资源简介 连城一中2025~2026学年上期高一年级月考1英语试卷(满分:150分 考试时间:120分钟 )第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many people will visit New York for free A. 2. B. 3. C. 5.2. What does the man advise the woman to do A. See Mr. Smith. B. Check the letter. C. Type the letter again.3. What’s wrong with Jane A. She misses her home very much.B. She hasn’t received her mother’s letter.C. She is worried about her mother’s health.4. What does the man want to do A. Learn to play baseball.B. Organize a baseball team.C. Find a baseball player.5. What does Susan mean A. She had a date then.B. She will put off the meeting.C. She didn’t have time to prepare the speech.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why does the woman come to see Rick A. To say goodbye.B. To ask for advice.C. To invite him to her home.7. Which country would the woman like to visit A. Canada. B. France. C. Germany.听第7段材料,回答第8、9题。8. What are the speakers mainly talking about A. The popularity of English.B. The study pressure on students. C. Attitudes towards learning foreign languages.9. What percentage of students are forced to learn a foreign language A. About 21%. B. About 27%. C. About 35%.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the room like A. Big but old. B. Big and new. C. Small but new.11. What will be arranged first A. The chairs. B. The bed. C. The dressing table.12. Where will the chairs be put A. Close to the window.B. In front of the fireplace.C. Behind the dressing table.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the relationship between the speakers A. Husband and wife. B. Father and daughter. C. Guide and tourist.14. Where is the bank A. Next to the coffee shop.B. Opposite the museum.C. At the end of the road.15. What advice does the man give to the woman A. Eating less chocolate.B. Keeping the table clean.C. Watching out for the traffic.16. How will the speakers go to the museum A. By bus. B. On foot. C. By bike.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why did Murphy go to a doctor A. He thought his wife was deaf.B. He wanted to get his hearing back.C. He couldn’t make himself understood.18. What did the doctor tell Murphy to do A. Stand about 15 meters from his wife.B. Ask his wife some serious questions.C. Talk to his wife at different distances.19. What was his wife doing when Murphy got back home A. Watching TV. B. Cooking. C. Setting the table.20. How many times did Murphy ask his wife the same question A. Twice. B. Three times. C. Four times.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题,每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHere comes 4 most popular clubs in our school! Join us, and we will help you to find your own shining points, lead you to find beauty and to create beauty, and make your campus life as fulfilling and happy as a dream.Yoga ClubYoga not only improves balance, flexibility, and joint stability, but also serves as a peaceful escape from the stress of daily life. Our students will have the chance to physically exercise while reducing some stress from their life. The club will be available to 10—16 members from grades 7 to 12, and will meet once weekly (Tuesday).Basketball ClubStudents will be able to develop their basketball skills further and have the opportunity to compete in basketball games with members from other international schools in Beijing. The club will be available to10-16 members from grades 5 to 8, and will practice twice weekly.Public Speaking ClubThe Public Speaking Club will be centered around the personal development of students along with developing public speaking skills. The club will be interested in focusing on all skills in delivering better speeches and improving communication skills. The club will be available to 10—12 members from grades 7 to 12, and will meet once weekly (Wednesday).Media ClubThe Media Club teaches students the basics of journalism. The club engages in a wide range of activities like interviewing teachers and students, writing about big events on campus, and