内蒙古兴安盟科尔沁右翼前旗第二中学2025-2026学年高二上学期第一次月考英语试题(含解析,无听力原文含音频)

资源下载
  1. 二一教育资源

内蒙古兴安盟科尔沁右翼前旗第二中学2025-2026学年高二上学期第一次月考英语试题(含解析,无听力原文含音频)

资源简介

《2025年高二上学期第一次月考英语试卷》参考答案
听力答案
1-5 BABAD 6-10 ACCAC 11-15 BBCBC 16-20 CCBAA
21.A 22.D 23.D
【导语】本文是一篇应用文。文章主要介绍了密歇根州一些青年夏令营。
21.细节理解题。根据Summer Discovery部分“It’s open to students from 14 to 18 years old. Prices are from $4,800 to around $8,800. This camp made the top 50 list for best pre-college camps. (它对14至18岁的学生开放。价格从4800美元到8800美元左右。这个营地成为最佳大学预科营地的前50名)”可知,想要参加大学预科营地的孩子需要付至少4800美元。故选A。
22. 细节理解题。根据Cedar Lodge部分“This camp offers general outdoor activities and also has a wonderful horseback riding program. (这个夏令营提供一般的户外活动,也有很棒的马术活动)”可知,在Cedar Lodge夏令营,孩子们可以学习骑马。故选D。
23. 细节理解题。根据Michigan Tech Youth Programs部分“Over 70 courses help pre-teens and teens learn about different fields through hands-on, classroom, and in-the-field experiences. (超过70门课程帮助学龄前儿童和青少年通过动手、课堂和实地体验了解不同领域)”可知,Michigan Tech Youth Programs可以帮助孩子们获得不同领域的体验。故选D。
24.B 25.A 26.D 27.D
【导语】这是一篇记叙文。凌晨Bertozzi接到电话被告知获得了诺贝尔奖,文中介绍了她研究的内容,斯坦福大学校长对她的评价以及她接受采访时的情景。
24.推理判断题。根据第一段“At 1:43 a. m, Bertozzi was awakened by a phone call from a Nobel committee representative who, revealing the momentous news, told her, “You have 50 minutes to collect yourself and wait until your life changes.”(凌晨1点43分,Bertozzi被诺贝尔委员会代表的电话吵醒,电话告诉她这一重大消息,并告诉她:“你有50分钟的时间镇定下来,等待你的生活发生改变。”)”可知,这个电话通知Bertozzi获奖了。故选B。
25.细节理解题。根据第三段的“Bertozzi’s lab has been using the new methods to answer fundamental questions about the role of sugars in biology, to solve practical problems, such as developing better tests for infectious diseases, and to create a new medicine that can better target tumors (肿瘤).(Bertozzi的实验室一直在使用新方法来回答关于糖在生物学中作用的基本问题,解决实际问题,如开发更好的传染病检测方法,以及创造一种可以更好地靶向肿瘤的新药。)”可知,Bertozzi的实验室运用这些新方法来开发一种治疗癌症的新药。故选A。
26.词句猜测题。根据划线词下文“The research achievements have been used to study how cells build proteins and other molecules, to develop new cancermedicines, and to produce new materials for energy storage, among many other applications.(这些研究成果已被用于研究细胞如何构建蛋白质和其他分子,开发新的抗癌药物,以及生产用于储能的新材料,以及许多其他应用。)”可推知,她的发现非常有价值。由此可知,划线部分所在句子意为“作为化学界最有价值的成就,她的工作在现实世界中产生了显著的影响”,即a crown jewel意为“重要或最有价值的东西”,即The most valuable breakthrough。故选D。
27.推理判断题。根据第三段的“Bertozzi was recognized for founding the field of bioorthogonal chemistry(Bertozzi因创立生物正交化学领域而受到认可)”和第四段的“In pioneering the field of bioorthogonal chemistry, Bertozzi invented a new way of studying biomolecular processes(在开创生物正交化学领域时,Bertozzi发明了一种研究生物分子过程的新方法)”推知,Bertozzi是有开拓性的和有创造力的,即Pioneering and Creative,故选D。
28.A 29.A 30.B 31.D
