广西钦州市共美学校2025-2026学年高一上学期10月月考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文及音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

广西钦州市共美学校2025-2026学年高一上学期10月月考英语试题(PDF版,含解析,含听力原文及音频)

资源简介

2025年秋季学期高一年级10月月考
(英语)试题参考答案
第一部分 听力
1-5 ACBCA 6-10 BACBA 11-15 BACAB 16-20 CBCAC
第二部分 阅读
21-23 CBA 24-27 ACCB 28-31 ACBD 32-35 BCAA 36-40 FGACE
完形填空
41.B 42.C 43.A 44.D 45.A 46.B 47.C 48.C 49.A 50.D 51.A 52.C 53.B 54.D 55.D
第三部分 语法填空
Thousands 57. if 58.impression 59. the 60. bigger
opened 62. exploration 63. our 64.nor 65.frightening
第四部分 单词拼写
66.senior 67. curiously 68. exchange 69. confused 70. recognize
71.opportunity 72.creativity 73.graduation 74.behavior 75.frightened
句子翻译
76.Though he was badly wounded,he struggled to his feet and went on running.
虽然他伤得很重,但他挣扎着站起来继续往前跑。
77.He was about to set out to write his novel when his friend came to visit him. 他正要开始写小说,这时他的朋友来拜访他。
78.With a local guide leading the way, they had no trouble walking out of the forest.他们有当地向导带路,毫无困难地走出了森林。
79.Our school lies in Tianjin City,which is beautiful.In autumn,it is neither too hot nor too cold.我们的学校位于美丽的天津市,在秋天天气既不太热也不太冷。
80.He was not only a successful writer but (also) the greatest poet of his time.
他不仅是一位成功的作家,而且是他那个时代最伟大的诗人。
写作
I' m sorry to hear that you are feeling anxious about your high school life. It’s a challenging time, but remember that you' re not alone in this journey.
To help you adjust, l suggest that you can keep a balanced diet. Eating healthy foods will provide you with the energy you need to tackle your studies. Additionally, exercising regularly can reduce stress and improve your mood. 1t's also essential to participate in after-class activities, which can help you make new friends and develop valuable skills.
Remember, high school is a time for growth and discovery. Take care of yourself, stay positive, and you' ll soon find your rhythm. You' re stronger than you think, and l believe in you.
Yours.
Li Jin
第一部分 听力(共两节,满分30分)
听力部分录音材料
第一节
1.【答案】A
M: Linda, what would you like to drink We have coffee and green tea.
W: I never drink coffee or tea. Don't bother. I've taken some warm boiled water with me
2.【答案】C
W: All I have are work clothes. It's getting hotter and hotter now, and I need new skirts and shorts!
M: I know. You only have formal summer clothes for weddings, events and your job. Let's both get cooler clothing this weekend.
3.【答案】B
W: How did your driving test go It is December 6th today.
M: I was going to have it on the 4th, but the weather was so bad that they cancelled it. It's now changed to the 14th.
4.【答案】C
W: I think I can get an A in this exam. It's not so difficult as far as I'm concerned.
M: Really This exam is a real killer for me. I'll be satisfied if I can get a pass mark.
5.【答案】A
M: Last weekend was amazing, wasn't it
W: Yes, it was. But I fell over a lot and my legs hurt!
M: Mine too. Getting down the hill was harder than playing a whole football match!
W: I want to go there again, but first I'm going to the sports centre to get fit.
第二节
【答案】6.B 7.A
W: Hi, can I take a seat
M: Yes, of course.
W: Thanks so much. I'm Julie. Are you on this flight
M: My ticket is for this British Airways flight. I'm Caros. Nice to meet you, Julie. Where are you flying
W: Back home to Australia. I came here to Bali to visit friends from university. How about you Where are you from
M: I'm from England. This is my first time travelling here. I had a fantastic time.
【答案】8.C 9.B
W: The design of the new swimsuit is inspired by sharks. It can effectively improve the swimmer's speed.
