2025-2026学年高二上学期期中模拟卷02(天津专用)(含解析,无听力音频有听力原文)

资源下载
  1. 二一教育资源

2025-2026学年高二上学期期中模拟卷02(天津专用)(含解析,无听力音频有听力原文)

资源简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2025-2026学年高二上学期期中模拟卷02(天津专用)
英语·全解全析
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
注意事项:
1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
3. 测试范围:选择性必修一 Units 1~4(外研版2019)
4. 难度系数:0.65。
5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分15分)
第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)
听下面五段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How many students passed the competition
A. 90. B. 180. C. 270.
【答案】B
【原文】
W: How many students passed the national English proficiency competition for middle school students this year
M: About 270 students in second grade in high school took part in it. But one out of three failed.
2. What is the book mainly about
A. A little girl’s school life. B. A special teacher’s life C. Two close friends
【答案】A
【原文】W: What are you reading, Mark
M: A book named Molly. It is about a lovable little girl named Matilda. She goes to school and meets a special teacher and she makes friends with this teacher.
How does the man probably feel this week
A. Surprised. B. Excited. C. Stressed.
【答案】C
【原文】M: I can’t wait until this week is over. All these reports are driving me crazy.
W: You should do something that takes your mind off your work. What about holding a party to relax That must be exciting.
4. What does the woman think of cloning
A. It has no side effect at all.
B. It may cause trouble for humans.
C. It should be strictly forbidden.
【答案】B
【原文】M: What do you think of cloning
W: No doubt it’s a great invention, but if it’s not properly handled, it may have some side effects.
5. How does the woman sound
A. Annoyed. B. Excited. C. Unconcerned.
【答案】A
【原文】W: Those people in front of us are making so much noise. It’s so inconsiderate.
M: Don’t worry about it. It’s not such a big deal.
W: But I can’t hear a thing.
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。
听下面一段较长对话,回答以下小题。
6. When will the phone calls be cheaper
A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.
7. How does the man sound at last
A. Interested. B. Unhappy. C. Excited.
【答案】6. C 7. B
【原文】M: There’s a letter here for you, Mum.
W: Thanks Nelson. Oh no, not another telephone bill. How can it be so much You must have been using the phone all the time.
M: I’m sorry. Only to speak to my friends.
W: Well, why can’t you call them after six p.m. when it is cheaper You’ll have to pay half of this bill out of your wages from your Saturday job.
M: But mom, that’s not fair.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
8. What does the man think is important to be a top racing driver
A. Concentration. B. Experience. C. Driving skills.
9. Who introduced car racing to the man
A. His friends. B. His dad. C. His mum.
10. What does the man suggest young drivers do
A. Try various sports. B. Go to university first. C. Work out in the gym.
11. What is the woman
A. A coach. B. A hostess. C. A driver.
【答案】8. A 9. B 10. C 11. B
【原文】W: In today’s Sporting World, we have a racing driver with us — Simon Webster. Welcome, Simon. Tell me, what skills do you need to be a top racing driver
M: You do need to know something about how the car works. I think every time you do a race, it helps to be a bit frightened, as it means you really pay attention. That’s really important. Otherwise, it could be very dangerous.
W: How did you get interested
M: My friends were all more interested in football, but my dad did a bit of racing and he let me try. And my mum also gives me so much support.
W: What advice would you give young racing drivers
M: Some people say you should go to university first, but you’ll be too old when you have enough time. If you really want to be a top racing driver, train and get as fit as you can by going to the gym. Don’t risk playing other sports because you might get injured.
W: OK, thank you very much for talking to us today.
听下面一段独白,回答以下小题。
12. What did the second-prize winners get each last year
A. An electronic dictionary B. A bunch of roses. C. A stamp book.
13. What can the competitors decide for themselves this year
A. The title of the story. B. The prize they’ll get. C. The style of the story.
14. How can the competitors join in the competition
A. By e-mailing the story to the speaker.
B. By posting the story to Acton Library.
C. By sending the story to The Book Show.
15. What requirement must the competitors meet
A. Age. B. School background. C. Family background.
【答案】12. C 13. C 14. A 15. A
【原文】
M: Hello everyone and welcome to the book show organized by acton library. Let’s start with some news about this year’s exciting short story competition.As you know, the competition is organized every year by acton library. The story title last year was a day that began badly, and the winner was twelve year old Rose Williams, if you remember. She got an electronic dictionary and the three second prize winners each received a stamp book. This year. The story title is a wonderful journey. It can be a funny story, a sad story or an adventure story. You decide you can write between 250 and 500 words, but no more than that. You must write the story yourself, of course, then send it to my email box with your name, address, telephone number and age, and I’ll send it on to acton library. You’re welcome to take part in this competition, no matter what family or what school you come from. The only people not allowed to enter this competition are those fourteen or older. So all you kids out there, start writing. There’s a fantastic prize for the winner this year.
第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
例:Stand over there ________ you’ll be able to see it better.
or B. and C. but D. while
答案是B。
16.While listening, remember that it is not ________ to listen only with your ears; you must listen with your brain as well.
A.permanent B.sufficient C.essential D.complicated
【答案】B
【详解】考查形容词词义辨析。句意:在听的时候,要记住,仅仅用耳朵听是不够的;你也必须用你的大脑去听。A. permanent永久的;B. sufficient足够的;C. essential必不可少的;D. complicated复杂的。根据“you must listen with your brain as well”可知,此处给出关于听的建议,sufficient“足够的”符合题意,表示“仅仅用耳朵听是不够的”。故选B。
17.________ twice a year, whether it is a car, a bus or a truck, is the rule that every driver must obey in this city.
A.Examining B.Having examined C.To examine D.Being examined
【答案】D
【详解】考查非谓语动词。句意:无论是汽车、公交车还是卡车,每年接受两次检查,这是这座城市每个司机都必须遵守的规定。“(examine) twice a year”作主语,examine(检查)用动名词形式,且与其逻辑主语“a car, a bus or a truck”之间是被动关系,应用动名词的被动式being examined。故选D项。
18._______a good first impression is essential in a job interview.
A.To leave B.Leaving C.To be left D.Left
【答案】B
【详解】考查非谓语动词。句意:在面试中留下良好的第一印象至关重要。_______a good first impression在句中作主语,表示一般性的动作,所以用动名词作主语。故选B。
19.Helen ________ her keys in the office, so she had to wait until her husband came home.
A.has left B.leaves C.had left D.left
【答案】C
【详解】考查动词时态。句意:Helen把钥匙落在了办公室里,所以她不得不等到她的丈夫回来。根据句意可知Helen把钥匙忘记在办公室是在她等丈夫回来之前就发生的事情,根据“had to”可知,她不得不等到丈夫回来为一般过去时,那么忘带钥匙就是发生在过去的过去,也就是过去完成时。故选C项。
20.Dr. Li, as well as her partners, ________ hard to treat patients and develop medicines in the last two months.
A.have been working B.has been working C.are working D.is working
【答案】B
【详解】考查时态及主谓一致。句意:在过去的两个月里,李医生和她的父母一直在努力治疗病人和开发药物。该空动词work在句子作谓语,根据时间状语in the last two months.可知,应该使用现在完成进行时。as well as连接主语时,谓语动词与之前的主语保持一致。主语Dr. Li为单数人称,所以谓语动词应使用单数形式。故选B项。
21.Alice Munro began writing stories as a teenager and she persevered in her attempt to establish herself as a writer despite years of ________ from publishers.
A.outcome B.outline C.rejection D.remark
【答案】C
【详解】考查名词词义辨析。句意:艾丽斯·门罗从青少年时期就开始写故事,尽管多年遭到出版商的拒绝,她仍坚持要成为一名作家。A. outcome结果;B. outline大纲;C. rejection拒绝;D. remark评论。根据句中“persevered in her attempt to establish herself as a writer ”可知,作者继续努力成为作家,说明受到了出版商的“拒绝”。故选C。
22.These pills should ________. You’ll feel much better in no time.
A.pull their weight B.do the trick
C.put you on the spot D.let off steam
【答案】B
【详解】考查动词短语辨析。句意:这些药应该能起作用。你很快就会感觉好多了。A.pull their weight 尽力做出贡献;B.do the trick奏效;C.put you on the spot让你处于尴尬的境地;D.let off steam发泄怒气。根据You’ll feel much better in no time.可知这些药应该会起作用,所以B项do the trick符合句意。故选B项。
23.Citywalk not only offers a way for young people to interact with a city but also provides them with a new social scene, ________ people ________ the same interests and ideas can easily make friends.
