资源简介 中职教材解析与训练英语基础模块1【解析】本题考查固定短语。句意:她学法语是为了和法国同事交流。“for the purpose of'”表示“为…目的”,符合“学法语的目的是交流”的语境。其他选项:at the cost of(以…为代价),in case of(万一),in the purpose of(固定搭配不正确),均不符合语境。所以本题答案为B。考点专练:1.The company made a new Appimproving users'daily life.A.in favor ofB.in honor ofC.for the purpose of D.in memory of2.He saved money for yearsbuying a house for his family.A.by means ofB.for the purpose ofC.in terms ofD.with the purpose of单元测试卷一、词汇判断(每小题1分,共10分)()1.总计的A.taskB.termC.totalD.tide()2.饺子A.discoverB.differenceC.digitalD.dumpling()3.应用;申请A.appleB.applyC.supplyD.super()4.吃饭,进餐A.desireB.dailyC.dineD.dinner()5.态度;举止,礼仪A.moonB.manC.mannerD.manager)6.蔬菜A.vocationalB.vegetableC.volunteerD.vacation()7.餐馆A.restaurantB.reasonableC.responseD.recording)8.声音,嗓音A.vestB.valueC.voiceD.various()9.勺;匙A.spoonB.smartC.staffD.subway)10.账单A.brightenB.basicC.braveD.bill·68·Unit 6 Table Manners二、选择填空(每小题2分,共20分)()1.He enjoysplaying basketballplaying football.A.such;thatB.so;thatC.not;butD.not only;but also()2.My classroom is on thefloor in the building.A.twoB.secondC.twelveD.twenty()3.people visit the Great Wall every year.A.ThousandB.ThousandsC.Thousand ofD.Thousands of()4.All of us are used tohomemade dumplings.A.eatsB.eatC.ateD.eating()5.My parents enjoyon holiday every year.A.travelB.travellingC.travelledD.to travel()6.of the workers in the factory are women.A.Three fifthsB.Two-thirdC.One-thirdsD.Three quarter()7.The government built more parks in the cityproviding citizens with betterplaces to relax.A.in addition toB.because ofC.as a result ofD.for the purpose of()8.took me half an hour to clean the room.A.ThisB.ThatC.ItD.It's()9.Most students study hardget high marks in the final exam.A.in order thatB.so thatC.in order toD.such that()10.It's aboutkilometres from my home to school.A.nine hundreds and eightB.nine hundred and eightC.nine hundreds eightD.nine hundred eight三、补充对话(每小题2分,共20分)()1.-What day is it today -It'sA.July 26B.SaturdayC.the 26th of July D.Women's Day()2.-I passed the driving test just now.A.Best wishesB.Well done,congratulationsC.Cheer upD.That's all right()3.-Would you like to go out for a walk with us but I must finish my homework first.A.I'd love toB.Yes,I doC.I don'tD.I will·69*答案与解析第一部分知识点、考点归纳与训练不经常去看望父亲。故选D。3.B【解析】细节理解题。根据文章第二段中的Unit 1 The Joys of Vocational School“Some students often come to see Mr Smith.”【知识梳理】可知,一些学生经常来看望Smit小h先生。故知识点1:重点词汇选B。joy;certificate;labour;vocational;create;4.D【解析】推理判断题。根据文章第二段中的“Imodel;describe;volunteer;project;drama;don't want money.I want love.”可知,Smith先improve;favourite;extra;leaf;practice;生不要钱,想要关爱。但前文提到“they don'thealthy;useful;dream;strength;worrycome to see Mr Smith very often”,他儿子不常【知识巩固】来看他,他感到孤独,说明他渴望得到儿子们的一、词汇判断关爱。故选D。1-5 BCCDA 6-10 BCDAB5.C【解析】推理判断题。根据文章第二段中的二、填空"Some students often come to see Mr Smith.1.path 2.step by stepThey sing songs for him and chat with him.3.practising playing footballSometimes,they even bring him some gifts4.give up 5.vocational schoolsmade by themselves.Mr Smith is happy to see三、选择填空them,”可知,一些学生经常来看Smith先生。他1-5 DBBCD们为他唱歌,和他聊天,有时甚至会给他带一些【考点探究】自己做的礼物。Smith先生很高兴见到他们,说考点专练:CDBDBD DCDC明他很享受和学生们在一起的时光。故选C。A【单元测试卷】选项:文中未提及他不喜欢钱;B选项:他儿子为一、词汇判断他建房,给钱,说明儿子是爱他的,只是陪伴少;D1-5 DBCDC 6-10 BABAC选项:文中说他去世后会把房子和钱给学校,而二、选择填空不是给儿子。1-5 BDBAC 6-10 DCCDA6.C【解析】细节理解题。文章开篇提到“Le0was三、补充对话happy,He was at a new school.”,Leo在新学校1-5 CABAA 6-10 CBBDB很开心,happy符合原文描述。故选C。worried四、阅读理解意为“担心的”,与原文不符。friendly意为“友好1.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的的”,文中说的是其他学生对他友好,不是他自己"He has three sons-David,Jeff and Stefan.的状态。surprised意为“惊讶的”,与原文不符。They are in big cities..”可知,Smith先生的儿子7.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的们住在大城市里。故选C。"John was a student here last year.Now he2.D【解析】细节理解题。根据文章第一段中的goes to a different school.You look like him."they don't come to see Mr Smith very often"Some students think that you're John.”可知,"So they've built a big house for Mr Smith.John去年是这里的学生,现在他去了另一所学And they often give him a lot of money.."可知,校。而Leo看起来像John,所以一些学生把Leo儿子们为父亲建了大房子、给他很多钱,但他们认成John。故选C。·1 展开更多...... 收起↑ 资源预览 当前文档不提供在线查看服务,请下载使用!