M: That's impressive! Are there any innovative devices inspired by flying species
W: Sure. There are several devices on display on the second foor, such as an unmanned air vehicle inspired by wasps.
M: Great ! Can I buy it here
W: It is a newly released design for the display only, but you can buy a mini-robot inspired by spiders in the souvenir shop.
M: Sounds nice.
【答案】 10.A 11.B 12.A
M: What do you think about the zoo
W: I like to go to the zoo. I like to give all the animals names, like "Bert the Giraffe", but I wish the animals didn't have to be in the zoo. I think it is good when zoos save animals, and help to make their populations grow.
M: Yeah, they can do some good things, definitely. Ah, what is your favourite animal
W: My favourite animal, ooh, let me see. I love cats, just as a pet but, besides if I had to pick the coolest animal, I think I would probably pick a monkey.
M: A monkey
W:Yeah.
M: Yeah, there's a lot of monkeys in Japan. Have you ever seen a monkey in the wild
W:No, but my brother is a wild monkey.
M: Oh, he's going to have to listen to this now.
【答案】 13.C 14.A 15.B 16.C
M: Hi, Sara. I heard that you are organizing a campaign on the 22th April on the occasion of the Earth Day.
W: Yes. We called it "the green campaign".
M: Oh, the green! I guess this campaign is related to the environment.
W: Yes, of course. All participants in the campaign will wear green because we want to tell people about the bad effects of pollution.
M: That seems great! Can you give me more details about your campaign
W: Sure. The first day we will collect all the garbage at school. The following day we'll plant some trees. Then we will hang some posters on the school board.
M: Interesting! I'd like to help you in your campaign. I have an idea.
W: Yes, go ahead. What is it
M: We may ask our teachers to help us in our campaign by not bringing their cars to school.
W: It's a good idea.
M: Also we may paint some paper, bottles and lamps and use them as decorations for our classrooms. I'll invite George to join us. He's ready to help, you know.
W: Wow! How great, Peter! Thank you so much for your help.
M: You're welcome.
【答案】17.B 18.C 19.A 20.C
Hello, everybody! Welcome to the class. This is the first day of class, so we are going to give some introductions. First of all, my name is Colin Weaver. You can call me Professor Weaver. This is my helper liz, who will grade your papers. Now, let's preview what this class is about. I know you think that science is something created in modern times, but people have been studying things like that for a very long time. Much of what we know now is based on what the ancient Greeks and Romans found out. This includes electricity and even some knowledge about stars. One ancient Greek calculated the size of the earth very correctly. And yes, many Greeks believed the earth was round. A huge amount of the maths we use today was worked out by people like Archimedes a smart man. You will learn more about ancient Greece and Rome in this class. All right... any questions, please OK. That boy over there...
