Unit2 School life培优测试提升卷(试卷+解析)译林版八年级上册英语

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit2 School life培优测试提升卷(试卷+解析)译林版八年级上册英语

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
译林版八年级上册英语Unit2 School life培优测试提升卷
班级__________ 姓名________ 得分________
满分100分,考试时间90分钟
注意事项:
全卷满分90分,考试时间90分钟。试题包含选择题和非选择题,考生答题全部答在答题卡上,答在本试卷上无效。
请认真核对监考教师在答题卡上所粘贴条形码的姓名、考试证号是否与本人相符合,再将自己的姓名、考试证号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡及本试卷上。
答选择题必须用2B铅笔将答题卡上对应的答案标号涂黑。如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案。答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡的指定位置,在其他位置答题一律无效。
选择题(共40分)
一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
—How long does it take you to finish your homework every day
—It usually takes me ______ hour.
A. a B. an C. the D. /
Our school library is ______ from 8:00 a.m. to 5:00 p.m. We can read books there freely.
A. open B. opening C. opened D. to open
—______ do you have P.E. classes
—Twice a week. It's my favourite subject.
A. How long B. How often C. How soon D. How many
Lucy is good at playing ______ piano, but she doesn't like playing ______ basketball.
A. the; / B. /; the C. the; the D. /; /
Our school life is ______ than theirs. We have more after-school activities.
A. colourful B. more colourful C. most colourful D. the most colourful
—Why do you like your new teacher
—Because she is very kind and always ______ us with our studies.
A. helps B. help C. to help D. helping
There ______ a parents' meeting in our school hall tomorrow afternoon.
A. is going to be B. was C. will have D. has been
—Can you speak English well
—Yes, but I think I need ______ more practice.
A. do B. doing C. to do D. did
The students in Class 3 ______ a picnic in the park next Sunday.
A. have B. had C. will have D. have had
—Which subject do you think is ______, Maths or English
—I think Maths is more difficult.
A. difficult B. more difficult C. the most difficult D. difficulty
Our school has a ______ of 2,000 students. Most of them are hard-working.
A. number B. lot C. plenty D. total
—What do you think of your school life
—It's great. We always have a good time ______ with classmates.
A. study B. studying C. to study D. studied
The new student ______ from America. He joined our class last month.
A. comes B. came C. is coming D. will come
—______ you please pass me the dictionary
—Sure. Here you are.
A. Should B. Must C. Could D. Need
—I think our school life is very interesting.
—______. We learn a lot and have fun at the same time.
A. I don't think so B. I agree with you C. That's all right D. You're welcome
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
My school life in Britain was quite different from that in China. I still remember my first day at school. When I walked into the classroom, everyone looked at me 16. I felt a little nervous. But the teacher smiled at me and introduced me to the class. Then I 17 my first friend, Tom. He was very kind and helped me a lot.
In Britain, students have 18 classes than in China. We usually had 5 classes a day. But each class was 19 than that in China—60 minutes. We had more breaks, too. Between classes, we could go to the playground to play or chat with friends.
The subjects were also different. I enjoyed Business Studies very much. It was a 20 subject for me. We learned how to run a small business. Once, our class set up a small shop to sell cookies. It was 21! We learned a lot about teamwork and money management.
After-school activities were another big difference. There were many clubs to 22, like the Drama Club and the Football Club. I joined the Photography Club. We took photos around the school and 23 them in a show. It was amazing to see our works displayed.
My school life in Britain was 24. It taught me not only knowledge but also important life skills. I will always 25 those happy days.
A. carefully B. angrily C. suddenly D. clearly
A. missed B. met C. forgot D. visited
A. fewer B. more C. longer D. shorter
A. shorter B. easier C. longer D. harder
A. boring B. new C. tiring D. old
A. terrible B. dangerous C. expensive D. exciting
A. join B. leave C. watch D. build
A. sold B. showed C. threw D. broke
A. meaningless B. comfortable C. wonderful D. painful
A. forget B. change C. lose D. remember
三、阅读理解(共15小题;每小题1分,满分15分)
A
Different countries have different school systems. Let's take a look at some of them.
In Japan, school starts in April. Students have three terms. The school day usually begins at 8:30 a.m. and ends at 3:30 p.m. They have lunch at school. After school, many students join clubs, such as the Calligraphy Club or the Baseball Club. Most students wear uniforms.
