【期中考点培优】专题12 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点培优译林版(2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

【期中考点培优】专题12 阅读理解(含答案解析)-2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点培优译林版(2024)

资源简介

2025-2026学年七年级英语上册期中复习考点培优译林版(2024)
专题12 阅读理解
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Hello! I’m Wang Fang. I’m from Heilongjiang. I live in Zhejiang Province with my parents. They work here. I study in a high school in Hangzhou.
My school is beautiful. There are many clubs in our school. There is an English club, an art club, a music club, a ball game club, a swimming club, a science club, and a computer club. There is a “Show Yourself” Day in our school every year. On that day, students from different clubs show their talents. They can sing English songs and draw beautiful pictures. They can play the guitar. They can also show us their swimming skills (技术). They like that day very much. I join the art club, and I help them draw. That makes me happy.
根据材料内容选择最佳答案。
1.What does the word “talent” in the text mean (意思是)
A.作品 B.服装 C.报告 D.才能
2.How many clubs are there in Wang Fang’s school
A.6. B.7. C.8. D.9.
3.What club is Wang Fang in
A.Art club. B.Ball game club.
C.Swimming club. D.Computer club.
4.What do they do on the “Show Yourself” Day
A.They can show their school.
B.They can have a big dinner.
C.They can read books.
D.They can play the guitar.
5.Which one is TRUE
A.There is a “Show Yourself” Day every week in Wang Fang’s school.
B.Wang Fang studies in a high school in Hangzhou in Zhejiang Province.
C.On the “Show Yourself” Day, the sports clubs show their talents.
D.There isn’t a science club in Wang Fang’s school.
David is a student of Grade Seven. He is an American boy. He comes to Beijing with his parents. His parents work here. David learns Chinese and some other subjects. He studies hard. He lives not far from his school. He often goes to school at half past seven on foot. He likes history best because he can learn about the history of China. He doesn’t like biology. His favorite days are Monday and Wednesday because he has a history class on Monday and a PE class on Wednesday. There are many clubs in his school. David and his classmates can join clubs for fun. After school, he often swims and plays football. He has many friends in Beijing now. He is happy in China now.
根据材料内容选择最佳答案。
6.Where does David live now
A.Beijing. B.Tianjin. C.Shanghai. D.Chongqing.
7.When does David often go to school
A.At 7:15. B.At 6:30. C.At 6:15. D.At 7:30.
8.Which subject does David like best
A.Chinese. B.History. C.Maths. D.Biology.
9.Why does David like Monday
A.Because he has a PE class. B.Because he can swim.
C.Because he has a history class. D.Because he can play football.
10.What does David often do after school
A.Reading and running. B.Swimming and playing football.
C.Swimming and running. D.Reading and playing basketball.
Hello! I’m Bob. I have a new schoolbag this term. It’s yellow. It’s from my mum. I like it. I pack it every day. A ruler, an eraser, a pen and some books are in it. My cousin Bill is a middle school student. He has a new schoolbag too. His schoolbag looks cool. In his schoolbag, he has five books, six notebooks and a pencil box. The pencil box and the schoolbag are the same colour. Three pens, four pencils, two erasers and a ruler are in his pencil box. And he has a lunch box. It is orange too. My mother tells us how to pack our schoolbags.
Clean the schoolbag every week.
Put books and notebooks in the schoolbag. Put the pen, the pencil, the eraser and the ruler in the pencil box, and put the pencil box in the schoolbag.
Put other things such as clothes and the water bottle in the schoolbags at last.
11.What does Bob put in the schoolbag first
A.Books and the pencil box. B.Clothes and the water bottle.
C.Books and notebooks. D.The pencil box and clothes.
12.What does the underlined word “it” refer to (指代)
A.The pencil box. B.The schoolbag. C.The ruler. D.The lunch box.
13.How many steps (步骤) to pack a schoolbag
A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.
@Torger 2:00 p.m. 7 October Hi, my name is Torger. I’m thirteen years old and I’m a middle school student. I’m from Bogotá—a city in Colombia (哥伦比亚). About 7,900,000 people live in the city. I get up at 5:30 in the morning and have a quick shower. Then I have breakfast with my parents. I have an elder sister and an elder brother. My sister is nineteen. My brother is sixteen and he goes to the same school as me. School starts at 7:30, so we leave our home at 6:30. We always walk to school. We study in the morning and the break time is at 9:30. I love break times! I usually play football with my friends then. I don’t have lunch at school because school finishes at 11:30. That’s when I go to the park with my friends to play football again! My mum comes to the park and walks home with me. We have lunch at 1:30 p.m. at home. I love Colombian food—my mum cooks really good corn (谷物) bread. We eat it with soup or meat. We have mango juice too—my favourite.
14.How many people are there in Torger’s family
A.Three. B.Four. C.Five. D.Six.
15.What does Torger usually do for the break time
A.He usually plays football. B.He usually studies with friends.
C.He usually listens to music. D.He usually walks with his brother.
16.Which is the right order about Torger’s daily activities
①Torger has lunch. ②Torger goes to school.
③Torger takes a quick shower. ④Torger walks home with Mum.
A.②④①③ B.②④③① C.③①②④ D.③②④①
17.What is the text above
A.An ad. B.An email. C.A poster. D.A story.
Jenny’s blog (博客)
Hello everyone. Welcome to my blog.
About me
◆ Age: 13
◆ School: No.1 Middle School
◆ Family: father, mother, brother and me
◆ Hobbies: swimming, reading and singing.
About my friends
◆ John is 14 years old. He likes school and his favourite subject is English. He likes football. He also likes reading stories about people from other countries. He doesn’t like singing.
◆ Steve is from China and he is 13 years old. He loves swimming. His other hobbies are reading and singing. He thinks football is boring. His favourite subject is Maths, and he is good at it.
