资源简介 2025年秋期六校第一次联考高一年级英语参考答案第一部分听力(共两节,满分30分)1~5ABCCA 6~10 BCBAB11~15 CCACB16~20 BABCA第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)A【导语】本文是应用文。文章介绍了一款家用折叠健身车,以及人们对它的评价。21.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章第二段第一句可知,这款罗杰·布莱克折叠自行车可以让人们在家锻炼,故选C。22.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第三段第二句和第四段最后一句可知,布里安和安娜提到的这款自行车的好处就在于它便于存放,故选B。23.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章最后一段Roger Black is offering a 10%discount on the fullwww. range of home fitness equipment for all Reader's Digest readers(者文摘)”可知,此处提到为《读者文摘》的读者提供了折扣,故可推知,这篇文章来自一篇杂志,故选D。B【导语】本文是一篇夹叙夹议文。作者从自身的角度向我们讲述了成长中的一些烦恼,并告诉我们,如果我们意识到这些烦恼只是人生成功道路上的小障碍,它们就会变成收获。24.【答案】D【解析】细节理解题。根据第一段中的We are always doing things that someone else makesus do and aren't allowed to do all the things we like.(我们总是做别人让我们做的事情,不允许我们做所有我们喜欢的事情。)”可知,我们总是在做别人让我们做的事情,他们不允许我们做所有我们喜欢做的事情。由此可知,小时候,有时我们不能做自己喜欢的事情。故选D。25.【答案】A【解析】推理判断题。根据第二段中的“At that time I hated music,.just because it was whatthey wanted me to do.But looking back now,I am so glad that my parents encouraged me totake music lessons..(那时候我讨厌音乐,只是因为那是他们想让我做的。但现在回想起来,我很高兴我的父母鼓励我上音乐课。)”可知,在作者小时候,作者的父母强迫作者上音乐课。故选A。26.【答案】B【解析】推理判断题。根据全文整体理解,尤其是最后一段中的'If we realize that thesepains are just small bumps (on our road to success we will realize that our growing高一年级英语参考答案第1页(共9页)2025 年秋期六校第一次联考高一年级英语试题(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考场号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其它答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did Karen do last night A. She stayed at home.B. She went to a party.C. She saw a movie.2. What is the probable relationship between Mary and the woman A. Strangers.B. Former schoolmates.C. Employer and employee.3. When will the woman probably go to Chicago A. Today.B. Tomorrow.C. The day after tomorrow.4. Where are the speakers A. At a store.B. At the airport.C. At the post office.高一年级英语试题 第 1 页(共12页)5. What are the speakers talking about A. A kind of food.B. A history lesson.C. An ancient dynasty.第二节(共15 小题,每小题1.5 分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman want Peter to do A. Drive her to the airport.B. Help her with the bag.C. Call a taxi for her.7. When will the woman's flight take off A. At 2:00 pm. B. At 3:00 pm. C. At 4:00 pm.听第7段材料,回答第8 至10题。8. How did the speakers feel after visiting the park A. Tired. B. Happy. C. Disappointed.9. What does Amy plan to do tomorrow A. Study for an exam.B. Attend a party.C. Go to the movies.10. What kind of movie will the speakers watch A. A romantic movie.B. A comedy.C. A horror movie.听第8段材料,回答第11 至 13 题。11. When will the man go to the restaurant A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.12. Who will have dinner with the man A. A couple. B. Some friends. C. His family.高一年级英语试题 第 2 页(共12 页)13. What will the man do next A. Provide personal information.B. Tell the waitress his arriving time.C. Ask for a table at the non-smoking area.听第9段材料,回答第14 至17题。14. Where does Mark usually read news now A. In a newspaper.B. In a magazine.C. On the Internet.15. What makes the woman surprised about the machine A. It has a small glass window.B. It can make a pizza in a short time.C. It offers four types of pizzas at a time.16. What does the woman think of the machine A. It is quite necessary.B. It might not be popular.C. It will certainly succeed.17. What is an advantage of the machine A. The 24-hour service.B. Tasty pizza made by it.C. The low production cost.听第10 段材料,回答第18 至20 题。18. How many books did Eric Carle create for children A. Less than 55.B. Over 70.C. Almost 90.19. Which book is the most famous one A. The Grouchy Ladybug.B. The Mixed-Up Chameleon.C. The Very Hungry Caterpillar.20. Why did Eric Carle write A. To make school more attractive.B. To help children get inspiration.C. To offer materials to teachers.高一年级英语试题 第 3 页(共12 页)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15 小题;每小题2.5 分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AJust cycle and fold awayThere's no excuse not to get on your bike this spring. Get your indoor cycling workoutand feel the benefits.Great for general cardio(有氧的) fitness, exercise bikes can be a brilliant way ofTraining at home. However, choosing the right bike is incredibly important, which is something that Roger Black and his team recognized when creating the Roger Black Folding Bike.“Excellent value for money. Especially the ability to fold the exercise bike into avertical(直立的) position and wheel it away for storage. This can also prevent you fromthrowing your clothes on it at the end of the day! Even if we are limited on space at home and work, we cancontinue physical activity with a Roger Black Folding Bike. This bike is helping me achieve my fitness goals following a recent running injury.”——— Brian Smith“Best Present EVER are the words from my 77-year-old father who received his Roger Black fitness bike for his birthday. He said it is so simple and easy to use. The seat is VERYcomfortable, so using it every day is a pleasure. It folds away neatly so it can be storedbehind a door when necessary.”