operating the weekly school radio broadcasts. The club will be available to 8—12 members from grades 6—12 and will meet once weekly (Monday).21.Which club will attract students who want to get both mental and physical benefits A.Basketball Club. B.Yoga Club.C.Public Speaking Club. D.Media Club.22.How often do the members of the Basketball Club practice A.Once a week. B.Twice a week. C.Three times a week. D.Four times a week.23.Where can the text be found A.In a school introduction. B.In a research paper.C.In a history textbook. D.In a travel guidebook.BThe first week of September was a week that I had been expecting all summer. I didn’t want summer to end, but I was eager to go to high school for my first week.When I got to school on the morning of the first day, I realized how large the school was and how many students went there. I ended up in the wrong classroom because of the size of the school. And then a kind senior showed up and guided me to my classroom before I was late. I was happy to see that in a class of unfamiliar faces, the only open seat was next to my good friend, Jimmy. My science teacher seemed like a good teacher.After finishing four periods, I didn’t feel too bad. However, the fifth period changed everything. I didn’t feel ready after all. My literature teacher is Mr. Smith. He told us that we would have to write 40 essays (文章) and read AP-level books such as The Odyssey this term. I love reading and writing, but come on, 40 ESSAYS AP-level books Now I was anxious.The courses in high school seem like they’re going to get much harder, but they haven’t yet. Even though my classes look hard, they look really exciting too.The first week passed quickly. Although a lot of things were overwhelming (令人不知所措的) : the size of the campus, the crowds and the seniors, having a totally different experience that I had never had before was really exciting.Now, I’m really happy about high school. I have lots of friends in my classes, I really like my teachers and I’m meeting new people.24.How did the author feel when his high school life was about to start A.Confused. B.Anxious. C.Excited. D.Relaxed.25.What happened to the author on his first day of high school A.He was late for class. B.He got help on the campus.C.He was praised by his science teacher. D.He made friends with Jimmy.26.What made the author anxious in the fifth period A.The strict rules in classes.B.Forty AP-level books he had to read.C.The requirements from his literature teacher.D.The reading homework on the first day of high school.27.What is the best title of the passage A.The subject I like in high school. B.My best friend in high school.C.The challenge I met in high school. D.My first week in high school.CYou may not know a lot of people when you start high school. Maybe your friends from middle school are going to a different high school. Even if you know other freshmen, you still feel nervous that you don’t know any upper-class men. How are you going to make friends among this sea of unknown faces Most high schools hold a freshman orientation before school actually starts. These are helpful not only because you learn your way around the building and get to meet some of your teachers, but you also get to meet fellow freshmen. That way, when you show up on your first day of school, you may already recognize a few familiar faces.When you talk to people at orientation, you’ll probably find that a lot of them are feeling just like you are. They’re all new to the school and don’t know what to expect. Talking about a common concern with your classmates can help you develop friendships.The work in high school is something freshmen are probably worried about. The work in high school builds on what you learned in middle school, giving you a more advanced knowledge of many subjects. So you may find you have more work to do or that it’s a bit more challenging. If you ever find your work too difficult, teachers can give you extra help.High school also has more after-school activities than middle school did, such