◆ Sarah is 13 years old. She is from Japan. She lives with her parents in a big house. Her favourite hobbies are painting and drawing. Her dream is to be an art teacher.
◆ Linda is 13 years old. She likes watching TV. She spends two hours watching TV every Saturday. She also likes sports. She is good at all subjects except (除了) Maths.
18.According to the text, John likes ________.
A.singing B.playing football
C.reading English books D.visiting other countries
19.Who has the same hobbies as Jenny
A.John. B.Steve. C.Sarah. D.Linda.
20.What can we know about Linda
A.She is older than Jenny. B.Her favourite subject is Maths.
C.She wants to be an art teacher. D.She always watches TV on weekends.
21.Where can we probably read the text
A.On the Internet. B.In a newspaper. C.In a notebook. D.In a storybook.
Hello, everyone! My name is Liu Wei. I am 12 years old. I was born in Nanjing. I am a friendly and honest boy, I have a happy family. There are four people in my family—my father, my mother, my sister and me.
My father looks strong. He is a doctor in a hospital near my home. He is so busy that he has no time to play with me. But I know he loves me. He likes running, swimming and playing basketball.
My mother is tall and slim. Her hair is long and black. She has many hobbies. She is good at planting vegetables and flowers. She also enjoys traveling with me. My mother does a lot for me. She always looks after me well. And she is very strict (严格的) about my study.
My sister is 13 years old. Her name is Liu Li. She has big eyes. She looks cute. In her free time, she likes reading, dancing and listening to music. We study in the same school. She is good at all her lessons. She wants to be a Chinese teacher when she grows up.
I love my family very much. I hope all my family members always stay happy and healthy.
22.Who does well in planting flowers
A.Liu Wei. B.Liu Wei’s father. C.Liu Wei’s mother. D.Liu Li.
23.What is Liu Li like
A.Strong. B.Tall. C.Slim. D.Cute.
24.Which of the following statements is TRUE
A.Liu Wei is a 13-year-old boy. B.Liu Wei’s father likes sports.
C.Liu Wei’s mother likes traveling best. D.Liu Li and Liu Wei study in different schools.
阅读短文,从下面所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其 中有一个多余的选项。
Having a good friend around is wonderful. But do you find it hard to make friends These simple tips can help you.
Dress neatly: You don’t have to put on new clothes every day. 25 It makes others like you and want to play with you.
Smile: Smiling shows you are friendly. When you want to make friends, just smile and say “hi” to them.
26 : Talk first. Ask funny questions and listen carefully. It’s not good to stay silent.
When you talk about yourself, they will get to know you better.
Meet new people: 27 It’s a good idea to know more people with the help of your friends. Join different kinds of activities with your friends’ friends after school. This way, you can make more friends.
Be active and open: If your friends are in a club or do sports, join them. You can invite them to your house or go to the movies together. 28 But never do anything if they say “no”!
A.A good friend plays an important part in our lives.
B.Your new friends have other friends too.
C.But always remember to wear clean clothes.
D.Look for reasons to spend time with them.
E.Start the conversation
Friends are important. They are the people in your life that you know and like. Friends do not have to be just the same as you. They can be older or younger. You and your friends can enjoy different things.
Friends are fun. Learn how to be a good friend by reading the tips (小贴士) below. Then write your own ideas for how to be a good friend.
Introduce yourself.
Say hello to someone new. See if he or she would like to play with you. Talk about yourself and ask questions to get to know each other better.
Do things together.
What are your favourite things to do Ask a friend to do them with you. You can play games, read or go for walks.
Take turns.
It is fun to play with toys. Let someone else try when you are done. Take turns listening. Tell a friend about your day. Then let her tell you about hers.
Help each other.
Ask how a friend is feeling. If he is sad, cheer him up. You can teach friends something they do not know. Ask them for help when you need it.
29.What can we know from Paragraph 1
A.You are 14 and your friends must be 14.
B.You don’t like Tom and Tom can be your friend.
C.You like reading and your friends must like reading.
D.You like eating bananas and your friends may like eating apples.
30.The underlined word “hers” refers to ________.
A.her day B.her friend C.her toys D.her games
31.What is a good way to make new friends
A.Waiting for others to come and talk to you.
B.Stopping talking to someone you don’t know well.
C.Talking about yourself without asking questions.
D.Asking someone new to do your favourite activities together.
32.What is the structure of this text
A.①/②/③/④⑤⑥ B.①/②/③④⑤⑥
C.①/②③④⑤⑥ D.①/②③④⑤/⑥
Need good and long-lasting friendsI am very interested in meeting good friends from France, the UK and other European countries. I am an honest, patient and confident girl and I hope to get to know people, cultures and languages in other countries. I check emails often and I am good at English and French. So I will welcome all emails. Thanks for stopping by. Betty
Looking for a Japanese pen-friend for my language classesI am a Japanese teacher in Australia, looking for a Japanese pen-friend for my classes. I have 2 classes of 26 students each, so 52 in total, who I would like to find a pen-friend for. Please contact me if you can help. Thanks. Jeff
Looking for a kind friend from the USAMy name is Fang Fang. I am a lady aged 22, loving, caring, sporty and musical. I am planning to go for my studies in the United States, so I need someone who can show me the way when I am there. I am Chinese and hope to hear from you. Thank you so much. Fang Fang
Searching for secondary school pen-friendsHello, we are from Spain. Our students are 12~16 years old and they would like to build friendships with the students with similar ages and interests. They need to practise English. They speak Spanish as a mother tongue. We are expecting to hear from you. Foreign Language Department Tel.: 13123456789 Justin
33.Which of the four people are looking for pen-friends
A.Betty and Jeff. B.Jeff and Fang Fang.
C.Jeff and Justin. D.Betty and Fang Fang.
34.Who can probably speak French according to the information above
A.Betty. B.Jeff. C.Fang Fang. D.Justin.
35.What can we know about the four people from the text
A.Justin is going to practise speaking Spanish.
