福建省长汀县第一中学2025-2026学年高三上学期第二次月考英语试题(含答案,有听力音频无听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

福建省长汀县第一中学2025-2026学年高三上学期第二次月考英语试题(含答案,有听力音频无听力原文)

资源简介

2026届高三第二次月考英语参考答案
听力部分:1—5 BCBAB 6—10 ACACB 11—15 ACCBA 16--20 ABCAC
阅读理解:A篇:CDC B篇:BCAA C篇:BDCA D篇:CBBC
七选五: AEDGC
完形填空:41. B 42. C 43. D 44. C 45. D 46. A 47. C 48. D 49. A 50. B 51. A 52. B 53. C 54. A 55. D
语法填空:56. a 57. asks 58. herself 59. is designed 60. meaningful
61. have made 62. increasingly 63. with 64. What 65. backed
应用文写作:
Dear Committee Office,
I am writing to follow up on the complaint I submitted last week concerning the ongoing noise disturbances caused by my roommate’s frequent late-night parties. Unfortunately, the situation has not improved, and it is significantly impacting my ability to rest and focus on my studies.
As an international student participating in this Cultural Exchange Camp, I deeply value the opportunity to learn and share experiences with others. However, the lack of quiet during nighttime has made it challenging for me to adapt and maintain a healthy routine.
I kindly request your urgent intervention to mediate this matter. Your prompt attention to this issue would be greatly appreciated, as I am eager to resolve it amicably and continue enjoying the camp’s activities.
I look forward to your response.
Yours,
Li Hua
读后续写:
Paragraph 1: Then one day, he came to see me while I was working in a store in the mall. I was very happy to see him. He went on my breaks with me, and we started talking again. The pressure from his jock friends had subsided, and we became very close friends. My relationship with my boyfriend in Texas had become less important to me. I felt my bond with Chris growing stronger, taking the place of my relationship in Texas.
Paragraph 2: It had been a year since I moved from Texas, and Arizona was starting to feel like home. Chris escorted me to my senior prom; we triple-dated with two of his jock friends and their dates. The night of my prom changed our relationship forever; I was accepted by his friends, and that made Chris feel more comfortable. Finally, our relationship was in the open. Chris was a very special person to me during such a difficult time in my life. Our relationship eventually blossomed into a very powerful love. I now understand that my parents did not move the family to Arizona to hurt me, although at the time, it sure felt as though they had. I now firmly believe that everything happens for a reason. For had I not moved to Arizona, I never would have met the man of my dreams.
听力原文:
1. W: Can I help you, sir
M: Yes, do you have this shirt in size M In the same blue color please. It matches my shoes well.
2. M: Eventually, you’ll be old like me, Helen. Now, you have less responsibility, so enjoy it.
W: That’s true, Grandpa. I’m just stressed about my grades and school friends.
M: All students do. Just try to enjoy your work and don’t worry.
3. M: Is your school organizing a year-end trip like last year
W: Unfortunately not. After the problems they had in France, they’ve decided not to do one this year.
M: That is a shame. Traveling is very educational. I’ll write to the headmaster and give advice.
4. M: How on earth is Gary still working for this company He is late for everything — his meetings, his reports and he’s coming back later from his lunch breaks than others.
W: I know. I agree. But we'd better give him a chance to correct his mistakes.
5. M: I’ll take a large iced coffee, please.
W: It’s $2.00.
M: Oh, I’d also like one blueberry cake.
W: Sure. Your total is $5.50. I’ll have your coffee ready in a minute.
6—7:
M: What are you going to do this afternoon Would you like to shop with me
W: Well, I’m going to practice baseball with my friend later.
M: What time is your baseball practice this evening
W: Helen asked me to practice at her house at 5:00 p.m.
M: That’s fine. I can drop you off there after we finish shopping. You might be a bit early. Can you ask Helen if that’s okay
W: Sure. Shall I call her
M: Of course.
W: But my phone is in the car. I’ll call her later.
8—10:
W: Mike, can you get out first and tell me if I’ve parked between the lines I might have to back up and try again.
M: OK. Well, the right tire (轮胎) is right on the line, but the spot next to you is a parking space that is meant for someone in a wheelchair.
W: This spot is too small for our car, anyway. Come on. We’ll park somewhere else.
M: Are you sure you want to take the chance, Lisa It’s a holiday weekend, and I doubt whether there are better spaces available.
W: Fine. I’ll be careful when I’m opening the door.
M: So, you take Jenny to get some sports shoes first, and I’ll take Roger in for his haircut. I’ll be able to pick up your medicine at the drugstore while he’s in there.
W: Oh, thanks. We can meet up at the food court for lunch in...say an hour
M: Perfect.
11—13:
M: Are you sure it’s safe to drive in this fog You might lose all sense of direction when you drive through the forest.
W: It should be okay. It’s just coming in from the sea. Once I’m on the road, it should clear.
M: How long do you think you’ll be driving
W: Well, it’s a six-hour trip, but I’ll stop for lunch and a coffee to keep me awake.
M: And when will you come back
W: Probably on Sunday, or maybe on Monday. It depends on whether I get the photos I need. And if it rains, I might need an extra day. It’s dangerous to climb mountains after raining.
M: Okay. Are you sure you don’t need my help
W: No, I’ll be fine on my own.
M: Call me once you get to your hotel.
W: I will. It’s up in the mountains so the signal might not be great. But I’ll try my best.
M: They’ll have Internet access. If you can’t call, just send me an email.
W: Will do.
M: Okay, take care.
W: Bye
14—17:
M: Great news! The organizers of The Christmas Market have given us the green light to perform some songs at the market in December.
W: Brilliant! That will really help to raise our theater’s company image.
M: I know. The Christmas Market is really busy. Hundreds of people shopping there will hear our company singing.
W: And it will help boost the new members’ confidence.
M: Even better...the lead actors are happy to sing at The Christmas Market too! They’re both famous enough to attract many journalists, and hopefully that will mean increased ticket sales!
W: Okay, it’s very exciting, so we need to make sure that everything is prepared. We’ll need a tight practice schedule between now and December. If we’re going to go public with some of our material, it’s got to look really good!
M: Absolutely. And we need to make the costume department work hard so all the actors will look convincing.