阅读
第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)
A篇
21-23.C B A
本文是一篇应用文。文章主要介绍了几种不同类型的日常交流方式,包括邀请函、信件、学校通知以及网络对话。
21.C、细节理解题。根据文章第一种交流方式中的“Date: Sunday, 22 December 2024(日期:2024年12月22日,星期日)”可知,这是Isabella给Stefan的生日聚会邀请函上写的日期,由此可知,Isabella的生日聚会将在12月22日举行。故选C。
22.B、细节理解题。根据文章第二种交流方式中的“Next Tuesday is 15 January. I’ll go back home.(下周二是1月15日。我要回家了。)”可知,Lucy下周二要回家。故选B。
23.C、推理判断题。根据文章第三种交流方式中的“Our school will organize an Inter-School Dramatics Competition on 6 January 2025. Interested students can give their names to the cultural secretary by 29 December 2024.(我校将于2025年1月6日组织一场校际戏剧比赛。感兴趣的学生请于2024年12月29日前向文化秘书报名。)”可推测,这份通知是关于校际戏剧比赛的,所以它的可能读者是学生。故选A。
B篇
24-27 A C C B
这是一篇记叙文。艺术家Thomas Dambo从小就喜欢搭建,现在通过利用可回收的木材等搭建巨人造型,吸引年轻人接近自然,创造美好事物。
24.推理判断题。根据第一段中“When Dambo was seven years old, he bought a mountain of cushions (垫子) from a nearby market to build a game room in his parents’ house. As a teenager, he built a ‘crazy’ castle in his backyard. (当Dambo七岁的时候,他从附近的市场买了一大堆垫子,在他父母的房子里建了一个游戏室。十几岁的时候,他在后院建了一座‘疯狂’的城堡)”可推知,Dambo小时候是很有创造力的。故选A项。
25.细节理解题。根据第二段中“Five meters tall, Little Lui is one of the six giants placed in the corners of Peel Region of Western Australia, which will be on show for at least a year. (5米高的Little Lui是放置在西澳大利亚皮尔地区角落里的六个巨人之一,它将展出至少一年)”可知,Little Lui巨人造型将向公众展示。故选C项。
26.主旨大意题。根据第三段中“‘For me, giants represent (代表) the voice of nature,’ Dambo says. This deep respect for nature is the focus of Dambo’s building works. (‘对我来说,巨人代表着大自然的声音,’Dambo说。这种对自然的深切尊重是Dambo建筑作品的重点)”可知,本段的主要内容是巨人的基本主题。故选C项。
27.推理判断题。根据最后一段中“I think it’s really important that next generations are connected to nature.(我认为让下一代与自然保持联系非常重要)”和“That’s why I tried to build the giants to attract young people.(这就是为什么我试图建造巨人来吸引年轻人)”可知,Dambo利用他的巨人造型鼓励年轻人接近大自然。故选B项。
C篇
28-31 A C B D
本文是一篇说明文。主要介绍了冰淇淋在中国的悠久历史--早在唐朝就已存在名为“酥山”或“酥和山”的类似甜品,详细阐述了“酥”的原料、“酥山”的制作方法、相关历史记载,以及古代只有富贵人家和王室才能享用“酥山”的背景,打破了“冰淇淋是现代西方发明”的常见认知。
28.细节理解题,根据第三段中""Su” was a milk product which is similar to cream or butter.(“酥”是一种类似奶油或黄油的奶制品。)”可知,“酥”是一种奶制品,即由牛奶制成。故选A项。
29.细节理解题。根据最后一段中 "However, only wealthy people and royalty(王室成员) could afford large iceboxes to prepare
this summer treat.(然而,只有富人和王室成员才有能力购买大型冰盒来制作这种夏日美食。)”可知,因为制作“酥山”需要昂贵的大冰盒所以古代只有富贵人家和王室能够享用“酥山”。故选C项。
30.词句猜测题。根据第四段中划线词所在句"Sometimes,sugar was sprinkled on top.(有时候,糖会撒在上面。)”可知,"sprinkled”在此处表示“将糖撒在(酥山)顶部”,强调“把细小颗粒状物体分散撒在某物表面”。选项B"She sprinkled salt intothe soup.(她往汤里撒盐。)”中“sprinkled”同样表示“撒(盐粒)”,与原文中“撒糖”的用法一致。故选B项。