A.where; sharing B.which; share
C.where; shared D.which; to share
【答案】A
【详解】考查定语从句和非谓语动词。句意:城市漫步不仅为年轻人提供了一种与城市互动的方式,还为他们提供了一个新的社交场景,在那里,有着相同兴趣和想法的人可以很容易地交到朋友。第一空引导非限制性定语从句,修饰先行词social scene,先行词表示抽象地点,关系词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导从句;第二空,定语从句中已有谓语can make,空处作非谓语动词,share与逻辑主语people之间是主动关系,应用现在分词形式作后置定语。故选A。
24.Previous working experience is a necessary _______ for the post if you want to be employed.
A.cooperation B.composition
C.qualification D.expectation
【答案】C
【详解】考查名词词义辨析。句意:如果你想被录用,以前的工作经验是该职位的必要条件。A. cooperation合作;B. composition组成;C. qualification资格;D. expectation期望。分析句子结构可知,此处为名词作表语,结合句意以及下文中的“for the post if you want to be employed.”可知,此处讲述的与职位相关,所以此处表示“资格”应为qualification符合语境。故选C项。
25.Our head teacher always told us that money doesn’t _______ a delightful life, nor does fame.
A.persevere B.guarantee C.detect D.compose
【答案】B
【详解】考查动词词义辨析。句意:我们的班主任总是告诉我们,金钱并不能保证幸福的生活,名声也不能。A. persevere坚持;B. guarantee保证;C. detect发现,查明;D. compose作曲,创作,组成。根据空前的“money doesn’t”、空后的“a delightful life”以及“nor does fame”可知此句表达的是“金钱不能保证幸福的生活,名声也不能”,guarantee“保证,确保”符合句意。故选B项。
26.My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 ________ a movement founded 30 years ago to end hunger.
A.in favour of B.in need of C.in place of D.in search of
【答案】A
【详解】考查介词短语词义辨析。句意:我的目标是在一年内减掉150磅,并筹集5万美元来支持30年前发起的消除饥饿的运动。A.in favour of 支持;B.in need of 需要;C.in place of取代;D. in search of寻找。根据句意可知,筹集5万美元来支持30年前发起的消除饥饿的运动。故选A项。
27.According to the traffic regulations, all the vehicles on the streets________ come to a full stop on seeing the red lights and put way to those walking by.
A.will B.shall C.can D.may
【答案】B
【详解】考查情态动词辨析。句意:根据交通法规,街上所有车辆在看到红灯时必须完全停车,并为过路行人让行。A. will表示主观意愿或未来动作,无强制含义。B. shall在法规条文中表示强制性义务,意为“必须”。C. can表示能力或可能性。D. may表示许可或推测。交通法规条文要求使用shall表达法律强制性义务,排除表意愿(will)、能力(can)或许可(may)的选项。故选B。
28.She was so angry at all ________ he was doing ________ she walked out, and closed the door.
A.that, that B.what, when C.what, as D.that, which
【答案】A
【详解】考查定语从句和结果状语从句。句意:她对他所做的一切如此生气以至于她走了出去并关上了门。分析句子可知,第1空处“__ he was doing”限制性定语从句,修饰先行词all,关系词将其代入从句中作宾语,且先行词是不定代词,应用关系代词that引导从句;第二个空处是so...that...结构引导的结果状语从句,所以从属连词that引导从句。故选A项。
29.—Children shouldn’t be exposed to violent movies.
—________. They tend to imitate what they have seen.
A.I have no idea B.Don’t jump to conclusions
C.Don’t mention it D.You have a point
【答案】D
【详解】考查交际用语。句意:——孩子们不应该看暴力电影。——你说得有道理。他们倾向于模仿他们所看到的。A. I have no idea我不知道;B. Don’t jump to conclusions不要急于下结论;C. Don’t mention it不客气;D. You have a point你说得有道理。根据“They tend to imitate what they have seen.”可知,表示认同对方“孩子不应接触暴力电影”的观点。故选D。
30.— I am going to Spain for a holiday soon.
— ________. Enjoy your stay there.
A.Good for you B.It’s my pleasure C.Leave it alone D.Never mind
【答案】A
【详解】考查情景交际。句意:——我很快要去西班牙度假了。——真为你高兴。祝你在那里过得愉快。A. Good for you真为你高兴;B. It’s my pleasure不客气;C. Leave it alone 别管它;D. Never mind没关系。对方说要去西班牙度假,这是一件值得高兴的事,“Good for you”用于对他人的好事表示开心和祝福,符合语境。故选A项。
第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从31~50各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Pooja Rani entered the boxing area at age 18 all thanks to her coach Sanjay Kumar. However, even with much 31 , Pooja felt shy to wear the boxing gloves. She also knew that her father would not 32 her taking up this “violent” sport. But Pooja went after her interest 33 anyway until one day when 34 came to her father — he discovered the truth and stopped her playing the sport. “My father wasn’t 35 of boxing because he thought it violent. He didn’t 36 me playing other sports but boxing was a 37 no-go zone,” Pooja said. It then took six months of continuous 38 from Pooja and her coach Sanjay to 39 her father to change his attitude.
She won the National Youth Boxing Championship (锦标赛) in 2009, which 40 her career on an upward path. In 2012, she 41 two silver medals at the Asian Boxing Championship and the Arafura Games. Later, she acquired a gold medal at the South Asian Games in 2016, thus making her 42 for the Rio Olympics that year.
Unstoppable as she was, her wins came to a 43 for some reason. During that time, she was 44 by many people. It took her a whole year to get back on 45 with their assistance. And what a comeback! Pooja 46 in an impressive way, winning back-to-back gold medals at the Asian Boxing Championship in 2019 and 2021. This 47 her to be the first woman boxer to 48 the title. Given the long and 49 road she took to get here, for us, Pooja is 50 the “queen of boxing”.
