Unit6 A Day in the Life 单元测试卷(河南使用)【听力音频+听力原文+答案+PPT版答案】-2025-2026学年七年级英语上册(人教版2024)

资源下载
  1. 二一教育资源

Unit6 A Day in the Life 单元测试卷(河南使用)【听力音频+听力原文+答案+PPT版答案】-2025-2026学年七年级英语上册(人教版2024)

资源简介

2025 —2026学年七年级英语上学期单元测试卷(河南使用)
Unit 6 A Day in the Life单元测试卷
( 听力20分+笔试100分,共120分,考试时间100 分钟)
注意事项:
本试卷共10页,六个大题,满分120分,考试时间100分钟。
本试卷上不要答题,请按答题卡上注意事项的要求,直接把答案填写在答题卡上。答在试卷上的答案无效。
参考答案
题号 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
答案 B B A C B B B C B A
题号 11 12 13 14 15 21 22 23 24 25
答案 A C A C B B D B D B
题号 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35
答案 C C B D C D B C C B
题号 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
答案 B C C B A A C B D C
题号 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
答案 B A C D B B A C D B
1.B
【原文】A: Can I go to see a scary movie with my friends tonight, mom
B: Ok, but make sure that you come back by half past nine. Go to bed in half an hour.
2.B
【原文】A: What time do you usually go to school in the morning, Bill
B: I used to go to school at seven, but these days, I go to school at 7:30.
3.A
【原文】A: Hi, Tom, why are you in such a hurry
B: I will pick Mary up at 10 o’clock. I’m afraid I will be late.
A: Don’t worry, there are 20 minutes left. I will drive you there.
4.C
【原文】M: What time do you usually get up
W: At a quarter to seven.
M: And then
W: I have breakfast at about ten past seven, then I go to school at ten to eight.
5.B
【原文】W: Can you come and play basketball with us after class, John
M: Sorry. I will help my mother clean the room.
6.B 7.B
【原文】W: Hello, Daniel. Are you doing your homework now
M: Hi, Sandy. I’m not doing my homework. I am watching a football match on my computer.
W: Do you usually use your computer
M: Yes, I do. I usually use it for an hour every day.
W: You’re lucky. I can use my computer for half an hour every day, and only do my homework on it.
M: I like watching matches, seeing films and reading news on my computer.
8.C 9.B
【原文】A: Hi, Tony. It’s only 7:10. There are still 50 minutes left for the class. Why are you in a hurry
B: We must arrive at school 20 minutes earlier. That’s one of our school rules.
A: Anything else
B: We must wear school uniforms. We aren’t allowed to choose our own clothes.
A: Are you allowed to listen to music in the classroom
B: No. But we can listen to music outside the classroom.
10.A 11.A 12.C
【原文】A: What do you usually eat for breakfast on weekdays, Tony
B: I usually have bread and milk.
A: When do you usually have lunch
B: At 11:45.
A: What do you do first after school
B: I always do my homework first.
A: Do you watch TV at night
B: Yes, I watch TV for half an hour.
A: What time do you go to bed
B: I usually go to bed before 9:30.
A: Good. I think you have a good habit.
Q: What does Tony usually eat for breakfast on weekdays
Q: What time does Tony usually have lunch
Q: How long does Tony watch TV
13.A 14.C 15.B
【原文】A: Laura, have you ever worked at this summer camp for children before
B: No, this is my first time. How often do we have to clean our rooms
A: Once a day.
B: Can we eat meals in our rooms
A: No, we’re not allowed to eat anything or have parties in our rooms, but we can watch TV.
B: What time do we need to get up every day
A: At 6:30 a.m. After that, we have to make breakfast for the children in the kitchen.
16.dinner 17.eggs 18.Rice 19.7:00 20.school
【原文】
My name is Lisa. I’m an English girl. Now I’m in China with my family. We like Chinese food. At 7:00 a.m., my parents ask my two brothers and me to have eggs and milk for breakfast at home. After breakfast, my mother always gives us some apples. I always have one apple at home and go to school with one. My brothers and I don’t have lunch at home. We have it at school with our classmates. At 12:00, I always have rice and vegetables for lunch. After lunch, I have my apple. Afternoon classes finish at 5:30 p.m. Then I go home and have dinner with my family at 6:00 p.m. We usually have vegetables and porridge. After dinner, we always have some fruit. My family and I all like fruit.