B.Jeff has two classes with 52 students in total.
C.Fang Fang is going to the USA to be a teacher.
D.Betty wants to find some adult pen-friends.
36.Where can we probably read the text
A.In a novel. B.In a diary. C.On a map. D.On a website.
Friends are important. They are the people in your life that you know and like. Friends do not have to be just the same age as you. They can be older or younger. You and your friends can enjoy different things. Friends are fun. Learn how to be a good friend at school by reading the tips (提示) below.
Say something about yourself.
Say hello to someone new. See if he or she would like to play with you. Talk about yourself. Ask questions to get to know each other better.
Show your favourite things.
What are your favourite things to do Ask a friend to do them with you. You can play games, read, or go for walks together after class.
Help each other.
Ask how a friend is feeling. If he is sad, make him happy. You can teach friends something they do not know. Ask them for help when you need it.
37.What is this text for
A.Students. B.Parents. C.Teachers. D.Farmers.
38.What can you do when you say something about yourself
A.Talk about that you are different from them.
B.Play with everyone at the beginning.
C.Ask questions and know each other better.
D.Read or go for walks with them.
39.How can you help a friend whose English is poor
A.Play games with him/her. B.Take a walk with him/her.
C.Learn more English with him/her. D.Read Chinese stories with him/her.
40.Why does the writer write the text
A.To tell us friends are important. B.To teach us how to be a good friend.
C.To find out the best way to make friends. D.To tell us why you need some friends.
There is a wonderful farm near the sports field in our school. We call it Happy School Farm. This is not just a farm—it is also a place where we work, play, and learn together.
On the farm, students grow plants like carrots, potatoes, and tomatoes with the help of teachers. Every Tuesday and Friday, we work on the farm after class. We water the plants, clean the ground, and watch them grow day by day. When the vegetables are ready, we pick them and take them home to share with our families. Sometimes, we even prepare delicious food together. The food tastes so good because we grow it ourselves!
The farm is also a big classroom. In biology class, we study the plants and learn interesting things about them. In art class, we draw beautiful pictures of the vegetables and show them to our classmates. In Chinese class, we write short stories about the farm with beautiful words. These fun activities make learning more exciting and meaningful.
Happy School Farm is really a special place for all of us. It teaches us to love nature and enjoy working together. It also helps us learn new skills.
41.Where is Happy School Farm
A.Near the school gate. B.Near the sports field.
C.Behind the classroom building. D.In the classroom.
42.What do students do on the farm every Tuesday and Friday
A.Study plants in biology class. B.Draw pictures of vegetables.
C.Work on the farm after class. D.Share vegetables with their families.
43.What does the underlined phrase “day by day” mean in Chinese
A.一天一夜 B.日复一日 C.每隔一天 D.一整天
44.What do students do in art class on the farm
A.Study the plants. B.Draw pictures of vegetables.
C.Write stories about the farm. D.Cook delicious food.
45.What does the passage mainly talk about
A.How students grow vegetables on the farm.
B.Why students like the school farm.
C.How the farm helps students learn and have fun.
D.What students do in different classes.
Hi, my name is Lu Ming. I’m in No.85 Middle School. I’m new here. I like the break time (休息时间) in my school. During (在……期间) the break time, we can do some sports (运动), such as rope jumping and eye exercises.
I have thirty-nine classmates. They are from different cities. My classmates are very kind and friendly. We often play together and help each other. Li Xiang and I like music. We often sing and dance together. I also like sports. Wang Meng, Lina and I often run and play football together. Miss Green is our English teacher. She is very nice. We all like her.
46.How many students are there in Lu Ming’s class
A.39. B.40. C.41. D.49.
47.Who often sings and dances with Lu Ming
A.Wang Meng. B.Miss Green. C.Lina. D.Li Xiang.
48.Who is Lu Ming’s English teacher
A.Miss Green. B.Wang Meng. C.Li Xiang. D.Lina.
49.Which of the following is TRUE (正确的) according to the text
A.Lu Ming is new in No. 6 Middle School.
B.Lu Ming likes the break time very much.
C.Lu Ming’s classmates are not friendly.
D.Li Xiang likes sports.
Hello, I’m Wang Tao. I’m a student of Grade 7 at Green Tree Middle School. Today is my first day at school, and I want to share something about my new class.
There are 32 students in our class. My new deskmate (同桌) is Lucy. She is from Canada, but she can speak a little Chinese. Her favorite color is blue, so she wears a blue schoolbag today. After class, Lucy and I plan to visit the school library. She says she loves reading storybooks, and I like reading science books too. I think we will be good friends.
Our class teacher is Miss Li. She is friendly and tells us interesting (有趣的) stories in class. She also gives us a list of class rules (规则)—one of them is “Be on time for class”. I think this is a good rule, and I will follow it.
50.What grade is Wang Tao in
A.Grade 6. B.Grade 7. C.Grade 8
51.What can Lucy do
A.Speak a little Chinese. B.Play Chinese chess. C.Cook Canadian food.
52.Where do Wang Tao and Lucy plan to go after class
A.The school playground. B.The school library. C.The school dining hall.
53.What is one of the class rules from Miss Li
A.Read two books a week. B.Be on time for class. C.Help classmates with homework.
Mandy is my English teacher. She is 30 years old. She is very nice and helpful. She always helps us when we are in need, so all my classmates and I like her very much.
She usually uses some interesting ways to help us learn English words in class, and we can learn a lot in these ways. First, she usually asks us to look at some pictures of new words. Then, we need to play some games to spell (拼写) these words. These ways are really good. We all like to use them to learn English words.
Mandy likes traveling. She goes to many beautiful places. After class, she tells us some interesting things about her traveling. She can speak many languages. Sometimes, she also teaches us German (德语).
Mandy is a nice teacher. We are very happy to be her students! With her help, all the students in my class learn English well.