【导语】这是一篇说明文。短文对互联网、人类居住环境、能源应用等领域的未来作出了预测。
28.细节理解题。根据第一段“This means that the use of search engines will become much more important.”(这意味着搜索引擎的使用将变得更加重要。)可知,使用搜索引擎将更加重要。故选A项。
29.推理判断题。根据第二段“That’s an enormous gap between what’s currently possible and what’s commercially available. But as time passes, the costs of producing super-high-speed networks will decrease.”(这是目前可行的和商业上可用的之间的巨大差距。但随着时间的推移,建造超高速网络的成本将会降低。)可知,超高速网络目前还没有向公众开放是因为成本太高。故选A项。
30.词句猜测题。根据下文“won’t be damaging to the environment, because it’ll just be water vapour.”(不会对环境造成破坏,因为它只是水蒸气。)可知,废气不会对环境造成破坏,因为它只是水蒸气。所以划线词的意思是“废气”。故选B项。
31.推理判断题。根据最后一段“Also, all energy will be supplied by natural sources: sunlight, wind and water.”(此外,所有的能源都将由自然资源提供:阳光、风和水。)可知,阳光、风和水将在未来造福人类。故选D项。
32.B 33.C 34.A 35.D
【导语】这是一篇说明文。迪士尼乐园受到全世界的欢迎,其中迪士尼对为客人服务的重视起到了重要作用。
32.细节理解题。根据第一段最后一句“The people at Disney go out of their way to serve their “guests” as they prefer to call them and to see that they enjoy themselves.(迪士尼的工作人员不遗余力地为他们的“客人”服务,因为他们更喜欢这样称呼他们,并确保他们玩得开心。)”可知,迪士尼员工的主要目标是让他们的客人玩得开心。故选B。
33.细节理解题。根据第三段最后一句“The managers agree that this week helps them to see the company’s goals more clearly.(经理们一致认为,这一周有助于他们更清楚地看到公司的目标。)”可知,每年,管理人员都穿着特殊的服务服,在园区工作,以便更好地了解公司的目标。故选C。
34.细节理解题。根据第二段前两句“All new employees, from vice presidents to part-time workers, begin their employment by attending Disney University and taking “Traditions I”. Here, they learn about the company’s history, how it is managed and why it is successful.(所有新员工,从副总裁到兼职员工,都要通过参加迪士尼大学的“传统I”课程开始他们的工作。在这里,他们可以了解公司的历史、管理方式以及成功的原因。)”可知,“游客们在迪士尼的娱乐公园里了解迪士尼的历史”这一点是错误的。故选A。
35.主旨大意题。根据第一段第二句到第四句“What makes these places an almost universal attraction What makes foreign kings and queens and other important people want to visit these Disney parks Well, one reason is the way they’re treated once they get there.(是什么让这些地方吸引了几乎所有人?是什么让外国国王、王后和其他重要人物想要参观这些迪斯尼乐园?一个原因是他们到达那里后受到的待遇。)”和最后一段第一句“All these efforts to serve the public well have made Walt Disney Productions famous.(所有这些为公众服务的努力使华特迪士尼制作公司出名。)”可知,文章主要是讲迪士尼对为客人服务的重视。故选D。
七选五 36-40 FBADG
41-45 CAAAC 46-50 BDCDB 51-55 ACBDA
【导语】本文事一篇记叙文。主要介绍了一个科学家在小的时候不小心在厨房里打翻了牛奶,但是妈妈充满智慧的做法使他明白如何面对错误,解决问题.科学家母亲独特的处理方式也造就了他与众不同的思维模式,因此才有了许多有创造性的重要发明。
41.考查动词词义辨析。句意:他回答说,在他看来,这一切都来自他母亲在他两岁时的一次经历。A. added增加;B. advised建议;C. responded回答;D. commented评论。根据上文的“What set him so far apart from others ”可知,有人对于科学家提出了问题,科学家做出了回答,故选C。
42.考查名词词义辨析。句意:他回答说,在他看来,这一切都来自他母亲在他两岁时的一次经历。A. experience经验;B. accident事故;C. experiment实验;D. inspiration灵感。根据下文“that happened when he was about 2 years old”可知,文章接下来要陈述2岁时的经历,故选A。