31.A.attention B.guidance C.assistance D.encouragement
32.A.approve of B.go over C.take in D.turn up
33.A.at will B.in secret C.at ease D.in person
34.A.word B.warning C.reward D.praise
35.A.confident B.hopeful C.fond D.certain
36.A.leave B.favor C.keep D.mind
37.A.common B.strict C.severe D.vital
38.A.discussions B.demands C.efforts D.quarrels
39.A.convince B.remind C.advise D.force
40.A.pushed B.threw C.knocked D.beat
41.A.missed B.bagged C.expected D.targeted
42.A.anxious B.celebrated C.qualified D.ready
43.A.pause B.point C.head D.close
44.A.forgotten B.backed C.questioned D.approached
45.A.stage B.board C.show D.track
46.A.recovered B.responded C.returned D.recalled
47.A.prepared B.inspired C.urged D.enabled
48.A.desire B.earn C.deserve D.accept
49.A.even B.broad C.winding D.steep
50.A.generally B.obviously C.merely D.truly
【答案】
31.D 32.A 33.B 34.A 35.C 36.D 37.B 38.C 39.A 40.A 41.B 42.C 43.A 44.B 45.D 46.C 47.D 48.B 49.C 50.D
【导语】本文是一篇记叙文,文章讲述了Pooja Rani自小对拳击产生了浓厚兴趣,然而父亲不同意,于是她便背着父亲偷偷练习,正式进入行业后一路曲折不易,最后登上巅峰,成为当之无愧的拳击女王。
31.考查名词词义辨析。句意:然而,即使有这么多的鼓励,Pooja还是不好意思戴上拳击手套。A. attention注意;B. guidance指导;C. assistance辅助;D. encouragement鼓励。根据下文“Pooja felt shy to wear the boxing gloves”可知,Pooja不好意思带上拳击手套,那她的教练肯定会给她大量的鼓励来给她打气,故选D项。
32.考查动词词组辨析。句意:她也知道父亲不会赞成她从事这种“暴力”的运动。A. approve of赞成;B. go over复习;C. take in吸收,理解,欺骗;D. turn up出现。根据第5小题“My father wasn’t 5 of boxing”可知,她父亲不喜欢拳击,自然就不会赞成她参加这个拳击比赛,故选A项。
33.考查固定词组辨析。句意:但普伽还是秘密地追求着她的兴趣直到有一天她的父亲得知。A. at will自由地;B. in secret秘密地;C. at ease轻松地;D. in person亲自。根据下文“he discovered the truth”可知,有一天真相被她父亲发现了,这就说明在此之前,她一直都是瞒着父亲秘密地追求自己的爱好,故选B项。
34.考查名词词义辨析。句意:但普伽还是秘密地追求着她的兴趣直到有一天她的父亲得知。A. word话;B. warning警告;C. reward奖励;D. praise表扬。根据下文“he discovered the truth”可知,有一天她父亲知道了真相,而Pooja又一直在悄悄练习,这就说明有人把事情告诉了她父亲,word came to sb. 的意思就是“话传到某人耳朵里”,符合语境,故选A项。
35.考查形容词词义辨析。句意:我父亲不喜欢拳击,因为他认为它很暴力。A. confident自信的;B. hopeful有希望的;C. fond喜欢的;D. certain确定的。根据下文“because he thought it violent”可知,她父亲觉得拳击比赛很暴力,自然是不喜欢,故选C项。
36.考查动词词义辨析。句意:他不介意我参加其他运动,但拳击是禁区。A. leave离开;B. favor喜欢;C. keep保持;D. mind介意。根据下文“but boxing was a strict no-go zone”可知,她爸爸就是不许她打拳击,说明其它运动对于她父亲来说都是可以接受的,也就是不介意她参加其它运动,故选D项。
37.考查形容词词义辨析。句意:他不介意我参加其他运动,但拳击是禁区。A. common普通的;B. strict严格的;C. severe严重的;D. vital致命的。根据上文“My father wasn’t fond of boxing”可知,她父亲不喜欢拳击,觉得它太暴力了,所以一定会严格禁止女儿参加,故选B项。
38.考查名词词义辨析。句意:Pooja和她的教练Sanjay花了六个月的时间,说服她的父亲改变态度。A. discussions讨论;B. demands要求;C. efforts努力;D. quarrels吵架。根据下文“her father to change his attitude”可知,Pooja和她的教练并没有放弃,一直想劝说她父亲改变态度,这就离不开持续的努力,故选C项。
39.考查动词词义辨析。句意:Pooja和她的教练Sanjay花了六个月的时间,说服她的父亲改变态度。A. convince说服;B. remind提醒;C. advise建议;D. force强迫。根据下文“She won the National Youth Boxing Championship”可知,Pooja最后参加了拳击锦标赛,这说明她父亲改变了态度,也就说明她和教练持续的努力得到了回报,他们成功的说服了父亲改变态度,故选A项。
40.考查动词词义辨析。句意:2009年,她赢得了全国青少年拳击锦标赛,这推动了她的职业生涯在上升的道路上。A. pushed推动;B. threw扔;C. knocked敲击;D. beat击打。根据下文“on an upward path”可知,她走在一条向上的道路上,这是一种比喻性的说法,就好像赢得拳击锦标赛这件事在推动她向上走一样,故选A项。
41.考查动词词义辨析。句意:2012年,她在亚洲拳击锦标赛和阿拉弗拉运动会上获得两枚银牌。A. missed错过;B. bagged收入囊中;C. expected期待;D. targeted以……为目标。根据下文“two silver medals”可知,她应该是又获得了两枚银牌,bag作为名词时“包”的意思,作为动词是“把……放在包里”,也就是“拿到”的意思,符合语境,故选B项。
42.考查形容词词义辨析。句意:之后,她在2016年的南亚运动会上获得金牌,从而获得了里约奥运会的参赛资格。A. anxious焦虑的;B. celebrated喜庆的;C. qualified合格的;D. ready准备好的。根据下文“the Rio Olympics”可知,她后来参加了里约奥运会,奥运会并不是随便都可以参加的,Pooja的前几次获奖经历使她具备了这样的资格,也就是一名合格的奥运会参赛选手了,故选C项。
43.考查名词词义辨析。句意:尽管她势不可挡,但不知为何,她的胜利却戛然而止。A. pause暂停;B. point点;C. head头;D. close关闭。根据上文“Unstoppable as she was”可知,这个句子是个as引导的倒装句,意思表示转折,也就是下文需要和这个句子表达相反的含义,和unstoppable相反的应该就是“戛然而止”,come to a pause便是这个意思,故选A项。
44.考查动词词义辨析。句意:那段时间,她得到了很多人的支持。A. forgotten忘记;B. backed支持;C. questioned质疑;D. approached靠近。根据下文“with their assistance”可知,很多人都在帮助她,说明她得到了大家的支持,back做动词便是支持的意思,符合语境,故选B项。
45.考查名词词义辨析。句意:在他们的协助下,她花了整整一年的时间才回到正轨。A. stage舞台;B. board板子;C. show表演;D. track轨道。根据下文“And what a comeback”可知,Pooja经过短暂的停顿后,重新强势归来,说明她的生活恢复了正常,get back on track的意思是“回到正轨”,符合预语境,故选D项。
46.考查动词词义辨析。句意:Pooja以令人印象深刻的方式回归,在2019年和2021年的亚洲拳击锦标赛上连续获得金牌。A. recovered恢复;B. responded回复;C. returned返回;D. recalled回忆。根据上文“And what a comeback”可知,Pooja强势回归了,并且是一种令人印象深刻的方式回归,故选C项。
47.考查动词词义辨析。句意:这使她成为第一个赢得冠军头衔的女拳击手。A. prepared准备;B. inspired激励;C. urged督促;D. enabled使……能够;根据下文“to earn the title”可知,Pooja回归后又获得了好几枚金牌,这使得她赢得了冠军头衔,其它选项不符合语境,故选D项。
48.考查动词词义辨析。句意:这使她成为第一个赢得冠军头衔的女拳击手。A. desire想要;B. earn赚得;C. deserve应得;D. accept接受。根据下文“the title”可知,头衔并不是天上掉下来的,而是Pooja经过自己不懈努力赚得的,故选B项。
49.考查形容词词义辨析。句意:考虑到她到今天这一路漫长又蜿蜒,对于我们来说,Pooja是真正的“拳击女王”。A. even平坦的;B. broad宽阔的;C. winding蜿蜒的;D. steep陡峭的。根据上文“the long and”可知,此处填的词应该和long有同样的感彩,再根据全文,Pooja进入拳击行业之初一路势如破竹,后停顿一段时间,复出后再次登上巅峰,这便是蜿蜒曲折的发展道路了,故选C项。
50.考查副词词义辨析。句意:考虑到她到今天这一路漫长又蜿蜒,对于我们来说,Pooja是真正的“拳击女王”。A. generally一般地;B. obviously明显地;C. merely仅仅;D. truly真实地。根据下文“the “queen of boxing””可知,经过一路颠簸,Pooja已经成为了拳击女王,她的经历让她当之无愧,所以她是真正的拳击女王,故选D项。
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Do you love using your knowledge and skills to help others
The Tshemba Foundation-is attractive to medical doctors around the world to help inSouth Africa’s Mpumalanga and Limpopo provinces. Doctor shortages are . causing a challenge to adequate health care there.
You will experience and-learn from an inspiring and challenging working. environment, and treat conditions. and cases not usually seen in city areas. You can leave the improved quality of care by sharing-knowledge and skills with local staff who are eager for support.
Tshemba offers its volunteers free, safe, and secure accommodation at its VohunteerLodge, situated in Moditlo Private Game Reserve. The Lodge serves as a welcome off-duty refuge (庇护所) where like-minded healthcare providers relax after a hard day of work. Here they exchange ideas, create healthcare solutions to daily challenges faced, and connect-with. peers from all over. the world.
In your role as a volunteer physician you can offer:
· direct or indirect patient care in various departments of a public hospital and/ or surrounding clinics
· postgraduate support to medical staff in training
· skills development and/ or formal teaching to local staff
· management support
Our medical director will work with you to develop a personalized volunteer schedule. It combines your skills and experience with the needs of various hospital departments and clinics in the area.
Length of placement:
Currently, volunteer placement lengths are not fixed. Based on your skills as well as knowledge, we can determine when and where your visit will be best suited.
Requirements:
· A medical license in good standing
· To be at least eighteen years old
We welcome interest from all potential medical volunteers. Please contact us if you have any questions.
51.What does the Tshemba Foundation aim to do now according to the text
A.To find medical volunteers for South Africa.
B.To provide training for some medical doctors.
C.To’ solve the problem of doctor shortages worldwide,
D.To create job openings in Mpumalanga and Limpopo.
52.Which of the following will Tshemba do
A.Arrange sightseeing-tours. B.Find low-costing hotels for volunteers.