In France, the school year starts in September and has five terms. The school day runs from 8:00 a.m. to 4:00 p.m. with a two-hour lunch break. Students can go home for lunch. They learn a second language, usually English, from an early age.
In Australia, the school year begins in late January or early February and has four terms. The school day is from 9:00 a.m. to 3:30 p.m. Students wear uniforms in most schools. They have a lot of outdoor activities because of the good weather.
When does the school year start in Japan
A. In April. B. In September. C. In January. D. In February.
How many terms does a school year have in France
A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.
Why do Australian students have many outdoor activities
A. Because they don't like studying. B. Because the weather is good.
C. Because they have no homework. D. Because their schools are big.
B
School is not just about studying. It's also a place where we learn to get along with others. Here are some tips for making friends at school.
Be friendly. Smile and say "hello" to your classmates. If you are kind to others, they will be kind to you.
Join clubs. Clubs are great places to meet people who share your interests. Whether it's sports, music, or art, you can find someone with the same hobby.
Help others. If you see a classmate having trouble with their studies or carrying books, offer to help. This is a good way to start a conversation.Be yourself. Don't try to be someone you're not. True friends will like you for who you are.
Take part in activities. School events like sports days and talent shows are great opportunities to meet new people. You can work together with others and build friendships.
Remember, making friends takes time and effort. Be patient and don't be afraid to talk to new people. With a little courage, you'll have many friends at school.
What is the main idea of the passage
A. How to study well at school. B. How to make friends at school.
C. How to join school clubs. D. How to take part in school activities.
Which of the following is NOT a tip for making friends
Being friendly. B. Joining clubs.
C. Trying to be someone else. D. Helping others.
Why are school events good for making friends
A. Because they are free. B. Because they happen every day.
C. Because you can work with others. D. Because you can meet teachers there.
C
Homework has been a part of school life for a long time. But does it help students learn
Some people think homework is good. They say it helps students review what they learned in class. It also teaches them to work independently and manage their time. For example, if students have to do a project at home, they need to plan their time and finish it on their own.
Others disagree. They argue that too much homework can be bad for students. It can make them feel stressed and tired. This may affect their health and their ability to focus in class. Some students even lose interest in studying because of too much homework.
So, what's the right amount of homework Experts say it depends on the age of the students. For primary school students, 15-20 minutes a day is enough. For middle school students, it can be 30-60 minutes. High school students may need 1-2 hours. But it's important to remember that quality is more important than quantity. Good homework should help students think deeply and apply what they've learned.
In the end, homework is just one part of learning. It should not take away from other important things like exercise, rest, and spending time with family.
What do people who support homework think
A. It makes students stressed. B. It helps students review lessons.
C. It takes away time for exercise. D. It makes students lose interest in studying.
Why do some people disagree with homework
A. Because it helps students learn independently.
B. Because it teaches students to manage time.
C. Because too much homework is bad for students' health.
D. Because it helps students review what they learned.
How much homework is suitable for middle school students
A. 15-20 minutes a day. B. 30-60 minutes a day.
C. 1-2 hours a day. D. 2-3 hours a day.
What's more important for homework according to experts
A. Quantity. B. Quality. C. Time. D. Difficulty.
D
In some countries, students take a gap year after finishing high school. A gap year is a year off before starting university. During this year, students travel, work, or volunteer.
Many students choose to travel during their gap year. They visit different countries and learn about new cultures. This helps them become more independent and open-minded. For example, a student from the US might go to Australia to learn about its history and way of life.
Working during a gap year is another popular choice. Students can get a part-time job to earn money for university. They also learn valuable work skills, like communication and teamwork. Some students even work in fields they are interested in, which can help them decide on a career.
Volunteering is also a great option. Students can help in communities, such as teaching children in poor areas or protecting the environment. This not only helps others but also teaches students about responsibility and empathy.
However, a gap year is not for everyone. Some students worry that they will forget what they learned in high school. Others may find it hard to get back to studying after a year off. But for many students, a gap year is a wonderful experience that helps them grow as individuals. It gives them time to think about their future and prepare for university life.
