Unit 8 Treasured Memories of Travelling单元测试卷 教材解析与训练.中职英语基础模块1

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit 8 Treasured Memories of Travelling单元测试卷 教材解析与训练.中职英语基础模块1

资源简介

中职教材解析与训练英语基础模块1
单元测试卷
一、词汇判断(每小题1分,共10分)
()1.考虑
A.creative
B.customer
C.consideration
D.curious
)2.强迫
A.figure
B.force
C.factory
D.flower
)3.记忆,回忆
A.mention
B.member
C.memory
D.museum
(
)4.合适的,适宜的
A.situation
B.survey
C.scenery
D.suitable
(
)5.假期,休假
A.vocation
B.vocational
C.vacation
D.volunteer
)6.允许
A.pioneer
B.permit
C.perform
D.provide
()7.预算
A.budget
B.brainstorm
C.benefit
D.broaden
)8.独立的
A.identify
B.include
C.independent
D.invite
)9.空闲,闲暇
A.labour
B.location
C.lord
D.leisure
)10.历史的
A.history
B.historical
C.hospital
D.hotel
二、选择填空(每小题2分,共20分)》
(
)1.He is planning
football with his friends.
A.play
B.playing
C.to play
D.played
()2.It is very simple
the problem.
A.figure out
B.to figure out
C.figuring out
D.to figure
()3.Our family
the Summer Palace next holiday.
A.will visit
B.shall visit
C.visit
D.visited
()4.The spring
so it is becoming warmer and warmer.
A.comes
B.will come
C.came
D.is coming
。92·
Unit 8 Treasured Memories of Travelling
)5.I like to learn many subjects,
English,Chinese and Maths.
A.such as
B.so as
C.for example
D.for instance
()6.Are you
the stars in the dark?
A.go to see
B.seeing
C.going to see
D.going to seeing
(
)7.Sit down and make a budget
your new term.
A.for
B.of
C.with
D.in
()8.That book is worth
A.reading
B.to read
C.red
D.read
(
)9.If I
on weekends,I
with you.
A.am free;go shopping
B.will free;go shopping
C.will be free;will go shopping
D.am free;will go shopping
()10.
I open the window
A.Shall
B.Would
C.Do
D.Did
三、补充对话(每小题2分,共20分)
()1.-Hello,this is Tom.
-I'm sorry.Jack isn't at home now.
A.Are you Jack
B.Who are you
C.Is Jack that
D.Is that Jack speaking
()2.-Let me help you carry the box.
-No,I can manage it,but
A.not at all
B.it doesn't matter
C.thank you just the same
D.the same to you
()3.-What is the date today
A.It's Monday
B.Today is September 1st
C.Seven to eight
D.One and nine
()4.-Have you finished your first paper
Just half of it.How about you
A.Not yet
B.Not at all
C.Not likely
D.Not a bit
()5.-Is your school far from here
-Not very far,
A.it is about six-minutes walk
B.it needs to walk six minutes
C.it is about six minutes'walk
D.you need walk six minutes
·93·答案与解析
第一部分知识点、考点归纳与训练
不经常去看望父亲。故选D。
3.B【解析】细节理解题。根据文章第二段中的
Unit 1 The Joys of Vocational School
“Some students often come to see Mr Smith.”
【知识梳理】
可知,一些学生经常来看望Smit小h先生。故
知识点1:重点词汇
选B。
joy;certificate;labour;vocational;create;
4.D【解析】推理判断题。根据文章第二段中的“I
model;describe;volunteer;project;drama;
don't want money.I want love.”可知,Smith先
improve;favourite;extra;leaf;practice;
生不要钱,想要关爱。但前文提到“they don't
healthy;useful;dream;strength;worry
come to see Mr Smith very often”,他儿子不常
【知识巩固】
来看他,他感到孤独,说明他渴望得到儿子们的
一、词汇判断
关爱。故选D。
1-5 BCCDA 6-10 BCDAB
5.C【解析】推理判断题。根据文章第二段中的
二、填空
"Some students often come to see Mr Smith.
1.path 2.step by step
They sing songs for him and chat with him.
3.practising playing football
Sometimes,they even bring him some gifts
4.give up 5.vocational schools
made by themselves.Mr Smith is happy to see
三、选择填空
them,”可知,一些学生经常来看Smith先生。他
1-5 DBBCD
们为他唱歌,和他聊天,有时甚至会给他带一些
【考点探究】
自己做的礼物。Smith先生很高兴见到他们,说
考点专练:CD
BDBD DCDC
明他很享受和学生们在一起的时光。故选C。A
【单元测试卷】
选项:文中未提及他不喜欢钱;B选项:他儿子为
一、词汇判断
他建房,给钱,说明儿子是爱他的,只是陪伴少;D
1-5 DBCDC 6-10 BABAC
选项:文中说他去世后会把房子和钱给学校,而
二、选择填空
不是给儿子。
1-5 BDBAC 6-10 DCCDA
6.C【解析】细节理解题。文章开篇提到“Le0was
三、补充对话
happy,He was at a new school.”,Leo在新学校
1-5 CABAA 6-10 CBBDB
很开心,happy符合原文描述。故选C。worried
四、阅读理解
意为“担心的”,与原文不符。friendly意为“友好
1.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的
的”,文中说的是其他学生对他友好,不是他自己
"He has three sons-David,Jeff and Stefan.
的状态。surprised意为“惊讶的”,与原文不符。
They are in big cities..”可知,Smith先生的儿子
7.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的
们住在大城市里。故选C。
"John was a student here last year.Now he
2.D【解析】细节理解题。根据文章第一段中的
goes to a different school.You look like him.
"they don't come to see Mr Smith very often"
Some students think that you're John.”可知,
"So they've built a big house for Mr Smith.
John去年是这里的学生,现在他去了另一所学
And they often give him a lot of money.."可知,
校。而Leo看起来像John,所以一些学生把Leo
儿子们为父亲建了大房子、给他很多钱,但他们
认成John。故选C。
·1

展开更多......

收起↑

资源预览

error当前文档不提供在线查看服务,请下载使用!