can能;must必须;can’t不能;mustn’t禁止。根据“he ... stay in the yard at all times”可知,是指他必须待在院子里。故选B。
23.句意:这是Joe不喜欢的事。
know知道;practice练习;like喜欢;see看见。根据“His brother and sister could cross the street whenever they want ... can’t he do this ”可知,是指不喜欢一直待在院子里。故选C。
24.句意:为什么他不能这样做?
Why为什么;Where在哪里;When什么时候;How如何。根据“... can’t he do this ”可知,是询问原因。故选A。
25.句意:Joe知道不该离开院子。
clean打扫;find找到;sell卖;leave离开。根据“So he ran out of the ...”可知,他跑出去了,因此是离开院子。故选D。
26.句意:但他以为只需一分钟就能拿到球并将其带回院子。
friend朋友;mother妈妈;car汽车;ball球。根据“the ball rolled (翻滚) across the street”可知,是想拿回球。故选D。
27.句意:所以他跑出院子。
yard院子;street街道;house房子;classroom教室。根据“bring it back to the yard.”可知,是跑出院子去拿球。故选A。
28.句意:她看起来很害怕。
funny滑稽的;afraid害怕的;sad伤心的;cute可爱的。根据“a car came so close to him.”可知,看到孩子险些被车撞,因此感到害怕。故选B。
29.句意:Joe迅速回到院子。
happily开心地;usually通常;quickly迅速地;only仅仅。根据“Get out of the street, Joe! Right now!”可知,是迅速回到院子。故选C。
30.句意:我差点被杀了。
dressed穿衣;lost迷路的;bored无聊的;killed被杀死的。根据前文介绍Joe差点被车撞到可知,是指差点被杀害了。故选D。
31.句意:但是你现在安全了。
safe安全的;healthy健康的;angry生气的;useful有用的。根据前文介绍差点被车撞了及But表示转折可知,是指现在安全了。故选A。
32.句意:为什么我总是破坏规则。
play玩;follow遵守;break破坏;make制作。根据“I know the rules but I just don’t want to follow ...”可知,不想遵守规则,因此是破坏规则。故选C。
33.句意:我知道规则,但我只是不想遵守它们。
it它;him他;us我们;them它们。此处指代the rules,为第三人称复数,用them指代。故选D。
34.句意:今天我学到了重要的一课。
awful糟糕的;interesting有趣的;important重要的;exciting兴奋的。Joe通过这次差点被车撞,明白了遵守规则的重要性,因此是学到了重要的一课。故选C。
35.句意:谢谢,妈妈!
Hello你好;Sorry对不起;Thanks谢谢;Goodbye再见。根据“But when you understand that rules can save people from danger, you will follow the rules,”可知,此处是因妈妈教导而感激。故选C。
三、
36.C 37.A 38.B 39.E 40.D
【解析】本文是一段对话,对话主要围绕一位新同学向另一位同学询问学校情况展开。
36.根据“A: Could you tell me something about our school B: Sure! I think our school is great.”可知,B需要具体描述学校的优点来回应A对学校情况的询问,选项C“它有一个大操场和一个漂亮的图书馆”符合语境。故选C。
37.根据“A: What about the school rules Are they strict B: Well, we have some rules. And we can’t run in the hallways.”可知,B需补充一项具体的学校规则,与“不能在走廊跑”并列说明校规内容,选项A“我们工作日必须穿校服”符合语境。故选A。
38.根据“A: Do you think those rules are good for us B: Yes, I do. For example, wearing uniforms helps us focus on studies, not clothes.”可知,B需要阐述校规带来的整体益处,以支撑“校规对我们有好处”的观点,选项B“它们有助于保持学校安全整洁,还能帮助我们更好地学习”符合语境。故选B。
39.根据“A: What subjects do we have here B: Many interesting ones! And my favorite is P. E.”可知,B需列举具体的学科名称来回应A对课程的询问,选项E“我们有语文、数学、英语和科学”符合语境。故选E。
40.根据“B: We play basketball every Friday. A: Wow, I like P. E. too. B: Of course! Let’s play together next time.”可知,A应是表达想参与篮球活动的意愿,才能引出B“一起打篮球”的回应,选项D“我能加入你们的篮球赛吗”符合语境。故选D。
四、
A
41.C 42.D 43.C
【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了新希望学校的“违规日”活动规则及两名学生的违规计划。
41.细节理解题。根据文章中“You have to pay one dollar when you break a rule. The school library will buy new books with the fines (罚款).”(当你违反一条规定时,你得付一美元。学校图书馆会用罚款买新书。)可知,违规日之后,学校能用罚款给图书馆买新书,故选C。
42.细节理解题。根据学校规则“①No funny hair or hats. ③Only wear school shoes. ⑥No toys at school.”可知,Peter的计划“make my hair red”(违反规则①)、“wear my favorite soccer shoes”(违反规则③)、“take my toy plane”(违反规则⑥),共违反①③⑥三条规则。故选D。