as clubs, music and theater groups and sports teams. This is a good time to explore your interests and try new things.Middle school taught you the basis of academics, time management, and social skills while providing you with a little extra support and guidance. High school gives you the chance to learn how to be more independent and responsible.28.What does the underlined word “orientation” mean in Paragraph 2 A.Examination. B.Game. C.Discussion. D.Training.29.What are freshmen probably worried about A.The learning task. B.The ability to make friends.C.The relationship with teacher. D.The freshman orientation.30.Extracurricular activities mainly help students ________.A.build up healthy bodies B.develop friendshipsC.develop their interests D.improve their learning ability31.This passage is written for ________.A.freshmen at high school B.freshmen’s parentsC.middle school students D.upper-class men in high school.DGoing from middle school to high school can be difficult, as students are faced with new academic (学业的) and social challenges. Before the first day of high school, there are things every soon-to-be high school freshman and their families should know.People who have a fixed mindset (思维倾向) believe that they are born to be great or weak. On the other hand, people that have a growth mindset believe that their greatness or weakness is because of their own actions. I totally agree that students should have a growth mindset. I don’t expect any student to move from just passing a subject to an A+. It’s going to take time and focused effort; just keep working on it.Parents should prepare students to fight the battle “on the pillow” and “in the kitchen”. When I say “pillow” I mean sleep. Not having enough sleep can have some surprising effects on students, including improper behavior, anxiety and poor grades. The second weapon (武器) is eating healthy and balanced meals. Studies show that students who eat nutritious meals and who exercise 60 minutes a day remain more attentive during the school day and experience improved academic achievement and grades. This last “secret” weapon is not to have over-scheduled (安排过度的) time. Make sure students know how to set realistic plans and how to say no to tasks and activities that aren’t important to them.A lot of students know each other from primary and middle school. They are in their “comfort zones”, feeling they have a sense of control over and expectation of their relationships. But come the first real day of high school, that will all change. The reason I encourage high school freshmen to step out of their comfort zones, though often scary, is that comfort zones get boring and there are many kinds of people to get to know. Let’s encourage them to get involved, have fun and play.32.Which of the following represents (代表) a fixed mindset A.I’m at the starting point of my ability.B.My mother is not good at chemistry either.C.I should start studying a little earlier next time.D.It’s okay if I fail; at least I’ve learned something.33.What might the author encourage parents to do A.To prepare healthy meals for their kids.B.To praise their kids when they do well in school.C.To take their kids to visit their grandparents often.D.To buy soft pillows for their kids to have a good rest.34.What is the third weapon mainly about A.Enjoying good health.B.Owning the ability to say no.C.Balancing schoolwork and play.D.Developing time management skills.35.Which one is the best title of the passage A.Making friends in High SchoolB.Academic Challenges in High SchoolC.Differences between Middle School and High SchoolD.Preparations for High School: What you need to know第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Be a Successful High School StudentBeing a successful high school student requires both patience and power. There may be many distractions (分心事) during teen years. To become a successful student, you have to say “no” to them. 36 The following are some tips you can try.Remember that school is important.The truth is that school is