21.B 22.D 23.B 24.D 25.B
本文是一篇记叙文,讲述了Betty和奶奶关于养花的交流,奶奶向Betty介绍了不同季节浇花的时间以及养花的相关知识,Betty 觉得学养花很难,奶奶鼓励她努力就能做好。
21.细节理解题。根据文章第一段“She plays music for them. She says music helps them grow well.”可知,奶奶为了让花长得好,会给花放音乐。故选B。
22.细节理解题。根据文章第五段“Well, in summer, we can water the flowers early in the morning or late in the evening.”可知,夏天奶奶在清晨或傍晚浇花。故选D。
23.词句猜测题。根据文章第九段“It can survive for a long time with no water, so you don’t need to water it often.”可知, survive意为“生存得好”。故选B。
24.推理判断题。根据文章第十段“I see. There’s so much to learn. I can’t be a good gardener.”可知,Betty觉得学好园艺很难。故选D。
25.最佳标题题。文章主要围绕Betty向奶奶学习养花知识展开,Learning to Garden能概括文章主旨。故选B。
26.C 27.C 28.B 29.D 30.C
本文讲述了Amy找不到心爱的钢笔,在妈妈提醒下最终在中文书里找到的故事。
26.细节理解题。根据“She cries (哭) to her mother”可知Amy哭着去找妈妈说明她不开心,故选C。
27.细节理解题。根据“She looks under the bed. She looks in her desk. She looks behind the door and in her schoolbag.”可知Amy在床下、书桌里、门后和书包里找过钢笔,故选C。
28.细节理解题。根据“Mom says, ‘Don’t cry. I will help you look for it.’”可知是妈妈帮助Amy找钢笔,故选B。
29.细节理解题。根据“when Amy opens her Chinese book, she finds her pen in it.”可知钢笔在中文书里,故选D。
30.主旨大意题。本文通过Amy乱放钢笔导致找不到的故事,告诉我们“要把东西放在正确的位置”,故选C。
31.D 32.B 33.C 34.C 35.B
本文是一篇记叙文,讲述了作者的祖父在农场的生活日常,包括早起喂动物、去市场、挤牛奶、捡鸡蛋、遛狗、浇花等,还讲述了祖父与朋友之间的情谊,在朋友丢失所有鸡后,祖父送给他24只鸡。
31.细节理解题。根据文章第一段“Before breakfast, he often feeds the horses and the ducks.”可知,作者的祖父在早餐前经常喂马和鸭子。故选D。
32.词句猜测题。根据文章第一段“Before breakfast, he often feeds the horses and the ducks.”以及常识,可知“feeds”在这里的意思是“给……食物”,即“喂”。故选B。
33.细节理解题。根据文章第一段“After staying at home for some rest, he walks dogs on the street and then waters flowers in the garden.”可知,作者的祖父在遛狗和浇花之前在家休息一会儿。故选C。
34.推理判断题。根据文章第二段“These days, John lost (丢失) all the chickens. My grandfather has 70 chickens and gives 24 chickens to him.”可知,作者的祖父原本有70只鸡,送给朋友24只后,现在还剩下46只。故选C。
35.推理判断题。根据文章第二段“My grandfather often walks to his old friend John’s house for a visit on Saturday.”可知,作者祖父喜欢在周六拜访朋友,A选项正确;根据文章内容,并没有提到祖父喜欢交朋友,B选项错误;根据文章第二段“My grandfather has 70 chickens and gives 24 chickens to him.”可知,祖父对朋友很友善,C选项正确;根据文章第一段“He always gets up at 5:30 in the morning.”可知,祖父是个早起的人,D选项正确。故选B。
36.B 37.C 38.C 39.B 40.A
本文是一篇记叙文,讲述了一位92岁的老奶奶雷兰梅因记忆力衰退生活变得困难和无聊,她的女儿胡薇为了帮助母亲,将家里改造成教室,并让母亲在黑板上写字或做数学题,以此让母亲的生活变得有趣。文章还体现了胡薇对母亲的关心和爱,并希望这个方法能帮助到其他有类似健康问题的老人。