31.主旨大意题。通读全文,文章开篇以“很多人认为冰淇淋是现代西方发明”引出话题,随后通过介绍唐朝“酥山”的原料、制作、历史记载等,证明中国早在古代就有类似冰淇淋的甜品,核心是“ce Cream'sSurprising Historyin China(冰淇淋在中国令人惊讶的历史)”,适宜作为标题使用。故选D项。
D篇
32.-35 B C A A
本文是一篇记叙文。主要讲述高一新生Adam在高中第一天的感受,以及他对课程、课外活动的选择和对未来的期待
32细节理解题。根据第一段中的 "l feel much more confident than l felt that morning.(我比那天早上感觉自信多了。)”可知,高中第一天早上过后,作者感觉更自信了。故选B项。
33细节理解题。根据第三段中的 "My adviser recommended (推荐) that| should sign up for advanced literature because l like English and ! m good a tit.(我的顾问建议我报名高级文学,因为我喜欢英语而且擅长英语。)”可知,学校顾问推荐作者选文学课。故选C项。
34.细节理解题。根据第四段中的 I tried to join the school football team, but the coach told me that l didn't play well enough. Obviously, l was unhappy, but I won’t quit. I’ll find a way to improve on my own so that l can make the team next year(我试图加入学校足球队,但教练告诉我我踢得不够好。显然,我很不高兴,但我不会放弃。我会自己想办法提高,这样明年就能加入球队了。)”可知,Adam下定决心明年加入球队。故选A项。
35.推理判断题。根据第四段中的“"I’ll find a way to improve on my own so that l can make the team next year. l joined a volunteer club instead.(我会自己想办法提高,这样明年就能加入球队了。不过我倒是加入了一个志愿者俱乐部。)”以及尾段中的"'m a bit worried about keeping up with the other students in my advanced courses, and it’ll be quite difficult to get used to all the homework. Still, I’ m happy to be here. Studying hard isn’t always fun, but I’ll be well prepared for university or whatever else comes in the future.(我有点担心在高级课程中跟不上其他同学,而且要适应这么多作业肯定会很困难。不过,能来到这里我还是很高兴的。努力学习并不总是有趣的事,但这会让我为将来上大学或是其他任何可能发生的事情做好充分准备。)”可知,Adam在加入足球队失败后不放弃决定努力提升自己明年再试,还加入了志愿者俱乐部,并且对未来充满期待,由此可推断,他是积极向上的。故选A项。
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
七选五 36-40 FGACE
这是一篇说明文。作者为青少年读者提供建议,如何更好的享受青少年生活。
36.根据前文的 " Doing well in school and leading a healthy life will make you happier and more likely to succeed.(在学校表现良好,过着健康的生活,会让你更快乐,更有可能成功。)”可知,此处强调的是青少年时期如果更快乐未来会更成功,由此下文应该强调青少年时期如何享受生活。F选项"Here are some tips for you to enjoy your teenage life.(下面是一些让你享受青少年生活的小贴士。)”承上启下,下文介绍的是青少年享受生活的小贴士。故选F。
37.根据后文 "They can be anything from poetry to novels and comics.(它们可以是任何东西,从诗歌到小说和漫画。)”可知,此处强调的是作为好奇的读者可以让你享受青少年的生活。前文应该强调去图书馆看书。G选项"Goto the libraryto check out books thatinterest you.(去图书馆看看你感兴趣的书。)”与下文呼应。故选G。
38.本题为本段的段旨,即属于标题题目。根据后文的 "Do your homework,show up for class on time and keep your schoolworkorganized.(做你的家庭作业,按时上课,保持你的作业有条理。)”可知,本段强调的是在学校要积极表现,成为一个优秀的学生,A选项“Bean excellent student.(做一个优秀的学生。)”概括本段内容。故选A。
39.根据前文的 "Maybe you don't know what activities are suitable for you.(也许你不知道什么活动适合你。)”可知,此处强调的是,在选择活动方面你会遇到一些问题,下文应该强调如何来解决这些问题。C选项“You can turn to your advisers for help.(你可以向你
