资源简介 中职教材解析与训练英语基础模块1单元测试卷一、词汇判断(每小题1分,共10分)()1.考虑A.creativeB.customerC.considerationD.curious)2.强迫A.figureB.forceC.factoryD.flower)3.记忆,回忆A.mentionB.memberC.memoryD.museum()4.合适的,适宜的A.situationB.surveyC.sceneryD.suitable()5.假期,休假A.vocationB.vocationalC.vacationD.volunteer)6.允许A.pioneerB.permitC.performD.provide()7.预算A.budgetB.brainstormC.benefitD.broaden)8.独立的A.identifyB.includeC.independentD.invite)9.空闲,闲暇A.labourB.locationC.lordD.leisure)10.历史的A.historyB.historicalC.hospitalD.hotel二、选择填空(每小题2分,共20分)》()1.He is planningfootball with his friends.A.playB.playingC.to playD.played()2.It is very simplethe problem.A.figure outB.to figure outC.figuring outD.to figure()3.Our familythe Summer Palace next holiday.A.will visitB.shall visitC.visitD.visited()4.The springso it is becoming warmer and warmer.A.comesB.will comeC.cameD.is coming。92·Unit 8 Treasured Memories of Travelling)5.I like to learn many subjects,English,Chinese and Maths.A.such asB.so asC.for exampleD.for instance()6.Are youthe stars in the dark?A.go to seeB.seeingC.going to seeD.going to seeing()7.Sit down and make a budgetyour new term.A.forB.ofC.withD.in()8.That book is worthA.readingB.to readC.redD.read()9.If Ion weekends,Iwith you.A.am free;go shoppingB.will free;go shoppingC.will be free;will go shoppingD.am free;will go shopping()10.I open the window A.ShallB.WouldC.DoD.Did三、补充对话(每小题2分,共20分)()1.-Hello,this is Tom.-I'm sorry.Jack isn't at home now.A.Are you JackB.Who are youC.Is Jack thatD.Is that Jack speaking()2.-Let me help you carry the box.-No,I can manage it,butA.not at allB.it doesn't matterC.thank you just the sameD.the same to you()3.-What is the date today A.It's MondayB.Today is September 1stC.Seven to eightD.One and nine()4.-Have you finished your first paper Just half of it.How about you A.Not yetB.Not at allC.Not likelyD.Not a bit()5.-Is your school far from here -Not very far,A.it is about six-minutes walkB.it needs to walk six minutesC.it is about six minutes'walkD.you need walk six minutes·93·答案与解析第一部分知识点、考点归纳与训练不经常去看望父亲。故选D。3.B【解析】细节理解题。根据文章第二段中的Unit 1 The Joys of Vocational School“Some students often come to see Mr Smith.”【知识梳理】可知,一些学生经常来看望Smit小h先生。故知识点1:重点词汇选B。joy;certificate;labour;vocational;create;4.D【解析】推理判断题。根据文章第二段中的“Imodel;describe;volunteer;project;drama;don't want money.I want love.”可知,Smith先improve;favourite;extra;leaf;practice;生不要钱,想要关爱。但前文提到“they don'thealthy;useful;dream;strength;worrycome to see Mr Smith very often”,他儿子不常【知识巩固】来看他,他感到孤独,说明他渴望得到儿子们的一、词汇判断关爱。故选D。1-5 BCCDA 6-10 BCDAB5.C【解析】推理判断题。根据文章第二段中的二、填空"Some students often come to see Mr Smith.1.path 2.step by stepThey sing songs for him and chat with him.3.practising playing footballSometimes,they even bring him some gifts4.give up 5.vocational schoolsmade by themselves.Mr Smith is happy to see三、选择填空them,”可知,一些学生经常来看Smith先生。他1-5 DBBCD们为他唱歌,和他聊天,有时甚至会给他带一些【考点探究】自己做的礼物。Smith先生很高兴见到他们,说考点专练:CDBDBD DCDC明他很享受和学生们在一起的时光。故选C。A【单元测试卷】选项:文中未提及他不喜欢钱;B选项:他儿子为一、词汇判断他建房,给钱,说明儿子是爱他的,只是陪伴少;D1-5 DBCDC 6-10 BABAC选项:文中说他去世后会把房子和钱给学校,而二、选择填空不是给儿子。1-5 BDBAC 6-10 DCCDA6.C【解析】细节理解题。文章开篇提到“Le0was三、补充对话happy,He was at a new school.”,Leo在新学校1-5 CABAA 6-10 CBBDB很开心,happy符合原文描述。故选C。worried四、阅读理解意为“担心的”,与原文不符。friendly意为“友好1.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的的”,文中说的是其他学生对他友好,不是他自己"He has three sons-David,Jeff and Stefan.的状态。surprised意为“惊讶的”,与原文不符。They are in big cities..”可知,Smith先生的儿子7.C【解析】细节理解题。根据文章第一段中的们住在大城市里。故选C。"John was a student here last year.Now he2.D【解析】细节理解题。根据文章第一段中的goes to a different school.You look like him."they don't come to see Mr Smith very often"Some students think that you're John.”可知,"So they've built a big house for Mr Smith.John去年是这里的学生,现在他去了另一所学And they often give him a lot of money.."可知,校。而Leo看起来像John,所以一些学生把Leo儿子们为父亲建了大房子、给他很多钱,但他们认成John。故选C。·1 展开更多...... 收起↑ 资源预览 当前文档不提供在线查看服务,请下载使用!