36.细节理解题。根据文章第一段“Lei Lanmei is a 92-year-old grandma. She was a teacher for over 30 years.”可知,雷兰梅曾经是一名教师。故选B。
37.细节理解题。根据文章第二段“She turns their home into a classroom and puts a small blackboard in it.”可知,胡薇为了帮助母亲,将她们的家变成了一间教室。故选C。
38.细节理解题。根据文章第三段“My mother loves reading and teaching, but now she can’t read easily.”可知,雷兰梅喜欢阅读和教学。故选C。
39.推理判断题。根据文章第四段“Hu cares about her mother. She usually keeps each lesson to 10 minutes. If Lei Lanmei is tired, Hu asks her to stop. If Lei Lanmei is happy, Hu listens to her carefully and talks with her.”可知,本段主要描述了胡薇对母亲的关心和爱。故选B。
40.推理判断题。根据文章内容,本文主要讲述了一个女儿如何帮助年迈且记忆力衰退的母亲,以及她们之间的深厚情感,因此这篇文章最有可能出现在报纸的“家庭”版块。故选A。
41.A 42.C 43.B 44.D 45.C 46.B 47.A 48.C 49.D 50.B 51.B 52.A 53.C 54.D 55.B
本文介绍了布朗一家的日常生活,包括孩子们的上学情况、父母的职业和家庭活动。
41.一个是凯特,另一个是吉姆。
other其他的;others其他人;this这个;that那个。根据“He has two children. One is Kate and the...is Jim.”可知,此处指两者中的另一个,用the other。故选A。
42.他们的家离学校很远。
library图书馆;bank银行;home家;supermarket超市。根据“On weekdays, Kate and Jim get up early. Their...is far away from the school.”可知,此处指家离学校很远,所以要早起上学。故选C。
43.六点四十五分,布朗先生开车送他的两个孩子去上学。
walks步行;drives驾车送,驾驶;rides骑;catches抓住。根据“with Mr. Brown’s car”可知,此处指开车送孩子去学校。故选B。
44.他必须照顾住院的病人。
look for寻找;look like看起来像;look at看;look after照顾。根据“Mr. Brown works in a hospital. He must...the people in hospital.”可知,他在医院工作,要照顾住院的病人。故选D。
45.凯特和吉姆不得不坐公交车去上学。
in在……里面;on在……上面;by通过;at在。 根据“Kate and Jim have to go to school...bus.”可知,此处表示交通方式,应是by bus“乘坐公交车”,固定搭配。故选C。
46.这两个孩子在同一所学校学习,但在不同的年级,吉姆在七年级,凯特在九年级。
buildings建筑物;grades年级;months月份;streets街道。根据“Jim is in Grade Seven and Kate is in Grade Nine”可知,两个孩子在不同的年级。故选B。
47.她觉得这很简单,但吉姆不这么认为。
easy简单的;boring无聊的;difficult困难的;hard艰苦的。根据“Kate likes English. She thinks it’s...”可知,凯特喜欢英语,觉得英语很简单。故选A。
48.他喜欢体育。
science科学;biology生物 ;P.E.体育;politics政治。根据“He loves all kinds of sports.”可知,他喜欢体育。故选C。
49.他每天放学后都会在操场上踢足球。
a一(表泛指,用于辅音音素前);an一(表泛指,用于元音音素前);the这/那(表特指);/不填。play soccer“踢足球”,固定搭配,不加冠词。故选D。
50.他星期六下午去游泳池游泳。
in后接年份、月份等;on后接星期、日期或具体某一天的早中晚等;at后接时刻;for后接时间段。根据“Saturday afternoon”可知,此处指星期六的下午,用介词on。故选B。
51.布朗夫人是一名办公室职员,但她在家还需要做很多事。
thing事情(单数);things事情(复数);something某事;anything任何事。a lot of后接可数名词复数或不可数名词,空处应是things,表示“做很多事情”。故选B。
52.布朗先生通常会在空闲时间帮她做家务。
helps帮助;begins开始;makes制作;sits坐。help sb. with sth.“帮助某人做某事”,是固定搭配。故选A。