43.细节理解题。根据Linda的计划“take a hamburger”(违反规则④)、“listen to my CD player”(违反规则⑤)、“wear my new purple dress”(违反规则②),可知,琳达要违反三条规则,每条罚款一美元,所以得付3美元,故选C。
B
44.B 45.A 46.C 47.B
【解析】本文是一篇说明文,主要讲述了如何制定良好的家庭规则,并给出了具体的建议。
44.词句猜测题。根据“When you talk about rules with them, they are more likely to follow them.”可知,当家长和孩子们谈论规则时,孩子们更有可能遵守规则。“them”指代的是前面提到的“rules”。故选B。
45.细节理解题。根据“For little children, you can draw pictures to help them understand the rules.”可知,为小孩子们画图可以帮助他们理解规则,因为图片很容易理解。故选A。
46. 篇章结构题。通读全文可知,第1段介绍家庭规则的重要性;第2段建议让孩子参与制定规则;第3、4、5段提出制定家庭规则的具体做法;第6段提到规则需要根据孩子的成长进行调整。文章的结构为①/②/③④⑤/⑥。故选C。
47. 最佳标题题。通读全文可知,文章主要讲述了如何制定良好的家庭规则,并给出了具体的建议。选项B“如何制定良好的家庭规则”最适合当标题。故选B。
C
48.C 49.A 50.C 51.B 52.B
【解析】本文是一篇记叙文。讲述了狮子进图书馆听故事,因吼叫违反规则离开,后因帮助摔倒的Miss Jones又回归的故事。
48.细节理解题。根据“When the story finishes, the lion wants to listen to more stories, so he roars (吼叫).”可知,狮子吼叫是为了听更多故事。故选C。
49.推理判断题。根据“Don’t be noisy, or you have to leave. A quiet lion is welcome.”可知,规则是保持安静,对应禁止吵闹的标识。故选A。
50.细节理解题。根据“For some days, the lion doesn’t come. Miss Jones isn’t happy.”可知,狮子没来时Miss Jones不开心。故选C。
51.推理判断题。根据文章内容可知,狮子之前因吼叫违规离开,后来是为帮摔倒的Miss Jones而吼叫,结合语境,新规则应是“you can roar when you want to help a friend”。故选B。
52.细节理解题。根据文章内容可知,事件顺序是:②狮子听故事→①Miss Jones摔倒→③狮子违反规则→④狮子再次回到图书馆。故选B。
D
53.D 54.A 55.C 56.B 57.A
【解析】本文是一篇记叙文,讲述了Ben在梦中经历没有规则的世界后,意识到规则重要性的故事。
53.细节理解题。根据文章“At night, Ben lies in his bed and thinks...”以及结尾“Then he wakes up. ‘Oh, it is just a dream!’”可知,Ben实际是在床上做梦。故选D。
54.细节理解题。根据文章“There are no rules. Ben feels bad.”可知,Ben在影院感到不适是因为缺乏规则导致秩序混乱。故选A。
55.细节理解题。根据文章“Suddenly a bear runs at him.”可知冲向Ben的动物是熊。故选C。
56.词义猜测题。根据“Then he wakes up. ‘Oh, it is just a dream!’”可知,Ben醒来之后发现之前经历的事情是梦,“dream”指“睡梦”。故选B。
57.主旨大意题。通读全文可知,本文通过Ben在无规则环境中的糟糕经历及醒后的反思,说明“规则对我们很重要”。故选A。
E
58.F 59.G 60.D 61.A 62.C
【解析】本文主要讲了国家公园虽受游客欢迎,但许多游客违反规则带来不良影响,并给出了遵循规则的具体建议。
58.根据“What’s more, the environment, animals, and park infrastructure (基础设施) often take the biggest hit. It doesn’t have to be this way!”以及下文的介绍可知,此处应是指出人们要遵守规则,选项F“如果你遵守规则,你可以让国家公园变得更好。”符合语境。故选F。
59.根据“Never be close to wildlife.”可知,此处应是说不要靠近野生动物的原因,选项G“虽然野生动物看起来很可爱,但它们非常危险。”符合语境。故选G。
60.根据“Never ignore (忽视) signs. When you get into the park, you should keep your eyes on the road and pay attention to signs.”可知,此处与公园内的标志有关,选项D“有很多标志告诉人们一些基本规则。”符合语境。故选D。
61.根据“National parks still have a lot of undeveloped places. That’s why it’s important to always be prepared.”可知,此处指去公园之前应准备妥当,选项A“永远不要毫无准备地来。”符合语境。故选A。
62.根据“Don’t leave empty bottles or food packaging (包装) in your camping area. These things may hurt animals.”可知,此处与如何处理垃圾相关,选项C“一定要带个袋子来装你的垃圾。”符合语境。故选C。
五、
63.a 64.getting 65.is eating 66.on 67.hopefully 68.stopped 69.to have 70.unhappy 71.so 72.choice
【解析】本文主要讲述了一个小男孩在公交车上想吃汉堡包,但被妈妈制止并教育要遵守公共规则的故事。
63.句意:我们选择坐公交车,因为那是一个下雨天。根据“We chose to take the bus because it was...rainy day.”可知,这是一个下雨天,rainy day是可数名词单数,且rainy以辅音音素开头,此处需用不定冠词a表示“一个”。故填a。
64.句意:我盼望着早点到家,但公交车很慢。look forward to doing sth.“期待做某事”,to是介词,后接动名词。故填getting。
65.句意:看!一个哥哥正在吃汉堡包。根据“Look!”可知,此处是引号内的内容,描述某个时刻正在进行的动作,用现在进行时,其结构为am/is/are + 现在分词,主语A brother是单数,be动词用is。故填is eating。