43.考查名词词义辨析。句意:他想从冰箱里拿出一瓶牛奶,但没抓住滑滑的瓶子,瓶子掉了下来,牛奶倒了一地。A. hold控制;拿;B. control管理;开关,按钮;C. balance平衡;D. way方式;方法。根据下文“pouring all over the kitchen floor”可知,科学家没有拿住瓶子,故选A。
44.考查动词词义辨析。句意:他想从冰箱里拿出一瓶牛奶,但没抓住滑滑的瓶子,瓶子掉了下来,牛奶倒了一地。A. fell摔倒;B. rolled(使)翻滚,滚动;C. turned;D. burst。根据上文“when he lost his hold on the slippery bottle”可知,瓶子掉下来了,故选A。
45.考查动词词义辨析。句意:当他的母亲走进厨房时,她没有对他大喊大叫,也没有教训他,也没有惩罚他,而是说:罗伯特,你把事情搞得一团糟!A. crying哭泣;B. staring凝视;注视;C. shouting吼叫;D. laughing嘲笑。根据下文“giving him a lecture”可知,科学家的妈妈并没有大吼大叫或者谴责他,故选C。
46.考查形容词词义辨析。句意:当他的母亲走进厨房时,她没有对他大喊大叫,也没有教训他,也没有惩罚他,而是说:“罗伯特,你把事情搞得一团糟!A. powerful强大的;很有效的;B. great巨大的;C. touching感人的;D. moving令人感动的。根据细and并列结构,此处应该填入与单词wonderful含义相似的单词,故选B。
47.考查副词词义辨析。句意:我很少看到这么大的牛奶池。A. shortly不久;B. always总是;C. already已经;D. rarely很少。根据上文“making its contents pouring all over the kitchen floor”可知,科学家不小心把牛奶倒在地上了,这是一个偶然的事故,很少发生,故选D。
48.考查介词词义辨析。句意:在我们把牛奶清理干净之前,你愿意下来在牛奶里玩几分钟吗?”A. when当……时;B. until直到……为止;C. before在……以前;D. after在……以后。根据上文“We could use a sponge (海绵),a towel,or a mop”可知,此时才开始清理,玩耍是在清理之前,故选C。
49.考查连词词义辨析。句意:几分钟后,他的母亲说:“你知道吗,罗伯特,每当你把事情弄得这么乱时,最后你必须把它打扫干净,把一切都恢复正常。A. however然而;B. whatever无论什么;C. wherever无论什么地方;D. whenever无论何时。whenever最符合句意,引导时间状语从句。故选D。
50.考查动词词义辨析。句意:几分钟后,他的母亲说:“你知道吗,罗伯特,每当你把事情弄得这么乱时,最后你必须把它打扫干净,把一切都恢复正常。A. recover恢复;B. restore恢复;C. recollect记得;D. replace更换;(用……)替换。根据上文的“mess”和下文的“proper order”可知,是将混乱恢复正常,故选B。
51.考查动词短语辨析。句意:他选择了海绵和他们一起清理了牛奶。A. cleaned up清理;B. swept off扫;清扫;C. sucked out吸;抽吸;D. took apart分开;分离。根据上文“before we clean it up”可知,是清理地上的牛奶,故选A。
52.考查动词词义辨析。句意:他的妈妈接着说:“你知道,刚才发生的事情是一个失败的实验,就是用两只小手拿着一个大奶瓶。A. finished完成;B. shared分享;C. failed失败;D. valued重视。根据上文“such a huge pool of milk”可知,牛奶倒了,这是一个失败的实验,故选C。
53.考查动词词义辨析。句意:我们到后院去,把瓶子装满水,看看你能不能找到一种不让瓶子掉下来的方法。A. invent发明;B. discover发现;C. imagine想象;D. make从事,进行。根据下文“he held the bottle at the top near the lip with both hands”可知,科学家发现了一种新的方式,故选B。
54.考查动词词义辨析。句意:小男孩了解到,如果他双手握住瓶子顶部靠近嘴唇的地方,他就可以拿着它而不会掉下来。A. knew知道;B. thought思考;C. convinced使相信;D. learned学会。根据下文“he could carry it without dropping it”可知,科学家学会了新的方法,故选D。
55.考查名词词义辨析。句意:这位科学家接着说,正是在那一刻,他知道他不必害怕犯错误。A. mistakes错误,失误;B. faults故障;过错;C. decisions决定;D. differences不同(之处);差异。根据上文“failed experiment”可知,妈妈把打翻牛奶说成是失败实验,而不是错误,科学家因此而不怕犯错,故选A。
语法填空
to obtain 57.It 58. for 59. scientific 60. graduating
61.was admitted 62.consequence 63.did 64.conclusion 65.products
写作(一)
Nowadays, the Internet has become an essential means of communication to modern people, which plays an important part in our daily life and brings us many benefits, but its disadvantages should also not be ignored.