53.布朗先生正在客厅里看报纸。
looking看;seeing看见;reading阅读;watching观看。read a newspaper“读报纸”,固定搭配。故选C。
54.凯特和吉姆正在书房里写作业。
her她的;his他的;our我们的;their他们的。根据“Kate and Jim”可知,此处指“做他们的作业”,用their。故选D。
55.上面有好多漂亮的衣服。
is主语是第三人称单数;are主语是第二人称或复数;has有(三单形式);have有(原形)。根据“There...so many beautiful clothes on it. She wants to buy a dress for Kate.”可知,此处是There be句式,表示“有”,遵循“就近原则”,句子用一般现在时,主语“clothes”是复数,be动词用are。故选B。
56.are 57.same 58.help 59.These 60.but 61.fish 62.work 63.our 64.swimming 65.with
本文是一篇记叙文,主要介绍了作者的家庭成员以及周末活动。
56.我的父母、弟弟和我在照片里。空处缺少be动词,时态是一般现在时,主语My parents, my brother and I是复数,be用are。故填are。
57.我们在同一所学校,每天去上学。at the same school“在同一所学校”。故填same。
58.谢谢你的帮助,我亲爱的兄弟!根据“I often ask Ben to help me to find my things”可知,经常让弟弟帮忙,因此是感谢帮助,用名词help“帮助”。故填help。
59.这些是我的父母。根据“are my parents”及备选词可知,是指这些是我父母,用代词these“这些”,作主语。故填These。
60.她是一名老师,但她不在我的学校。空前后句是转折关系,用but连接。故填but。
61.她经常为我们做美味的鱼。根据“cooks delicious”可知,此处是指烹饪某种食物,备选词fish“鱼”符合语境。故填fish。
62.我的父母不去工作。根据“It is Sunday today”可知,是周日,所以父母不工作。备选词work“工作”符合语境。故填work。
63.这是我们最喜欢的地方。此处用形容词性物主代词修饰名词place,备选词our“我们的”符合语境。故填our。
64.在那里我们可以去游泳。根据“Too cool!”及备选词可知,是指去游泳,go swimming“去游泳”。故填swimming。
65.你喜欢和你的家人一起外出吗?根据“your family”可知,是指和家人一起外出,介词with“和……一起”符合语境。故填with。
66.with 67.are 68.to 69.but 70.it
本文介绍Emma和Peter不同的生活习惯。
66.她整天忙于学习。此处指“忙于学习”;“her study”是名词,用短语be busy with sth “忙于做某事”。故填with。
67.她的东西到处都是。分析句子成分可知,此处填be作系动词,主语“Her things”为复数名词,be动词形式用are。故填are。
68.Emma的妈妈让她打扫房间。此处指“叫她打扫房间”;ask sb to do sth“叫某人做某事”。故填to。
69.他的房间不大,但很整洁。根据“not big”和“tidy”可知上下文含有转折意义,指“房间不大,但很整洁”;填but“但是”。故填but。
70.他妈妈认为Emma向Peter学习是必要的。此处为it is+形容词+for sb + to do sth“对某人来说,做某事是……”。故填it。
71.Can I ask you some questions 72.Yes. 73.What time do you usually get up 74.I have eggs and milk. 75.At nine o’clock.
本文是一篇关于日常生活安排的对话。
71.根据“Yes, sure.”以及后文可知应说是否可以询问几个问题,故填Can I ask you some questions
72.根据“Do you have a good daily routine ”以及“Every day I get up early and go to bed early.”可知应作肯定回应。故填Yes.
73.根据“I usually get up at six o’clock.”可知应询问几点起床,故填What time do you usually get up
74.根据“Do you have breakfast at home every day ”以及“They’re healthy.”可知此处应介绍健康的早饭,故填I have eggs and milk.
75.根据“what time do you go to bed in the evening ”以及“Every day I get up early and go to bed early.”可知应回应时间,且比较早。故填At nine o’clock.