的顾问寻求帮助。)”与前文呼应。故选C。
40.根据前文 "For example, in study, you might set a goal to achieve"A”in all subjects.(例如,在学习中,你可以设定一个目标,要在所有科目中都取得“A”。)”可知,此处强调的是你可以在学习中设定一个所有科目都是A的目标,同时也可以设定一个其他的切实可行的个人的小目标。E选项 "Or you can gain extra credits at least once per term.(或者你可以每学期至少获得一次额外的学分。)”为具体的个人切实可行的小目标的体现,符合语境。故选E。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
41.B 42.C 43.A 44.D 45.A 46.B 47.C 48.C 49.A 50.D 51.A 52.C 53.B 54.D 55.D
本文是一篇夹叙夹议的文章。作者开始的时候讲述她的妹妹从6岁的时候开始模仿作者的每一个动作,这导致她很烦她的妹妹。可是她的朋友说,她的妹妹之所以模仿她,是因为妹妹仰慕她。意识到这一点,她很是羞愧。最后,她懂得了,她的妹妹也应该被尊重、被善待。
41.考查动词词义辨析。句意:当我的妹妹从6岁的时候,她开始模仿我的每一个动作。A. correcting纠正;B. copying拷贝,复制;C. admiring羡慕;D. inspiring鼓舞。根据下一句“She would repeat whatever I said or did(妹妹经常复制她说的话和做的事情)”可知,妹妹经常复制她说的话和做的事情。意思就是模仿作者的行为。故选B项。
42.考查动词词义辨析。句意:Indi问:“你们在干什么?”,挨着我就在桌子边坐下来了。A. putting放置;B. writing写;C. sitting坐;D. looking看。根据这句话中的“next to us at the table(挨着我们在桌子边)”可知,作者她们是在桌子边坐着的。故选C项。
43.考查动词词义辨析。句意:我拒绝了,但是我的朋友Mareya却同意了。A. refused拒绝;B. waited等待;C. accepted接受;D. asked问。根据这句话里的“but Mareya said yes(Mareya同意了)”可知,上下文是转折关系,Mareya同意了,所以我就是拒绝。故选A项。
44.考查形容词词义辨析。句意:Indi挤进来离我如此的近,以至于我都几乎看不到我在做什么了。A. well好的;B. much多的;C. apart分开的;D. close近的。根据这句话里的“I could hardly see what I was doing(我几乎看不到自己在做什么)”可知,妹妹应该是离我很近才导致我几乎看不到自己在做什么。故选D项。
45.考查名词词义辨析。句意:我要求她给我一些空间,但是她却说她要看清楚我的每一个动作。A. room房间,空间;B. freedom自由;C. options选择;D. opinions观点。根据上一句“Indi squeezed(挤)in so to me that I could hardly see what I was doing(Indi挤进来离我如此的近,以至于我都几乎看不到我在做什么了)”妹妹离我太近可知,接下来,我要要求妹妹离我远点,即给我一些空间。故选A项。
46.考查形容词词义辨析。句意:我用不耐烦地声音跟她说:“你没有必要看清我在干嘛。你可以自己设计”A. nervous紧张的;B. impatient没有耐心的;C. excited兴奋的;D. curious好奇的。根据上一句“I asked her to give me more    but she said she was trying to see my move clearly(我要求她给我一些空间,但是她却说她要看清楚我的每一个动作).”可知,作者不喜欢妹妹,所以跟她说话的时候,应该是不耐烦的语气。故选B项。
47.考查副词词义辨析。句意:但是,她仍然用跟我的完全一样的东西。A. gradually渐渐地;B. finally最后;C. exactly精确地;D. hardly几乎不。根据这句话的“But(但是)”可知,虽然妹妹说她可以自己设计,但是还是用跟我的完全一样的东西。这样,上下文正好构成转折关系。故选C项。
48.考查动词词义辨析。句意:我不想妹妹跟着我,所以我们去了后院。A. support支持;B. surprise使吃惊;C. follow跟随;D. recognize认出。根据上一段 “I asked her to give me more   (我要求她给我一些空间)”的描述可知,作者不喜欢妹妹模仿她。所以,当朋友提出弹吉他的时候,她不愿意妹妹跟着。故选C项。
49.考查连词词义辨析。句意:但是,10分钟之后,Indi还是出现了。A. But但是;B. So因此;C. Or或者,否则;D. Until直到。上一句“I didn't want Indi to   8   me so we went to the backyard(我不想妹妹跟着我,所以我们去了后院。)”意思是作者不想妹妹跟着,而这一句“  ten minutes later,Indi turned up(但是,10分钟之后,Indi还是出现了)” 10分钟之后,Indi还是出现了。可知,上下文是转折关系。故选A项。