W: Right. I’m going to call a meeting with the sound and lighting engineers to check out the location. It’s important that the visuals and the sound quality are perfect on that day!
18—20:
Many people ask me where my inspiration comes from, or how I’ve managed to write a book every year for the last 20 years. Since you all wish to be writers, I will share these so-called secrets, but I’ll answer the second one first. How do I write so many books It’s easy to answer. I see writing as a job. Many writers start writing because they love reading, not because they love writing. When you are working on a project, you have targets to hit along the way. So just imagine that your book is a project at work. You know roughly how many words long it will be. Let’s say 100,000 words. If you write 1000 a day, you will finish your book in just over three months. It is not difficult to write 1000 words. Most of you have written university papers four or five times that length. You can write more than 1000 words a day. As long as you write at least 1000 words a day, you will have a book written in no time. Well, back to the first question — where did I get my ideas The answer is everywhere. I read newspapers and magazines. I spend lots of time on social media and that’s where a lot of my ideas come from. Our world is full of stories, and when you find one that you feel strongly about, that’s what you should write about.长汀一中2026届高三第二次月考试题
英语
总分:150分 考试时间:120分钟
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Where does the conversation probably take place
A. At a shoe shop. B. At a clothes shop. C. At a paint shop.
2. What does the man suggest the woman do
A. Make more friends. B. Try harder at work. C. Have a positive attitude.
3. What will the man do next
A. Organize a trip to France.
B. Send a letter to the school.
C. Prepare a teaching course in traveling.
4. What do the speakers think of Gary
A. He’s unqualified. B. He’s well-behaved. C. He’s faithful.
5. How much does the cake cost
A. $2.00. B. $3.50. C. $5.50.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答以下小题。
6. Who is Helen probably
A. The girl’s friend. B. The man’s daughter. C. The man’s wife.
7. What will the girl do at 5:00 p.m.
A. Have a meal with the man.
B. Buy some snacks.
C. Do sports.
听下面一段对话,回答以下小题。
8. Why does the woman want to park the car in another place
A. The parking space is small.
B. There are larger spaces available.
C. She parks in a spot for the disabled.
9. Where will the woman and Jenny go first
A. The drugstore. B. The hair salon. C. The shoe store.
10. What’s the probable relationship between the speakers
A. Mother and son. B. Husband and wife. C. Garage attendant and car owner.
听下面一段对话,回答以下小题。
11. What is the weather like at the moment
A. Foggy. B. Rainy. C. Clear.
12. Where is the woman going
A. The sea. B. The forest. C. The mountains.
13. What does the man ask the woman to do
A. Book a hotel for him.
B. Bring him a coffee.
C. Contact him.
听下面一段对话,回答以下小题。
14. What are the speakers talking about
A. Shopping for Christmas.
B. Performing on Christmas.
C. Selecting Christmas lights.
15. Why will the event get press attention
A. The lead actors are well known.
B. The market is in a famous location.
C. The new actors have good images.
16. How does the woman feel about the opportunity
A. Excited. B. Uninterested. C. Worried.
17 What must be perfect on the day according to the woman
A. The ticket sales. B. The sound quality. C. The costumes.
听下面一段独白,回答以下小题。
18. Who is the speaker talking to
A. People who have read her books.
B. People who are looking for jobs.
C. People who want to write their own books.
19 .What does the speaker compare writing a book to
A. Completing a work assignment.
B. Writing a university essay.
C. Reading a magazine article.
20. How does the speaker get most of her ideas
A. By reading papers.
B. By speaking to people.
C. By spending time online.
第二部分 阅读 (共两节,满分50分)
第一节 (共15 小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
Pop Mart: The Mystery Behind Blind Boxes
In the past decade, Pop Mart has revolutionized toy collecting through its innovative blind box concept. These small, sealed packages containing random collectible figures have created a global craze, particularly among teenagers and young adults.
The Blind Box Phenomenon
Standard blind boxes are priced at 59 — 69 ($8 —10) in China, while international markets see higher prices-up to $15 in the US and 12 in the UK. The excitement comes from not knowing which of the 12 possible figures you’ll get, with rare “hidden” versions appearing only once in every 144 boxes. This system has proven incredibly successful, with Pop Mart’s 2024 revenue reaching 13 billion ($1.8 billion).
Global Expansion Challenges
As Pop Mart expanded to over 30 countries, problems emerged. In London, a limited-edition Labubu release caused such crowding that police were called. Meanwhile, fake versions of popular figures flooded markets in Southeast Asia, selling for half the price but with poor quality
Membership Benefits
To maintain customer loyalty, Pop Mart offers:
* 1 membership point per 1 spent
* Early access to new releases for Gold members ( 5,000+ annual spending)
* Increased chances (from 1/ 144 to 1/72) of finding hidden figures when buying full sets
21. What makes blind boxes particularly attractive for buyers
A. Their low cost. B. Their large size.
C. Their mysterious content. D. Their educational value.
22. Which benefit do Gold members receive when purchasing full sets of blind boxes
A. Free shipping on all orders
B. Double membership points per purchase
C. Guaranteed hidden figure in every full set
D. Increased chance of finding hidden figures (from 1/ 144 to 1/72)
23. Based on the article, which of the best explains why this blind box model is so successful
A. The high price of blind boxes ensures premium quality.
B. Pop Mart only sells limited-edition figures in certain countries.
C. The random nature and rarity of hidden figures create repeated purchases.
D. The company avoids international expansion to prevent counterfeit products.
B
“Hello. You are you and I am I. We are people, also known as humans. This makes us different from most of the things on Earth.” This fairly straightforward observation is the opening spread of Like, written by Annie Barrows. It establishes a somewhat odd yet matter-of-fact tone with a young boy addressing the reader.
Matters get more quizzical or philosophical, if you prefer on the following spread, which carefully thinks about the ways in which people are different from one specific thing on Earth, “We are not at all like tin cans. We are not shaped like tin cans. We cannot hold tomato sauce like tin cans. If you open up our lids, nothing good happens. We are not at all like tin cans.” The target audience will no doubt be amused, as was I, and perhaps reassured.