根据材料内容选择最佳答案。
54.Why do the students like Mandy
A.Because she is new. B.Because she is tidy.
C.Because she is helpful. D.Because she is young.
55.How many interesting ways does Mandy use in her class to help students learn English words
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
56.What does Mandy like doing
A.Playing sports. B.Cooking. C.Traveling. D.Drawing.
57.What does the underlined (画线的) word “languages” mean (意思是) in Chinese
A.语言 B.句子 C.诗歌 D.故事
58.What’s the best title for the text (这篇文章的最佳标题是什么)
A.My Classmates B.My School C.My English Classes D.My English Teacher
Hi, I’m Shu Yun. I’m 14 years old. I’m from Chongqing, China, but I’m in a school of London now. I’m in Class 3, Grade 8.
This is my classroom. Look! It’s a big and nice classroom. My desk is brown. My pencil box and a bottle are on the desk. Four English books a pencil box and a schoolbag are in my desk. I keep the things tidy.
Mike is my new friend in the class. We are of the same age. He is from Singapore. He likes music. He often plays the guitar after school and he is in the school music band. He is a nice boy and he often helps (帮助) me with my English. Mike likes Chinese and I can help Mike with his Chinese. Mike loves Chinese food and culture (文化) very much, so he hopes to go to China and have a trip (旅行) there one day.
My English teacher Mr Green is nice too. He is from Sydney. He is a good teacher. He is nice to his students. He often plays basketball with us after school.
59.What can we see in Shu Yun’s desk
①a pencil box ②four English books ③an eraser ④a cup ⑤a schoolbag
A.①②⑤ B.①③⑤ C.②③④ D.②③⑤
60.How old is Mike
A.11. B.12. C.13. D.14.
61.What does Mike often do after school
A.He often plays the guitar. B.He often goes to the library.
C.He often plays with his parrot. D.He often sings songs with his friends.
62.What does the underlined word “hopes” in Paragraph 3 mean (第3段中的画线单词“hopes”的意思是什么)
A.Needs. B.Starts. C.Wants. D.Greets.
63.What’s the fourth paragraph mainly about (第四段主要是关于什么的)
A.Shu Yun’s friends. B.Shu Yun’s new school.
C.Shu Yun’s new classroom. D.Shu Yun’s English teacher.
What class do you find interesting Is it science, history, music or PE To many students of a school in Liangjiang New Area, Chongqing, the answer is “cooking”.
The school begins the new class for its students. In the “cooking” class, teachers don’t ask students to read any books or look at the blackboard. They just instruct students how to make food. For example, with the teachers’ help, students make the nice Chongqing noodles. At the end of the class, students eat the noodles with their classmates.
Now more and more schools begin the “cooking” class. Students can study cooking skills at school. When they go back home, they can cook for their parents. And this makes parents very happy. They know it’s important for their children to have some life skills. “What an interesting class for children!” a parent says. “And it will help them a lot in their future life.”
64.What does the underlined word “instruct” probably mean in Paragraph 2
A.Ask. B.Wish. C.Study. D.Teach.
65.At the end of a “cooking” class, students ________.
A.eat the food with classmates B.bring the food home for dinner
C.ask their teachers to eat the food D.borrow cooking books from teachers
66.What can we know according to parents
A.They like to learn new skills. B.They feel happy about the class.
C.They like to help children to cook. D.They can teach kids to cook at home.
67.What can be the best title(标题)for the text
A.Clean school. B.Happy family. C.Interesting class. D.Favourite food.
We have four classes in the morning. Between the second class and the third class, we have twenty minutes’ rest. Now it’s the rest time. Look! Many of us are playing. Some boys are on the playground. They are playing basketball. Oh! A boy is running with the ball. And another is trying to stop him. They look so cool. And there are some girls watching the game. Some students are in the classroom. Most of them are talking. Four are reading and doing homework. There’s a tree not far from the classroom. Look! A girl is looking at the birds in the tree. She must think the birds are interesting because she is smiling.
What are the teachers doing Some of them are working in the office. And some are talking with the students. Everyone is doing his or her things, busy but happy!
68.How long do the students rest between the second class and the third class
A.10 minutes. B.15 minutes. C.20 minutes. D.An hour.
69.What are the boys doing on the playground
A.Playing basketball. B.Playing soccer. C.Playing volleyball. D.Playing baseball.
70.Where are some students talking
A.In the library. B.In the classroom. C.In the supermarket. D.In the zoo.
71.What are the teachers doing
A.Working or talking with the students.
B.Having a basketball game.
C.Playing with the students.
D.Looking at the birds.
72.What is the passage about
A.Students. B.A basketball game. C.Rest-time activities. D.Teachers.
请阅读下面语篇,从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。
Students in China stay at school and have different school lives. How about other students in other countries Let’s look and see.
Amelia Gonzalez, 12, The American School Foundation, Mexico City, Mexico
Every morning I get to school at 7:15. The first class starts at 7:45. It is 1 hour and 15 minutes long. Between classes, we have a 5-minute break (休息). After the first class, I go to the homeroom (班级教室) for 30 minutes. Then, it’s time for a break! I talk with friends. At 10:00, I walk to my next class. Then there is the third class and lunch. After lunch, I have the last class. Then I go home and do my homework.
Chelsea Wang, 13, Barker College, Hornsby, Australia
My day starts with the first class at 9:45. Every kid can have four to six subjects, like maths and music. We go to different classrooms for different subjects. In different classes, we can meet different friends. It is great! Our classes in school finish at 3:15. We can also go to clubs. After finishing my homework, I go to bed at 9:45.
Niu Hanliang, 15, Western Boarding Schools Association, the US
My classes start at 8:30. From Mondays to Wednesdays, we have four classes in the morning. We go to different classes in different classrooms. At about 12:00, we have lunch. After that, we have two more classes. At 3:00, classes finish. I go to clubs. Then it’s dinner time. After that, I do my homework until 9:00. We only have three classes on Thursdays and Fridays, so we have more time for clubs and sports.
