资源简介 中小学教育资源及组卷应用平台译林9A U5课后阅读专项训练(含答案)(一)选词填空Lifelong learningWhen you finish high school o__1__ university, is learning done The answer is “No”. In many countries, people continue learning all their lives. Why is lifelong learning important How can it help you Let’s look at one e__2__ of lifelong learning in Korea.You go to school and learn. You study. You take tests. But learning doesn’t only h__3__ in school. Learning doesn’t s__4__ when you graduate from high school or college. You are learning a__5__ the time. For example, learning can happen when you go to a museum. It can a__6__ happen when you get a job. You learn when you play a g__7__ or when you take a trip. Learning is l__8__ We never stop learning. Every day, you can improve yourself b__9__ learning, something new.In Korea, lifelong learning is very important. People in Korea like to try new learning activities. Music and foreign languages are some of their f__10__ classes. Koreans take classes to improve their skills and learn new things.When we graduate from school, we can continue to learn. Make lifelong learning become one of your goals.1._________ 2._________ 3._________ 4._________ 5._________6._________ 7._________ 8._________ 9._________ 10.________(二)完型填空Lisa and Mike were celebrating their anniversary (周年纪念日). The couple used to be sweet. But now __1__ had changed since they got married. The once lovely couple had turned bitter (痛苦).They fought over every little thing. __2__ of them hated the way things had changed.Lisa was __3__ for Mike to come home. She hoped that Mike would remember their anniversary. She __4__ imagined that her husband would bring her flowers. In this _5_, they could remember the old happiness again and forget all the __6__.But her imagination was cut short (打断) when the phone in the bedroom __7__Lisa answered to the sound of a man. Hello madam, I’m calling from the police station. Is this Mr. Mike Green s __8__ ”“Yes, it is!”“I’m sorry madam but there was a traffic accident and a man has __9__ .We got this number from his wallet (钱夹). We need you to come and identify (辨认) his body.”Lisa was shocked(震惊) __10__ could this happen! She’d have died for another chance to mend every little fight! She lay and cried __11__ the floor in pain. She lost her chance. Forever!__12__, there was a noise at the doorway. The door opened and Mike came in. “My dear, it’s a __13__ day today. My wallet was stolen.”“That’s the best __14__ I’ve ever heard,” Lisa said with a smile as her eyes were __15__.( )1. A. interests B. things C. habits D. friendship( )2. A. A11 B. One C. None D. Both( )3. A. searching B. singing C. waiting D. starting( )4. A. even B. always C. hardly D. sometimes( )5. A. time B. day C. way D. fact( )6. A. fighting B. feeling C. decision D. love( )7. A. sounded B. rang C. knocked D. made( )8. A. office B. address C. speaking D. number( )9. A. lost B. left C. died D. hurt( )10. A. How B. When C. Where D. What( )11. A. above B. on C. beside D.to( )12. A. Luckily B. Slowly C. Quietly D. Suddenly( )13. A. nice B. bad C. cool D. warm( )14. A. news B. advice C. lie D. information( )15. A. looking B. putting C. watering D. turning(三)阅读理解A“My dream has come true. I have always wanted to be a Grand Slam (大满贯) champion.” These are the words of Chinese tennis player Li Na after she became the first Asian woman to win a Grand Slam final in the French Open on June “People were saying I’m getting old. So this is a great success for such an old woman,” the 29-year-old girl joked.Li Na has a tattoo. She has dyed her hair many different colors. And, at the 2008 Beijing Olympics, she told her fans to “shut up” when they got too noisy in their support.Li Na was born in Wuhan, and she started to play tennis at the age of 6.She once recalled: “As a child, I felt sad because every day I had to wake up early to practice. After school I had to practice more. I didn’t have time to play.”Luckily, the strong girl didn’t give up,thus making history for the Chinese tennis time after time.Now the new champion is already thinking about winning another Grand Slam title.” When you have one title, surely you will think about another,” she said,not hiding her ambition (雄心).