江苏省无锡市译林版九年级上册Unit 1 Know Yourself 课后阅读专项训练(含解析)

资源下载
  1. 二一教育资源

江苏省无锡市译林版九年级上册Unit 1 Know Yourself 课后阅读专项训练(含解析)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
译林9A U1课后阅读专项训练(含答案)
(一)短文填空
Do you know anything about animal signs and star signs
In the Chinese lunar c___1___, there are 12 animal signs in a__2__ Each of them represents a lunar year. They a__3__ in a fixed o__4__and the cycle repeats every 12 years. Some people believe that people born u__5__ the same animal sign have similar personalities.
In W__6__ countries, a year is d__7__ into a cycle of 12 star signs. Your star sign depends on your date of b__8__.
Do animal signs or star signs really tell anything about your personality No, not really. We can read about them just for f__9__ .It is you who s__10__ your life and your future.
1.______ 2._______ 3._______ 4._______ 5.________
6._______ 7._______ 8._______ 9._______ 10._______
(二)完型填空
A first grade student whose best friend is fighting against cancer thought that hours of playing and telling jokes was not enough—he wanted to show how he understood the __1__ time his buddy was going through.
Seven-year-old Vincent Butterfield __2__ to cut off his hair in support of his best friend Zac Gossage who lost his hair through chemotherapy (化疗).
Zac is receiving treatment but __3__ goes to Union Central Elementary School in Missouri every day, __4__ that’s where he gets to play on the swings with Vincent. Vincent found out that Zac might __5__ his hair because of the chemo-therapy treatment. So one day, he showed up in the first grade class wearing a __6__ .He said to his teacher Mrs. Koester, “I have a surprise for Zac.” And he pulled off his cap and other __7__ saw that he already had all his hair __8__ off.
“I did it just to make Zac feel he’s not the only one without any __9__,” said Vincent.
Vincent has also been raising money for his best friend after learning how __10__ the chemotherapy treatments are. He asked his mother to make __11__ than 20 scarves and gloves. He and his mother __12__ them at the price of 10 dollars each, raising over 200 dollars for Zac. The encouragement from Vincent seems to be working. Though Zac is receiving treatments, he has __13__ missed any days of school. He knows that Vincent is out on the playground, waiting for him at break.
When asked __14__ friendship was, Vincent looked at his friend Zac, thought for a ( n) __15__ and replied, “It’s a beautiful thing.”
( )1. A. hard B. exciting C. unpleasant D. pleasant
( )2. A. decided B. refused C. agreed D. disliked
( )3. A. ever B. never C. just D. still
( )4. A. though B. but C. because D. so
( )5. A. raise B. add C. lose D. fall
( )6. A. mask B. scarf C. glove D. cap
( )7. A. teachers B. kids C. parents D. patients
( )8. A. pulled B. sent C. cut D. put
( )9. A. friends B. money C. clothes D. hair
( )10. A. expensive B. successful C. important D. meaningful
( )11 .A. fewer B. more C. worse D. better
( )12. A. made B. donated C. sold D. collected
( )13. A. already B. always C. nearly D. hardly
( )14. A. how B. what C. where D. which
( )15. A. moment B. hour C. morning D. day
(三)阅读理解
A
Most Western people believe 12 star signs and they think that one’s date of birth decides his star sign. They also think that people born under different star signs have different characteristics. In their opinion, if you were born on 16th May, you should be stubborn, hard-working and patient. You do not like change, and never give up easily.
Is it completely right I don’t think so. A person’s birthday can’t be decided by himself. But his characteristics can be changed by the environment around him. I have a friend. He was born on 15th April and belongs to Aries. According to the information about Aries, we know that people of Aries are sometimes too impatient and a little selfish. But my friend always does things patiently, and he often thinks of others more than himself and isn’t selfish at all. He isn’t interested in becoming a leader and just does what he should do. So I don’t think all the people born under the same star sign share similar characteristics. That may just be a coincidence.
( )l. Most Western people believe one’s ______ decides his star sign.
A. date of birth B. month of birth
C. year of birth D. characteristics
( )2. If you were born on 16th May, you are probably _____.
A. changeable B. impatient C. active D. hard-working
( )3. The writer thinks that one’s characteristics ______.
A. can be decided by his date of birth
B. can be decided by his star sign
C. can be changed by the environment around him
D. can never be changed by the environment
( )4. According to the writer’s friend, we know that not all the Aries people ______.
A. want to be the leader
B. are patient enough
C. are generous
D. are changed by others
( )5. What does the underlined word“ coincidence” mean in Chinese
A.特性 B.巧合 C.幽默 D.创造
B
I’ve been working as a professional clown (小丑) for nearly two years. Before that, I was an actor for nine years. I was never famous, but I was quite successful! I changed jobs because I wanted to do more in life than make people laugh. What if I could help people, too
As a clown, I try to encourage sick, children in hospital to laugh and smile. When you laugh, your mind and body relax. Clearly, people who laugh more don’t have as many colds or other problems! Children who laugh a lot often get better results in their studies, too.