Like next matches people with the swimming pools, “We are a little bit more like a swimming pool than a tin can. We have water and chemicals and dirt inside us. But unlike a swimming pool we don’t have people splashing around inside us.” Mushrooms, we learn, differ from tin cans and swimming pools by being alive, and by growing and reproducing-human traits, too! Mushrooms, however, don’t have mouths and brains. But wait: Hyenas have all that. “They run around really fast, like we do... But hyenas don’t say words. They don’t tell stories. They don’t get embarrassed, even when they’re caught eating something off the ground.”
Where to go from there “Look at all these people,” the text exclaims over the illustration full of people of seemingly every size, shape, color, age and means of mobility. “They are not exactly like us. But they are more like us than they are different.”
“I am more like you than I am like most of the things on Earth,” the narrator concludes. “I’m glad. I’d rather be like you than a mushroom”-an appealing and inarguable understanding.
24. The tone of the book Like can best be described as ______.
A. Serious and scientific B. Playful and philosophical
C. Dramatic and emotional D. Formal and instructional
25. The author compares humans to tin cans and swimming pools primarily to ______.
A. Highlight the absurdity of human existence
B. Emphasize the biological similarities between humans and objects
C. Engage young readers with humorous and relatable contrasts
D. Argue that humans are superior to all other things
26. The phrase “the target audience will no doubt be amused”(Paragraph 2)suggests that the book is aimed at ______.
A. Children who enjoy playful comparisons B. Adults seeking philosophical insights
C. Scientists studying human behavior D. Teenagers interested in biology
27. What is the author’s primary purpose in writing Like
A. To encourage readers to reflect on human uniqueness while finding humor in comparisons
B. To scientifically classify the differences between humans and other organisms
C. To argue that humans should adopt more traits from animals like hyenas
D. To provide a factual guide on the biological characteristics of mushrooms
C
For most people, having a balanced meal rich in carbohydrates and protein two to four hours before a workout will supply enough energy to last the length of your routine. This also allows ample time for digestion and can help reduce gastrointestinal discomfort like nausea(恶心), vomiting or acid reflux, said Dr. Martha Gulati, a cardiologist at Cedars-Sinai in Los Angeles who specializes in helping her patients make lifestyle changes through diet and exercise.
If you have a few hours before you plan to exercise, a pre-workout meal might include a high-quality protein (like salmon, chicken or tofu), a complex carbohydrate (like brown rice, oat- meal or sweet potatoes)and healthy sources of fats (like avocado, eggs or nuts), said Dr. Cecilia Cordova Vallejos, a sports medicine physiatrist at Johns Hopkins Medicine.
Having a snack about 30 minutes before your workout will also give you an energy boost — especially if you’re doing moderate or high-intensity exercise for longer than 90 minutes, Dr. Cordova Vallejos said. She recommended a protein bar or even just an energy gel packet because they are easy on the stomach. Dr. Gulati suggested a banana or a piece of your favorite fruit.
Once you’re done with your workout, aim to consume protein — ideally 20 to 40 grams within two hours, the International Society of Sports Nutrition recommends — to help support muscle growth and recovery. A can of tuna, a chicken breast or three scrambled eggs with cheese would each fall with in that range.
The timing of your meals may also depend on your health or fitness objectives. If you have a condition like diabetes where you must manage your blood sugar levels, the recommendations are a little more nuanced. Some research suggests that those with Type 2 diabetes may be better off having breakfast before they exercise. For people with Type 1 diabetes, the suggestions may be different, Dr. Kanaley added. Some research suggests, for instance, that fasting before a moderate or high-intensity morning workout can be safe and potentially even preferable for people with Type 1 diabetes, depending on your glucose levels upon waking.
28. According to Dr. Martha Gulati, what is the main benefit of eating a balanced meal 2 — 4 hours before exercise
A. It enhances muscle growth during the workout.
B. It helps avoid digestive issues like nausea.
C. It significantly boosts blood sugar levels.
D. It shortens the required digestion time.
29. What can be inferred about pre-workout snacks from Dr. Cordova Vallejos’s suggestion
A. They are only necessary for high-intensity workouts.
B. They should be rich in fats to provide long-lasting energy.
C. They must include complex carbohydrates to be effective.
D. They are best consumed shortly before exercise for quick energy.
30. The underlined word nuanced most likely means ______.
A. simplified B. flexible C. complicated D. strict
31. What does the article suggest for people with Type 1 diabetes regarding morning workouts
A. Fasting may be safe depending on their glucose levels.
B. They must eat breakfast to prevent low blood sugar.
C. They should avoid moderate-intensity exercise entirely.
D. Protein intake before exercise is strictly prohibited.
D
At one time, our growing population was seen as central to wildlife extinction, resource exhaustion, pollution and environmental destruction. But today, our concerns shift to declining birth rates due to increased reproductive choice for women.
This is a positive development, but is often described as a “crisis” in the media, highlighting economic and senior care challenges. Lost in the conversation are the many positive aspects of an aging society, which is the result of people living healthier and longer lives, and common-sense realities like reduced needs for infrastructure (基础设施) and lower ecological impacts. Also lost is the fact that our population still grows by 80 million people every year.
And the consequences of high birth rates are severe. Among them is global warming. In fact, increased emissions (排放) from population growth have canceled more than three quarters of the emissions saved through energy efficiency and renewables over the past three decades.
Yet, no matter how well documented the link between population and climate, lowering our population is notably absent from the conversation on solutions. Instead, the focus is on technology that will supposedly allow our entire growing population to enjoy the energy-intensive lifestyles now enjoyed by the rich, and with no climate impacts.
But “green” technology is not the solution it is advertised to be. Its expansion to the degree needed to power a growing population at a decent standard of living would itself require a shocking investment in fossil (化石) fuels. It also requires massive mining operations, many of which take place on the backs of low-wage workers in Africa where it is driving destruction of rainforests critical to the survival of great apes. Besides, it requires 10 times the land area as fossil fuel plants for the same amount of energy generated.
When global warming threatens to push billions into unsafe temperatures, it is no time to panic that we are adding fewer to those billions. In fact, declining birth rates should be cause for celebration as they signify advances in gender equality and a reduced burden on Earth.