important. You need it to get into a good college and later get a good career that will support you for the rest of your life. 37 It’s important to have fun and have lots of activities, but school should always be your number one work. Never take homework, and tests lightly!38 Make sure you have everything you need. If your teacher likes to lecture, have a notebook to help you remember. Keep papers in order. They’ll be easier to find later. If your binder (活页夹) starts to get full, put old papers into another binder to keep at home. This way you won’t have to put them around. but they will be there when studying for tests.Make friends.There’s too much going on to worry about: who’s friends with whom, who the popular people are. 39 Be confident and be yourself. Get into the habit of saying “Hi” to people and not being afraid to talk to new classmates. The more comfortable you become with people, the more people will like you.Take part in a sport.It’s easy to forget to stay in shape when the work becomes more, so joining a team makes it less worry. If you’re going for all three seasons, that’s great, but make sure you’re being practical with your time. Try your hardest at both your sport and your schoolwork and you should be more than great. 40A.Make a plan.B.Stay organized.C.It may be hard, but hard work always pays off.D.You’re healthy and on top of your schoolwork.E.Make friends with someone who takes school seriously.F.The best thing to do is be friendly to and with everyone.G.Even if you decide not to go to college, school does help a lot socially.第三部分 语言运用(共三节,满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Emma is a lively girl. She joined the school’s dance club as soon as she 41 high school. She had heard lots of 42 about high school clubs and had always been curious and eager to join one.As the school’s 100th anniversary (周年纪念日) drew near, Emma’s club needed to perform at the celebration. Emma was both excited and 43 when she knew she had been 44 to be one of the performers. Emma wasn’t used to performing 45 . However, her teammates’ encouragement gave her hope, and her 46 improved.The day finally came. Emma 47 her dance moves over and over again in her mind when she and the team were 48 backstage. Then, they stepped onto the stage one by one. With butterflies in her stomach, Emma began to dance. 49 , she stumbled (绊脚) and fell. At that very moment, she could hardly breathe and her heart was racing like a 50 rabbit. The audience (观众) saw that in surprise, but soon they 51 Emma.With her teammates’ help, Emma picked herself up and 52 to dance with calmness. Then the team went all out for the show, and the audience were impressed by them.When it was all over, the audience 53 the performers with cheers and praise. Emma was 54 for the love and support from her teammates and the audience. She realized that bravely facing fears and challenges are necessary 55 to have. Surely, she will remember the experience forever.41.A.started B.finished C.left D.passed42.A.experiences B.dreams C.descriptions D.situations43.A.surprised B.annoyed C.bored D.nervous44.A.chosen B.proved C.found D.expected45.A.in exchange B.in public C.in pairs D.in secret46.A.interest B.health C.skill D.confidence47.A.imagined B.designed C.practiced D.learned48.A.waiting B.performing C.talking D.organising49.A.Quickly B.Clearly C.Suddenly D.Beautifully50.A.dead B.frightened C.wounded D.cute51.A.cheered on B.put on C.turned on D.went on52.A.stopped B.failed C.forgot D.continued53.A.trusted B.showered C.troubled D.revised54.A.famous B.suitable C.thankful D.responsible55.A.qualities B.views C.styles D.topics第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。