The Internet brings us many advantages. Firstly, not only can the Internet provide a great deal of the latest information for us but also we can send e-mails to our friends, contributing to promoting social communication.Secondly, the Internet makes shopping online convenient. However, the Internet has many disadvantages. It can easily lead to physical problems, doing harm to our eyesight. In addition,surfing the Internet for a long time may affect our work and rest.
In my view, the most important is that we should learn how to make full use of its advantages while avoiding its disadvantages.
写作(二)
One possible version:
When Dad and Mum arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess. Mum was angry and shouted, “Listen to me, young man—I left you in charge. We thought you would act like an adult, but look at the mess. The money for food has been used up but why does Spot still look hungry What did you do with the money we left ” Jane explained anxiously, “Mummy, Spot is sick, so we spent the rest of the money taking it to the pet clinic.”
Daniel ran into his room, with tears in his eyes, “Jane, there is no need to explain and mum won’t trust me any longer.” Comforting Mum, Dad said calmly, “There is probably a good explanation for everything.” Hearing the little daughter’s words, Mum understood that the reason why they had no time to clean the house was that they waited for Spot at the clinic all day. Mum regretted acting so angrily and was satisfied that Daniel learnt to be responsible for others. She apologized to Daniel sincerely and hugged him in her arms, saying that “you are really growing up into a young man”.
【文章大意】 本文以人物为线索展开,讲述了爸爸和妈妈要去出差四天,他们教年长的儿子丹尼尔和小女儿简学会独立生活并照顾好家里的狗Spot。父母离开之后,丹尼尔和简兴奋得睡不着觉,他们和Spot玩得非常开心。他们学会给Spot洗澡,第二天订了比萨当午餐。然而Spot生病了,他们把Spot带到了动物诊所。
【思路点拨】
1.段落续写:
①由第一段首句内容“当爸爸和妈妈提前一天到达时,他们惊奇地发现所有的东西都是一团糟。”可知,第一段可描写父母非常生气。
②由第二段首句内容“丹尼尔跑进自己的房间,眼里含着泪水:‘简,没有必要解释了,妈妈不会再相信我了。’”可知,第二段可描写爸爸妈妈了解了真相,妈妈向丹尼尔道歉。
2.续写线索:生气—解释—后悔—道歉
答案第1页,共2页前旗二中2025年高二上学期英语第一次月考试题
(考试时间:120分钟;试卷总分:150分)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1,5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话仅读一遍。
( )1.What is the man going to do during the summer vacation
A.Go camping. B.Visit his parents. C.Visit his friends in London.
( )2.What does the woman think of Helen
A.Quiet. B.Sociable. C.Talkative.
( )3.What does the man suggest
A.Repairing the laptop. B.Buying a new laptop. C.Using the laptop less.
( )4.What does the woman think of the wine
A.It’s a bit expensive. B.It’s not her cup of tea. C.It’s tasty and cheap.
( )5.What will the man keep
A.A hat. B.A shirt. C.A suit.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白,每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
( )6.Why does the man call the woman
A.To remind her of the letter about a trip.
B.To invite her parents to a trip.
C.To ask her to hand in the report tomorrow.
( )7.When does the conversation take place
A.On Sunday. B.On Friday. C.On Wednesday.
听第7段材料,回答第8、9题。
( )8.When did David come back last night
A.At 6:00 pm. B.At 7:00 pm. C.At 8:30 pm.
( )9.Why did David go out last night
A.To have some discussions.
B.To read in a library.
C.To watch a movie.
听第8段材料,回答第10至13题。
( )10.Where will the man work
A.In Alaska. B.In Washington. C.In Utah.
( )11.What will the man do as a volunteer
A.Protect sea animals. B.Protect desert creatures. C.Teach in a primary school.
( )12.How many times has the woman volunteered
A.Once. B.Twice. C.Three times.
( )13.When will the man have a vacation
A.In June. B.In October. C.In December.