76. Here are four students. Let’s see how the weather is in their places and what they are doing now.
Frank comes from Beijing. The weather in Beijing is cloudy. He is playing chess at his classmate’s home. Mary lives in Toronto. It’s snowy there. Mary is listening to music in her room. Bill is playing soccer with his friends at the moment. He is from Sydney and it’s sunny there. What about Wendy She lives in New York. She is studying English in her room. It’s rainy now. They are in different cities with different weather, but they all enjoy themselves.
[总体分析]
①题材:本文是一篇表格材料作文;
②时态:用一般现在时和现在进行时;
③提示:写作要点已给出,注意不要遗漏表格中所有内容,可适当增加细节,以使行文连贯。
[写作步骤]
第一步:开篇点题——介绍以下四个学生所在城市的天气以及他们正在做什么。
第二步:文章主体——根据表格内容,依次介绍每一位学生所在城市的天气以及他们正在做什么。 注意描述天气用一般现在时,描述他们正在做什么用现在进行时。
第三步:总结全文——每个学生都很开心。
[亮点词汇]
①play chess 下棋
②listen to music 听音乐
③play soccer 踢足球
④study English 学英语
⑤enjoy themselves 玩得开心
[高分句型]
①They are in different cities with different weather, but they all enjoy themselves. (but引导并列句)
②He is from Sydney and it’s sunny there. (and引导的并列句)2025 —2026学年七年级英语上学期单元测试卷(河南使用)
Unit 6 A Day in the Life单元测试卷
( 听力20分+笔试100分,共120分,考试时间100 分钟)
注意事项:
本试卷共10页,六个大题,满分120分,考试时间100分钟。
本试卷上不要答题,请按答题卡上注意事项的要求,直接把答案填写在答题卡上。答在试卷上的答案无效。
一、听力理解(20小题,每小题1分,共20分)
第一节
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话读两遍。
1.What time should the boy go to bed
A.By 9:30. B.By 10:00. C.By 10:30.
2.What time does the boy go to school in the morning now
A.At 7:00. B.At 7:30. C.At 8:00.
3.What time is it now
A.9:40. B.10:00. C.10:20.
4.What time does the girl have breakfast
A.At a quarter to seven. B.At ten to eight. C.At about ten past seven.
5.What will John do after class
A.Play football. B.Clean the room. C.Do some homework.
第二节
听下面几段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。每段对话或独白读两遍。
听下面一段对话,回答第6至第7两个小题。
6.How long can Sandy use her computer every day
A.For one hour. B.For half an hour. C.For two hours.
7.What does Daniel like doing on his computer
A.Doing homework. B.Watching matches. C.Listening to music.
听第一段材料,回答以下小题。
8.What time does school start in the morning
A.At 7:10. B.At 7:50. C.At 8:00.
9.What are they talking about
A.School uniforms. B.School rules. C.Music.
听第二段材料,回答以下小题。
10.What does Tony usually eat for breakfast on weekdays
A.Bread and milk. B.Hamburgers. C.Eggs and milk.
11.What time does Tony usually have lunch
A.At 11:45. B.At 12:00. C.At 12:15.
12.How long does Tony watch TV
A.For two hours. B.For an hour. C.For half an hour.
听第二段对话,回答下列小题
13.How often does Laura have to clean her room
A.Once a day. B.Three times a week. C.Once a week.
14.What is Laura allowed to do in her room
A.Eat meals. B.Have parties. C.Watch TV.
15.What time does Laura need to get up every day
A.At 6:00 a.m. B.At 6:30 a.m. C.At 7:00 a.m.
第三节,你将听到一篇短文。请你根据所听内容填写下面的信息卡,并将答案填写在答题卡上对应的位置,短文听两遍。
Meals Lisa’s breakfast Lisa’s lunch Lisa’s 16
What Milk, 17 and one apple 18 , vegetables and one apple Vegetables and porridge.
When At 19 a.m. At 12:00 At 6:00 p.m.
Where At home At 20 . At home.
二、阅读理解(20小题,每小题2分,共40分)
阅读下面四篇语言材料,然后按文后要求做题。
A
My grandma is 70 years old. She always reads stories to me. She has a small yard. There are many beautiful flowers in the yard. She plays music for them. She says music helps them grow (成长) well.