We think that life in Chinese high school is an adventure in which we have to survive mountains of homework and exams. Yet would you be 56 (surprise) if I tell you that high school life in the US is almost as stressful as it is in China In US high school, everything 57 (record) and graded, including your grades on quizzes, tests and final examinations. Failing 58 (turn) in your homework on time will 59 (direct) affect your grade for a certain course. Perhaps different from what we used to think of the US high school 60 (student), they pay great attention 61 getting high scores to try to get into a key university. Otherwise, they’ll be disappointed after 62 (graduate) from high school.Like university students, the US high school students have the freedom to choose the courses 63 most attract them. Even a 9th grader can sit in 64 same classroom as 12th graders. But this also means he or she has to work very hard, because the teacher will not treat him or her differently just because he or she is a few years 65 (young) than others.(共15小题;每小题1分,满分15分)从方框中选择合适的词并以正确形式填入空格完成句子。(有三项多余)be responsible for, improve, make plans for, confidence, anxiety, concentrate on, leave... alone , look forward to, debate, sign up for, fluent, outgoing, impress, take notes, be suitable for, hand out, on one’s own , register66.I __________________ while listening and reading.67.We are always easy to be _________________ if we don’t have enough time.68.What is the best way for you ________________ your reading skills.69. I know I’ll have to study harder as a senior high school student and get used to ____________________ a lot more.70. I have learning goals and _________________ my English studies.71. Tom __________________ meeting the new exchange student.The nurse ____________________ biscuits to the children already.Paul's ________________ personality made him very popular in school.I feel much more ___________________than I felt this morning.My sister is thinking of ___________________ a dance club.76. She’s asked to be but the press photographers follow her everywhere.77. Which club do you think ___________________ Adam.78.What we should keep in mind is that we should make a good__________________ on others.79. We _________________ about what to do next now.80. But soon she found that if she __________________ the ideas, not the single words, she could understand.第四部分 写作(满分25分)81. 假定你是李华,上月开启了自己的高中生活,请你给你的美国笔友Bob写一封信,内容包括:1. 介绍自己的学习和生活; 2. 分享自己的感受; 3. 邀请Bob来中国交换学习。注意:1.可适当增加细节,使行文连贯;2.字数120左右。Dear Bob,________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________Yours,Li Hua连城一中2025~2026学年上期高一年级月考1英语答案听力1—5 CCAAC 6—10 ABCAC 11—15 BABCC 16—20 BACBC阅读:21-23: B B A 24-27:C B C D 28-31:D A C A 32-35:B A D D36-40: C G B F D完形:41-45:A C D A B 46-50:D C A C B 51-55: A D B C A语法填空: 56.surprised 57.is recorded 58.to turn 59.directly 60.students61.to 62.graduating/graduation 63.that/which 64.the 65.younger选词填空:66. take notes 67. anxious 68. to improve 69. being responsible for 70. make plans for 71. is looking forward to 72. has handed out 73. outgoing 74. confident 75. signing up for 76. left alone 77. is suitable for 78. impression 79. are debating 80. concentrated on参考范文:Dear Bob,How is everything going Last month I started my high school life. I’m so excited that I can’t wait to share it with you.My new school is not so big but very beautiful, which offers us a great learning atmosphere. I got to know my new teachers and classmates. What impressed me most is my math teacher. I found her friendly and experienced, which makes me relaxed and gives me confidence to face the challenges. We have many more subjects to learn so I should study much harder. During the weeks, I took part in various activities where I had a lot of fun and made new friends. In short, my senior high life is more meaningful and colorful.Since you are interested in Chinese culture, I sincerely invite you to be an exchange student here. I believe you will have an unforgettable experience. Looking forward to your arrival.Yours,Li Hua听力录音稿听力材料Text 1W: I’m so excited.M: Any good news W: Jimmy and I got the chance to visit New York with another three people for free.Text 2M: I think you’d better type this letter again before Mr. Smith sees it.W: Oh, dear! Is it as bad as that Text 3M: What’s the matter with Jane She has been sitting there for hours.W: A letter from her