73.How many classes does Amelia have in the morning at school
A.Two. B.Three. C.Four.
74.Where does Chelsea have her classes
A.In the homeroom. B.In the same classroom. C.In different classrooms.
75.When does Niu Hanliang have more time for clubs
A.On Sundays. B.On Mondays. C.On Thursdays.
76.What can we know about the three students
A.They have homework to do.
B.Their first classes start at 7:45.
C.They have lunch and dinner at school.
77.What is the best title (标题) of the passage
A.New Friends B.Different Clubs C.Colourful School Days
Do you know any special subjects at school Now let’s have a look at them in some countries.
My name is Frank. I’m from the UK. I have “Forest School” on Monday afternoon. Ms. Brown takes us to the forest. We learn how to put up a tent and make a fire in the forest. On a family trip in the forest, I help my parents make a fire. I’m so happy. The class helps me a lot.
Hi, I’m Gina. I am an American student. I have a modern-dance class at school. It is on Wednesday morning. I think Ms. Smith is a good teacher. She tells us about the history and culture of dancing. I like her very much.
Hey, I’m Jack. I’m a 13-year-old boy from Australia. Our school has surfing (冲浪) classes. But not everyone can do it. Today is Wednesday, so we have the surfing class tomorrow morning. I study it for a long time. Now I am good at it. I like my surfing teacher, Mr. Green.
78.What does Frank think of “Forest School”
A.Dangerous. B.Boring. C.Helpful. D.Rocky.
79.What can we know about Gina’s special subject
A.It’s about history. B.It’s about singing.
C.It’s about culture. D.It’s about dancing.
80.What can we guess from the underlined sentence
A.The surfing class is not easy. B.Students don’t like the surfing class.
C.The surfing class is expensive. D.Students can’t have the surfing class.
81.Who can be interested in this text
A.Teachers. B.Students. C.Surfers. D.Dancers.
One Saturday morning, Tommy’s mum had a bad cold and she had to stay in bed.
“Mum is ill now. What can I do to help ” Tommy said to himself.
Then he got a good idea. Saturday is the day when Mum does the laundry. “Why don’t I wash my own clothes this week ” Then he ran to his room to get his clothes. He put them into a washing machine (机器). Finally, he closed the door of it and started the machine.
After the washing was over. Tommy took out the clothes. Everything seemed clean, and he felt very happy. Then he saw a pink T-shirt.
Tommy stopped. “Where does it come from I don’t have a pink T-shirt.” Tommy said to himself. When he took out more clothes, there were more pink clothes! What was wrong
Then Tommy saw a bright red sock. When he took it with his hand, he found that the sock turned his hand red. “The sock must turn all of my white clothes pink,” Tommy thought. He was happy to have the pink T-shirt.
The next day, Tommy put on his pink T-shirt and went to have breakfast. “Where did you get that T-shirt ” Mum asked. “It looks nice.”
Tommy smiled, “I made it yesterday when I washed the clothes. I like it.”
“I like it too,” said Mum. And they began their breakfast.
82.Why did Tommy help around the house
A.Because his mum didn’t feel well. B.Because his mum asked him to do it.
C.Because it was part of his homework. D.Because he liked working with machines.
83.What does the underlined phrase “does the laundry” mean
A.Does the cleaning. B.Does some reading.
C.Washes the clothes. D.Takes some exercise.
84.Which of the following is TRUE about Tommy’s T-shirt
A.The T-shirt was pink because it was not clean.
B.The T-shirt turned pink because of a bright red sock.
C.Tommy coloured the T-shirt red with his red hand.
D.Tommy made the new T-shirt because he liked pink.
试卷第2页,共2页
试卷第1页,共1页
《阅读》参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 D B A D B A D B C B
题号 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
答案 C D C C A D B B B D
题号 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
答案 A C D B C E B D D A
题号 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
答案 D C C A B D A C C B
题号 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
答案 B C B B C B D A B B
题号 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
