资源简介 Unit2重难点检测卷一、完形填空阅读短文,理解其大意。从A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Dan is a middle school student and he is 14 years old. His aunt ________ a hotel in a big city. This year he works as a doorman of the ________ in summer holiday. The hotel is small. It is just open for two weeks.It is Thursday. This is his first week at work. He likes his job, ________ he doesn’t like one thing. Every day many people ask him, “Do you have a watch What’s the time, please ” He is not happy about this.Dan says to himself, “I don’t want to ________ all those people again and again. I’m going to buy a big ________. And I can put it up on the ________ here tomorrow.”Then people can see a clock on the wall on ________. And Dan thinks, “Now people can see the clock and they don’t ________ and ask me about the time again.” He is _________ now.But after that, a lot of people still stop, ________ the clock and then ask Dan, “Is this clock right ” Dan doesn’t know how to answer the question.1.A.takes B.does C.has D.looks2.A.hotel B.city C.clock D.shop3.A.and B.then C.so D.but4.A.ask B.answer C.see D.say5.A.watch B.clock C.desk D.Chair6.A.wall B.door C.table D.chair7.A.Thursday B.Friday C.Saturday D.Sunday8.A.sit B.look C.stop D.run9.A.sorry B.nice C.happy D.same10.A.look at B.come from C.listen to D.put up二、单选题11.Peter ________ a baseball, but he doesn't ________ a baseball bat.A.has; has B.has; have C.have; has D.have; have12.—Let's ____________ some ice-cream!—Oh, no. I ____________ ice-cream!A.eat; like B.eat; don't likeC.to eat; doesn't D.to eat; like13.Our knowledge of computers ________growing all the time.A.be B.is C.are D.were14.— she like bananas —Yes, she likes the fruit.A.Is B.Does C.Do D.Are15. Dale is on the school baseball team and he ____ baseball every day.A.play B.is playing C.plays D.played16. A set of keys ____ on the desk,and some boxes ____on the desk,too.A.is ,is B.are ,are C.is ,are D.are ,is17. —Are those books yours —No, they are not mine. They belong to ____.A.herself B.her C.hers D.she18.—Where ________ Tina go on vacation last summer —She ________ to visit the Great Wall.A.did; go B.did; went C.does; go D.does; went19.Mary ________ watch TV, but Mike ________.A.doesn't; watches B.doesn't; doesn't watchC.does; does D.doesn't; does三、任务型阅读任务型阅读Sally:Is this the photo of your family,Ken?Ken:Yes,it is.Sally: 20. Are these your grandparents?Ken: 21. My grandfather is on the left and my grandmother is on the right.Sally:I see. 22. Ken:That's my uncle,my father's younger brother.He is a postman in our town.And the woman next to her is my aunt,Liz.She is a nurse.Sally:Who is the boy in front of your aunt and uncle?Ken: 23. His name is Jim.The photo reminds me of sweet memories with my family.A.He is my cousin. B.Yes,they are. C.Who is the handsome man? D.What a warm family! E.There are 7 people in my family.How many people are there in your family?Who are they?(用不超过20词回答) 24. 四、阅读表达请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整切题。Family rules play an important part in family life because they make family life more peaceful.Good family rules guide children's behavior(行为) properly. They should describe exactly what good behavior is, like this rule "We speak to each other with respect(尊敬),using 'please' when we ask for something. " They should be easy for children to understand, like "Use a quiet voice at home". They should also tell children what to do, rather than(而不是)what not to do. "Keep your room tidy by putting your clothes away" is always better than "Don't be messy".When making rules, parents should consider the most important things. These include rules about physical behavior, respect for each other, and so on. Here are two examples. The first one is "We wait until others have finished talking before we talk". The second one is "Remember to knock before going into others' rooms".All family members should have the chance to make family rules. Children as young as 3 years old can be part of talking about the rules. As children get older, they get to know what the rules should be. By coming up with family rules themselves, children can accept the rules easily.In short, good family rules are an important tool for educating(教育) children. After making family rules, children should see them as part of their daily lives and always follow them.25.Why do family rules play an important part in family life 26.What are good family rules like 27.What should parents consider when making rules 28.Who should have the chance to make family rules 29.How can children accept the rules easily 五、补全对话30、根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。