mother made her feel homesick.Text 4W: Have you played baseball before My husband says their team needs one more player.M: Not really. But I like ball games, so I believe it will be fun to learn baseball.Text 5(推断题)M: You should have prepared your speech for the meeting, Susan.W: Yes, I know. But how could I prepare with the meeting date fixed so soon Text 6W: ⑥Hello, Rick. I’ve come to say goodbye to you.M: Are you going back to your country Canada W: No. I’ll travel in Europe with my parents as this term is over. ⑦I want to go to France. But my parents prefer Germany. We’ll travel for two months.M: Wow, the whole summer vacation! Wish you an enjoyable holiday.Text 7(第8题为主旨题)W: I read a report on the people who can use a foreign language, mainly English.M: Really What’s it about W: It’s mainly about the different attitudes people have towards the foreign language learning. About 27% of the people think a foreign language is a must in their daily life.M: I can’t agree more. There are more and more people learning foreign languages.W: That’s true. About 35% of the people are learning or willing to learn a foreign language.M: ⑨As far as I’m concerned, many people, especially students, are forced to do so because of exams.W: ⑨Yes. That accounts for about 21%. There are also about 15% of the people who take foreign languages to be useless and they take no interest in them at all.Text 8W: We have got our own home. It must be wonderful to live by ourselves.M: I have been looking forward to it since we got married.W: Here I have a dressing table of my own.M: ⑩Oh, the room is so small. I thought it would be a lot bigger.W: So did I. ⑩After all, it’s a new one. It’s our own house. That’s what really matters. Is that right Let’s put the chairs in front of the fireplace.M: Um… but we should first consider where to put the bed. It is the biggest piece of furniture.W: Well, let’s put it over there, and the chairs near the window.M: All right. Then you can draw and I can read by the window.Text 9W: Dad, where are we going M: First, we will go to the city centre and stop for something to drink. Then we will visit the University Museum.W: Where are we going to have a drink M: There is a coffee shop round the corner. Can you see that big building at the end of the road W: Yeah. I can see it.M: That is a bank. The coffee shop is opposite the bank.W: Good. I will have hot chocolate.M: Samantha, stop! Wait for the lights to turn green. When crossing the road you must always pay attention to what’s around you.W: Sorry. How far is the museum M: Only three stops away. We can walk there. Here we are. You find us a table and I’ll get the drinks.Text 10W: One day, Murphy went to a doctor to talk about his wife. He said to the doctor, “Doctor, I think my wife is deaf because she never hears me the first time and I always have to say things again and again.” “Well,” the doctor answered, “go home and stand about 15 feet from her and say something to her. If she doesn’t answer, move about 5 feet closer and say it again. Keep doing this so that we’ll get an idea about how serious her deafness is.” Sure enough, Murphy went home and did exactly as the doctor told him. He stood about 15 feet from his wife in the kitchen as she was cutting some vegetables and said, “Betty, what’s for dinner ” He heard no answer. He moved about 5 feet closer and asked again. No answer. He moved 5 feet closer. Still no answer. He got fed up and moved right behind her, about an inch away, and asked again, “Betty, what’s for dinner ” Betty said, “That’s the fourth time you asked me. They are meatballs.”部分解析A篇【导语】本文是一篇应用文,主要介绍的是学校最受欢迎的四个俱乐部的相关信息。21.细节理解题。根据Yoga Club部分的“Yoga not only improves balance, flexibility, and joint stability, but also serves as a peaceful escape from the stress of daily life. Our students will have the chance to physically exercise while reducing some stress from their life.(瑜伽不仅能改善平衡、柔韧性和关节稳定性,还能让你平静地逃离日常生活的压力。我们的学生将有机会锻炼身体,同时减少一些生活压力。)”可知,瑜伽俱乐部能吸引那些想要身心俱益的学生。故选B。22.细节理解题。