———— Anna FarnhamRoger Black is offering a 10% discount on the full www. range ofhome fitness equipment for all Reader’ s Digest readers(读者文摘). Please use discount codeDIGEST10 at checkout.21. What can people do with a Roger Black Folding Bike A. Hang their clothes. B. Cycle in the mountains.C. Work out at home. D. Get a discount.22. What is the advantage of this bike that both Brian and Anna mention A. Low price. B. Convenient to store.C. Comfortable seats. D. Good quality.23. Where is this text probably taken from A. A tour brochure. B. A newspaper report.C. An academic article. D. A magazine.BIt's not easy to grow up. Actually it's far from easy. Growing up can be a real“pain” forsome of us. We are always doing things that someone else makes us do and aren't allowed to do allthe things we like. Sometimes we feel trapped, sometimes we are fearful, and sometimes we justdon't understand why we can't stay young forever. When we look back on all the hardships in lifewith a positive attitude, we realize that all of our growing pains actually turn into growing gains!As a young girl my parents forced my sisters and me to do so many things that I neverliked. They made me learn to play the violin and then the piano. At that time I hated music,just because it was what they wanted me to do. But looking back now, I am so glad that myparents encouraged me to take music lessons. Music has enriched my life in so many ways. Irealize that my parents and teachers were always pushing me along, not because they wanted meto suffer but because they wanted me to succeed in life. They' ve always wanted me to have abetter life than they did themselves.Every moment of our lives we are either living or dying, so live life to its fullest!Weare all going to experience growing pains, but they are just small pains in life. They mightseem so huge at the time but we must be strong. Think about how we would feel if we had no fear and live life like that. The future is ours!A little hard work and sweat never hurt anyone! If we realize that these pains are justsmall bumps(凸块) on our road to success we will realize that our growing pains are actuallygrowing gains!24. According to Paragraph 1, we learn that when we are young, .A. life is full of fear B. life is painful for usC. we know we can stay young forever D. we sometimes can't do things we like25. When the author was young, she was forced by her parents to .A. learn music B. live the best lifeC. look back on hardships D. succeed by suffering a lot26. What is the author's attitude towards“growing pains” A. Doubtful. B. Positive. C. Cautious. D. Negative.27. What can be inferred from the last paragraph A. Growing pains are natural experiences for us to grow up.B. None of us can avoid growing pains.C. Hard work and sweat are harmful to us.D. Life without fear is the best choice for all of us.CWhen people don't want to cook, instant noodles are a favorite quick meal. Imagineeating them while watching TV on a stormy night —— so comfortable! But many people believethey' re just junk food that is harmful for health. The truth is, whether they' re unhealthydepends on how you prepare them.The main problem isn't the noodles themselves, but the common way people make them:pouring boiling water over dried noodles and adding all the salty seasoning packets.Theseflavor packets(调味包) contain high levels of salt and artificial additives(人工添加剂),making this way of eating unbalanced and unhealthy.In fact, plain instant noodles aren't terrible. They' re fried during production(whichadds some oil and calories), but they fill you up well and provide quick energy when you' rehungry. To make them healthier, cook them correctly: boil the noodles first, drain excessstarchy(含有淀粉的) water, then use fresh water or broth(肉汤). Crucially, use only half theseasoning packet to reduce salt. Add vegetables like spinach or carrots and protein like anegg or tofu while cooking. This boosts vitamins and protein while cutting sodium(钠). Thistransforms them into a balanced meal!So, are instant noodles junk food If prepared lazily with all the seasoning and noextras, yes. But when cooked with less seasoning plus veggies and protein, they become adecent occasional meal. Remember: the secret is variety. Enjoy them once or twice a week aspart of a diverse diet, and they won't harm your health. They' re far less scary than peoplethink — just improve your cooking method!28. What makes instant noodles junk food A. Few vegetables. B. People's cooking method.C. The time of eating. D. The junk food label.29. What is the major cause of unhealthy instant noodles A. Frying the noodles. B. Using boiling water.C. Adding all the flavor packets. D. People's avoiding cooking.30. What is the main purpose of the third paragraph A. To give cooking instructions.B. To warn about health dangers.C. To argue noodles are