A: Hi, Jane. Is this a cat B: 1 . It’s a toy.A: Whose toy is it B: 2 .A: Oh, but I have a cat.B: Wow! 3 A: It’s one year old.B: 4 A: It is orange.B: 5 A: It has round green eyes, a small mouth and short legs. Isn’t it cool B: Yes, it is!六、单词拼写31. Helen’s cap is ________ (橙色的).32. Do you see those two _______ (box) Please take them away.33. The store always has some nice school t_______ for students, like pens and erasers.34. I have a new p_________ of sports shoes.35. I can’t ________ (wait) any more. I must go now!七、书面表达36.习近平总书记说"家风家教是一个家庭最宝贵的财富,是留给子孙后代最好的遗产"。为了弘扬好家风,传承好家训,你班在上周五举行了"好家风伴我成长"的主题班会。班会上同学们踊跃发言,分享自己的家规。请你根据下面的提示,写一篇英语报道,向学校英语校刊投稿介绍这次班会上同学们分享的家规,并列举至少两条你家的家规及其对你的影响。要求:(1)文章包括以上所有信息,并适当发挥,使文章条理清晰,语句流畅;(2)80词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数);(3)文中不得出现真实人名和校名。Last Friday, our class held a class meeting on family rules. Many students shared their family rules with us. Here are some of them. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________All in all, we all agree that these good family rules help make us a better person and it's important to follow them.答案解析部分【答案】【小题1】C【小题2】A【小题3】D【小题4】B【小题5】B【小题6】A【小题7】B【小题8】C【小题9】C【小题10]A【导语】本文介绍了Dan暑假在他阿姨的旅馆里做门卫的而遇到的一些故事。【小题1】句意:他阿姨在一个大城市里有一家旅馆。takes拿;does做;has有;looks看。根据“His aunt..a hotel in a big city.”可知,此处是指阿姨拥有一家旅馆。故选C。【小题2】句意:今年暑假他在旅馆做门童。hotel旅馆:city城市;clock钟;shop商店。根据上句“His aunt.a hotel in a big city.”可知,此处是指旅馆。故选A。【小题3】句意:他喜欢他的工作,但他不喜欢一件事。and和;then然后:so因此;but但是。根据 “He likes his job,..he doesn’ t like one thing.”可知,前后是转折关系。故选D。【小题4】句意:我不想一遍又一遍地回答那些人的问题。ask询问;answer回答:see看见:say说。根据上文 “Every day many people ask him, ‘Do you have a watch What’s the time,please ””可知,他不想回答这些问题。故选B。【小题5】句意:我打算买一个大的钟表。watch手表;clock钟表;desk桌子;chair椅子。根据下文 “Then the people can see a clock on the wall”可知,这些人总问他几点了,所以他打算买一个钟表挂在墙上。故选B。【小题6】句意:我可以把它挂在这里的墙上。wall墙;door门;table桌子;chair椅子。根据下文“Then the people can see a clock on the wall”可知,此处是指买一个钟表挂在墙上。故选A。【小题7】句意:那么人们在星期五就可以看见墙上有一个钟表。Thursday星期四;Friday星期五;Saturday星期六;Sunday星期日。根据前文“It is Thursday”及“tomorrow”可知,今天星期四,明天就是星期五。故选B。【小题8】句意:现在人们可以看到钟表,他们就不会停下来再问我时间了。sit坐;look看:stop停:run跑。根据 "Now people can see the clock and they don’ t.and ask me about the time again.” 可知. 此处表示停下来问时间。故选C。【小题9】句意:他现在开心了。sorry抱歉的;nice极好的;happy开心的;same相同的。根据 “they can’ t stop and ask me about the time again” 可知, 他认为这些人看到钟表就不会再重复问他与时间有关的问题了,所以他想到这就开心了。故选C。【小题10】句意:但之后,很多人还是停下来看着钟表然后问Dan。look at看;come from来自;listen to听:put up张贴。根据 “.the clock and then ask Dan”可知,此处是指路过的人看墙上的钟表。11.【答案】B12.【答案】B13.【答案】B【解析】【分析】我们电脑里的知识一直在增长。根据句中的主语 knowledge可知,谓语动词要用单数,故选。【点评】考查动词的时态,注意句中主语的单复数。14.【答案】B15.【答案】C【解析】【分析】句意:戴尔是校棒球队的一员,他每天都打棒球。句子中的every day是一般现在时的时间状语,判断句子的时态是一般现在时态,因为he是第三人称单数,可知动词play要用第三人称单数形式,plays,故选C。【点评】考查一般现在时态,时态题目需要注意关注句子当中的时间状语,从而判断句子动词时态。16.【答案】C【解析】【分析】句意:一串钥匙在桌子上,一些盒子也在桌子上。is是,be动词的一般现在时的单数形式;are是,be动词的一般现在时的复数形式。根据A set of keys可知,名词keys由量词a set of修饰,谓语动词用单数形式,应用is;第二空的主语为复数名词boxes,谓语动词用复数形式,应用are。故填C。【点评】考查be动词的用法。is是单数,are是复数,am通常与与I连用。结合语境,注意时态及主语的单复数变化。17.【答案】B【解析】【分析】句意:——这些书是你的吗?——不,它们不是我的。它们是她的。herself,她自己,反身代词;her她,人称代词宾格;hers她的,名词性的物主代词;she她,人称代词的主格。 结合语句They belong to……可知,belong to sb"属于某人",这里的介词to后跟人称代词的宾格。故选B。【点评】掌握代词的基本用法,结合选项,根据语境,选择正确答案。18.【答案】B19.【答案】D【答案】20.D;21.B;22.C;23.A;24.There are four people in my family.They are my parents,my brother and me.【解析】【分析】本文是Sally和Ken之间的对话,Sally通过询问Ken家庭照片中的人物,了解了Ken的家庭成员信息,展现了朋友间对家庭情况的交流。【点评】本题是一道补全对话和回答问题的综合题。补全对话部分需要根据上下文的逻辑和语境来选择合适的句子,考查对英语对话的理解和语言运用能力。