听第9段材料,回答第14至17题。
( )14.What do we know about the man
A.He has been to New York. B.He has lost his job. C.He is on business.
( )15.Who is Nicole
A.The man’s boss. B.The man’s friend. C.The man’s wife.
( )16.Why was the man eager to see the woman
A.To make a suggestion. B.To tell a long story. C.To turn to her.
( )17.What will the man do next
Hunt for a job on the Internet. B. Work at the coffee shop.
C. Go back home and explain.
听第10段材料,回答第18至20题。
( )18.Who is the speaker talking to
A.Shop customers. B.Cafe employees. C.House agents.
( )19.Why does the speaker give the talk
A.To tell the listeners the move of the cafe. B.To announce the opening of a new shop.
C.To apologize for the wrong decisions.
( )20.When is a new place expected to be found
A.By September. B.By November. C.By December.
第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Michigan youth summer camps focus on different ideas and experiences, but all include plenty of time spent outdoors in Michigan’s beautiful countryside. These camps are fun but educational.
Summer Discovery
This summer camp is at the University of Michigan in Ann Arbor and offers up both academic (学术的) and social activities to help with that transition (过渡) from high school to college. The classes are small during these two-week and five-week sessions (课程). It’s open to students from 14 to 18 years old. Prices are from $4,800 to around $8,800. This camp made the top 50 list for best pre-college camps.
The Road Less Traveled
This camp offers wilderness adventure, and community service with activities like backpacking, environmental studies, and wilderness medicine. The sessions last from 10 to 25 days and the camp is open to ages 12 through 19. Costs are from $2,250 to over $6,000.
Cedar Lodge
This family-run camp focuses on creating a place where kids can be themselves, meet new friends, and learn new skills. This camp offers general outdoor activities and also has a wonderful horseback riding program. This camp is good at helping kids learn riding and other skills. The camp is open to kids from eight to 16 years old. Camp prices are from $200 to $700 per week.
Michigan Tech Youth Programs
Over 70 courses help pre-teens and teens learn about different fields through hands-on, classroom, and in-the-field experiences. The classes are offered weekly, and if students want to attend several weeks, they can also have a “stay-over.” It costs $950 per week for students who stay there and $525 for students who don’t. Courses include writing, photography, robotics, engineering, outdoor adventures, and many more.
21.How much may a teenage boy spend if he wants to attend a pre-college camp
A.$4,800. B.$2,250. C.$950. D.$700.
22.Which of the following camps teaches campers horseback riding
A.Michigan Tech Youth Programs. B.The Road Less Traveled.
C.Summer Discovery. D.Cedar Lodge.
23.What do we know about Michigan Tech Youth Programs
A.They have a fixed price.
B.They offer monthly classes.
C.They provide many kinds of family activities.
D.They help to get experiences in different fields.
B
At 1:43 a. m, Bertozzi was awakened by a phone call from a Nobel committee representative who, revealing the momentous news, told her, “You have 50 minutes to collect yourself and wait until your life changes.”
Instructed not to share the announcement outside of her tightest inner circle, the first person Bertozzi called was her father, William Bertozzi, a retired physics professor from MIT. “He’s 91 and, of course, he was just overjoyed,” said Bertozzi. “And then he called my sisters for me. One of my sisters and my dad watched it live.”
Bertozzi was recognized for founding the field of bioorthogonal chemistry (生物正交化学), a set of chemical reactions that allow researchers to study molecules (分子) and their interactions in living things without involving natural biological processes, Bertozzi’s lab has been using the new methods to answer fundamental questions about the role of sugars in biology, to solve practical problems, such as developing better tests for infectious diseases, and to create a new medicine that can better target tumors (肿瘤).
“I could not be more delighted that Bertozzi has won the Nobel Prize in chemistry,” said Stanford President Marc Tessier-Lavigne. “In pioneering the field of bioorthogonal chemistry, Bertozzi invented a new way of studying biomolecular processes, one that has helped scientists around the world gain deeper understanding of chemical reactions in living systems. Being a crown jewel in chemistry, her work has had remarkable real-world impact. The research achievements have been used to study how cells build proteins and other molecules, to develop new cancer medicines, and to produce new materials for energy storage, among many other applications.”