Every time (每次) I go to visit her, I like to help her with the flowers.
“Grandma, the flowers are so beautiful!” I say.
“Betty, come in, please. You can help me water the flowers.” Grandma says.
“Why don’t you water them at noon It’s very hot today.”
“Well, in summer (夏天), we can water (浇水) the flowers early in the morning or late in the evening.”
“What about winter (冬天) time ”
“In winter, we can water the flowers between 10 a.m. and 2 p.m. But we can water the flowers at any time in spring (春天) and autumn (秋天).”
“Do we need to water them every day ”
“e here and see this flower. It can survive for a long time with no water, so you don’t need to water it often.”
“I see. There’s so much to learn. I can’t be a good gardener.”
“Work hard (努力工作) and you can be a good gardener.” Grandma says.
21.To help the flowers grow well, what does Betty’s grandma always do
A.Reads stories to them. B.Plays music for them.
C.Waters them every day. D.Visits flowers often.
22.When does Betty’s grandma water the flowers in summer
A.At noon. B.At any time.
C.Between 10 a.m. and 2 p.m. D.Early in the morning or late in the evening.
23.What does the underlined word “survive” mean in this passage
A.Grow quickly. B.Live (生存) well. C.Look beautiful. D.Keep fun.
24.What does Betty mean when she says she can’t be a good gardener
A.She does not like gardening.
B.She doesn’t have talent (天赋) for gardening.
C.She thinks gardening will waste (浪费) much time.
D.She finds it hard (困难的) for her to learn gardening well.
25.What is the best title (最佳标题) for this text
A.Music and Flowers B.Learning to Garden
C.Flowers in the Garden D.Love for Gardening
B
Amy is not happy. She cannot find her favorite pen!
She looks for (寻找) it in the house. She looks under the bed. She looks in her desk. She looks behind (在……后面) the door and in her schoolbag. But she cannot find it.
Amy is ▲ . She cries (哭) to her mother, “Mom, my pen is lost!” Mom says, “Don’t cry. I will help you look for it.” When Mom looks at her, she laughs (发笑). “Why are you laughing, Mom ” Mom says, “Check (检查) in your books.” And when Amy opens her Chinese book, she finds her pen in it. She put it there.
26.Which of the following is the most suitable (最合适的) for “ ▲ ”
A.fine B.very happy C.not happy D.welcome
27.Where does Amy look for her pen
①Under the bed. ②In her desk. ③In the bookcase. ④Behind the door.
A.①②③ B.①③④ C.①②④ D.②③④
28.Who helps Amy find the pen
A.She herself (自己). B.Her mother. C.Her father. D.Her parents.
29.Where is Amy’s pen
A.In the bookcase. B.Under the desk.
C.In her schoolbag. D.In her Chinese book.
30.The writer writes this passage to tell us ________.
A.Amy can’t find her pen
B.to learn to find things by ourselves
C.to learn to put things in the right (正确的) places
D.we can ask our mothers for help when we can’t find things
C
My grandfather has a big farm. He always gets up at 5:30 in the morning. Before breakfast, he often feeds the horses and the ducks. After breakfast, he usually goes to the market to buy some food by car. Then he milks the cows and picks up eggs from the chicken coop (鸡舍). After staying at home for some rest, he walks dogs on the street and then waters flowers in the garden.
My grandfather often walks to his old friend John’s house for a visit on Saturday. They drink afternoon tea and then have dinner together. These days, John lost (丢失) all the chickens. My grandfather has 70 chickens and gives 24 chickens to him. That makes him happy. It is said that a friend in need is a friend indeed (真正地).
31.What does my grandfather feed before breakfast
A.horses. B.ducks. C.chickens. D.horses and ducks.
32.What is the meaning of the underlined word (画线单词“feeds”的意思是什么 )
A.Watches. B.Gives food to. C.Looks after. D.Takes a shower.
33.Why does the writer’s grandfather stay at home before walking dogs and watering flowers
A.To take some water. B.To take his dogs.
C.To take some rest. D.To take his dogs some water.