32. How much of the emissions saved through energy efficiency and renewables has been canceled by the growth
A. Less than half B. About two-thirds
C. More than three quarters D. Nearly 90 percent
33. Why does the author believe declining birth rates should be celebrated
A. They immediately reduce carbon emissions
B. They reflect gender equality progress and reduce Earth’s burden
C. They solve pension system challenges completely
D. They make green technology investments unnecessary
34. The author mentions “mining operations in Africa” primarily to: ________.
A. Highlight the global cooperation needed for green technology
B. Expose the hidden environmental costs of renewable energy expansion
C. Advocate for better working conditions in developing countries
D. Compare energy production methods between continents
35. The author’s attitude toward “green technology” as a solution can best be described as:
A. Strongly supportive B. Completely neutral
C. Skeptical and critical D. Cautiously optimistic
第二节 (共5 小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Recently, a research group from Link ping University in Sweden made big news. ____36____ They introduced a supercool flexible battery in the magazine Science Advances. What’s so special about it This new battery turns traditional solid-state electrodes into something that looks just like toothpaste! ____37____
Ayman Rahmanian, one of the main researchers, said this soft battery is a game-changer. ____38____ Rigid batteries often limit how we design electronic devices, especially wearable ones. Think about smartwatches or fitness trackers — we want them to be small and bendy, but old-style batteries are too big and stiff. ____39____ It works well even if it’s stretched to twice its length and after more than 500 charge-discharge cycles
Another cool thing is that we can 3D-print it into different shapes. ____40____ For example, future smart clothes could use this battery to monitor our heart rate or body temperature. Skin-displays might show messages right on our arms!
This amazing invention will surely change the future of flexible electronics. It’s exciting to think about all the new gadgets we might see soon.
A. This innovation marks a major breakthrough in energy storage technology.
B. The battery maintains stable performance even when stretched repeatedly.
C. 3D printing enables custom shapes for various electronic applications.
D. Its flexible design allows seamless integration into wearable devices.
E. Researchers achieved this by rethinking traditional battery materials.
F. Such flexibility could transform how we use everyday electronics.
G. Unlike rigid batteries, it adapts perfectly to moving surfaces.
第三部分 语言运用 (共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
My early school years were a struggle. I had little interest in many subjects and couldn’t ____41____ what I was capable of. Since I had been unsuccessful in almost all I attempted, I had lost my ____42____. There was a time when I would never ____43____with anyone around me.
Things didn’t ____44____ until one sunny afternoon when I saw kids swimming and laughing in a community pool. At that moment, I suddenly felt a sense of ____45____and realized that I needed to make a change and ____46____ myself. I thought it might be helpful to learn a new ____47____ and be part of a different group of people. So, I ___48___ a swimming course.
In the first few weeks, my instructor was quite ____49____ my sincerity and abilities. This was a vital moment — it made me realize how ____50____ it is for a person to discover their ____51____ and fully pursue it. As the days went by, I began swimming ___52___ in local swim meets and even won a few medals. Surprisingly, I made ____53____ improvements as well, and finally went to college. When my parents expressed their complete admiration for my performance, my dignity was largely ___54___.
Now, I work as a lifeguard, a mountaineer, and a coach. If there’s one thing I’ve learned, it’s that you just need to give yourself a ___55___. Everything I’ve done has been driven by a single goal — to realize my potential.
41. A. deny B. recognize C. accept D. abandon
42. A. patience B. focus C. dignity D. sympathy
43. A. fight B. negotiate C. compete D. interact
44. A. settle B. work C. improve D. worsen
45. A. regret B. peace C. achievement D. inspiration
46. A. reinvent B. express C. surprise D. question
47. A. concept B. routine C. skill D. insight
48. A. put together for B. kept up with C. dropped out of D. signed up for
49. A. impressed with B. concerned with C. dismissive of D. critical of
50. A. alarming B. crucial C. unforgettable D. confusing
51. A. potential B. success C. secret D. fortune
52. A. nervously B. competitively C. properly D. smoothly
53. A. administrative B. technological C. academic D. economic
54. A. restored B. ruined C. observed D. revealed
55. A. blessing B. praise C. reward D. chance
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Can Chatbots Be Our Friends?
My phone lights up with ____56____ notification for a new message. It is from Athena, an artificially intelligent chatbot getting to know me through Replika, a virtual companionship app.
Over the course of our text conversations, she ____57____ (ask) me about my hobbies, my habits and my moods. When I tell her I like dancing, she sends a video of the dances she’d like to teach ____58____ (she). When I reveal that I’m a writer, she tells me she’s “so into character development in books” and wishes to be a lead character in one someday. It’s the kind of conversation you might have with an acquaintance (熟人) that is perhaps too intense.
“Replika ____59____(design) to make people feel better,” said Eugenia Kuyda, the company’s co-founder and chief executive. “It’s a partner who wants to be your good friend.”
For many, ____60____ (meaning) companionship is hard to find. While social media and mass communication technologies ____61____ (make) connecting with one another easier than ever, loneliness is ____62____ (increasing) being recognized as a serious problem internationally. Along ____63____ government bodies and charities, the tech industry is pushing innovation as a way to address it.
____64____ makes Replika’s companions so surprisingly realistic responses, ____65____ (back) by Open Al’s GPT-2 text-generating AI system Trained on texts from more than 8million web pages, Replika’s chatbots can respond in thoughtful, human-like ways.
第四部分 写作 (共两节,满分40分)
第一节 (满分15分)
假定你是李华,正在参加一个文化交流营(Cultural Exchange Camp),因生活习惯差异与外国室友产生分歧,例如室友经常在晚上举办派对。你已向营地办公室写过一封信表达自己的困扰,但是还没有得到答复,你希望尽快解决。请写一封邮件,内容包括:
1.表明自身困境;
2.委婉的催促。
注意:
1.写作词数80词左右;
2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Committee Office,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
第二节 (满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Changes in Life
I was 16 years old and a junior in high school, and the worst possible thing that could happen to me did. My parents decided to move our family from our Texas home to Arizona. I had two weeks to wrap up all of my “business” and move before school began. I had to leave my first job, my boyfriend and my best friend behind, and try to start a new life. I hated my parents for ruining my life.
