资源简介 中职教材解析与训练英语基础模块12.Can you tell himback early next time A.comeB.comingC.to comeD.came考点5:make sure+to do sth./that从句例题:I make sureto school early tomorrow.A.goB.to goC.wentD.going【解析】本题考查固定句式。make sure-十to do sth.that从句,意为“确保做某事”。所以本题答案为B。考点专练:1.I make sureI run faster than you.A.toB.thatC.whatD.why2.All of us make surein the following football matchA.winB.to winC.winingD.won单元测试卷一、词汇判断(每小题1分,共10分)()1.运输A.tightB.tasteC.typeD.transport()2.确定…的位置A.leadB.leafC.labourD.locate()3.公共的A.paintingB.publicC.performD.polite()4.方向,方位A.directB.indirectC.directlyD.direction)5.建设,施工A.buildB.buildingC.constructionD.country)6.给…指路A.difficultB.directC.differentD.dream)7.当地的,地方的A.localB.loseC.lieD.leftover)8.收到A.receiveB.reachC.rewardD.response()9.有礼貌的A.participateB.patientlyC.politeD.perfect·80·Unit 7 Finding the Way()10.自己的A.ownB.offerC.orderD.outline二、选择填空(每小题2分,共20分)()1.He is goodplaying football,but he doesn't wellplaying basketball.A.in;atB.at;inC.in;inD.at;at)2.Hewith the aim of finishing the task within a week.A.set upB.set asideC.set outD.set down()3.that you can come back at nine in the evening.A.Make sureB.To make sureC.Making sureD.Sure()4.Do you know howthe bus station A.getB.to get toC.gettingD.got)5.It's betterhard for every student.A.studyB.studyingC.to studyD.studied)6.the help of my friend,I have finished my homework.A.ByB.WithC.OnD.For()7.Walk along this street andat the first corner.A.on the leftB.on the left ofC.to turn leftD.turn left()8.Would you likewith me A.go shopB.to go shopC.to go shoppingD.go shopping()9.You'd betterthe conversation with greetings and polite expressions.A.startB.to startC.startedD.starting)10.My mother told memy bag on the bed.A.throwB.throwingC.not throwD.not to throw三、补充对话(每小题2分,共20分)()1.-This shirt is 288 yuan.-OK.A.I don't like itB.I'll take itC.Too expensiveD.It's a little large()2.-My computer doesn't work.Can you repair it for me A.OK,I'll tryB.Of course notC.You're welcomeD.Yes,you've found me81答案与解析第一部分知识点、考点归纳与训练不经常去看望父亲。故选D。3.B【解析】细节理解题。根据文章第二段中的Unit 1 The Joys of Vocational School“Some students often come to see Mr Smith.”【知识梳理】可知,一些学生经常来看望Smit小h先生。故知识点1:重点词汇选B。joy;certificate;labour;vocational;create;4.D【解析】推理判断题。根据文章第二段中的“Imodel;describe;volunteer;project;drama;don't want money.I want love.”可知,Smith先improve;favourite;extra;leaf;practice;生不要钱,想要关爱。但前文提到“they don'thealthy;useful;dream;strength;worrycome to see Mr Smith very often”,他儿子不常【知识巩固】来看他,他感到孤独,说明他渴望得到儿子们的一、词汇判断关爱。故选D。1-5 BCCDA 6-10 BCDAB5.C【解析】推理判断题。根据文章第二段中的二、填空"Some students often come to see Mr Smith.1.path 2.step by stepThey sing songs for him and chat with him.3.practising playing footballSometimes,they even bring him some gifts4.give up 5.vocational schoolsmade by themselves.Mr Smith is happy to see三、选择填空them,”可知,一些学生经常来看Smith先生。他1-5 DBBCD们为他唱歌,和他聊天,有时甚至会给他带一些【考点探究】自己做的礼物。Smith先生很高兴见到他们,说考点专练:CDBDBD DCDC明他很享受和学生们在一起的时光。故选C。A【单元测试卷】选项:文中未提及他不喜欢钱;B选项:他儿子为一、词汇判断他建房,给钱,说明儿子是爱他的,只是陪伴少;D1-5 DBCDC 6-10 BABAC选项:文中说他去世后会把房子和钱给学校,而二、选择填空不是给儿子。1-5 BDBAC 6-10 DCCDA6.C【解析】细节理解题。文章开篇提到“Le0was三、补充对话happy,He was at a new school.”,Leo在新学校1-5 CABAA 6-10 CBBDB很开心,happy符合原文描述。故选C。worried四、阅读理解意为“担心的”,与原文不符。friendly意为“友好1.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的的”,文中说的是其他学生对他友好,不是他自己"He has three sons-David,Jeff and Stefan.的状态。surprised意为“惊讶的”,与原文不符。They are in big cities..”可知,Smith先生的儿子7.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的们住在大城市里。故选C。"John was a student here last year.Now he2.D【解析】细节理解题。根据文章第一段中的goes to a different school.You look like him."they don't come to see Mr Smith very often"Some students think that you're John.”可知,"So they've built a big house for Mr Smith.John去年是这里的学生,现在他去了另一所学And they often give him a lot of money.."可知,校。而Leo看起来像John,所以一些学生把Leo儿子们为父亲建了大房子、给他很多钱,但他们认成John。故选C。·1 展开更多...... 收起↑ 资源预览 当前文档不提供在线查看服务,请下载使用!