回答问题部分则要求从对话中提取关键信息,准确概括家庭人数和成员,考查信息提取和总结能力。整体题目设置合理,既考查了语言知识,又考查了信息处理能力。20.根据空前Sally询问这是不是Ken的家庭照片后,Ken给予肯定回答,此时Sally看到全家福后感叹家庭温馨,D.What a warm family!"多么温馨的家庭啊!",符合语境,故选D。21.根据问句"Are these your grandparents?"这是你的祖父母吗?;以及空后"My grandfather is on the left and my grandmother is on the right."我爷爷在左边,奶奶在右边。说明这些是他的祖父母,所以用肯定回答,B.Yes,they are."是的.",符合语境,故选B。22.根据答语" That's my uncle,my father's younger brother.He is a postman in our town. "那是我叔叔,我爸爸的弟弟。他是我们镇上的一名邮递员。可推知Ken介绍完祖父母后,Sally接着询问照片中其他人物,此处询问照片中的男士,C.Who is the handsome man?"那个帅气的男人是谁",自然地引出Ken对叔叔的介绍,符合语境,故选C。23.根据问句"Who is the boy in front of your aunt and uncle?"你叔叔婶婶前面的那个男孩是谁,Ken回答这个男孩是他的堂弟等,并说出名字Jim。A.He is my cousin."他是我的堂弟"。符合语境,故选A。24.开放性试题。答案不唯一,考生根据实际情况进行回答,答案可为: There are four people in my family.They are my parents,my brother and me.【答案】25.Because they make family life more peaceful.26.Good family rules guide children's behavior properly. They are easy for children to understand and tell children what to do, rather than what not to do.27.They should consider the most important things (including rules about physical behavior,respect for each other, and so on).28.All family members should have the chance to make family rules.29.By coming up with family rules themselves.【解析】【分析】文章大意:文章主要是讲述了家规的好处以及制定家规的方法。【点评】考查阅读表达。在掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清题目要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕捉有关信息。25.根据文章第一段句子"Family rules play an important part in family life because they make family life more peaceful."可知,家规在家庭生活中起着重要的作用,因为它们使家庭生活更加和平。故答案为:Because they make family life more peaceful。26.根据文章第二段句子"Good family rules guide children's behavior(行为) properly.""They should be easy for children to understand""They should also tell children what to do, rather than(而不是)what not to do."可知,良好的家规能恰当地引导孩子的行为。他们很容易让孩子理解,告诉孩子该做什么,而不是不该做什么。故答案为:Good family rules guide children's behavior properly. They are easy for children to understand and tell children what to do, rather than what not to do。27.根据文章第三段句子"When making rules, parents should consider the most important things.These include rules about physical behavior, respect for each other, and so on."可知,在指定家规时,他们应该考虑最重要的事情(包括身体行为的规则,对彼此的尊重等等)。故答案为:They should consider the most important things (including rules about physical behavior,respect for each other, and so on)。28.根据文章第四段句子"All family members should have the chance to make family rules."可知,所有家庭成员都应该有机会制定家庭规则。故答案为:All family members should have thechance to make family rules。29.根据文章第四段句子"By coming up with family rules themselves, children can accept the rules easily."可知,通过自己提出家庭规则,孩子们可以很容易地接受这些规则。故答案为:By coming up with family rules themselves。30、【答案】[小题1】 No, it isn’ t/No/No, it’_s not a cat【小题2】(开放性答案,句型正确即可)It’s mine/Jim’s/Kangkang’s...【小题3】How old is it【小题4】What color is it[小题5】What does it look like【导语】本文是两个人的对话。讨论的是手中的玩具和A的小猫。【小题1】根据上句"Is this a cat ”和下句"It’sa toy.”可知,此处应作否定回答。故填No, it isn’t/No/No,it’s not a cat。【小题2】根据上句“Whosetoyisit ”可知,此处应回答这个玩具是某人的。开放性答案,句型正确即可。故填It’smine/Jim’s/Kangkang' s...【小题3】根据答语“It’sone year old."可知,此处是在问它多大了。故填How old is it。【小题4】根据答语“It is orange.”可知,此处是在问它是什么颜色的。故填What color is it。【小题5】根据答语“It has roundgreeneyes,asmall mouthand short legs.”可知,它有绿色的圆眼睛,小嘴巴和短腿。所以此处是在问它的外貌。故填What does it look like。31、【答案】orange32【答案】boxes33【答案】(t)hings34【答案】(p)air35【答案】wait36.【答案】例文Last Friday, our class held a class meeting on family rules. Many students shared their family rules with us. Here are some of them. However, there are many rules that I have to follow in my family.First, I should respect the old and love the young. I am also supposed to be kind to other. Next, it's a good habit to be honest and keep my words. What's more, I should keep studying, go to bed and get up on time. I mustn't stay up too late. In my opinion, every family must keep rules and children shouldn't develop bad habits, like telling lies and be rude to others. We should be strict with ourselves.All in all, we all agree that these good family rules help make us a better person and it's important to follow them. 展开更多...... 收起↑ 资源预览