What is a gap year
A. A year at university. B. A year off before university.
C. A year of working after university.
D. A year of traveling during high school.
What do students NOT do during a gap year
A. Travel. B. Work. C. Volunteer. D. Study at university.
How can traveling during a gap year help students
A. It helps them earn money. B. It helps them forget their studies.
C. It makes them more independent. D. It teaches them work skills.
What is a benefit of working during a gap year
A. Learning about new cultures. B. Earning money for university.
C. Protecting the environment. D. Teaching children in poor areas.
Why might some students not take a gap year
A. They want to travel. B. They want to work.
C. They worry about forgetting what they learned. D. They want to volunteer.
非选择题(共60分)
四、填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
A)请根据括号中所给的汉语写出单词。
Our school has a new ______ (图书馆) with thousands of books.
We have a ______ (班会) every Monday afternoon to discuss class issues.
The ______ (课程表) on the wall shows when each class starts and ends.
Our school ______ (举办) a sports meeting every October.
The ______ (实验室) is equipped with modern facilities for science classes.
B)请根据句子意思,用括号中所给单词的适当形式填空。
My brother is good at ______ (play) basketball. He is on the school team.
We ______ (have) a test next Friday. I need to study hard.
The teacher asked us to write a ______ (describe) of our school.
This is the ______ (two) time I've visited this school.
Our school life is ______ (enjoy). We have a lot of fun.
请认真阅读下面短文,从方框中选择适当的单词或短语,填入其正确形式。
School life is an important part of our growing up. We 51 a lot of time at school, learning new things and making friends.
Each day, we have different 52 , such as Maths, English, and Science. We learn knowledge from our teachers and discuss problems 53 with classmates.
54 activities are also a big part of school life. Many students 55 clubs like the Music Club or the Basketball Club. These activities help us develop our hobbies and learn teamwork.
阅读填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
My name is Liming. I study at a mixed school. We have many 1.______ (interest) subjects at school, such as Art, English and Science. Among them, I like English 2.______ (well) because I enjoy 3.______ (read) English stories. Every term, our school has a Reading Week. During the week, we can borrow more books from the library. We also have a lot of after - school 4.______ (activity). I often take part in the basketball club. I love 5.______ (play) basketball and I practice hard every day. Last month, our team 6.______ (win) an important game. It was a great 7.______ (feel). Our teachers are very kind. They often 8.______ (offer) us help when we have problems. They also encourage us 9.______ (ask) questions in class. My school life is really wonderful and I am looking forward to 10.______ (spend) more happy time here.
六、任务型阅读 (Task-based Reading)
阅读下面短文,完成表格并回答问题(共15分)。
A Day in the Life of a British Student
Hi, I'm Tom, a 15-year-old student at Wood Green High School in London. My school day is quite different from what you might expect.
I usually wake up at 7:30 a.m. and have a quick breakfast of cereal and milk. Then I take the bus to school, which takes about 20 minutes. School starts at 8:45 a.m. with a short assembly, where we listen to announcements and sing the school song.
My first lesson is Maths, which I find challenging but interesting. After that, I have English, where we're currently reading a novel by Charles Dickens. At 10:30 a.m., we have a 20-minute break, and I usually hang out with my friends in the playground, chatting and playing football.
Lunch is from 12:30 p.m. to 1:15 p.m. The school cafeteria serves a variety of food, from traditional fish and chips to salads and pasta. I usually bring a packed lunch from home—my mom makes great sandwiches!
In the afternoon, I have two more lessons. On Mondays and Wednesdays, I have Music, which is my favorite subject because I play the guitar in the school band. On Tuesdays and Thursdays, I have Geography, learning about different countries and cultures. School finishes at 3:15 p.m.
After school, I often stay for extra-curricular activities. I'm in the football team, so we practice twice a week. Sometimes I go to the library to do my homework. I get home around 5:30 p.m., have dinner with my family, and then spend the evening studying or watching TV. I usually go to bed at 10:00 p.m.