根据Basketball Club部分的“The club will be available to10-16 members from grades 5 to 8, and will practice twice weekly.(俱乐部将有10-16名5至8年级的成员参加,每周练习两次。)”可知,篮球俱乐部的成员一周练习两次,故选B。23.推理判断题。通读全文,尤其是第一段的“Join us, and we will help you to find your own shining points, lead you to find beauty and to create beauty, and make your campus life as fulfilling and happy as a dream.(加入我们,我们将帮助你发现自己的闪光点,带领你发现美,创造美,让你的校园生活像梦一样充实、快乐。)”可知,本文主要介绍的是学校最受欢迎的四个俱乐部的相关信息,因此这篇文章会在学校的介绍中找到。故选A。B篇【导语】本文是一篇记叙文。主要讲的是作者上高中第一周的相关情况。24.细节理解题。根据第一段的“I didn’t want summer to end, but I was eager to go to high school for my first week. (我不希望暑假结束,但我渴望去高中的第一周。)”可知,作者渴望去高中的第一周,由此可知,当高中生活即将开始的时候,作者感到很兴奋。故选C。25.细节理解题。根据第二段的“I ended up in the wrong classroom because of the size of the school. (由于学校的规模,我最后进错了教室。)”可知,他上高中的第一天在校园里迷路了,结合下文的“And then a kind senior showed up and guided me to my classroom before I was late. (然后一位好心的高年级学生出现了,在我迟到之前把我领到了教室。)”可知,作者虽然迷路了但是得到了别人的帮助。故选B。26.细节理解题。根据第三段中“He told us that we would have to write 40 essays (文章) and read AP-level books such as The Odyssey this term. I love reading and writing, but come on,40 ESSAYS AP-level books Now I was anxious. (他告诉我们,这学期要写40篇论文,还要读《奥德赛》等AP级的书。我喜欢阅读和写作,但是拜托,40篇论文?AP级书吗?现在我很焦虑。)”可知,让作者焦虑的是文学老师提出的要求。故选C。27.主旨大意题。根据第一段中的“The first week of September was a week that I had been expecting all summer. I didn’t want summer to end, but I was eager to go to high school for my first week.(九月的第一个星期是我整个夏天都在期待的一周。我不希望暑假结束,但我渴望去高中的第一周。)”以及文章讲述的是作者上高中一周的详细情况可知,题目“我上高中的第一周”能概括文章主题,所以适合作为最佳标题。故选D。C篇【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是新生在高中适应环境并交朋友的一些技巧,帮助学生更好的适应高中生活。28.词句猜测题。根据第二段“freshman (新生)”,“before school actually starts (在学校开学之前)”和“These are helpful not only because you learn your way around the building and get to meet some of your teachers, but you also get to meet fellow freshmen. (这些活动很有帮助,因为你不仅能借此熟悉校园环境、结识一些老师,还能认识其他高一新生。)”可知,大多数高中都会在正式开学前为新生举办入学教育活动,orientation意为“(岗前、学前、课前等的)情况介绍,培训”,和training意思相近。故选D。29.细节理解题。根据第四段第一句“The work in high school is something freshmen are probably worried about. (高中的功课可能是新生们最担心的事情。)”可知,新生们最担心的是学校的学习任务。故选A。30.细节理解题.根据第五段的“This is a good time to explore your interests and try new things. (这是探索你的兴趣和尝试新事物的好时机。)”可知,课外活动能培养兴趣和尝试新事物,故选C。31.推理判断题。根据文章第一段“Even if you know other freshmen, you still feel nervous that you don’t know any upper-class men. How are you going to make friends among this sea of unknown faces (即便你认识其他高一新生,但一想到不认识任何高年级学生,你还是会感到紧张不安。面对这么多素不相识的面孔,你该如何结交朋友呢?)”可知,本文是为高一新生而写的,故选A。D篇【导语】本文是一篇说明文。文章主要为每个即将进入高中的新生和他们的家人介绍了一些应该知道的事情。32.推理判断题。根据第二段“People who have a fixed mindset (思维倾向) believe that they are born to be great or weak.(拥有固定思维倾向的人认为他们生来就是厉害或弱小的)”可知,固定思维倾向是把人的能力归为与生俱来的。比较选项可知,“我妈妈也不擅长化学”是把自己不擅长化学归结为遗传自母亲,属于固定思维倾向。故选B项。33.推理判断题。根据第三段“The second weapon (武器) is eating healthy and balanced meals. Studies show that students who eat nutritious meals and who exercise 60 minutes a day remain more attentive during the school day and experience improved academic achievement and grades.(第二个武器是健康均衡的饮食。研究表明,每天吃营养食物和锻炼60分钟的学生在上学期间注意力更集中,学习成绩和成绩也有所提高)”可知,作者认为健康均衡的饮食很重要,可以帮助孩子们改善学习表现。因此,作者会鼓励家长为他们的孩子准备健康的食物。故选A项。34.细节理解题。根据第三段中“This last “secret” weapon is not to have over-scheduled (安排过度的) time. Make sure students know how to set realistic plans and how to say no to tasks and activities that aren’t important to them.(最后这一“秘密”策略就是不要过度安排时间。要确保学生们懂得如何制定切实可行的计划,以及如何拒绝那些对他们而言不重要的任务和活动)”可知,第三个武器主要是培养时间管理技能,合理安排时间。故选D项。35.主旨大意题。通读全文,并根据第一段“Going from middle school to high school can be difficult, as students are faced with new academic (学业的) and social challenges. Before the first day of high school, there are things every soon-to-be high school freshman and their families should know.(从初中升入高中可能会很困难,因为学生们会面临新的学业和社交方面的挑战。在高中开学的第一天之前,每一位即将升入高中的新生及其家人都应该了解一些事情)”可知,文章主要为每个即将进入高中的新生和他们的家人介绍了一些应该知道的事情。D选项“高中入学准备:你需要了解的内容”最符合文章标题。故选D项。七选五【导语】这是一篇说明文。文章就如何成为一名成功的高中生提出了四条建议。36.根据上文“To become a successful student, you have to say “no” to them.(想要成为一名成功的学生,你不得不对它们说“不”)”和下文“The following are some tips you can try.(以下是一些你可以尝试的建议)”可知,上文提到要成为一名成功的学生,必须对分心的事说不,下文要介绍一些可以尝试的建议。