C.Arrange lectures for volunteers to learn. D.Provide volunteers with a free-living place.
53.Why will the medical director work with volunteers there
A.To provide postgraduate support. B.To create a suitable volunteer schedule.
C.To introduce local situations to volunteers. D.To encourage volunteers to share experiences.
54.What can we learn about volunteer placement lengths
A.They are the same for everyone. B.They are usually a few weeks long.
C.They can be different fer different people. D.They are decided by the number of patients.
55.To volunteer through the program, what requirement should one meet
A.Being healthy and strong. B.Having a medical license.
C.Having volunteer experience. D.Being at least twenty years old.
【答案】51.A 52.D 53.B 54.C 55.B
【导语】这是一篇应用文。文章主要说明了Tshemba基金会吸引全球医生赴南非两省支援,缓解当地医生短缺问题,提供免费住宿,介绍志愿者工作内容、安排及要求,欢迎医生参与。
51.细节理解题。根据第一段“The Tshemba Foundation-is attractive to medical doctors around the world to help inSouth Africa’s Mpumalanga and Limpopo provinces. Doctor shortages are . causing a challenge to adequate health care there. (Tshemba基金会吸引了世界各地的医生前来南非的姆普马兰加和林波波省提供帮助。由于医生短缺,这给当地的医疗保健带来了挑战。)”可知,Tshemba基金会现在的目标是为南非寻找医疗志愿者。故选A。
52.细节理解题。根据第三段“Tshemba offers its volunteers free, safe, and secure accommodation at its VohunteerLodge, situated in Moditlo Private Game Reserve. (Tshemba为志愿者们提供位于莫迪托私人野生动物保护区内的“维奥志愿者旅舍”所提供的免费、安全且保障完善的住宿服务。)”可知,Tshemba会为志愿者提供一个免费的居住场所。故选D。
53.细节理解题。根据根Length of placement的上一段“Our medical director will work with you to develop a personalized volunteer schedule. It combines your skills and experience with the needs of various hospital departments and clinics in the area. (我们的医疗主管将与您共同制定一份个性化的志愿者工作安排。这份安排会将你的技能和经验与当地医院各部门及诊所的需求相结合。)”可知,医疗主任会与那里的志愿者合作是为了制定一份合适的志愿者工作安排。故选B。
54.细节理解题。根据Length of placement部分“Currently, volunteer placement lengths are not fixed. Based on your skills as well as knowledge, we can determine when and where your visit will be best suited. (目前,志愿者的派遣期限并非固定不变。根据你的技能和知识水平,我们可以确定你的服务时间及地点安排最为合适。)”可知,对于不同的个人而言,其服务时长可能会有所不同。故选C。
55.细节理解题。根据倒数第三段“·A medical license in good standing (·有效的医疗执业执照)”可知,要通过该计划进行志愿服务,需要满足拥有医疗执照。故选B。
B
I still remember the days when I was a youthful student in an engineering school. I lived a casual life, without caring about the future. I smoked, drank with friends and made girl friends. Little did I realize that casualness would certainly lead to loss.
Two years had passed and I was staring down a report card that highlighted (使……突出) FAIL in more than half the subjects. I didn’t care, at least not till my dad found out about it. You see, I studied in India and unlike the United States where the students are expected to finance their own education, my dad financed me.
Then came the day when my dad found out my habit of smoking. He got very angry but he just told me, “Son, your allowance is cut in half from this moment on.” It hit me like a roundhouse kick from Bruce Lee. I was jolted (震摇) of my bones! I didn’t know how to pay off the debts that I had accumulated in college. I owed everybody money: the grocery store, the bars, the restaurants, my friends, etc. I was living a life filled with credit.
When I went back to college, I knew that if I don’t change the way I live my life I won’t be able to pay everybody off. So I decided to make some changes, big changes. I quit smoking, cut off from my friends who led me down the wrong road, starting hanging out in libraries and reading my engineering books.
One year later, I went from a miserable failure to a magna cum laude (优等成绩). Life was never the same again. This incident made me know that anything is possible if you take action and do something about it, however small or large. Even today it still motivates me when I feel that I’m about to lose or give up. It reminds me that I can do it!
56.The author wrote this text with the purpose of ________.
A.describing his university life to the teenage readers
B.encouraging those lazy students to study hard at school
C.showing you can overcome any difficulty if you take action
D.calling on the readers not to develop bad habits in college
57.Father decided to cut the author’s allowance when he found the author________.
A.drank with friends B.made girl friends
C.failed in most subjects D.had the habit of smoking
58.The author didn’t care about his study until ________.
A.he entered the engineering school
B.he was in heavy debt he couldn’t bear
C.he decided to give up smoking
D.his allowance was cut in half
59.The underlined sentence in the last paragraph means that the author
A.paid off his debt and life wasn’t hard for him any more
B.broke his bad habits and didn’t lead a casual life
C.never hung out with his friends but studied all day
D.began to live a happy life due to his good grades
60.What can we learn from the text
A.The author did well in making good friends in the school.
B.The author made great progress with the help of his friends.
C.Students tended to earn money for college expenses in America.
D.Students were encouraged to do part-time jobs in Indian schools.
【答案】56.C 57.D 58.D 59.B 60.C
【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者在工程学校时生活散漫、成绩糟糕,父亲发现其吸烟后削减零用钱,他由此改变,戒烟、用功学习,最终获优等成绩,明白了行动的力量。
56.推理判断题。根据文章大意以及最后一段中“This incident made me know that anything is possible if you take action and do something about it, however small or large.( 这件事让我知道,任何事情都是可能的,如果你采取行动,做一些事情,无论大小)”可知,作者在文中讲述了自己在工程学校时生活随意,成绩糟糕,后来父亲发现他吸烟并削减了他的零用钱,这使他意识到必须改变。他做出改变后从一个失败者变成了优等生。由此可推知,作者写这篇文章的目的是说明只要采取行动就能克服任何困难。故选C项。
57.细节理解题。根据第三段中“Then came the day when my dad found out my habit of smoking. He got very angry but he just told me, “Son, your allowance is cut in half from this moment on.”(后来有一天,我爸爸发现了我吸烟的习惯。他很生气,但他只是告诉我:“儿子,从现在起,你的零用钱被削减了一半。”)”可知,父亲是在发现作者有吸烟的习惯时决定削减他的零用钱。故选D项。
58.细节理解题。根据第二段中“Two years had passed and I was staring down a report card that highlighted FAIL in more than half the subjects. I didn’t care, at least not till my dad found out about it.( 两年过去了,我盯着成绩单看,上面有一半以上的科目都不及格。我不在乎,至少在我爸爸发现之前)”,第三段中“Then came the day when my dad found out my habit of smoking. He got very angry but he just told me, “Son, your allowance is cut in half from this moment on.”(后来有一天,我爸爸发现了我吸烟的习惯。他很生气,但他只是告诉我:“儿子,从现在起,你的零用钱被削减了一半。”)”和倒数第二段“When I went back to college, I knew that if I don’t change the way I live my life I won’t be able to pay everybody off. So I decided to make some changes, big changes. I quit smoking, cut off from my friends who led me down the wrong road, starting hanging out in libraries and reading my engineering books.( 当我回到大学,我知道,如果我不改变我的生活方式,我将无法支付每个人。所以我决定做些改变,很大的改变。我戒了烟,断绝了和那些把我引入歧途的朋友的联系,开始去图书馆闲逛,阅读我的工程类书籍)”可知,作者直到零用钱被削减一半才开始关心学习。故选D项。
59.推理判断题。根据倒数第二段“When I went back to college, I knew that if I don’t change the way I live my life I won’t be able to pay everybody off. So I decided to make some changes, big changes. I quit smoking, cut off from my friends who led me down the wrong road, starting hanging out in libraries and reading my engineering books.( 当我回到大学,我知道,如果我不改变我的生活方式,我将无法支付每个人。所以我决定做些改变,很大的改变。我戒了烟,断绝了和那些把我引入歧途的朋友的联系,开始去图书馆闲逛,阅读我的工程类书籍)”可知,作者之前生活随意,有吸烟、和不良朋友交往等坏习惯。后来他做出改变,戒烟,和引导他走弯路的朋友断绝往来,开始泡图书馆学习。由此可推知,“Life was never the same again.”意思是他打破了那些坏习惯,不再过随意的生活了。故选B项。
60.细节理解题。根据第二段中“You see, I studied in India and unlike the United States where the students are expected to finance their own education, my dad financed me.( 你知道的,我在印度学习,不像在美国,学生们要自己负担教育费用,我父亲资助了我)”可知,在美国学生倾向于自己挣钱支付大学费用。故选C项。
C
People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions — and a new report published online in Current Biology explains why.
Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes.
“We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions,” Jack said. “Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure,whereas Easterners favor the eyes and overlook the mouth.”
According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations.
The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted (厌恶的), angry, or neutral (中性的). They compared how Accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies.
It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than Westerners did. “The cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions,” Jack said. “Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less.”
In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified (多样化) these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.
61.The discovery shows that Westerners ________.
A.consider facial expressions universally reliable
B.pay equal attention to the eyes and the mouth
C.observe the eyes and the mouth in different ways
D.have more difficulty in recognizing facial expressions
62.What were the people asked to do in the study
A.To make a face at each other.
B.To get their faces impressive.
C.To classify some face pictures.
D.To observe the researchers' faces.
63.In comparison with Westerners, Easterners are likely to ________.
A.examine the eyes more attentively B.study the mouth more frequently
C.perform translation more successfully D.read facial expressions more correctly
64.What key weakness might critics highlight about the study’s design
A.Dependence on subjective emotion categorization.
B.Use of posed photos instead of natural expressions.
C.Lack of more diverse American cultural groups.
D.Failure to track eye movements during observation.
65.What can be the best title for the passage
A.The Eye as the Window to the Soul
B.Cultural Differences in Reading Emotions
C.Effective Methods to Develop Social Skills
D.How to Increase Cross-cultural Understanding
【答案】61.B 62.C 63.A 64.C 65.B
【导语】本文是一篇说明文。主要介绍东西方人在识别面部表情时的文化差异及原因,并强调面部表情并非普遍情感信号,跨文化交流易产生误解。
61.细节理解题。根据第三段中的“Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and overlook the mouth.(西方人对眼睛和嘴巴的关注程度相同,而东方人偏爱眼睛,忽视嘴巴。)”可知,研究发现西方人对眼睛和嘴巴给予同等关注。故选B项。
62.细节理解题。根据第五段中的“The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.(研究人员记录了13名西方白种人和13名东亚人的眼球运动,研究他们在识别面部表情时的文化差异。这些人观察带有表情的面部图片,并将其分类为:快乐、悲伤、惊讶、恐惧、厌恶、愤怒或中性。)”可知,研究中人们被要求对一些面部图片进行分类。故选C项。
63.细节理解题。根据第六段中的“It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than Westerners did.(结果表明,东方人更关注眼睛,而且比西方人犯的错误多得多。)”可知,与西方人相比,东方人可能更专注地观察眼睛。故选A项。
64.推理判断题。根据第五段中的“The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted (厌恶的), angry, or neutral (中性的). (研究人员记录了13名西方白种人和13名东亚人的眼球运动,研究他们在识别面部表情时的文化差异。这些人观察带有表情的面部图片,并将其分类为:快乐、悲伤、惊讶、恐惧、厌恶、愤怒或中性。)”可知,研究仅选取了西方白种人和东亚人,缺乏更多元化的美国文化群体,这可能是批评者会强调的研究设计的主要缺陷。故选C项。
65.主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions — and a new report published online in Current Biology explains why.(东亚人往往比欧洲人更难区分面部表情——《当代生物学》在线发表的一份新报告解释了原因。)”及最后一段中的“In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion.(简而言之,数据表明面部表情并不是人类情感的通用信号。)”可知,本文主要介绍了在解读情感方面存在的文化差异,因此“解读情感的文化差异”可以概括文章主题,最适合作为文章标题。故选B项。
D
It’s essential for parents to teach their kids financial responsibility and that money should be earned. Still many child-development experts agree that trying a child’s allowance to chores (家务劳动) can be a slippery slope. Here’s why.
Susie Walton, master instructor at Peace in Your Home advises to keep chores and allowances totally separate. “Allowance is one thing. When it comes to chores, life skills, responsibilities — that’s a whole different thing,” says Walton.
Walton says, “When kids aren’t doing a chore, you don’t say, ‘Well, there goes your allowance.’ You’re going to sit them down and ask what’s going on. ‘We’re a team. We’re a family. We’ve got to have them done.’”
Besides, by paying children for chores with an allowance, you’ll also be sending the message that work isn’t worth doing unless they’re getting paid for it.
There are times when it would make sense to pay kids for chores. Most financial and child-development experts agree that it’s a fine idea to pay children money for extra jobs that are outside their normal set of chores, such as washing windows, washing the car or helping to clean out the garage — especially if the child is saving for a big item. This may even develop an entrepreneurial (企业家的) spirit to think outside of the box to earn money.
For parents who are concerned that their children won’t learn the value of a dollar if the allowance isn’t tied to household chores, note that there are still plenty of money management skills to be learned from a straight allowance. Depending on the age, kids can be made responsible for paying for their own toys or snacks. Some parents even require that kids set aside a percentage of their allowance towards savings.
“I really like having my own money,” says Kevin, 9. “It’s up to me if I want to buy the cheap toy now, or save and get the better toy.” And that’s a good lesson to learn at 9 years old.
No matter which allowance route you take in parenthood, kids will feel empowered by being able to handle their own money.
66.Which of the following would Susie Walton probably agree with
A.Kids should be paid for doing chores all the time.
B.Kids shouldn’t be forced to do chores at home.
C.Doing chores teaches kids the value of work.
D.A child’s allowance shouldn’t be tied to chores.
67.According to Susie Walton, if kids don’t do chores, parents should ________.
A.teach them the entrepreneurial spirit
B.talk to them about family responsibilities
C.give them a smaller allowance than usual
D.punish them by not giving them allowance
68.In Para. 6, “a straight allowance” probably means “________”.
A.money earned by kids themselves by doing part-time jobs
B.money given by charity organizations
C.money given by parents and not dependent on chores
D.money earned by doing everyday chores
69.What is the author’s attitude towards Kevin’s action
A.Approving. B.Worried. C.Doubtful. D.Unfavorable.
70.The text is mainly about ________.
A.the importance of kids helping parents with chores
B.parents should give kids regular allowances
C.the advantages of kids handling their own money
D.whether parents should pay kids for chores
【答案】66.D 67.B 68.C 69.A 70.D
【导语】本文是一篇议论文。文章讨论了父母是否应将孩子的零花钱与家务挂钩,指出家务是家庭责任而非交易,但额外家务可付费以培养理财能力,最后强调让孩子自主管理金钱的重要性。
66.推理判断题。根据第二段“Susie Walton, master instructor at Peace in Your Home advises to keep chores and allowances totally separate. “Allowance is one thing. When it comes to chores, life skills, responsibilities — that’s a whole different thing,” says Walton. (Peace in Your Home的首席导师Susie Walton建议将家务和零用钱完全分开。Walton表示:“零用钱是一回事。而家务、生活技能和责任——这些完全是另一回事。”)”可知,Susie Walton认为零花钱和家务是两回事,不应混为一谈,因此,她会同意“孩子的零花钱不应与家务挂钩”的观点。故选D项。
67.细节理解题。根据第三段“Walton says, “When kids aren’t doing a chore, you don’t say, ‘Well, there goes your allowance.’ You’re going to sit them down and ask what’s going on. ‘We’re a team. We’re a family. We’ve got to have them done.’”(Walton说:“当孩子不做家务时,不要说‘好吧,你的零花钱没了’。而是应该和他们坐下来谈谈,问发生了什么。‘我们是一个团队。我们是一家人。我们必须完成这些。’”)”可知,Walton认为此时应与孩子谈论家庭责任。故选B项。
68.词句猜测题。根据画线部分的上文“For parents who are concerned that their children won’t learn the value of a dollar if the allowance isn’t tied to household chores, note that there are still plenty of money management skills to be learned from… (对于那些担心如果不把零花钱和家务挂钩孩子就无法理解金钱价值的家长,需要注意(孩子)仍可以从……中学到理财技能)”可知,这部分技能源自不与家务挂钩的零花钱,因此画线部分指的是父母给的、与家务无关的零花钱。故选C项。
69.推理判断题。根据倒数第二段““I really like having my own money,” says Kevin, 9. “It’s up to me if I want to buy the cheap toy now, or save and get the better toy.” And that’s a good lesson to learn at 9 years old. (“我很喜欢有自己的钱,”9岁的Kevin说。“现在买便宜玩具还是存钱买更好的,由我决定。”这对9岁的孩子是很好的一课)”可知,作者认为Kevin从自主支配零花钱中学到了有价值的东西,说明对其做法是赞同的。故选A项。
70.主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中“It’s essential for parents to teach their kids financial responsibility and that money should be earned. Still many child-development experts agree that trying a child’s allowance to chores (家务劳动) can be a slippery slope. (家长必须教会孩子财务责任和“金钱需通过劳动获得”这一理念。然而,许多儿童发展专家一致认为,将零花钱与家务绑定可能适得其反)”可知,文章围绕“零花钱是否应与家务挂钩”展开,分别讨论了反对和赞成的观点,最后强调让孩子自主管理金钱的重要性。因此,文章主要是关于父母是否应该为家务付钱给孩子。故选D项。
第II卷
注意事项:
1. 用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。
2. 本卷共6小题,共35分。
第四部分:写作
第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。
Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good’ at what it does that there’s always a temptation (诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation.
Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature What are the sources of character And why are some people happy and successful while others aren’t
To answer these questions, Brooks surveys a wide range of disciplines (学科). Considering this, you might expect the book to be a dry recitation(背诵)of facts. But Brooks has structured his book in an unorthodox (非常规的), and perhaps unfortunate, way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention. So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.
On the whole, Brooks’ story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks’ attempt to translate his tale into science.
71.What is the main idea of paragraph 2 (no more than 10 words)
72.Why does Brook use a story to introduce scientific theories ( no more than 15words)
73.According to The Social Animal, how can we learn about the science of child development (no more than 10 words)
74.Please explain the underlined word ”weighty" in English.(no more than 1 word)
75.Do you like Brooks’ way of dealing with science in The Social Animal Why (no more than 20 words)
【答案】
71.The purpose of writing The Social Animal.
Or: The main topics of the book.
Or: The weighty tops in “The Social Animal”, written by Brooks.
72.Because he tries to make his points through the story or keep reader’s attention.
Or: To make his points and keep reader’s attention.
73.As Harold and Erica live through their childhood.
Or: By reading the story of Harold and Erica.
Or: By following the story of living through childhood.
Serious./Important./Significant./Great./Big./Crucial./Heavy.
75.Yes. I do. Because he introduces scientific theories through a story, which is much easier for people to understand.
【导语】本文是一篇议论文。文章先列举出科学的许多功能,接着指出科学有巨大的诱惑力,以致许多作家抵挡不住这种诱惑,在文学作品中运用到科学。并以Brooks的新书The social animal为例,批判地分析这本书的优势和不足。
71.主旨大意题。根据第二段“Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature What are the sources of character And why are some people happy and successful while others aren’t (布鲁克斯因几本书而出名。然而,他的最新著作《社会动物》比他早期的书更具野心和严肃性。这是一种处理一系列重大话题的尝试。这本书聚焦于重大问题:科学揭示了人性的哪些方面?性格的来源是什么?为什么有些人快乐成功,而另一些人则不然?)”可知,这本书探讨一些大问题,如:科学揭露什么人性;为何有人会成功?所以第二段大意为介绍该书的主题。故填The purpose of writing The Social Animal./Or: The main topics of the book./Or: The weighty tops in “The Social Animal”, written by Brooks.
72.细节理解题。根据第三段“Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention.(他没有介绍科学理论,而是告诉了一个故事,在这个故事中,他试图表达自己的观点,也许是为了吸引读者的注意力。)”可知,在介绍科学理念时,通过讲一个故事目的是为了吸引读者的注意力。故填Because he tries to make his points through the story or keep reader’s attention./Or: To make his points and keep reader’s attention.
73.细节理解题。由文章第三段“So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.(因此,当故事中的男女主人公Harold和Erica度过童年时,我们听到了儿童发展的科学,当他们开始约会时,我们也听到了性吸引力的理论。布鲁克斯将这一点贯穿到他的一个角色的死亡。)”可知,Harold和 Erica是书里的男女主人公,通过他们一起经历过童年时光,我们了解了儿童成长的科学规律。故填As Harold and Erica live through their childhood./Or: By reading the story of Harold and Erica./Or: By following the story of living through childhood.
74.词句猜测题。根据第二段“The book focuses on big questions(这本书聚焦于大问题)”可知,该书涉及的都是大的问题,所以“It is an attempt to deal with a set of weighty topics(这是一种处理一系列 话题的尝试)”中的weighty是“重要的,关键的”意思。故填Serious./Important./Significant./Great./Big./Crucial./Heavy.
75.开放性试题,言之有理即可。其中参考答案可为:是的,我喜欢,因为他通过一个故事介绍科学理论,让人们更容易理解。故填Yes. I do. Because he introduces scientific theories through a story, which is much easier for people to understand.
第二节:书面表达(满分25分)
76.假如你是晨光中学学生李津。你校学生会正在举办“送你一朵小红花”(Presenting A Red Flower to You)活动,要求每位学生亲手制作一朵红色小花送给一个特殊的人,表达敬意、感激或鼓励等。请你用英文给你的美国朋友 Chris写一封email,介绍本次活动,要点如下:
1. 活动的目的;
2. 你想把小红花送给谁,并简述原因;
3. 你的感受。
注意:
1. 词数不少于100。
2. 可适当增加细节。
3. 开头已给出,不计入总词数。
Dear Chris,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Jin
【答案】参考范文:
Dear Chris,
How is everything A meaningful activity themed “Presenting A Red Flower to You” is being held by the Student Union of our school. It is so impressive that I can’t wait to tell you some details and share my feelings with you.
In this activity, every participant is required to make a small red flower with their own hands and present it to a special person to express their heartfelt respect, gratitude or inspiration. When it comes to my choice of the receiver of the flower, I’d like to send it to my beloved mother. My mother has devoted all her time and energy to bringing me up since I was born. Not only does she take good care of me in everyday life, but also she comforts and encourages me when I encounter hardships. Under her guidance, I have grown from an innocent child into a responsible young man. Therefore, I am really grateful to her from the bottom of my heart.
As far as I am concerned, this activity is really beneficial because it provides such a good opportunity for us to express our sincere appreciation to people who love and care about us. Who will you send your flower to if you participate in such an activity
Looking forward to hearing from you.
Yours,
Li Jin
【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生用英文给美国朋友 Chris写一封email,介绍“送你一朵小红花”活动。
【详解】1.词汇积累
照顾:take care of→look after
表达:express→convey
机会:opportunity→chance
有益的:beneficial→rewarding
2.句式拓展
合并简单句
原句:Under her guidance, I have grown from an innocent child into a responsible young man. Therefore, I am really grateful to her from the bottom of my heart.
拓展句:I am really grateful to her from the bottom of my heart because under her guidance, I have grown from an innocent child into a responsible young man.
【点睛】[高分句型1] As far as I am concerned, this activity is really beneficial because it provides such a good opportunity for us to express our sincere appreciation to people who love and care about us. (运用了because引导原因状语从句)
[高分句型2] Not only does she take good care of me in everyday life, but also she comfort and encourage me when I encounter hardships. (运用了倒装句)
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)中小学教育资源及组卷应用平台
2025-2026学年高二上学期期中模拟卷02(天津专用)
英语
(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)
注意事项:
1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。
3. 测试范围:选择性必修一 Units 1~4(外研版2019)
4. 难度系数:0.65。
5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分 听力(共两节,满分15分)
第一节(共5小题,每小题1分,满分5分)
听下面五段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. How many students passed the competition
A. 90. B. 180. C. 270.
2. What is the book mainly about
A. A little girl’s school life. B. A special teacher’s life C. Two close friends
How does the man probably feel this week
A. Surprised. B. Excited. C. Stressed.
4. What does the woman think of cloning
A. It has no side effect at all.
B. It may cause trouble for humans.
C. It should be strictly forbidden.
5. How does the woman sound
A. Annoyed. B. Excited. C. Unconcerned.
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
听下面几段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。
听下面一段较长对话,回答以下小题。
6. When will the phone calls be cheaper
A. In the morning. B. In the afternoon. C. In the evening.
7. How does the man sound at last
A. Interested. B. Unhappy. C. Excited.
听下面一段较长对话,回答以下小题。
8. What does the man think is important to be a top racing driver
A. Concentration. B. Experience. C. Driving skills.
9. Who introduced car racing to the man
A. His friends. B. His dad. C. His mum.
10. What does the man suggest young drivers do
A. Try various sports. B. Go to university first. C. Work out in the gym.
11. What is the woman
A. A coach. B. A hostess. C. A driver.
听下面一段独白,回答以下小题。
12. What did the second-prize winners get each last year
A. An electronic dictionary B. A bunch of roses. C. A stamp book.
13. What can the competitors decide for themselves this year
A. The title of the story. B. The prize they’ll get. C. The style of the story.
14. How can the competitors join in the competition
A. By e-mailing the story to the speaker.
B. By posting the story to Acton Library.
C. By sending the story to The Book Show.
15. What requirement must the competitors meet
A. Age. B. School background. C. Family background.
第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
例:Stand over there ________ you’ll be able to see it better.
or B. and C. but D. while
答案是B。
16.While listening, remember that it is not ________ to listen only with your ears; you must listen with your brain as well.