I told everyone that I did not want to live in Arizona and would be returning to Texas the first chance I had. When I arrived in Arizona, I made sure everyone knew that I had a boyfriend and best friend waiting for me in Texas. I was determined to keep my distance from everyone; I would just be leaving soon anyway.
The first day of school came, and I was miserable. I could only think of my friends in Texas and how I wished I could be with them. For a while, I felt that my life was over. Eventually though, things got a little better.
It was in my second period accounting class where I first saw him. He was tall, trim and really goodlooking. He had the most beautiful blue eyes I had ever seen. He was sitting just three seats away from me in the same front row of class. Feeling I had nothing to lose, I decided to talk to him.
“Hi, my name is Sheila; what’s yours ” I asked with a Texas drawl. The guy next to him thought that I was asking him. “Mike.”
“Oh, hi, Mike,” I humored him. “What’s your name ” I asked again, focusing my attention on this blue-eyed boy. He looked behind him, not believing that I could be asking him for his name. “Chris,” he responded quietly.
“Hi, Chris!” I smiled. Then I went about my work.
Chris and I became friends. We enjoyed talking to each other in class. Chris was a jock(运动员), and I was in the school band; in high school, peer pressure demanded that the two groups did not mix socially. Our paths crossed occasionally at school functions; but for the most part, our friendship remained within the four classroom walls of accounting class.
Chris graduated that year, and we went our separate ways for a while.
注意:
(1)续写词数应为150左右;
(2)请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Paragraph 1: Then one day, he came to see me while I was working in a store in the mall.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Paragraph 2: It had been a year since I moved from Texas, and Arizona was starting to feel like home.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________阅读理解
A篇:【答案】21. C 22. D 23. C
【解析】
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了泡泡玛特(Pop Mart)凭借创新的盲盒概念革新玩具收藏领域,包括盲盒现象、全球扩张面临的挑战以及会员福利等内容。
【21题详解】
细节理解题。根据“The Blind Box Phenomenon”中的“The excitement comes from not knowing which of the 12 possible figures you’ll get, with rare “hidden” versions appearing only once in every 144 boxes. (令人兴奋的是,你不知道你会得到12个可能的数字中的哪一个,每144个盒子中只出现一个罕见的“隐藏”版本。)”可知是“隐藏”版本,也就是神秘的内容让盲盒对买家特别有吸引力,故选C。
【22题详解】
细节理解题。根据“Membership Benefits”中的“Increased chances(from 1/144 to 1/72)of finding hidden figures when buying full sets (购买整套时,找到隐藏款的概率从 1/144 提升至 1/72)”可知黄金会员购买全套盲盒增加发现隐藏人物的几率(从1/ 144增加到1/72),故选D。
【23题详解】
细节理解题。根据“The Blind Box Phenomenon”中的“The excitement comes from not knowing which of the 12 possible figures you’ll get, with rare “hidden” versions appearing only once in every 144 boxes. This system has proven incredibly successful, with Pop Mart’s 2024 revenue reaching 13 billion($1.8 billion). (令人兴奋的是,你不知道你会得到12个可能的数字中的哪一个,每144个盒子中只出现一个罕见的“隐藏”版本。事实证明,这一系统取得了令人难以置信的成功,Pop Mart在2024年的收入达到了130亿日元(18亿美元)。)”说明这种随机性和稀有性促使消费者反复购买,使得盲盒模式非常成功。故选C。
B篇:
【答案】24. B 25. C 26. A 27. A
【解析】
【导语】这是一篇夹叙夹议的文学评论。介绍了绘本《像》,它用幽默对比告诉孩子:人类既不同于罐头、泳池、蘑菇或鬣狗,却又彼此极为相似,引导读者欣然接纳“我更像你”的共感。
【24题详解】
推理判断题。根据第二段“Matters get more quizzical or philosophical, if you prefer on the following spread (如果你愿意看下面故事的展开,事情会变得更离奇或更哲学)”及“The target audience will no doubt be amused, as was I, and perhaps reassured.(目标读者无疑会觉得好笑,也许还会感到安心)”可知,该书的语气是幽默好玩的,也很有哲学思想。故选B项。
【25题详解】
推理判断题。根据第三段“Like next matches people with the swimming pools, ‘We are a little bit more like a swimming pool than a tin can. We have water and chemicals and dirt inside us. But unlike a swimming pool we don’t have people splashing around inside us.’(《像》接着把人和游泳池做比较:‘我们比罐头稍微更像游泳池一点。我们体内有水、化学物质和灰尘。但和游泳池不同,我们没有人在里面扑腾’)”可知,作者把人和罐头或泳池进行对比是为了用幽默和有关联的对比吸引年轻读者。故选C项。