34.How many chickens does the writer’s grandfather have now
A.70. B.24. C.46. D.94.
35.Which of the following is NOT true about the writer’s grandfather
A.He likes to visit his friend on Saturday. B.He likes making friends.
C.He is kind to his friend. D.He is “an early bird”.
D
Lei Lanmei is a 92-year-old grandma. She was a teacher for over 30 years. Now, she can’t remember things well. That makes her life difficult and boring (无聊的).
Hu Wei is Lei’s daughter. She wants to help her mother. But how Hu has a great idea. She turns their home into a classroom and puts a small blackboard in it. Every day, Lei Lanmei spends her time in front of the blackboard. She writes words or works out maths problems on it.
“My mother loves reading and teaching, but now she can’t read easily. I try to do something to make her life fun,” Hu says.
Hu cares about (关心) her mother. She usually keeps each lesson to 10 minutes. If Lei Lanmei is tired, Hu asks her to stop. If Lei Lanmei is happy, Hu listens to her carefully and talks with her.
Many old people in China also have the health problems like Lei. Hu hopes (希望) her idea can help these people too.
根据语篇内容,选择最佳选项。
36.What was Lei Lanmei’s job
A.A doctor. B.A teacher. C.A farmer.
37.What does Hu Wei do to help her mother
A.She takes her mother on trips.
B.She reads books for her mother.
C.She turns their home into a classroom.
38.What does Lei Lanmei love doing
A.Writing and reading. B.Singing and dancing. C.Reading and teaching.
39.What is the main idea of paragraph 4
A.Hu’s everyday activities. B.Hu’s love for her mother. C.Hu’s problem with her mother.
40.In which part of a newspaper can you find the reading
A.FAMILY. B.SPORTS. C.SCHOOL.
三、完形填空(15小题,每小题1分,共15分)
先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处的最佳答案。
Mr. Brown and his family live in a big city. He has two children. One is Kate and the 41 is Jim. On weekdays, Kate and Jim get up early. Their 42 is far away from the school. At a quarter to seven, Mr. Brown 43 his two children to school. Mr. Brown works in a hospital. He must 44 the people in hospital.
Something is wrong with Mr. Brown’s car this morning. Kate and Jim have to go to school 45 bus. The two children study in the same school, but in different 46 , Jim is in Grade Seven and Kate is in Grade Nine. Kate likes English. She thinks it’s 47 , but Jim doesn’t think so. He likes 48 . He loves all kinds of sports. He plays 49 soccer on the playground every day after school. He goes swimming in the swimming pool 50 Saturday afternoon.
Mrs. Brown is an office worker, but she needs to do a lot of 51 at home. She cooks for the family and does some cleaning in the evening. Mr. Brown usually 52 her with the housework in his free time.
Now it’s 7:30 in the evening. Mr. Brown is 53 a newspaper in the living room. Kate and Jim are doing 54 homework in the study. What about Mrs. Brown She is using the computer in the bedroom. There 55 so many beautiful clothes on it. She wants to buy a dress for Kate.
41.A.other B.others C.this D.that
42.A.library B.bank C.home D.supermarket
43.A.walks B.drives C.rides D.catches
44.A.look for B.look like C.look at D.look after
45.A.in B.on C.by D.at
46.A.buildings B.grades C.months D.streets
47.A.easy B.boring C.difficult D.hard
48.A.science B.biology C.P.E. D.politics
49.A.a B.an C.the D./
50.A.in B.on C.at D.for
51.A.thing B.things C.something D.anything
52.A.helps B.begins C.makes D.sits
53.A.looking B.seeing C.reading D.watching
54.A.her B.his C.our D.their
55.A.is B.are C.has D.have
四、语篇填空(15小题,每小题1分,共15分)
第一节
阅读短文,从方框中选出恰当的单词并用其适当形式填空,使短文通顺、意义完整。每空仅填一词,每词仅用一次。
help and these are same but fish work our swimming with
This is my family photo. My parents, my brother and I 56 in the photo. My brother’s name is Ben. We’re at the 57 school and we go to school every day. I’m not tidy (整洁) and I often ask Ben to help me to find my things (东西). And I often say, “Thank you for your 58 , my dear brother!”