“They call and I’m not even awake ... have hundreds of voicemails. This is how it’s going to be all day. This is crazy,” she said. Pausing between interviews about two hours later to check her messages, Bertozzi said, “My family is already booking their flights to Stockholm. It’s amazing. Go back to sleep!”
24.Why was a call made to Bertozzi at midnight
A.To warn her of some emergency. B.To inform her of winning the prize.
C.To make preparations for a meeting. D.To collect things to visit her relatives.
25.What does Bertozzi’s lab use the new methods to do
A.Develop a new drug for cancer. B.Produce more nutritious sugars.
C.Separate biology from chemistry. D.Find cures for infectious diseases.
26.What does the underlined part “a crown jewel” in paragraph 4 refer to
A.The king’s treasure. B.The universal focus.
C.The most complex part. D.The most valuable breakthrough.
27.What kind of person is Bertozzi
A.Courageous and quiet. B.Helpful and generous.
C.Wild and hard-working. D.Pioneering and Creative.
C
In the future, the Internet will be different from what it is now. There will be many more websites. It is predicted that in the year 2100, there will be hundreds of billions of websites. This means that the use of search engines will become much more important. And there will also be many more sites in different languages. This means that on every proper website, there will be links with the language you want.
Another prediction on the Internet is that data transmission (传输) speed will increase globally. According to Akamai Technologies, the average global data transmission speed in late 2019 was 26.7 megabits per pare that to the record for data transmission speed set by Bell Labs: 100 billion megabits per second. At that speed, you could transmit 400 DVDs worth of data every second. That’s an enormous gap between what’s currently possible and what’s commercially available. But as time passes, the costs of producing super-high-speed networks will decrease.
In the future, people will live under the sea and the housing shortage will be solved. There will be lots of glass domes (穹状建筑物)under the sea, which allow people to look all around into the sea. Air will be provided via air pipes which lead to the open air. You can travel from one dome to another via a kind of submarine which will also be made of glass. The domes will be so beautiful and the view under the sea will be so impressive that many people will prefer to live under water, and less people will prefer to live on land. This will have a positive effect on the environment on land.
In the future we won’t use oil or gas as energy any more. We will make use of sunlight, water and wind. Cars will run on water. Just fill your tank with water, and you can drive further than you could drive with the same amount of gasoline. Also, the exhaust won’t be damaging to the environment, because it’ll just be water vapour. So the water cycle won’t change, we’ll keep the same amount of water on the earth, and we won’t run out of water. Also, all energy will be supplied by natural sources: sunlight, wind and water.
28.What can we know about the Internet in the future from the first two paragraphs
A.It will be more important to use search engines.
B.Most of the websites will be designed in English.
C.People not knowing a foreign language will find it hard to surf the Internet.
D.There will be great gaps between developed countries and developing countries in Internet usage.
29.Why are super-high-speed networks not available to the public at present
A.Because the costs are too high.
B.Because there are technical difficulties.
C.Because Bell Labs doesn’t want to sell its technique.
D.Because governments haven’t recognised their value.
30.The underlined word “exhaust” in Paragraph 4 probably refers to “_______ ”.
A.oil product B.waste air C.solar energy D.wind energy
31.What can we infer from the text
A.The Internet is the most advanced invention in history.
B.Water will run out sooner than we have expected.
C.Houses under the sea will be made from metal.
D.Sunlight, wind and water will benefit people more in the future.
D
Millions of people pass through the gates of Disney’s entertainment parks in California, Florida and Japan each year. What makes these places an almost universal attraction What makes foreign kings and queens and other important people want to visit these Disney parks Well, one reason is the way they’re treated once they get there. The people at Disney go out of their way to serve their “guests” as they prefer to call them and to see that they enjoy themselves.
All new employees, from vice presidents to part-time workers, begin their employment by attending Disney University and taking “Traditions I”. Here, they learn about the company’s history, how it is managed and why it is successful. They are shown how each department relates to the whole. All employees are shown how their part is important in making the park a success.
After passing “Traditions I”, the employees go on to more specialised training for their specific jobs. No detail is missed. A simple job like taking tickets requires four to eight hours of training a day. When one ticket taker was asked why it took so much training for such a simple, ordinary job, he replied, “What happens if someone wants to know where the restrooms are, when the parade starts or what bus to take back to the campgrounds We need to know the answers or where to get them quickly. Our constant aim is to help our guests enjoy the party.” Even Disney’s managers get involved in the daily management of the park. Every year, the managers leave their desks and business suits and put on special service clothes. For a full week, the bosses sell hot dogs or ice cream, take tickets or drive the monorail and take up any of the 100 jobs that make the entertainment park come alive. The managers agree that this week helps them to see the company’s goals more clearly.