C项:It may be hard, but hard work always pays off.(这可能很困难,但努力总是有回报的)承上启下,符合语境,且“It”指代说“不”这件事。故选C。37.根据本段主旨句“Remember that school is important.(记住,学校很重要)”和上文“You need it to get into a good college and later get a good career that will support you for the rest of your life.(你需要它来进入一所好大学,然后找到一份好工作,支撑你的余生)”可知,本段主要介绍了学校的重要性。G项:Even if you decide not to go to college, school does help a lot socially.(即使你决定不去上大学,学校在社交方面对你确实有很大的帮助)是对上文的补充说明,进一步突出学校的重要性,符合语境。故选G。38.空处为段落小标题。根据下文“Make sure you have everything you need. If your teacher likes to lecture, have a notebook to help you remember. Keep papers in order.(确保你拥有所需的一切。如果你的老师喜欢讲课,准备一个笔记本以便帮助你记忆。保持纸张整齐有序)”可知,本段主要讲述了要有条理的做事情。B项:Stay organized.(保持有条理)符合语境。故选B。39.根据上文“There’s too much going on to worry about: who’s friends with whom, who the popular people are.(要担心的事情太多了:谁是谁的朋友,谁是受欢迎的人)”和下文“Be confident and be yourself.(要自信,做你自己)”可知,上文提到交朋友有很多顾虑,下文提到要自信,由此可知,空处应该讲述的是正确的交朋友的方法。F项:The best thing to do is be friendly to and with everyone.(最好的方法就是用善意对待每个人)符合语境。故选F。40.根据上文“Try your hardest at both your sport and your schoolwork and you should be more than great.(在运动和功课上都尽你最大的努力,你就会非常出色)”可知,上文提到在运动和功课上尽最大努力,D项:You’re healthy and on top of your schoolwork.(你很健康,功课也很好)是尽最大努力后的结果,承接上文,符合语境。故选D。完形填空 【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Emma上高中后加入了校舞蹈社团,在校100周年纪念日庆祝活动中表演时,她出了点小意外,但队友和观众的鼓励让她继续完成了表演,这次经历让她难忘。41.考查动词词义辨析。句意:她一上高中就加入了学校的舞蹈社团。A. started开始;B. finished完成;C. left离开;D. passed通过。根据下文中的“She had heard lots of 2 about high school clubs and had always been curious and eager to join one.”可知,她之前听说过关于高中社团的事情,希望加入其中一个,所以这里指她一上高中就加入了校舞蹈社团。故选A。42.考查名词词义辨析。句意:她听过很多关于高中社团的描述,一直很好奇,渴望加入其中一个。A. experiences经历;B. dreams梦;C. descriptions描述;D. situations情况。根据空前的“heard lots of”可知,她听到过很多关于高中社团的描述。故选C。43.考查形容词词义辨析。句意:当Emma得知自己被选为表演者时,她既兴奋又紧张。A. surprised惊讶的;B. annoyed生气的;C. bored厌烦的;D. nervous紧张的。根据下文中的“her teammates’ encouragement gave her hope”可知,她一开始没有信心,感到紧张。故选D。44.考查动词词义辨析。句意参考上题。A. chosen选择;B. proved证明;C. found发现;D. expected期待。根据空后的“to be one of the performers”可知,她被挑选为表演者。故选A。45.考查介词短语辨析。句意:Emma不习惯在公共场合表演。A. in exchange作为交换;B. in public公开地;C. in pairs成对;D. in secret秘密地。根据空前的“Emma wasn’t used to performing”并结合常识可知,她不习惯在公众面前表演。故选B。46.考查名词词义辨析。句意:然而,队友的鼓励给了她希望,她的信心也增强了。A. interest兴趣;B. health健康;C. skill技巧;D. confidence信心。and前后为顺承关系,根据“her teammates’ encouragement gave her hope”可知,队友的鼓励让她燃起了希望,她增强了信心。故选D。47.考查动词词义辨析。句意:当Emma和队友在后台等待时,她在脑海中一遍又一遍地练习她的舞蹈动作。A. imagined想象;B. designed设计;C. practiced练习;D. learned学习。根据空后的“her dance moves over and over again in her mind”并结合常识可知,Emma在脑海中一遍遍地演练之前排练的动作。故选C。48.考查动词词义辨析。句意参考上题。A. waiting等待;B. performing表演;C. talking谈话;D. organising组织。根据空后的“backstage”并结合常识可知,她们在后台等待上台表演。故选A。49.考查副词词义辨析。句意:突然,她绊了一脚,摔倒了。A. Quickly迅速地;B. Clearly清楚地;C. Suddenly突然;D. Beautifully漂亮地。根据上文“With butterflies in her stomach, Emma began to dance.(Emma心中充满了紧张,开始跳舞。)”和空后的“she stumbled(绊脚) and fell”可知,Emma在跳舞的时候突然发生意外,绊倒了。故选C。50.考查形容词词义辨析。句意:就在那一刻,她几乎无法呼吸,心跳得像只受惊的兔子。A. dead死的;B. frightened害怕的;C. wounded受伤的;D. cute可爱的。根据“she could hardly breathe and her heart was racing”并结合常识可知,她在表演时绊倒了,应该非常不知所措,像一只受惊的兔子。故选B。51.考查动词短语辨析。句意:观众们惊讶地看到了这一幕,但很快他们就为Emma加油起来。A. cheered on为……加油;B. put on穿上;C. turned on打开;D. went on继续,进行。根据下文中的“the love and support from her teammates and the audience”可知,观众给了Emma爱和支持,所以这里指观众为Emma加油。故选A。52.考查动词词义辨析。句意:在队友的帮助下,Emma振作起来,继续平静地跳舞。A. stopped停止;B. failed失败;C. forgot忘记;D. continued继续。根据“Emma picked herself up”和“to dance with calmness”可知,Emma重新振作,继续跳舞。故选D。53.考查动词词义辨析。句意:演出结束后,观众们向表演者们报以热烈的欢呼和赞扬。A. trusted信任;B. showered抛洒,大量地给;C. troubled使烦恼;D. revised改变,修改。根据空后的“the performers with cheers and praise”可知,观众向表演者们给予不断的欢呼和赞扬。shower sb. with sth.意为“大量给予某人某物”。故选B。54.考查形容词词义辨析。句意:Emma感谢队友和观众的爱和支持。A. famous著名的;B. suitable合适的;C. thankful感激的;D. responsible负责的。根据空后的“for the love and support from her teammates and the audience”可知,她对队友和观众的爱和支持心怀感激。故选C。55.考查名词词义辨析。句意:她意识到,勇敢地面对恐惧和挑战是必备的品质。A. qualities品质;B. views观点;C. styles风格;D. topics话题。根据“bravely facing fears and challenges”可知,勇敢地面对恐惧和挑战是一种优秀的品质。故选A。 展开更多...... 收起↑ 资源预览