答案 A B B C B C A D A D
题号 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
答案 A C D D A B C C A B
题号 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
答案 A C B C C A C C D A
题号 81 82 83 84
答案 B A C B
1.D 2.B 3.A 4.D 5.B
【导语】本文主要介绍了王芳的个人情况。
1.词句猜测题。根据“students from different clubs show their talents. They can sing English songs and draw beautiful pictures. They can play the guitar. They can also show us their swimming skills (技术).”可知,学生展示的是唱歌、画画、弹吉他、游泳技术等才能,所以talent意思是“才能”。故选D。
2.细节理解题。根据“There is an English club, an art club, a music club, a ball game club, a swimming club, a science club, and a computer club.”可知,共7个俱乐部。故选B。
3.细节理解题。根据“I join the art club”可知,王芳在艺术俱乐部。故选A。
4.细节理解题。根据“They can play the guitar.”可知,在“展示自我日”他们可以弹吉他。故选D。
5.细节理解题。根据“I live in Zhejiang Province with my parents. They work here. I study in a high school in Hangzhou.”可知,王芳在浙江杭州的一所高中上学。故选B。
6.A 7.D 8.B 9.C 10.B
【导语】本文主要介绍了来自美国的七年级学生David在北京的学习和生活情况,包括他的课程、兴趣爱好以及日常活动等。
6.细节理解题。根据“He has many friends in Beijing now. He is happy in China now.”可知,David现在住在北京。故选A。
7.细节理解题。根据“He often goes to school at half past seven on foot.”可知,David通常在7:30去上学。故选D。
8.细节理解题。根据“He likes history best”可知,他最喜欢历史。故选B。
9.细节理解题。根据“He likes history best because he can learn about the history of China...His favorite days are Monday and Wednesday because he has a history class on Monday”可知,David喜欢周一的原因是周一有历史课。故选C。
10.细节理解题。根据“After school, he often swims and plays football.”可知,David放学后经常游泳和踢足球。故选B。
11.C 12.D 13.C
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了鲍勃新书包和他是如何整理书包的。
11.细节理解题。根据“Put books and notebooks in the schoolbag ...”可知,先把书和笔记本放书包里。故选C。
12.推理判断题。根据“And he has a lunch box. It is orange too.”可知,他有一个餐盒,此处代词应指餐盒是橙色的。故选D。
13.细节理解题。根据“Clean the schoolbag every week”、“Put books and notebooks in the schoolbag”和“Put the pen, the pencil, the eraser and the ruler in the pencil box”以及“Put other things such as clothes and the water bottle in the schoolbags at last.”可知,共四个步骤。故选C。
14.C 15.A 16.D 17.B
【导语】本文是一篇应用文,这篇文章主要讲述了来自哥伦比亚波哥大的中学生Torger的日常生活,包括他的家庭成员情况、作息和喜爱的食物。
14.细节理解题。根据“Then I have breakfast with my parents. I have an elder sister and an elder brother.”可知加上Torger自己,一共五口人。故选C。
15.细节理解题。根据“We study in the morning and the break time is at 9:30. I love break times! I usually play football with my friends then.”可知Torger休息时间通常踢足球,故选A。
16.细节理解题。根据“I get up at 5:30 in the morning and have a quick shower.”;“School starts at 7:30, so we leave our home at 6:30. We always walk to school.”;“because school finishes at 11:30. That’s when I go to the park with my friends to play football again! My mum comes to the park and walks home with me.”;“We have lunch at 1:30 p.m. at home.”可知正确顺序是③②④①,故选D。
17.推理判断题。根据“@Torger 2:00 p.m. 7 October”可知本文是一篇电子邮件,故选B。
18.B 19.B 20.D 21.A
【导语】本文是Jenny的博客内容,介绍了自己以及朋友。
18.细节理解题。根据“John is 14 years old...He likes football.”可知,John喜欢踢足球。故选B。
19.细节理解题。根据“Hobbies: swimming, reading and singing.”以及“Steve...He loves swimming. His other hobbies are reading and singing.”可知,Steve和Jenny有相同的爱好(游泳,阅读和唱歌)。故选B。
20.细节理解题。根据“Linda is 13 years old...She spends two hours watching TV every Saturday.”可知,Linda总是在周末看电视。故选D。
21.推理判断题。根据“Hello everyone. Welcome to my blog.”可知,本文来自Jenny的博客,因此可以在互联网上读到。故选A。
22.C 23.D 24.B
【导语】本文介绍了刘伟的家庭成员及其各自的特点和爱好。
22.细节理解题。根据"My mother is tall and slim. Her hair is long and black. She has many hobbies. She is good at planting vegetables and flowers."可知,刘伟的妈妈种花种得很好。故选C。
23.细节理解题。根据“My sister is 13 years old. Her name is Liu Li. She has big eyes. She looks cute.”可知,刘莉长得很可爱。故选D。
24.细节理解题。根据“My father looks strong.…He likes running, swimming and playing basketball”可知,刘伟的爸爸喜欢跑步、游泳和打篮球,说明他喜欢运动。故选B。
25.C 26.E 27.B 28.D
【导语】本文主要介绍了一些交朋友的方法。
25.根据“You don’t have to put on new clothes everyday.”以及“It makes others like you and want to play with you.”可知,空前强调“不需要每天新衣服”,空后强调“这会让别人喜欢你”,因此空白处应补充关于“穿着整洁”的具体建议。选项C“但一定总要记得穿干净的衣服。”与之相符。故选C。
26.根据“Talk first. Ask funny questions and listen carefully. It’s not good to stay silent.”可知,描述了先开口说话等行为,故空处应是一个与讲话相关的标题。选项E“开始对话”与之相符。故选E。
27.根据“Meet new people”以及“It’s a good idea to know more people with the help of your friends.”可知,空前是“认识新朋友”,空后提到“在朋友的帮助下认识更多人”,因此空处应解释“如何通过朋友扩展交际圈”。选项B“你的新朋友也有其他朋友。”与之相符。故选B。