A.permanent B.sufficient C.essential D.complicated
17.________ twice a year, whether it is a car, a bus or a truck, is the rule that every driver must obey in this city.
A.Examining B.Having examined C.To examine D.Being examined
18._______a good first impression is essential in a job interview.
A.To leave B.Leaving C.To be left D.Left
19.Helen ________ her keys in the office, so she had to wait until her husband came home.
A.has left B.leaves C.had left D.left
20.Dr. Li, as well as her partners, ________ hard to treat patients and develop medicines in the last two months.
A.have been working B.has been working C.are working D.is working
21.Alice Munro began writing stories as a teenager and she persevered in her attempt to establish herself as a writer despite years of ________ from publishers.
A.outcome B.outline C.rejection D.remark
22.These pills should ________. You’ll feel much better in no time.
A.pull their weight B.do the trick
C.put you on the spot D.let off steam
23.Citywalk not only offers a way for young people to interact with a city but also provides them with a new social scene, ________ people ________ the same interests and ideas can easily make friends.
A.where; sharing B.which; share
C.where; shared D.which; to share
24.Previous working experience is a necessary _______ for the post if you want to be employed.
A.cooperation B.composition
C.qualification D.expectation
25.Our head teacher always told us that money doesn’t _______ a delightful life, nor does fame.
A.persevere B.guarantee C.detect D.compose
26.My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 ________ a movement founded 30 years ago to end hunger.
A.in favour of B.in need of C.in place of D.in search of
27.According to the traffic regulations, all the vehicles on the streets________ come to a full stop on seeing the red lights and put way to those walking by.
A.will B.shall C.can D.may
28.She was so angry at all ________ he was doing ________ she walked out, and closed the door.
A.that, that B.what, when C.what, as D.that, which
29.—Children shouldn’t be exposed to violent movies.
—________. They tend to imitate what they have seen.
A.I have no idea B.Don’t jump to conclusions
C.Don’t mention it D.You have a point
30.— I am going to Spain for a holiday soon.
— ________. Enjoy your stay there.
A.Good for you B.It’s my pleasure C.Leave it alone D.Never mind
第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从31~50各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
Pooja Rani entered the boxing area at age 18 all thanks to her coach Sanjay Kumar. However, even with much 31 , Pooja felt shy to wear the boxing gloves. She also knew that her father would not 32 her taking up this “violent” sport. But Pooja went after her interest 33 anyway until one day when 34 came to her father — he discovered the truth and stopped her playing the sport. “My father wasn’t 35 of boxing because he thought it violent. He didn’t 36 me playing other sports but boxing was a 37 no-go zone,” Pooja said. It then took six months of continuous 38 from Pooja and her coach Sanjay to 39 her father to change his attitude.
She won the National Youth Boxing Championship (锦标赛) in 2009, which 40 her career on an upward path. In 2012, she 41 two silver medals at the Asian Boxing Championship and the Arafura Games. Later, she acquired a gold medal at the South Asian Games in 2016, thus making her 42 for the Rio Olympics that year.
Unstoppable as she was, her wins came to a 43 for some reason. During that time, she was 44 by many people. It took her a whole year to get back on 45 with their assistance. And what a comeback! Pooja 46 in an impressive way, winning back-to-back gold medals at the Asian Boxing Championship in 2019 and 2021. This 47 her to be the first woman boxer to 48 the title. Given the long and 49 road she took to get here, for us, Pooja is 50 the “queen of boxing”.
31.A.attention B.guidance C.assistance D.encouragement
32.A.approve of B.go over C.take in D.turn up
33.A.at will B.in secret C.at ease D.in person
34.A.word B.warning C.reward D.praise
35.A.confident B.hopeful C.fond D.certain
36.A.leave B.favor C.keep D.mind
37.A.common B.strict C.severe D.vital
38.A.discussions B.demands C.efforts D.quarrels
39.A.convince B.remind C.advise D.force
40.A.pushed B.threw C.knocked D.beat
41.A.missed B.bagged C.expected D.targeted
42.A.anxious B.celebrated C.qualified D.ready
43.A.pause B.point C.head D.close
44.A.forgotten B.backed C.questioned D.approached
45.A.stage B.board C.show D.track
46.A.recovered B.responded C.returned D.recalled
47.A.prepared B.inspired C.urged D.enabled
48.A.desire B.earn C.deserve D.accept
49.A.even B.broad C.winding D.steep
50.A.generally B.obviously C.merely D.truly
第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Do you love using your knowledge and skills to help others
The Tshemba Foundation-is attractive to medical doctors around the world to help inSouth Africa’s Mpumalanga and Limpopo provinces. Doctor shortages are . causing a challenge to adequate health care there.
You will experience and-learn from an inspiring and challenging working. environment, and treat conditions. and cases not usually seen in city areas. You can leave the improved quality of care by sharing-knowledge and skills with local staff who are eager for support.
Tshemba offers its volunteers free, safe, and secure accommodation at its VohunteerLodge, situated in Moditlo Private Game Reserve. The Lodge serves as a welcome off-duty refuge (庇护所) where like-minded healthcare providers relax after a hard day of work. Here they exchange ideas, create healthcare solutions to daily challenges faced, and connect-with. peers from all over. the world.
In your role as a volunteer physician you can offer:
· direct or indirect patient care in various departments of a public hospital and/ or surrounding clinics
· postgraduate support to medical staff in training
· skills development and/ or formal teaching to local staff
· management support
Our medical director will work with you to develop a personalized volunteer schedule. It combines your skills and experience with the needs of various hospital departments and clinics in the area.
Length of placement:
Currently, volunteer placement lengths are not fixed. Based on your skills as well as knowledge, we can determine when and where your visit will be best suited.
Requirements:
· A medical license in good standing
· To be at least eighteen years old
We welcome interest from all potential medical volunteers. Please contact us if you have any questions.
51.What does the Tshemba Foundation aim to do now according to the text
A.To find medical volunteers for South Africa.
B.To provide training for some medical doctors.
C.To’ solve the problem of doctor shortages worldwide,
D.To create job openings in Mpumalanga and Limpopo.
52.Which of the following will Tshemba do
A.Arrange sightseeing-tours. B.Find low-costing hotels for volunteers.
C.Arrange lectures for volunteers to learn. D.Provide volunteers with a free-living place.
53.Why will the medical director work with volunteers there
A.To provide postgraduate support. B.To create a suitable volunteer schedule.
C.To introduce local situations to volunteers. D.To encourage volunteers to share experiences.
54.What can we learn about volunteer placement lengths
A.They are the same for everyone. B.They are usually a few weeks long.
C.They can be different fer different people. D.They are decided by the number of patients.
55.To volunteer through the program, what requirement should one meet
A.Being healthy and strong. B.Having a medical license.
C.Having volunteer experience. D.Being at least twenty years old.
B
I still remember the days when I was a youthful student in an engineering school. I lived a casual life, without caring about the future. I smoked, drank with friends and made girl friends. Little did I realize that casualness would certainly lead to loss.
Two years had passed and I was staring down a report card that highlighted (使……突出) FAIL in more than half the subjects. I didn’t care, at least not till my dad found out about it. You see, I studied in India and unlike the United States where the students are expected to finance their own education, my dad financed me.
Then came the day when my dad found out my habit of smoking. He got very angry but he just told me, “Son, your allowance is cut in half from this moment on.” It hit me like a roundhouse kick from Bruce Lee. I was jolted (震摇) of my bones! I didn’t know how to pay off the debts that I had accumulated in college. I owed everybody money: the grocery store, the bars, the restaurants, my friends, etc. I was living a life filled with credit.