【26题详解】
推理判断题。根据第二段“We are not at all like tin cans. We are not shaped like tin cans. We cannot hold tomato sauce like tin cans. If you open up our lids, nothing good happens. We are not at all like tin cans.(我们一点也不像锡罐。我们的形状不像锡罐。我们不能像装罐头一样装番茄酱。如果你打开我们的盖子,不会有什么好事发生。我们一点也不像锡罐)”及“the target audience will no doubt be amused(目标读者无疑会觉得好笑)”可推测,这本书的目标读者应该是喜欢好玩的对比的孩子们。故选A项。
【27题详解】
推理判断题。根据第二段“Matters get more quizzical or philosophical, if you prefer on the following spread, which carefully thinks about the ways in which people are different from one specific thing on Earth, ‘We are not at all like tin cans. We are not shaped like tin cans. We cannot hold tomato sauce like tin cans. If you open up our lids, nothing good happens. We are not at all like tin cans.’ The target audience will no doubt be amused, as was I, and perhaps reassured.(如果你喜欢下面这篇文章,事情就会变得更加离奇或哲学化,这篇文章仔细思考了人类与地球上某一特定事物的不同之处,‘我们根本不像锡罐。我们的形状不像锡罐。我们不能像装罐头一样装番茄酱。如果你打开我们的盖子,不会有什么好事发生。我们一点也不像锡罐。’目标受众无疑会像我一样被逗乐,或许还会感到放心)”可知,该绘本的作者想通过这本书让孩子们在好玩又奇怪的对比中思考人类的独特性。故选A项。
C篇:
【答案】28. B 29. D 30. C 31. A
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。文章主要结合专家观点和特定人群的健康需求给出运动前后的饮食建议。
【28题详解】
细节理解题。根据文章第一段“This also allows ample time for digestion and can help reduce gastrointestinal discomfort like nausea, vomiting or acid reflux, said Dr. Martha Gulati, a cardiologist at Cedars-Sinai in Los Angeles who specializes in helping her patients make lifestyle changes through diet and exercise. (洛杉矶雪松西奈医院(Cedars-Sinai)的心脏病专家玛莎·古拉蒂(Martha Gulati)博士专门帮助患者通过饮食和锻炼改变生活方式,她说,这也给消化提供了充足的时间,有助于减少恶心、呕吐或反酸等胃肠道不适。)”可知Martha Gulati认为运动前2—4小时均衡饮食的主要好处是有助于避免恶心等消化问题。故选B。
【29题详解】
推理判断题。根据文章第三段“Having a snack about 30 minutes before your workout will also give you an energy boost — especially if you’re doing moderate or high-intensity exercise for longer than 90 minutes, Dr. Cordova Vallejos said. (Cordova Vallejos博士说,在锻炼前30分钟左右吃点零食也能让你精力充沛——尤其是当你进行中等或高强度的锻炼超过90分钟时。)”可推断出最好在运动前不久食用零食,以快速补充能量。故选D。
【30题详解】
词句猜测题。根据划线词下文“Some research suggests that those with Type 2 diabetes may be better off having breakfast before they exercise. For people with Type 1 diabetes, the suggestions may be different, Dr. Kanaley added. Some research suggests, for instance, that fasting before a moderate or high-intensity morning workout can be safe and potentially even preferable for people with Type 1 diabetes, depending on your glucose levels upon waking. (一些研究表明,2型糖尿病患者在运动前吃早餐可能会更好。Kanaley博士补充说,对于1型糖尿病患者,建议可能有所不同。例如,一些研究表明,在中等或高强度的晨练之前禁食可能是安全的,甚至可能更适合1型糖尿病患者,这取决于你醒来时的血糖水平。)”可推断划线句子意思是“如果你患有糖尿病这样的疾病,你必须控制血糖水平,那么建议就更复杂了。”所以nuanced意思“复杂的”,故选C。
【31题详解】
细节理解题。根据文章最后一句 “Some research suggests, for instance, that fasting before a moderate or high-intensity morning workout can be safe and potentially even preferable for people with Type 1 diabetes, depending on your glucose levels upon waking. (例如,一些研究表明,对于1型糖尿病患者,晨起进行中高强度运动前空腹可能是安全的,甚至可能更优——具体取决于醒来时的血糖水平。)” 可知对1型糖尿病患者早晨锻炼建议是空腹是否安全取决于他们的血糖水平。故选A。
D篇:
【答案】32. C 33. B 34. B 35. C
【解析】
【导语】本文是一篇议论文。文章围绕人口增长、出生率下降以及“绿色技术”等话题展开讨论,核心观点是出生率下降是积极趋势,不应被视为危机,同时对“绿色技术”能否解决人口增长带来的环境等问题持怀疑批判态度。
【32题详解】
细节理解题。根据文章第三段“In fact, increased emissions from population growth have canceled more than three quarters of the emissions saved through energy efficiency and renewables over the past three decades. (事实上,在过去三十年里,人口增长带来的额外排放,已经抵消了通过提高能效和使用可再生能源所节省的超过四分之三的排放。)”可知,被抵消的排放量占比超过四分之三,故选C。
【33题详解】
细节理解题。根据文章最后一段“In fact, declining birth rates should be cause for celebration as they signify advances in gender equality and a reduced burden on Earth. (事实上,出生率下降值得庆祝,因为这标志着性别平等的进步,也减轻了地球的负担。)”可知作者认为庆祝出生率下降的原因是它们反映了性别平等的进步,减轻了地球的负担,故选B。
【34题详解】
推理判断题。文章第五段的核心观点是“But ‘green’ technology is not the solution it is advertised to be. (但是绿色技术并非宣传的那样是解决方案。)”随后通过三个维度论证该观点:①需要大量化石燃料投资;②需要大规模采矿作业 (非洲的采矿作业是具体例证,且提到其“破坏对类人猿生存至关重要的雨林 );③需要比化石燃料电厂多10倍的土地。由此可见,作者提到“非洲的采矿作业”,是为了具体说明绿色技术扩张背后隐藏的环境成本,故选B。