59 are my parents. My father is a doctor. When he is free, he likes going fishing. What does my mother do She is a teacher, 60 she isn’t in my school. She often cooks delicious 61 for us.
It is Sunday today. My parents don’t go to 62 . Ben and I are very glad. Now we are in the zoo. It’s 63 favorite place. We can see many animals in the zoo. This afternoon, we will go to a new water park (公园). We are going there for the first time. There we can go 64 . Too cool! Being with my family makes me happy. Do you like going out 65 your family
第二节
阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词。
Emma is a girl in Yuying Middle School. She is busy 66 her study all day. Her room is not tidy. Her things 67 everywhere. And they are in a mess. Emma’s mother asks her 68 clean the room. She lets Emma put her things in the right places.
Emma asks Peter for help. “Peter, can you come to my room now and help me clean it ” asks Emma. Peter is Emma’s brother. He always helps his mother do housework in his free time. He can always find things in his room. His room is not big 69 tidy. He doesn’t ask his mum “Where is my dictionary ” or “Where is my schoolbag ” He can always find things in the room. His mother thinks 70 is necessary (必要的) for Emma to learn from Peter.
五、补全对话(5小题,每小题2分,共10分)
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。
Tom: Morning, Alice. 71
Alice: Yes, sure.
Tom: Do you have a good daily routine
Alice: 72 Every day I get up early and go to bed early.
Tom: 73
Alice: I usually get up at six o’clock.
Tom: Do you have breakfast at home every day
Alice: Yes. 74 They’re healthy.
Tom: And do you exercise every day
Alice: Yes, every morning I run with my father.
Tom: Well, what time do you go to bed in the evening
Alice: 75
Tom: Oh, you do as the saying “Early to bed, early to rise”.
六、书面表达 (20分)
76.假如你是Cindy,作为校电视台的一名小记者,你电话采访了几位生活在不同城市的学生。请你根据以下表格和要求,写一篇英语短文,介绍他们所在城市的天气以及他们正在做的事情。
Who Place Weather What he/she is doing
Frank Beijing 多云的 Play chess
Mary Toronto 下雪的 Listen to music
Bill Sydney 晴朗的 Play soccer
Wendy New York 下雨的 Study English
要求:
1. 词数不少于80,开头已给出,不计入总词数;
2. 包含表格中的所有内容,可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 文中不要出现任何真实人名、校名及其他相关信息,否则不予评分。
Here are four students. Let’s see how the weather is in their places and what they are doing now.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________(共8张PPT)
人教版2024七年级上册
Unit 6 A Day in the Life
单元测试(河南使用)答案
一.听力
1-5:B B A C B 6-10:B B C B A
11-15:A C A C B
16.dinner 17.eggs 18.Rice 19.7:00 20.school
一、快速核对
A:21.B 22.D 23.B 24.D 25.B
B:26.C 27.C 28.B 29.D 30.C
c:31.D 32.B 33.C 34.C 35.B
D;36.B 37.C 38.C 39.B 40.A
二、阅读理解
41.A 42.C 43.B 44.D 45.C 46.B 47.A 48.C 49.D 50.B 51.B 52.A 53.C 54.D 55.B
三、完形填空
第一节:
56.are 57.same 58.help 59.These 60.but 61.fish 62.work 63.our 64.swimming 65.with
第二节:
66.with 67.are 68.to 69.but 70.it
四、语篇填空
71.Can I ask you some questions
72.Yes.
73.What time do you usually get up
74.I have eggs and milk.
75.At nine o’clock.
五、补全对话
Here are four students. Let’s see how the weather is in their places and what they are doing now.
Frank comes from Beijing. The weather in Beijing is cloudy. He is playing chess at his classmate’s home. Mary lives in Toronto. It’s snowy there. Mary is listening to music in her room. Bill is playing soccer with his friends at the moment. He is from Sydney and it’s sunny there. What about Wendy She lives in New York. She is studying English in her room. It’s rainy now. They are in different cities with different weather, but they all enjoy themselves.
七、书面表达

展开更多......

收起↑

资源列表