Task 1: Complete the timetable of Tom's school day. (完成Tom的学校日程表)
Time Activity
7:30 a.m. (1) ______
8:45 a.m. (2) ______
10:30 a.m. (3) ______
12:30 p.m. - 1:15 p.m. (4) ______
3:15 p.m. (5) ______
Task 2: Answer the following questions. (回答下列问题)
How does Tom go to school
What is Tom's favorite subject, and why
What extra-curricular activity does Tom take part in after school
What does Tom usually do in the evening
Does Tom enjoy his school life
七、书面表达 (Writing)(共15分)
学校英文报正在开展题为"My School Life"的征文活动,请你根据以下要点写一篇短文投稿,分享你的校园生活。
要点:
日常学习: 描述你一天主要的学习安排,比如上什么课,你最喜欢的科目是什么。
课外活动: 介绍你参加的课外活动或社团,以及你喜欢它的原因。
你的感受: 分享你对学校生活的整体感受,比如是忙碌但充实,还是充满乐趣。
注意:
词数80-100左右。
文中不得出现真实的人名、校名。
可适当发挥,使文章连贯。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台
Unit2 School life培优测试提升卷答案解析
一、单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
答案:B
解析:hour发音以元音音素/a /开头,不定冠词需用an,a用于辅音音素开头的单词前,the表特指,此处表“一个小时”,无特指含义,故选B。
答案:A
解析:open可作形容词,意为“开着的”,句中表示图书馆从上午8点到下午5点处于开放状态,用形容词作表语;opening是动词现在分词,opened是过去式/过去分词,to open是动词不定式,均不符合“表示状态”的语境,故选A。
答案:B
解析:根据答语“Twice a week.(一周两次)”可知,问句是对频率提问。How long对时间长度或物体长度提问;How often对频率提问;How soon对“in+一段时间”提问;How many对可数名词数量提问,故选B。
答案:A
解析:演奏乐器时,乐器类名词前需加定冠词the,如play the piano;球类运动名词前不加冠词,如play basketball,这是固定用法,故选A。
答案:B
解析:由句中than可知,此处需用比较级。colourful是多音节形容词,其比较级形式为more colourful;most colourful是最高级,需与the连用,且句中无三者及以上比较的语境,故选B。
答案:A
解析:句子主语she是第三人称单数,且由always可知,句子时态为一般现在时,谓语动词需用第三人称单数形式,help的第三人称单数是helps,故选A。
答案:A
解析:由tomorrow afternoon可知,句子时态为一般将来时。there be句型的一般将来时结构为there is/are going to be或there will be,主语a parents' meeting是单数,故用there is going to be;will have和has been均不符合there be句型结构,was是一般过去时,故选A。
答案:C
解析:need作实义动词时,常见用法为need to do sth.,表示“需要做某事”,此处表示“我认为我需要做更多练习”,故选C。
答案:C
解析:由next Sunday可知,句子时态为一般将来时,其结构为will+动词原形,故选C。
答案:B
解析:由句中Maths or English可知,此处是两者之间的比较,需用比较级。difficult是多音节形容词,比较级为more difficult;the most difficult是最高级,用于三者及以上比较;difficulty是名词,不符合句子结构,故选B。
答案:D
解析:a number of表示“许多”,修饰可数名词复数,谓语动词用复数;a lot of和plenty of表示“许多”,但无“a lot of”和“a plenty”的用法;a total of表示“总数为……”,句中表示“我们学校有2000名学生”,强调总数,故选D。
答案:B
解析:have a good time doing sth.是固定搭配,意为“做某事很开心”,此处表示“我们和同学一起学习很开心”,故选B。
答案:A
解析:表示某人来自某地,可用come from或be from,句子陈述客观事实,时态为一般现在时,主语the new student是第三人称单数,故用comes;came是一般过去时,is coming是现在进行时表将来,will come是一般将来时,均不符合语境,故选A。
答案:C
解析:Could you please...是常用句型,用于委婉请求对方做某事,语气比Can you...更委婉;Should表示“应该”,Must表示“必须”,Need表示“需要”,均不符合“委婉请求”的语境,故选C。
答案:B
解析:由答语“We learn a lot and have fun at the same time.(我们学到很多,同时也很开心)”可知,是同意对方“学校生活很有趣”的观点。I don't think so表示“我不这么认为”;I agree with you表示“我同意你的观点”;That's all right表示“没关系”;You're welcome表示“不客气”,故选B。
二、完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
答案:A
解析:根据“I felt a little nervous.(我感到有点紧张)”可推测,当“我”走进教室时,每个人都认真地看着“我”。carefully意为“认真地”;angrily意为“生气地”;suddenly意为“突然地”;clearly意为“清楚地”,故选A。
答案:B
解析:由“He was very kind and helped me a lot.(他很友好,帮了我很多)”可知,“我”遇到了第一个朋友汤姆。missed意为“想念;错过”;met意为“遇见”;forgot意为“忘记”;visited意为“参观”,故选B。