All these efforts to serve the public well have made Walt Disney Productions famous. Disney is considered by many as the best mass service provider in America or the world. As one long time business observer once said, “How Disney treats people,communicates with them, rewards them, is in my view the very reason for its success. I have watched, very carefully and with great respect and admiration, the theory and practice of selling satisfaction and serving millions of people on a daily basis, successfully. It is what Disney does best.”
32.The main aim of the Disney employees is to    .
A.learn all parts of the business
B.make their guests enjoy themselves
C.be able to answer all kinds of questions
D.keep their important guests happy
33.Each year,managers wear special service clothes and work in the park to .
A.set a good example to employees
B.remind themselves of their beginnings at Disney
C.gain a better view of the company’s goals
D.replace employees on holiday
34.Which of the following is NOT true according to the passage
A.Tourists learn the history of Disney in its entertainment parks.
B.Disney attracts people almost from all over the world.
C.Parades are regularly held in Disney’s entertainment parks.
D.Disney’s managers are able to do almost all kinds of work in the Disney parks.
35.This passage is mainly about    .
A.how Disney employees are trained
B.the history and traditions of the Disney enterprises
C.why Disney enterprises make a lot of money
D.the importance Disney places on serving people well
第二节(共5小题,每小题2.5分,共12.5分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
How to focus on today and do your best
If you want to be successful, then you must appreciate the importance of living in the present. 36 Here are some tips to motivate you to make the most of the present.
Be grateful for the little things. Start a gratitude journal. 37 Take time to appreciate the things going well in your everyday life, the things you are thankful for, or the things you accept as normal without thinking about them.
Train yourself to do one thing at a time. Don’t work on too many projects no matter how big your ambitions (抱负) are. 38 Take it one day at a time, and soon you’ll be surprised at how much you’ve managed to accomplish.
39 Remind yourself of where you are by asking yourself, “Is this what I should be doing right now ” “Am I feeling happy doing this at present ” “What is the one thing I can do to make today count ” Know your own character well and listen to your feelings.
Schedule some “me time” and make the most of it. Make some time out of your busy schedule to follow a creative hobby, enjoy the beauty of nature or simply some pop culture entertainment.   40  
John Lennon once said, “Life is what’s happening while we’re busy making.” Practise keeping your attention on the here and now. The present moment is where you are always!
A.Finish one task at a time.
B.Find the good in every situation.
C.Start to do what you enjoy doing.
D.Ask yourself questions to be in the present.
E.Believe in what you are really feeling at present.
F.Always remember that the best preparation for tomorrow is doing your best today.
G.Not only will it help you to relax, but it will also aid you in focusing better on your tasks.
第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)
第一节, 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
I recently heard a story about a famous research scientist who had made several very important medical breakthroughs. What set him so far apart from others
He 41 that,in his opinion,it all came from an 42 from his mother that happened when he was about 2 years old. He had been trying to remove a bottle of milk from the refrigerator when he lost his 43 on the slippery bottle and it 44 , making its contents pouring all over the kitchen floor.
When his mother came into the kitchen,instead of 45 at him,giving him a lecture,or punishing him,she said,“Robert,what a 46 and wonderful mess you have made! I have 47 seen such a huge pool of milk. Well, the damage has already been done. Would you like to get down and play in the milk for a few minutes 48 we clean it up ”
Indeed,he did. After a few minutes,his mother said,“You know,Robert, 49 you make a mess like this,you have to clean it up at last and 50 everything to its proper order. So, how would you like to do that We could use a sponge (海绵),a towel,or a mop. Which do you prefer ” He chose the sponge and together they 51 the milk.
His mother then said,“You know,what happened just now is a 52 experiment in how effectively to carry a big milk bottle with two tiny hands. Let’s go out in the backyard and fill the bottle with water and see if you can 53 a way to carry it without dropping it.” The little boy 54 that if he held the bottle at the top near the lip with both hands,he could carry it without dropping it.