harmless.D. To list harmful additives.31. What is the suitable title for the passage A. Instant Noodless: Seasoning Packets IncludedB. Instant Noodles: Not Just Junk FoodC. Instant Noodles: Unhealthy SnacksD. Instant Noodles: The More, the BetterDIt's not just how much exercise you do but how much exercise you think you do that really determines your fitness.Take hotel housekeepers for example. Just by doing their daily work they are gettingplenty of exercise, such as walking up and down hotel corridors(走廊), pushing heavy trolleys(手推车), cleaning baths, and changing sheets. But a study in 2007 found they didn't count this as exercise. Then, Alia Crum from Stanford University told half of these hotel housekeepersjust how much exercise they were getting and why this benefited them.Four weeks later, this group of housekeepers had lost weight and had lower blood pressure. Once they viewed work as an opportunity to exercise, it had more of a physical impact on them. Perhaps they began working more energetically or maybe it was down to the placebo effect(安慰剂效应).All this reminds me of the finding from 2003 that our perceptions about age link tohealth outcomes. As part of the Whitehall study,7,000 civil servants are asked when they think middle age ends and old age begins. When Hannah Kuper and Professor Sir Michael Marmot analysed the data they found that the people who thought old age began at the age of 60 or less weremore likely to have serious heart problems later on than those who gave the answer 70 yearsor more.The answer to this simple question seems to tell something about people's own personalhealth status. Maybe they answer that old age starts at 60 because they themselves feel olddue to poor health. Or maybe they have a sense that they don't have long left and this putsthem off exercising, which in the long run affects their health. Or perhaps they feel morestressed and anxious about old age and this has an impact on their health.32. What was the problem of housekeepers according to the study in 2007 A. They did not get enough exercise at work.B. They didn't realize the exercise value of their work.C. Their work was too physically demanding.D. They had high blood pressure and were overweight.33. What made the housekeepers improve their health A. Walking up and down hotel corridors.B. Pushing heavy trolleys.C. Having a different view of their work.D. Cleaning baths, and changing sheets.34. What can we know from the Whitehall study A. Feeling old was more likely to be healthy.B. People lived longer than before.C. Feeling old contributed to people's health.D. Feeling young had positive effects.35. What does the underlined word“this” in the last paragraph refer to A. Worrying about old age. B. Poor health.C. Feeling bad. D. Old age.第二节(共5 小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As a new person in a new school, it is normal for you to feel shy. However, it isunusual to stay shy the whole year and fail to make any new friends. 36As soon as you hit the gate of your new school, try to appear easy to get along withothers by smiling naturally. 37 It can greatly affect your personal charm, makingyou appear friendly and easy-going. Walk tall and smile at anyone who looks directly intoyour eyes. If someone chats with you unexpectedly, do not look away but look at him in theeye and don't forget to smile.38 Observe(观察) your classmates and try introducing yourself. If you are tooshy, you can start with a little joke or small talk to break the ice. A good ice-breaker isto find an item, such as a notebook, that your classmate has. This will lead to a deeperconversation that may continue on to other matters like a good introduction and even asocial lunch with a new friend.School clubs and organizations are very popular in campuses. 39 Actively join them, and gradually you will be attending meetings and parties that the clubs ororganizations hold regularly. Eventually, you will fit in and totally let go of the shynessyou felt on your first day.Say goodbye to shyness in a new school by following these very great skills. 40 IfYou continue to sit alone minding your own business, then you might, miss out on some of themost valuable friendships in your whole life.A. A good and honest smile will make a great difference.B. It will bring you happiness and power.C. All of them are well worth trying.D. You will become the most popular person in school.E. They will open up chances for new communication.F. The classroom is an ideal place to make friends in a new campus.G. The following skills will help you overcome your shyness and build new friendships.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15 小题;每小题1 分,满分15 分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。