It isn’t an easy job. Not all sick children, get better, and sometimes I come home and cry. But I always go back to work the next I with my red nose on. I don’t earn much money as a clown, but I feel very lucky to work with such brave, wonderful patients.
I became a laughter yoga (瑜伽) teacher more than two years ago. Before that, I was a dentist! My job was very difficult and I used to feel fed up. Now I still improve people’s health, but everything else is completely different. Everyone has fun in a laughter yoga class, including the teacher!
No, laughter isn’t “magic” It doesn’t prevent all illnesses, keep you young, or make you beautiful. But did you know that it’s an excellent kind of exercise You move your whole body when you laugh!
Sometimes I work with famous people. It’s true that being rich can be stressful! Some famous people can be unpleasant at times, but I try to change their bad feelings. Laughter is excellent for people like musicians, artists and writers, because it helps people to be more creative.
( )1. According to the passage, we can see that both writers _______.
A. have changed their jobs
B. like sports very much
C. feel unhappy at work
D. are looking for jobs
( )2. The reason why the first writer takes up the job as a clown is that _______.
A. he has had a disease for two years
B. he needs a much easier job
C. he wants to be a successful man
D. he wishes to help people
( )3. The second writer mentions famous people in the passage to show that ______.
A. they are always rich
B. they have stress sometimes
C. they like funny people
D. they are good at doing yoga
( )4. The underlined part “fed up” is closest in meaning to _____.
A. interested B. satisfied
C. disappointed D. bored
( )5. It can be learned from the passage that both writers think of their jobs as _____.
A. happy moments to learn from other people
B. great chances to make themselves well known
C. rich experiences of acting on the stage
D. good ways of making people happy and healthy
参考答案
(一)短文填空
1. calendar 2. all 3. appear 4. order 5. under
6. Western 7. divided 8. birth 9. fun 10. shape
(二)完形填空
1. A 一年级学生Vincent Butterfield认为对于他得了癌症的 好朋友,光靠陪他玩、讲笑话给他听是不够的,他想要表明 他如何理解好朋友经历的艰难时期。故选A项。
2. A Vincent Butterfield决定剪掉头发以支持他的由于化疗而 失去头发的最好的朋友。故选A项。
3. D 根据句意可知,Zac仍旧每天上学。故选D项。
4. C Zac仍然每天去上学是因为他可以和Vincent玩秋千。故选C项。
5. C Vincent得知Zac可能会因化疗失去头发。故选C项。
6. D 根据下文And he pulled off his cap...可知,他戴着帽子出现在教室。故选D项。
7. B 根据上文...he showed up in the first grade class...可知,他的同学即其他孩子看到他的头发都剪掉了,故选B项。
8. C 根据短语have one’s hair cut off剪掉某人的头发,可知选C项。
9. D Vincent这样做只是为了让Zac感觉到他不是唯一的没有头发的人。故选D项。
10. A 根据上文Vincent has also been raising money...以及下文他让妈妈做围巾和手套来卖掉筹钱,可知他要为Zac募捐,因为化疗很昂贵,故选A项。
11. B 根据下文...at the price of 10 dollars each, raising over 200 dollars for Zac.可知选B项。
12. C Vincent和他的妈妈是卖掉围巾和手套筹钱的,故选C项。
13. D 根据句意可知,尽管他在接受治疗,但是他几乎没有缺过课,因为他知道在休息时Vincent在操场上等他。故选D项。
14. B 根据答语It’s a beautiful thing.可知是“当被问及友谊是什么的时候”,故选B项。
15. A 根据句意可知,Zac想了一会儿并回答,友谊是一样美好的东西。故选A项。
(三)阅读理解
A
1. A 由one’s date of birth decides his star sign可知选A。
2. D 由短文第一段第三、四句可知选D。
3. C 由短文第—段第四句But his characteristics can be changed by the environment around him.可知选C。
4. A 由短文第二段倒数第二句 He isn’t interested in becoming a leader可知选A。
5. B 该词之前的一句“因此我认为不是所有的出生于同一星座的人都具有相似的性格”可推知该单词意为“巧合”。
B
1. A 细节理解题。由第一位作者写的I’ve been working as a professional clown (小丑) for nearly two years. Before that, I was an actor for nine years.可知他在成为小丑前是个演员;由第二位作者写的Before that, I was a dentist!可知他在成为微笑瑜伽老师前是名牙医。由此可知两位作者都换过工作。所以选A。
2. D 细节理解题。由第一位作者写的I changed jobs because I wanted to do more in life than make people laugh. What if I could help people, too 可知选D。
3. B 细节理解题。由第二位作者写的Sometimes I work with famous people. It’s true that being rich can be stressful! Some famous people can be unpleasant at times...可知有些来做微笑瑜伽的名人有时候有压力,不开心。所以选B。
4. D 词义猜测题。由文中I used to feel fed up可知他的工作很难,故他过去常常觉得厌烦。所以选D。
5. D 推理判断题。由第二个作者写的...I try to encourage sick children in hospital to laugh and smile.和第二个作者写的Everyone has fun in a laughter yoga class,including the teacher!以及But did you know that it’s an excellent kind of exercise .可 知两位作者都认为他们的工作使人开心、健康。所以选D。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源预览