66.句意:一些人转过身来把注意力集中在我身上。focus on“集中注意力于”。故填on。
67.句意:“但为什么呢?”我满怀希望地问。根据“I asked ”可知,此处修饰动词asked,要用副词,hope的副词形式是hopefully。故填hopefully。
68.句意:突然,公交车停了。根据“dropped”可知,短文整体是一般过去时,描述过去发生的事,此处谓语动词用stop的过去式stopped。故填stopped。
69.句意:在公交车上吃东西不安全。根据“It’s + 形容词 + to do sth.”可知,此处用动词不定式作真正的主语。故填to have。
70.句意:坐在我们旁边的一位女士看起来有点不高兴。根据“Some people don’t like the smell of food on the bus”可知,女士的状态是不高兴的,happy的反义词unhappy“不高兴的”符合语境。故填unhappy。
71.句意:一些人不喜欢公交车上食物的味道,所以我们应该尊重他们。根据“Some people don’t like the smell of food on the bus,...we should respect them.”可知,有人不喜欢公交车上食物的味道,所以我们应该尊重,前后两句为因果关系。故填so。
72.句意:那天我学到,一个小小的选择能让我们的城市变得更美好。根据“a small...”可知,后接可数名词单数,choose的名词形式是choice“选择”。故填choice。
六、
73. Because of weather anything
【解析】根据中英文可知,缺少“因为”,空后接的是名词短语,应用because of表示“因为”;“天气”英文表达是weather;couldn’t是否定形式,“任何东西”英文表达是anything。故填Because;of;weather;anything。
74. have a picnic
【解析】对比中英文可知,空处缺少“去野餐”;根据英文题干和汉语提示可知,此处考查have a picnic“去野餐”,动词短语;空前为“are going to”,这里应用动词原形have。故填have;a;picnic。
75. take a deep breath
【解析】对照中英文,设空处缺“深呼吸”,其英语表达为“take a deep breath”,是固定短语,should接动词原形。故填take;a;deep;breath。
76. stay safe
【解析】“保持安全”stay safe,help sb. do sth.“帮助某人做某事”。故填stay;safe。
77. get in touch with
【解析】根据中英文对照可知,此处缺少“取得联系”,用英文表达为get in touch with;句子中有助动词do,其后接动词原形。故填get;in;touch;with。
78. personal information private
【解析】根据中英文对照可知,空处缺少了“个人信息保密”,personal information“个人信息”,private“秘密的”,keep sth+adj“使某物……”。故填personal;information;private。
79. face to face
【解析】根据中英文对照可知,face to face表示“面对面”,是固定短语。故填face;to;face。
80. basic rule
【解析】basic rule“基本规则”,this后跟名词单数。故填basic;rule。
81. For this reason
【解析】根据中英文对照可知,空处缺少“因为这个理由”。for“因为”,介词,首字母要大写;this reason“这个理由”。故填For;this;reason。
82. in order to
【解析】根据“I go swimming every day…keep fit.”及汉语提示可知,空处表达“为了”,“in order to do sth.”意为“为了做某事”,固定搭配。故填in;order;to。
七、
83.
Dear Simon,
How are you I plan to go to the new park this Sunday. Would you like to join me
There are some rules in the park. Let me tell you about them. First, the park is open from 6:00 a.m. to 9:00 p.m. Second, we can’t walk dogs in the park. Third, don’t swim in the water. It’s very dangerous for us to do that. Fourth, we can’t ride bikes in the park. Finally, we shouldn’t litter and we need to keep the park clean. These are the park rules. We need to follow them.
What about meeting at the bus stop at 9:00 a.m. Write to me soon.
Yours,
Li Ming
【写作解析】
[总体分析]
①题材:本文是一封邮件;
②时态:时态以“一般现在时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏,适当增加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,写作意图开头已给出,写作时可直接介绍该公园的规定。
第二步,具体阐述写作内容,主要围绕“开放时间”以及“禁止行为”展开,适当补充,丰富细节。
第三步,约定碰面时间,表达期待。
[亮点词汇]
①plan to do sth计划做某事
②would like to do sth想要做某事
③Let sb do sth让某人做某事
④tell sb about sth告诉某人某事
⑤from…to…从……到……
⑥walk dogs遛狗
⑦ride bikes骑自行车
⑧need to do sth需要做某事
⑨What about怎么样
[高分句型]
①There are some rules in the park. (There be句型)
②Let me tell you about them. (祈使句)
③It’s very dangerous for us to do that. (It作形式主语的固定句型)

展开更多......

收起↑

资源列表