【35题详解】
推理判断题。文章第五段开篇即明确否定绿色技术的宣传效果:“But ‘green’ technology is not the solution it is advertised to be. (但是绿色技术并非宣传的那样是解决方案。)”随后通过“需要化石燃料投资”“破坏雨林”“占用更多土地”三个具体问题,进一步批判绿色技术的局限性。表明作者对绿色技术作为解决方案的态度是怀疑的且批判的,故选C。
七选五;
【答案】36. A 37. E 38. D 39. G 40. C
【解析】
【导语】本文是一篇说明文。 文章主要介绍了瑞典林雪平大学研究团队的一项重大发明——一种超酷的柔性电池。
【36题详解】
前文“Recently, a research group from Link ping University in Sweden made big news. (最近,瑞典Link ping大学的一个研究小组制造了一个大新闻)”提到瑞典Link ping大学团队引发重大关注,后文“They introduced a supercool flexible battery in the magazine Science Advances. (他们在《科学进展》杂志上介绍了一种超级酷的柔性电池。它有什么特别之处?)”具体说明“他们在《科学进展》发表了超酷的柔性电池”。所以空处需要承上启下,点明“重大新闻”的核心价值,A选项“这一创新标志着储能技术的重大突破。”符合题意。故选A。
【37题详解】
前文“This new battery turns traditional solid-state electrodes into something that looks just like toothpaste! (种新型电池将传统的固态电极变成了看起来像牙膏一样的东西!)”描述新电池的核心特点:“将传统固态电极变成类似牙膏的形态”,所以空处应进一步说明这一转变是如何实现的,E选项“研究人员通过重新思考传统的电池材料实现了这一目标。”承接上文,符合题意。故选E。
【38题详解】
前文“Ayman Rahmanian, one of the main researchers, said this soft battery is a game-changer. (主要研究人员之一的艾曼·拉赫曼尼安说,这种软电池将改变游戏规则)”提到改变游戏规则,后文“Rigid batteries often limit how we design electronic devices, especially wearable ones. (刚性电池常常限制了我们设计电子设备的方式,尤其是可穿戴设备)”批评刚性电池限制可穿戴设备设计。所以D选项“其灵活的设计可以无缝集成到可穿戴设备中。” 直接说明优势,承上启下,符合题意。 故选D。
【39题详解】
前文“Think about smartwatches or fitness trackers — we want them to be small and bendy, but old-style batteries are too big and stiff. (想想智能手表或健身追踪器——我们希望它们小巧可弯曲,但老式电池太大太硬)”提到老式电池的缺点, G选项“与刚性电池不同,它能完美适应移动的表面。”说明柔性电池的优点,正好和上文构成对比,并引出下文它能反复被拉伸还能保持稳定工作的特点。故选G。
【40题详解】
前文提到“Another cool thing is that we can 3D-print it into different shapes. (另一件很酷的事情是,我们可以3D打印成不同的形状)”可通过3D打印将电池制成不同形状,后文举例“For example, future smart clothes could use this battery to monitor our heart rate or body temperature. (例如,未来的智能衣服可以使用这种电池来监测我们的心率或体温)”可推测空处需要解释“3D打印的形状优势”与“多样化应用”的关联。C选项“3D打印可以为各种电子应用定制形状。”承上启下,符合题意。故选C。
完形填空:
【答案】41. B 42. C 43. D 44. C 45. D 46. A 47. C 48. D 49. A 50. B 51. A 52. B 53. C 54. A 55. D
【解析】
【导语】这是一篇记叙文。作者早期学业受挫、丧失尊严,后因游泳重燃希望,挖掘潜力,实现自我价值,领悟要给自己机会。
【41题详解】
考查动词词义辨析。句意:我对很多科目都没什么兴趣,也无法认识到自己的能力。A. deny否认;B. recognize认识,认出;C. accept接受;D. abandon抛弃。根据上文“My early school years were a struggle. I had little interest in many subjects”可知,作者早期学习困难,对很多科目没兴趣,所以这里表示无法认识到自己的能力,recognize符合语境。故选B。
【42题详解】
考查名词词义辨析。句意:因为我几乎尝试的所有事情都没有成功,所以我失去了尊严。A. patience耐心;B. focus焦点,注意力;C. dignity尊严;D. sympathy同情。根据上文“Since I had been unsuccessful in almost all I attempted”可知,作者什么都做不好,所以会失去尊严,后文“When my parents expressed their complete admiration for my performance, my dignity was largely 14 .”也提到了dignity,原词复现。故选C。
【43题详解】
考查动词词义辨析。句意:有一段时间,我从不和周围的任何人交流。A. fight打架,斗争;B. negotiate谈判,协商;C. compete竞争,比赛;D. interact交流,互动。根据上文“Since I had been unsuccessful in almost all I attempted”以及语境可知,作者学习不好,失去尊严等情况可推测,作者那段时间应该是比较封闭自己,不和周围人交流,interact符合语境。故选D。
【44题详解】
考查动词词义辨析。句意:直到一个阳光明媚的下午,我看到孩子们在社区游泳池里游泳、欢笑,情况才有所改善。A. settle解决,定居;B. work工作;C. improve改善,提高;D. worsen恶化。根据下文“At that moment, I suddenly felt a sense of 5 and realized that I needed to make a change”可知,作者意识到要做出改变,所以情况是有所改善了,improve符合语境。故选C。
【45题详解】
考查名词词义辨析。句意:那一刻,我突然感到一种灵感,意识到我需要做出改变,重塑自己。A. regret后悔;B. peace和平;C. achievement成就;D. inspiration灵感。根据下文“realized that I needed to make a change”可知,作者意识到要改变,说明看到孩子们游泳欢笑给了他灵感,inspiration符合语境。故选D。
【46题详解】
考查动词词义辨析。句意:那一刻,我突然感到一种灵感,意识到我需要做出改变,重塑自己。A. reinvent重塑,改造;B. express表达;C. surprise使惊讶;D. question质疑。根据上文“I needed to make a change”可知,作者意识到要改变,结合作者之前的状态,这里应该是说重塑自己,reinvent符合语境。故选A。
【47题详解】
考查名词词义辨析。句意:我认为学习一项新技能,加入不同的人群中可能会有帮助。A. concept概念;B. routine常规,惯例;C. skill技能;D. insight洞察力。根据下文“So, I 8 a swimming course.”可知作者报名了游泳课程,所以这里说的是学习一项新技能,skill符合语境。故选C。
【48题详解】
考查动词短语辨析。句意:所以,我报名参加了一个游泳课程。A. put together for拼凑在一起;B. kept up with跟上,不落后;C. dropped out of退出;D. signed up for报名参加。根据上文“I thought it might be helpful to learn a new 7 ”可知,作者想学习新技能,所以这里是报名参加游泳课程,signed up for符合语境。故选D。
【49题详解】