答案:A
解析:由后句“We usually had 5 classes a day.(我们通常一天有5节课)”及常识可知,英国学生的课比中国学生少。fewer意为“更少的”,修饰可数名词复数;more意为“更多的”;longer意为“更长的”;shorter意为“更短的”,故选A。
答案:C
解析:由破折号后的“60 minutes(60分钟)”及常识可知,英国每节课比中国的更长。shorter意为“更短的”;easier意为“更容易的”;longer意为“更长的”;harder意为“更难的”,故选C。
答案:B
解析:由前句“I enjoyed Business Studies very much.(我非常喜欢商业研究课)”及后文描述可知,这门课对“我”来说是新的。boring意为“无聊的”;new意为“新的”;tiring意为“累人的”;old意为“旧的”,故选B。
答案:D
解析:由“We learned a lot about teamwork and money management.(我们学到了很多关于团队合作和资金管理的知识)”可知,开设小商店卖饼干这件事很令人兴奋。terrible意为“糟糕的”;dangerous意为“危险的”;expensive意为“昂贵的”;exciting意为“令人兴奋的”,故选D。
答案:A
解析:由后文“like the Drama Club and the Football Club(比如戏剧俱乐部和足球俱乐部)”可知,有很多俱乐部可以加入。join意为“加入”;leave意为“离开”;watch意为“观看”;build意为“建造”,故选A。
答案:B
解析:由后句“It was amazing to see our works displayed.(看到我们的作品展出很令人惊讶)”可知,“我们”在学校周围拍照并在展览中展示它们。sold意为“卖”;showed意为“展示”;threw意为“扔”;broke意为“打破”,故选B。
答案:C
解析:由后句“It taught me not only knowledge but also important life skills.(它不仅教给我知识,还教给我重要的生活技能)”可知,英国的学校生活很精彩。meaningless意为“无意义的”;comfortable意为“舒适的”;wonderful意为“精彩的”;painful意为“痛苦的”,故选C。
答案:D
解析:由前文对英国学校生活的积极描述可知,“我”会永远记得那些快乐的日子。forget意为“忘记”;change意为“改变”;lose意为“失去”;remember意为“记得”,故选D。
三、阅读理解(共15小题;每小题1分,满分15分)
A篇
答案:A
解析:由文中“In Japan, school starts in April.(在日本,学校在四月开学)”可知,日本的学年在四月开始,故选A。
答案:C
解析:由文中“In France, the school year starts in September and has five terms.(在法国,学年从九月开始,有五个学期)”可知,法国的学年有五个学期,故选C。
答案:B
解析:由文中“In Australia... They have a lot of outdoor activities because of the good weather.(在澳大利亚……因为天气好,他们有很多户外活动)”可知,澳大利亚学生有很多户外活动是因为天气好,故选B。
B篇
答案:B
解析:文章开头提到“School is not just about studying. It's also a place where we learn to get along with others. Here are some tips for making friends at school.(学校不仅仅是学习的地方,也是我们学习与他人相处的地方。以下是一些在学校交朋友的建议)”,后文围绕“在学校交朋友的建议”展开,故主要内容是如何在学校交朋友,故选B。
答案:C
解析:文中提到的交朋友的建议有“Be friendly.(友好)”“Join clubs.(加入俱乐部)”“Help others.(帮助别人)”“Be yourself.(做你自己)”“Take part in activities.(参加活动)”,“Trying to be someone else.(试图成为别人)”与“Be yourself.”相悖,不是交朋友的建议,故选C。
答案:C
解析:由文中“School events like sports days and talent shows are great opportunities to meet new people. You can work together with others and build friendships.(像运动会和才艺表演这样的学校活动是认识新朋友的好机会。你可以和别人一起合作,建立友谊)”可知,学校活动有利于交朋友是因为可以和别人一起合作,故选C。
C篇
答案:B
解析:由文中“Some people think homework is good. They say it helps students review what they learned in class.(有些人认为家庭作业是好的。他们说它帮助学生复习在课堂上学到的东西)”可知,支持家庭作业的人认为它帮助学生复习课程,故选B。
答案:C
解析:由文中“Others disagree. They argue that too much homework can be bad for students. It can make them feel stressed and tired. This may affect their health and their ability to focus in class.(另一些人不同意。他们认为太多的家庭作业对学生不好。它会让他们感到压力和疲惫。这可能会影响他们的健康和在课堂上集中注意力的能力)”可知,一些人反对家庭作业是因为太多家庭作业对学生的健康不好,故选C。
答案:B
解析:由文中“For middle school students, it can be 30-60 minutes.(对于中学生来说,家庭作业时间可以是30到60分钟)”可知,中学生适合的家庭作业时间是每天30到60分钟,故选B。
答案:B
解析:由文中“But it's important to remember that quality is more important than quantity.(但重要的是要记住,质量比数量更重要)”可知,专家认为家庭作业的质量更重要,故选B。