I'm a teacher teaching art at a college. Two years ago, I made a decision to 41an online language program to learn some knowledge of Russian.I would meet my teacher a few times a month to practice 42 . During our communication, he also 43 details of his life with me. Gradually, my familiarity and comfort replacedthe 44 of the first few lessons. I stopped feeling embarrassed and began to open up aboutmy own background and my 45 with Russian. “Don’ t worry;I'm here to 46 you. You' re hardworking and I'm sure you' ll do well in it,” said my teacher. I had comforted or47 my students with these similar words in my own teaching. But it was strange to hearthese words directed at me. The situations 48 .“ You are 49 today,” my teacher would say when I used various vocabulary orexpressions. When I heard these four words, I got a feeling of 50 . It also surprisedme that my confidence could be encouraged by such 51 praise. That was when I realized how 52 I had praised my students. I thought too much praise made them too proud. Butnow,I had a change of heart and 53 that these plain words can mean a lot. Words 54 . And now I become more 55 when I use them.41. A. arrange for B.come to C. take off D. take part in42. A. listening B. writing C. speaking D. reading43. A. said B. shared C. recorded D. told44. A. uneasiness B. confidence C. pleasure D. expectation45. A. plans B.competence C. goal D. problems46. A. relieve B. defeat C. teach D. inspire47. A. praised B. defended C. selected D. amazed48. A. crashed B. turned C. overdid D. strengthened49. A. aimless B. nervous C. voluntary D. excellent50. A. energy B. disappointment C. joy D. depression51. A. simple B. strange C. formal D. junior52. A. independently B. little C. necessarily D. much53. A. reminded B. applied C. suffered D. understood54. A. matter B. fail C. remain D. improve55. A. typical B. responsible C. thoughtful D. upset第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In 2021, Su Bingtian did what no Chinese runner had done before. The 32-year-old runnerset 56 new Asian record of 9.83 seconds at the Tokyo Olympics semifinals(半决赛).Although he finished 57 (five) in the final with a time of 9.98 seconds, he still made history. “ 58 (actual),I'm very happy to run under 10 seconds twice in such a shorttime,” Su said with great 59 (satisfy) after the race, “Making it into the finals, I have already given all I have.”Known 60 “Chinese flying man”, Su has been working hard to achieve his dream.On May 30th,2015, Su became the first Chinese 61 (run) 100m in less than 10 seconds. Afterthat, Su competed in many international events 62 won a number of medals. Sadly, at thesame time, he suffered greatly from his injury and he even 63 ( plan) to leave the field in 2017, but the wish to run in the 100m final in the Olympics brought him back on the field.In his third Olympic Games, Su made an amazing performance, 64 excited people bothat home and abroad, 65 (achieve) his long-time goal. Su Bingtian is really aliving legend and his success will surely encourage more young players to pursue their goals.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,以优异的成绩升入高中,请你给你的好友 Bob 写一封信,介绍你的高中生活,内容如下:1.介绍学校的学习环境;2.介绍一下新学校的老师、学科、所参加的活动和面临的挑战等情况;3.期待回复。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Bob,How is everything going Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Born and growing up in Italy, Tom never left his hometown until he was 13 years old.But last year, Tom's father decided to start up his business in France, so his family had tomove to Gana in the northeast of France.Tom had a lot of difficulties in the new environment. He didn't like the food in France. Nobody could forecast the weather in Gana. He had to start learning the second foreignlanguage in his new school. Pocket money was not enough as usual. Almost every subjectwas a challenge for him. Most importantly, he had no friends. It seemed nobody knew him and he knew nobody in the school.On an early summer evening, when Tom was going home alone from school as usual,a man calledhim from behind. Tom turned around and saw Andy, his PE teacher,standing in front of him.“ You know, the school will have a swimming competition next month. There will be allkinds of races. Will you participate ” Andy asked.Tom looked at Andy with doubt and answered, “You sure Me No, I won't. I can swim, but I'm slower than a snail.”Andy smiled and then said, “Yes. Indeed. You are, in breaststroke(蛙泳), in backstroke, and in the butterfly, but not in freestyle. So join the freestyle race! 200-metre freestyle is the game suitable for you.”Tom was speechless at that moment. He had never known someone in the school was observing him and caring about him.“I don't think I can win anything.” Tom was still a little puzzled.“But you may get more recognition and consequently you can make some friends.That ismore important than prizes, ” Andy responded immediately.Having hesitated for a while, Tom agreed to have a try.注意:1.续写词数应为150 左右;2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Every afternoon for the next month, Tom trained really hard.Tom dived into the pool confidently like other competitors. 展开更多...... 收起↑ 资源列表 16:30 高一年级英语参考答案(1).pdf 英语.docx