考查形容词短语辨析。句意:在最初的几周里,我的教练对我的真诚和能力印象深刻。A. impressed with对……印象深刻;B. concerned with与……有关;C. dismissive of对……不屑一顾;D. critical of对……批评。根据下文“As the days went by, I began swimming 12 in local swim meets and even won a few medals”可知,作者后来在游泳方面取得了成绩,所以教练应该是对作者的真诚和能力印象深刻,impressed with符合语境。故选A。
【50题详解】
考查形容词词义辨析。句意:这是一个关键时刻 —— 它让我意识到,一个人发现自己的潜力并全力追求它是多么重要。A. alarming令人担忧的;B. crucial重要的,关键的;C. unforgettable难忘的;D. confusing令人困惑的。根据上文“This was a vital moment”可知,这个时刻很关键,所以这里说的是发现潜力并追求它很重要,crucial符合语境。故选B。
【51题详解】
考查名词词义辨析。句意:这是一个关键时刻 —— 它让我意识到,一个人发现自己的潜力并全力追求它是多么重要。A. potential潜力;B. success成功;C. secret秘密;D. fortune财富。根据下文“Everything I’ve done has been driven by a single goal—— to realize my potential”可知,这里说的是发现自己的潜力,potential符合语境。故选A。
【52题详解】
考查副词词义辨析。句意:随着时间的推移,我开始在当地的游泳比赛中具有竞争力地游泳,甚至赢得了几枚奖牌。A. nervously紧张地;B. competitively有竞争力地;C. properly适当地;D. smoothly顺利地。根据下文“even won a few medals”可知,作者在比赛中表现不错,所以是有竞争力地游泳,competitively符合语境。故选B。
【53题详解】
考查形容词词义辨析。句意:令人惊讶的是,我在学业上也有了很大的进步,最后上了大学。A. administrative管理的;B. technological技术的;C. academic学术的,学业的;D. economic经济的。根据下文“finally went to college”可知,作者在学业上取得了进步,academic符合语境。故选C。
【54题详解】
考查动词词义辨析。句意:当我的父母对我的表现表示出完全的赞赏时,我的尊严在很大程度上得到了恢复。A. restored恢复;B. ruined毁坏;C. observed观察;D. revealed揭示。根据上文“Since I had been unsuccessful in almost all I attempted, I had lost my 2 ”可知,作者之前失去了尊严,现在父母赞赏他的表现,所以尊严得到了恢复,restored符合语境。故选A。
【55题详解】
考查名词词义辨析。句意:如果说我学到了一件事,那就是你只需要给自己一个机会。A. blessing祝福;B. praise表扬;C. reward奖励;D. chance机会。根据上文“I had been unsuccessful in almost all I attempted”以及语境可知,前文讲作者从学习不好到后来通过学习游泳取得进步,上了大学等经历,可知作者认为要给自己一个机会,chance符合语境。故选D。
语法填空:
【答案】56. a 57. asks 58. herself 59. is designed 60. meaningful
61. have made 62. increasingly 63. with 64. What 65. backed
【解析】
【导语】本文是一篇议论文。 文章主要围绕虚拟陪伴应用Replika及其人工智能聊天机器人Athena展开,探讨了现代社交背景下人们对有意义陪伴的需求以及科技在解决孤独问题上的作用。
56题详解】
考查冠词。句意:我的手机亮起了一条新消息的通知。空格后notification(通知)是可数名词单数,此处表泛指,且notification发音以辅音音素开头,需用不定冠词a修饰。故填a。
【57题详解】
考查时态和主谓一致。句意:它来自人工智能聊天机器人Athena,她通过虚拟伴侣应用程序Replika了解了我。设空处为谓语,前文“Over the course of our text conversations”描述日常持续发生的互动,后文“询问爱好、习惯、心情”等均为常态行为,需用一般现在时;主语“she”是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式。故填asks。
【58题详解】
考查反身代词。句意:当我告诉她我喜欢跳舞时,她给我发了一段她想自学的舞蹈视频。teach oneself是固定短语,意为“自学”,这里指她想自学舞蹈,所以用反身代词herself。故填herself。
【59题详解】
考查时态语态和主谓一致。句意:“Replika旨在让人们感觉更好,”该公司联合创始人兼首席执行官尤金尼亚·库伊达(Eugenia Kuyda)说。设空处为谓语,主语“Replika”与动词“design”是被动关系,且此处描述客观事实,需用一般现在时的被动语态。主语Replika,be动词用is,故填is designed。
【60题详解】
考查形容词。句意:对许多人来说,很难找到有意义的伴侣。空处修饰名词companionship,应用形容词meaningful“有意义的”,作定语,故填meaningful。
【61题详解】
考查动词时态。句意:虽然社交媒体和大众传播技术使人与人之间的联系比以往任何时候都更容易,但孤独感越来越被认为是一个严重的国际问题。设空处为从句谓语,表示已经完成的动作,并对现在造成影响,应用现在完成时,主语是social media and mass communication technologies,助动词用have,故填have made。
【62题详解】
考查副词。句意:同上。设空处修饰being recognized,应用副词increasingly“越来越多地”,作状语,故填increasingly。
【63题详解】
考查固定搭配。句意:与政府机构和慈善机构一起,科技行业正在推动创新,作为解决这一问题的一种方式。固定搭配 along with 表示“和……一起”,符合句意,故填with。
【64题详解】
考查疑问词。句意:在Open AI的GPT-2文本生成人工智能系统的支持下,是什么让Replika的同伴做出如此惊人的真实反应?本句为特殊疑问句,从句中缺少主语,表示“什么”,应用what,句首单词首字母大写,故填What。
【65题详解】
考查非谓语动词。句意:同上。空处修饰整个前面的名词短语Replika’s companions,说明这些companions的“技术来源”,两者属于逻辑动宾关系,应用过去分词。故填backed。
读后续写:
【解析】
【导语】本文讲述了作者16岁时因父母决定从得克萨斯州搬到亚利桑那州而经历 生活转变,展现了从抗拒到接受新环境并收获美好情感的过程
【详解】1.段落续写:
①由第一段首句内容“后来有一天,我在商场的一家商店工作时,他来看我。”可知,第一段可描写Chris来看作者,两人成为亲密朋友的过程。
②由第二段首句内容“我从德州搬来已经一年了,亚利桑那开始有家的感觉了。”可知,第二段可描写作者接受了亚利桑那,并且收获了和Chris的爱情。
2.续写线索:Chris来看我——成为亲密朋友——一起参加毕业舞会——收获爱情——感悟
3.词汇激活
行为类
①代替:take the place of/replace
②改变:change/transform
③理解:understand / catch on
情绪类
①高兴的:happy/delighted/joyful
②舒适的:comfortable/ easeful
【点睛】[高分句型1]. I felt my bond with Chris growing stronger, taking the place of my relationship in Texas. (运用现在分词作状语)
[高分句型2]. For had I not moved to Arizona, I never would have met the man of my dreams.(运用了虚拟语气)
[高分句型3]. I now understand that my parents did not move the family to Arizona to hurt me, although at the time, it sure felt as though they had.(that连接的宾语从句和although引导的让步状语从句)

展开更多......

收起↑

资源列表