28.根据“You can invite them to your house or go to the movies together.”以及“But never do anything if they say ‘no’!”可知,空前给出具体活动,空后强调“尊重对方意愿”。选项D“找理由和他们共度时光”总结了主动行为,与之相符。故选D。
29.D 30.A 31.D 32.C
【导语】本文介绍了朋友的重要性以及如何成为好朋友的小贴士,包括自我介绍、一起活动、轮流分享和互相帮助等建议。
29.细节理解题。根据第1段“Friends do not have to be just the same as you. They can be older or younger. You and your friends can enjoy different things.”可知,朋友可以与你不同,爱好也可以不同。D项“你喜欢吃香蕉,而朋友可能喜欢吃苹果”符合文意。故选D。
30.词句猜测题。根据划线词所在句“Tell a friend about your day. Then let her tell you about hers”可知,告诉朋友你的一天,然后让她告诉你她的,“hers”指代“her day”,即“她的一天”。故选A。
31.推理判断题。根据“Do things together”部分“Ask a friend to do them with you”可知,邀请新朋友一起做喜欢的事是交朋友的好方法。D项“邀请新朋友一起做你喜欢的活动”符合文意。故选D。
32.篇章结构题。通读全文可知,第1段总述朋友的特点,第2段引出如何成为好朋友的建议,后文分点列举具体建议(自我介绍、一起活动、轮流分享、互相帮助)。因此结构为“①/②③④⑤⑥”。故选C。
33.C 34.A 35.B 36.D
【导语】本文是一篇应用文,介绍了四则寻找笔友或语言学习伙伴的启事。分别来自Betty、Jeff、Fang Fang和Justin(代表西班牙外语系),他们各自有不同的目的和目标对象。
33.细节理解题。根据文章第二段“I am a Japanese teacher in Australia, looking for a Japanese pen-friend for my classes.”可知,Jeff在寻找笔友;根据文章第四段“Hello, we are from Spain...We are expecting to hear from you.”可知,Justin也在寻找笔友。而Betty和Fang Fang只是表达了自己交友的意愿,并未明确提及寻找笔友。因此,正在寻找笔友的是Jeff和Justin,故选C。
34.细节理解题。根据第一段中“I check emails often and I am good at English and French.”可知,Betty精通法语,因此可能说法语的是Betty。故选A。
35.细节理解题。根据第二段中“I have 2 classes of 26 students each, so 52 in total, who I would like to find a pen-friend for.”可知,Jeff总共有两个班,学生共52人。故选B。
36.推理判断题。根据文章内容可知,本文包含四则寻找笔友或朋友的广告信息,这类内容通常出现在网络交友或社交平台上。因此,最有可能在网站上读到该文本。故选D。
37.A 38.C 39.C 40.B
【导语】本文介绍了朋友的重要性,并提供了在学校如何成为好朋友的实用建议。
37.推理判断题。根据“Learn how to be a good friend at school by reading the tips (提示) below.”可知,这篇文章主要面向学生,教导他们如何成为好朋友。故选A。
38.细节理解题。根据“Talk about yourself. Ask questions to get to know each other better.”可知,在介绍自己时,可以通过提问来更好地了解对方。故选C。
39.细节理解题。根据“You can teach friends something they do not know.”可知,可以帮助朋友学习他们不擅长的东西,比如英语。故选C。
40.主旨大意题。根据“Learn how to be a good friend at school by reading the tips (提示) below.”可知,作者写这篇文章的目的是教导我们如何成为一个好朋友。故选B。
41.B 42.C 43.B 44.B 45.C
【导语】本文介绍了学校运动场附近的“快乐学校农场”。
41.细节理解题。根据“There is a wonderful farm near the sports field in our school. We call it Happy School Farm.”可知,Happy School Farm在运动场附近,故选B。
42.细节理解题。根据“Every Tuesday and Friday, we work on the farm after class.”可知,每周二和周五,课后会去农场干活,故选C。
43.词义猜测题。根据“We water the plants, clean the ground, and watch them grow day by day.”可知,给植物浇水,清理地面,然后每天看着这些植物茁壮成长,“day by day”表示“日复一日”,故选B。
44.细节理解题。根据“In art class, we draw beautiful pictures of the vegetables and show them to our classmates.”可知,在美术课上,我们画蔬菜的图片,故选B。
45.主旨大意题。根据“Happy School Farm is really a special place for all of us. It teaches us to love nature and enjoy working together. It also helps us learn new skills.”可知,本文介绍了学校运动场附近的“快乐学校农场”,这是一个既可以帮助学生学习,又可以让学生玩得快乐的地方,故选C。
46.B 47.D 48.A 49.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了学生Lu Ming在新学校的学习生活情况,包括班级人数、同学互动、兴趣爱好以及英语老师等信息。
46.细节理解题。根据文章第2段“I have thirty-nine classmates.”可知,班级总人数为卢明自己加上39个同学,即40人。故选B。
47.细节理解题。根据文章第2段“Li Xiang and I like music. We often sing and dance together.”可知,与Lu Ming一起唱歌跳舞的是Li Xiang。故选D。
48.细节理解题。根据文章第2段“Miss Green is our English teacher.”可知,Lu Ming的英语老师是Miss Green。故选A。
49.细节理解题。根据文章第1段“I like the break time (休息时间) in my school.”可知,Lu Ming非常喜欢休息时间。故选B。
50.B 51.A 52.B 53.B
【导语】本文主要介绍了Wang Tao新班级的相关情况。
50.细节理解题。根据“I’m a student of Grade 7 at Green Tree Middle School.”可知,Wang Tao在七年级。故选B。
51.细节理解题。根据“She is from Canada, but she can speak a little Chinese.”可知Lucy会说一点中文。故选A。
52.细节理解题。根据“After class, Lucy and I plan to visit the school library.”可知,他们下课后打算去参观学校图书馆。故选B。
53.细节理解题。根据“She also gives us a list of class rules—one of them is ‘Be on time for class’.”可知,Miss Li制定的规则是准时上课。故选B。
54.C 55.B 56.C 57.A 58.D
【导语】本文介绍了作者喜欢的英语老师Mandy,包括她的年龄、性格、教学方法以及兴趣爱好。
54.细节理解题。根据“She is very nice and helpful. She always helps us when we are in need, so all my classmates and I like her very much.”可知,学生喜欢Mandy是因为她乐于助人。故选C。
55.细节理解题。根据“First, she usually asks us to look at some pictures of new words. Then, we need to play some games to spell these words.”可知,Mandy在课堂上使用了两种有趣的方法帮助学生学英语单词。故选B。
56.细节理解题。根据“Mandy likes traveling.”可知,Mandy喜欢旅行。故选C。