50.考查形容词短语辨析。句意:你总是跟着我,很讨厌!A. proud of以……骄傲;B. impressed with对……有印象;C. unfamiliar with对……不熟悉;D. tired of厌烦。根据这句话的结构,现在进行时和always连用时,表示特殊的感彩,可知,这里是作者对妹妹跟着她这件事忍无可忍时说的话,应该是说她讨厌妹妹的行为。故选D项。
51.考查名词词义辨析。句意:Indi 很吃惊,她的眼中开始溢满泪水。A. tears眼泪;B. life生活,生命;C. trust信任;D. joy快乐。根据上句“you are always following me, and I’m it!(你总是跟着我,很讨厌!) ”可知作者对妹妹说她讨厌妹妹,这肯定让妹妹很伤心,所以哭了。故选A项。
52.考查连词词义辨析。句意:我还没来得及说其它的话,她就跑开了。A. if如果;B. though虽然;C. before在……之前;D. since自从,既然。根据上一句话“Indi was surprised and her eyes started filling up with tears(Indi 很吃惊,她的眼中开始溢满泪水)”妹妹很伤心和这句话的结构可知,妹妹应该是在作者说其它的话之前跑开的。故选C项。
53.考查形容词词义辨析。句意:我不喜欢不属于我的影子,但我也为我说的话感到抱歉。A. positive积极的;B. sorry抱歉的;C. powerful强大的;D. confused困惑的。根据这句话里的“but(但是)”可知,上下文是转折的关系,所以,作者虽然不喜欢不属于她的影子,但也为她对妹妹说的话感到抱歉。故选B项。
54.考查动词词义辨析。句意:你改变一下你看待这种情况的方式也是值得的。A. understand理解;B. challenge挑战;C. learn学习;D. change改变。根据下一句“She acts like your shadow because she looks up to you(她像你的影子,因为她尊敬你)”可知,妹妹模仿她是因为仰慕她,所以,朋友劝说作者改变一下看待这件事情的态度。故选D项。
55.考查名词词义辨析。句意:无论如何,她也应该被尊重、被善待。A. confidence自信;B. humor幽默;C. anger生气;D. respect尊重。根据上句话“Now I still remember Mareya's words and feel less bothered by Indi's behavior(现在我仍然记得玛瑞娅的话,对英迪的行为感到不那么烦恼了)”可知,作者对她妹妹的行为不再觉得那么的烦了,所以就意识到她的妹妹也应该被尊重、被善待。故选D项。
第二节(共10题;每小题1.5分,满分15分)
Thousands 57. if 58.impression 59. the 60. bigger
opened 62. exploration 63. our 64.nor 65.frightening
56.Thousands(解析:“thousand” 前无具体数字时,需用复数形式 “Thousands”,构成固定搭配 “Thousands of”,表示 “成千上万的”,句首首字母大写。)
57.if(解析:此处为宾语从句,结合语境 “我不能适应怎么办?”,应用 “if” 引导,表 “如果、假如”,符合 “what if...”(要是…… 怎么办)的常用句式逻辑。)
58.impression(解析:“first” 为形容词,后接名词,“impress” 的名词形式是 “impression”,“make a good first impression” 为固定短语,意为 “留下良好的第一印象”。)
59.the(解析:“breakfast” 后有定语从句 “that my mom had made for me” 修饰,表特指 “妈妈为我做的那顿丰盛早餐”,故用定冠词 “the”。)
60.bigger(解析:句中 “than” 是比较级的标志词,“big” 的比较级形式为 “bigger”,表示 “比我想象的更大一点”。)
61.opened(解析:全文叙述的是过去发生的事情,时态为一般过去时,“open” 的过去式是 “opened”,与上下文时态一致。)
62.exploration(解析:“the” 后接名词,“explore” 的名词形式是 “exploration”,“on the exploration of...” 意为 “在…… 的探索过程中”,符合 “我花了一天剩下的时间探索一切是什么样子” 的语境。)
63.our(解析:此处修饰名词 “teachers”,需用形容词性物主代词,“we” 的形容词性物主代词是 “our”,表示 “我们的老师”。)
64.nor(解析:此处为固定搭配 “neither...nor...”,表示 “既不…… 也不……”,句意为 “他们既不不友好,也不严厉”,符合逻辑。)
65.frightening(解析:此处修饰名词 “senior high school”,需用形容词,“frighten” 的形容词形式有 “frightening”(令人害怕的,修饰事物)和 “frightened”(感到害怕的,修饰人),此处描述 “高中”,故用 “frightening”。)
写作(共三节)
第一节
66.senior 67. curiously 68. exchange 69. confused 70. recognize
71.opportunity 72.creativity 73.graduation 74.behavior 75.frightened
第二节
76.Though he was badly wounded,he struggled to his feet and went on running.