When I went back to college, I knew that if I don’t change the way I live my life I won’t be able to pay everybody off. So I decided to make some changes, big changes. I quit smoking, cut off from my friends who led me down the wrong road, starting hanging out in libraries and reading my engineering books.
One year later, I went from a miserable failure to a magna cum laude (优等成绩). Life was never the same again. This incident made me know that anything is possible if you take action and do something about it, however small or large. Even today it still motivates me when I feel that I’m about to lose or give up. It reminds me that I can do it!
56.The author wrote this text with the purpose of ________.
A.describing his university life to the teenage readers
B.encouraging those lazy students to study hard at school
C.showing you can overcome any difficulty if you take action
D.calling on the readers not to develop bad habits in college
57.Father decided to cut the author’s allowance when he found the author________.
A.drank with friends B.made girl friends
C.failed in most subjects D.had the habit of smoking
58.The author didn’t care about his study until ________.
A.he entered the engineering school
B.he was in heavy debt he couldn’t bear
C.he decided to give up smoking
D.his allowance was cut in half
59.The underlined sentence in the last paragraph means that the author
A.paid off his debt and life wasn’t hard for him any more
B.broke his bad habits and didn’t lead a casual life
C.never hung out with his friends but studied all day
D.began to live a happy life due to his good grades
60.What can we learn from the text
A.The author did well in making good friends in the school.
B.The author made great progress with the help of his friends.
C.Students tended to earn money for college expenses in America.
D.Students were encouraged to do part-time jobs in Indian schools.
C
People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions — and a new report published online in Current Biology explains why.
Rachael Jack, University of Glasgow researcher, said that rather than scanning evenly across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes.
“We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions,” Jack said. “Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure,whereas Easterners favor the eyes and overlook the mouth.”
According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations.
The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted (厌恶的), angry, or neutral (中性的). They compared how Accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies.
It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than Westerners did. “The cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions,” Jack said. “Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less.”
In short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified (多样化) these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lost in translation.
61.The discovery shows that Westerners ________.
A.consider facial expressions universally reliable
B.pay equal attention to the eyes and the mouth
C.observe the eyes and the mouth in different ways
D.have more difficulty in recognizing facial expressions
62.What were the people asked to do in the study
A.To make a face at each other.
B.To get their faces impressive.
C.To classify some face pictures.
D.To observe the researchers' faces.
63.In comparison with Westerners, Easterners are likely to ________.
A.examine the eyes more attentively B.study the mouth more frequently
C.perform translation more successfully D.read facial expressions more correctly
64.What key weakness might critics highlight about the study’s design
A.Dependence on subjective emotion categorization.
B.Use of posed photos instead of natural expressions.
C.Lack of more diverse American cultural groups.
D.Failure to track eye movements during observation.
65.What can be the best title for the passage
A.The Eye as the Window to the Soul
B.Cultural Differences in Reading Emotions
C.Effective Methods to Develop Social Skills
D.How to Increase Cross-cultural Understanding
D
It’s essential for parents to teach their kids financial responsibility and that money should be earned. Still many child-development experts agree that trying a child’s allowance to chores (家务劳动) can be a slippery slope. Here’s why.
Susie Walton, master instructor at Peace in Your Home advises to keep chores and allowances totally separate. “Allowance is one thing. When it comes to chores, life skills, responsibilities — that’s a whole different thing,” says Walton.
Walton says, “When kids aren’t doing a chore, you don’t say, ‘Well, there goes your allowance.’ You’re going to sit them down and ask what’s going on. ‘We’re a team. We’re a family. We’ve got to have them done.’”
Besides, by paying children for chores with an allowance, you’ll also be sending the message that work isn’t worth doing unless they’re getting paid for it.
There are times when it would make sense to pay kids for chores. Most financial and child-development experts agree that it’s a fine idea to pay children money for extra jobs that are outside their normal set of chores, such as washing windows, washing the car or helping to clean out the garage — especially if the child is saving for a big item. This may even develop an entrepreneurial (企业家的) spirit to think outside of the box to earn money.
For parents who are concerned that their children won’t learn the value of a dollar if the allowance isn’t tied to household chores, note that there are still plenty of money management skills to be learned from a straight allowance. Depending on the age, kids can be made responsible for paying for their own toys or snacks. Some parents even require that kids set aside a percentage of their allowance towards savings.
“I really like having my own money,” says Kevin, 9. “It’s up to me if I want to buy the cheap toy now, or save and get the better toy.” And that’s a good lesson to learn at 9 years old.
No matter which allowance route you take in parenthood, kids will feel empowered by being able to handle their own money.
66.Which of the following would Susie Walton probably agree with
A.Kids should be paid for doing chores all the time.
B.Kids shouldn’t be forced to do chores at home.
C.Doing chores teaches kids the value of work.
D.A child’s allowance shouldn’t be tied to chores.
67.According to Susie Walton, if kids don’t do chores, parents should ________.
A.teach them the entrepreneurial spirit
B.talk to them about family responsibilities
C.give them a smaller allowance than usual
D.punish them by not giving them allowance
68.In Para. 6, “a straight allowance” probably means “________”.
A.money earned by kids themselves by doing part-time jobs
B.money given by charity organizations
C.money given by parents and not dependent on chores
D.money earned by doing everyday chores
69.What is the author’s attitude towards Kevin’s action
A.Approving. B.Worried. C.Doubtful. D.Unfavorable.
70.The text is mainly about ________.
A.the importance of kids helping parents with chores
B.parents should give kids regular allowances
C.the advantages of kids handling their own money
D.whether parents should pay kids for chores
第II卷
注意事项:
1. 用黑色墨水的钢笔或签字笔将答案写在答题卡上。
2. 本卷共6小题,共35分。
第四部分:写作
第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读短文,按照题目要求用英语回答问题。
Science has a lot of uses. It can uncover laws of nature, cure diseases, make bombs, and help bridges to stand up. Indeed science is so good’ at what it does that there’s always a temptation (诱惑) to drag it into problems where it may not be helpful. David Brooks, author of The Social Animal: The Hidden Sources of Love, Character, and Achievement, appears to be the latest in a long line of writers who have failed to resist the temptation.
Brooks gained fame for several books. His latest book The Social Animal, however, is more ambitious and serious than his earlier books. It is an attempt to deal with a set of weighty topics. The book focuses on big questions: What has science revealed about human nature What are the sources of character And why are some people happy and successful while others aren’t
To answer these questions, Brooks surveys a wide range of disciplines (学科). Considering this, you might expect the book to be a dry recitation(背诵)of facts. But Brooks has structured his book in an unorthodox (非常规的), and perhaps unfortunate, way. Instead of introducing scientific theories, he tells a story, within which he tries to make his points, perhaps in order to keep the reader’s attention. So as Harold and Erica, the hero and heroine in his story, live through childhood, we hear about the science of child development and as they begin to date we hear about the theory of sexual attraction. Brooks carries this through to the death of one of his characters.
On the whole, Brooks’ story is acceptable if uninspired. As one would expect, his writing is mostly clear and, to be fair, some chapters stand out above the rest. I enjoyed, for instance, the chapter in which Harold discovers how to think on his own. While Harold and Erica are certainly not strong or memorable characters, the more serious problems with The Social Animal lie elsewhere. These problems partly involve Brooks’ attempt to translate his tale into science.
71.What is the main idea of paragraph 2 (no more than 10 words)
72.Why does Brook use a story to introduce scientific theories ( no more than 15words)
73.According to The Social Animal, how can we learn about the science of child development (no more than 10 words)
74.Please explain the underlined word ”weighty" in English.(no more than 1 word)
75.Do you like Brooks’ way of dealing with science in The Social Animal Why (no more than 20 words)
第二节:书面表达(满分25分)
76.假如你是晨光中学学生李津。你校学生会正在举办“送你一朵小红花”(Presenting A Red Flower to You)活动,要求每位学生亲手制作一朵红色小花送给一个特殊的人,表达敬意、感激或鼓励等。请你用英文给你的美国朋友 Chris写一封email,介绍本次活动,要点如下:
1. 活动的目的;
2. 你想把小红花送给谁,并简述原因;
3. 你的感受。
注意:
1. 词数不少于100。
2. 可适当增加细节。
3. 开头已给出,不计入总词数。
Dear Chris,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Jin
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://21世纪教育网(www.21cnjy.com)
" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)

展开更多......

收起↑

资源列表