D篇
答案:B
解析:由文中“A gap year is a year off before starting university.(间隔年是开始上大学前的一年假期)”可知,间隔年是上大学前的一年假期,故选B。
答案:D
解析:由文中“During this year, students travel, work, or volunteer.(在这一年里,学生们旅行、工作或做志愿者)”可知,学生在间隔年不会在大学学习,故选D。
答案:C
解析:由文中“Many students choose to travel during their gap year. They visit different countries and learn about new cultures. This helps them become more independent and open-minded.(许多学生选择在间隔年旅行。他们参观不同的国家,了解新的文化。这有助于他们变得更独立、思想更开放)”可知,间隔年旅行能帮助学生变得更独立,故选C。
答案:B
解析:由文中“Working during a gap year is another popular choice. Students can get a part-time job to earn money for university.(在间隔年工作是另一个受欢迎的选择。学生可以找一份兼职工作,为上大学赚钱)”可知,间隔年工作的一个好处是为上大学赚钱,故选B。
答案:C
解析:由文中“However, a gap year is not for everyone. Some students worry that they will forget what they learned in high school.(然而,间隔年并不适合所有人。一些学生担心他们会忘记在高中所学的东西)”可知,一些学生不选择间隔年是因为担心忘记所学的知识,故选C。
四、填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
A)根据汉语写单词
答案:library
解析:“图书馆”对应的英文单词是library,由空前a可知,用单数形式。
答案:class meeting
解析:“班会”对应的英文短语是class meeting,由空前a可知,用单数形式。
答案:timetable
解析:“课程表”对应的英文单词是timetable,由空后shows可知,用单数形式。
答案:holds
解析:“举办”对应的英文单词是hold,句子陈述客观事实,时态为一般现在时,主语our school是第三人称单数,故用holds。
答案:lab/laboratory
解析:“实验室”对应的英文单词是lab或laboratory,由空后is可知,用单数形式。
B)用所给单词适当形式填空
答案:playing
解析:be good at doing sth.是固定搭配,意为“擅长做某事”,故填playing。
答案:will have
解析:由next Friday可知,句子时态为一般将来时,其结构为will+动词原形,故填will have。
答案:description
解析:由空前a可知,此处需用名词,describe的名词形式是description,意为“描述”,故填description。
答案:second
解析:由空前the可知,此处需用序数词,two的序数词是second,意为“第二”,故填second。
答案:enjoyable
解析:由空前is可知,此处需用形容词作表语,enjoy的形容词形式是enjoyable,意为“令人愉快的”,故填enjoyable。
C)选择单词或短语并用其正确形式填空
答案:spend
解析:句子陈述客观事实,时态为一般现在时,主语we是第一人称复数,谓语动词用原形,spend意为“花费(时间)”,符合“我们在学校花费很多时间”的语境,故填spend。
答案:subjects
解析:由空后“such as Maths, English, and Science(比如数学、英语和科学)”可知,此处需用复数形式,subject的复数是subjects,意为“科目”,故填subjects。
答案:together
解析:together意为“一起”,discuss problems together with classmates表示“和同学一起讨论问题”,符合语境,故填together。
答案:After-school
解析:after-school是形容词,意为“课后的”,修饰名词activities,句首首字母大写,故填After-school。
答案:join
解析:句子时态为一般现在时,主语many students是复数,谓语动词用原形,join意为“加入(俱乐部等)”,符合“许多学生加入俱乐部”的语境,故填join。
五、阅读填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
答案:interesting
解析:此处修饰名词subjects,需用形容词,interest的形容词形式是interesting,意为“有趣的”,故填interesting。
答案:best
解析:由“Among them(在它们之中)”可知,此处需用最高级,well的最高级是best,意为“最”,故填best。
答案:reading
解析:enjoy doing sth.是固定搭配,意为“喜欢做某事”,故填reading。
答案:activities
解析:由空前a lot of可知,此处需用复数形式,activity的复数是activities,意为“活动”,故填activities。
答案:playing
解析:love doing sth.是固定搭配,意为“喜欢做某事”,故填playing。
答案:won
解析:由Last month可知,句子时态为一般过去时,win的过去式是won,故填won。
答案:feeling
解析:由空前a great可知,此处需用名词,feel的名词形式是feeling,意为“感受”,故填feeling。
答案:offer
解析:句子时态为一般现在时,主语they是复数,谓语动词用原形,offer意为“提供”,故填offer。
答案:to ask
解析:encourage sb. to do sth.是固定搭配,意为“鼓励某人做某事”,故填to ask。
答案:spending
解析:look forward to doing sth.是固定搭配,意为“期待做某事”,故填spending。