This scientist then remarked that it was at that moment that he knew he didn’t need to be afraid to make 55 . Wouldn’t it be great if all parents would respond the way Roberts mother responded to him
41.A.added B.advised C.responded D.commented
42.A.experience B.accident C.experiment D.inspiration
43.A.hold B.control C.balance D.way
44.A.fell B.rolled C.turned D.burst
45.A.crying B.staring C.shouting D.laughing
46.A.powerful B.great C.touching D.moving
47.A.shortly B.always C.already D.rarely
48.A.when B.until C.before D.after
49.A.however B.whatever C.wherever D.whenever
50.A.recover B.restore C.recollect D.replace
51.A.cleaned up B.swept off C.sucked out D.took apart
52.A.finished B.shared C.failed D.valued
53.A.invent B.discover C.imagine D.make
54.A.knew B.thought C.convinced D.learned
55.A.mistakes B.faults C.decisions D.differences
第二节: 语法填空。 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Being an extraordinary woman, genius, gentle Marie Curie managed 56.__________ (obtain) two kinds of radioactive elements, which were vital and crucial to physics. 57.___________ was widely acknowledged that she was born in Poland in 1867. Distinct from other girls, she had a strong passion 58. science and committed her whole life to 59. (science) research. After 60. (graduate) from high school, she took up a position as a tutor. In 1891, she 61. (admit) into the University of Paris, where she achieved great academic performances and as a 62. (consequent), she became the first woman professor. Under unbearable circumstances, she and her husband spared no effort to analyse and evaluate pitchblende (沥青铀矿) with the objective of extracting radioactive substances and studying their properties. Although they encountered numerous failures, under no circumstances 63. the couple acknowledge defeat and they insisted on their ambition. Using flow charts and summing up what they had studied, the couple finally drew a 64. (conclude) that Po and Ra did exist, which was soon spread throughout the world. Their theory, like other 65. (product) and devices, could stand wear and tear. In 1934, Marie Curie passed away and the whole world mourned the great loss of a remarkable scientist.试卷第1页,共3页
第四部分 写作
第一节 应用文写作(满分15分)
互联网已经成为现代人工作和生活中必不可少的通信工具,在人们的生活中起着重要的作用,但它也有一些负面影响。请就互联网的利与弊发表你的见解,并阐述你的理由。内容包括:
好处 提供大量的信息,促进人际交流; 网上购物便捷
弊端 损害眼睛;长时间上网影响工作和休息; 网瘾影响学生的学习
你的观点 ……
注意:1.词数100词左右。 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节 读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Dad and Mum had got to go on a four-day business trip. They taught their elder son Daniel and younger daughter Jane how to feed and look after their dog, Spot, and how to take good care of themselves—learning to cook if they could, or ordering pizza with money left on the table—if they were busy, and told them to keep their rooms clean and tidy. They asked Daniel to be in charge.
On the very morning when the parents left, Mum kissed them and said to Daniel gently, “Young man, do take care of Spot and Jane.” Daniel promised, “I will, mum.”
Too excited to fall asleep again, Daniel and Jane jumped out of bed, calling out each other to get up. Their pet dog, Spot, heard the similar voice and rushed in, with a ball in its mouth. Jane stuck(伸) her head into Daniel’s room, “Spot got up an hour earlier. Let’s walk it.” Daniel said excitedly, “I’m coming, but, Jane, don’t forget to keep your room clean and tidy.” “I will.”
They ran with the dog in the yard and threw the ball away for Spot to bring it back. They had fun playing with Spot the whole morning. Washing Spot was slow and tiring as it was the first time they had done it. Then Daniel settled down to his homework while Jane did her reading with interest.
The following day, Jane begged her brother to order pizza for lunch. Daniel agreed excitedly, “We haven’t tasted that for long and we behave ourselves, right ” After a while, he added, “We should save money, too.” Within half an hour, they treated themselves to a big pizza. However, in the afternoon, Spot looked sick, lying lazily and unwilling to move. Daniel was concerned about the dog and took it to the pet clinic immediately with Jane as their parents had done.
注意:续写词数应为150左右。
Paragraph 1:
When Dad and Mum arrived a day earlier, they were amazed to find everything in a mess.




Paragraph 2:
Daniel ran into his room, with tears in his eyes, “Jane, there is no need to explain and mum won’t trust me any longer.”

展开更多......

收起↑

资源列表