57.词句猜测题。根据“She can speak many languages. Sometimes, she also teaches us German (德语).”可知,她会说多种语言,有时她还教我们德语。由此可知,画线单词“languages”的中文意思是“语言”。故选A。
58.最佳标题题。全文主要介绍了Mandy老师的特点、教学方法和兴趣爱好,因此最佳标题是“我的英语老师”。故选D。
59.A 60.D 61.A 62.C 63.D
【导语】本文是记叙文。主要讲述了来自中国重庆、现就读于伦敦一所学校的14岁学生舒云的校园生活,包括她的教室环境、新好友迈克的情况以及她的英语老师格林先生的相关信息。
59.细节理解题。根据“My pencil box and a bottle are on the desk. Four English books, a pencil box and a schoolbag are in my desk.”可知,舒云的书桌里有铅笔盒、四本英语书和一个书包,对应序号①②⑤。故选A。
60.细节理解题。根据“I’m 14 years old.”以及“Mike is my new friend in the class. We are of the same age.”可知,舒云14岁,迈克和她同龄,所以迈克也是14岁。故选D。
61.细节理解题。根据“He often plays the guitar after school and he is in the school music band.”可知,迈克放学后经常弹吉他。故选A。
62.词义猜测题。根据“Mike loves Chinese food and culture very much, so he hopes to go to China and have a trip there one day.”可知,迈克非常喜欢中国食物和文化,所以他“希望”有一天能去中国旅行。“hopes”在此处表示“希望、想要”,与“Wants”意思相近。故选C。
63.主旨大意题。第四段开头提到“My English teacher Mr Green is nice too.”,后文围绕格林先生的籍贯、教学能力以及课后常和学生一起打篮球等信息展开,因此该段主要是关于舒云的英语老师。故选D。
64.D 65.A 66.B 67.C
【导语】本文主要介绍了重庆两江新区一所学校开设的烹饪课,以及这门课受到学生和家长欢迎的情况。
64.词句猜测题。根据“In the ‘cooking’ class, teachers don’t ask students to read any books or look at the blackboard. They just instruct students how to make food.”可知,老师在烹饪课上是教学生做食物,“instruct”在这里的意思是“教”,与Teach意思相近。故选D。
65.细节理解题。根据“At the end of the class, students eat the noodles with their classmates.”可知,在烹饪课结束时,学生们和同学一起吃食物。故选A。
66.细节理解题。根据“What an interesting class for children!”a parent says.“And it will help them a lot in their future life.”可知,家长们对这门课感到很高兴。故选B。
67.主旨大意题。文章主要围绕有趣的烹饪课展开,介绍了课程内容以及家长和学生的反应等,Interesting class“有趣的课程”能很好地概括文章主旨。故选C。
68.C 69.A 70.B 71.A 72.C
【导语】本文主要描述了学生在第二节课和第三节课之间20分钟休息时间的活动场景,包括操场上的篮球活动、教室里的交谈和学习,以及教师的办公或与学生交流等。
68.细节理解题。根据“Between the second class and the third class, we have twenty minutes’ rest.”可知,休息时长为20分钟。故选C。
69.细节理解题。根据“They are playing basketball.”可知,男生们在操场上打篮球。故选A。
70.细节理解题。根据“Some students are in the classroom. Most of them are talking.”可知,学生在教室里交谈。故选B。
71.细节理解题。根据“Some of them are working in the office. And some are talking with the students.”可知,教师的活动是工作或与学生交流。故选A。
72.主旨大意题。通读全文可知,文章围绕学生和教师在课间休息时的活动展开,如打篮球、聊天、看鸟、工作等,因此文章主题是“休息时间的活动”。故选C。
73.B 74.C 75.C 76.A 77.C
【导语】本文主要介绍了来自墨西哥、澳大利亚和美国的三名学生不同的学校生活。
73.细节理解题。根据Amelia的描述“Every morning I get to school at 7:15. The first class starts at 7:45. It is 1 hour and 15 minutes long. Between classes, we have a 5-minute break (休息). After the first class, I go to the homeroom (班级教室) for 30 minutes. Then, it’s time for a break! I talk with friends. At 10:00, I walk to my next class. Then there is the third class and lunch.”可知,上午有第一节课、第二节课和第三节课,所以上午有三节课,故选B。
74.细节理解题。根据Chelsea的描述“We go to different classrooms for different subjects.”可知,Chelsea在不同的教室上课,故选C。
75.细节理解题。根据Niu Hanliang的描述“We only have three classes on Thursdays and Fridays, so we have more time for clubs and sports”可知,周四和周五课程少,有更多时间去俱乐部。故选C。
76.细节理解题。根据Amelia提到“Then I go home and do my homework.”,Chelsea提到“After finishing my homework, I go to bed at 9:45.”,Niu Hanliang提到“After that, I do my homework until 9:00.”,可知他们都有作业要做。故选A。
77.最佳标题题。文章主要介绍了来自不同国家的三名学生的学校生活,如课程安排、上课地点、课余活动等,展现了丰富多彩的校园时光,因此最佳标题为“多彩的学校生活”。故选C。
78.C 79.D 80.A 81.B
【导语】本文主要介绍了不同国家学校里的一些特色课程,包括英国的“森林学校”、美国的现代舞课和澳大利亚的冲浪课。
78.细节理解题。根据Frank部分中“The class helps me a lot.”可知,Frank认为“森林学校”是有帮助的,故选C。
79.细节理解题。根据Gina部分中“I have a modern-dance class at school. She tells us about the history and culture of dancing.”可知,Gina的特色课程是关于舞蹈的,故选D。
80.推理判断题。根据Jack部分中“But not everyone can do it...Now I am good at it.”可推测,冲浪课不容易,不是每个人都能轻易学会,故选A。
81.推理判断题。文章介绍的是学校里的特色课程,所以学生可能会对这篇文章感兴趣,故选B。
82.A 83.C 84.B
【导语】本文是记叙文,讲述汤米因妈妈生病,尝试洗衣服,红袜子意外将白T恤染粉,他很喜欢。
82.细节理解题。文中开头提到“One Saturday morning, Tommy’s mum had a bad cold and she had to stay in bed.”,所以汤米帮忙做家务是因为妈妈身体不舒服。故选A。
83.词句猜测题。结合后文“Why don’t I wash my own clothes this week ”可知,“does the laundry”意思是“洗衣服”。故选C。
84.细节理解题。文中提到“Then Tommy saw a bright red sock. When he took it with his hand, he found that the sock turned his hand red. ‘The sock must turn all of my white clothes pink,’ Tommy thought.”,所以T恤变成粉色是因为一只亮红色的袜子。故选B。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页

展开更多......

收起↑

资源预览