六、任务型阅读 (共15分)
Task 1: 完成Tom的学校日程表
答案:Wake up and have a quick breakfast of cereal and milk
解析:由文中“I usually wake up at 7:30 a.m. and have a quick breakfast of cereal and milk.(我通常早上7点半醒来,快速吃一碗麦片加牛奶当早餐)”可知,7点半的活动是醒来并快速吃麦片加牛奶当早餐。
答案:School starts with a short assembly
解析:由文中“School starts at 8:45 a.m. with a short assembly, where we listen to announcements and sing the school song.(学校早上8点45分开始,先有一个简短的集会,我们听通知并唱校歌)”可知,8点45分的活动是学校开始,先有一个简短的集会。
答案:Have a 20-minute break and hang out with friends in the playground, chatting and playing football
解析:由文中“At 10:30 a.m., we have a 20-minute break, and I usually hang out with my friends in the playground, chatting and playing football.(早上10点半,我们有20分钟的休息时间,我通常和朋友们在操场上闲逛、聊天、踢足球)”可知,10点半的活动是有20分钟休息时间,和朋友们在操场上闲逛、聊天、踢足球。
答案:Lunch
解析:由文中“Lunch is from 12:30 p.m. to 1:15 p.m.(午餐时间是从下午12点半到1点15分)”可知,这段时间的活动是午餐。
答案:School finishes
解析:由文中“School finishes at 3:15 p.m.(学校下午3点15分放学)”可知,3点15分的活动是学校放学。
Task 2: 回答问题
答案:He takes the bus to school.
解析:由文中“Then I take the bus to school, which takes about 20 minutes.(然后我坐公交车去学校,大约需要20分钟)”可知,Tom坐公交车去学校。
答案:His favorite subject is Music. Because he plays the guitar in the school band.
解析:由文中“On Mondays and Wednesdays, I have Music, which is my favorite subject because I play the guitar in the school band.(周一和周三我有音乐课,这是我最喜欢的科目,因为我在学校乐队里弹吉他)”可知,Tom最喜欢的科目是音乐,因为他在学校乐队弹吉他。
答案:He takes part in the football team and practices twice a week. Sometimes he goes to the library to do his homework.
解析:由文中“After school, I often stay for extra-curricular activities. I'm in the football team, so we practice twice a week. Sometimes I go to the library to do my homework.(放学后,我经常留下来参加课外活动。我是足球队的一员,所以我们一周训练两次。有时我去图书馆做作业)”可知,Tom放学后参加的课外活动是加入足球队,一周训练两次,有时去图书馆做作业。
答案:He usually spends the evening studying or watching TV.
解析:由文中“I get home around 5:30 p.m., have dinner with my family, and then spend the evening studying or watching TV.(我下午5点半左右到家,和家人一起吃晚饭,然后晚上要么学习要么看电视)”可知,Tom晚上通常学习或看电视。
答案:Yes, he does.
解析:文中Tom详细描述了自己充实且有趣的学校生活,如喜欢的科目、丰富的课外活动等,可推断他喜欢自己的学校生活。
七、书面表达 (共15分)
范文
My School Life
My school life is busy but colorful. I usually get to school at 7:30 a.m. Classes start at 8:00 a.m. Every day, I have different subjects, such as Chinese, Maths and English. My favorite subject is English because my English teacher is very kind and her classes are always interesting. I can learn a lot of new words and talk with my classmates in English.
After school, there are many after-school activities. I join the art club. I love drawing very much. In the club, I can learn new drawing skills from the teacher and share my works with other members. It makes me feel happy.
I really enjoy my school life. It not only helps me learn knowledge but also makes me meet many good friends. I think it's a wonderful time in my life.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源列表