虽然他伤得很重,但他挣扎着站起来继续往前跑。
77.He was about to set out to write his novel when his friend came to visit him. 他正要开始写小说,这时他的朋友来拜访他。
78.With a local guide leading the way, they had no trouble walking out of the forest.他们有当地向导带路,毫无困难地走出了森林。
79.Our school lies in Tianjin City,which is beautiful.In autumn,it is neither too hot nor too cold.我们的学校位于美丽的天津市,在秋天天气既不太热也不太冷。
80.He was not only a successful writer but (also) the greatest poet of his time.
他不仅是一位成功的作家,而且是他那个时代最伟大的诗人。
第三节
I' m sorry to hear that you are feeling anxious about your high school life. It’s a challenging time, but remember that you' re not alone in this journey.
To help you adjust, l suggest that you can keep a balanced diet. Eating healthy foods will provide you with the energy you need to tackle your studies. Additionally, exercising regularly can reduce stress and improve your mood. 1t's also essential to participate in after-class activities, which can help you make new friends and develop valuable skills.
Remember, high school is a time for growth and discovery. Take care of yourself, stay positive, and you' ll soon find your rhythm. You' re stronger than you think, and l believe in you.
Yours.
Li Jin软州市第二中学牧育集国
州市共吴
2025年秋季学期高一年级10月月考(英语)试题
(考试时间:120分钟满分:150分)
出题人:
审题人:
第一部分听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试
卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
一遍。
1.What will Linda drink
A.Water.
B.Coffee.
C.Tea.
2.Why does the woman want new clothes
A.For a new job.
B.For a wedding.
C.For the hotter weather.
3.When will the man have his driving test
A.On the 4th.
B.On the 14th
C.On the 6th.
4.What does the man think of the exam
A.Easy.
B.Creative.
C.Difficult.
5.What did the speakers do last weekend
A.They went climbing.B.They played football.
C.They watched a match.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选
项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,
各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6和第7题。
6.Where is Julie from
A.Bali.
B.Australia.
C.England.
7.What is the relationship between the speakers
A.Strangers.
B.Schoolmates.
C.A couple.
听下面一段对话,回答第8和第9题。
8.Where does the conversation probably take place
A.In a nature park
B.At a shopping mall.
C.At a hi-tech exhibition.
9.What is the man likely to buy
A.A swimsuit.
B.A mini-robot.
C.An unmanned air vehicle.
听下面一段对话,回答第10至第12题。
10.What does the woman like to do
A.Give animals names.
B.Save endangered animals.
C.Make the animals populations grow.
11.What is the woman's favourite animal
A.The giraffe.
B.The cat.
C.The monkey.
12.What does the woman think of the monkey
A.It is the coolest.
B.It is the quickest.
C.It is the cleverest.
听下面一段对话,回答第13至第16题。
13.What is the aim of the campaign
A.To remind people of the Earth Day.
第1页共4页

展开更多......

收起↑

资源列表