“Chinese people are so lacking (缺乏) in confidence on the tennis court. If there is a person like me who can prove we Chinese can do it, the other young players in China will feel the same,” she said.( )1. Li Na was born in the year of _______.A. 1982 B.1984 C.1986 D.1990( )2. The underlined word “dyed” here means “_________” in Chinese.A.焗油 B.洗烫 C.染色 D.梳理( )3. When she began to play tennis, Li Na was ________.A. happy B. sad C. excited D. bored( )4. Which of the following is WRONG about Li Na A. Li Na took part in the 2008 Beijing Olympics.B. Li Na has already won a Grand Slam champion.C. Li Na had to wake up early to practice playing tennis.D. Li Na said she lacked confidence on the tennis court.( )5. The passage mainly tells us _______.A. something about the tennisB. something about how to play tennisC. the Chinese people and the tennisD. the Grand Slam champion—Li NaBYao Ming has given a piece of news in his hometown that kinds of injuries (伤痛) have made him retire from basketball in Shanghai, July 20, 2011. The 7- foot-6 (2. 29-meter) Yao played eight seasons, but missed 250 regular-season games over the past six years. So he has to end his games, he said “I will formally end my career.”Yao Ming was born in Shanghai; he is the tallest boy in the school. His parents are very tall, too. He start playing for the Shanghai Sharks as a teenager, and played on their team for five years in the CBA, winning a championship (冠军赛) in his final year. At that time, he never thought that he could become one of the most famous Chinese basketball players. In 2002, he was chosen by the Houston Rockets and then became an NBA player. He worked very hard and got on very well with the other players. They said that Yao changed the face of American sports. Yao Ming is one of the most popular players in the world. He is not only loved by Chinese people, but also loved by a lot of foreign people. He has a happy family. Now he has a little daughter. He hopes his daughter can grow up happily.( )1. How many seasons did Yao Ming play in American A. 6 seasons. B. 7 seasons. C. 8 seasons. D. 9 seasons.( )2. Why did Yao Ming retire from basketball A. Because of his injuries.B. Because he isn’t young any more.C. Because of his daughter.D. Because he doesn’t play basketball any more.( )3. What’s the meaning of the underlined word in English A. Life B. Business C. Job D. Live( )4. Which team didn’t Yao Ming play for A. The Shanghai Sharks.B. National basketball team.C. The Houston Rockets.D. The Chicago bulls.( )5. Which of the following is NOT TURE A. He got on very well with the other players in NBA.B. Yao Ming changed the face of American sports.C. Not only Chinese people but also foreign people love Yao Ming.D. Yao Ming announced he retired from basketball in America.参考答案(一)短文填空1. or 2. example 3. happen 4. stop 5. all6. also 7. game 8. life 9. by 10. favorite(二)完形填空1 B 此处与该段结尾处的“things had changed”照应。2. D 此处指他们夫妇二人,故用不定代词both。3. C 固定搭配wait for sb.等待某人。4. A 她希望Mike能记住他们的纪念日,甚至想象他能给她买花。5. C in this way用这种方法。这样他们能再次记起从前的快乐时光,从而忘记所有的争吵。6. A 此处与2空前的“fought over every little thing”及11空前面一句中的“every little fight”照应。7. B ring(电话)发出铃声。8. D 此处与9空后一句中的“this number”照应。9. C 根据下文,让她去辨认尸体可以看出是有人死亡。故选died.10. A 她很震惊,这是怎么发生的?11. B on the floor在地板上。12. D 在她哭的时候听到门口有声音,是很突然的。13. B 迈克说他的钱包被偷了,肯定是很糟糕的一天。故选 bad。14. A 这是我听过的最好的消息。15. C water(眼睛)充满泪水。此处与11空前的“cried”照应。(三)阅读理解A1. A 2011年获得法国网球公开赛冠军时李娜29岁,由此推出她出生于1982年。2. C 由“She has dyed her hair many different colors.”一句中的 many different colors 可推出 dyed意为“染色”。3. B 由文中的“As a child, I felt sad because every day I had to wake up early to practice.”可知答案。4. D 原文最后一段和选项D描述不符合。5. D 通读全文可知,本文谈论的是大满贯冠军李娜。B1. C 细节理解题。根据第一段第二句可知,姚明在美国打了八个赛季。2. A 细节理解题。根据第一段第一句话可知姚明因为伤痛而退役。3. C 词义推测题。根据姚明退役的事实可知打篮球是他的“职业”。4. D 细节理解题。根据第二段的叙述A、B、C三项都提到了,所以选D项。5. D 细节理解题。根据第一段可知姚明是在上海发布的退役声明。21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)" 21世纪教育网(www.21cnjy.com) 展开更多...... 收起↑ 资源预览